Új privát üzeneted érkezett!

nah, én vagyok ebben a f.s időben...
Mozi: 3/4 6-os lenne???? Huh, remélem el tudok menni, úgy néz ki, apa túlórázik. Végülis akkor ki jön????

Niki, gyors voltál a könyvvel!! :)

Kép
Kép
dorkáék

Sziasztok!

Hú, nagyon rossz az idő... :?

Niki, Dorka, nekem jó a 17:45-ös és jó a 20 órás is. De csak ma, mert holnap már itthon lesz Csongi.
Vagy esetleg még a jövő hét hétfő-kedd, mert apa ha minden igaz szerdán este érkezik haza... utána meg iskolakésszé varázsoljuk a Csongi szobáját. Festés, játék selejtezés, új bútor összeszerelés :lol:

Niki, nincs Juditéknak netjük??? Akkor azért nem ír? Felhívod vagy hívjam én?

Csatlakozik még valaki egy csajos mozizáshoz???

Dorka, Te hogy állsz a Katedrálissal? Átvehetném tőletek (a folytatást is?) ígérem gyorsan kiolvasom!

Évi és
Kép
csongianya

Dorka! Válaszolj légyszi a korábbi kérdésembre! Jó lenne tudni, hogy alakul a vasárnap... hogy tudjak tervezni. Köszi! 8)
szilbee

Évi, Dorka: Nekem a 20 órás lenne jó, apa csak 18 h körül ér haza. Judittal beszéltem, Ő is jönne, de szerintem Ő is a nyolcasra.

Niki

Kép
Kép
csni

Sziasztok!

Niki, nekem jó a 8 órás! Most egy darabig nem leszek gépközelben, elküldöm priviben a telefonszámom, küldjetek már egy sms-t, hogy hányra menjek!

Köszi :lol:

Évi és
Kép
csongianya

Csákó!

Kérdeztem már korábban......de kérlek segítsetek!

Bébiszittert keresek Nimi mellé szeptemberi kezdéssel heti két du. kedd és csütörtök 16.30-19 ig bölcsibe kellene érte menni és vigyázni rá amíg hazaérek.
Legyetek szívesek az ismerősök között kutatni nekem,több helyen feladtam és ideges vagyok hg nem találok senkit.... :cry: Fősulis is jó lenne csak a lényeg hg nem akarom havonta váltogatni ha megszeretik egymást....és hosszú távra kellene.

Évi köszi hg továbbítottad a wiwen!!
Elmaradásaimat pótolom... :D

Köszi!

fanna3

Hali!

Voltam ma TG-ban. Hát egy elég alapos doki helyettesített... nem is láttam még életemben sem. Onnantól kezdve végigkérdezett mindent, hogy hány éves vagyok, hányadik terhességem.... és kérdezte, hogy mikor néztek legutóbb méhszájat... de elégedett lehetett az időtávval, mert úgy döntött, hogy akkor most nem vizsgál meg. Gondoltam magamban... egyébként se vizsgáljon meg... van nekem dokim, oszt inkább soroHn kívül elmegyek hozzá...mint egy idegen... No mindegy, azért kedves volt. Aztán megint nem sikerült jól viselkednem a barátnőmnél... ugyanis ma azért mentem TG-be, mert a védőnőm azt mondta (aki egyébként szabadságon volt ma és helyettesíttték), hogy ma menjek és akkor a terheléses vércukor vizsgálatot is csináltassam meg... ugye nálunk nem egyszerű a gyerek felügyelet... és akkor anyám így hívom be...(ezt a védőnőnk is tudja, figyelmes ilyen szempontból). No kiderült, hogy majd csak 2 hét múlva mehetek erre a vérvizsgálatra, mert 23 hetesen még nem lehet, de ami patália ott a váróban is keveredett emiatt... miattam... hát én csak azt csináltam, amit nekem mondtak, az meg hogy más mást mond... hát nem tudom, úgy hogy túlerő lévén... hazajöttem. Majd két hét múlva megyek csapolásra. :roll:

Kép

Kép
szolkata

Sziasztok!

