Új privát üzeneted érkezett!

Kinga - mi elvileg (páran innen a környékről) megyünk az ÁMK-ba. Van meghívónk a védőnőtől. Ambiról hiperaranyos (természetesen nekem az) képet adtam a tablóra :)

dytke

Részvétem !
Én csak egyetlen nagymamámat ismertem. A többiek elmentek mire én megszülettem.

Köszi lányok :) Márkon nem látszanak a betegség tünetei, jó kedvű, eszik rendesen, mozog sokat. Már egyedül sétál. Tologatja maga előtt a dobozát és közben korzózik a lakásban :)
És már nagyon ügyesen nem el esik, hanem seggreül :)
A lányok viszont imádják a játszótéren. Mindenki tudja a nevét aki tud beszélni és aki nem az pedig mutogat rá :)
Multkor elrabolták az 1 évesek a babakocsival együtt. Fogták és eltolták. És a motorozás is megy már, igaz hátrafele :)
Kép Kép

Kép

NIKI
nini.n

Kép

Kép

NIKI
nini.n

Sziasztok!

Manka, nekem volt az első terhességemnél ilyen, nekem teljesen fedte a méhszájat a placenta, hivatalosan Placenta previa centralisnak írták. Az nem is mozdult feljebb. Szó volt róla, hogy be kell feküdjek, de végül csak az utolsó (37. héten kellett) (ez a kútvölygiben volt) És a 38. hét első napján meg is császároztak, nehogy beinduljon a szülés. De mondom, nekem teljesen fedte, azért volt ez a nagy elővigyázatosság. Ha részben fedi, akkor van esélye, hogy elmozduljon.

Dytke, hajajj, akkor mozgalmas napjaitok vannak!

mtunde

Sziasztok lányok!

Most hívtam fel a kórházat, és jövő héten szerdán lehet menni 1-től, és akkor elmondanak mindent, hogy hogy zajlik a szülés, körbevezetnek, ilyesmi. Eddig ugy volt, hogy az Uzsokiba megyek szülni, de ma voltam bent Uh-n, és soha borzalmasabb kórházat nem láttam még, ugyh Dr. Krammer József nőgyógyász ismerősünk ezt a kórházat ajánlotta. Megy esetleg jövőhéten valaki közületek szerdán, mert szívesen csatlakoznék. Remélem a körülmények jobbak, mint a másikban, bár attól bármi jobb. Írjatok!!!

Kép

Kép
nyuszimuszi

Sziasztok!
Nem voltam pár napig, és olyan sokat írtatok, hogy követni is alig bírom! :shock: :D

A pindúrok gyönyörűek és most még irigykedem, de nemsokára :wink: nekem is lesz! :D :lol:

Kedden voltam a 30 hetes UHot megcsináltatni 32 hetesen. Ahol kiderült, hogy lehet a doki elszámolta magát :shock: :) mert a picúr olyan nagy, hogy 34 hetesnek felel meg. Szóval a doki felkészített, hogy pakoljam csak nyugodtan a kórházi motyót, mert nem lesz ez októberi szülés. :lol:

Szerdán meg kellett mennem a cicimet meg UH-oztatni, mert régebben voltak benne jóindulatú daganatok, amiket a mellkicsinyítő plasztikánál a doki kivett, de a pajzsmirigy miatti hormonpótlástól kialakulhatnak. Csak annyira tömött a mirigyállomány, hogy nem látott semmit a dokinéni, csak cisztákat mindkettőben. De szoptatás után feltétlenül kell mennem majd megint.
Mint kiderült ez a fajta UH sokkal erősebb, mint amivel a piciket nézik, és szó szerint elájultam a vizsgálaton. Háton kellett feküdni, a karjaim a fejem felett. A picúrtól nem kaptam levegőt, mert ahogy a dokinéni rám rakta a vizsgáló bigyót a picúr olyan tiltakozásba kezdett, hogy ugrált a hasam. Majd mikor felültem, hogy jobban meg tudjon vizsgálni, elvágódtam. Percekig nem voltam magamnál állítólag.
Szegény picúr, hiába lettem rosszul én, bűntudatom volt a vizsgálat miatt. Nagyon rossz lehetett neki! Mondta a dokinéni, hogy a magzatvíz még fel is erősíti az ultrahangot, szóval képzelhetem mit élhetett át, ha így tiltakozott! Úgy jöttem ki a vizsgálóból, hogy a párom majd infarktust kapott a látványomtól. :lol:

nyuszimuszi Én most akartam menni szerdán 18-ra, de ez az ájulás megakadályozott. Így jövő7en Én nagyon szívesen mennék veled. :D
És már vagy 2-3 hete tervezem, hogy elmegyek, csak olyan rossz egyedül menni. Párommal szerettünk volna megnézni, de Ő megint éjszakás lesz a jövő7en, így biztos nem fog tudni jönni.

