Új privát üzeneted érkezett!

Szösz, mindjárt írom a privit.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Sziasztok Lányok!

Aranyosak agytok hogy gondoltok ránk :D 15 órára megyünk.

Beze:Lexi nagyon kis tündér a képeken :D :D :D :D
Vendég

Mancsa: ez jóó :lol: :lol: mhová felmászik? nna , ilyet se hallottam még :lol: szegényem, nna ez se lehet könnyű

elterelni a figyelmét? hogyan, mivel? Miló mhol nyomja a hisztit, utcán, boltban, otthon, mhol. itthon, még hagyján, nem foglalkozok vele, de ha az utcán dobja el magát, v egy boltban mivel tereljem el a figyelmét? :shock:

másik...múltkor a decathlonban voltunk, én amíg nézelődtem apja figyelt rá. a labdáknál voltak, és minden gyerektől szedte el a labdát. amikor az apja adott neki másikat, persze az nem volt jó, a másiké kellett.

hát nem tudom...remélem majd a bölcsiben megtanulja, h nem csak ő létezik, sajnos nem lát nagyon maga körül más magatartásformát, főleg h tél van, játszótérre se megyünk, meg nagyon gyerektársaság sincs, így azért nehéz nevelni a gyereket.

persze, h azt hiszi, h minden csak az övé és nem tudja, h vmi másé és azt oda kell adni, nem szabad elvenni, v vissza kell adni..stb.

nehéz ügy.... :lol:

Kép
naspolyácska

Sziasztok Lányok :)

Szoktalak olvasgatni titeket, nagyon szimpatikus kis csapat vagytok.
Én is Fváron szültem, örülök hogy megtaláltam ezt a topicot.Csatlakozhatnék? :oops:

Beze :D üdv itt is!!!Tündéri a kis Lexi, nekem az első kép a durcás a nyerő :wink:

Magunkról egy kicsit:
én Rublicky Leventénél szültem ő a dokim, egy nagyon kledves, abszolút nem pénzcentrikus orvos. :) a terhesséhgem alatt nem magánban jártam hozzá, hanem a kórházba és nem akart sosem elfogadni pénzt.
2 évet vártunk a Manóra, ugyanis kiderült, hogy volt egy P4-es eredményem citológiai, megműtöttek és talán ennek köszönhetően kopogtatott Marci.Elkezdtünk járni Tapolcára is a Kaáliba, de már a 3. napi hormonvérvételre nem volt szükség
:wink:
Lassan rajta leszünk a kistestvér-projecten is, de még szoptatok.Majd meglátjuk. :)
Vendég

szia, fürtöske!
üdv itt!
MI fehérváron élünk, a kislányom másfél éves. Zsófi. Szeged környékéről költöztünk ide.
Blaskó dokibácsinál szültem, nem magán úton, ő volt az ügyeletes.
de ha lesz még tesó, nála szívesen szülnék még. ha vállal, mert elég nehéz eset vagyok. de sokat segített.

hiszti: Zsófi egyszerűen hang nélkül lefekszik a földre. ha meg hangos hiszti van, akkor kizökkentem. általában beteszem a kiságyba, aztán pár perc múlva már nem is fontos, miért volt a hiszti, csak vegyem már ki. :)
ha az utcán csinálja meg sárban, az nem olyan jó.
elereszti magát, alig bírom felvenni, pedig könnyű, alig 10,5kiló. szóval felveszem, és kalimpol. úgy kell tartsam, hogy ne engem rúgjon. elfárad és abbahagyja.
tegnap a kezére csaptam(ez volt a második eset. én nem akarom bántani, mert én nagyon sokat kikaptam...), mert szétdobálta a szőnyegen a mandarint meg a banánt meg az almát. sajnáltam, de így megértette, hogy nem szabad. egyébként meg mosolyogva dobálta szanaszét.
Vendég

Anyany :) Blaskó dokibácsi a szülésnél segédkezett nálam is, a R.-val együtt feküdtek rám és nyomták ki belőlem a gyereket :shock: :lol:
4 kg-mal született és 59 cm-rel
:lol:

Hiszti nálunk is megvan, Marci kifesziti magát.
Te szoptatsz még?
nekem a nagy dilemmám most majd a ciciről leszoktatás...bármikor tudna szopizni, ha hagynám.Ha nem kapja meg amikor ő úgy gondolja, iszonyú hisztit vág le és nem birok vele akkor :lol: :?
Vendég

Szia Fürtöske!Üdv itt.

Megőrülök már a jelmez keresgélésbe. Olivér Indiana Jones akar lenni, nadrág, ing,kalap, ostor van. De valami kabát kéne még.

Kép
Kép
rhkrisztina

Sziasztok Lányok!