Visszaolvastam! :D

Megjöttük még pénteken, csak pörgés van. Hoztam a keresztfiamat (11 éves), ugyhogy hulla vagyok...

Én a ma esti filmre beneveznék!!! 8-kor? Kicsit nem dezsavú? Egy hónapja is szakadó esőben mentünk moziba! :mrgreen:

Anna! Sajna rajtatok kivül senkit nem ismerek Szolnokon... nem tudok segíteni...

Olvasás... most nyáron kedtem el újra olvasni... az életem volt... sógornőm ideadott egy Wibour Smith-szt (vagy hogy kell leírni), mert olvastam tőle anno a hetedik tekercset és nagyon jó volt. Most egy hónap alatt fél oldalt olvastam belőle... Most a könnyedebb, kisebb terjedelmű jön be... Júlia... :oops:

Olga

Kép
juhaszolga

Kata! A gyerekfelügyeletet továbbra is szívesen vállalom. Legalább Levente se unja itt halálra magát! Szóval tessék élni vele!
Bence hogy van? Csípések?
Nálunk most Leventét marják ezek a nyamvadt pókok... mindig ilyen hűvös időben támadnak a piszkok.

Fanna! Okes! Nyitva tartom szemem... fülem!!!
szilbee

Szilbee: köszi, de annyira nem akarnálak ilyennel terhelni.. van neked már így is két külköd. B. is elég sok energiát igényel... de lehet, hogy majd egyszer mégis... Csípések: elmúlóban... ha nem kapirgálná. Apjának mondtam ágymatracot befújós dolgot, de félünk attól, hogy az csak méreg, még ha nem is emberre veszélyes, de ha belélegzi...?! Nem tudom... ölöm, gyilkolom a benti élőlényeket, ennyit tudok most tenni. Szegény Levente, ennyiből azért jobb télen, akkor nincsenek. Jaj, azt meg nem is mondtam az állatkertünk valamikortól valameddig átmenetileg bővebb volt... volt feltehetően egerünk. A múlt héten az étkezőben találtam egér végterméket..., de aztán nem volt nyoma, sem szaga... biztos nem tetszett neki nálunk és továbbállt. :roll:

Kép

Kép
szolkata

A Bio Kill egyáltalán nem mérgező!! Viszont ha elfertőződik egy vakarás, abból már gond lehet. Hidd el nem ártotok vele Bencének.

Nyugodtan hozzad csak! Jól ellesznek a fiúk egymással... engem meg ne félts! :lol: Van hogy több gyerekre is vigyázok lent egyszerre, mikor megőrzésre ott hagyják nekem. No meg volt hogy 30 kölökkel voltam ... :wink:
szilbee

Szilbee: csak lakásban merném otthagyni Veled... láttad már elszaladni tőlem.... :oops: Bár ezen a héten (kopp-kopp-kopp) mintha szófogadóbb lenne... Viszont 1 héten 1x vagy 2x bepisil éjszaka... anyám azt mondja, ne adjam vissza rá a pelust, mert akkor összekavarodik. Meg szerintem meg is sérteném vele. Így is, ha bepisil, mostanában szégyenli, van amikor sír. Én meg csak mondom neki, hogy előfordul..., hogy ne bántsa... Nem tom a Bio Killt ... nálunk most pók szünet van..., így téma is jegelve.

Kép

Kép
szolkata

Sziasztok!

Hát teljesen kész vagyok. Másfél óra alatt annyi rossz híreket kaptam...

Először, hogy egy gyermekkori barátomat szíven szúrták Angliában. :cry: Egyszerűen nem tudom felfogni, egy óráig úgy jártam, mint egy alvajáró. Ennyi egy élet.... :cry: Kissé padlóra küldött a dolog...

Aztán találkoztam egy barátnőmmel, azzal fogadott, hogy 15 év házasság után válnak, tegnap költözött el otthonról.

Majd anyukám írt egy sms-t, hogy hívjam fel. Na, gondoltam ott is baj van. Csonginak 3x ment a hasa, és hőemelkedése van. Mondtam neki, akkor hozza haza!!!
Felhívtam Olgát, Juditot, lemondtam a mozit...

