Új privát üzeneted érkezett!

Kristófnak BOLDOG NÉVNAPOT!!!!!!! :D :D :D

anitapo20

Köszönjük szépen a köszöntést. Nagyon aranyosak vagytok!

A Harry Pottertől nem vagyok hasra esve, de nem csalódtam, mert nem vártam sokat tőle. Könyvben sem volt túl jó nekem a 6. rész. Egyszer meg lehetett nézni, a poénok jók benne, látványos a film, szóval jó volt, de nem lett a kedvencem. Nálam a 3. rész viszi a pálmát.

Kenderike
Gratulálok a kislányodhoz!

Kép
Kép
susytunder

Susy

Nekem ugyan ez volt a véleményem a könyvről... gondolom az volt a leg izgibb, mikor a barlangban voltak. Nekem a második rész a kedvencem...azt én még PC-n is végig játszottam :)
7-et olvastad már ?

Dytke

Lehet, hogy találkoztunk, én az elején a Honvédba jártam, mert tőlünk kb 10 perc volt gyalog, a vége fele mikor már CTG is volt akkor mentem a MÁV-ba. De oda jobban szerettem menni. Az Aszódi ott mindig nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb és kedvesebb volt.
Terhespatológiára jártál vizsgálatra ?

Kép

NIKI
nini.n

Nini
Igen, olvastam Kristóf akkor volt pici, amikor nem szoptattam olvastam, még éjjel is. :)

Igen a barlangos résznél majdnem apára ugrottam egyszer. :)
És nagyon sajnáltam az igazgatót, hogy megölte Piton, az olyan sírós volt.
A hetedik részre nagyon kíváncsi vagyok, és sajnálom, hogy vége van.

Kép
Kép
susytunder

Nini - vizsgálni az ambulancián vizsgált (szerencsére nem sokszor :) ), de minden uh, ctg lelettel és vérvétel leletért a terhespatra mentem. Meg ott is vették le a vért. Meg egyszer ctg-t ott csináltak hétvégén a 40. héten, mert azt mondta, hogy jó lenne minden nap menjek

dytke

Gondoltam, hogy azt csinálták meg a legfélelmetesebbre :)
Nekem még nem sikerült olvasni a 7. részt :(
Az jó?

Az UH az nagyon kegyetlen a MÁV-ba, volt, hogy 40 percet is vártam rá. De az ambulancián engem nem vizsgált - hála Istennek - :)
Csak a terhes paton. Mi pont azon a napon voltunk benn CTG-n, amikorra ki voltam írva, és neki kellett bemennie és szólnia, hogy legyen időpont UH-ra aztán ki jött és mosolyogva mondta, hogy az lenne a legjobb ha szülnék... igaza is lett, este már el is ent a magzatvíz :) Meg azzal jött, hogy szeretkezni kéne....mikor a férjem felhívta, hogy elment a magzatvíz egyből az volt a kérdése, hogy mit is csináltunk ?:) :) :) és röhögött :)

Kép

NIKI
nini.n

Panndi,
Eszméletlen jók a képek :D :D Fruzsi nagyon nagylányos már, pedig még csak 2 hónapos és nagyon édes Zsófival, amikor simizi :D

Vitte,
Gratulálunk! Sok boldogságot és egészséget a legkisebb lánykához! :D

Szbettyna,
Nálunk palotaforradalom lenne, ha Anyumékhoz mennék hónapokra. Férjed családja nem látta a gyereket már 2 hónapja? Vagy ők is Tatán élnek? Akkor olyan, mintha nyaralnátok egész nyáron, ugye? Irigyellek :D Meg, hogy férjed is hosszú hétvégézik :D A férjem sajnos egész évben tanul, minden hétvégén, ezért nem mehetünk sehova...nagyon rosszúl vagyok ettől, alig várok egy-egy kiruccanást, ha végre sikerül rábeszélnem.
Szabi jó nagyot nőtt! Látszik is rajta, ki van kerekedve. 10kg???? :o :D

Nini,
Nagyon kicsattanó jókedvű Márkó! :D

Dytke,
Gratula az újabb foghoz, végre aludhattál egy jót! Nagyon jó lett a rövid sérója Ambinak.
Mi is várjuk Dávid 2. fogát, de már 1 hónapja nem akar kibújni. Az éjszakáink lehet, hogy emiatt romlottak, nem tudom, de alig alszunk megint. És már 5-kor kelünk! Alig várja Dávid, hogy reggel legyen, elképesztő. Nappal meg 2x fél órát alszik, szóval nem pótolja be a korábbi alvásmennyiségét.

Kenderike,
Gyönyörű a lánykád, gratulálunk! Igen, én is azt kívánom, hogy egyen és aludjon Lívia! :D

Kép
ugabesz

Nini - nekem nem volt gondom UH-val sosem, mindig időpontra mentem, néha volt csúszás, de nem vészes. A Szabolcsban szerintem sokkal rosszabb volt a helyzet. (ott kezdtük még decemberben, amíg volt)
Jófej nagyon szerintem, én nagyon bírom :)

Gabesz - Viburcol kúpot nem próbáltok? MI most használjuk, így kétszer kel. Fürdés után kapja az elsőt, első keléskor a másodikat. És kap még 2-es Shüsszler sót (nem tudom jól írtam-e). Homeos doki "előírására". A 2. kúpot is ő mondta, mert az első kelés után már félóránként kelt, mikor nem kapott csak egyet. Ez nekünk bevált.
Drukkolok a fogacskához!!! Mi is azt hittük a felsőkre, hogy visszafordultak, mert hetekig mondtuk, hogy mindjárt kibújnak, mert már látszanak, és csak nem jöttek.

dytke

Sziasztok!

Köszönöm Szabi nevében is a dicséreteket!

BOLDOG NÉVNAPOT KRISTÓFNAK!!!!! (Utólag is :oops: )

ÚÚÚÚ, én is nagy Harry fun vagyok, de még nem jutottunk el a moziba. :? Pedig nagyon kíváncsi vagyok! Olvastam mind a 7 könyvet, egyet-egyet angolul is. Irigy-irigy, aki már látta.

