2009.07.03 14:46
Szerző: mankabi
Dytke – ez a fotó nagyon édes! A póló ötlet tetszik, csak nálunk az a baj, hogy etetésenként kellene egy, így ott vagyok, mintha a ruháit koszolná… Sajnálom, hogy még mindig a fogacskával szenvedtek.
Susy – látod, látod nem is kellett olyan sokat várni és megjött a kedvetek! Örülök, hogy jól vagy és a doki is rábólintott! Már én is várom, hogy izgulhassak érted! Háziállattal kapcsolatban anyóséknál egy nagy testű kutya van a lakásban, így már a kezdetektől a közelében van. Szerintem semmi gond nincs belőle. Mi csak a kutyaszőrre figyelünk oda és a kézmosásra és persze, hogy ne nyalja meg Zolót, de Zoló nagyon szereti, egyáltalán nem fél tőle és a védőnő szerint sem okozhat bajt. Egyébként a kutya nagyon szelíd és barátságos, de egy percig sem hagyjuk őket egyedül. Anyuéknál egy németjuhász van a kertben, ez már más ügy, mert nem annyira idomított, így ha Zoló kint van, a kutyát bezárjuk. Ő sem bántaná szerintem, de ha csak elsodorná, vagy játék közben meglökné, Zoló szerintem megijedne. A macsekokról még nem tudok nyilatkozni, most megyünk anyuékhoz 2 hétre, állítólag van 4 szelíd kiscica, nem tudom hogyan fog Zoló velük viselkedni. Gondolom figyelni kell a homokozóra és a karmolásokra, de ennyi. Mi is felnőttünk és csupa háziállat volt körülöttünk. Tőled még kérdezni akartam, anno a párod ajánlott nekem mosógép márkákat, de sajna összezavarodtam és nem emlékszem melyiket. Most lenne aktuális, mert tönkrement 2 napja a mosógép és hamar vennünk kellene. Megkérdeznéd, hogy ezek jók-e? Mi ezekben gondolkodunk: AEG, Bosch, Samsung. A termál vagy gyógyvizet én is úgy tudom, hogy nem ajánlják!
Gabi, Nikuc – ismerős gondok ezek, én is sokat küszködtem a tejcsivel, de anno nekem semmi sem segített. Most nagy az elhatározás, hogy mindent másképp fogok csinálni és nem adom fel könnyen. (nem lesz hozzátápi, cumisüveg és társai) Inkább fél óránként szoptatok majd és pozíciókat próbálgatok vagy szoptatási tanácsadóhoz fordulok. Igaz Zolóval én is próbáltam More Milket, teákat, söröket, automata mellszívót is… Gabi, én a helyedben természetes hasfogókat ennék és nem érdekelne a diéta, tudom ez így neked rossz, de első a tejcsi. A sok folyadék és a husi leves szerintem nem árthat a gyomrodnak sem. Azért ha minden kötél szakad és eddig tartott a szopi, az is nagyon szép, hogy 9 hónapig volt tejcsi!
Petinek utólag mi is nagyon boldog névnapot kívánunk!
Ugabesz – nektek kell határt szabni a látogatásoknak. Nekünk a nagyik messze laknak, megyünk azért, de nem minden hétvégén, kell a nyugalom és a pihenés nekünk is, a saját otthonunkban ez más, mint a szülőknél. A látogatással ugyanez a helyzet. Előre egyeztetünk ki mikor jönne, meddig. Bár nálunk a nagyszülők még aktívan dolgoznak, így nem adják egymásnak a kilincset. A lényeg, hogy beszéljetek erről, hogy nektek mi a legjobb. Ha normálisak a szülők, és miért ne lennének azok, akkor felfogják és megértik, hogy első a gyerek és a ti nyugalmatok. Én nem költöznék be a helyedben anyósodékhoz sem, első a gyerek, ha nem érti meg, akkor az az ő gondja. Szerintem ha ezt nem érti meg, akkor azt sem fogja elfogadni, hogy miért akarsz eljönni majd, ha esetleg a manódnak nem jön be az ott alvás.
A kis baleseteseknek jobbulást! Nálunk is mindennaposak, pedig vigyázunk, de tele van Zoló dudorokkal, lila foltokkal, már a szája is felszakadt, a fülét véresre kaparta, a szemével is gond volt, pedig mindig szemmel van tartva, de örökmozgó, amilyen az apja volt. Szerencsére az ügyeletre még nem kellett menni!
Rólunk – kibújóban a 9. fogacska, én jól vagyok, a rosszullétek már ritkábbak. A 12. heti genetikain mindent rendben találtak.
Manka