Új privát üzeneted érkezett!

Emma,
nem tudom ki az anyósod mert sok az olyan vezetéknevű a faluban mint Feri... :oops:
Azért a híren amit írtál felkaptam a fejem! Szóval magzatot gyilkoltatni lehet majd Pakson, szülni nem? Nem hogy tényleg egy normális szülőotthont hoznának inkább létre! Nem Hollandia? :evil: Ilyen hozzáállás mellett nem is lesz az! Mert a Holland magzat biztos sokkal problémamentesebben születik! Vagy csak nincs hálapénz? Én nem hiszem hogy ott több lenne a veszélybe kerülő újszülött, csak ott senkinek nem fűződik anyagi érdeke a szigorúan kórházi szüléshez!
Vendég

De most komolyan a fene vigye... adott egy magyar nődoki. Bármelyik. Van neki mondjuk heti 1x magánrendelése, azon ellát 20 embert tegyük fel 5000 forintért. Az egy héten 100, egy hónapban 400ezer ft!!! Ehhez megkapja a valóban alacsony fizetését, mondjuk ügyeleti pénzzel 150ezer. És akkor voltak nekije szülései is, tegyük fel heti 3, az havi 12, mondjuk mindenki adott neki (minimum) 30 ezret. Az ismét 360ezer. Emberünknek ez havi 910ezer forintot jelent. Nagyon nagyon sokat dolgozik ezért a pénzért, nem cserélnék vele, nem irigylem tőle. De ha csak a szülések után járó pénzt veszti is el, már azt fogja mondani hogy nem támogat semmilyen kórházon kívüli szülési formát! Havi 360ezerért én is ezt tenném.
Vendég

hú,lányok,folytak itt a DOLGOK,AMIG NEM VOLTAM. HOL IS KEZDJEM...(bocsi,nagybetűim lettek :oops: ).
Szóval,én mindig azt mondtam a pelusos okoskodóknak,hogy egy gyerek sem maradt még pelusos,és minek utáltassak meg vele valamit? Aztán,ha már nagyon elegem volt,akkor beszámoltam rendesen nekik,nem érdekelt a visszhang. Nekünk inkább a kajával van a gond,Kristóf eléggé rosszevő. Reggeli 3 dl.kakaó,tízórai csokipuding,ebéd leves(bármilyen),egy pogácsa,uzsonna szintén v.milyen tejtermék,vacsira natúr vagy mogyorókrémes pirítós(fél szelet kenyér),aztán ismét kakaó. De ha pl.pöri vagy paprikáskrumpli van,vagy halászlé,vagy rántottkarfiol,megeszi azt is. De olyan is van,hogy valamelyik kaja kimarad. És ha meggebedek,akkor sem eszik mondjuk rizst hussal. A rizst is megeszi a levesben,meg a hust is,de leves nélkül nem.
Na,gondolhatjátok,néha mit hallgatok emiatt. Hogy egy ekkora gyereknek már,stb...
Olyan idegesítő tud lenni,de én meg örülök,hogy legalább ennyit eszik,csak néha falramászom égnek álló hajjal :evil:
Hiába erőltetek bármi mást,ez van :?
Na,aztán..emma,tudom,hogy a lányod lány(de okosat mondtam :oops: ,de a lényeg:nekünk az elején bejött,hogy oda pisilt,ahova akart az udvaron...oké,a lányod nem tudja lepisilni a fát,de mondjuk egy virágot igen,ha fölétartjátok-és persze megengeded :wink:
Hátha tetszik neki :lol:
Mondjuk,ebből lesz olyan,mint mikor Kristóf a csúzda tetejéről pisil le,vagy a teraszunkról akar,de azt azért nem hagytam :lol:
Engem sem zavart,mikor még pelusozni kellett,bizonyos szempontból még könnyebb is volt nekem :oops:
Hallottátok,hogy a Ganxta felesége megszült? Ez tök jó. És hallottátok,hogy programozott császárral??Na,itt elszállt az agyam. Menjen az ilyen a ... :twisted:
Na,mivel fárasszalak még benneteket?
Jajj,hát írt a Timi,a körülményekhez képest jól van,szerdán vagy csütörtökön császározzák,írni fog,amint történik vele valami,és üdvözöl mindenkit.
Mesélte,hogy tegnap bevittek egy 33 hetes kismamát hasi görcsökkel,és kiderült,hogy meghalt a babája. Okot egyenlőre nem tudni(legalábbis Timi nem tudott) :cry:
Ja,hollandia. Mesélni tudnék,férjem 8 évet élt kinnt,elég sokat voltam nála.
Ott kezdődik a betegellátás,hogy igaz,hogy sokat fizetsz biztosítást(rengeteget),de sokat is kapsz érte.
Ha mondjuk 8.10-re van időpontod,akkor behívnak 8.10-kor. Ez azért jó dolog...
Most megyek,késöbb majd még írok a tulipánok földjéről,ha érdekel benneteket.
Vendég