Dytke - De édes Ambi!!!! AKkor most friss, üde és kipihent vagy? :wink:

Kenderike - Szívből gratulálok a kislányodhoz!!!!!

Ugabesz - A párom szülei is tataiak, őket is meglátogatjuk sokszor, de az enyémeknél "lakunk". Igen, mondhatni, nyaralunk egész nyáron. Most hazaszaladtunk 2 napra, aztán szerdán megyünk a Balcsira. Én is nagyon örülök neki, hogy apa így el tud szabadulni. Máskülönben mi sem bírnánk nélküle. :wink:

Képzeljétek Szabi nem ismerte meg a lakásunkat. Mondjuk nem csoda, ennyi idő után. :D

Egy kis ízelítő belőlünk, akit érdekel.
Végre mászik a kis oroszlán:
http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/szabi-maszik-OtHU0dqRUixVRE9i
A zene a mindenem:
http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/szabi-es-a-zene-VDFVBDCwMocPgvQM

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Köszönjük még egyszer a köszöntést!

Sajnos Kristóf lebetegedett, torokgyulladása van, lázas. Még sosem volt, nehezen viseli. :(

Kép
Kép
susytunder

Bettyna, nagyon édes Szabi ahogyan mászik!! :D

Susy, jobbulást kívánok Kristófnak! Remélem hamar meggyógyul!

anitapo20

Susy! Kristófnak utólag is boldog névnapot! És jobbulást!

Bettyna! Szabinak boldog névnapot!

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a köszöntést! (Sajnos alig jutottam eszébe valakinek :? Még a család is elfelejtette a névnapom :cry: , de megszoktam, hogy jelentéktelen vagyok szerintem a szülinapom se lesz jobb ilyen szempontból...) Viszont a páromtól kaptam virágot! :D Erre már évek óta nem volt példa és méghozzá az egyik kedvencemet kaptam. Fogalmam sincs tudta e vagy csak véletlen (koralvirág, rózsaszin és cserepes szép nagy és tele van rirággal.) :D

Kenderike - Gratulálok a kislányhoz remélem így marad Alexander csak 1 hónapig aludt jól aztán jött a foga... :? (mondjuk vissza is bujt mind a kető)

Susy - Útolag is boldog névnapot Kristófnak! És jó bulást a manónak!

Nini - Nagyon édes Márk!

Bettyna - Szabi nagyon ügyi!

Dytke - Örülök hogy végre pihentél és jó lenne valamikor megint összefutni, ha már közel lakunk egymáshoz...

Aztán végre Vasárnap hazamentek a rokonok kicsit fura is mert már megszoktuk. Na meg nem lessz még nálunk kistesó mert Csütörtökön megjött... :cry: Nem baj ha itt lessz az ideje majd jön :wink: Alexandernek mi még nem vágtuk le a haját szép kis kunkori. Nekünk nagyon tetszik így hosszú hajjal és nem is tervezzük a hajvágást. Aztán kb 1 hete elkezdett halandzsázni :D Eddig szépen mondogatott szavakat meg minden de most haldzsa és esetleg 1-1 szó, viszont édi és nagyon élvezi. Na meg elkezdett berregni a vizzel iszik - iszik és aztán az utolsó kortyot a szájábatartja elezd huncutul mosolyogni és aztán fröcsköl... :lol: az egész arca és a ruhája is néha tiszta víz lesz, de ettől csak mégjobban élvezi. :D Aztán végre kijött fölül még 1 foga így már 4 van (lehet, hogy több is van de nehéz hozzáférni... :wink: )

Lányok nem tudjátok hogy lehet kicsinyiteni képet mert még mindig nemtudok fölrakin... :?

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)

Kinga, én egy programot töltöttem le a netről PhotoScape a neve. Nnagyon egyszerűen le lehet vele kicsinyíteni a kéőpeket.

Belinkelem ahonnan letöltöttem.

http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/ph ... -KQ13.html

anitapo20

Kinga - a windowsban alapból van egy photo editor, azzal is le lehet kicsinyíteni könnyen. Én sem akartam voln alevágni Ambi haját, mert imádtam a kunkori tincseit, viszont nagyon nem bírja a meleget és egész nap csurom vizes a haja. Így neki is jobb, jobban lélegzik a fejbőre.

Susy- Kristófnak gyors jobbulást. Gyógypuszit küldünk neki :)

Betty - Szabi és a zene. Beszartunk a röhögéstől a férjemmel, hogy milyen aranyos :):) És grat a mászáshoz is!
Szabit Isten éltesse első neve napján :)
Nem mondanám, hogy kipihent és üde vagyok, de sokkal jobban vagyok, mint az első fogaknál. Tényleg hozzá lehet ehhez szokni, már észre se veszem, ha napokon keresztül csak 1-2 órákat alszok :?

dytke

Susy,
jobbulást Kristófnak!

Szbettyna,
nagyon jók a videók, főleg a zenés-éneklős-táncolós! :D Nagyon aranyos Szabi! :D :D

Kép
ugabesz

Lányok,
lenne néhány gyakorlati kérdésem hozzátáplálás-kaja témában:

Cukkini
korábban megpucolva, kimagozva adtam Dávidnak, de most olvasgatom a Kismama babaszakácskönyvet és ott azt írja, hogy két végét levágni, aztán párolni, azaz se megpucolva, se kimagozva nincs, a képen is látható. :o Ti hogy csináljátok?
Ebéd
Dávid újabban 200-250ml körüli főzeléket eszik ebédre. Mivel tegyem tartalmasabbá, hogy ne a mennyiség nőjjön? Van benne krumpli, olaj, husi (kevés) meg valami idényzöldség. Vagy nem sok ez a mennyiség? Számunkra ez giga méret, mert tejből se, semmiből soha nem fogyasztott egyszerre ennyit!!! Le vagyok döbbenve, soha nem volt nagy evő! :o :D
Vacsora
Vacsorára tejmentes almapépet eszik, újabban abból is 160ml-t, pedig jó sűrű. Ezt a dobozos vacsit ki szeretném váltani valódi kajával, mit javasoltok? Úgy tudom, a gyümölcs megcsikarhatja éjszakára, illetve nem elég tömős, ezért nem próbáltam. Főzeléket is lehet vacsorára, azt tudom, ezt kipróbáltuk 4 napon át, és nagyon romlottak az éjszakáink, szegénynek szerintem nagyon nehéz volt megemészteni, mert éjfélkor még böfizett (előtte 3x kelt, de nem jött ki). Most újra visszatértem az almapéphez, és lám, újra jók az éjszakák, na nem olyan nagyon, de 7-8 órát aludt már egyhuzamban!
Étkezések száma
Dávid jelenleg 6x szopizik, minden kaja előtt, ebből 3x kanalasat kap (reggel gyümölcs, ebédre főzelék és pép este). Mikor kell újabb kanalasat bevezetni?

