Új privát üzeneted érkezett!

Susy! Kristóf nagyon édes. Nagyon nagy fiú már! Nagyon szép! Fütyi ügyben nem tudok segíteni.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Susy, büszke lehetsz a kisfiadra, nagyon helyes kis pasi :lol:

Ez a fütyi téma nekem nagy parám volt, amíg nem tudtam, hogy kislányunk lesz, mert akkor feladtam a szakirodalom olvasását :wink: de én nagyon-nagyon sok verziót, sok ellentmondót hallottam erről, de majd jönnek a tapasztalt fiús anyukák és megmondják mi a teendő :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Életjel! :lol:
Tudom, eltűntem, de nyomós okom volt rá (többen tudjátok is már)!
Az az igazság, hogy teljesen váratlanul, de betoppantott hozzánk gólya néni...szóval 5 hetes terhes vagyok, ha igaz! Jövő héten megyek dokihoz,és nagyon kevesen tudják még a családból is csak anyukám és a nővérem...ezért sem akartam nagyon mondani eddig, nehogy valakin keresztül, aki olvashat engem itt, tudják meg, mert azért az nagyon hülyén jönne ki...
Nagyon örülünk ám, most, hogy így a kezdeti sokkon túl vagyunk. Már a nevén gondolkozunk! :wink:
Az az egy bizti, hogy nem az ÁEK-ben szülök majd, de azért remélem maradhatok veletek!
Jut eszembe! Tudjátok, hogy már nincs meg a bababarát címe a kórháznak (mondjuk egyáltalán nem csodálkozom rajta)? A fővárosban már csak a Szent István kórház viseli ezt a címet! És bizony van kórház, amelyik nem viseli, pedig igazán baba-és mamabarát hely!
Az ÁEK-nél sem az ott dolgozókkal van a baj, hanem a vezetéssel...amikor a ctg létjogosultságát megkérdőjelezik a szülőszobán a vezetésből, háááát, ott azért nagy baj van! Nem csoda, hogy egyre több jó doki hagyja ott a kórházat és biztosítja be magát másutt...

Susy!

Egyetlen teendőd, hogy az esti meleg fürdő után nagyon finoman, amennyire csak kényelmesen engedi, húzd vissza az előbőrt. Semmi mást ne tegyél! Sok kisfiúnál az oldja meg a dolgot, hogy szobatiszta lesz, ugyanis a pelenka hatására egyszerűen visszatapadhat!
2 éves korig semi gáz, ha totál le van tapadva, de 5 éves kora előtt semmiképp nem kell sebészhez vinni! Ha mégis akarod, tudok egy tüneményes gy.sebészt, aki nem a derült égből erőből hátrarántással kezdi, hanem felír egy szteroidos kencét, ami az esetek többségében pár nap alatt megoldja a dolgot. Nekem Lehel jövő héten lesz 5 éves és még mindig nagyon le van neki tapadva. Lehet, elmegyünk majd ehhez a dokihoz, bár nálunk az ovi gy.orvosa is felírja a kencét, amivel jól lehet oldani a tapadást. A barátnőm kisfiának 6 évesen oldódott meg teljesen magától a dolog, mert kivárt, nagyon nem akarta sebészhez vinni. Egyszerűen csak esténként óvatosan visszahúzták és ennyi!
Szóval, ha Kristóf egyenes sugárban pisil és nem ferdén, csöpögve szivárog a vizelet, az nm fitymaszűkület, nyugi!

Tünde!

Neked lógok még a naptejes dologgal!
Szóval állítólag az 50-es és afölötti védőfaktor már túlságosan megterheli a baba bőrét, ezért nem az igazi.
Mi tegnap az Aquaparkban ünnepeltük Csabim névnapját, Kamilla is pancsizott persze, nem is keveset és a medence fölött semmi árnyék nincs! Mégsem pirult le egy kicsit sem, inkább szépen barnult a bőre. Nivea kids 40FF-el kentem Őt is, akárcsak a fiúkat!