Megjöttünk a konduktortól hát én olyan ideges lettem :oops: 15 órára mentünk pont alvásidőbe erre nem volt ott az akihez mentünk mert sajnos orvoshoz kellett mennie :evil: nagyon mérges voltam direkt elkérte a tel számomat hogyha valami közbejön ,biztos elöbb tudta már hogy dokihoz megy persze a párom hazajött munkából hogy eltudjon velünk jönni ,feleslegesen :evil: Csütörtökön kell mennünk legközelebb remélem akkor már nem feleslgesen.
Vendég

Fürtöske:Üdv itt köztünk :D Fehérváron laktok?
Én pici manóm fehérváron született én Deák Csabához járok.
Amúgy veszprémbe lakunk.

Naspi:Örülök hogy most már minden rendbe a letöltéssel

:D :D :D :D ügyesek vagytok :D :D :D

Szösz:A két pasi meg egy kicsit is szeretem azt már megnéztem ez most egy új(legalábbis nekem)két pasi meg egy csajszi,ez is tök jó.

Kriszti:Mikor lesz a farsang?

Mancsa:De hogy már meg tudod nézni a képeket :D Remélem csütörtökön már tényleg eljutunk a konduktorhoz.

Hiszti sajnos nálunk is van :( de eddig még csak itthon csinálta igy próbálok nem odafigyelni.

Jaffa:Hogy tetszik Milunak a bölcsi?
Vendég

Fürti, üdv itt, nem is tudtam, hogy Fehérváron szültél. :oops: Köszönöm a dicséretet neked is. :wink: A gyerekkinyomás ismerős, én olyan fájdalmat előtte és azóta se éreztem, szerintem az brutális. :(

Lara, ez durva! Jaj, nagyon sajnálom, szegénykéim. :cry: Hannus azért elaludt később?
Bizit megkaptátok már?

Kriszti, nem irigyellek, de hátha hamar találsz valamit.

Anyany, kajadobálás miatt már én is ütöttem picit Lexi kezére, nekem se szokásom, de ha egyszer nem akarja megérteni máshogy. Az étel nem játék, erre nagyon háklis vagyok.

Naspi, ezen én is gondolkodtam, mit csinálok, ha boltban elkezdi, ott még szerencsére elvan, nézelődik, de mi lesz később, nem tudom. Kicsit tartok tőle.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Elfelejtettem az előbb írni, hogy tündérke tegnap megetette az apját almával. Ketten voltak lent, benyúlt a tálba, és a szájába tömte. Aranyos lehetett. :D
Amikor meg most este a gép elé ültem, közöltem velük, hogy ideülök, úgyse fogok hiányozni, Lexi érthetően közölte, hogy nem. Jólesett. :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Lara, köszönöm neked is. :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

beze!
nálunk is gyakran van így. én etetem Zsófit, Zsófi töm engem, apját vagy a babáit...
én nyújtom oda neki a mandarint, teszi a baba szájába, vagy odaviszi az apjának, de van hogy nyújtja, hogy majd adja nekem, aztán meggondolja magát és jól bekapja...
nálunk az etetések gyakrna zajlanak így. szétdobálja, játszik vele, nem kéri. tízóraira nem is kap mást csak gyümölcsöt. meg uzsira is.
se joghurt, se semmi más. mert akkor vagy az ebéd vagy a vacsi marad ki. reggelire még tápit kap, elég is.
Vendég

fürtöske!
nem tudok szopiügyben tanácsot adni, mert nem szoptattam- sajnos.
Zsófi már az első pillanattól kezdve elutasította a cicit. 6 hónapig volt tejem, aztán elapadt. addig kifejtem, jó sok volt. meg sokat le is fagyasztottam, de kb 4 liter ment a lefolyóba, mert nem itta meg.
6 hós kora óta tápizunk. most még reggel és este van tápi. reggelire 2,5decit, este 1-1,5 decit iszik meg. napközben vizet vagy teát kap. vagy gyümölcsteát, vagy hippes babateát.
Vendég

Lara, ez nagyon bosszantó dolog.

Betti
Kép
betti0412

lara!
nincsen másik konduktor? gondolom nem egy ingyenes mulatság ez sem...
nagoyn kiakadtam volna és elküldtem volna szép szavakkal a fenébe...

csajok olyan nehéz rendes albérletet találni...
normális főbérlővel meg normális árakkal...
egyelőre lehet, hogy mégis az átrendezésnél maradunk. Zsófi meg saját szobába. de majd még elválik, mert még a héten megnézünk kettőt.
nem is tudom, mi lenne a legjobb.
lehet, jogy jobb és egyszerűbb lenne nem pattogni és inkább innen már saját lakásba költözni...
Vendég

Lara: nem semmi, hogy ilyet meg mernek csinálni :evil:

Beze: hogy mit csinálsz, ha a boltban fog hisztizni? Hát gyorsan fizetsz :lol: Húúú, vannak élményeim.

Február 2-án lesz a farsang. Holnap elmegyek körülnézek turikba, ha nem találok semmit akkor veszek anyagot és megvarratom. Csak az a gáz, hogy a nővérem varrónő, de nagyon nem ér rá ilyesmikre. Piacoznak és ők is gyártyák a ruhákat. Ugyhogy reggeltől estig varr. Az én csip-csup vackom nem fér bele.