aztaaa,mennyit írtam az elöbb :oops:
Vendég

Én is ledöbbentem ezen a híren. Paksnak jobban megéri az abortusz? Nem vagyok abortusz elleni, de az életben nem tennék ilyet a saját gyerekemmel, csak ha az orvos mondaná, hogy beteg.
Hálapénzt sajnos nem tudjuk megszüntetni, túlságosan hozzá vannak szokva az orvosok. Sajnos. Az egyik ismerősöm mesélte, hogy Németországban volt orvosnál, mert ott dolgozott és mikor pénzt akart adni "fantasztikus magyar szokás szerint" az orvos teljesen fel volt háborodva. Azt mondta, hogy Ő a fizetéséért dolgozik!!!

Úgy tűnik, hogy a hírességek megengedhetik maguknak, hogy programozott császáruk legyen. Én ha Réka nem lett volna bajban biztos, hogy nem mentem volna bele. Így is sok időbe telt mire elfogadtam, hogy nem sima szülésem volt.

Szurkolok Timinek, remélem minden rendben lesz velük. A másik kismamának nagyon szörnyű lehet. Nagyon sajnálom.
Vendég

Haliii!
Na, elment a vendégsereg, a rettenetes koszt majd eztán takarítom el... Előbb írok.
Áfi, tudtam, hogy ezt fogod írni! És fő ok, sztem is az: a hálapénz. Ezt a fejszámolást jóanyám is elvégezte... :lol: Ugyanez az eredmény jött ki neki. :P
A műszerhiányos változatával viszont egyetértek totál, bár nem vagyok elfogulatlan - ha Andris most itt lenne, és állna tőle is égnek a hajam, azt mondanám valszínű, hogy menjenek a csudába ezzel. Dehát, nem így van. Fontos az orvos közelsége, az idő, és a jó döntés jókor.
Én is szorítok Timesznek, írok neki sms-t is. Örülök, hogy jól van azért. Biztos várja már, hogy megpillanthassa a babáját! Utána pedig gyorsan meg fog gyógyulni és kész. Punktum.
Cseriani, akkor az én leányom is rossz evő... :lol: :lol: :lol: Oszt nézd meg, mekkora... Ne foglalkozz ezekkel (jó, mondani könnyű), az a lényeg, hogy kicsifiad rendesen cseperedik.
Vendég

Ja, az abortuszhoz: mélységesen elítélem én is, de ebben a kérdésben sem vagyok elfogulatlan, viszont próbálom megérteni azokat, akinek muszáj volt megtenniük ezt a lépést. A saját családomban is előfordult több esetben, és egy bizonyos időszakában az életemnek (ma már nem) egyenesen gyűlöltem ezen nőági rokonaimat - akiket egyébként meg nagyon szeretek. Szóval, soselehessen tudni... De azt leszögezem, hogy én SOHASOHA nem tennék ilyet. max., ha élettel összeegyeztethetetlen betegsége lenne. Még a down-kórt sem tartom erre okot adó kórságnak.
Nade ez az én véleményem ugyi.
És én is meglepődtem, hogy Pakson ambulanter elvégzik ezt majd szépen.
Vendég