Milyen bababarát szúnyogirtó szereket lehet használni? Nyaraláshoz készülünk, jövő hét Balcsi, és ezt sem szereztem még be...

1 éves elmúltával mit adok majd neki télen enni? Mivel készüljek, mit érdemes fagyasztani? Nagyon szereti a tököt, cukkinit, őszibarackot, szóval sok idény dolgot szeretnék fagyasztani, de már 1 év felett nem pépezünk, ugye? Akkor egészben megy minden a fagyóba?

Kép
ugabesz

Gabesz: jók a kérdéseid! Próbálok egy pár dologra reagálni, amire tudok. A cukkinit én még most is úgy csinálom, ahogy te, de magunknak sosem pucolom. Lehet, hogy Adélnak sem kellene.
Ebéd: szerintem nem sok a főzelék. Adélnak is volt olyan időszaka, mikor 2 üveggel megevett. Tegnap óta újra hajlandó az én főztömet enni, 1 hétig nem. NAgyon változnak a gyerekek. Én húst kb, mint a hüvelykujjam, akkorát teszek a főzelékbe.
Vacsora: mi 5-6 között gyümölcsöt eszünk, időnként rizsliszttel. Amíg nem volt meleg megette a főzeléket (hús nélkülit), vacsora este 8 körül van, most már tápszer. Muszáj lecserélni az almapépet? A müllerben a Bebivitának is van tejmentes pépje, ha változatosságot akarsz (kb 400 Ft).
Nekünk a védőnő azt mondta, hogy a reggeli legyen a következő: vajas kenyér pl. De szerintem a reggeli és az esti tej, tápszer nagyon sokáig megmarad. Ismerősi körömben minden 2 éves eszik reggel is és este is 2,5 dl tejet, babatejet.

Kinga: te véletelne kimaradtál. Neked is boldog névnapot!

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Sziasztok!

Megint csak köszönni tudom a köszöntést mindenkinek!

Gabesz
Addig örülj amíg eszik Dávid! Kristóf 1 éves koráig olyan adagokat megevett, hogy csak pislogtam, most meg egy adag kajcsit 3- szorra eszik meg. A kajcsikba tehetsz esetleg többféle zöldséget. Nem hinném, hogy nem lenne neki elég tartalmas.

Szerintem fagyasztani nem nagyon kell neki, mert ha 1 éves elmúlik hétről hétre, hónapról hónapra egyre több mindent fog enni. Esetleg idény gyümölcs, pl barack, mert az télen nagyon jól jön.
Én amit fagyasztóba raktam kockáztam, nem egészbe raktam el.

Vacsira kristóf is pépet kapott, és lefekvéskor tejet, vagy később tápszert.

Éjjel nagyon rosszul aludtunk, ma más jobb kedve van, remélem az éjszakáánk is jobb lesz.

Kép
Kép
susytunder

Bettyna, Boldog első névnapot Szabinak!! :D

Képzeljétek nekünk azt mondta a védőnő, hogy ne adjak neki pépet vacsira, mert, hogy az csak deszertnek való :shock: Egyszer egyszer kaphat mikor nem csinálok én neki ennit, de amúgy nem. :shock: Én ettől függetlenül akkor is adok neki, mert itt is többetektől olvastam, hogy pépet adtok, adtatok a babáknak. Ráadásul imádja is gyümivel. Amúgy főzelékből alig akar enni. Eszik egy pár kanállal, de azt is olyan fintorgás kíséretében, hogy rossz nézni. Nem tudom, hogy az nem tetszik neki ahogy csinálom vagy amúgy sem akar enni. Majd megpróbálok neki üvegeset kóstoltatni hátha jobban bejön neki.

Susy, örülök, hogy jobb kedve volt Kristófnak! Remélem az éjszaka is jobban fog telni.

Nekünk pedig áttörte Levi két alsó első foga az ínyét!!!!!!!!!!!!!!! :D Még nem bújt ki teljesen, de már látszik!!!!!!!!!!!!!! :D Ráadásul kettő egyszerre!! :shock: Szerencsére nem nagyon viseli meg (kop kop kop) Éjszakánként kicsit nyugtalanabbul alszik, elég sokszor nyöszörög, de szerencsére végig alszik!! Olyan boldog voltam mikor kint játszottunk és megláttam neki a két fogacska növekedését! :D :D :D

anitapo20

Márti, BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK! :D

anitapo20

Gabesz- sajna nem tudok segíteni kaja témában, Ambi még mindig szinte csak gyümölcsöt hajlandó enni. cukkinit még soha nem evett, de sóskát, spenótot se. semmit :(:(:(

Anita - gratulálok az első fogacskákhoz!!!!!!

Susy- örülök, hogy Kristóf jobban van!!!!

Nekünk is áttört a 6. foga, de még csak éppen a hegyecskéje, még nem tört át teljesen.

Márti - Isten éltessen! Hogy vagytok? Régen nem írtál. Remélem a hányásra már nem is emlékszel :) :wink:

dytke

Bettyna
Szabinak utólag is boldog névnapot!

Márti
Téged is isten éltessen sokáig!

Kép
Kép
susytunder

Márti! Nagyon boldog névnapot kívánok! És én is kérdezem, hogy vagy?