Kép
Kép
rhkrisztina

Sziasztok!

Mancsa: Nem semmi lehet Dorcsi! Nemcsodálom,hogy aggódsz! :roll:

Lara: Én is ideges lettem volna! Akkor miért kérte el a számod? :twisted:
Ja, bocsi nem olvastam figyelmesen a címet! :oops:

Beze: Köszi a privit! :D Majd körülnézek én is ott!
Réka rendszeresen eteti az apját! :lol: A vacsora falatkákat én adom neki, ő meg adja tovább apának! :lol: Ja igen, meg a szétdobálás nálunk is megy. Amit már tud egyedül enni, annak egy része mindig a földön köt ki. Ezért már csak a konyhában van evés!

Fürtöske: Én is szoptatok még, bár mi még nem dolgozunk a kistesón.

Anyany: Sajnálom, hogy nem találtok jobb albit, de remélem, majd Ti is hamarosan lakást keresgéltek. Az sem egyszerű, de azért jobb. :wink:

Blaskó dokit azért én nem bácsiznám le! :lol: Nem lehet sokkal idősebb, mint én! :D

Szösz

KépKép
szosz

Beze: ez jó :lol: :lol: nem aggódom, ezt tutira én is megkapom majd :lol: :lol: :lol: :lol:

Fürtöske: üdv köztünk :wink: :wink:

kaja:nna, amit a Milán néha leművel.....reggeli tejital, utána semmi ebédig, max kenyérhéjat hajlandó elrágcsálni, v egy szelet zabfalatot, és ennyi.
ebéd, ha van hangulata megeszi, ha nincs, akkor elfordítja a fejét és lecsúszik az etetőszékben, vinnyog, h hagyjam békén.akkor kiveszem, ebéd ennyi volt, erőltetni nem tudom neki, mert akkor ordításba kezd és annyira behergeli magát, h volt már h kihányta a kaját. szval nem erőltetem.
uzsonna, gyümi joghurt, krémtúró, puding...nna arra bezzeg tátog :lol: :lol:
vacsi: kenyérkockák mféle feltéttel...dobálja le a székből, játszik vele, szétnyomkodja a feltétet. most ami csúszik a májkrémes kenyér, bundás kenyér, tejfölös kenyér, virsli. sonka felvágott nem jó.
ha dobálja a kaját én biza rácsapok a kezére ha többszöri felszólításomnak se tesz eleget és nem hagyja abba. erre én is háklis vagyok, próbálom neki elmagyarázni, h milyen jó helyzetben van, h minden nap hús kerül az asztalra és h milyen kevés ember teheti ezt meg, h változatosan etesse a gyerekét..de kár a szóért, ha nem kell neki, dobálja..erre én is ugrok, meg ha kiköpi.

erőltetni nem tudom, hát kiveszem a székből és már fut j :lol: játszani.nem érdekli. lehet igazából nem is éhes.nem tudom, de a hiszti elhatalmasodni látszik rajta, és én nem tudom megfelelően kezelni. :cry:

Lara: sajnálom a potyautat, velünk is volt már ilyen, én is forrongtam, főleg, ha alvásidőben kell menni :twisted:

Kép
naspolyácska

Naspi: Hát nem egy nagy evő a Miló sem!

Ja,nálunk a legújabb,hogy a falatkákról leszedi a sonkát, meg a sajtot, azt megeszi, a kenyeret otthagyja. A virslit is kenyér nélkül eszi most éppen! :roll:

Szösz

KépKép
szosz

Naspi: És játszóházra, vagy ringatóra nem gondoltál, hogy elmentek? Ott gyerekek között lenne.

Szösz

KépKép
szosz

Anyany: sajnálom, tényleg nehéz lehet jó albéletet kifogni, de még nehezebb lehet sajátot találni, amit úgy tervezel, h örök életre szóljon, h szeress is ott lakni, jó környéken legyen, szomszédok is normálisak legyenek árban is jó legyen....stb. kemény dió, remélem azért találtok vmi jót.
mi most 46 m2-en lakunk, mi a nappaliban alszunk, Milónak van egy szobája. ez egy gyerekkel még belefér, de kettővel már nem vállalható. mi is szeretnénk továbblépni, de idén bizotan nem fogunk tudni, mert hiába vehetnénk most olcsóbban lakást, a mienket is el kellene adnunk, és áron alul meg nem akarjuk eladni. szval idén még várunk. nekem melót kell az őszig találni, szeptembertől megy a Miló bölcsibe, és bízunk abban, h esetleg a kormányváltás hoz némi pozitív változást a lakáshitelek terén is. jó lenne, ha a szocpolt vmilyen formában visszahoznák....de hááát...kicsi esélyt látok én erre őszintén szólva :cry:

Kép
naspolyácska

Szösz: de igen, gondoltam, h elviszem játszóházba, de még meg akarom várni, h a h1n1 oltástól számított 2 hét elteljen és védett legyen legalább az influ ellen. bár egyszer vittem be egy szombaton a leendő bölcsinkbe játszóházba és rá egy hétre kijött rajta egy vírusos nyavalyás kiütés...szval onnan is bmi mást is elkaphat, persze tudom, benne van a pakliban, és ez így lesz, ha bölcsis, ovis, isis lesz, tudom én :lol:

Kép
naspolyácska

naspi!
erre én is nagoyn várok már. de a példa sajnos azt mutatja, hogy
"ROSSZABBUL ÉLÜNK, MINT 4 ÉVE!!!"
meg mi is csak akkor leszünk jogosultak a szocpolra, ha már a férjem nevén sem lesz semmiféle ház. meg semmi, és az érte kapott pénzt lakásvásárlásra kell költeni.

amúgy a vásárlás nem lenne nehéz. beleszerettem egy környékbe. van is ott egy csomó eladó lakás, még földszinti is. meg első emeleti is. viszonlyag új építésűek, tiszták. jó helyen is van.
egy barátnőm meg egy másik ismerős is lakik ott, úgyhogy nagyjából ismerem a helyet. de hát...
és a barátosnémék még úgy vettek lakást, hogy szocpol és bevállaltak Xéven belül másik gyereket, aki augusztusban meg is született.

nem irigykedem...
Vendég

szosz!
ha Zsófi nem elég éhes, akkor szintén csak dobálja, nyomkodja a kaját. időnként meg is csinálom, hogy vacsi 7-fél8, fél5kor adok neki gyümölcsöt és kész. de nem mindig jön össze, mert van, hogy 2 mandarin kb 2 óra...
de ha elég éhes, akkor gyűri befelé a kaját.
egyébként a sajt kockázva, virsli, tejföl, pláne ha turkálhat benne a kedvencek.
Vendég

Anyany: Nekünk a lakásvásárlás sem könnyű. Vagy a környék nem tetszik, vagy a lakás, vagy az ára! :oops: Te melyik környékbe szerettél bele?

A szocpolt én is szeretném vissza!

Szösz

KépKép
szosz

Sziasztok!
Ne haragudjatok a zavarásért...
Székesfehérvári anyuka vagyok, kicsikém lassan másfél éves lesz.
Azért mertem "kopogtatni" nálatok, mert szükségem lenne tanácsokra, tapasztalatokra.
Szóval: meghoztam egy nehéz döntést, beírattam bölcsibe picikémet. Ha mindenki úgy szeretné, akkor idén szeptembertől járunk.
Van-e esetleg valakinek bölcsi-téren tapasztalata? Ha igen, melyik bölcsiről? Gondozónőkről?
Előre is köszi.
Évi

Kép
Kép
lillanyuci

szosz!
mondjuk tetszik itt a tó körül, a liget sor, de itt 20 milliónál kezdődnek a sorházak. a másik a gellért lakópark, meg persze az újépítésű gaja liget, a geotermikus fűtéssel, mondjuk a trafóház mellette annyira nem barátságos. meg igazából egy normális lakás itt a szedreskerten sem lenne rossz. szép a hely, itt közel a tó, nagoyn sokat sétáltunk körülötte.

a legfontosabb mégis az lenne, hogy valami olyan környéken lenne jó lakni, ami nem az a kimondott betonkaptár. pl ezért nem tetszik a kelemen béla, meg a palotaváros nagy része.

meg hát ezeket ismerem egyelőre. ti merre néztetek?

na kiálmodoztam magam. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Vendég

szia lillanyuci!
sajnos tapasztalat az nincsen.
ZSófi a szedreskertibe fog járni ha minden igaz, szeptembertől, de még várólistásak vagyunk.
meg nem is tudom hogy lesz majd, mert nekem munkahelyet kell majd váltani. de ha felveszik, oda fog járni.

a te kislányod hova lett beíratva?
Vendég

anyany!
A tóvárosiba és a Tulipánosba (Kígyó u.) irattam be. Mi is várólistásak vagyunk mindkét helyen, egyik helyre csak felveszik???
A Szedrest ajánlották a vezető nénik, hogy ott van még hely, oda biztosan felvennék. Én oda nem szeretném vinni. Ott laktam mellette, mostmár Maroshegyen lakom, elég messze lenne. MEg egyébként is...
Neked tetszik az a bölcsi? Ott laksz a Szedresen?
Évi

Kép
Kép
lillanyuci

Anyany: A gaja liget a geotermikus fűtéssel nekem is tetszik, dehát ott horror árak vannak! A gellért lakóparkban szépek a lakások, de az meg mindentől olyan messze van! Én a vizivárosban lakom, én ezt a környéket ismerem, itt is nöttem fel, így elsősorban itt keresünk, de a palotavárosban is nézelődünk.