Emma,
minden tiszteletem a tied és főleg Andriska emlékéé, de látod hogy van amikor a kórház, több orvos és a rendelkezésre álló császárműtő sem segít :cry: persze ha sorstársad lennék, lehet hogy én is azt mondanám hogy menjenek a fenébe a születésházakkal. Pontos statisztikát nem tudok ugyan, de nem hiszem hogy azokban az országokban több baba hal meg vagy sérül a szülés alatt ahol működnek ezek az intézmények mint nálunk ahol tisztán kórházi szülések mennek.
Az abortuszról nem tudok érzelmek nélkül beszélni, így arról inkább nem nyilatkozom, nem akarok senkit megbántani.
Vendég

Persze, Áfi, hát látod, ezért mondtam, hogy nem vagyok elfogulatlan.
És mi is kórházban jártunk úgy, ahogy... Én azért mentem oda szülni, mert azt hallottam Bhról, hogy ott nem vágnak rögtön, természetes szülés, anyámkínja, aztán leshettem... Utána már azt mondtam persze, hogy inkább vágjanak, de rögtön...
A születésháztól azért paráznék, mert úgy gondolom, ott esély sincs a gyors műtétre. Tehát még több az esély, hogy baj lesz. Mondjuk, nem emlékszem, hogy nagyobb lenne a csecsemőhalandóság ott, ahol ezek működnek, de feltételezem, hogy iszonyú rövid időn belül meg lehet onnan közelíteni a kórházakat... Míg itthon meg sorba zárják be őket.
De még mindig azt mondom, hogy meg lehetne oldani ezeket a születésházakat. De a "szakma" mindig is ellenezni fogja, épp a hálapénz miatt, a "szakma" beleegyezése nélkül meg úccse fogják ezeket létrehozni. Hát, emlékeztek, az otthonszülős Geréb Ágnest is hogy pellengérre állították... Pedig az otthonszülés mégcsak nem is egy intézmény.
Vendég

Emma,
kórházak tőszomszédságában is létre lehetne hozni a születésházakat. De tényleg inkább rombolják az egészségügyet, ilyen helyzetben létrehozni semmit nem fognak. Én már az ambuláns szülés intézményesítésétől is boldog lennék, bemész, szülsz és ha mindenki jól van pár óra után hazamész. De ahhoz a gyerekorvosoknak és védőnőknek kéne sokkal többet tenniük az első napokban, és belőlük is kevés van.
Amúgy én nem vagyok a kórházi szülés ellen abszolút, én csak azt sérelmezem hogy nincs semmilyen választási lehetőség, eszed nem eszed nincs más.
Vendég

Hali!
Én is épp erre gondoltam, mikor írtam a megoldhatóságról: a kórházak szomszédságára.
Az ambuláns szülés nekem is szimpatikus! Nem jól tudom, h. Pesten vmelyik kórházban műkszik ez? Aszem másnap vagy harmadnap - na, az már nem is annyira ambuláns... - hazacuccolhat a friss anyuci.
Vendég

Emma,
akkor határozzuk el hogy bevezetjük a születésházakat a kórházak mellett és az ambulás szüléseket, ki mit szeretne, választhat. :D :wink: :lol:
Vendég

Pont most megy a Tv2-ben a botrány, hogy Németo.-ban azt mondta egy muki, hogy a magyar dokik köpenyzsebét a hálapénz miatt nagyobbra varrják... :lol: :lol: :lol: :lol:
Hápeeeersze, hogy ez neeeemigaaaaz... :P
Vendég

