Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Márti
Már annyit akartam mondani, de mindig elfelejtettem...

Utólag nagyon boldog névnapot kívánok Csabidnak!

Veronika
Én is vártam ezt már nagyon! Tegnap egyfolytában azt mondogatta, ha enni akart, hogy nyam- nyam :)

Lilipa
Na látod ezt én sem tudom, hogy mi van olyankor, ha nem tartozol oda, és nem is jársz oda terhesgondozásra sem. :roll:

Lányok lenne egy kérdésem! Azt mondta a fogorvos, hogy nem jó a fluoridos fogkrém Kristófnak. Ti milyen fogkrémet használtatok/használtok fogmosásnál? Én tegnap néztem a Müllerbe, mindegyiknek van fluorid tartalma.

Kép
Kép
susytunder

Susy,
én DM-es gyerekfogkrémet vettem, de még nem használom, mert rá van írva, hogy 1 éves kortól, de úgy látom van benne fluorid. A fogorvos nem tud márkát ajánlani?

Mi még ugyan nem mosunk fogat, mert nincs még foga, meg hogy erre rá volt írva, hogy csak 1 éves kortól, úgyhogy engem is érdekelne, ha megtudsz valamit!

Apropó fog... Azt hiszem mostmár tényleg megindult, tegnap este lefekvéskor 1,5 órán keresztül 5-10 percenként felsírt nagyon élesen és a szokásos játszócumi sem segített, kivettem az ágyból, kicsit megnyugodott majd a kezemben is újra élesen felsírt, ugyanez történt a bölcsőhintával, azt imádja, betettem, majd ott is élesen felsírt... akkor bekentem az ínyét dologéllel, de ugyanez, 5-10 percenként nagy sírás volt, pedig láthatóan nagyon akart aludni, majd leragadt a szeme.
Végül kapott Vibucol kúpot, és azzal végül most átaludta az éjszakát.

Ha bedurvul van még valami, amiről tudnom kellene? Van még Dentinox gélem itthon, illetve a Vibucol-on az van, hogy óránként is adható, na de mennyi ideig, akár egész éjjel 6-8-szor is? Napokon át is?

Kép

Kép
sz.veronika

Susy!

Köszi! :lol:
Mi 1 éves kortól Elmex fogkrémet használunk, de,míg nem tudják kiköpni, épp csak annyit, hogy látszódjon egy kis fehérség a fogkefén! Jobb gyerekfogkrém nincs! Ez az egy, ami aminfluoridot tartalmaz, ami hihetetlen hatékonysággal épül be a fogzománcba!
...

Hm, hát azt azért nem mondanám, hogy az ÁEK-ben minden szülésznő érti a dolgát! De gondolom minden kórházban van kevésbé empatikus, keves, profi szülésznő!

Panndi!

Jó pihenést Neked és a gyönyörű lánykáidnak!

Márti
borossné becz márta

Szalamandra - Ambi az első két fogával sokáig harapott, sebes is volt, de az idő segített csak. Most a felsőkkel csak kétszer harapott meg, nem tettem semmit másként, de többet nem tette.

Nekem már nem lehetett választott szülésznőm, de nem is bánom. Nagyon profi (régi Szabolcsos) szülésznőt fogtam ki, fiatla, kedves dinamikus. Teltház volt, de egy pillanatra sem éreztem, hogy szükség lenne rá és nincs ott. Igaz, a végén császárral szültem, de 11 órát foglalkozott velem.

Susy - Kristóf édes lehet. Bettiékről nem tudok semmit, nem írt mostanában.

Vera - esetleg hűtőrágóka segíthet (Ambi két hete pénteken éjfélig sírt este 8-tól kisebb szünetekkel, kapott Panadolt, kenegettük az ínyét Dologel-el (ami mindig használt korábban és azóta is), de nem segített semmi. Átmenetileg hűtőrágóka, de az is csak kétszer, utána azt is hozzám vágta.

dytke

Dytke,
ti még mindig szenvedtek a foggal? Azt hittem már jobb a helyzeted :(
A hűtőrágóka jó lehet nappal, de alvás közben nem nagyon tudja rágni :) Vagy esetleg azzal a szájában alszik el? Tegnap éjjel hál istennek nem ismétlődött meg a dolog, persze ez nem jelenti, hogy nem is fog...

Kép

Kép
sz.veronika

sziasztok!
dytke, köszi, mostmár nálunk is jobb, vagy a mellem szokott hozzá, vagy Róza szokott át más metódusra, de már kevésbé durva a helyzet. Nagyon örülök neki!

veronika, próbálkozhatsz Panadollal vagy Nurofennel is, mi adtunk Rózának este, amikor nagyon fájdalmasan jött a foga.

Képzeljétek, tegnap voltak nálunk az ismerős kisbabás családok, nem valódi szülinapi parti volt, inkább a szülőknek szólt, hogy alkalmunk legyen találkozni egymással, és a férjekkel is, akikkel egyébként sosem :) Nagyon jól sikerült, a babák is jól elvoltak egymással, kb egyidősek, 10 és 14 hónapos között, öten :).

Kép
Kép
szalamandra

Szalamandra!

Róza babát Isten éltesse sokáig!!!
Kérünk szülinapi képeket!

Márti
borossné becz márta

RÓZÁNAK BOLDOG SZÜLINAPOT!!!