Szösz

KépKép
szosz

lillanyuci!
nekem szimpatikus a szedreskerti bölcsi. remélem hogy felveszik ide ZSófit. voltunk bent, megnéztük, beszéltünk 2 gondozónővel meg a vezetővel. ezeket továbbítottam anyumnak, aki óvónő, szerinte is egész jó. meg itt sétálunk el minden nap mellette. beszéltem is kint cigiző gondozónőkkel is.
de előbb legyen munkám...
a régi mellett nem lehet gyereket nevelni.

szosz!
talán nekem ezért is teszik annyira, a gellért, mert messze van mindentől.
egyelőre a héten megnézünk még 2 lakást, aztán hanyagoljuk a témát. kicsit átrendezkedünk, aztán meglátjuk mi lesz. nagyon kicsi nekünk ez a lakás, de nekem nem sok kedvem van költözni.
a főbérlőnk is normális, a lépcsőházban nem zajonganak, öregek...
meg annyira várom már, hogy anyós háza kelljen valakinek...
Vendég

http://www.magyarorszag.hu/hirkozpont/h ... ?highlight

ezt találtam. ne jó, kiváncsi vagyok, mi lesz belőle, amit majd visszaállítanak. hiszen szinte minden támogatás megszűnt...
Vendég

Lara :) nem Fváron lakunk, hanem Várpalotán.Fváron dolgoztam 4 évig.

Beze :) pedig szerintem beszéltük, hogy Fváron szültem én is, amikor a dokidról volt szó, hogy én is jártam oda anno.

Szosz :) én azt hiszem ismerlek a csemetink-ből, csak ott más a nevem :)

Nálunk is úgy van sajna, hogy Marci a kenyérfélét nem eszi, csak leeszi a rajta levő dolgokat :lol: Úgy hogy én vettem neki ezt a puffasztott rizst, azt elrágcsálja :)

Szocpol:bizzunk a következő kormányban, aki családbarát legalább!
Vendég

Sziasztok!

üdv az újaknak!

A szedreskerti bölcsit nekem is csak dícsérték eddig, én csak jókat hallottam róla.

Hiszti: Látom mindenki kezd küzdeni vele, Matyi is próbálkozik már egy ideje, próbálom nem észrevenni, vagy mondom, hogy erre senki nem kíváncsi.

Az evés sokszor nálunk is kabaré ha kicsit is nem éhes akkor játszik a kajával, a husit leeszi ő is. Ha lekváros kenyeret teszek elé akkor a mutatóujjával leszedi a lekvárt és lenyalogatja az újjáról. Ha reszelt sajtos kenyeret kap akkor meg ráhajol a kenyérkére, meg sem fogja és úgy eszi le a sajtot róla :lol: Már mondtam neki, hogy a cirkuszba mutatványosnak eladhatnám :lol:
De alapból Matyi jó evő csak vannak ilyen heppjei :lol:

Lara nem semmi, hogy feleslegesen mentetek igazán szólhattak volna ha már elkérte a telefonszámod.

Tegnap voltunk Fehérváron de ebéd után jöttünk is haza, Matyi kicsit taknyos de mi apával vacakabbul vagyunk. De Matyit is inkább nem vittem el oltásra, majd jövő héten megyünk.

KépKép
winchi

Pécsi képek :lol:
Kép
Kép
Kilátás az ablakból, egyik irányban a tv torony a másik irányban a dóm
Kép
mi
Kép
Hintapalinta
Kép
tud szívószállal inni :lol:
Kép
Zsolnay múzeumban
Kép
Kómakirályfi

KépKép
winchi

Hello Csajszik!

Üdv Fürtöske, Lillanyuci! Remélem jól érzitek majd magatokat kösztünk. Fotókat kérünk a babókról. Legyen ez a beugró!!!! :):)

Hiszti: pont erről akartalak kérdezni benneteket, tapasztaltabb anyukák. Nálunk kb. 2 hete kezdődött, de olyan szinten, hogy már majdnem sírva fakadtam, hogy mivé lett a tündéri kislányom. Pénteken tesco-ba voltunk, meg lidl-be. Először a lidl-be nem is volt semmi gond, szépen csücsült a kosárba, nézelődött, aztán a tesco-ba már nem akart a kosárba ülni, sétálni akart, jó, mondom akkor fogd anya kezét, sétáljunk, de ő a másik irányba akart, már mindenfélét mondtam neki, hogy gyere megnézzük, ezt, azt.....á, éktelen üvöltés, földhöz verés, és ha felvettem akkor meg rugdosás, kifeszítés.....majdnem elsüllyedtem szégyenemben. Az egész tesco minket nézett. Hazafelé én vezettem, manó mögöttem ült, és egy piskótát rágcsált, de annyira behergelte magát a hisztibe, hogy még hányt is egyet. (Eddig soha nem hányt, semmitől). Jól megijedtünk apával, megálltunk, de csak ordított tovább, hogy "anita micsijátá..." És úgy mentünk hazáig, hogy üvöltött.
Tegnap pedig a szomszédba voltunk, van két kislány egyik 15 hós, másik 3,5 éves, mindkettőnek nekiment, rángatta őket a ruhájuknál fogva, nagyon meglepődtem, soha nem viselkedett így, szereti a gyerekeket, nem bántott senkit...csak cirógatni szokta a babákat. Persze játékokon vesztek össze, de hogy még a nagynak is nekiment. Féltékeny is volt rám, mert a nagylány az ölembe mászott. Kész voltam. Nálunk már nem működik az elterelős hadművelet. Ha nem az van, amit ő akar, akkor kegyetelen a hiszti. Néha én is ráütök picit a kezére, mikor engem meg akar ütni, meg ilyesmik, de nem számít neki, akkor mégjobban behergeli magát. Tök tanácstalan vagyok, hogy kezeljem ezt az egészet, főleg az utcán, más helyen. Itthon ráhagyom, és otthagyom, de máshol mit tehetnék??????
Nézelődök itt a net-en, hátha van valami okos nevelés tanács...