OK, Áfi, megegyeztünk! :lol:
Vendég

lányok,hogy maradjunk hollandiában,ott szülhetsz otthon is,akár az udvaron is :lol:
Csakhogy ott a mentők sem olyanok,mint itt. Teljesen fel vannak szerelve mindennel,jóval korszerűbbek,még egy komplikált műtétet is el lehet végezni bennük..ezért engedik meg ott az otthon szülést...
Viszont tudjátok,hogy ott szülés után az anya 6 hetet lehet otthon a babával??
Igaz,visszamehet 4 órába dolgozni,kötelesek is visszavenni,de az is csak egy darabig müxik,aztán teljes munkaidő,azt hiszem a gyermek 1 ées kora körül..
Ezért kell oda annyi babisitter :cry:
Hát,ezt nem irigylem tőlük.
Vendég

Cseriani,
hát ezt én se. :(
De ha veszel egy átlag holland családot (cáfolj meg ha nem így van) ott apuka keresetéből megél egy nem túl nagyigényű család lakással, kocsival, nyaralással. Anyuka ha akar otthon is maradhat a babával, igaz hogy nem kap semmit de nincs is rászorulva.

Tudjátok min buktam ki? Én most jelenleg munkanélkülin vagyok, 47ezret kapok havonta. Ha GYESen leszek (3 évig!) kapni fogok 23ezer forintot. Most akkor tényleg többet ér az államnak a munkanélki mint a gyerekét nevelő anya??? Hovatovább 2x annyit ér? :evil: szégyen!
Vendég

És röhej...
Vendég

nekem 24800 a gyesem. A gyedem kb.annyi volt,mint a munkanélkülid,mivel minimálbéren voltam. És akkor gyerünk,nevelj gyereket,hadd szaporodjon a nemzet.
Igen,ott azért jobbak a fizetések is,de azért ott is kevesen engedhetik meg maguknak,hogy anyuka otthon maradjon sokáig...
Vendég

tényleg áfonyaaa,ha jól tudom,te nem kaphatsz majd gyedet,igaz?
Vendég

az tuti,hogy ott jobban élnek,mint itt,mások a körülmények. Én nem vagyok semmi jónak az elrontója,de pl.a mostani aug.20-i programokat a bricostore támogatja,nagyrészt. Na,ha ezt a pénzt mondjuk odaajándékozta volna a kórháznak-hogy témánál maradjak-sokkal nagyobb visszhangja lett volna a dolgonak,mint egy hülye tüzijátéknak,nem?
Vendég

Cseriani,
én most nem fogok GYEDet kapni :? 3 évig GYESen leszek ami akkor nem 23 hanem 24ezer. :(
Persze elmehetnék dolgozni hamarabb, tán még lenne is hova, de a gyereket hova tegyem? Itt a faluban nincs bölcsi, az ovi pedig csak betöltött 3 év után fogadja a gyereket. Pakson van bölcsi, de csak a paksiaknak, máshova tartozókat nem vesznek fel, gondolom kevés a hely.
Vendég

persze,kell a szórakozás is az embereknek,na de milliárdokért??? :evil:
Meg átalakítani a Kossuth teret,milliárdokért,stb... :twisted:
Vegyenek műszereket a kórházaknak,ne legyen ennyi adója az embereknek,ha fizetnek tb-t(nem is keveset),akkor ne legyen még vizitdíj,stb...
Bocsi,nem politizálni akarok :oops:
Hollandiában az üres irodaházakban pl.hajléktalanok laknak-ingyen.Ott is vannak utcán élők,de jóval kevesebben,mint itt. Én nem akarok egyfolytában velük példálózni,mondhatnátok,akkor mit csinálok itt??
Csak kicsit más ott a kormány-meg persze az emberek!!!-hozzáállása a dolgokhoz. És azt hiszem,teljesen mindegy,melyik magyar pártról beszélünk... :cry:
Vendég

nagyon szar dolgok ezek. Nálunk van bölcsi,egy éve-vagyis családi napközi-de nem ingyen...viheted 2 ées korától a gyerkőcöt,ha fél napra,akkor 7500 egy hónapra,kajával..,ha egész napra,akkor 15000. De legalább van lehetőség.
Vendég