Kép

Kép
sz.veronika

Köszönjük! :)
Partis képek nincsenek, de korábban ígértem nyaralásos képeket, most teszek ide néhányat :)

Kép A forrásnál - álmosan Kép Ebédre várva Kép tengerparti séta Kép édes kis egyévesem

Kép
Kép
szalamandra

dytke, már akartam írni, hogy nagyon bevált a mei-tai, amit varrtál nekünk, sokat használjuk, és nagyon kényelmes, hogy vékony anyagból varrtad, mert kis helyen elfér, és nem annyira meleg. Köszi itt is :)

Kép
Kép
szalamandra

Rózának nagyon boldog első szülinapot kívánok!
A képek nagyon jók!

Márti
Akkor használjuk továbbra is az Elmexet. Mi is nagyon picit használunk csak belőle.
Család tudja már a nagy hírt? Mit szóltak? És hogy vagy?

Kristóf nagyon rossz evő lett, szinte egész nap el van pár falaton. Ma is 2 kanál spenótot evett. Sosem gondoltam volna, hogy az én jó evő gyerekem ilyen lesz majd. Ez normális egyébként?

Kép
Kép
susytunder

Szalamandra! Isten éltesse Rózát!

Susy: szerintem teljesen normális, hogy ebben a nagy melegben kevesebbet esznek a gyerekek. Adél eddig volt, hogy 3 dl főzeléket megevett. Ma 2 dl se ment le. Ellenben 4 dl-t ivott. Tele is van pisivel a pelus rendesen.

Mi hétvégén Szirákon voltunk. Még az esküvőnkre kaptuk tavaly ezt a 2 éjszakát, de most jutottunk el. Adél nagyon élvezte, pancsoltunk is. Az alvás ment kicsit nehezebben, de csak első éjszaka. Remélem ismétlés lesz nyáron máshol, para apuka is megnyugodott, hogy lehet a lánnyal utazni.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Szalamandra!

Szépséges a kis Róza! Olyan kislányos már, nem is babás annyira...

Gabi!

Örülök, hogy ilyen jól sikerült a kiruccanás!

Susy!

Anyukám, nővérem és 2 nagyon jó barátnőm tudja már, anyukám az első döbbenet után azt mondta, hogy akkor jó, csak engem félt nagyon! Nővérem reakciójában sem csalódtam, Ő nagyon pozitívan állt a dologhoz. Holnap megyek dokihoz, aztán majd elmondjuk anyóséknak meg sógoroméknak és a leendő keresztszülőknek. Nagy bejelentést a többieknek (nagybácsi, nagyszülők) nem tervezünk, fogunk kapni elég megjegyzést így is szemtől-szembe és a hátunk mögött is. Inkább megkímélném magunkat ettől! Nem érdekel mások véleménye! A lényeg, hogy akik a legfontosabbak, azok mellettünk álljanak és értsék meg, fogadják el a döntésünket ( igazából nem volt miről dönteni, nekünk az a természetes, hogyaz a baba, aki megfogan, az meg is fog születni)!
Hányingerem van egész nap, de még viselhető, róka koma eddig elkerült. Néha viszont nagyon lelesik a vérnyomásom, azt érzem.

Szorítsatok holnap du.!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok,

életjel:
múlt hét várakozáson felül sikerült, szerencsére hűvös alagsori szobában voltunk, Dávid jól érezte magát, az éjszakák és nappalok menetrendje is a szokásos volt. Sok új élményben volt része (kutya, macska, kerti pancsolás), szóval miatta azt hiszem megérte, hogy odaköltöztünk kicsit Anyósékhoz.
Abban igazatok lehet, hogy ha most nem állunk a sarkunkra, akkor továbbra is követelőzni fognak...meglátjuk hogy tudjuk majd érvényesíteni az akaratunkat.
Dávid állandóan nyújtja a kezét, hogy fogjuk meg, ő akkor fel tud állni :) Megzabálom, de nem engedünk neki, ne ezt gyakorolja, inkább tanuljon meg kúszni vagy mászni, mert ezeket nem akarja, mindig felfelé tekinget (kanapét tapogatja, fel akarja húzni magát, stb.)
Teszek fel új képet:) Tegnapi pancsolás: Kép Kép

Kép
ugabesz

Márti,

drukkolok a holnapi dokilátogatáshoz! Azzonnal számolj be a fejleményekről, jó? :)))

Ja, én is gratulálok itt is :)) Problémamentes és boldog babavárást kívánok!

Kép
ugabesz

Lányok,

glutén téma:
úgy tudom, hogy újabban javasolják, hogy 1 éves kora előtt találkozzon a gyerek a gluténnal, de más elméletek szerint éppen csak utána kellene. Ti mit követtek? Kismama babaszakácskönyve szerint zabpehely mehet 7 hós kortól, vettem is, de az is glutént tartalmaz. Nem tudom, merjem-e kipbróbálni?

Kép
ugabesz

Naptejes dolog:
Én is úgy tudtam ,hogy fölösleges kenni a piciket magas faktor számú krémmel. Én úgy tudom, hogy elég az alacsonyabb is. A faktor szám azt jelöli mennyivel többet tudunk a napon tölteni. Pl. a 20 faktorossal 1 perc helyett 20 percet, a folytonosság a lényeg.