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Sziasztok!
Kb ezer éve nem írtam.
Viszont most már kezdünk kétségbe esni, hogy igazából mi is legyen a kifiúnk neve. Annyira könnyű lett volna ha leányzó lett volna. De a kis pöcsös kiszúrt velünk. Az elsőnél vagyunk még eddig a legjobban, az a Katona Ákos Medox. Eddig ez van. De nagyon tetszenek még bizonyos nevek, és ne tudom mi tévők legyünk. Mert én szeretnék olyan nevet adni neki, amit lehet becézni. De az Ákost nem lehet.
Még ezek is tetszenek:
Bálint
Barnabás
Dániel
Domonkos
Levente
Kristóf (susytunder! őt lehet becézni, ti hogyan becézitek a pöttömöt?)
Máté
Márk
Milán
Richárd
Roland
Szabolcs
Zsombor

szóval teljesen ki vagyok. Már hülyén néznek rám, amikor azt mondom, hogy még mindig nem tudom mi lesz a neve.

Andi

KépKép
wertzuz

wertzuz - de jó, hogy jöttél!!!! Annyit gondoltam rád! Remélem minden rendben veletek!!! Nagyobb gondotok ne is legyen soha, mint hogy még nem tudjátok a nevét :) :) Szerintem az Ákos nagyon szép név, és jól hangzik a vezetéknevével. Én pont olyat akartam, amit nem lehet ezerféleképpen becézni :)

dytke

Az Ákost is lehet becézni, Áki :) :) :)
Aranyos név !

Kép

NIKI
nini.n

Képzeljétek! Ambi tegnap este már tökre álmos volt, el is aludt fürdés után ahogy szokott. aztán kelt óránként 11-ig, aztán 3-ig nem aludt :( próbált elaludni, de nem tudott. nem sírt, de nem bírt aludni. beszélgetett, integetett. nem tudom mi lehetett vele. :(:(

dytke

dytke! Nagyon aranyos vagy, hogy gondoltál ránk.

nini.n! Igen lehet becézni, de csak így, hogy Áki, ez meg olyan béna becézés szerintem.

Az az igazság, hogy mivel itthon maradtam végül, elvállaltam egy volt kollégám felkérését, és itthonról dolgozom. Telefonálnom kell, találkozók időpontját, helyszínét kell leegyeztetnem, szerződések, ajánlatok elkészítését, szerkesztését és tördelését csinálom. És ami nem mindegy, teljes fizetésért. Mivel régen is nagyon jól tudtunk együtt dolgozni, ez megy is simán, csak emiatt a nagy meleg miatt sokszor kivagyok.
Meg már hatalmas a hasam, és nem férek oda rendesen az asztalhoz, már nem tudok itt ülni órákon át.

Képzeljétek, papíron május 22 óta vagyok táppénzen és még csak MOST kaptam meg az első 13 napot! Ez nagyon durva! :shock: Annyira kiakadtam rajta, hogy miért húzzák ilyen sokáig? Ha nem tudnék itthon dolgozni, akkor miből éltünk volna eddig?

Egyébként a törpe a hasamban néha nagyon tiltakozik az asztalnál való munka ellen.
Érdekes, régen nem gondoltam volna, hogy így fogom érteni a mozgásait. De simán külön tudom választani, mikor "ugrál" a hasamban úgy, mert éppen jó neki, mikor "feszegeti" magát, tiltakozik egy-egy testhelyzet ellen, pl. asztalnál görnyedés, meg mikor vannak az elégedett rúgások, pl. mikor lefekszem, és ő is helyezkedik.
Szóval tényleg egy csoda ez a dolog. :)

Csak azt nem tudom, hogy mi történik akkor (ez mostanában kb. 2 hete kezdődött) amikor olyan érzésem van, mintha egy kőtömb lenne a hasam. Nagyon kellemetlen, szinte fullasztó érzés. Sehogy nem jó. Kemény kívülről is a pocak, de belülről meg kifejezetten nyom. Na azok a napok pokoliak!

Szerintem ez az időjárás egyébként a kicsiknek se jó. Őket is megviseli, nem csak a felnőtteket.

Jaj, olyan sokat írtam, de ezt még elmesélem! :oops:

Elküldtek a hematológiára, mert 5 perc alatt besűrűsödött a vérem annó a kromoszóma vizsgálaton, ahol úgy megkínoztak.
Na, itt 12 (!!!) db teli kémcsövet vettek le.
Semmi bénázás, teljes profizmus! Nyoma se látszott, könyökhajlatból vették, elsőre eltalálták, szárnyas tűvel.
Igaz, 4 órás várakozás a bejutásra.
Utána 6 hét az eredményig.
Nemrég mentem vissza időpontra, ismét 3,5 óra várakozás. Honvédkórház!
De az eredményeim (még HIV vírust is néztek) gyönyörűek voltak! Szóval a kromoszómás vérvételen a csaj volt a béna!!!!!

Na jó, még tudnék mesélni, mert velem mindig történik valami, rajtam kívülálló okok miatt, de nem akarlak traktálni titeket!

Mindenkinek jó babázást!!!!! :wink:

Andi

KépKép
wertzuz

kenderike, gratulálok a kislányodhoz, sok boldogságot kívánok neki! Nagyon szép baba :)

susy, Kristófnak jobbulást! Az jó, hogy ma már jobban ébredt, minden nappal jobban lesz.

wertzuz, a nevek közül, amiket leírtál, szerintem sok jó van, és jól mennek a vezetéknévhez is. Különösen tetszik a Bálint, Levente, Milán. Viszont, ha mindezek közül nem tudsz választani, az azt jelenti, hogy még nem találtad meg az igazán tetszőt. Fiúnéven annó mi is sokat gondolkodtunk (aztán nem lett rá szükség :)), nekem most a Mátyás és a Rudolf tetszik - hátha neked is :)

Mi kinyaraltuk magunkat, két és fél hét alatt három helyszín, végig barátoknál, Róza jól érezte magát, kiderült, hogy vizicsibe természete van, Lellén, a "tengerparti" strandon hihetetlen örömmel sétálgatott, rohangált a vízben, aztán felfedezte a medencét, úgyhogy végre mi is felfújjuk a miénket - korábban Róza nem nagyon mutatott érdeklődést a pancsolás iránt.