Márti
borossné becz márta

Na akkor végre: Márti, örülök, hogy jelentkeztél, itt is gratulálok :)
Vendég

Köszönjük szépen a dicséretet. :)

Márti
Gratulálok itt is! És hogy viseled? Nem akarok semmit elkiabálni. :roll:

Fütyivel kapcsolatban, az esti fürdő után többször mozgassam meg neki, vagy csak egyszer kell hátra húzni? Nagyon nem szeretném sebészhez vinni. :(

Kép
Kép
susytunder

Susy- nekünk is van kuki gondunk Kristóffal és a gyerekorvos már riogatott egem is pedig csak 7 hósak vagyunk. Én is úgy olvastam hogy 1 éves korig semmit nem kell csinálni . 1 éves kor után naponta egyszer nagyon finoman meg kell próbálni hártahúzni. 2 éves korig ha a pisilését nem akadályozza akkor nincs gond utána kell esetleg sebésznek megmutatni.

Márti- gratulálok én is. Remélem nem vagy nagyon rosszul )hányinger meg ilyesmi)

Kép

Kép
tüni75

Susy - a mi gyerekorvosunk is azt mondta, amit tüni írt.

Tüni - örülök, hogy bevált a forgatás :) A mászást is tudod segteni, ha hason fekve behajlítod a lábait, és egymás után tolod picit előre őket.

Márti - gratulálok. Nem semmi!!! :)

Manka - gratula a fogacskához, és, hogy minden ok.
Nekünk végre múlt csütörtökön kijött a 4. fogunk.

Minden babának dícséret, aki ügyesen fejlődik :) És nagyon helyes mindenki

Babácska - az én doktornőm Aszódi Melinda. Egy kismamájáról tudok, akinek az előző ikerterhessge (még másik dokinál) vetéléssel végződött. Lehet hülyeséget mondok, de szerintem minden orvosnak tudnia kell gondozni egy problémás terhességet is. Én csak ajánlani tudom a doktornőmet. Ha kérdeznél róla esetleg, akkor írj privit.

dytke

susy

Nekünk azt mondta a doki kb 4 hónapos kórától a meleg fürdővíben párszor húzzuk hátra a fütyijét óvatosan. Vízben logikusan könyebb.A doki mindig ellenőrzi, minden hónapban, mikor megyünk. Azt mondja nagyon szép, egész jól hátra lehet húzni.De ő is azt mondta, hogy 2 évig nincs gond.

Márti
Gratulálok a picihez. Foci csapat meglesz ? :) :) :P

Márk múlt héten felállt a kiságyba, és 1 hónapja úgy közlekedik a lakásba, mintha túrbó lenne beleépítve :)

Kép

NIKI
nini.n

Volt pancsolás nálunk is :)
Kép [/img]

Kép

NIKI
nini.n

Szia Márti!
szeretettel gratulálunk ezúton is Nektek! sok-sok drukkot küldünk és imádkozunk értetek, hogy minden a legnagyobb rendben legyen :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Márti! Nagyon örülünk nektek! De jó! :) Ugye Kútvölgyi?

Susy, tényleg nem kell mást csinálni, ha rendesen tud pisilni. 1x elég hátrahúzni, mi a fürdés közben szoktuk, amikor amúgy is mossuk neki. Nem szerette, egészen addig, amíg kb 3 éves korára teljesen feljött neki. Magától. (neki félig volt letapadva, a fele, a fele oldódott, és az oldotta fel lassan a maradékot is) Most már magának hátrahúzza, ez a fürdés része. A szomszédaink mentek sebészetre, amikor szobatiszta lett a gyerek. Kaptak ők is szteroidos krémet, de nem hatott, neki teljes fitymaszűkülete volt, de ők is csak 3 évesen mentek el. Szóval még nyugi. :)
[/b]

mtunde

Márti,
GRATULA! :) Fizikailag hogy bírod?
Én még mindig teljesen rosszul vagyok, ha rágondolok, hogy Pálmikám az új kis jövevény miatt nem kap majd annyi figyelmet és megviseli :( Pedig még terhes se vagyok, de folyton ezen rágódom, mióta eldöntöttük, hogy egy éves korában nekiállunk a tesónak...

Nini,
hú, nagyon szupinak tűnik a pancsi! Ezek szerint a fülecskéje teljesen rendbejött már?

Susy,
nagyon jól sikerültek ezek a képek, van benne valami fotós hajlam? Vagy csak a sok közül ez sikerült véletlen ennyire jól, mint ahogy nálam szokott? :lol: Amúgy Kristóf minden képen nagyon szép, most ezt csak a fotózás módjára értem...

