Új privát üzeneted érkezett!

Na eeeez vicces. Pénteken hívott egy fickó, sajnos velem nem beszélhetett, mert a férjem nevén van az internet, így megadtam a mobilszámát, hogy nesze hívd azon. Elmondta az uramnak, hogy lejárt a hűségnyilatkozat, így ők most automatikusan beállítanak nekünk egy drágább díjcsomagot, ami sokkal jobb és gyorsabb és húúú, 8 napon belül lemondhatjuk. Hétvégén a szokásos fél óra 1 oldal betöltése után végérvényesen eldöntöttük, hogy ez nekünk nem kell, most telefonált nekik apa, de lemondani azt csak levélben lehet. F@sza.
Vendég

Lexi babának nagyon-nagyon boldog első szülinapot kívánunk!

Kép

beze: nagyon jók a fotók. Lexike is mennyit nőtt már... hihetetlen, hogy ilyen gyorsan elszaladt ez az egy év, igaz? Tündéri a kis hölgyike! Elhiszem, hogy kipotyogtak a könnyeid, az enyémek is mikor egy éves volt. :)

KépKép
ancsi_pancsi

betti: nagyon szép a bababútor, szépet választottatok. Na, matrac témában, hát igen, a magyar arany szálakkal van átszőve úgy látszik. :)

katinka: alma együttes koncert? Fehérváron? Úgy elmentem volna én is, meg Halász Judit koncertre is elmennék szívesen. Jó lenne....

mancsa: de gáz....ezek az internet, és kábel szolgáltatók, na nem írom le mit gondolok, mert kimoderálnak. Grrrr :evil: Nekünk is volt hasonló esetünk, csak nekünk 2 hónap ingyen használat lett volna, de utána meg azt mondja fizessük ki, hát lemondtam az egészet a fenébe.

any: mi is ágyikóban gondolkodunk, Dorka szépen növi ki az ágyikóját, én láttam egy ismerősnél ilyen leesésgátós heverőt, azon gondolkodom, nekünk is kéne majd. Tavasszal kicsit felújítunk, remélem akkor belefér a keretbe...

KépKép
ancsi_pancsi

lara: megpróbáljuk a szívószálazást, hátha bejön, csak attól tartok, majd rákap, és aztán cserélhetem a pelust, mint katinka....:)
Gyakorolja már Hannus szorgosan a sétálgatást, igaz?
Nálunk is van ilyen apás nap, mikor én nem vagyok érdekes, és perifériára szorulok... :)

tünci: jól vagytok???

KépKép
ancsi_pancsi

Kép
Kicsit késve, nem voltam gép közelben :wink:

Sziasztok!

Betti nagyon szép szobája lesz a kisembernek!

Még mindig köhögünk a párommal, makacs egy baci ez! :evil: Szerencsére Matyinak semmi baja, így holnap megyünk a 15 hós oltásra. Lázasodtak a gyerkőcök ettől az oltástól?

A kiságyunk nekünk szerencsére jó nagy régi fajta, még kényelmesen elfér benne. Párom pont a múltkor kérdezte, hogy nem e kellene már lecserélni az ágyat de én is ezt az érvet mondtam elsőnek, hogy ha lerakom akkor ott marad :D Simán elalszik mindig de ha lenne lehetősége a lemászásra biztos lennének harcok.

KépKép
winchi

Ancsi: az Alma koncert most szombaton lesz, még nem késő... Bár nem tudom, van-e még jegy, majd felhívom őket, de lehet, be is sétálunk a városba du., ki kéne fosztanom a dm-et, összejött a 15%-os kedvezményem. :wink: Ja, és ha lesz Halász Judit, arra is szeretnénk majd menni, oda már Natit is vinném. Majd összeszervezzük.

Mancsa, de gáz ez az internet. :evil: Anyuéknak a UPC is uezt csinálta, lejárt a hűség és szó nélkül valami magasabb csomagba rakták őket, csak számláról derült ki.... Sajnálom a betegséget, továbbra is jobbulást!

Winchi, nektek is jobbulást. Nekem is fáj a torkom napok óta, tegnap meg Lili lázasodott be, egy egész hetet tudott oviba járni. :roll: Úgy féltem, egyszerűen nem jutunk el odáig, hogy beoltassuk, mindig visszaesik szegénykém. :(

Kép
Kép
katinka31

Sziasztok!

Betti, majd megmutatod a szobát, ha összeraktátok a bútort?
Mi most keresgélünk a neten, úgy néz ki, így rendeljük meg, mert nem tudok járkálni sehová, de mostmár mindenképp szertnénk leőre lépni berendezés ügyben.

Katinka, jelentem kivégeztem a könyvet!Nagyon jó volt, köszönöm,lehet, ohgy inkább visszaadom majd egy személyes találkozás alkalmával, mert a hüle postásom megpróbálta betuszkolni a ládába, lehet a Tietek is ilyen tökéletlen és féltem a könyvet, nem lett baja, de mégis.. :roll:

Ancsi, a Szuklik A. a közös ismerősünk, de én nem vagyok iwiwen , a férjemén leskelődök mindig.