Kép
Kép
szalamandra

Szalamandra - de jó nektek. Irigykedem azokra, akik nyaralnak. Mi azért nem megyünk, mert mivel Ambi ezerszer kel (és tuti ott is kelne, mert anyósomnál és anyunál sem jobb, nyaraláskor mitől lenne?) nekem nem lenne nyaralás, ugyanazt csinálnám, mint itthon, akkor meg inkább a saját környezetünkben vagyunk, a saját fotelünkben, ahol ringatni tudom, le tudok feküdni mellé stb. Anyunál (pedig ott otthon vagyok) sem kényelmesek az éjszakák.
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat! Ambi szokott pancsolni, bár újabban 10 perc után ki akar jönni, így nem is próbálkozom, felesleges.

Wertzuz- tök jó, hogy tudsz otthonról dolgozni!! Emlékszem miylen genyák voltak a munkahelyeden. A táppénz sajna ilyen. Én ugyan végig dolgoztam, egy napot nem voltam táppénzen, de korábbi munkahelyemről tudom, hogy akik táppénzen voltak mindig jöttek, hogy hívjuk már fel az OEP-et, hogy miért nem kaptak 2-3 hónapig pénzt. Mindig azt hitték, hogy nem küldtük be a papírokat, pedig direkt rögtön küldtük emiatt.

dytke

Sziasztok!

Kristóf határozottan jobban van, ma már poharat tört, babakocsival rohangált, fűnyírót tologatott, csetlett- botlott. :lol:

Wertzuz
Elfogult vagyok, Dánilere szavazok. Kristófot nem becézzük, buksimanónak hívom. :) Apa akarta nagyon, hogy Kristóf legyen.
Nálunk a Bálint jöhetett volna még szóba, de szülinapja előtt lett volna a névnapja, azt meg nem akartam.

Dytke
Hát nagyon együtt érzek veled, mi sem aludtunk a köhögéstől pár éjjel, és jujj, de rossz volt. :roll:

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Hú, de meleg van ma, pedig azt mondták, hogy itt a hidegfront. Úgy örültem neki, aztán sehol semmi lehűlés. :-(

szalamandra a nekem tetsző nevet megtaláltam :( , az az igazság, hogy vártam a jelre. Olvastam a neveket , és egyszer csak az egyiknél (Medox) hirtelen felgyorsult a szívverésem, elakadt a lélegzetem. Tudtam, hogy ez az! A Medoxtól nem vagyok hajlandó elválni. De hosszas gondolkodás után beraktam második névnek, pedig első lett volna. Nem merem neki azt adni elsőnek. :( Félek, hogy csúfolnák miatta, hogy bántanák a különleges, és igen ritka név miatt. Pedig szerelmes vagyok abba a névbe. :oops:
Az emberek nem szeretik az újat, a változást. Félnek a különbözőségtől. HNem bírják elviselni ha valaki nem olvad be. Lehet, hogy mire felnő, már sűrűbb lesz ez a név is. Az iwiw-en 4-5 kis srácnak is ez a neve.

dytke bevallom én is hívogattam az OEP-et, hogy mi a fene van már. Nevetséges. Ja, és most még le is csökkentik a TP! Ettől aztán nagyon kiakadtam. Annyira sok már ami itthon van, de nem akarok politizálni, csak elkeserít, hogy még a nemlétező bőrt is lenyúzzák az emberről.

susytunder a buksimanó olyan aranyos!!!! :)
Igen a Dániel nekem is tetszik, csak már az is van a barátok között. Nehéz a választás. Talán a picivel együtt a nevét is megszülöm. :lol:

A nyaralás, jaj, de jó is lenne. Nem ebben a dög meleg lakásban lenni. Igaz én ugyan úgy vagyok, mint Dytke. Én nekem is az a bajom, hogy úgy igazán sehol nem tudok úgy pihenni, mint itthon. Valahogy az ágyak olyan rosszak, főleg ekkora hassal már ami nekem van.

Viszont lenne egy másik kérdésem lányok.
Közeleg a szülés napja, és egyre inkább stresszelek.
Be vagyok tojva. Mi lesz? Mit fogok érezni? Honnan tudom mi az a fájás, hol érzem? És mi van ha egyedül vagyok itthon (sokat vagyok egyedül) akkor hogyan megyek be? mennyi időm van a fájás megindulásától a szülésig, be tudok menni kocsival? vagy lesz ideje a páromnak hazajönni? Kb 1 óra mire haza ér. Vagy mentőt kell hívni? És a kórházba hova kell menni? Ha éjjel jön rám, akkor van ott valaki? Bemegyek és mondom, hogy szülni fogok? Azt se tudom a kórházban hova kell menni.
És ha nappal? Akkor hova? Akkor olyan sokan vannak ott, az osztályra kell menni?
Néha rámjön egy pánik szerű érzés, hogy mit kell majd csinálni, érezni, és hogy nem fogom tudni, és be fogok hisztizni a félelemtől. Nem gondoltam régebben ezekre, de most már sűrűbben jönnek elő ezek a gondolatok. Segítsetek, lássatok el tanácsokkal. Leginkább, hogy milyen a fájás? Azt tudni fogom, hogy az az? :oops:
Lehet, hogy hülye kérdések?!

Andi

KépKép
wertzuz

Wertzuz
Természetes, hogy ezer kérdés, és aggodalom felmerül benned. én rettegtem a szüléstől, aztán jött Márti, és annyira lázba hozott az élményeivel, hozzáállásával, hogy alig vártam, hogy szüljek. Meglátod neked is elrendeződik minden, nem fogsz bepánikolni, minden szépen megoldódik.
Pár héten belül már lehetnek jósló fájásaid, ami leginkább mensi szerű fájdalmak, legtöbbször deréktájról indul, de ezek elmúlnak. Az igazi fájás, ha beülsz egy kád vízbe, nem múlik el tőle. De lehet, hogy a magzatvized fog elfolyni, és akkor nincs kérdés. :)
A szülés nem olyan, hogy fájásaid vannak, és akkor rögtön meg is szülsz,főleg nem első babánál, nem mondom jó is lenne. :) Mérni kell majd az időt, hogy milyen időközönként jelentkezik. Ha rendszeres akkor szólhatsz apának, hazaér, és mehettek a szülőszobára, ahol mindig vannak, éjjel is és nappal is. Nekem a szülésznő mondta, hogy éjjel a Rippl Rónai u. felől a mentőbejáraton menjek be, de hogy ott hogy tovább az kész labirintus, majd jönnek a lányok valaki biztos tudja ezt is. :)
A szülőszobán becsengetsz, és megmondod, hogy szülni jöttél, ott megvizsgálnak, és meglátják hogyan tovább.
A fájást pedig tudni fogod, ne izgulj fölöslegesen. :)

Kép
Kép
susytunder

Kinga
Boldog születésnapot kívánok neked!