Kép

Kép
sz.veronika

Én is úgy tudom, hogy 1 éves kor után kell csak óvatosan hátrahúzni, és 2-3 éves korig nem baj, ha le van tapadva! Petinek is le van. :D

Márti: Gratulálok! Ha hiszed, ha nem, eszembe jutottál mostanában, és volt egy halvány sejtésem! :D Nagyon örülök Nektek! :D

Kép

Kép
nikuc

Márti!

Gratulálok! Nem semmi! Ti tényleg nagyon szeretitek a gyerekeket! :) Még jó, hogy ovónő vagy, lassan alapíthatsz egy ovit is nekik!:)

Kép
Kép
kincsesi

Köszönöm lányok a fütyis válaszokat. Az a helyzet, hogy Kristófnak teljesen le van tapadva, de remélem lesz majd ami segít.

Köszönjük szépen a dicséretet még egyszer mindenkinek!

Veronika
A bátyám fotós. Igaz, hogy leginkább hobbyból csinálja, de már nyert több pályázatot, és vannak esküvő fotózásai meg hasonlók. Egy ház ára van a fotós cuccában. :shock:

Lányok nem gyűjt valaki tescos pontokat, amit Tefal edényre lehet beváltani? Nekem nagyon sok van, de nem kell.

Kép
Kép
susytunder

Köszönöm a gratukat, Lányok! Aranyosak vagytok!
Semmi de semmi tünetem nincs, nemhogy hányás-hányinger, de még csak mellfeszülés sincs már ( az a 3-5. hétig volt), úgyhogy a csináltam még egy teszte, hát nagyon-nagyon pozitív!
Azért kíváncsi vagyok, meddig leszek ilyen vígan, eddig mindig sokat hánytam az első 3-4 hónapban!

Tünde!

Igen, Kútvölgyi, épp félórája született meg császárral ott a barátnőm kisfia a dokimnál, Samu baba nem kispályás, 57 cm-rel, 4570g-mal látta meg a napvilágot...
Szóval nagyon remélem, nem privatizálják, olyan megyőzően jókat írtatok a szülészetről, hogy ott akarok szülni!!! :lol: Nagyon tetszik, hogy Apa akár 3 órát is bent lehet anyukával-babával! És a többi dolog is jónak tűnik!

Veronika!

Egy anyukának a 2. gyermekkel polipkarjai nőnek, triplájára duzzad a szíve, kötéllé vastagodnak az idegei és nem utolsó sorban nagyon megtanul szervezni, időt beosztani! És jut elég idő a nagyra is! Abban igazad van, hogy nagy változás! 2 gyerekes családdá válni legalább akkora fordulat, mint családdá lenni a házaspárból. Mindenkinek jobban kell alkalmazkodni és igen, előfordul, hogy néha kicsit az egyik kicsinek a rovására megy a másikkal való törődés és fordítva! Cserébe viszont társat kap! Cinkos pajtást, akivel jól össze lehet kacsintani a szülők háta mögött, akivel még az esti lefekvés után is órákig lehet pusmogni a sötétben és aki jobb játszópajtás,mint a szülő bármikor is tudna lenni. És még sorolhatnám! Megtanul kölcsönadni, segítséget kérni-elfogadni, sokmindent megosztani, önzést hírből sem ismerni! C. Endre szokta javasolni a sopánkodó, időhiányra panaszkodó 1 gyerekes szülőknek: " Ha úgy érzi, nincs elég ideje a gyermekére, gyorsan szüljön neki egy testvért!"

Nini!

Édes a kicsi fiad! Jól vagytok a pároddal?

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Márti, gratulálok!!! :D

Veronika, én is ilyeneken szoktam mostanában gondolkodni. Bár mi majd csak ha befejeztük a házfelújítást utána szeretnénk kistesót. Mostmár apa is szeretné ha lenne :D Levi előtt azt mondta ellég egy is. Mit tesz az emberrel egy kibaba :D :lol:

Susy, Kristóf nagyon édes. :D Mi szoktuk gyűjteni a tescos pontotkat, már egy WOK-ot vettünk is. :)

Nini, nagyon helyes Márk! :D

anitapo20

Márti, totál egyetértek :)
Vendég

Márti!
Gratulálok!!!! Remélem minden rendben lesz, és ezúttal elkerül a hányós korszak...És mindenképpen maradj itt ezen az oldalon.
Teljesen egyetértek a többgyerek-időbeosztás témával kapcsolatban. Főleg, mert minap pl. azt hallottam a nagyfiam osztálytársának anyukájától, hogy a gyerekei is szeretnének kistesót, mert milyen jó a Gergőnek, hogy neki van kisbaba testvére :D Sajnos az anyukát már nemigen lehet rábeszélni, mert már öregnek tartja magát a szüléshez...