Veronika
Nekünk sincs még fog, azt hittem csak az én kicsi fiam ilyen "ügyi".
Mi már nagyon nyálzunk kb 5 hnapja de semmi. Pedig az ínyén látszanak a fogacskák, nem a tetején hanem elöl. Van 2 fehér csík lenn, a felső 2 pedig már van 2 hónapja be van dagadva. Ő nem sír fel hanem mindent izomból rág. És néha erősen behunyorít, gondolom olyankor fáj neki. És elég nyűgös.

Boldog Szülinapot Rózának utólag is.

Vasárnap Márkot megkeresztelték !!!

Kép

NIKI
nini.n

Ugabesz

találtam neked egy cikket, másolok ki belőle
Nestlé oldalán találtam
8 hónapos életkorhoz volt írva ;
[quote] írta:Ne feledjük el azonban az alapszabályt: mindent csak mértékkel, és óvatosan. Egyre kisebb az allergiás hajlam is, azonban a leggyakrabban allergiát kiváltó anyagokat ebben a korban még kerülnünk kell.

Az egyik allergén a glutén már nem jelent veszélyt a baba szervezetére, így még több különböző gabonaféleségek közül válogathatunk. A rizs, kukorica mellé bátran kínáljuk gyermekünket rozzsal, árpával, és búzával is. A legegyszerűbben a tejpépek segítségével ismertethetjük meg csemeténket a gabonával. Ezek a tejalapú ételek a baba számára könnyen emészthetőek, de állagukban már sűrűbbek, mint az anyatej vagy a tápszerek, így érdekes újdonságként bukkanhatnak fel a menüben.

Kép

NIKI
nini.n

sziasztok!

Márti, nagyon szorítok én is!

ugabesz, Dávidod nagyon édes! Jó, hogy végülis jól éreztétek magatokat, és Dávidnak is nyújtott új élményeket a "nyaralás". Gluténest Róza olyan nyolc-kilenc hónapos korától kap, dokinénink szerint lehet, én meg hittem neki.

nini, veronika, Rózának is viszonylag későn bújt ki az első foga, kb amekkorák most a Ti gyerekeitek.

Kép
Kép
szalamandra

Sziasztok!

Vissza nem tudok olvasni nagyon nincs lehetőségem géphez kerülni :(

Rózának útolag is boldog szülinapot.

A gyerköcök szépek! (Csak azokat néztem vissza és ezt a z oldalt.)

Márti még egy gyerköc? Szorítok én is ha úgy van.

Mozgalmas heteken vagyunk túl. Megvolt a szülinap, nem volt nagy felhajtás én csináltam almás rizstotát és meglepően jól sikerült. Habár a terveink teljesen felborultak, amikor kiderült, hogy pont az nap cserélik nálunk az ablakokat :? , de túléltük és meglepően sokat aludt az nap és pont e miatt nem is tudtuk megtartani mert pont bealudt mire mindent öszekészittetünk. Így másnap tartotuk és minnt minden kajához nem akar hozzányulni a totához, pedig probáltam ösztönözni, de nem szereti ha "koszos" lessz... :roll: Végül sikerült, de kb 10 percig tartot és csak egy újjal hozzáért egy kicsit és ennyi... :? ,de sebaj. Aztán már 3 foga van és úgy hogy én csak 2-őt látok, de a dokinéni azt mondta van még egy én egy hete nem találom és lehet kijött a 4.-dik , de nem hagya, hogy hozzányuljak. :roll: És ALexander is alig eszik szilárd kaját kezdünk nagyon visszaesni ilyen téren napi 2x szilárd kajára, de tejcsi van még legalább, viszont inni se kér nagyon többet csak cicit. :?
Aztán mostmár én is megyek majd nődokihoz valamikor, mert még mindig nem jött meg :? és jó lenne tudni hogy miért gondoltam talán kistesó is lehet a hátérben, de semmi olyat nem érzek ami erre utalhatna... :roll: szóval majd megyek és mondom mi van.

Most megint nem leszek egy darabig, mert ma jönnek a lengyel rokonok és itt lesznek 1 hétig... (Én meg majd csak nagyokat pislogok, mert nem tudok lengyelül.) :(

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)

Márti
Sajnálom a rosszindulatot felétek! Nem más nyakára szülsz, akkor minek az ember háta mögötti duma? Ezt sosem fogom megérteni. :roll:
Drukkolok én is, és nagyon várlak a hírekkel!!!

Kinga
Utólag is nagyon boldog első születésnapot kívánok a nagy fiadnak! Isten éltesse!

Gabesz
Örülök, hogy minden rendben volt, a képek nagyon jók, csupa mosoly Dávid!

Gluténnel kapcsolatban, mi olyan 10 hósan ettünk kenyérhéjat, kifli csücsköt, túlzásba nem vittük, nem ilyenekkel lakott jól. A vélemények ezen a téren is nagyon megoszlanak, mi ettünk glutén tartalmú dolgokat 1 év előtt.

Kép
Kép
susytunder

Márti,
én sem igen értem miért is tehetnék a megjegyzéseket, ha nektek jó így az a lényeg! Én sokszor röhögök, hogy biztos nincs elég dolguk és azért van idejük ennyit foglalkozni a más dolgával :)

Ugabesz,
Pálmi is kap glutént, én azt az elméletet követem, miszerint kell, hogy 6 hós - 1 éves kora között kapjon. Semmi gondot nem okozott.
Cuki Dávid a pancsolós képeken! :) Örülök, hogy végül nemcsak hogy túléltétek az anyóshoz költözést, de még jobb is lett, mint számítottál rá!