Mancsa, szolgáltatók!!! :twisted: :twisted: én ma az eonnal küzdöttem, küldtek elszámoló számlát, elvileg leolvasták 18-án, hát mit ne mondjak még most is 200 kilowattal kevesebb van az órán..mondjuk nem is volt itt senki leolvasni.

Winchi, jobbulást!!!!

Beze, nagyon szép képeket tettél, a születéskorin úúgy elérzékenyültem...

tegnap nagyon rossz híreket kaptam,a barátnőm, akivl ősszel együtt voltunk a kórházban vérzéssel, tegnap világra hozta a babáját..épp egy héttel kisebb terhes ,mnit én,995 grammal született a kisfia..ugyanaz történt, mint tavaly, minden előjel nélkül levállt a placenta, semmi görcs, semmi..csak elkezdett vérezni, s mire tavaly beértek, meghalt a kislánya.Az Égnek hála, most időben beértek, de olyan pici, éppen csak 28 hetes...:(
Lányok, aki hisz abban ,hogy a gyerekeknek vannak védőangyalaik, az adja kölcsön a Picifiúnak őket, mert nagyon nagy szüksége van most minden pozitív gondolatra.Annyira megijedtem, mert annyira akartam hinni abban ,hogy kétszer nem történhet ugyanaz a szörnyűség.Nem lehet baja a Picinek, nem és nem!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Elég ramaty hangulatban vagyok, ezért nem válaszolok minden privátra, ne haragudjon senki.

puszi, vigyázzatok magatokra!

KépKépKép
tünci28

Jaj Tünci! Nagyon-nagyon szorítok a kisfiúnak!!!!

Kép
Kép
rhkrisztina

Felhívtam a kórházat, de nem kell bejelentkezni. Megyünk amikor megyünk.
Lenne pár kérdésem, hátha valaki tisztában van ezekkel:
Igényelhetek-e utazási támogatást, hogy Pestre kell járni? (egy dongalábas fórumon olvastam, de nem tudom mi a módja). Bár ott azt is irták, hogy jár az emelt családi, de az orvos szerint nem.

Kell fizetnem azért, hogy bent legyek én is a kórházba? (nem mintha ez tartana vissza) de azért még is.

És "illik-e" hálapénzt adni a dokinak műtét után? Nekem ez olyan fura lenne, ha kilenne támasztva a zsebe.

Kép
Kép
rhkrisztina

Tüncikém minden pozítív energiám a picifiúé, remélem a testvérkéje angyalként vigyázz rá és erősíti abban hogy a szüleinek nagy szüksége van rá!

Kriszti én úgy tudom igényelhetsz támogatást a háziorvos adja ha mutatsz papírt hogy mikor és hányszor kell menni Pestre. Érdemes utánajárni egy vagyon már az utazás.
Valószínűleg a kórházban fizetni kell azért ha bent leszel Lottival, a lényeg hogy megengedjék hogy ott lehess!
A családi pótlékról a Kincstárnál kellene érdeklődni, Lotti tartósan betegnek minősül?

A sz*r elönti az agyamat ha arra gondolok, hogy egy orvos egy gyerek betegségéből akar meggazdagodni de sajnos ez nem jelenti azt hogy nem várja el, szerencsére ebben nincs tapasztalatom...

KépKép
winchi

tünci: ezt nem hiszem el!!!!! Minden pozitív energiát küldök a pici fiúcskának, és imádkozom érte! Remélem segít!!!!!

kriszta: a kórház témát nem tudom, hogy kell-e fizetni, valószínűleg igen, de ezt előre kérdezd meg, hogy lesz-e ágy, ilyesmik, és az utazási költség papír a házidoki (ebben az esetben gyerekorvos) adja. Lehet kérni buszra is, autóra is, a lényeg, ha mentek Pestre, ott is pecsételtessétek le.
Szegény Lottika. Érte is szorítunk, imádkozunk.

Jajj, ennyi szomorúság, mindenkinek küldöm a pozitív energiákat!

KépKép
ancsi_pancsi

Kriszta,én is így tudom,a házidoki adja az utiktsg papírt és le kell pecsételtetni.a kórházi tartózkodásért én úgy tudom,hogy akkor kell fizetni,ha ágyat biztosítnak neked,ha csak kapsz egy széket és ott maraadhatsz,akkor nem.véleméyem szerint nagyon is járna az emelt cs.pótlék,érdeklődd meg a MÁK-nál,biztos van rá vmi formanyomtatvány.sok szerencsét Lottikának!!!

csajszik,köszi Nektek!!!most beszéltem az anyukával, küldött képet és csodaszép szöszi formás pöttömke.a következő két hét a döntő, amíg lélegeztetni kell.Az anyuka egész jól tartja magát,én meg bátorítom, ahogy csak tudom,de a pozitív energiákat csak küldjük tovább is,jó?!!!!