Kép
becsengo

Márti! Nagyon gratulálok! Egy pár napig reménykedtem, hogy csatlakozhatom én is a márciusi babákhoz, de sajnos csak a betegség kavart be. Szerintem, amíg fejek nem tudok teherbe esni. Pedig nem védekezünk. Sorban jönnek a házban a babák és egyre jobban vágyom egy picire. Pedig Adél sem óriás még. Szép, problémamentes terhességet kívánok!

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Nahát, Gabi, már Ti is a kistesón dolgoztok? Rám elég furcsán néztek az ismerősök, hogy már most kistesót szeretnénk, pedig én kora nyárra tervezem, augusztusban, költözés után szeretnénk elkezdeni a próbálkozást. Bár nekem még nem jött meg. :oops:
Veronika: Nincs meggondolás! Úgy volt, hogy a kistesót is együtt fogjuk szülni! :lol:

Kép

Kép
nikuc

Anita
És nem szeretnéd a pontokat? Nagyon szivesen neked adom, kb. 80 db. van!

Kép
Kép
susytunder

Márti és többiek,
köszönöm a bíztatást, végülis igaz, hogy kap egy tesót, de a tesóval eleinte nem igazán fog tudni mit csinálni amíg csak fekszik-alszik-nézelődik az első pár hónapban, viszont anyát rendesen elveszi tőle... Gondolom hogy egy idő után jó lesz neki a tesó, csak az első pár hónap lesz rossz...

Nikuc,
ez nem meggondolás, ez még mindig a rágódás azóta is! :) Csak ahogy közeleg az idő egyre többször eszembe jut! :lol:

A TESCO-s pontokkal kapcsolatban... nekem is sok van, sőt már 3 edényt kiváltottam, mire az Auchan-ban megláttam akció nélkül ugyanannyiért, simán kitéve a polcra...

A párom persze még a legelején mondta, hogy mielőtt elkezdem veszegetni nézzek körül, hogy amúgy mennyi... hát ennyi eszem volt, hogy még a figyelmeztetés ellenére sem néztem meg... na mindegy, végülis jók, úgyhogy nem bánom...

Susy,
nagyon profi a bátyád, nagyon jók ezek a képek! Azt elhiszem, hogy egy ház ára van a cuccaiban, nekünk is van az ismerettségi körben fotós és ő is mondta, hogy mi mennyi... őrület...

Kép

Kép
sz.veronika

Én is hoztam két képet :)

Veronika, ne haragudj a kérdésért, de ha így érzel, biztos itt van a kistesó ideje? :oops:

Kép

Kép
Vendég

Panndi,
ez jó kérdés :)
De az az igazság, hogy magamtól én egyáltalán nem akartam gyereket, a párom mondogatta folyamatosan és akkor is hasonlóan nagyon sokat aggódtam, csak akkor még azon, hogy ha magamtól ennyire nem érzem, hogy kellene, akkor jó lesz-e ez így?

De attól a pillanattól, hogy megszületett rájöttem, hogy túlparáztam a nehézségeket és miiről maradtam volna le, ha nem lenne! És most már a hasonlóan gyereket nem akaró barátaimnak mondogatom, hogy nem tudják milyen jó! :)

Úgyhogy ha arra várnék, hogy mikor nem aggódnék a tesót illetően, lehet soha nem lenne :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Panndi,
nagyon szépek a képek! Olyan kis idilli a gyönyörű tündérke a virágos réten! :) Fruzsinak meg mennyire alakul az arca! Pálminak is a 2-ik hónap végére alakult ki a pofija. Egyre jobban hasonlítanak a lányok!