Majd írj, hogy jó-e, és ha igen, mikor és hol talizzunk. Igaz én a kórház előtt szállok le a buszról. :wink:

Ja, és nevet változtattunk!!!
Megvan a VÉGLEGES!!!!! Olyan boldog vagyok, és úgy megnyugodtam. Érzem, hogy ez lesz a legtökéletesebb Neki!
Katona Gergely Roland (párom a Gergelyt, én a Rolandot) :) :) :)

Andi

KépKép
wertzuz

Szió Andi!!!

Felvettelek msn-en, ott megdumcsizhatjuk ezt a kórházlátogatósdit:)

Kép

Kép
nyuszimuszi

Andi - nagyon szép nevet választottatok!!!! Nem semmi lehetett ez a vizsgálat, szegény.

Nyuszimuszi - üdv! Szép neve van a kislányotoknak! Nekem pozitív a véleményem (élményem) a kórházról (terhesgondozásról is), annak ellenére, hogy a PIC-es csecsemősök megríkattak nem egyszer.

Tünde - ajaj. szerintem 3-4 km-t simán mászkálunk egész nap. Ma is szinte egész nap sétálgattunk :) De nem bánom, olyan édes ahogy megy. Ilyenkor jó, hogy alacsony vagyok, nem bánja a derekam, mert le se kell hajoljak :):)

dytke

Tünde - rájöttem, hogy valszeg az ébredésre írtad. Most éjjel CSAK 5-ször ketlünk. És ma végre evett is, úgyhogy remélem hamar kijön az a pár fog, ami jön még most.
Ma először végre gyümi darabokat evett. Eddig mindig csak szétnyomta, ledobálta, aztán megunta és kikéretszkedett a székből. Ma a nyomkorászás, dobálás után a szájába is landolt néhány. Úgy döntöttem, hogy mostantól darabokat adok neki, nem reszelgetek-turmixolgatok többet. És képzeljétek! Tegnap és ma uzsira már nem szopiztunk, délután pedig nem cicin aludt el. Nem akarom nagyon beleélni magam, mert volt már ilyen, hogy elaludt ringatva is, aztán megint nem, de hátha.

Nini - Márkó nagyon édes. és milyen ügyes!! Örülök, hogy nem viseli meg a betegség. Mikorra derül ki, hogy szalmonella-e?

dytke

Niki, Márkó édes :) Zsófi ias hátrafele kezdett el motorozni :) De ő mindent hátrafele kezdett, hátrafele kúszott, htrafele mászott, hátrafele indult el :lol:

Andi: szép neve lesz a fiatoknak!

nyuszimuszi: szerintem jó helyen lesztek, bár én az elsőt is az ÁEK-ben szültem, akkor a szülészete épp a Szabolcs utcában, én ott is jól elvoltam, de most sokkal jobb volt minden.

Irigy-irigy a babát várókra, én is szeretnék, méééég...
Vendég

Panndi, csak hajrá :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi! Én is pénteken voltam a dokinál. Este voltunk, nem előttünk mentetek el? Kint sétáltunk az utcán, mikor egy fiatal pár ment el egy kis tüneménnyel. :lol:
Nekem még Csilla mondta, hogy aug. 2. felében szabin lesz Sz.Gy.

Van már januári, februári, márciusi topicbaba! :lol: :wink:
Vendég

Sziasztok!