KépKépKép
tünci28

Én is sokat gondolok a kisfiúra Tünci és várjuk a híreket róla.

Ma voltam bent dolgozni, jó volt kicsit az irodában...megmozgattam az agyamat. Hoztam is kicsit haza, nem vészes. Jövő héten még bemegyek összeszedem a személyes cuccaimat is, hogy ne maradjon ott már nagyon semmi.

Hétvégén disznóvágás lesz nagyszüleimnélt. 80 évesek, húzzuk, nyújtjuk már csak, nem mindegy melyik lábosba mit raksz, mindennek menete van, ha haladni akarsz, azt nem lehet, szóval tök jó, tuti jó hideg is lesz, az én derekam meg leszakad már a nap végére...de ezt nem lehet mondani, mert nagymamám még a szülés napján felhozta a kisrétből a zsák krumplit és utána ment szülni... :roll: szóval hurrá, hajrá, előre, kitartás.

Holnap jön a védőnő házhoz, a támogatásokat akarom tőle megkérdezni, hogy mi hogy, hol, mert a férjem intézi majd, és már el akarok készíteni mindent előre.

Betti
Kép
betti0412

Sziasztok!

Mancsa, Winchi, Ancsi, nagyon szépen köszönjük!

Winchi, a kép gyönyörű! Puszi érte!

Köszönjük a képdicséreteket, nagyon aranyosak vagytok!

Tünci, nagyon drukkolok a pici fiúnak, hiszem, hogy nem lesz semmi baj. Csak bíztatásképpen leírom, hogy volt kolléganőmnek ikrei születtek 27+5 napra, májusban lesznek 2 évesek, és teljesen egészségesek. Igaz, hónapokig voltak kórházban, de most már minden rendben.

Winchi, Mancsa, küldöm a gyógypuszikat, ha jól emlékszem, Natinak is szüksége van rá, remélem, hamar odaérnek!

Kriszti, Lottinak már most drukkolok!!!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

minden drukk megy a kisfiúnak!
nagoyn szorítok érte!

Tünci!
fel a fejjel! ne aggódj, a Kismucid megérzi, és ő is aggódni fog! tudom könnyű mondani, ilyen hírek hallatán, de akkoris!
nagy levegő, pihi, nyugi!
irgum burgum.

katinka!
jobbulást nektek!

winchi!
nektek is jobbulást!

mi is betegek vagyunk, azaz Zsófi.
valahogy fura ez a megfázás.
olyan vizes, de nem dugult az orra, a fogát is néztem, de nem jön most új, meg már 16 kint van.
csak víz folyik az orrából, nem sűrűsödött be. hiába porszívózom, hiába cseppentjük, nem ér semmit. tüsszent egyet és újra folyik.
és ez már a 3. nap.
kis hőemelkedése van, tegnap nem, de ma már evett rendesen, alszik is. hümm-hümm...
remélem hamar elmúlik majd.
Vendég

jajj csajok, tiszta kész vagyok ettől a hidegtől.
úgy úúúútálommmmmm.
de hát nyári gyerek vagyok, július végi, akkor van a legmelegebb.
anyum mesélte, hogy 40fok volt árnyékban, estére meg egy jó kis mennydörgéses zivatar. na akkor születtem meg éjszaka.
nem szeretem a hideget...
Vendég

kriszti!
Lottikának mielőbbi gyógyulást kívánok.
sajnos nem tudom, hogy mit kell ilyenkor csinálni. elvileg kellene, hogy fizessék az útiköltséget.
valami ilyesmit tudok, hogy kell kérni itt a háziorvostól papírt, meg ahova mentek ott is. és utána kifizetik???
hümmhümm.
Vendég

gyerekágyban egyelőre maradunk az átalakítható kiságynál. 70X140es. jó pár évig tudjuk majd használni.
Vendég

Sziasztok Lányok!

Tünci:Mi is nagyon-nagyon szorítunk a kisfiúnak :!: :!: :!:
De jó hogy időben beértek a kórházba.Remélem minden rendbe lesz velük.
Már kérdezni akartam hogy álltok a baba dolgokkal?

Anyany:Zsófinak jobbulást!A múlt héten Hannus is igy volt nasivin orrcseppet kapott meg cebiont.Gyógypuszik mennek neki.

Kriszti:Nagyon szorítunk Lottinak hogy minden rendbe legyen!
Nekem nagyon tetszenek a galériás ágyak meg a kis kuckó alatta :wink:

Betti:A disznóvágásér nem irigyellek Anyuéknál szombaton volt de nekem felmentésem van :D Vigyázz magadra!