Kép

Kép
sz.veronika

Így akkor más :) Hajrá kistesó, és Te meg csak lazán :)

Köszi a bókokat :)
Vendég

Mi is vesszük az edényeket, de sok pontunk van. :D Mivel félindukciós főzőlapot vettünk, a régi Tefalok nem jók hozzá. Én is gondoltam, hogy máshol akció nélkül ennyi, de olyan mindegy, hiszen pontunk így is- úgy is van, mert ott szoktunk vásárolni. :lol:

Panndi: Fruzsi nagyon sokat változott születése óta! Milyen kis helyes pofija lett! :D

Veronika: Nekünk nem volt lehetőségünk gondoldolkodni. Peti az első kósza gondolatra beköltözött. :lol: Reméljük, így lesz a kistesóval is, aztán majd sodródunk az árral. Bár nagyon szeretnék addig lefogyni. :roll: :(

Kép

Kép
nikuc

Márti

A kötél idegek jöhetnének ide is :)
Nálam így is sokat alakult, de ha rosszabb napom van pillanatok alatt elgurul a gyógyszerem.
Jó dolog lehet, ha van a gyerkőcnek testvére. Engem még a terhesség nem is zavarna, sőt azt élveztem nagyon. Leszámítva az utolsó 3 hetet, akkor sokszor volt, hogy épp kiértem a wc-re a pisivel, sőt...olyan is volt az utolsó héten, hogy bepisiltem :)
Nekem csak a szüléssel van gondom - azt hiszem tudjátok miért- . Meg aztán az ember a mai világba máról holnapra él. Én nem tudnám elviselni ha nem tudnék mindent megadni a gyerekeimnek, amit szeretnék. Aztán ott van az, hogy éppen túl vagyunk a nem alvós korszakon. Nem tudom, hogy végig tudnám e csinálni újra. Nekünk ugye semmi segítségünk nincs így talán triplán nehéz volt. Bár azt mondják a második gyerek sokkal sokkal könnyebb feladat.

A házasságunkban a helyzet változatlan. . .

Panndi
Fruzsi nagyon szép. Mit szép, csoda szép!!!
Zsófi milyen nagy már!

Veronika

Igen azóta rendben van, lassan el telt a műtét óta 1 hónap.

Kép

NIKI
nini.n

Nikuc,
hajrá fogyókúra, már nem sok időd van augusztusig! :)
Én meg pont hízom, mert mostanában akkor is eszem, ha nem is kívánom, pl. megmaradt babakaját, vagy ha a párom eszik valami édességet, akkor eszem vele... na ezeket mind nem kéne, úgyhogy ezt pont tegnap határoztam el, hogy ezeket gyorsan abba kell hagynom és csak akkor enni, amikor éhes vagyok!

Izgulok a periódusom miatt is, először 31 napra jött meg, utána 38-ra, most meg már a 49-en tartok és semmi :shock: Hogy lesz így ebből baba, ha ennyire vacakol a hormonháztartásom?

Nini,
már egy hónapja volt? :shock: Örülök, hogy rendbe jött!

Susy,
neked milyen a műtét óta? Ezek szerint már annak is egy hónapja!

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Üdvözlök mindenkit, mint látjátok, még új vagyok itt! Szeretnék csatlakozni hozzátok. Eredetileg az Uzsokiban szerettem volna szülni (ha minden igaz november elején :D ), de mint látom, ott most sajnos rémisztő a helyzet a felújítások miatt, így erősen gondolkozom, hogy mást tervezzek. Ezért is jöttem ide, egyelőre csak olvasgatlak titeket, nagyon sok hasznos dolgot találtam eddig, aminek nagyon örülök, és köszönöm :D ! Minél többet foglalkozom babás dolgokkal, annál inkább elbizonytalanodok, és parázok, hogy mennyi mindent nem tudok sem a saját, és a baba szükségleteit illetően, sem a szülés mikéntje, körülményeit illetően :roll: ! Bár természetes az aggódás (első baba :D ), remélem azért menni fog minden a maga útján. Belegondoltam, hogy még ennyiről sem tudnék, ha nem lenne ez a fórum, így gyűröm továbbra is szorgalmasan az oldalakat!

Szép napot kívánok mindenkinek :D !
lilipa

Lányok mi történt itt hogy mindenki újabb babát szeretne :D pedig már elmúlt a tavasz :D

Én csak "pocakos" szeretnék újra lenni úgy irigylem a kismamákat akiket látok. De még egy babát én nem bírnék azt hiszem bevállalni, nem véletlenül vártam ilyen sokat a két gyerkőc között. Sokan azt mondják könnyű nekem mert már milyen nagy a lányom, hát nem tudom egy éppen kiskamasznak készülő leányzóval és egy pici bébivel nem volt egyszerű az első pár hónap és sokszor még most sem.