Nini, van még 2-3 ilyen korú baba, akikről tudom, hogy még nincs foguk, úgyhogy aggodalomra semmi ok! :) Nekem 1 évesen volt 1 fogam...

Liliommanó,
lehet, hogy most még nem állt be rendszeresre a havid, nekem össze-vissza van, most épp 50!!! napra jött meg... :shock:

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika
Én úgy tudom, hogy a babáknak akkor jön ki a foguk mint az anyukájuknak. Akkor ezek szerint még Pálmié is várat magára egy kicsikét :)

Márti
Én is gratulálok, remélem minden rendben lesz. De talán kicsit meg érthetnéd a rokonságot is. Nem biztos, hogy rossz indulatból pusmognak. Csak azért mégis nem első baba és te sem leszel évről évre fiatalabb.Biztosan az egészségedet féltik. Nekem is ez jutott eszembe előszőr mikor itt olvastam az amúgy nagyon boldog hírt. Nekem az volt az első gondolat, hogy neked nem e lesz ebből bajod. Kívánom, hogy mind a ketten legyetek teljesen egészségesek és mihamarabb múljanak a rosszullétek. :)

A családdal kicsit hadi lábon állunk, anyámékkal nagyon elmérgesedett a viszony. Én nagylelkűen meg hívtam őket a keresztelőre, pedig sem az eszem sem a szívem nem ezt akarta. Hát anyám ki tett magáért, lefogyatékosozta a kicsi fiamat. Mert, hogy milyen vékony és 1,5 évesen sem fog felállni. Erre mondta apa, hogy ühüm...ha te mondod, csa épp az a bibi, hogy egy hete áll és kapszkodva sétálni.

Kép

NIKI
nini.n

nini, ez szörnyű, nem tudom, hogy mondhat ilyet anyukád! borzasztó! gondolom ezt azért nem könnyű megbocsátani.
Ma volt nálunk egy barátnőm, neki elég nehéz volt a viszonya az anyukájával, együtt elmentek családállításra, és azt mondta, hogy nagyon sokat javult a viszonyuk. Nem tudom, mennyire vagy fogékony az ilyesmire, esetleg adj a dolognak egy esélyt. Nem tudom, hogy a szülőt is vinni kell-e, szerintem nem. Neten szerintem részletesebben utána lehetne nézni ennek a módszernek.

Kép
Kép
szalamandra

Sziasztok!

Márti, sajnálom, hogy ilyen emberek vesznek körül. Egyetértek teljen Veronikával. Azért mondják meg foglalkoznak veletek, mert nincs jobb dolguk. Szerintem jobb helyre nem is mehetne az a baba mint hozzátok!!
Drukkolok nagyon, gyere majd a friss hírekkel!! :D

Otthol nálunk volt egy család 11 saját gyerekkel, köztük a kor különbség általában 1 és 2 év volt. :shock: Komplett focicsapat. Az emberek meg csak lestek mikor kiderült megint lesz babájuk, de ha nekik jó volt akkor senkinek semmi köze hozzá, hogy hány gyerekük van.

Rózának és Alexandernek utólag is BOLDOG ELSŐ SZÜLINAPOT KÍVÁNOK!!!!!

Nagyon édesek a babák a képeken!!

Gabesz, örülök, hogy végül jól sikerült az ideiglenes költözés!

Nini, sajnálom, hogy ilyen anyukád. :( :D

Nekünk sincs még fogunk. :( De egyszer csak kibújnak :wink: :D

anitapo20

Nini: ez tényleg nagyon durva beszólás volt! Én is kiakadtam volna rajta!
Egyébként Petinek sincs foga, és nem is veszem észre, hogy jönne. Bár most pár napig nyűgi volt, és kijött az ekcémája, de tegnap már nem vettem be More Milket, és újra kiskádban fürdött, és javul. Nem tudom, hogy a kettő közül melyik volt a baj, vagy esetleg tényleg a fogai készülődtek. Nagyon csúnya lett az arca, még ki is sebesedett.

Márti: Szerintem az is baj, hogy sokan már cikinek tekintik a nagy családot. Anyósom mondta, hogy Őt már volt, aki a 3 gyerek miatt megszólta, hogy minek. Pedig szerintem nincs csodálatosabb annál, mintha sok testvér van egy családban! :D Én nagyon felnézek azokra, akik 3, vagy annál több gyereket vállalnak. (kivéve azokra, akik csak a segélyért, meg a csp-ért teszik, és a gyerek el se megy iskolába, ruhája sincs, mert elisszák. Sajnos sok ilyen van ebben az országban, lehet, hogy ezért is romlik a nagycsalád megítélése)

Peti is eszik glutént, pedig Ő az ekcémája miatt allergia szempontjából veszélyeztetett. Azt mondta az orvos, hogy pont ezért ajánlott bevezetni.

Boldog szülinapot kívánok Rózának, és Alexandernek! Szalamandra, nagyon szépek vagytok! :D

Dávidnak milyen hatalmas szeme van! Versenyre kelhet Pálmival! :lol:

Kép

Kép
nikuc

Nini!

Azért olyan öreg nem vagyok a 30 évemmel! :lol: Csak hamar kezdtem szülni és 2 évente.