Kép
Kép
susytunder

Wertzuz- nekem is az volt a parám, hogy mi van ha útközben jön rám, vagy egyedül. Én nagyon vártam már a szülést (főleg az itt olvasott szép történetek miatt), de csalódtam mert császárral szültem. Még mindig bennem van, ez ellen nem tudok mit tenni, pedig már ki is írtam magamból egy cikkben, de csak kicsit csillapította a "fájdalmamat". Ma már tudom, hogy jobb lett volna nem tervezni, hogy milyen jó lesz. Nekem ez a tanácsom magamból okulva, hogy ne tervezd el, hogy milyen jó lesz, nehogy csalódj. Ha el tudsz menni érdemes elmenni legalább egy szülőszobalátogatásra. Ott mindent elmondanak mikor hova kell menni, mit vigyél magaddal stb. és kérdésekre is válaszolnak. Minden szerdán van (ha még úgy van). Ha felhívod a szülészetet, megmondják hogy mikor és hol van.
És ahogy Susy írta, bármikor is mész a szülészetre kell menni.
Nekem is azt írták itt (majdnem egy éve, hihetetlen hogy eltelt az idő) a lányok, hogy tudni fogom. Én még a szülés előtt 5 perccel se mentem volna szerintem :) És azt mondja mindenki, hogy kb. 10 perces rendszeres fájásoknál érdemes elindulni, hogy inkább otthon kényelmesen töltsd el az idő nagy részét, és csak annyit ott, amennyit kell. Engem megdícsért a szülésznő, hogy 7 perces fájásokkal mentünk. Azt modnta sokan bemennek hamar, így az egész napot ott töltik, pedig otthon kényelmesebb lenne.
Ne izgulj, ahogy Susy írta, úgyis a kellő pillanatban trudni fogod mit kell tenned, és minden könnyen fog menni.

Susy- remélem Kristófnak már kutya baja. Ha rosszalkodott, akkor már biztosan jól van :):)

A ti gyerekeitek is extra nyűgösek voltak ma? Ambival nem lehetett bírni. Nem sírt, hanem veszekedett velem, rámkiabált folyton. Nem tudom a frontot érezte-e, vagy a foga. Talán holnapra kibújik a 7., bár inkább nem mondok semmit :)

Kinga - Isten éltessen!

dytke

Susy - most látom az új vonalzódat. Drukkolunk :wink:

dytke

Dytke
Köszi a drukkot! :)

Kristóf is nagyon nyűgös és hisztis volt ma, nem aludt csak 40 percet azt is délelőtt, így ma már negyed 8- kor aludt. Ezért érek ilyen nagyon rá, már megfőztem holnapra, felmostam, mosogattam, locsoltam...

Kristófnak 15 foga van, fent kibújt egy úgy, hogy meg sem volt dagadva. Ő a fogzást fel sem veszi, ő akkor elviselhetetlen, ha nem alszik. Már teljesen jól van, hála az égnek! Neki az új szokása, hogy ha valami nem úgy van ahogy ő akarja akkor torkaszakadtából ordít. :shock:

Szép hétvégét lányok!

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Susy, örülök, hogy már jól van Kristóf! Neked pedig nagyon szorítok én is!!! :D

Kinga, BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!

Wertzuz, a lányok már mindent elmondtak amit el lehetet. A szülőszobát én sem tudom már merre volt :roll: csak arra emlékszem, hogy jól el van dugva :lol: Legalább is mikor 5 perces fájásokkal ott kóvájogtunk a nem is tudom 2, vagy 3. emeleten (már erre sem emlékszem :) ) és nem volt ott senki akit meg tudtam volna kérdezni merre ven akkor eldugottnak tűnt. :) Szerintem is menj el szülőszoba látogatásra akkor tudni fogod hova kell menni.
Én is sokat voltam akkortájt egyedül, főleg éjszaka. Mindig azon paráztam, hogy csak ne éjszaka kelljen menni mikor nincs otthon velem apa, de aztán megbeszéltem az én kicsi fiammal akár előbb is jöhet csak akkor mikor apa otthon van. Szerencsére hallgatott rám :wink: :lol:
Még a nevekhez annyit, hogy nekem nagyon tetszik a Dániel, Barnabás, Levente :lol: , Milán.

Dytke, Levi nem igazán volt nyűgi, viszont elalvás előtt annyira sírt, hogy Levi fél hétkor már alszik, de ma fél 10-kor aludt el, hogy mivel töltötte azt a három órát. Torkaszakadtából üvöltéssel!! :shock: Szerintem a foga, már a kis recés teteje látszik mind a két fognak. Hány napra bújik ki teljesen? Azt hittem jól viseli, hogy jön a foga, de még sem. :cry:

Jó hétvégét mindenkinek!!!!! :D

anitapo20

Sziasztok!

Én egy 28. hetében járó kismama (Ilka) vagyok, és bár az ÁEK-ban fogok szülni, ha minden igaz, nem találok semmit sem Dr. Vermes Gáborról. Nekem ő a dokim, és nincs is vele semmi bajom, de ahogy közeleg a szülés ideje, egy kicsit el kezdtem parázni, ami valszeg érthető...
Tud valaki valami róla? Milyen "tarifával" dolgozik, és van valakinek valami tapasztalata vele kapcsolatban?
Esetleg tudtok valami fórumot, ahol még próbálkozhatok? Eddig nem találtam szinte semmit, csak 2008-as bejegyzésket, amik azért már régen voltak...