Lilipa - üdv itt és gratulálok. Kérdezz bátran

Dytke- köszi a kúszós tippet is. A lábmunkánk az már magától tökéletes , a popsija egészen az égben van úgy tolná magát előre, a kezét viszont nem teszi előbbre ezért nem halad hanem csak mindig maga alá gyűri a kezeit amikor előrelendül. Még karra kell gyúrnunk azt hiszem. :)

Kép

Kép
tüni75

lányok, lenne egy kérdésem. Rózának kijött a felső két foga is, és azóta folyamatosan fel van sértve a mellem. Nem mindig fáj a szoptatás, vagy hogy normál indul, aztán fáj, fáj, aztán csillapodik. Kenem mellkenőccsel, valamennyire le is csillapodik, de az újabb szoptatásokkor mindig újra felsebződik. Gondoltam már a bimbóvédőre is, csak nem találom pillanatnyilag. Van esetleg valami javaslatotok, hogy lehetne megoldani? Köszi!

Kép
Kép
szalamandra

Sziasztok!

Veronika, igen, elveszi az időt a második az elsőtől. Sőt, a második kapásból kevesebb időt és figyelmet kap, hiszen ott a nagyobb is. DE, és ezt úgy írom, hogy én nagyon féltékeny voltam a húgomra, és utáltam kiskoromban, hogy van: Hihetetlen öröm, hogy van testvérem. Akivel minden különbözőségünk ellenére összetartozunk. Másrészt Benén is látom, hogy lassan-lassan, hogy már Villő nem csak elvesz, és rombol, kezdi bevenni a játékaiba is, illetve Villő tanul Benétől játszani. És már az első naptól kezdve Benének teljesen természetes volt, hogy Ott van velünk Villő is.

Márti, a legjobb helyre jön ez baba is! :)

mtunde

Tünde,
köszönöm! :)

Lilipa,
üdv! :) Ez így van, minél többet tud az ember, annál jobban úgy érzi semmit se tud :lol: Én végül túlpakoltam magam a kórházra, egy csomó minden nem kellett, de szeretek biztosra menni, inkább legyen és ne kelljen...

Kép

Kép
sz.veronika

Lilipa - üdv! nem csinálsz vonalzót, hogy nyomon követhessük a terhességedt? :wink:

Tünde - én is sokáig utáltam a bátyámat, mert persze vigyázott rám, mindenbe beleszólt, de ma már felnőttként elválaszthatatlanok vagyunk. Sokat gondolkodom rajta, hogy képes leszek-e két gyerekkel is elboldogulni, néha ezzel az eggyel is nehéz, de egy tesót mindenképpen szeretnénk neki.
Mi van a tehogyan.hu-val?

Panndi - gyönyörűek a lányok!!!

Nini - örülök, hogy Márk jól van!!

Írtam már,hogy múlt csütörtök óta 4 fogunk van? :) De továbbra sem alszunk jól, mert jön a másik kettő. Egyszer majdcsak kibújik az összes :)
Tegnap előtt óta pedig sétálgatunk. Egyik nap még semmi, másnap meg simán lépegetett kifele a szobájából a nappaliba (kb. 15 m). És nagyon menni akar, ma hisztizett, hogy menjünk ki az udvarra, és ott is fel-alá járkáltunk :)

dytke

Lilipa
Üdv köztünk! Csinálj te is vonalzót, ah ogy Dytke írta, ha van kedved. :wink:

Márti
Hogy viseled a terhességet? Remélem minden rendben.

Nekünk biztos nem lesz 4 gyerekünk, még most ennyien vannak nálunk, 12, 9,6 évesek és Kristóf. Nem irigyellek Márti. :)

Veronika
Köszönöm a kérdésed, már teljesen jól vagyok. Pont ma van egy hónapja, apával is imént beszélgettünk róla.

Dytke
Gratulálok a fogacskákhoz, és a sétálgatáshoz! Ügyes nagyfiú Ambi!
Bettyékról tudsz valamit?

Kristóf az elmúlt 1 hétben nagyon elkezdett beszélni. Először az igen volt, aztán mondja az unokatesómnak, hogy Ildi, ha leeseik valami akkor azt mondja bumm, ha szomjas iszit kér, már én sem memme vagyok, hanem aja, és mindezt 1 hét alatt. Kiváncsian figyelem milyen szavakat kezd el mondogatni majd még

Mindenkinek szép hétvégét kivánok!