Hm, még csak az eddig legjobbnak hitt barátnőmtől jött egy megjegyzés, ami nem is nekem szólt, hisz még nem tudja, hogy babát várok. De azt mondta, hogy nem normális,aki ebbe a világba kettőnél több gyereket szül (neki 2 van) és ő nem is vállal addig többet, míg nem érzi az anyagi biztonságot stabilnak ( azért ők nem állnak ám olyan rosszul, de minden nézőpont kérdése).! Szíve joga, ebbe nem is szólhat bele senki. Viszont kicsit ízléstelennek érzem, hogy pont nekem mondja, tudva tudván, hogy van 4 gyerekem...
Hála Istennek, nem vagyunk ugyan milliomosok, de azért nem is zsíros kenyéren élünk és emberi számítások szerint ez a baba is megkap majd mindent, amire igazán szüksége van! És én úgy gondolom, hogy a legnagyobb dolog, amit embernek adhatunk, az élet! Tudom, ez most nagyon szentimentálisnak hat, de én komolyan és szívből így gondolom!
Szerencsére a közeli, számomra fontos rokonaim normális gondolkodású emberek, egyiknek sem jutna eszébe ez esetben mondjuk az abortusz! Viszont a felelőtlenségünk felhánytorgatásától tartok ( pedig nem voltunk felelőtlenek). A nagymamáim nem értik majd, hova-minek még egy gyerek, nem mintha nem lenne meg a helye a szívünkben és az otthonunkban már most, de, mivel nekik 1 illetve 2 gyermekük született, nem tudják ezt megérteni. Aztán remélem, nagyon kellemesen csalódom majd!
A távoli rokonok, ismerősök, kolleganők stb. megjegyzéseire jobban lehet számítani és utálom előre, hogy magyarázkodnom kell, pedig azt bizti nem úszom meg...de a mai naptól bárkivel szembe merek állni, mert láttam Őt!
Szóval van egy 5 mm-es, dobogó szívű kismanócskánk...
Doki bácsim nagyon őszinte volt, mikor elmondtam a dolgot, mondta, hogy Ő nagyon gyerekpárti, de nem lesz könnyű... mondtam, hogy tisztában vagyok vele, későbbre is terveztük 4évvel, de az élet másképp alakult. Mosolygott, Ő is járt így. Megnéztük uh.-on, napra egyezik a mérete a korával (persze, pontosan tudtam én, hogy június 13-án fogant).
Aztán elmondta, hogy irígyel, nagyon és őszintén gratulált vagy 5x! :lol: Azt mondta, azért a 2 nagyfiú már úgysem olyan pici, meg fogjuk oldani a dolgokat...és búcsúzóul megkérdezte, adhat-e 2 puszit...komolyan nagyon sokat jelent, hogy így állt hozzá! Úgy értem, hogy nem a nyakamba ugrott olyan sziruposan, hanem igazán őszinte volt. Lehetett neki hinni.
Ő egyáltalán nem félt a terhességtől-szüléstől, hisz gyorsan regenerálódtam minden szülés után, neki is köszönhetően simán szültem az összes babát, egyáltalán nem látja úgy, hogy kockázatos lenne ez a terhesség.
3 hét múlva megyek újra!

És képzeljétek egyenlőre alábbhagyott a hányinger is!
Bár így maradna!

Köszi a drukkokat!

Márti
borossné becz márta

Márti- szerintem inkább tiszteletreméltó ebben a mai világban ha valakinek több gyermeke van, minden elismerésem a 3-4 többgyermekes anyukáké. Minden rendben lesz és ne foglakozz a rosszindulatú megjegyzésekkel. Engem inkább az akaszt ki hogy a barátnőimnek (egy kivételével) senkinek nincs gyereke, és engem is hülyének néztek hogy a lányomat anno 25 évesen szültem pedig az már szerintem egyáltalán nem korai sőt.

Nini. nem semmi az anyukád :(

Nikuc- nekünk is kijött az ekcéma, Kristófnak a nyaka olyan , nagyon-nagyon piros és a sanatopic sem használ már. Én arra fogom hogy állandóan nyáladzik. Én tegnap felbontottam a mintának kapott sudocremet és azzal kentem be, attól kicsit halványabb lett reggelre.

Kép

Kép
tüni75

Vera - a hűtőrágókát persze nappal rágja, meg azon az éjszakán, amikor éjfélig sírt, akkor is rágcsálta. Igen, sajna küzdünk velük nagyon. Azt nem bánom, hogy későn jönenk, de nagyon kínkeservesen :(

Szalamandra - nagyon örülök, hogy bevált a mei-tai, és hogy ki tudjátok használni. Rózának utólag is boldog születésnapot!!!

Márti - örülök, ,hogy minden rendben!!! És drukkolok, hogy a hányinger ne jöjjön vissza :)

Susy- Ambi eddig sem volt jó evő, de most végképp nem eszik. Viszont egész nap nyafog. A meleget sem bírja, mert nagyon izzad, meg gondolom a foga is fáj, mert nagyon rág mindent, és néha fájdalmasan felsír. Beszéltem egy homeos orvossal, azt mondta, hogy az első ébredés után adjak még egy Viburcol kúpot ( 4 napja kapta fürdés után, de nem használt, bár tudom, hogy először felerősödnek a tünetek,d e nem tudtam hány napig normális, ezért hívtam fel). Tegnap volt az első alkalom,hogy ébredés után is kapott, és most 2 óránként kelt (5 napja negyedóránként, úgyhogy én gyakorlatilag nem nagyon aludtam éjszakánként). Remélem tényleg a kúp használt, meg a 2-es Shüsszler só, amit mondott még a doki, hogy adjak neki.