Beze:Lexi nagyon édes a képeken :D :D :D :D A tortája is nagyon tetszik :D Én sem láttam még ilyen szinű zebrát,de aranyos nagyon :wink: Tök szép a házatok :wink:

Ancsi:Majd mi is kipróbáljuk a szivószálazást :wink:
Eddig 7 lépés volt a legtöbb amit ment és közbe mondja hogy sétálni sétálni.Igen Nálunk Apa kapja a puszikat de ha kimegyek a szobából akkor kétségbeesve mondja hogy anya elment és elkezd sírni.És tegnap nagyon aranyosan mondta hogy anya szeeeee közbe meg bújt oda,annyira édes volt.

Winchi:De jó ez a kép amit Lexiröl csináltál :D Hogy vagytok?

Katinka:De jó hogy megúsztátok a bárányhimlőt!Jobbulást Lilinek is!!!

Mancsa:Remélem minnél elöbb tudsz majd jönni :wink: Papád hogy van?

Szösz :?: :?: :?: :?: nem tettél fel szánkós képeket :(
Vendég

mi már próbáltunk szívószállal, Zslófinak nem jön be...
de az én poharamból, ha nem olyat iszok, (kávé pl), akkor mindig meg kell kínálni :D

lara!
de jó!
miket mond már Hannus! mi még csak próbálkozunk, van pár új, de nehezen megy kimondani, de mindent megért.
Zsófi is odavan az apjáért. de ez kölcsönös. bár az elején nehezen indult...

a megfázás 1 hét alatt rendbejött?
most este volt egy kis hőemelkedése, meg köhög is egy kicsit.
Vendég

Jó reggelt!

Anyany én márciusi gyerek vagyok de ez a hideg nekem is sok! Tegnap már depressziós hangulatom volt és nem tudom mi a bajom konkrétan csak morcos vagyok, páromat meg jól kiakasztom vele :lol:
Szerintem már a hidegtől meg a sötéttől vagyok ilyen. De eszembe jutott, hogy tavaly a február így telt itt a topikon is, mindannyiunknak elege volt már...

Betegeknek jobbulást! Matyi is ilyen furán volt taknyos, más baja nem volt pár nap alatt rendben volt. Én is extra cebiont meg orrcseppet adtam neki.

Csajok ne verjetek meg küldtem majdnem mindenkinek az iwiwen található mailcímetekre egy receptcserélős játékot :oops: :lol: a továbbított levélbe titkos másolatként küldtem nektek szóval elvileg idegenek nem látják a mailcímeteket.

KépKép
winchi

Egész hétre ilyen időt mond, hideget. Hétégi disznóvágásra mint a hagyma fel kell öltöznöm....

Várom a védőnőt, jön délelőtt, meg pakolom a beépített szekrényeket, átnézem, kicsit rendszerezek. De olyan hamar elfáradok, az előbb már a porszívózás kifullasztott.
Mostanában visszatért az első hetek fáradtsága.

Betti
Kép
betti0412

A hidegből, télből már nekem is elegem van. De tegnap az tette be a kaput, amiket olvastam a dongalábas fórumon. Hát jár az emelt családi, az utazási támogatás, a rokkant kártya. Ehez képest mi még nem kaptunk semmit, mert mikor megemlitettem a dokinak csak megvonta a vállát, hogy ez nem nagy dolog erre nem jár semmi.Plusz kérdeztem a gyógytornát is. Arra is azt mondta, hogy felesleges, otthon is csinálható. Ja! De azért egy gyógytornász csak jobban tudja mi kell. Mert mikor megszületett teljesen máshogy mutatták, mint az sztkban. Most nagyot csalódtam a dokiban, hihetetlen, hogy ennyi idő elment és konkrétan nem sok mindent csinált. Mikor fél évig gipszelték, akkor is kérdeztem, hogy ezzel 100 % hogy elkerülhető a műtét, mert ha igy is ugy is megműtik akkor szerintem felesleges volt kinozni szegényt. Az utolsó gipsz a legnagyobb hőségben volt rajta.Menekültem vele az árnyékba, de ott is 35 fok volt.
Ne haragudjatok, hogy igy kitörtem, de most el vagyok keseredve. A férjem sem segit, nem akar tudomást venni a dolgokról. Azt mondja a rokkant kártyát ugyan nem fogjuk igényelni, mert akkor magyarázkodhat a munkahelyén, hogy mire van. Ő nem mondta senkinek sem, hogy nem lett egészséges. De én nem tudtam ezt megtenni. Mikor mindenki gratulált, hogy megszületett és persze a következő mondat az volt és minden rendben? Egészséges? Én nem tudtam azt mondani, hogy igen.
Na befejezem.
A betegeknek jobbullást!

Kép
Kép
rhkrisztina

kriszti!
másik doki?
valaki olyan, aki normális?
már régen el lehetett volna intézni, ha nem szívózik...

betti!
a pocak nehéz. és még csak nehezebb lesz.
mindent csak szépen lassan!
:D
ez tetszik! rétegesen, mint a hagyma
Vendég

Még annyit, hogy semmit nem mondott magától az orvos. Ugy kellett mindent kihúzni bellőle. Hogy létezik egy levehető sin, vagy a gyógyszandál. Arra is azt mondt, hogy vegyünk egyett egy gyógycipősnél, és mondom akkor ilyen -olyan kell. Na akkor irta receptre. De igy is 8500 ft volt.