Kép
Kép
susytunder

hoppá, úgy tűnik láthatatlan lettem... senkinek nem volt gond a szoptatással, mikor kijöttek a felső fogak? mázli :)

Kép
Kép
szalamandra

Jó reggelt!

szalamandra: én 8 hónapos koráig szoptattam Zsófit, kinn voltk a felső fogai, de nem volt semmi gáz.

Na én elbúcsúzom, megyünk haza anyuékhoz egy hétre, ha tudok, benézek :)
Vendég

Jó reggelt!

Tessék! :D

Kép
lilipa

Sziasztok!

Szalamandra
Nekem sem harapott Kristóf, de megkérdeztem az unokatesómat, ő azt mondja, hogy ha harap, ha kisebesíti, nem tudsz vele semmit csinálni, mert még nem tudod neki elmagyarázni, hogy ezt nem szabad. Egy dolgot ajánl, hogy ha kéri a cicit, egyszer kétszer megvonod tőle, és ajándéknak fogja tekinteni a későbbiekben. De ez csak egy tipp, egy ötlet.

Kép
Kép
susytunder

Köszönöm a szíves fogadtatást!

Mindenkinek nagyon jó lehet látni, ahogy fejlődnek a csemetéi, és egyre többet tudnak! :D

Már mi is alig várjuk, hogy kibújjon a 'miénk'! Igaz, a páromnak jutott előbb eszébe, hogy legyen, de egy idő múlva én is eljutottam oda, hogy még meg sem fogant, és gondolatban már beszéltem hozzá. :)

Egyre inkább foglalkoztat a kórház kérdése. Nekem ugyan nincs választott orvosom, az Örsre járok OEP-es rendelésre, és eddig úgy gondoltam, az ottani orvosomat kérem meg, hogy majd jöjjön be hozzám az Uzsokiba. Most viszont fogalmam sincs! Már azon is gondolkodom, hogy talán érdemesebb szülésznőt fogadni -lehet anyagilag is jobban járnánk, sajnos nem vagyunk eleresztve, és amit tudunk, inkább a kicsire költenénk-, mert az orvossal (nem az ő hibájából) nem alakítottam ki semmiféle kapcsolatot, csak megvizsgál pár perc alatt, és már mehetek is. Pláne, nemrégiben olvastam, hogy milyen por, piszok és zaj van a kórházban a szülészeten a felújítás miatt, s szomorúan látom, írjátok, hogy már a Máv sem az igazi! Azt sem tudom, hogy miként működik ez, mikor az ember nem a saját lakhelyéhez tartozó intézményben szeretne szülni, viszont terhesgondozásra továbbra is ahhoz szeretne járni, akihez eddig (különösebb problémám nincs a mostani orvosommal, csak szinte alig ismerem). Majd megkérdezem a védőnőt is, mi a véleménye, hátha tud jó tanácsot adni. Úgy volt, hogy augusztusig már nem találkozunk, de most úgy érzem, szükségem van egy randira. :? Jó lenne már kifundálni a menetrendet, mert így egy kicsit sem érzem magam biztonságban. Ezért is próbálom begyűjteni mások, a ti tapasztalataitokat- nagyon jó, hogy a leendő és a már gyakorló anyukák így is tudnak egymásnak segíteni mindenfélében! :D

Ne haragudjatok, hogy ennyit raboltam az időtöket, nem akarok önzőnek tűnni, de a gyerek érdekei kezdenek egyre inkább előtérbe helyeződni nálunk is, de ti tudjátok ezt a legjobban! :wink:

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Kép
lilipa

Köszönöm a szíves fogadtatást!

Mindenkinek nagyon jó lehet látni, ahogy fejlődnek a csemetéi, és egyre többet tudnak! :D

Már mi is alig várjuk, hogy kibújjon a 'miénk'! Igaz, a páromnak jutott előbb eszébe, hogy legyen, de egy idő múlva én is eljutottam oda, hogy még meg sem fogant, és gondolatban már beszéltem hozzá. :)