Cseriani,
az a nagy baj hogy minden Budapestért van. Tüzijáték tényleg milliárdokért, 4es metró, kombínó, kormányzati negyed, közben meg kórházak szűnnek meg, drágul a közlekedés, az energia, nőnek az adók (az egész országban!)... tényleg nincs értékrendjük az épp hatalmon levőknek. :evil:
Vendég

igen,ige,igen... :cry:
Ja,emmamama,ezt még neked akartam:Kristóf sincs ám leposzkulva,két hónapja volt 103 cm és 15 kg. De mitől??? :shock:
És tök édes pocakja van :lol:
Lányok,én elköszönök,lefekszem...délelött földváron voltunk a vásárban,eléggé hulla vagyok már. Aludtam délután is kicsit,de muszáj lefeküdnöm.remélem a még mindig pörgő Kristófom is díjazza az alvás ötletemet-de szerintem kétlem... :?
Vendég

na,ez a de szerintem kétlem eléggé furán hangzik..tényleg fáradt vagyok :oops:
Vendég

Szerinted kétled? :lol: :lol: :lol: Ez tényleg jó, tényleg fáradt lehetsz. Amúgymeg épp most meséltem el Áfinak msn-en, én mit csináltam a nagy fáradtságomban... Most nem írom ide, nehogy a fél ország rajtam röhögjön :lol: :lol: :lol:
De olyan is volt már, hogy visszatettem az üres ásványvizes üveget a hűtőbe.
Mondjuk, alapból is elég "szórakozott" vagyok, nade két ördögfióka mellett... majd megtudjátok, hihihiiii! :twisted:
Cserianiiii, gratula, betöltöted a 36. hetet! Még 1 hét, és már koraszülöttnek se számít Elizababa (már, ha előbb születne, de biztos nem fog)! Mingyá vége!
Vendég

Na, hülye vagyok. A 35. hetet töltötte Cseriani... De az is Jóóóóó!
(Azé jól elvagyok itt magamban... ) :lol:
Vendég

jól számoltál Emma,a 36.hetet töltöttem,nem a 35.et...
Ez a vonalzó a betöltöttet írja,legalábbis a doki számítása szerint is betöltött 36 vagyok :lol:
Vendég

Emma is fáradt volt :P
Én örülnék ha előbb jönne a fiatalúr :oops: Nem sokkal de ha mondjuk okt. 6 helyett szept. 22 lenne a szülésem időpontja, na azon nem sértődnék meg! Akkor már "csak" 1 hónapom van vissza :P
Vendég

áfonyaaa én is úgy szeretném,ha a 38.hét környékén szülnék. Akkor már nincs teljes 2 hetem. :shock:
Vendég

Én úgy tudom, hogy aki a 36. hetet betölti akkor már nem számít koraszülésnek. Nálam legalább is ezt mondta az orvos. Én pont azon a napon szültem.
Szülőotthonban és otthoni szülést én nem merném bevállalni. Az ambuláns szülés szerintem azoknak lenne jó akik már többedszer szülnek. Nekem jó volt, hogy az első babánál egy hetet bent voltam, így mindent megtanultam mire haza jöttünk. Bár ezt akkor nem így gondoltam.
Nálunk szerencsére van bölcsi és "csak" az ennivlóját kell fizetni a gyereknek. Evelin is odajárt és valószínűleg Réka is bölcsis lesz. Az az egy évig kapott gyessel sokra nem mennénk.
Szeretnélek megkérdezni benneteket, hogy hogyan lehet feltenni ezeket a vonalzókat?
Vendég