Erre most hív anyu, hogy Csongi nem akar hazajönni, jól érzi magát. Csongival is beszéltem, hangjából ítélve kutya-baja. Na, meghülyítik a hóembert is...

Úgyhogy egyelőre lányok annyit mondok, hogy várom, lesz e változás (nem szívesen hagyok beteg gyereket éjszakára anyunál), ha nem, akkor csak elmegyek a moziba, ha már most van rá lehetőség...
Valamelyikőtöknek még üzenek!

Anna, holnap lesz itthon a barátnőm, ő vállalt régen gyerekfelügyeletet, már nem, de megkérdezem, hogy ismer-e valakit!
Meg a másik topicban is van egy lány, akinek rengetegen jelentkeztek hirdetésére, majd ott is megkérdezem!

Szolkata, ugyan, hagyd már, ez az egészségügy.... nehogy már neked legyen lelkiismeretfurdalásod!

Pókcsípés??? Ezt most komolyan mondjátok? Irtózom a pókoktól!

Évi és
Kép
csongianya

Katát is megcsípte valami, van kettő pici piros pötty a nyaka hátsó részén, egy a jobb kezén egy a balon. Én is pókra tippelek vagy hangyára.

Évi: Sajnálom nagyon a barátodat és a barátnődket is. Csonginak jobbulást, remélem semmi kolmoly. Én megyek este.

Dorka: Te jössz?

Niki

Kép
Kép
csni

sziótok,

elnézést a mozi miatt, kicsúsztam az időből, nem teljesen úgy alakult a du., ahogy akartam... :roll: azért remélem néhányan elmentetek, és jól éreztétek magatokat!

Évi, ezek szörnyű hírek, hát még egy napon! Gondolom, milyen lelkiállapotban lehetsz...
Csongi akkor jobban van már? Hátha megússzátok ennyivel!

Kata, ez a Tg, és úgy általában az egészségügy... minidg becsúszik valami, amitől bepörög az ember... Nekem anno az AFP-nél volt herce-hurca.

Ma találkoztam Bettivel, Bettike jól van, Betti meg sok időt tölt NST-n, kevesebbet a szülőszobán. Még minidg csodálom, akik ezt a szakmát választották!!!

Rólunk: sok-sok nyűg, sok-sok hapci, kevés kaja... asszem nátha előjele....mármint Szabinál.... Bízom benne, hogy semmi nyavaja nem tör ki rajta (főleg a fülét féltem, múltkor is ráment).
Szilbee, telefonon akkor mindent megbeszéltünk, ugye?

Ditke, PÜ!

Kép
Kép
dorkáék

Sziasztok!

Évi nagyon sajnálom,ami veled történik mostanában.Mi is ma temettük el az egyik régi kedves barátunkat.Ő meg a Dunába fulladt,de senki nem érti hogy.Olyan felfoghatatlan,pedig remek úszó volt,a víz volt a mindene.Tényleg ennyi egy élet?Sajnos ez van.

Voltatok moziba csajok?Ha igen,milyen volt a film?

Gabika arca is tele van apró csípésekkel,én eddig azt gondoltam súnyog,de leht,hogy őt is pók csipkodja,mert a szúnyogcsípésnél kisebb.

Jó éjt mindenkinek!

Kép
pné rami81

Sziasztok!

Hát a mozi... az jó volt! Kissé meglepő volt, mikor a színészek elkezdtek énekelni, nem musicalre készültem, de nagyon jó volt! Nekem olyan táncolhatnékom támadt a sok Abba szám után. 8)

Niki! Akkor valamikor szivesen odaadom a Moulin Rouget. Nekem az nagyon No. 1 film! A Cichago már anyira nem jött be...

Pókcsípést sajnálom, nálunk (még) nincs.

Na mennem kell Balázsnak olvasni.

Üdv!

Olga

Kép
juhaszolga

Sziasztok!