Dávid nagyon édes. Örülök, hogy jól érezte magát a nagyinál

dytke

Márti nem azt mondtam, hogy vénasszony vagy ;) de egyetlen terhesség sem múlik nyom nélkül. Tisztellek, hogy ilyen bátor és erős vagy. Gratulálok még 1x az 5mm-es csodádhoz!

Kép

NIKI
nini.n

Kedves Mindenki!

A Babanet nevében szeretettel várunk Titeket a 2009. július 25-i Találkozón, a Millenáris parkban.

Kérdésekkel bombázzatok nyugodtan, kajaügyileg is egyezkedhetünk ebben a topikban.

Gyertek, gyertek!

Dia
dia
Budapest

Susy,
miket mondogat Kristóf? :) Van valami új? :)

Kép

Kép
sz.veronika

Lányok hol van mindenki???

Tényleg 2 napja Veronikán kívül senki nem járt erre? :shock: :shock: :shock:

Hát kihal a topicunk? :shock:

Veronika
Most nincs új szó, csak olyan zagyvaságok. legalábbis nekem annak tűnik, de néha úgy néz rám, mint ha azt mondaná, hogy any nem érted mit mondok? :lol:

Szép hétvégét lányok!

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Susy, én vagyok. Csak nem mindig tudok írni. De olvasni olvasok. Remélem nem hal ki a topik szeretek ide járni. :)

Levi tegnap óta uzsira csak pépet és gyümit kap. Nagyon szereti a pépet. Hatalmas adagot meg tud belőle enni. Én meg csak lesek, hogy még mindig tátja a száját. :lol:
Hét napja nem volt kakija, de ma reggel megtört a jég és kakilt. Már kezdtünk aggódni, mert semmi nem használt neki amit ilyenkor be lehet vetni. Végül tegnap kapott pépet őszibarival. Szerintem az segíthetett. :)

Pár képet is hoztam.

Kép Kép Kép

anitapo20

Tényleg nagyon nagy a pangás a topikban! :shock: Egy hete nem voltam és csak 1 oldalt kellett visszaolvasnom. Nem lehet, hogy nyári szezon ilyen?

Nálunk szokásos nagyilátogatások vannak hétvégén...hétközben meg rém rossz éjszakák és nappalok voltak a meleg miatt és talán a foga miatt...

Szalamandra,
Boldog szülinapot Rózának! 5 gyerkőc egyszerre vendégsében? Akkor voltatok néhányan szülőkkel együtt :D Nagyon bátrak vagytok, hogy repültetek is Rózával, én nem mertem volna, kicsit paraanyuka vagyok. Nagyon jók a képek, nagyon nagylány már Róza! :D

Nini,
Gratula a keresztelőhöz! :D Köszi a gluténes választ, lassan ki fogjuk próbálni a zabpelyhet, azt hiszem. Márk nagyon ügyes, már lépked? Nem semmi! :D A szüleid pedig elképesztőek! A nagyszülőnek akkor is őrült büszkének kellene lennie, ha mindent nagyon későn csinál az unokája, ilyet mondani? :shock: :?

Kinga,
Boldog szülinapot Alexandernek is! :D Remélhetőleg visszajön az étvágya, ha hűvösebb tapok jönnek. Ti szeretnétek kistesót? Vagy a sorsra bizzátok, mi lesz?

Anitapo,
Levi nagyon huncutol mosolyog és kacsint is?
:D

Kép
ugabesz

Dytke,
Elképesztő, mennyit szenvedtek a fogakkal! :shock: :shock: Nagyon sajnálom. Hős vagy, hogy ezt elviseled! Tudom, egy Anya mást nem tehet! De akkor is, ennyi nemalvást hogy bírsz ki?

Márti,
Hogy vagytok? Remélem továbbra is minden rendben és a legkisebb gyerkőc megkímél Téged!

Minden tiszteletem és elismerésem annak, aki 2-nél több gyermeket mer vállalni a mai világban. Én nemcsak az anyagiak miatt tartok a sok gyerektől (férjem 4-et szeretne), hanem én nagyon rosszul viselem a kevés alvást, ami Dávid mellett nagyon jellemző lett :( és nagyon szégyellem, de sokszor türelmetlen vagyok. Anyukám engem „idegbeteg”-nek titulált – „nagyon jól esett”, gondolhatjátok. Lobbanékony a természetem, és néha elfut a harci gőz, aztán pár perc múlva semmi bajom, de ezt egy kisgyerekkel (nagyobbal sem) nem lehet megtenni. Apukám volt ilyen és nagyon sokat sírtam miatta kiskamasz koromban, szóval meg kell próbálnom megváltozni...de nehéz az alaptermészeten változtatni...

Lányok,
Senki nem szed fogamzásgátlót szoptatás mellett? Mert én már a 6. héten felirattam és azóta szedem, de mellette nekem nem jött még meg, bár azt irta a betegtájékoztató, hogy nem is feltétlenül kell. Ti hogy védekeztek?