Eddig nem hittem el, hogy van olyan gyerek, akivel nem lehet elmenni sehová, na lehet az enyém is olyan lesz...

KépKép
ancsi_pancsi

beze: Lexi deédi! Nekem is a morcika kép tetszik a legjobban. Cukifalat. :)

winchi: hát Matykó királyfi is egy tündér. Jó a panoráma is. :) Kómakirályfit meg kell zabálni! :)

naspi: Dorka is ezt csinálja a kajával, kb. ugyanez az étrendünk. Délelőtt szinte semmit nem akar enni. Ebédet is mostanában csak, ha kedve van. De rájöttem mi a baj, egyedül akar enni, hát odaadtam a kanalat. Egyedül eszi a joghurtot, ma pl. a husilvest is, igaz több van a fején, haján, orrában, én meg popsitörlőkkel a kezemben készenlétben állok..... de legalább eszik. :)

KépKép
ancsi_pancsi

ancsi!
ez tényleg durva hiszti. nálunk ilyen még nem volt. egy időben az volt a heppje, hogy ha valami nem tetszett, lenyomta a torkán az ujját, meg az egész kezét. aztán öklenedezett. párszor jajjgattam, még jobban csinálta. de közöltem vele, hogy ezzel nem ér el semmit sem. azóta nem csinálja.
egyelőre csendben lefekszik a földre és kész, vagy ah valami baja van, a piros tabi meg a takaró társaságában fekszik le a földre...

tegnap nagoyn leszidtam. meg is szeppent egy kicsit. megint fel akart mászni a dohányzóasztalra, meg a kiságyra, úgy hogy kívülrűl, húzta fel magát. még az hiányozna, hogy ráessen...

meg pelenkázás közben kapott még egyszer régebben a fenekére, mert beletalpalt a kakába...

egyedül Zsófi is akar enni. van amit szépen tud is, kanállal meg kézzel lábbal...
ott kell ennem vele, akkor eszik viszonylag normálisan, segítek, meg próbálok enni én is. ha megunja a kanalazást, jön a móka, lekötni a figyelmét, és gyorsan megetetni.

és ha egy pici kimegy a tányér mellé, már kiabál is és mutatja, hogy AZONNAL töröljem le.
Vendég

matyi nagyon cuki!
a kómás a legjobb!
ma az amibe belefektettétek?
Vendég

Sziasztok!

Fürtöske, Lillanyuci, üdv köztünk! :D

Bölcsi: Lili a Kisteleki utcaiba járt, Natit is oda írattuk be. Mi szerettük, Lili elég könnyen megszokta, nem is sírt egyszer sem. A Tóvárosi bölcsiben egy gondozónőt ismerek, fiatal anyuka, együtt játszótereztünk anno, nagyon aranyos.

Winchi: nagyon jó helyen voltatok. Matyi meg hihetetlen édes, az a kómás kép nagyon tetszik. :lol:

Any: itt a Haleszban is van hasonló jellegű hinta, csak általában foglalt.

Hiszti: ma Nati is alakított az utcán, ő is behisztizett, mert nem arra akart jönni, amerre mi. Felvettem, feszítette magát, üvöltött a kezemben, rugdosódott, én csak mosolyogtam rajta. Rutinos, edzett anyuka vagyok, már nem érdekel, mit szólnak körülöttem. :wink:

Kaja: mostanában Natinak is inkább a hideg kaja, joghurt, gyümi csúszik, de ma Apa wok-ot csinált, hát arra teljesen rá volt kattanva. Remélem, nem ártott neki, annyira nem volt túlfűszerezve. :oops:

Megyek, mert Lili megjött az oviból, aztán vendégségbe készülünk.

Puszi!

Kép
Kép
katinka31

Sziasztok!