Kép
Kép
rhkrisztina

Hát Kriszta az orvosod nem állt épp a helyzet magaslatán.
Én azért megmondanám neki, hogy nem volt épp csúcs a szakmában és váltanék. Keress valaki mást, ha tudsz.
Lehet, hogy más problémában is ilyen felületes lesz.

Betti
Kép
betti0412

Sziasztok!

Krisztti:Bettinek igaza van én is keresnék egy másik dokit hátha más dolgokba is ilyen felületes lesz.Vagy egy maszekot.Sajnálom hogy párod igy áll a dolgokhoz :cry: :cry: :cry:

Betti:Rétegesen mint a hagyma :?: nem vagytok ti rokonok shrekkel :?: :lol: (ne haragudj csak vicceltem)

Anyany:Igen kb 1 hét alatt rendbejöttünk de nálunk köhögéssel indult.Majd Zsófi is beszél ám!Látod nálunk a járás megy nehezen.

Winchi:Egye fene nem verünk meg :lol: ez nem az amit Ancsi is küldött?

Na most rohanok jön a barátnőm 11-re aztán megyünk csavarogni a városba! :D
Vendég

Jaj, Tünci, küldöm én is az energiákat a Kisfiúnak meg a szülőknek! Hogy még egyszer ugyanaz megtörténik... :( De legalább most beértek időben, csak nem lesz semmi baj. Szorítok nagyon én is!

Kriszti, az emelt családi p.-hoz az Államkincstár honlapjáról is le lehet tölteni a nyomtatványt, a szakorvosnak kell aláírnia, hogy jogosultak vagytok. Nekünk a pulmonológián Lili bronchitis-ére simán adtak (mondjuk 3 féle állandó gyógyszert szed), nem tudom, mit szívózik a dokid. Lehet, hogy tényleg másikat kellene keresned.

Most csak ennyi, megyek a Lányokhoz.

Kép
Kép
katinka31

Sziasztok!

Kis betegeknek jobbulást, küldöm a gyógypuszikat!

Kriszti, én is másikat keresnék, ez az orvos semmit nem ér, szerintem nem is alkalmas a pályára! :evil: Párodat sem értem. :roll: Kitartást és sok erőt kívánok neked, drukkolok nagyon nektek!!!

Lara, köszönjük, nagyon aranyos vagy, a képaláírásért is puszi!

Winchi, nem tudtam megnyitni, megint sz@rakodik a freemail. :evil:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Tünci, reggel olvastam és azóta a kicsi fiú körül jár az agyam. Nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen.

Lara: köszi, hogy érdeklődsz, papám egész jól elvan. Azt mondja a reggelek nagyon rosszak, de mindig jön a zoknijával, hogy húzzam fel neki, és akkor a gyerekek kicsit felrázzák. Mindent meg tud csinálni egyedül, kivétel a zoknihúzás, mert már vagy 10 éve volt egy csípőprotézis műtétje, ami nem sikerült, azóta nem hajlik az a lába. :cry:
Tegnap anyu kivitte a temetőbe és ott volt egy bácsi az utcánkból, neki is decemberben halt meg a felesége. Papával kezet fogtak és szó nélkül zokogott mindkettőjük. :cry: Aztán arról beszélgettek nekik milyen jó, mert mindegyiküknél lakik valaki a családból, de szegény Gyuri bácsi (egy másik utcabeli) teljesen egyedül maradt rokonok messze, mennyivel könnyebb az asszonynak egyedül maradni, mert az jobban ért a háztartáshoz. Mondjuk az én papám tud főzni, majdnem mindent, de pl a csekkekről halvány gőze nincs.

Betti: hagyma :lol: Reggel megnéztem a bababútort is, nagyon szép.

Kriszta: sajnálom, hogy műteni kell Lottit, meg azt is, hogy most kell normális dokit keresnetek, lehet, hogy ha már az elején rendes dokitok van, akkor már túl lenne a műtéten. Vagy korhoz kötik a dongaláb műtétet? Ilyen levehető sínt használtunk mi is a gyerekeknél a munkahelyemen. Oda járt egy tök jó doki, Mező Róbert. Tök jól elmagyarázott mindent, megtanította hogyan tornáztassunk, meg 2 gyereket műtött is. Már gondolkodtam rajta, hogy hozzá hordom majd Levit a bokasüllyedéssel.
Hát a hálapénzen elgondolkodtam én is, most hogy írtad. Dorcsinak fél évesen lecsíptek egy kis bőrkinövést a cicijéről. Nem nagy dolog (nekem az volt) de a műtőben csinálták, elaltatták pár percre. Eszembe sem jutott pénzt adni a dokinak. Lehet hogy kellett volna?