Rékababa,
ha megalkottad a vonalzót akkor az oldal tetején nyisd meg azt a legördülő menüt amire az van írva hogy "segédletek" és ott válaszd ki hogy "profil" ott keresd meg az aláírás részt, és oda illeszd be a kódot amit a tickergyártó oldal adott.
Vendég

kattints rá valamelyikünk vonalzójára,vagy a www.babanet.hu-ra,ott tudsz magadnak vonalzót csinálni,ami ha kész,elküldöd az emailcímedre,majd a kapott kódot( Phpbb kód) kell bemásolni ide a profilodba,az aláíráshoz.
Vendég

na,két választ is kaptál rögtön... :lol:
Vendég

Tényleghát, de hülyevagyok! Tényleg a betöltött 36. hét után nem koraszülés. Engem is akkor engedtek ki a visszatartásról, amikor betöltöttem... :? Ahhoz képest, hogy mennyire utáltam ott lenni, jó hamar elfelejtettem :shock: És tényleg a betöltöttet számolja a vonalzó. Naaagggyon KO voltam tennap éjjel, úgy látszik. Nade, ma se vagyok másképp:cry:
Áfi, október 6? Aradi vértanúk? :lol: Nemsemmi dátumot tűzött ki maga elé a fiatalúr... :P Drukkolok nektek, hogy előbb jöjjenek a babók. Ne kelljen kivárni végig. Az a legeslegrosszabb, a vége. Jajj.
Timi, hajrá vonalzók!
Szép napot mindenkinek.
Vendég

Emma,
nem elég hogy aradi vértanúk, még a saját tulajdon névnapom is :shock: de addigra otthon fogok babázni szívből remélem :)
Vendég

áfi,én voltam így annak idején Kristóffal...dec.18-ra voltam kiírva,nekem 23-án van a szülinapom,utána ugye karácsony. Rettegtem,nem akartam a szülinapomat,karácsonyt kórházban tölteni :cry:
De szerencsére Kristóf 12-én született,épp 39 hetes voltam,és 16-án mehettem haza :lol:
Vendég

Én Rékával december 22-re voltam kiírva és én is rettegtem, hogy bent leszek karácsonykor, de e helyett az én lányom november 24-én már megszületett. Ilyenkor már nagyon nehéz lehet, tudom, én is sokat kínlódtam a végefelé.

Köszönöm a segítségeket. Most kiderül, hogy sikerült-e.
Vendég

gratula rékababa,sikerült :D
Vendég

Én is drukkoltam, hogy legyen meg előbb a kisfiam (mindkettő) a kiírtnál. Hát Daninál nem jött össze, ő még négy napot rá is húzott (bár 34 hetesen már kaptam tüdőérlelőt, mert az NST olyan fájást mutatott, hogy a dokim megijedt, hogy jönni akar a baba, de azt mondta, hogy már nem tartaná vissza, mert elég nagy, a tüdőérlelővel meg már nem lehet gond - aztán tojt ránk nagy ívben Dani, jól érezte magát bent).
Dominik három héttel jött előbb, csütörtöki napon töltöttem be a 37 hetet, aztán vasárnap már megszületett. Én még nem számítottam rá, előtte pár nappal még semmi nem volt az NST-n, aztán dec 31-én nagyban készültünk a szilveszter éjszakára, de mivel rosszul voltam, bementünk a kórházba, rossz szívhang, irány a műtő. Még volt néhány tervem arra a hétre, amit végül már a kórházban töltöttem, ráadásul január 2-án kezdte Dani az ovit. Hát én nem örültem, hogy Dominik előbb jött, még két hetet várhatott volna. De a lényeg, hogy egészséges!!!! Az oviba szoktatást meg megoldották helyettem (talán jobb is volt így, mivel nagyon anyás a fiam).
Nagyon rossz az utolsó napok türelmetlen várakozása, de szerintem, ha ilyen "hirtelen" jön korábban az sem a legjobb.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Ja és majdnem elfelejtettem a nagy hírt!!!!! Dominiknak kibújt az első fogacskája!!! :lol: :lol: Talán most már alszunk éjjel. :roll:
Most meg lépek elpakolni a kimosott ruhákat (vasalni csak a legszükségesebbet- nem tudom ti ezzel hogy vagytok).