Na, csak nem úsztuk meg, nemrég beszéltem anyuval, Csongi hajnalra belázasodott és hányt :( Este semmi baja nem volt...
Elmentem moziba, jó volt a film, próbáltam kikapcsolni a tegnapi napot... hát nem mindig ment :(

Ettől függetlenül én is úgy voltam vele, mint Olga. Az első 15 perc nagyon meglepő volt számomra, de aztán nagyon tetszett! Iszonyú jól összeválogatták a zenéket a jelenetekhez!
És igen, Olga, nekem is táncolhatnékom támadt :wink:

Jó volt veletek :lol:

Rami, sajnálom a Ti ismerősötöket is :(

Elgondolkodtam rajta, hogy így most 30 felett már készülhetünk, hogy egyre gyakrabban megyünk temetésre...?! És hogy szalad mellettünk az élet, rohanunk, kapkodunk, nincs egymásra időnk... , vigyázzunk egymásra!

Évi és
Kép
csongianya

Dorka! Asszem nem megyünk ma be. :( Remélem holnap már tudunk...Olyan car az idő... :x Marad a lecsó meg a barackfőzi mára.

Szombatra tök rossz időz mondanak, pedig kerti party-ztunk volna a szülinapon... de így... :( :(
szilbee

Hali!

Évi, Rami: sajnálom, csak ennyit tudok írni. Sajnos tudom, mit éltek át. Mi már 2 nagyon jó barátunkat is eltemettük fiatalon. Az egyiket akkor, mikor pocakos voltam ( januárban ). Nincsenek szavak.

Csongival mi újság?

Szilbee! Én mindenhol mást olvasok a szombati időről, úgyhogy ne keseredj még el! Nálunk is lecsó a mai menü.

Pocsékul aludtunk, 11-kor elcsitult a kisasszony, aztán 4-ig óránként felébredt, cicizett, aztán már csak cicizett VOLNA, de sajna ezt az extra keresletet nem bírtam kielégíteni. Fél 5kor feladtam, és kapott tápit, aztán bealudt. Ez volt az első éjszaka, hogy nem volt elég a szopi. :cry: Bár tegnap egész nap ALIG evett, este kétségbe voltam már esve. 80-90 tápszernél nem evett meg többeket. Meg du. egy kis barack. De egész nap jól elvolt, nevetgélt, etettem volna, ő meg kinevetett, h. neki aztán elég. :shock: Bepróbáltuk a sütőtökpürét, szem-száj becsuk, óriási fintorok, mondom hagyjuk. Utána a jól bevált barack persze csúszott lefelé. :lol:
Szóval tegnap nagyon étvágytalan volt, nagyon remélem, nem vmi baj előjele ez!! Az ínyét nagyon dörzsöli, sokszor fel-felsír, ha hozzáér. Hát nem tudom.

donkoaniko

Ja sütőtök: kb. a 16. hétig szinte sült tökön és narancson éltem, ( szó szerint, Apa vadászta a sütőtököt meg a narancsot a szeptemberi piacokon, utóbbi nagyobb feladat volt...),lehet, hogy elég volt neki a jóból?? :lol: Bár belekóstoltam, SEMMI köze nem volt a házi sült tökhöz. :shock: Na majd ősszel beavatom a jóba... :lol:

donkoaniko

Ja sütőtök: kb. a 16. hétig szinte sült tökön és narancson éltem, ( szó szerint, Apa vadászta a sütőtököt meg a narancsot a szeptemberi piacokon, utóbbi nagyobb feladat volt...),lehet, hogy elég volt neki a jóból?? :lol: Bár belekóstoltam, SEMMI köze nem volt a házi sült tökhöz. :shock: Na majd ősszel beavatom a jóba... :lol:

donkoaniko

ÁÁÁÁÁÁÁ, ez a babanet! Bocsesz. :oops:

donkoaniko

Dorka!

Köszi! :wink:

fanna3

Sziasztok!

Évi, sajnálom, ami a barátoddal történt...borzasztó. Pont nem rég volt a tv-ben is, hogy Angliában mennyi ilyen gyilkosság történik :cry: Csongi hogy van?