Mennem kell mindjárt az oviba, Dorcsi alszik, kijött a 6. foga, de 4 óta fent vagyunk.
Vendég

kriszti!
a párod miért áll így a dolgokhoz?
Lotti egészséges, a lábát meg helyrerakják.
de ha tudtok itt-ott spórolni, akkor már fél siker.
Vendég

Sziasztok!

Hidegből, télből nekem is nagyon elegem van. Ma elkapott engem is a nincskedvemsemmihez, unomatelet hagnulat!!!! Grrrr

Tünci: folyamatosan küldöm a pozitív energiákat, remélem rendben lesz minden a pici fiúcskával. Majd értesíts minket, hogy hogy vannak, jó?

kriszta: szerintem is keressetek másik dokit. Hogy a fenébe lehet valaki ennyire nemtörődöm. Akkor minek megy el gyerekorvosnak??? Hú, ez nagyon felbosszantott.

mancsa: épp én is akartam kérdezni, hogy van a papád...
Nem lehet most könnyű neki, de talán tényleg az vigasztalja valamennyire, hogy ti körülötte vagytok.

winchi: hehe én kaptam ezt az e-mailt, és úgy küldtem tovább pár lánynak itt a fórumon. :) Látom már te is megkaptad! :)

lara: 7 lépés az már szuper. Ügyes ez a kislány! Majd megbátorodik, és mindjárt futhatsz utána! :) Olyan édesek ilyenkor, mikor bújnak, és szeretnek. Dorka is mondja, hogy szeret, vagy szerecc, mikor melyik sikerül neki. Aztán felsorolja az egész családot, anyát, apát, mamát, papát....

Olyan jót nevettem a lányomon vasárnap. Apa délelőtt elment boltba, haverjához, meg még nemtom hova. Kérdezi, hogy apuci? Mondom neki, hogy csavarog.
Délután elkezdte sorolni a családtagokat, ki hol van.
Mama: dódózik, szabi (keresztapja): dódózik, nánni (öcsém, nándi): dódózik, papa: ajszik, apuci: cavajog
Úgy látszik mindent megjegyeznek! :)

any: Zsófinak gyógypuszik mennek! Remélem hamar rendbejön. Extra c vitamint adj neki, hátha...

betti: akkor csak óvatosan a disznótorral. Jól öltözz fel, és lábadra legalább 2 zoknit húzz, nehogy felfázz.

katinka: úgy néz ki nekem is sikerül letöltenem a Csiribirit. Már kerestem, mikor a tv-ben reklámozták, csak még nem volt fennt sehol. Viszont volt egy alma együttes dvd is, de az nem jön le...grrr

KépKép
ancsi_pancsi

Sziasztok!

Én is csatlakozok a nincskedvemsemmihez unomatelet klubhoz :D
Megjöttünk a sétából jól megfagytam :(

Ancsi:Dorka de édes :D :D :D :D cavajog :lol:

Mancsa:De jó hogy ott vagytok a szomszédba!szegény papád :(
A fogak miatt keltetek ilyen korán?

Lányok ti már tudjátok mikor mentek vissza dolgozni?
Vendég

Sziasztok!

Ancsi: már nem volt jegy az Alma koncertre :( Most mozin gondolkozom, már régen voltunk Lilivel kettesben.
Édes lehet Dorka, ahogy csacsog. :D

Betti: tuti semmilyen kibúvót nem tudsz a disznóölésre????

Tünci: Örülök, hogy tetszett a könyv. :) Nem semmi a postásotok... :roll: A miénk egész normális, egy nagydarab, hosszú hajú roma pasi, hát amikor Nati megszületett hosszú fekete hajjal, sokan mondogatták, hogy ez a gyerek inkább tőle van. :lol:

Any, jobbulást Zsófinak! Nati is ugyanígy van reggel óta, vizes orrfolyás meg tüsszögés, amúgy jókedvű. Az extra C-vitamin mennyi nálatok, Lányok?
Lili már talán jobban van, nincs láza, nem is köhög sokat. Ma du. megmutatjuk a dokinak, de a miénk szabin van, Lili nem lesz boldog, hogy más lesz.

Winchi, én már küldtem is receptet. Hideget én is úúútálom, pedig februári vagyok. :roll: De a héten már vége a januárnak!

Lara: Natinak szeptembertől van bölcsis helye, de akkor még nem lesz 2 éves, Lilinél 2 éves kora után mentem vissza. De novembertől jó lenne menni, a gyesből nem élünk meg, az tuti. :?

Férjem kapott a múlt héten egy ajánlatot, egy visegrádi hotelbe féláron mehetnénk plusz grátisz félpanzió, gyerekeknek ingyenes. Szállodaszövetségi tagnak kell lenni hozzá. Fűzöm, hogy érdeklődje meg, jó lenne elmenni egy kicsit pihenni négyesben.

