2009.07.20 14:47
Szerző: mankabi
Sziasztok!
Gabi – örülök, hogy rendbe jöttél és tejcsi is visszatért! Köszi a linket, én is néztem az oldalt, az volt a másik gondolatunk, ha nem sikerül az áfamentességgel valami jó árat kifognunk. Tetszett, hogy az oldalon van videó bemutató!
Susy – köszi a tippeket, bár csak most tudtam elolvasni, de szerintem jól döntöttünk. Indulás előtt még kihasználtuk a Media Marktban az áfa mentes napokat, így egy AEG előltöltős lett a nyertes, holnap szállítják. Már nagyon várom, mert hegyekben a mosnivaló, hiába mostam anyukáméknál is. Most néztem, ide tényleg nem írtam, hogy elutazunk két hétre Zolóval. Apának jött a nagy hajtás, így mivel a sok túlóra miatt alig láttuk volna, elvitt minket anyuékhoz vidékre, így megúsztuk a kánikula egy részét is. Zoló hihetetlenül élvezte, jó volt látni ahogy felfedezi a környezetét, megismeri az állatokat, növényeket. Az elején még húzódozott, ha hozzáért valami a kertben és a földre sem ment le mezítláb, a végén már a paprikasorból kellett kihozni, a sárban tapicskolt, kereste a cicákat, tyúkokat, estére mindig koszosan, homokosan mentünk fürödni, igazi vidéki kissrác lett. Volt rossz is, közben elkaptunk egy hasmenéssel, lázzal járó vírust, majd meleg kiütéseket, de már jól vagyunk csak kicsit fogyott a Drága, most kezd visszatérni az étvágya. Azt hiszem a fél kiló koszt a 2 hét alatt megettük, ez évre teljesítve az adag! Nagyon szuperek a képek, a tesód nagyon szépen fotóz! Apa is pont látta és mondta is milyen aranyos kisfiú! A fütyigondot nem igazán fogtam fel. Mi valamennyire hátra tudjuk húzni, de nem is kell teljesen csak picit. Annyira sem megy? A védőnőd, gyerekdokid mit mond? Nekünk is azt mondták, hogy 2 évig semmi gond és csak a fürdővízben, kicsit mozgassuk neki, de ne húzzuk hátra. Szóval fel a fejjel! Nem lesz itt gond! Szépen fejlődik Kristóf szókincse!Lehet a társaság segít, nekünk is nagy változásokat hozott a nyaralás és hogy sokan voltak körülöttünk. A nyam-nyam cuki lehet! Zoló is elkezdte a barackfa alatt! Fogkrémet én még nem használok. Kellene? Azt hittem akkor kell, ha már tudnak köpni a babák. A rossz evést átérzem, mi a betegség miatt szinte csak teán és tápszeren éltünk napokig és azt is csak könyörgéssel sikerült megitatnom vele. Nem a meleg miatt nem eszik? Itass vele sok folyadékot! Örülök, hogy veled minden rendben! Egy petefészekkel is eshetsz teherbe! Így akkor azt sem tudod mikor tesztelj? Én mindenesetre drukkolok, gondolom nem bánnád a tesót!?
Nikuc –Nálunk nincs netezés ha Zoló ébren van, egyből jön és nyomkodja a gombokat. Miután a laptopból kiszedett két billentyűt is, a netezés csak alvásidőben megy. Minden gombra rákattant, most az asztali szgépet kapcsolta ki-be, így áramtalanítottam.
Adél, Peti, Pálmi, Levi, Dávid – nagyon ügyesek vagytok! Gratula a hihetetlen fejlődéshez!
Ugabesz - ilyen kiütésünk nekünk is volt, a melegtől van, nyugodj meg! Sajnálom, hogy engedned kellett a nyomásnak, de a lényeg a jó végkifejlet. A pancsi képek nagyon jók! Azok szép szemek! Glutén témában én is megrekedtem. A védőnőm tanácsát követtem, így a rokonok tanácsának ellenére Zoló csak 1 éves kora után kapott. A tesóval azt hiszem már hamarabb el fogjuk kezdeni. Neked kell döntened melyik elvet követed, csak aztán légy következetes. Apa mindig ezt mondta, mikor engedni akartam a nagyik nyomásának. Vagy rájuk hallgatok, vagy a védőnőmre, dokinkra. Én az utóbbit választottam, noha más doki mást mond, tudom jól.
Panndi – gratula Fruzsi keresztelőjéhez! A képek nagyon édesek!
Anitapo – kiderült mi okozta a pöttyöket?
Márti – szívből gratulálok Nektek! Nagyon jó ilyen híreket olvasni! Problémamentes pocakosodást kívánok és bár tudom nehéz, de foglalkozz más véleményével. Mi még azért is megkapjuk, hogy ilyen kis korkülönbségre bemertük vállalni, így sejtem, hogy miket mondhatnak nektek, de a baba nagyon boldog családba, jó helyre fog születni, így érzem, így még egyszer gratulálok. Nagyon tetszett, amit a tesókérdésről írtál! Megnyugtat. Bár mi is tudjuk, hogy nehéz lesz, de minket nem riaszt el a dolog, megoldjuk. A dokid nagyon szuper! Ki is ő? Elfelejtettem már. Ha eddig ugyanazzal szültél a MÁVban, hogy tudsz most más kórházba menni vele? Váltott? Gratulálok a jó eredményekhez és örülök, hogy elkerülnek a rókák.
Nini – cuki Márkó a sapiban! Jó nagy pancsizója van! Márknak is gratula a keresztelőhöz! Szerintem a babakaja gyártók oldalán lévő infók nem mérvadók, legalábbis nekem nem, inkább a tényekkel alátámasztott szakirodalom, hisz a cég úgy is hazabeszél. Megkérdeztem egyszer a védőnőt miért gyártanak olyan babakaját és olyan kortól, amit még nem ehetne a gyerek, azt mondta ő neki azt mondták azért, mert ha úgy is megveszik, akkor miért változtatnának.
Kinga – nektek is nagyon sok boldogat így utólag!
Dytke – gratula az új fogacskához! Mi is fogzunk ezerrel, 3 is kijött egy hét alatt, volt is sok nyügi. Sajnálom a nem alvást, remélem hamarosan azért kipihenheted végre magad!
Kérdés – ez a Viburcol kúp mire jó? Nekünk miért nem mondta a védőnő? Fogzásra jó? Zoló semmit nem kap. Homeos gyógyszer? Panadolt és Nurofent pedig valamiért nem akartam adni. Rosszul teszem, hogy nem segítek a fogzásán?
Szalamandra – Rózának utólag is boldog szülinapot! Nagyon csinik vagytok a képen! Bírod még elől hordani? Nem megterhelő?
Jaj, ezek a Levi fotók! Meg kell zabálni!
Fogamzásgátló – szopi mellett én nem szedtem, nem is szedhetek egyébként sem, így maradt az óvszer.
Körömvágás – nálunk nincs rá megoldás, csak néhány másodpercre lehet lefoglalni. Állandóan mozog, így több napba is beletelik néha, mire végzünk. A mondókák még nem kötik le, talán később.
Veronika – köszi a kérdést, már kezdek jobban lenni, múlnak a rosszullétek. Csak a vasam és vérnyomásom alacsony és fogyok, ami kicsit zavar, igaz nem sokat.
Lányok lehet kávét innom? Zolóval abszolút nem ittam, de ma is 85/55-t mértek, és nem bírom ezt a meleget és már úgy vágyom az ízére!
Na most pótoltam a lemaradást....
Manka