Kata...ez a Julika! :twisted: Velem is állandóan b..szkódott a beutalók miatt, mondtam is Balogh Artúrnak, mert akkor még hozzá jártam+ a TG-ben is ő volt a doki aznap, és mondta, hogy nyugodtan szóljak akkor neki, ő majd kimegy és helyreteszi. Egyszóval már az orvosoknak is elegük van belőle meg szerintem a védőnőknek is. Igazán kivonhatná már magát a forgalomból, de sajnos a nyugdíjhoz még fiatal.

Szilbee, szombatig még változhat az idő. Hátha jó idő lesz. Csak ne essen.

Dorka, Szabival mi újság? Nem kellett orvoshoz vinni?

Anna, sajnos én sem tudok segíteni...de remélem, találsz hamarosan egy szimpatikus bébiszittyót.

Kép

Kép
ditke2007

Sziasztok!
Van netünk! a routert kellett újra beállítani. majd jövök, csak visszaolvasok, de nem bírom letenni a katedrálist!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Hella :)

Újabb becsekk, nemrég értünk haza szüleimtől, két napig unokaelvonási tüneteket szüntettünk meg :lol: Ma este már tényleg igyekszem visszaolvasni, a beszámolót folytatni és képeket hozni :oops:
Röviden még annyit, hogy Annaluci összeszedett egy kis gennyes mandulagyuszit, de hősiesen viseli - az első megbetegedését :) :( És vasárnap éjjeltől úgy döntött a Picurom, hogy nem kér többet az Anyaciciből :( Úgy tűnik komolyan is gondolja, mert azóta (próbálkozásaim ellenére) nem is szopizott... Talán a mandulagyuszi-bacik is ezért "terítették le"... Noés cicizés hiányában az elalvás is hosszadalmasabb kissé :roll: De igazi, nagy hiszti csak az első éjjel volt emiatt, azóta illedelmesen, nagyjából visszafogottan tanulgatja az önálló elalvás technikáját :)

Noh, majd jövöke...

Judit
Kép

Kép
balwin

Balwin! Jobbulást Lucusnak! :(

Dorka! SZabi???? Hogy van??

Na én délután 4-ig bírtam a bentlétet... Pont a legjobbkor mentünk le. Totál elált az eső, bár már úgy voltam vele, hogy akár esőben is kint leszek a fiúkkal, max. pocsolyázunk. Szerencsénk volt. 8)

No ezen az oldalon egy kicsit kecsegtetnek vmicskét jobb idővel...
www.koponyeg.hu Hát remélem.. :?
szilbee

Hali,

Judit, de sajnálom, hogy beteg lett Annalucus, ráadásul ilyen csúnya backerájt szedett össze! Antibogyót is kap?

Anna, mit is? :roll:

Ditke, Szilbee, köszi, vagyunk, maradtunk a szörcsögésnél, orrból persze semmit nem tudunk szívni, csak hallani a cuccost odabenn....
így voltez a múltkor is... viszont étvágya ma jó volt, láz kanyarban sem, szóval bízunk. (Bár a Balaton 17 fokos, szal pancsi sztem így sem, úgy sem lesz, legfeljebb majd nagyokat kirándulunk)

Csajok, Julikával 1-2 hónapja taliztam a gyógyszertárban, és megnézte Szabit, pár szót váltottunk, tök rendes volt! Komolyan! :shock:

Kép
Kép
dorkáék

Nohvagyoke...

Elébb a Balcsi... :oops: Szóval imádjuk Badacsonyt, nagyon fajin hely! Szép, nyugis. És boros :wink: "Félig" megmásztuk a hegyet is; az első pihenőig jutottunk :D Egyedül is elég konkrét kicaplatni, nem még gyereket cipelve...
Füreden(ről) sétahajókáztunk is - pont a Kékszalag rajtjának napján; iszonyat tömeg volt a mólón. A magáncégek meg leszólításos alapon halászták le a sétahajókázni vágyókat :)
Halkan megjegyzem, hogy érkezésünk napjától távozásunk napjáig végig elkísért minket Vérnéni (napra pontosan addig, amíg nyaraltunk), ráadásul elég keményen :x :? , úgyhogy nem volt végig sétagalopp. De a fürdőzésemet nem tudta megakadályozni :P És lehet Annaluci is ezért "szokott le" a ciciről :roll: Ez volt az első igazi menzim a fogantatás óta...