Dytke - Hű, remélem gyorsan kijön az a fog! De így leggalább tuti, hogy nem a sütitől volt. Vagy nem? Gratula a darabokhoz és az elaváshoz, amit ugy azért nem kiabálunk el. :wink: Inkább nem mondom, hogy Szabi hogy eszik, jó. :oops: Vannak róla képek, ha gondolod, a a vonalzó alatti linken megtalálod. :wink:
Milyen tortát sütsz? Jó ünneplést holnapra!!!!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

panndi hiába írod minivel, a vágy nem hiszem, hogy ilyen kicsi lenne! :D Inkább egy óriás méretet kellett volna választani! :lol:

sz.bettyna most olvastam a blogodon a szülési történeted. Olyan jó ilyeneket olvasni, mert igazából még fel se fogtam, hogy kb 2 hónap, és velem is megtörténik. Meg igazából nem is tudom elképzelni sem. Te is az ÁEK-ben szültél? Tehát, ha nincs hely a babásoknál, akkor a nőgyógyászaton kell feküdni, és végig nem is lehet veled a baba? Nagyon rosszul hangzik. :(

dytke naponta 3-4 kilométer? :D Hova edzed Ambit? A maratonra?? :lol: :lol: :lol:

Andi

KépKép
wertzuz

wertzuz, tényleg nagyon jó a név!

nini, csuda helyes a fiacskád!

dytke, én sem akartam már turmixolni, aztán mégis, mert Róza pl az őszibarackot darabban nem eszi, de turmixolva igen. Banánt, sütikéket, kalácsot, rántotthusit :) megeszi kézből.

Kép
Kép
szalamandra

Áááááá, leforráztam a hasamat! :cry: :cry: :cry:

Nagyon fáj! Fel is hólyagosodott. Szép nagy tenyérnyi helyen. Fenébe!
:evil:

Andi

KépKép
wertzuz

Andi - nem én edzem Ambit, hanem ő engem :):)
REmélem nem fáj nagyon a forrázás!!!

Betty - időnként megnézem a képeiteket. Szerintem a sütitől (tojásfehérje) volt, mert 3 nap alatt elmúlt, fog meg még sehol :(
A torta tésztája reszelt alma, meggy, csokidarabok, fahéj, egy tojás (csak a sárgáját fogom belerakni) dió (amit természetesen kihagyok), kevés liszt és cukor. Anyósnál ette, remélem most is enni fogja.
Ma délután is cici nélkül aludt el :)

szalamandra - talán hamar volt a kijelentés, mert egyrészt kanalasat is kell egyen, hogy megtanuljon enni kanállal, másrészt ma egy kocka körtét volt hajlandó enni reggel. A másodikat majdnem megette, de aztán ledobálta, és többet nem is evett. Szóval majd meglátom mit hogy eszik. Neki a husival az a baj, hogy mivel még nincsenek kint a fogak teljesen, nemrég törtek át még nem is tud vele annyira rágni, meg hát még meg is kell tanulja. Egy-egy borsónyi húsdarabbal elrágózik fél órát, aztán megunja, hogy egy helyben ül és már nem is hajlandó enni. Már nagyon unom, fél éve kínlódok az evéssel, legszívesebben csak szoptatnám, de azért kitartóan próbálkozom napi 3x egy-egy falatért. Semmi sikerélményem nincs :(:( Most visszakapom, mert én is ilyen voltam :( És most sem vagyok nagy evő. De azt hallom mindenhol, hogy miért nem eszik már ez a gyerek húst, meg zöldségeket. Hát ha nem eszi mit csináljak vele? Tömjem meg???? Tudom, hogy le kéne tojnom ezeket, de egy idő után összegyűlik bennem és kiakadok. Kívülről én is tudom nevelni más gyerekét.

Bocsi, hogy kiöntöttem a dühömet

dytke

Sziasztok lányok!

Itthon vagyunk, egy nappal hamarább jöttünk, mert ma nem volt jó idő, holnap pedig így is ,úgy is jöttünk volna.

Nagyon jól éreztük magunkat, minden nagyon szép volt. Kristófnak olyan étvágya volt, hogy rácsodálkoztam, szerintem a rengeteg pancsolás és séta tette meg a hatását. Gyönyörű Zalakaros! Szépek a parkok, rengeteg a virág, a zöld terület. A fürdő csúcs szuper, a kajcsi is nagyon pazar volt. Az idő is pont jó volt, talán túl meleg is. Esténként nagyokat sétáltunk, van sok játszótér, ahol sokat időztünk. Láttunk nagyon régi házakat, szép épületeket. A cukrászdát sűrűn látogattuk, de csak fagyiztunk. Bejártuk a környéket és voltunk sétarepülőzni is. Kristóf nem nagyon akart beszállni a repülőbe, de aztán beadta a derekát. A kis Balaton környéke nagyon szép volt odafentről. Voltunk Keszthelyen és Hévizen is, szóval minden másod percet kihasználtunk, de amikor Kristóf aludt mi is vele aludtunk, este pedig már sokszor 10 órakor bedőltünk az ágyba. Jó újra itthon lenni, nekem picit hiányzott a házikónk, de egy biztos, Zalakarost hamarosan újra meglátogatjuk, nagyon a szivembe lopta magát.
Hozok majd képeket is, vagy 500- at csináltunk, de még fel kell tölteni.