Kép
ugabesz

Tejtermékek:
1 éves kor alatt nem ajánlott, ugye? Férjem allergiás, ezért inkább óvatos vagyok. Ezt el is meséltem Anyósomnak, akkor ezt követően kb. fél órával már túróval tömte Dávidot, mikor a konyhába léptem! És persze vett neki vaniliás krémtúrót, mert azt ugye már adok neki? :shock: Elképedtem! Ma ünnepeltük a férjem szülinapját, persze egyből javasolta mindenki, hogy tejszinhabot, csokikrémet adhatnék Dávidnak....ez komoly? 8 hónaposan miért akarnak a nagyszülők kaja előtt vagy helyett süteményt adni a gyereknek? Ők tuti nem ezt csinálták anno...

Kép
ugabesz

Sziasztok!

Mi ma jöttünk meg anyuéktól, jó volt, majd írok meg hozok képeket :)

Gabesz: anyósom kenyeret akart adni Zsófinak, mikor 3 hónapos volt :roll:
Vendég

Gabesz - hát tényleg nincs más választásom, muszáj kibírnom. Már hozzászoktam november óta :wink: A két kúp hatásos volt, volt két éjszakánk, amikor csak kétszer keltünk és reggel egy órával tovább aludt. Nem tudom mi óta először úgy keltem szombaton, hogy kialudtam magam, nem arra, hogy Ambi ébreszt :) Tegnap már nem adtam kúpot, és ugyanúgy keltünk sokszor mint előtte.
Anyósod nem semmi. Én sem értem miért kéne már rögtön pacalt adni a gyereknek...
Teljesen megértelek, én is nagyon lobbanékony vagyok, (én is apukámtól örökölhettem) és nagyon nehéz, hogy annyi önuralmam legyen, hogy ne húzzam fel magam. Pl., mikor kajálni próbálunk és hozzámvág mindent, kiüti a kezemből. Ha felhúztam magam,, annál inkább dobált, de mióta veszek két nagy levegőt, mielőtt bármit mondanék jobb a helyzet. Csak nagyon sok energiámat elveszi, hogy higgadt tudjak maradni.

Susy - én jövök mindig, amikor tudok, csak hetek óta nincs gépem, így csak mikor apa hazajön, akkor tudok netezni, ha van időm.
Ambi négy szót használ tudatosan: anya, atya (apa) és nem. Megy a konnektorhoz és mondogatja, hogy nem, nem :)

dytke

3 szót, nem négyet :oops:

dytke

"Örülök" hogy nem csak én vagyok lobbanékony :) Bár én inkább a férjemre ha nem csinál úgy valamit Pálmi körül, mint ahogy én gondolom, hogy kéne :lol:

Pálmi csak két okból tud felhúzni, az egyik szintén a kajálás :) Csapkod, rúgdos, keni szét a száján, az orrába, szemébe, szanaszét. Nem tudom mitől van ez, hogy egyfolytában dörgöli kaja közben a száját-orrát-szemét. Már arra gyanakszom, hogy esetleg allergiás...
A másik a körömvágás, annál is már volt párszor, hogy nagyon felhúzott ahogy a kezét-lábát rángatja. De annál mostmár próbálok higgadt maradni, bekapcsolom a tévét és az eltereli a figyelmét, csomót várok és lassan nyúlok hozzá és akkor sikerül :) De a kajával még mindig fel tud húzni :)

Dytke,
gratula a három szóhoz! :)

Susy,
igen, lehet, hogy csak te nem érted még, hogy mit akar mondani, volt nálunk év elején egy két éves kislány, már mondatokban beszél, de a felét nem értettük :) A másik felét meg csak nehezen :) Azóta eltelt 3-4 hónap, újra találkoztunk és már egész érthető :)

Gabesz,
az mérgesítő, ha meg is magyarázod, hogy az allergia miatt és ennek ellenére adja!

Anita,
cukik a képek! :)

Pálmi egyre gyorsabban halad kúszva :) És már sokat van négykézláb, úgyhogy gondolom hamarosan lesz ebből mászás is :) A fog dolog meg teljesen elült, csak az az egyetlen nehéz esténk volt... úgyhogy lehet, hogy nem is a fog volt, de akkor nem tudom mi?

Dytke,
én együtt tudok érezni a nem-alvás miatt, az szörnyű, mikor az ember hosszabb ideig nem tud eleget aludni... mindegy hogy a gyerek miatt vagy más okból...

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Két hét után újra itthon! Igyekszem visszaolvasni! :lol:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka!

Nem is tudom, hogy én már gratuláltam-e a bébihez! :) Mindenesetre ezúton gratulálok! :) Hogy vagy?

Kép

Kép
sz.veronika

Így pancsizunk :)

Kép

Kép

Kép
sz.veronika

Én is itt, csak kicsit lemaradva, de most már jövök én is :lol:

Pálmi nagyon helyes a képen :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Veronika!

Mi mondókázunk körömvágás közben! Hüvelykkujjam almafa, Ez a malac piacra megy, ilyesmik. A végén csikizés van, azt mindig kuncogva várják. Így sosem okozott gondot a körömvágás, egyiküknél sem! nem beszélve róla, hogy 2 évesen már pontosan tudják így, hogy melyik ujjuknak mi a neve!
Pálmi szépséges!

Gabesz!