Évi, nyem, most nem másztuk meg a szigligeti várat :lol: Anno kimentünk, oszt most úgy voltunk vele, hogy majd ha már a gyerek is tudja élvezni, majd akkor újra :)

Volt pár kisebb balesetünk is; az induláskor Hunci megfejelt itthon egy tárolódobozt, úgyhogy a jobb orcáján egy mokesszal indultunk útnak :oops: Ott a Balcsin meg lezúgott az ágyról, de olyan szerencsétlenül, hogy esés közben arccal végigszántott az éjjeliszekrényen :( Még egy mokesz került az orrnyergére, meg az orra alatt kicsit lejött a plezúr :oops: Bónuszként pedig az egyik étterem kavicsos udvarát is megszemlélte (egészen)közelről..."Hát így élünk mi."... Mára már nyoma sincs ezeknek...szerencsére...

Egyébként pedig rá kellett jönnöm, hogy az úszópelus nem ér semmit sem (még száraz állapotában sem fogja fel a pisit :shock: ), és hogy az etetőszék nem elengedhetetlen kellék a nyaraláskor :mrgreen: Tulképp potyára passzíroztuk be a csomagtartóba :?

Fotó nem sok készült, inkább kameráztunk...azért rakok párat :)

Panoráma a "házunk" kertjéből
Kép

Már a háborús sebesülésekkel, a strandon - fürcsi után :)
Kép

Fagyizós Hunci
Kép

Sapiban a badacsonyi mólón (bár ez a tény nem látszik :oops: )
Kép

Panoráma a Badacsonyról (asszem a Kisfaludy-ház/étteremből... :oops: )
Kép

A Badacsonyon Anyával...
Kép

Visszük az elemózsiát :mrgreen:
Kép

Kipakoljuk a táskát...
Kép

Judit
Kép

Kép
balwin

Dorka, igen, Ospen-t kapott. Meg Sinecod-ot és Fenistil cseppet a köhécselésére...

Nyamegpróbálok végre visszaolvasni :oops: :oops: :oops:

Judit
Kép

Kép
balwin

Sziasztok!
Igyekszem visszaolvasni és írni is megpróbálok. MÁTÓL 2 HÉTIG SZABADSÁGON VAGYOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Remélem az idő igyekszik jobbra fordulni.
A kisbetegeknek jobbulást kívánok!

Kép
Kép
bmárti75

Sziasztok, viszonylag új vagyok. Tájékozódom a szolnoki kórházról,orvosokról,stb.Remélem nem bánjátok.:)
kutyafüle

Olvastam még régiek között, hogy Erdődit nem ajánlották.Ha tudja valaki,hogy miért,írja meg légyszi priviben.Eddig én is hozzá jártam,de valami fura érzés miatt szülni nem szeretnék nála. Ha új dokit keres az ember mit kell tennie?Felhívja telefonon,és elmegy beszélgetni.Vagy már akkor jelentkezik,ha terhes?Segítenétek hogy történik ez?Nekem 2 orvost ajánlottak mostanában:Zoboki Zsoltot és Faragó Bélát?Ismeri őket esetleg valaki?
kutyafüle

Hall!

Nem leszek egy pár napot... :) Talán vasárnap vagy hétfőn jövök.

Jók legyetek!!! 8)
szilbee

Szilbee, akkor gyorsan, hátha még látod... (most nézem a vonalzótokon, hogy egy nap van vissza :oops: )

Leventének Nagyon Boldog 3. Születésnapot kívánunk! :D

Judit
Kép

Kép
balwin

Üdv kutyafüle :) Perszehogy tájékozódhatsz, de írj magatokról is :wink: Jön már a baba, vagy még csak tervben?

Nekem egyik dokival sincs személyes tapasztalatom; illetve Erdődi egyszer uh-ozott a kórházban - nekem annyi elég is volt belőle :mrgreen: De azért van egy anyukánk, aki nála szült :wink: (illetve egy biztosan van :oops: ... rossz már a memóriám)
Zobokiról még csak jókat hallottam (éppen itt :) ), Faragóról viszont szinte semmit...