Igyekszem majd az előző két oldalt vissza olvasni.

Dytke
Ha holnap nem lenne időm bekukkantani...
Ezúton szeretnék Ambinak nagyon nagyon boldog első születésnapot kívánni! Isten éltesse sokáig!

Kép

Kép
Kép
susytunder

Egy évvel ezelőtt már 7 perces fájásaim voltak... Mintha tegnap lett volna.
Ma megkapta a szülinapi ajándékát: Kép

Betti- most, hogy Anita írta én is elolvastam a szüléstörténetedet. (akkoriban nem volt hozzá lelki erőm, egyet sem olvastam jó sokáig). Most sem kellett volna. Nagyn irigy vagyok mindenkire, aki tud természetesen szülni :cry: :cry: :cry:

dytke

Susy - örülök, hogy ilyen jól éreztétek magatokat!!! Keszthelyen láttátok a csigamúzeumot? Ha nem, legközelebb ne hagyjátok ki.
Ambrus köszöni a köszöntést!!!!!!

dytke

Dytke
Igen láttuk! Tavaly is és most is. Nagyon szép!

Ambi nagyon édes, és az ajándék is nagyon jó!!!

Kép
Kép
susytunder

Susy - imád homokozni. Több, mint egy órát voltun kint, de ordított, mikor bejöttünk vacsizni-fürdeni.

dytke

Benedeknek nagyon tetszett Ambrus ajándéka. Isten éltesse!

Dytke, igazából mindkettőre értettem: ébredés és mozgás is. Hát az etetés miatt nem irigyellek. Amúgy is kevés sikerélményt ad a kisgyermeks kor...

Lányok, mi most utazunk le, így 1 hétig nem leszek!

Susy, jó helyen voltatok akkor! Örülök, hogy pihentetek.

mtunde

Tünde - köszönjük szépen! Nagyon jó pihenést nektek!!!!

dytke

Tünde - lehet a kajálásból is lesz egy cikk :) Hátha segít rajtam, ha kiírom magamból

dytke

dytke, teljesen megértem ha kiborulsz ezen. A kajálás kezdete nálunk is nagyon macerás volt, kb 9 hónapos volt Róza, mire rendesen kezdett enni. Nem is tudom, hogy bírnám, ha minden falat ajándék lenne... illetve, tudom hogyan, az ember azt bírja el, ami van.

Ez jut eszembe rólunk is: Róza most jó pár napig klasszul aludt, csak öt körül ébredt először, de volt, hogy hatkor, s akkor szoptattam. Erre kiköltöztem az uramhoz aludni a nappaliba, első éjjel ötkor ébredtem, átmentem, így mire Róza ébredt ott voltam. Második éjjel egyedül ébredt, üvöltött, azóta megint többször ébred éjjel, úgyhogy lőttek a pihentető éjszakáknak, megint úgy érzem, egyfolytában ébren vagyok. Róza csak felsír ilyenkor, majd megnyugtatás után alszik tovább, de mindannyiszor ugye ébredek én is. Nem is tudom, mit csináljak, szerintem normális lenne hogy Róza külön aludjon, én meg a férjemmel, de lehet, hogy megint feladom (már volt egy hasonló próbálkozásunk, hasonló eredménnyel). Ti mit gondoltok erről?

Kép
Kép
szalamandra

Sziasztok!

Dytke - Nagyon boldog szülinapot Ambinak!!! :D
Egyébként mi is megyünk majd az ÁMK-ba és akkor végre megint találkozunk. :wink: Alexanderről egy sétálós képet adtunk le. Jó huncut kis mosollyal, én nem ezt szeretem volna, de a párom sufniba kinyomtatta és leadta a védőnőnek... :roll: Egyébként cuki rajta, de kicsit másmilyen képet képzeltem el az első "tablójára". :wink: mind1
Alexander tartozkodik a homokozástól (az öszes olyan dologtól amitől koszos, maszatos lehetne...) Enni is java részt pépet eszik még, de mo

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)

Szalamandra - hát az éjszakai kelésekkel meg én értelek meg teljesen. Én is próbáltam Ambi szobájában, majd vele aludni, kipróbáltuk, hogy velünk aludjon, semmi nem használt, a velünk alvás pedig úgy sült el, hogy majd 2 órát fent volt mert annyira felpörgött, mikor észrevette, hogy a nagy ágyon van, ahol amúgy hancúrozni szoktunk hármasban hétvégén reggelente. Szerintem, ha ez neked és a párodnak is megfelel, nincs abban semmi, ha Rózával alszol egy szobában. Szerintem az a lényeg, hogy mindkettőtöknek-mindhármótoknak jó legyen.