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Dadomi
Nálam is állandó jelleggel marad hátra valami a rendrakásból, vasalásból stb. Sokszor alig érem utol magamat. Míg csak Evelin volt addig könnyebben csináltam mindent, mióta Réka megvan mindig el vagyok havazva. Más is így van? Fut az egész ház, pedig igyekszem mindig megcsinálni amit csak tudok.
Gratulálok a fogacskához. Nálunk múlt héten jött ki az első, úgy néz ki, hogy jön a második.
Vendég

sziasztok,megjöttem NST-ről,minden ok. A doki rendes volt,megcsinálta mindjárt a flowmetriát is,így nem kell du.visszamennem :)
Az NST-n most helyettesítés van,egy szülésznő volt ,nagyon-nagyon aranyos és szimpatikus. Persze kérdeztem szegénytől ezerrel. És csak jót tudok mondani. Van 12 és 24 órás rooming-in,ahogy anyuka óhajtja és ahogy bírja.
Viszont nagyon sok a szülés,van,hogy a 7 ágyas szülőszoba tele :cry:
De ha a melletted levő ágyon is szülnek,akkor is bennt lehet apuka,vagy akit szeretnél(én azt hallottam,akkor nem).
És nem csak a bonyhádi kórház miatt vannak sokan,hanem Kalocsáról,Bajáról és sükösdről is van sok kismama. Ezen mondjuk meglepődtem :shock:
Vendég

áfonyaaa ma mész cukormérésre???
Vendég

Sziasztok!

De réééég voltam már....Apánk már hetek óta hosszúnapozik,este fél8körül esik haza és pár energiávaltelt napot követően lassan rajtam is kiütköztek a kimerültség és a csendes idegbaj jelei :? .Nagggggyon sok volt ez így akét gyerkőccel sok-sok naphosszat hármasban....jó anya vagyok,mi?
...
Tegnap délelőtt leugrottunk Szekire,hátha van valami nézgelődnivaló, ahol lehet egy kicsit ténferegni a két gyerekkel. SEMMI! Délelőtt 11kor tök üres volt aBéla-tér,Prometheus park.Sportcsari környéke,hipermarket vidék....Csak a Mcdonald'sállt ott némán,nyitott ajtókkal....így mi megfűradt vándorok hagytuk elcsábítani magunkat egy körre.A hambi igenigen nőies (ideoda potyogós, kenődős, spriccelős)magamhozvétele közben megpillantottam a sorban a Juan-t. Nem tehetek róla,de rögvest az jutott eszembe,hogy ha egyszer feljönne erre az oldalra olvasgatni,egyből nem lenne az az öntelt vigyor az orcájához tapadva annyira. Ajánljuk neki? :lol:

Lányok, a helyi újságba szoktam néha kikapcsként cikket írni, és most egy olyat tervezek,hogy "tájszavakból" kerekítek ki egy kis monológot. Olyanra gondolok mint pölö: klincsó-körhinta (tnap búcsú volt itt,azé'ez az első :) ) tombác-oszlop, belekete-hülye, mókol-vmit szerel, aggat-zavar, gágyilló ( :) ) kakiszínű meztelencsiga, fityoros : vidám.... Ha valamelyőtöknek eszébe jut valami helyi jellegzetesség, írja mán le nekem, jó?(jelentéssel együtt,ne kelljen már matekoznom rajta :) )

Köszikösziköszi!

mennem kell felsírt a csöppem!