Egyre inkább foglalkoztat a kórház kérdése. Nekem ugyan nincs választott orvosom, az Örsre járok OEP-es rendelésre, és eddig úgy gondoltam, az ottani orvosomat kérem meg, hogy majd jöjjön be hozzám az Uzsokiba. Most viszont fogalmam sincs! Már azon is gondolkodom, hogy talán érdemesebb szülésznőt fogadni -lehet anyagilag is jobban járnánk, sajnos nem vagyunk eleresztve, és amit tudunk, inkább a kicsire költenénk-, mert az orvossal (nem az ő hibájából) nem alakítottam ki semmiféle kapcsolatot, csak megvizsgál pár perc alatt, és már mehetek is. Pláne, nemrégiben olvastam, hogy milyen por, piszok és zaj van a kórházban a szülészeten a felújítás miatt, s szomorúan látom, írjátok, hogy már a Máv sem az igazi! Azt sem tudom, hogy miként működik ez, mikor az ember nem a saját lakhelyéhez tartozó intézményben szeretne szülni, viszont terhesgondozásra továbbra is ahhoz szeretne járni, akihez eddig (különösebb problémám nincs a mostani orvosommal, csak szinte alig ismerem). Majd megkérdezem a védőnőt is, mi a véleménye, hátha tud jó tanácsot adni. Úgy volt, hogy augusztusig már nem találkozunk, de most úgy érzem, szükségem van egy randira. :? Jó lenne már kifundálni a menetrendet, mert így egy kicsit sem érzem magam biztonságban. Ezért is próbálom begyűjteni mások, a ti tapasztalataitokat- nagyon jó, hogy a leendő és a már gyakorló anyukák így is tudnak egymásnak segíteni mindenfélében! :D

Ne haragudjatok, hogy ennyit raboltam az időtöket, nem akarok önzőnek tűnni, de a gyerek érdekei kezdenek egyre inkább előtérbe helyeződni nálunk is, de ti tudjátok ezt a legjobban! :wink:

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Kép
lilipa

Bocsi, a duplázásért! :roll:

Kép
lilipa

ÁEK-ben nem lehet szülésznőt választani :(
Vendég

Szalamandra,
én is csak azért nem szóltam hozzá, mert nekem csak egy gondom volt a szoptatással, hogy nem volt :)

Kép

Kép
sz.veronika

Susy,
cukorfalatka lehet Kristóf ahogy dumál! :) Én már annyira várom ezt az időszakot! :)

Kép

Kép
sz.veronika

:) őszintén szólva ilyet még én sem hallottam, csak azt, hogy harap a baba. Kenem szorgalmasan, meg tűröm, de már fontolgatom, hogy a jelenlegi három szopit kettőre csökkentem. Csak sajnálom, hogy miért vegyem el tőle, ha egyszer van tej.

lilipa, nagyon szép neve lesz a lányodnak!

Most, hogy ilyen meleg nyári nap van, és hétvége, van egy kis idő rá, hogy leírjam, hogy jártam én a szülésznőválasztással. Nekem volt fogadott szülésznőm, olyan, akit egyöntetűen ajánlottak, szülés előtt kétszer találkoztunk, elmondtam, hogy természetes szülést szeretnék, igaz, hogy nem mindenáron, de ezt kérném hogy tartsuk szem előtt.
Én úgy szültem, hogy éjjel 12-kor elment a magzatvíz, bementünk a kórházba, a szülésznő éppen dolgozott, bár egy másik osztályon. Reggel átjött, onnantól ő figyelt rám, egy ledolgozott éjszakai műszak után. Egész éjjel alig tágultam, reggel bekötötték az oxitocint. A szülésznő, a megbeszéltek ellenére, folyamatosan ajánlgatta az EDA-t: hogy ez még hosszan elhúzódhat, majd meglátom, sorra szülnek mellettem a nők és én még mindig ott leszek, satöbbi - és megértem, egy átdolgozott éjszaka után biztos, hogy szeretett volna hazajutni a családjához, és fizikailag is megterhelő lehetett még egy műszak. De, egy ilyen tapasztalattal a hátam mögött, én nem vagyok annyira ellenére annak, hogy ne lehessen szülésznőt fogadni - feltéve, ha - ahogy a MÁV-ban van - mindenki érti a dolgát. (Persze közben folyamatosan pörgött a fejemben, hogy hiszen orvost is választunk... a kérdés ott is hasonló).

Kép
Kép
szalamandra

ja, és mivel ennyit mondta, hogy még hosszú lesz, és egyre fájdalmasabb, egy idő után beadtam a derekam, bekötötték az EDA-t, de a próbaadag előtt még megnézték, mennyire vagyok nyitva (ezt nem tették meg mielőtt elkezdték a bekötést), és mondták, hogy vissza az egész, itt a baba feje. 11.44-kor megszületett Róza, nem egészen négy órával az oxitocin bekötése után.

Kép
Kép
szalamandra

Hm...

Kép

Kép
sz.veronika

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?