Kinga - köszönjük a köszöntést. De jó, hogy találkozunk :)

Képzeljétek - ma Ambi úgy döntött, hogy ő már egy éves, nem alszik délelőtt. Elég jól bírta ebéd utánig, aztán 3 perc alatt bealudt :) Egy óra múlva felkelt, de vissza tudtam altatni. Remélem hamar átállunk az egy alvásra, nem lesz összevisszaság hosszú ideig, de inkább nem álmodozom :):)

Egy évvel ezelőtt már 4 perces fájásokkal küzdöttünk, és két óra múlva kaptam az EDA-t, 4 óra múlva pedig megszületett ez a cukor falat tünemény!!! :)

dytke

dytke, jó is így nosztalgiázni :) Érdekes, én Róza szülinapja előtt hetekig nosztalgiáztam, mindig felidéződött a szülés, meg a picike Róza, mire eljött a nagy nap lecsengett a dolog :) Persze így is örömmel ünnepeltük!

Kép
Kép
szalamandra

Képzeljétek, Ambi végül 2,5 órát aludt.
Én meg közben végigolvastam az egy évvel ezelőtti írásokat :) Tök jó volt :)

dytke

Dytke! Nagyon boldog szülinapot kívánok Ambinak!

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Dytke, Ambinak BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK!!!!! :D

anitapo20

Lenne egy kérdésem. Ebédre már fözeléket adok Levinek. Illetve csak adnák ha megenné. De egyszrűen nem kell neki. Egy pár kanállal megeszik ha megeszi és utána pedig kitolja a nyelvével meg fintorog. Próbáltam már üveges bébiételt abból megeszik egy pár kanálal, meg próbáltam neki én is csinálni, de abból még annyit sem hajlandó megenni. Mi lehet a baj? Nem kellhet még neki plusz kajcsi vagy miért nem eszik? Már kilenc hósan azért kéne neki ennie rendesen, de nem kell neki én pedig nem akarom erőltetni. Szerintetek?
A sima kiflit viszont nagyon tudja majszolni. :D Igaz sokszor több morzsa van a ruháján mint a szájában. :wink: A fogunk pedig még mindig csak félig van kint.

anitapo20

Lenne egy kérdésem. Ebédre már fözeléket adok Levinek. Illetve csak adnák ha megenné. De egyszrűen nem kell neki. Egy pár kanállal megeszik ha megeszi és utána pedig kitolja a nyelvével meg fintorog. Próbáltam már üveges bébiételt abból megeszik egy pár kanálal, meg próbáltam neki én is csinálni, de abból még annyit sem hajlandó megenni. Mi lehet a baj? Nem kellhet még neki plusz kajcsi vagy miért nem eszik? Már kilenc hósan azért kéne neki ennie rendesen, de nem kell neki én pedig nem akarom erőltetni. Szerintetek?
A sima kiflit viszont nagyon tudja majszolni. :D Igaz sokszor több morzsa van a ruháján mint a szájában. :wink: A fogunk pedig még mindig csak félig van kint.

anitapo20

Sziasztok!

Dytke, már megszültél? :) Jöhet a nemevős cikk is. :)

Anita, én nem saját tapasztalatból mondom, de álllítólag vannak babák, akik simán pár falattal elvannak. Sokszor Villő sem evett meg 1 üvegnyit, de azért mérhető mennyiséget igen, ezért nem aggódtam. Borzalmas lehet aggódni, hogy eszik-e eleget. De ha hízik, fejlődik, nem lehet gond.
Egyébként pont ma olvastam egy másik fórumon, hogy van egy új, divatos igény szerinti hozzátáplálás, ami arról szól, hogy a kezébe adjunk, darabos főtt-nyers dolgokat. Gondolhatjátok, hogy egy fél éves baba 0 foggal akkor mennyit eszik. És mellette csak szopnak továbbra is. És aztán ezek a gyerekek is felnőnek. :)

mtunde

Anita, én is egyetértek azzal, amit Tünde írt. Róza is keveset evett, igaz, nem ennyire. Aztán egyszer csak nekilendült. Látszott, hogy onnantól volt valóban szüksége a hozzátáplálásra - igaz, ő is szopott mellette. Szerintem is, ha fejlődik Levi, akkor nem gond. Ezzel együtt megértem, ha aggaszt a dolog, figyeld a mérleget, de csak havonta egyszer :)