Ancsi, köszönjük szépen.
Hú, ez a hiszti kemény lehetett, nem irigyellek, pont ilyentől félek én is. :cry: Anno én egyszer a játszótéren csináltam, anya otthagyott, persze pitliköltem utána, többet nem fordult elő, de egy boltban ezt nem lehet ugye megtenni.

Winchi, de édes Matyi, a kómás tetszik a legjobban. :D

Titeket olvasva azt hiszem örülhetek, hogy a lányom egyelőre jó evő. :roll: Ezt lekopogtam.

Nappali alvásunk alakul, el ne kiabáljam, már 2x 40 percet alszik, 5-8 perc sirdogálás után, ami már nem üvöltés. Én ennek nagyon örülök, sőt, talán kialakul egy napirendünk is. Hát ideje... :oops:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

beze!
mi volt a könyved címe?
mármint amiből az alvás gondot megoldottátok?
nekem az alvással magával nincsen gond, csak az esti altatással.
ha nem vagyok ott amíg elalszik, akkor üvölt, de én meg nem szeretek bealudni...

katinka!
Zsófi is szereti a zöldségeket.
kiválogatja a répát meg a borsót, szép színesek. a többiből csak akkor eszik, ha már ezek elfogytak.
:)
a wok-ban hogyan főzőcskézni?
nekem nincsen, nem ismerem...
:oops:
Vendég

Ancsi: ne aggódj, nem csak a tied csinálja ezt, az enyim is :shock: :shock:

ma pl fent voltunk egy szomszéd kislánynál....a sok játéktól a gyerekem túlpörgött, mindent akart egyszerre, ha a kislány odament hozzá és elvette tőle a játékot, nem adta oda neki, meg persze ő elvette a kicsitől amivel az játszott. aztán hiszti, toporzékolás, ordítás, én meg égtem mint a reistag, h milyen kis agresszor lett a gyerekemből, pedig aztán nálunk nem lát verekedést, neki is csak végszükségben csapunk a kezére, v a popsijára, de be kell látnom, h ez így nem lesz elég, h kezeljem a helyzetet.

már ott voltam, h akkor megyünk haza, de aztán mégis maradtunk.

enyém sem volt ilyen még az ősszel, de ez a fene nagy önállóság (arra megyek, amerre én akarok), nem fogom a kezed, azzal játszom, amivel én akarok...stb.most a télen jött ki rajta.

már csak az a legrosszabb, h majd más anyukák összesúgnak a hátam mögött, h micsoda kis ördögfiókát nevelek én, és ettől elsüllyednék, na meg a bölcsiben is h mi lesz

:cry: :shock:

vmi büntetést kellene neki kitaláljak, de ahhoz meg még kicsinek tartom.

Kép
naspolyácska

naspi!
tanácsot adni nagyon nehéz.
néha még nekem sem könnyű, pedig Zsófi aztán nem egy hisztigép.
de minden nap többször is tudatosítani kell benne, hogy anya a főnök. ha azt mondom, hogy nem, akkor nem. ha várni kell, akkor várni kell.

a bölcsi miatt meg szerintem örülj, ha ördögfióka. legalább nem lesz gond, hogy megvédje magát.
ettől én is félek egy kicsit, mert ZSófi nem az a vérmes gyerek. meg vékonyka is...
Vendég

Anyany: köszi, azért nem rossz gyerek ám :lol: :lol: csak én hívom ördögfiókának, az biztos, h erős, határozott kell, h legyek az ilyen esetekben, különben nagyon elhatalmasodik rajta a hiszti, szerencsére verekedni, nem verekszik, remélem h nem is fog :shock: :shock:

Kép
naspolyácska

Sziasztok!

Winchi: Nagyon jó képek! Édes a kómás! Jó volt a szálloda? Nekem is van egy ilyen hintás, innen a haleszból!:D

Kép

Ancsi, Naspi: Szegénykék! Ezek a gyerkőcök! Jajj, mi vár még rám is!

Katinka: Hogy Ti mindig jöttök-mentek!

Beze: Még sohasem hallottam ezt a szót, hogy „pitlikölt” :roll:

Szösz

KépKép
szosz

Sziasztok!

Az előbb kivágott a net. :evil:

Szösz, mi gyakran használjuk családon belül ezt a szót, de nem tudom, honnan ered. Szép nagy ez a hinta. :D