Hébe-hóba szolid hányinger! Tök jó! Pedig már 7 hetes vagyok és olyan még nem volt, hogy 6 hetesen ne kezdtem volna hányni!
Hú, most gonosz leszek! lehet, hogy a férjed sem véletlen allergiás? Állj a sarkadra, ez nem vita tárgya! A Te gyereked, nem adhatnak neki olyat, amit Veled előre nem beszéltek meg! Kész! Lehet, lesz egy kis feszültség, de a saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy a gyerkőc dolgaiba való beleszólás tekintetében keményen meg kell húzni a határokat!

Levi manó vagány kis kópénak tűnik!

Susy!

Jól vagy? Teljesen rendben minden? Kontrollra kell visszamenned?

Nálunk már mindenki tudja a családban a nagy hírt és a vártnál sokkal kedvezőbb volt a fogadtatás! Egyedül anyukám férjének a fejében fordult meg az abortusz gondolata, de nekem kimondani nem merte! Volt egy két poén (azt már tudjátok, hogy kell, azt is, hogy nem?-ha-ha), meg a szokásos föl is kell majd nevelni szöveg,de alapjában jól vizsgázott a család!

Márti
borossné becz márta

Örülök, hogy nem halt ki teljesen a topicunk. :)

Veronika
Pálmi mennyire édes a képen! Micsoda nagy lány! :)

Anita
Levinek milyen kis huncut a mosolya!
Megkaptad a pontokat?

Márti
De jó, hogy minden rendben!!! Úgy örülök, hogy nem hánysz, és csak halkan mondom, nem kiabálok!!! :)

Velem minden rendben, kontrollra jövő héten megyek akkor beszélünk a dokival a kistesóról is, akarok pár dolgot kérdezni tőle.
Viszont most nem tudom mi van velem, teljesen terhességi tüneteket produkálok, pedig védekeztünk, de hát...
A múlt hónapba elfelejtettem beírni a naptárba, hogy mikor volt meg, és itt a műtét körüli izgalom miatt akár hogy töröm a fejem, nem emlékszem. :roll:
És azért egy petefészekkel nem könnyű teherbe esni.
Nem tudom most mi van.

Manka
Én lemaradtam valamiről? Hol voltatok 2 hétig?

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Én is jó régen voltam... Pedig most egy gyerekkel vagyok itthon, Jana nagyszülőknél nyaral már 4 napja. Ő jobban bírja, mint én, hiányzik nagyon... :( Mindenki ki van akadva ezen, azt kérdezik, miért nem élvezem, hogy csak egy gyerekkel kell foglalkoznom?? De nem megy, néha depis is vagyok miatta! Remélem a hét közepén hazajön, bár ő nem annyira akar...
Amúgy tök érdekes, de egyáltalán nem könnyebb, hogy nincs itthon. Nincs, aki lefoglalja Adélt. Én nem tudok egész nap játszani vele, ő meg egy percet nem hajlandó egyedül játszani... Így csüng rajtam folyton, komolyan fárasztóbb...

Valakinek kell egy Milupa Junior gyerekital 300 ft-os kupon? A rossmann-ban lehet beváltani év végéig. De van ugyanez dm-esben is, asszem az szeptemberig érvényes. Szóljatok, ha kell!!!

Úgy néz ki, albérletet váltunk, csak amiben most lakunk ki kellene adnunk aug. 15-ig ahhoz, hogy ne veszítsük el a kauciónkat... Bemásolom ide a hirdetés szövegét, ha esetleg valakit érdekel, hívjon, vagy ha van ismerősötök, aki keres albit budapesten, küldjétek neki tovább, nagyon megköszönném!

Szóval a hirdetés:

XI. kerületben, Sasadon a Budaörsi út egyik csendes mellékutcájában, a Rahó utcában egy 2004-ben épült liftes társasházban II. emeleti, 1+2 félszobás (jó beosztású), amerikai konyhás 50 nm-es, erkélyes, bútorozatlan (konyhabútor van, benne hűtő, mosogatógép) lakás augusztus 15-től hosszútávra kiadó. A lakáshoz tartozik egy tároló is.

Bérleti díj: 85.000,- Ft+közös költség+rezsi, 1 havi kaució.
Érdeklődni: 30/8505-405; 30/9028-239

Köszi!

Ildi

Kép
Kép
kincsesi

Szisztok!

Susy, még nem kaptam meg. :( Akartam is kérdezni, hogy fel e adtad, mert még nem kaptam meg. Remélem nem keverték el a postán. :evil:

Veronika, Pálmi nagyon aranyos a képen! :D

Márti, örülök, hogy jól vagy. Kívánom, hogy el is kerüljön a nagyobb rosszullét.

Igen Levi nagy kópé. Egész nap meg sem áll. Mocorog, forog, kúszik. :D Igazi kis örökmozgó. Rengeteget mosolyog nevet, huncutkodik. :D
Ma voltunk védőnéninél. 7500g és 70 cm. :D

anitapo20

ugabesz, én szedek fogamzásgátlót szoptatás mellett (Cerazette), és én sem menstruálok, bár havonta egy-két nap van minimális maszat.

mi Balcsin voltunk, és jövő hétvégén újra megyünk, Róza meg jár, és nem hagy netezni. de én is vagyok továbbra is :)

Pálmi és Levi nagyon helyesek :)

Kép
Kép
szalamandra

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?