Azt hiszem, ébredeznek a Csajok, elköszönök.

Kép
Kép
katinka31

Pár képet azért teszek még:

Kép Könyvnézegetés

Kép Űrhajósnak készülök

Kép Merengő

Kép
Kép
katinka31

Gégééről ki tud valamit???????

Jaffa, Szösz, Naspi, Ti is régen írtatok már!

Kép
Kép
katinka31

Húú csajok, nagyon köszönöm a bátoritó szavakat. Ma voltunk tanácsadáson, ott is elpanaszoltam ezt a dokit. A régi védőnőm teljesem felháborodott, hogy nem irta alá a papirt. A körzetivel meg abban maradtunk, hogy most már ugyis a Heim Pálba fogunk járni, majd ott elintéznek mindent., Az utazásit megkaptam.

Mancsa: jól tetted, szerintem, hogy nem adtál pénzt. Én azon a véleményen vagyok, hogy a doki nem szabadidejében csinálta. Neki ez a munkája. Szerintem senki nem kap azért plusz pénzt, hogy bemegy a munkahelyére munkaidőben. Na ezt jól megmondtam :). A szülés az más. Ott előfordul, hogy a munkaidelyén kivül kell neki ott lenni.

Ancsi: De édes lehettet Dorka!

Kép
Kép
rhkrisztina

El akarom adni a babakocsikat, amit összejöttek az 5 és fél év alatt.3 db. És venni szeretnék egy Peg Perego Pliko-t. Van valakinek tapasztalata róla? Leginkább az érdekelne, hogy mi a külömbség a P2 és a P3 között

Kép
Kép
rhkrisztina

Sziasztok Lányok :)
Olyan iszonyatosan pörög a topic, hogy lehetetlen szinte visszaolvasni :? :)

Tünci :( imádkozom a kisfiúért, ha már életben van és stabil az állapota, akkor nagyon nagyon szereti az Úr és fog is rá vigyázni!!!

Én is ismerek innen a bnetről egy csajszit, aki 26+2-re szült császárral, lombikbabák-ikrek-egy kisfiú és egy kislány és teljesen egészségesek.

Katinka :) édesek a lányzók, nem jössz a 2008. novemberi topicba is?Régebben írtál odas is :)
Vendég

Katinka, még mindig gyönyörűek a lányaid. :D

Kriszti, maximálisan egyetértek.

Fürti, igen, itt van tempó. :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Mi Pilko P3-at vettünk, azt hiszem a lábzsák meg a hordozó fejkiképzése a különbség, de a Brendon honlapján részletes leírás van mindegyikről, ha rákeresel. A nagykatalógusban meg összehasonlító táblában van benne, talán úgy egyszerűbb átnézni.

Betti
Kép
betti0412

Teljes biztos vagyok benne, hogy én vagyok az aluliskolázott, de egyetemi végzettségem latba vetve már két órája olvasgatom a Kincstár honlapját....segítsetek.

Szülési szabadság-terhességi gyermekágyi segély-tgyás jár már a szülés előtt 28 nappal, lehet kérni legalább is. Na ez ugye 168 nap 70% pénz.
A szülés után jogosult vagyok családi pótlékra is. Ez is világos.
Az anyasági támogatás egyszeres pénz, ha jól értettem és arra is jogosult vagyok.

De mi van a 168 nap után, mi a gyermekgondozási segély és díj, az csak a 168 nap után jár, vagy már egy időben mindent lehet igényelni?
Ti már átmentetek ezen, letöltöttem mindenféle nyomtatványt már, de nem értem mi van a 168 nap után.

Betti
Kép
betti0412

Betti, tgyást valóban igényelheted a szülés várható időpontja előtt 28 nappal, de vastagon utána utalják. Tgyás után jön a gyed, a gyerek 2 éves koráig, utána gyes 3 évesig. Az első kettőt a Mep, a gyest a Kincstár folyósítja. Minkét ellátás igénylésénél kérik az eredeti születési anyakönyvi kivonatot, és a magánnyugdíjpénztárba belépési nyilatkozat záradékolt példányát. Ezt nem tudom másképp megfogalmazni, a mep honlapján megtalálod. Egy időben nem lehet mindent igényelni, mert csak egy ellátásra vagy jogosult. Ha van még kérdésed, szívesen segítek. :wink:
Az anyaságit jól értetted. :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Köszi mindenkinek a drukkokat!