Kép
Kép
petra78

Jó reggelt! Alvásgondokkal küszködünk, bármilyen tanácsot szívesen fogadok. Már kezdek úgy kinézni, mint egy zombi. Kisfiamat este 10 előtt nem tudom bejátszani az ágyba, ami önmagában nem lenne baj, de többször felébred, egy-egy alkalommal egy órát is ébren marad. Nem marad el az ágyában, de közöttünk se tud rendesen aludni, nagyon nyugtalan, sír, stb. Nem gondolom, hogy a foga jön, nem látni, és eddig nem is viselkedett soha így, de most már lassan három hete... Ja, és reggel 6-7 óra között szigorúan ébresztő.
Át kell állni a napi egy alvásra? Segítene? De egyelőre ez ördögi kör, mert nem alszik éjjel, ergo nappal alszik kétszer egy órát. Ez se sok, más gyereke többet alszik - egyszerre.
Nagyon kétségbeesett vagyok.
Más. Az elmúlt 3 hétben 2,5 kilót híztam. Nem eszem többet, mint eddig, főleg csak gyümölcsöt, nem tudom, mi lehet az oka, nem látom, hogy vizesednék. De már előre félek a védőnő reakciójától. Lányok, mi az a diéta, amivel így kordában tartottátok a súlyotokat? Nem fogyózni akarok, dehogy, csak valahogy lassítani akarom a tempót.
Ja, magyar egészségügy. bejelentkeztem ma reggel vércukorvizsgálatra: szept. 13. - nem rossz, mi? 3,5 hét múlva!

Kép
Kép
banoed

Megjöttem védőnőtől, cukrom reggeli után 1 órával 8,4 rosszabb mint eddig bármikor. A reggeli szigorúan 1 zsemle 1 pohár tej volt. Holnap 8ra megyek Kunhoz, hát mégsem úszom meg... :cry: :cry: :cry:

Banoed,
nálunk a napirend jött be. Főleg este. Ez azt jelenti hogy adott időben van este vacsi aztán fürdés aztán fogmosás aztán mese aztán fekvés. És minden nap kb ugyanakkor. Így van mihez hozzászokjon. Könnyebb ha a kezdetektől így van, de a te fiad még nem olyan nagy hogy ne rázódna bele. Nálunk híradó után (7kor) vacsi, aztán fürcsi aztán fogmosás, aztán mese, aztán alvás. De nem az időpont a lényeg hanem a rendszeresség. Nekünk bevált, én ezt tudom tanácsolni.
Vendég

áfi sajnálom :cry:
Viszont találkozunk holnap,én is megyek :?
Ne haragudj,de a találkának viszont örülök :D
Petra,gondolkodom...ilyenekre gondolsz,mint limány-sár ??
banoed,a rendszer nálunk is bejött. Nem vagyok egy rendszerhívő,de Kristófnál megpróbálom betartani,bejött. Igaz,sokszor tíz óra,vagy még késöbb alszik el,de akkor is van rendszere..igaz,én egy szót se szóljak,mert az éjszakát pl.csak akkor alussza végig,ha köztünk van. Dehát elrontottam,igyam meg a következményét :? Kristóf egy éves volt,mikor átállt a napi egyszeri alvásra,ebéd után,egy körül megyünk aludni. Ez nekünk nagyon bejött...
A hízás gond nálam megoldódott a cukordiétával, a kezdeti súlyhoz képest 2 kg-t híztam.
De őszinte leszek,nem tartom be a diétát,viszont a súly így sem ment feljebb,ezt viszont nem értem,viszont nem bánom :D
Kristóffal 19 kg-t híztam.. :cry: :oops:
Nem ismerem az étkezési szokásaidat,de ha gondolod,szívesen elküldöm a cukordiétás papírjaim,hátha tudsz vele valmit kezdeni...
Írj itt vagy priviben címet,és postázom-csak meg kell keresnem,mert fogalmam sincs,hova tettem,de tuti megvan...
A terh.cukor időpontja tényleg röhej,vagy inkább szomorú?? :twisted:
Vendég

ja,banoed,az nem baj,hogy akkor már bőven elmúlsz 24 hetes terhes???
Viszont ha te mennél valahova késve,leharapnák a fejed,nem?
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?