Anyany, Aludj jól, gyermekem a címe.
Wokot én is szeretem, nagy és széles, hamarabb elkészül benne az étel, mert mindenhol, az oldalán is egyenletesen pirul, fő.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Napsi! Szerintem akinek van gyereke az tudja jól, hogy vannak hisztik és nézeteltérés a gyerekek között. Mint ahogy a felnőttek között is csak az a külömbség, hogy a gyerek őszinte. Mikor még Oli kicsi volt. Olyan 1, másfél éves és láttam milyenek a nagyobb fiúk. ( búnyó, ordibálás, rohangálás, szófogadatlanság ) Hát én is csak lestem, hogy úristem milyen kölkök vannak. Aztán ahogy nőt rá kellett jönnöm, hogy dettó olyan lett. Szerintem a fiúkban benne van ez genetikailag. Mig a csajok elfőzöcskélnek a homokba, addig a fiúk tuti, hogy valami harcolósat játszanak. Aminek aztán ugyis sirás lesz a vége. Mert az egyik megunja akkor nem azt mondta, hogy elég és tovább áll, hanem már bántásnak fogja fel. És akkor megy át verekedésbe a játék. Volt nézeteltérésem ez miatt sajna. És persze minden anya a sajátját védi ami persze természetes. De én már elmentem olyan játszóról ahol ez ment állandóan. Volt olyan , hogy a gyerekemet egy másik anyuka a sarokba állitotta. mert az ő fia meg egy másik dobálták a homokot. Kapott Oli egy adagot és visszadobta. Persze már csak ezt látták és persze, hogy az én gyerekem volt a hibás. Na akkor azt mondtam ide soha többet nem jövök. Pedig a házunk elötti játszó volt, ahol a férjem is felnőtt. A legnagyobb baj az volt, hogy a Papa volt lent vele, és nem nagyon látta a szitut. Egy másik anyuka hivta ki a sarokból. Apu meg utánna a békesség kedvéért nem szólt. De az anyukának azóta sem köszönök.

Kép
Kép
rhkrisztina

Sziasztok!

Fürtöske, Lillanyuci üdv köztünk!

Bölcsiben nem tudok segíteni (pesti bölcsiben dolgoztam 1 évet) a fehérváriakat nem ismerem.

Jaffa: mi újság a beszoktatással?

Ancsi: hát ez nem semmi lehetett, de ne aggódj, megedződsz majd. Ahogy Katinka is írta magasról tojni kell a hátad mögött összesúgókra.

Az elején még engem is zavart, mikor osztottam a fiamat mások előtt az utcán vagy a játszótéren, de vannak dolgok amit ott helyben rendezni kell vele, mert később már nem tudja, miért pörölök vele.
Levi az utcán is kapott már a fenekére. Egyszer mikor úgy ment kismotorral, mint az őrült, rohantam utána Dorcsival a pocakomban, alig értem utol. Ordítoztam utána, hátranézett és csak ment tovább. A másik meg a játszótéren, mikor indulni kellett volna hazafelé és ő inkább elszaladt előlem a folyó felé, ami tiltva van, érthető okokból.
De bármikor összeveszek vele az ilyen dolgok miatt, amit Naspi is írt, hogy elszedi a más játékát, de az övét senkinek nem adja.
Amúgy Naspi ez szerintem életkori sajátosság, minden gyerek beleesik előbb utóbb. Az a baj, ha ráhagyjuk, mert akkor sokáig megmarad.
Levinél is megvolt ez, de szerintem nem is tudtam okosan lenevelni erről, mert még most is képes úgy elindulni oviba, hogy viszek egy autót, de nem adom oda senkinek. Na itt jövök én, hogy akkor nem is viheted el.
Míg kisebb volt sokat jártunk gyerekközösségbe, de mindig egy szatyor játékkal mentünk, hogy használják a játékokat közösen, a végén meg keresgéltük a mieinket. Sok hisztibe került, de aztán már az úton mondogatta, hogy odaadom játszani, de nem vihetik haza.
Játszótéren, barátoknál előfordult hiszti, boltban soha, de úgy érzem Dorcsinál azt sem úszom meg. Valahogy hisztisebbnek tűnik.
Bár Levinél mi azt vezettük be ( nekem is úgy tanácsolták) már elég korán, hogy 1 valamit választhat, azt megvesszük, ha nem drága. Itt a helyi boltban általában kis dobozos kakaót vagy pingut kér, esetleg rudit, a bevásárló központokban meg állatot. Imádja az állatokat és vannak darabra is auchanban, tescoban, kb 150 ft-ért, akkor azt szorongatja a pénztárig. 1x kicserélte egy gyurmára és az apja mondta neki, hogy megvesszük mindkettőt, ő meg mondta apának, hogy nem kell, inkább tegyük vissza az elsőt.

Kaja: hála Istennek nekem egyik sem rossz evő. Dorcsi is otthagyja a kenyeret mostanában, a felvágott eltűnik róla, a kenyeret elrejti a feneke mellé. Ha üres kiflit vagy zsemlét kap azt megeszi ( na jó zsemléből egy felet) de ha van rajta valami, akkor csak a feltétet. Éjjel és hajnalban tejet iszik, reggel kiflizik, utána kap sajtot vagy felvágottat, akkor azt is megeszi, tízórai 1 joghurt vagy krémtúró, délben ha van leves abból a sűrűje, 2-körül a másodikból is eszik, egyszerre sok a 2 neki. Délután gyümi meg keksz, este hideg vacsora velünk, majd elelvás előtt kakaó és akkor éjjel megint a tej. De az evések között még bármit, amit meglát és ennivaló.

Tünciről tudtok valamit?
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?