[quote="susytunder"]K írta:susytunderérdeznék tapasztaltakat kenguru ügyben. Mikortól lehet használni? Közületek valaki hordozó kendőt használt?
Danann
Neked mi újság a hasaddal? Nekem 1 jó hónap után még mindíg elég érzékenyé s fájdogál. Neked 3 hónap után milyen most?
Szia Susy!
Nekem mostmár néhány hete jónak mondható a hasam. Persze a hasfalam még olyan furán érzékeny néha, amikor a gyerek a pelenkázón fekszik és megsorozza a kis kalimpa lábával, akkor néha eléggé fáj, de egyébként minden OK. Azért érintésre még egy kicsit fura, már nem olyan zsibbadós-érzéketlen, mint az elején, de még valahogy nem olyan érzés, mint régen, ha a ruha vagy valami (vagy valaki
) hozzáér. Kitartás, szerintem észre sem veszed, és nemsokára a tiéd is rendben lesz!
Ami a másik kérdésed illeti: én néha használtam kendőt, meg van egy kengurunk is, de azt még csak itthon próbáltuk ki. A kendővel meg vagyok elégedve, az egyetlen, ami nem tetszik, hogy marhára melegítjük egymást, totál leizzadunk mindketten ha hosszabb ideig van rajtam. Beletenni tényleg nem mindig egyszerű, meg amíg nem indulunk el, addig vergődik benne, de ha megyek és ritmikusan ringatom a járással, akkor megnyugszik és elalszik hamar. Meg nézelődni is tud, azt is szeret. Egyelőre csak előre kötöttem, egyfajta kötéssel, de van egy csomó leírásom, majd ha nagyobb lesz, próbálkozunk mással is. Én úgy gondoltam eredetileg, hogy akkor fogok kendőzni, ha úgy megyünk valahova, hogy nem kell letenni, pl séta, vagy bolt, és akkor a kenguru, ha mondjuk rövidebb vendégségbe megyünk, vagy olyan helyre, ahol le kell tenni, de nem vagyunk sokat, mert a kötözéssel nem akarok annyit bíbelődni. Mondjuk súlya van rendesen a drágámnak, szerdai adatok szerint 6850g, szóval lehet, hogy a kenguru nem játszik majd sokáig, mivel tényleg rosszabb, hogy vékonyabb a pántja. Elméletileg 3 hónapos kortól ajánlják csak a kengurut, ha már tudja rendesen tartani a fejét, és nem nyeklik jobbra-balra, ezért vártunk mi is vele mostanáig.