Kép
Kép
szalamandra

Tünde - igen, 17:57-kor született Ambi. Pont ekkor köszöntöttük fel. Élvezte a tortát, evett belőle sokat meg dobolt is rajta :) Ma tízóraira sem kérte a gyümit, de meglátta a tortát, azt kérte, és evett is belőle :)

Mindenkinek köszönjük a köszöntést.

Anita - Ambi már egy éves és még mindig nem eszik főzeléket. Fél évesen, miután kibújt a foga evett mindent, aztán két hét után megint nem. 9-10 hós kora körül evett bébiételt, kizárólag paradicsomosat, de már azt sem. Szóval ne aggódj szerintem. Ambi is csak gyümit eszik, ha eszik egyáltalán. Volt, hogy megevett 1,5 üveggel, de az átlag 40-50 ml. Szoptatás előtt én is csak csipegettem a kaját (most zabálok :):) ) és itt vagyok :) Gyerekkoromban örült anyu, ha legalább 3-szor ettem, nemhogy ötször. Én is mindent kipróbáltam, darabosat, pépeset egyedül egye stb. Néha bejön, néha nem. Pl. a bulátát, kenyeret rögtön eszi, azt ismeri. De a gyümit, husit nyomkodja a kezével, nézegeti, ha mondom, hogy ham, akkor az én számba teszi. Viszont szopizik még (a héten uzsi után már nem), és a doktornő meg a védőnő mindig megjegyzik, hogy milyen jól néz ki. Majdenm 10 kg. És a dokinő is mindig azt mondja, hogy amíg ilyen jól néz ki, vidám, kiegyensúlyozott, egészséges, ne aggódjak a kaján. Az anyatej addig amíg nőnek, nagyon jó táplálék nekik.
És van egy ismerős kislány, aki tápszeres, reggel még úgy-ahogy megissza, de egész nap elvan egy barackkal meg két szilvával, azt is cselesen adja az anyukája. És nagyon vidám, szép, egészséges kislány.

dytke

képzeljétek - ma sem akart délelőtt aludni. Inkább nem élem bele magam, de jó lenne, ha így maradna :)

dytke

Ha nem baj, hoztam szülinapos képeket
a tortám:
Kép
nagyon finom:
Kép
lemostuk a szülinapi homokot:
Kép

dytke

Sziasztok! Új orvost és kórházat keresek, leginkább lakhelyváltozás miatt. Három kórházról hallottam jókat, amik nekem szimpatikusak voltak. Az előző szülésemből levont tapasztalatok alapján a kérdéseim, amik a természetesség körüli dolgokra vonatoznak:
- fájdalomcsillapítási módszerek? edát be tudja adni az orvos, bármikor (ha még érdemes), vagy ráérő anesztest kell várni? Milyen egyéb módszerek vannak?
- a szülés utáni beavatkozásokról: hagyják magától megszületni a méhlepényt, vagy esetleg rutinból adnak hozzá valamit? (a másik kórházban kötelező beköttetni egy infúziós kanült a szülés elején, és a végén abba megy az oxitocin a lepény megszületéséhez.)
- műszeresen mindig kitakarítják szülés után a méhet, vagy csak ha úgy látják a lepényen, hogy maradhatott bent valami?
- gátvédelemhez hogy állnak?
- és az ott-tartózkodásról: a látogatás hogy van szabályozva? Bármikor bárki bejöhet a szobákba, vagy a folyosón kellt találkozni velük, babák az üveg mögött, esetleg csak meghatározott órában?
- a babákat szokták automatikusan cukros vízzel vagy tápszerrel itatni?
köszi szépen a segítséget!
pacsuli

Szia Pacsuli!

Nem tudok minden kérdésedre válaszolni, mert én császárral szültem.