Betti, ne hülyéskedj!Gyed:gyermekgondozási díj,gyes:gyermekgondozási segély.vagy ez, vagy az, nyílván, akinek van munkája az nem az alanyi jogon járó 28500(vagy mennyi most?) kéri, hanem a gyedet.Ez is maximált, kb 85 ezer szerintem.De 3.évben mindenképpen csak a gyes van, viszont ezt akkor is kapod, ha már mellette teljes munkaidőben dolgozol akármennyiért.Ami szerintem döbbenet, nekem ez új volt, és ezt nem is engedném.
viszont ami esetleg titeket érinthet, egy példa:unokatesóm férje osztrák állampolgár, ott jobb az ilyen ellátás és bár Mo.-on igénylik az anya jogán a gyedet és családi pótlékot, az apa jogán jár az osztrák ellátás is.Természetesen a kettőt együtt nem kaphatják, de a különbözetet igen!!!Tehát évi kb ezer euro kompenzációjuk van, ez olyan mintha gyed+csal. pótlék lenne nekik havonta 2-300 ezer forint.És ez akkor is járna, ha nem lenne osztrák állampolgár, de mivel ott is dolgozik, ezért ott fizet tb-t is.

Kriszta, felháborító, hogy egy gyerek betegségével tömnék a zsebüket!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Szerintem az emelt caládi pótlékot méltányosságból visszamenőleg is megítélhetik.pl Apu másfél év nyugdíjat kapott úgy, hogy annak megítélésekor már nem élt!Érdeklődd meg, biztos kell plussz kérvény, de megéri.viszont a férjedet sem értem..ez nem egy szégyenlenivaló dolog és kis szerencsével pár év múlva csak rossz emlék lesz Lottinak(a Papámnak volt dongalába, felnőttként meg se látszott ,csak a heg)

KépKépKép
tünci28

Egyébként akkor mi van, ha megigényled a szülés előtt 28 appal a tgyást, de csak a 42.héten szülsz???ilyenkor hogy módosítják az ellátást??Én szeretném kérni, mert a táppénznél vmivel több lenne.
tünci28

Tünci, szerintem nem módosíthatják. Akkor is a kiírt időpont előtt kérheted 28 nappal korábban. Nekem majdnem megszüntették az eljárásomat, mert még meg se született a lányom, de már kérték az anyakönyvi kivonatot. :evil:
Gyed maximuma idéntől 102.900 forint, bruttó.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Gyes annyi, amennyit írtál.
Hát, lenne mit tanulnunk az osztrákoktól...

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

köszi Beze, majd azért megpróbálok pontos időpontot kérni a dokimtól.
Igen, tényleg annyi a gyed maximum, én már mindjárt a kb nettót írtam.
Nekem jó a tgyás is, mert olyan alacsony összeg lesz, hogy hiába vonnának a tgyásból szja-t, nekem nem tudnak.(hurrá-hurrá)De azért az szemétség nem, hogy a gyesből is vonják még a nyugdíjjárulékot, amikor amúgy is milyen kevés.

Olvasom az áprilisi topikot és ott keményedésekkel, meg 2100-as méhszájértékkel befektetik a kórházba a kismamát..nem tudom melyik kórház az ,de ezt a fehérvárit nagyon utálom.itt aztán csak akkor ha már vagy a baba, vagy az anyuka halálán van.. :twisted:
tünci28

Megmondom őszintén még soha nem foglalkoztam a támogatás részével a dolgoknak, gondoltam kitöltök mindent, amit tudok, hogy ne páromnak kelljen.
Egy dolog nem volt világos, egy, hogy a tgyás-al párhuzamban már jár-e a gyed, mert ezt a kincstár honlapján nem íródik rendesen.
A gyed és gyes rövidítése ment, nem arra értettem, mi az, hanem, mikortól lehet igényelni.
Jövő ilyenkor remélhetőleg már profi leszek témában.

Összefoglalva startban kell igényleni a tgyást, szülés előtt vagy után, a családi pótlékot és az anyaságit.

Kérdés: A tgyás autómata megszűnik vagy nekem kell megszüntetni majd és a gyedet igényelni mielőtt lejárna?
És még azt szűrtem le, hogy a tgyást a munkaadó igényli a kérésemre az OEP-től. Az anyasági és családi pótlék az a Kincstár. Ha jó.

Betti
Kép
betti0412

Betti,akkor félreértettem a kérdést,úgy tűnt azt kérded, azért írtam, hogy ne viccelj..:) mondjuk el tudom képzelni ,hogy az oep honlapja zagyva, múltkor néztem vmi mást, az meg tök nem friss infó volt,majd mengézem.Így utólag belegondolva az király lenne, he egymás mellett adnák!!!! :)
Ha a munkahelyed tb kifizető hely, akkor van könnyű dolgod, mert akkor nem kell semmit kitölteni a szülés után, csak leadom a a baba adatait és ők intézik a tgyást.azt viszontén sem tudom, hogy autómatikus a váltás,passz.

tényleg sz*r a szerkesztése a honlapnak,ki lehet szemezgetni, de összefolyik az egész, ezt találtam:"Ha a szülő egyidejűleg gyermekgondozási segélyre/gyermeknevelési támogatásra és
táppénzre/tgysre/gyed-re is jogosult lenne, választása szerint csak az egyik ellátást veheti igénybe."
tünci28

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?