Előre is köszi a segytséget: Ilka
ilonka12

Sziasztok!

Köszi a köszöntéseket! :D

A névnaposoknak útolag is boldog névnapot!

Köszi a képkicsinyitös tippeket, habár most nincs időm, de a jővőhéten majd igyekszem végre képet rakni... :wink:

wertzuz - Mi direkt olyan nevet akartunk amit nem lehet becézni és mégis jól hanzik. Sajnos becézhetőt választottunk és nem gyözök rászolni mindenkire, hogy ne becézzék :? (Mondjuk nem is hallgat a becétgetésre.)

gabesz - Hát a kajálásban mindig én csinálom neki és álltalában csak 2x hajlandó tejcsin kívül mást enni... Én egyébként mindig vegyes zöldségekből csinálom neki a kaját húsival (főzelék). A gyümi nem mindig vegyes. És én mindegyikbe rakok sinlacot! Egyébként ő még nem eszi meg a darabos kajákat :oops: :(

Most rohanom kell!

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)

Szisztok!

susytunder Először is szurkolok! :)

A mensi szerű fájdalmat a védőnő is mondta, de szerencsére, vagy pechemre (?) soha nem éreztem igazán. Amióta a pajzsmirigy műtét óta rendbe rakták a hormonszintet, azóta volt talán ha kétszer éreztem "valamit". Utána azonnal jött is a baba. Szerencsés voltam. Így igazából el se tudom képzelni se az érzést, viszonyítani se tudom.
(bevallom, amikor valaki panaszkodott, hogy milyen szarul van, régebben mindg azt hittem a csajokról, hogy "agonizálnak" :oops: )

Szóval készüljek fel, hogy nagyon fog fájni. :D Max ezt tudom.

dytke, igen ez egy nagy parám nekem is, hogy éppen valahol vagyok, megyek, és akkor jön, vagy folyik el a magzatvíz. Akkor ezekkel nem vagyok egyedül. :lol:
A szüléstől nem félek, igazából nem is várom. Mivel régebben volt agyérgörcsöm, meg pajzsmirigy problémás vagyok, felkészültem, hogy nem engednek természetesen szülni. A szakvéleményre még várnom kell 2-3 hetet. Én természetesen szeretnék szülni, de pl. a párom nagyon félt, és Ő azt mondja nyugodtabb lenne a császárral. Tudom, hogy van benne valami amit mond, de mégis jobb lenne a természet szerint.

Mondtam a páromnak a szülőszoba látogatást, és el fogunk menni, úgy örülök, hogy mindig jön velem. (volt egy UH ahol egy lány, aki előttünk volt azt mesélte, hogy a párja még soha sehova nem kísérte el, mert "nem szereti a kórházakat" :shock: Kicsit kerekedett a szemem!!)

anitapo20 ez édes, hogy "megbeszélted vele", nagyon tetszik, habár lehet, hogy furcsának fogjátok gondolni, de én nem tudok beszélgetni vele. Nekem ez olyan, nem is tudom, idegen talán? Beszélgetek a hasammal. Vicces. :lol: Néha-néha mondok neki ezt-azt, de beszélgetésnek nem nevezném. :)

liliommanó ez a becézhetőség nagyon érdekes, mert volt pl. a Rafael név, amiért egy ideig nagyon oda voltam. aztán jöttek bennem a becézései, és teljesen elidegenedtem tőle. Pl. Rafika-Ratyika. Nekem ne fikázgassa senki. Tudom hogy hülye vagyok, hogy nagyon túlbonyolítom. :lol:
Most az Ákossal is kezdenek problémáim lenni. Ákos-sokÁ, Áki-Máki, Mákos-Ákos. :roll: És azt hiszem ezzel az őrületbe kergetem a páromat, és mindenkit magam körül. :lol: :lol: :lol: És valahol magamat is!
Szóval még semmi nem végleges! Majd ha itt lesz, és ki kell nyögni, hogy mi is legyen a neve, akkor talán megnyugszom, hogy "végre ez is megvan".

Vigyázzatok magatokra! Jó babázást! :)

Andi

KépKép
wertzuz

Wertzuz
Nagyon sokan vannak, akikkel nem megy el a párjuk uh- ra, vagy máshová. És vannak, akik furán reagálnak dolgokra, pl. az előző párom azt mondta, amikor azt hittem, hogy terhes vagyok, hogy csomagolhatok. Kérdeztem miért és azt mondta, mert nagy hassal nehéz lesz. Szóval én nem lepődök meg semmin.

Kép
Kép
susytunder

Ilonka

Nekem nem Vermes doki volt az orvosom, de a szülőszoba látogatást megelőző előadáson ő volt az előadó. Nekem nagyon szimpatikusnak tűnt, nagyon kedves doki, és fantasztikus humora van ! Mi végig nevettük az előadást, és ezáltal sok minden meg is ragadt, amit tudtam hasznosítani később. Gátvédelem párti ameddig az érdeked úgy szolgálja, de azt is elmondta, hogy sokkal könnyebben gyógyul egy olyan seb amit vágnak, mint ami szakad !! A császárt is igyekszik elkerülni, a természetes szülés híve, persze EDÁ-val :)
Szép babavárást kívánok !

Márkó is bolondos volt tegnap, és egy kicsit ma is :(

Kép

NIKI
nini.n

Kinga Boldog Szülinapot !!

Susy !

Ez nagyon kemény duma volt :O :O :O
Én is drukkolok :)

Kép

NIKI
nini.n

wertzuz - az én párom is mindig jött velem (a végén mikor minden nap mentem, akkor persze nem) és olyan jó szerintem is.Szülőszoba látogatáson is együtt voltunk. Ő is sokat beszélt a pocakomhoz, kopogtak egymásnak (Ambi sokszor visszakopogott, volt, hogy többször egymás után) és azóta is aktívan részt vesz a teendőkben. Ma délelőtt együtt mentek sétálni, én meg addig nyugodtan kitakarítottam, fürdetni ő fürdet (eleinte ketten, amióta Ambit nem kell fogni a kádban, azóta egyedül fürdeti) és ez mindkettőjüknek jó.
Én állandóan dumáltam a hasamhoz :), néha megfeledkeztem magamról és a buszon hülyének néztek :):)
Drukkolok, hogy szülhess természetesen! (nekem az volt a baj, hogy nem volt okom készülni rá, és nem is gondoltam rá, hogy akár az is lehet)

Susy - még szerencse, hogy a sors nem tartott titeket együtt a régi pároddal, és rátaláltatok a mostanival :)
Lehet tegnap a levegőben volt valami, mert több anyuka mondta, hogy náluk is "balhé" volt.