- Eda-t anesztes adja, én teltháznál kb. 5 percet vártam
- gátvédelem-pártiak, persze nem minden orvos, de ezt gondolom meg lehet beszélni
- szobákba senki nem mehet. ezt nyilván nem tudják tökéletesen betarttatni, de igyekeznek. Mikor én ott voltam, határozottan kiküldtek mindenkit. Apukák mehetnek csak be minden nap fél 5 és 5 között. ez a baba-papa félóra. Babát a látogató folyosó ablakán tudod megmutatni, de nem egy anyuka az ajtóba tolta, így nem üvegen keresztül látták csak a babákat.
- ha megkéred a csecsemőst (és persze normálisat fogsz ki), akkor nem adnak neki semmit, kiviszik szopizni, ha kéred. De a tápszert és a cukros vizet odateszik, ha adod adod, ha nem nem.

Ambi ma jól kitolt velem. Csak egy órát aludt délután :( De elég jól bírta fürdésig, igaz kint voltunk. Kavicsoztunk, homokoztunk. Minden csupa homok

dytke

Dytke
Nagyon aranyos Ambi a képeken, jó hogy tettél fel. Milyen volt a tortája?
Képzeld a sógornőmnek 22 hónapos a kisfia és még naponta 2x2 órát alszik, este 8 tól pedig reggel 8- ig. Az a gyerek naponta 24 órából talán 7 órát van ébren. :shock:
Ma voltunk Cegléden strandolni, és a csúszdánál én fogtam a kis srác kezét, de olyan kis vékony volt a csuklója, Kristóf hozzá képest egy díjbirkózó. :roll: Olyan kis törékeny.

Kristóf nem rég kezdett egyszer aludni napközben, de még nem ritka, hogy kétszer alszik, csak olyankor még este 10 órakor kukorékol. :) Nála naponta 1, jobb esetben más fél óra, és kész is az alvás estig.
Micsoda különbség van a gyerekek között.

Pacsuli
Dytkétől többet nem tudok írni, esetleg annyit, hogy a szülésznők nagyon gátvédelem pártiak.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Köszönöm a segítséget! :D Amúgy jókedvű Levi semmi baja, egész nap meg sem áll. Már mászik, bár még nem a rendes mászás, de már pillanatok alatt a nagyágy egyik végéből a másikban terem. :wink: :lol: Hízni is hízik, igaz az utóbbi időben már kevesebbeket. Most olyan 8 kg körül lehet.

Dytke, Ambi nagyon helyes a képeken!!! :D

Pacsuli, én még annyit tudok hozzá fűzni ahhoz amit Dytke írt, hogy én nem kaptam semmit, hogy megszülessen a lepény. Miután megszületett Levi, kb. tíz perc múlva megszületett nálam a lepény is. Edára nekem esélyem sem volt, mert épp a műtőben volt az anesztens és nem ért oda hozzám már. Valamint amikor én szültem ez volt az egyetlen fájdalom csillapító módszer.

anitapo20

pacsuli, nálam az edára kb fél órát kellett várni, és bekötötték tolófájások mellett - én nem tudtam, hogy ez már az, be meg senki nem kukkantott hogy hogy áll a méhszáj. Próbaadag előtt azért megnézték, mondták hogy itt a vége a dolognak, mert már látszik a baba feje. Ettől függetlenül, éjjel-nappal elérhető az eda, és nem kell előre jelezni (mármint a szülés kezdetekor).
Gátvédelem nálunk is volt, bár sikertelen, de a seb sem volt vészes.
A lepény magától született, de én kaptam oxitocint mert elfolyt a magzatvíz és nem voltak fájásaim.
Műszeres kitakarításról szó nem volt, ez el is borzasztott most engem...

dytke, gratulálok az egyévesetekhez! :)

Róza is még hol kétszer, hol egyszer alszik, örülök, hogy még egy olyan nagyfiúnál, mint Kristóf, is jellemző a kétszeri alvás :) Igaz, Róza csak kb 10-11 órát alszik éjjel, azt is megszakítja egy szopival, meg némi panaszos fel-felsírással.
Jaj, képzeljétek, megvolt az első véres baleset, elesett és beverte a száját, folyott a vér, olyan volt mint egy kis vámpír :( nagyon sajnáltam. Még lefekvéskor is vérzett neki, meg ma délután újra... remélem, hogy holnapra jobb lesz.

Kép
Kép
szalamandra

Anita - Levinek boldog hófordulót!!!!!