Ilonka - gratulálok a pocakhoz, szép babavárást kívánok. Vermes dokit csak a szülők iskolája előadásról ismerem, egy barátnőm szült nála, ő nagyon meg volt vele elégedve. Bővebbet sajna nem tudok és tarifát sem.
Ha van időd, gyere máskor is, legyen kiért drukkolnunk :)

Anita - ha szinte tuti, hogy a foga miatt nyűgös, akkor egy-két napon belül ki fog jönni szerintem.

Ambinak tegnap kijött a 7. foga. 1,5 héten belül kijött 3.

dytke

Anita - én nagyon alapos vagyok, én minden bejárat felől tudtam hol a szülőszoba, többször direkt mentem arra, hogy mikor menni kell tutira tudjam az útvonalat :) Minden épületből tudom hogy kell eljutni a másikba :)

dytke

Dytke, én csak azt tudtam merre van az ambulancia, de azt minden honnan :wink:

Ilonka, sajnos én sem tudok semmit Vermes doktorról.

Susy, hát tényleg szerencse, hogy rátaláltál a mostani párodra.

Wertzuz, igazából én sem sokat beszélgettem vele :oops: de ezt a nagyon fontos dolgot meg kellet vele :wink: :D

Ja és velem sem jött egyszer sem a párom sehova. Hosszú történet ez ... :( Néha rossz is volt mikor sok kismamival ott volt a férje én meg mindig egyedül :( De legalább a szülésnél ott volt és ez fontosabb volt nekem mint az, hogy mindenhova kísérgessen. Meg inkább ne jöjjön velem sehova csak a szülésnél legyen ott. Az meg sikerült. :wink: Azért bevallom örültem volna neki ha eljön velem de hát nem jött ... :(
Meg mindig kérdezte mikor hazaértem képet hoztál? Mondtam neki: Legközelebb eljösz és meglátod élőben :wink: .

anitapo20

Dytke, Kinga Most látom, hogy Ti is Káposztásmegyeriek vagytok!!!!!!
Nem tudom miért, de ennek úgy megörültem! :lol:
Itt Lakunk már 3 éve, de egy barátnőn kívül senkit nem ismerek itt. Még a környéket se. És ez most olyan jól esett, hogy Ti ilyen közel vagytok! :D

Susy ez a szöveg kikerekítette a szemem! :shock:
Tényleg jó, hogy nem maradtatok együtt, lehet nem sok jó született volna belőle. Nem tudom meddig voltatok onnan még együtt, de nekem volt egy párom, aki kb. 4 éves együttlét után egyszer kijelentette, hogy Ő soha nem akar tőlem gyereket. Sajnos ezek után, még 3,5 évembe telt, mire rájöttem, hogy ez a kapcsolat halálra van, és volt már a kezdetén ítélve. Mai eszemmel, csak azt sajnálom, hogy elvesztegettem rá a fiatal éveimet.

Anita igen, biztos igazad van, a lényeg, hogy akkor veled legyen! Én inkább sajnáltam azt a leányzót, hogy nem volt vele a párja. És olyan üres kifogásnak tűnt a párja indoka. Persze, ha van konkrét dolog, ami miatt nem megy az apuka azt meg lehet érteni. Azért volt nálunk is, hogy dolgozott a párom.

:!: Képzeljétek, a párom elém állt, hogy mi lenne ha összeházasodnánk? :shock:

Mielőtt jött a pici, pont az esküvőt tervezgettük. Már megkérte a kezem, stb. Már a meghívottak listáját beszéltük, voltam rucit is nézni. Erre jött a picur. Akkor úgy gondoltuk, hogy lehet, jobb lenne inkább rá költeni azt a pénzt, ami félre van rakva, összeházasodni később is tudunk. Erre jön egy ilyen 5lettel. Persze, csak úgy, hogy a két tanú, aztán csumi. Semmi cécó, semmi vacsi. Olyan rossz volt, hogy nem tudtam neki örülni, hogy oké, rohanjunk. Tudom, hogy nem a felhajtás a lényeg! És van olyan barátunk, akik 10-en x éve vannak 3 gyerekkel boldog házasságban azok után, hogy így házasodtak össze, és a nagy csinnadratta után is szét mehet egy kapcsolat pillanatok alatt.
Nem tudom, mi tévő legyek. :roll: :lol:
Lehet, hogy titkon olyan vagyok mint a Szex és New York-ból a Carrie? Félek a házasságtól??? :lol: :lol: :lol: :lol:

Andi

KépKép
wertzuz

Wertzuz - tényleg, én nem is figyeltem, hogy te is itt laksz. Mi II-n lakunk, annak is a legvégén :) Kingával már találkoztunk is egy-kétszer.
Persze, hogy nem a csinnadratta a lényeg, de azért mindenki vágyik szerintem a szép ruhára, és arra, hogy a szerettei vele legyenek ezen a napon. Nekünk 2 éve volt az esküvőnk, de a mai napig szívesen gondolok rá, mert nagyon jól sikerült. Minden tökéletes volt (persze, mert mindent mi intéztünk, csináltunk, dekorációt, meghívót stb., még a ruháimat is én varrtam). Mindenki nagyon jól érezte magát, tök jó buli volt. Úgy ünnepeltük az évfordulókat, hogy végignéztük a dvd-t :) Szóval én megértem, hogy többre vágysz, mint két tanuval odaállni, de az is lehet emlékezetes, csak más. Később gyerekkkel már a rendes lagzi sem olyan szerintem. Bár biztos van aki ezt is megcáfolja :)

dytke

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?