Susy - én el nem tudom képzelni mit csinálnék annyi szabadidővel. Ismerek ilyen gyerekeket. Megalszik a tej a szájukban. Az én Ambim meg fél másodpercre meg nem áll :) Én már elfogadtam, hogy ő ilyen, és annak örülök, hogy egyébként vidám, egészséges, szép és okos :oops: :oops:

Szalamandra - köszi a köszöntést! Szegény Róza. Remélem ma már nem is emlékeztek a tegnapi balesetre :)

Ambi ma sem aludt délelőtt, most aludt el, remélem nem csak fél órára :)

dytke

Köszönöm szépen a válaszokat! Sajnos a műszeres kitakarítás sok kórházban rutin, ez elég fontos szempont nekem. Mármint hogy ne legyen rutinból.
Szalamandra, az oxitocint rögtön kaptad, vagy hagytak azért még időt, hogy hátha beindul mégis magától a szülés (az elfolyt víz mellett)?
pacsuli

pacsuli, éjfél tájban ment el a magzatvíz, fél kettő körül bent voltunk a kórházban, innentől vártak reggelig, addig csak homeopátiás bogyókat kaptam. Mivel nem igazán indult be a szülés, reggel 8-9 körül bekötötték az oxitocint.

Kép
Kép
szalamandra

Sziasztok!

Dytke!

Nagyon boldog szülinapot utólag is az 1 éves nagyfiúnak! Jó is az a homokozás! Nagyon kópé kis fejecskéje van Ambinak!

Susy!

Örülök, hogy jól éreztétek magatokat! Várom a képeket (bár még én is adós vagyok a mi nyaralós fotóinkkal)!

Szalamandra!

Jaj! Ez olyan ijesztő tud lenni! Remélem, már minden ok.!

Pacsuli!

Ami probléma van a kórházzal, az nagyrészt abból adódik, hogy nagy a zsúfoltság! Nincs idejük a csecsemősöknek, rohannak az orvosok, futószalagszerűen zajlanak a szülések. Én úgy érzem, a személyes bánásmód az, ami leginkább hiányzik, bár a penészes cumisüvegekre ez nem magyarázat.
Nagyon rossz élményben azért nem volt részem szeptemberben, de azért nem bánom, hogy a következő babám nem itt fog születni...
Szülésznők nagyrészt tündérek, de úgy éreztem a személyzet sokszor pusztán teszi a dolgát! én megértem ezt is, hisz annyi munkájuk van ilyen szülésszám mellett, hogy levegőhöz is alig jutnak. Ez pedig nem az ő hibájuk, hanem azoké, akik egy tollvonással eltörölték a fővárosi szülészetek nagy részét...

Na rólunk is egy kicsit:
Kamilla mindent,de mindent meg akar enni, ami nagyobbaknak való! Egyre jobban ellenkezik a pépes ennivalóktól, szerintem úgy dönyött, ő már nagylány ehhez! :lol: Végülis igaza vn, rajta kívűl senki sem eszik turmixolt ételt, a példa meg ragadós!
Tegnap voltunk Agárdon strandolni, hát ki sem jöttek a srácok a vízből! kamilla is nagyon élvezte a pancsolást-sarazást, jól el is fáradt a nagy munkában!
Én jól vagyok, szelidül az a kis hányinger is, ami eddig volt, inkább a gyomorégéssel küzdök.
Jövő hétfőn megyek 12. heti uh.-ra, holnap meg a védőnőhöz a kiskönyvért.
Éééés, nemhiszitek el, de már péntek óta egyszer-egyszer érzem a babamocorgást! Hihetetlen, de nem lehet összetéveszteni semmivel!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Nagyon rég nem voltam. Micsoda hírekre jöttem!

Beneildi! GRATULÁLOK!
Márti? De hogy te is? Ez bevallom meglepett! Ötödik? Ugye? Neked is gratulálok! A környezet mit szól? Mert engem agyon szekáltak, pedig "csak" a harmadik volt.
Boldogságos babavárást kívánok Nektek!

Pacsuli. Nekem volt oxy, de én kértem! Meg műszeres kipakolás is volt, mert a lepényem 1 óra alatt sem akart kijönni. A dokim nagyon rendes volt! A lánya szülinapjáról jött be. Ja és a felesége meg 39. héten volt. Más, lehet, hogy nem jött volna...

Mingyárt hozok nektek képet a gyerkőcökről.

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X