Én akkor váltottam dokit (földrajzi akadályok miatt), amikor kiderült, babát várunk. Akkor 2 szolnoki orvosnál jártam, a másodiknál le is horgonyoztam :)

Judit
Kép

Kép
balwin

Szia Balwin! Köszi az üdvözlést. Még csak tervben,de már nagyon tervben.:) Mit írjak?Hmm,Szolnokiak vagyunk,2 éve leszünk házasok augusztusban. Én 26 éves vagyok.
Mikor keressem fel a dokit?Muszáj olyan orvost találnom,aki végtelenül türelmes,mert borzasztó félős és nehéz eset vagyok.Másfelől pedig egy dolog borzasztóan fontos nekem:ha császár,akkor altassanak el,nem vagyok hajlandó ébren lenni.Ezt pedig nem minden doki vállalja. Ezért nem mindegy,hogy kihez megyek.Jajj szegény majdani orvosom!!!Már most sajnálom!!!!:D
Még egy kérdésem lehet-e? A szülés előtt mennyivel nem tanácsos vidékre utazni???Már ha sima, gond nélküli terhességről van szó?
Bocsánat a sok kérdésért?
kutyafüle

Sziasztok!

Visszakaptuk a netünket nagy harcok árán.

Balwin Judit: Jobbulást Annalucusnak! Nagyon sok mostanában a mandulagyuszi. Szuperek a képek, nagyon szeretem én is Badacsonyt.

Kutyafüle: Szia! Zobokiról én is jókat hallottam, Faragót én sem ismerem. Erdődivel uh-n találkoztam, nem volt szimpi, jól ránk ijesztett. Szerintem az altatás nem gond, nem hiszem, hogy ezért valaki nem vállalna. Vidékre utazni? Mennyire vidék? Én még két nappal szülés előtt Pestre utaztam vonattal. Szerintem ha jól vagy, akkor lehet, persze nem túl messzire.

Lányok: Vannak még nálam tálcák. Hogy jutassam vissza?

Niki

Kép
Kép
csni

Sziasztok!

OFF üzenet lesz ez, előre is bocsánat, de mivel holnap van a

Babanet-Kölöknet találkozó,

gondoltuk, írunk egy emlékeztetőt.

Márcsak azért is, mert az egész heti rettenet időjárással ellentétben végre ragyogó napsütés árad Budapestre, így a Millenárisra is!

Részleteket itt találtok a találkozóról, a szervezkedős-topikbanpedig megnézhetitek, ki jön és mit hoz!

Reméljük, minél többen eljöttök, hogy végre személyesen is találkozhassunk!
dia
Budapest

Szia csni!!!De jó, hogy ha így van.Nekem mindenki azt mondta,hogy csak nagyon indokolt esetben altatnak el, mert az nem jó a babának.
A vidék az Gyöngyös és a vizsgák. Mert előferdülhet, hogy pont vizsgák alatt születik meg a baba.Már,ha összejön.De jó, hogy ezeket leírtad!!!!!
De szép kislánykáid vannak!!!
kutyafüle

Hali!

Balwin! Jobbulást a csajszinak, a képeken olyan nagy már!!

Judit! Merre vagy? Nem akar még elfogyni a könyv? :wink: Írtam Neked ( ill. kérdeztem ) vmelyik előző oldalon, bár még lehet, nem olvastál vissza.

Dorkánk ma extra nyűgös. Ínyét dörgöli ezerrel, amennyire betekintést enged a szájába, duzzadtnak is tűnik. :shock: Most mondjuk épp bealudt.

Kutyafüle! Üdv! Erdődi: uh-n volt nálam is egyszer, hát köszöntem nekem is elég volt! Amit még hallottam, hogy a terhesség alatti hízás a heppje, bizonyos számú pluszkiló után nem vállalja a szülést. Hát akkor engem már félidőtájt lepasszolt volna, ha ő az orvosom. :lol: Faragó: vizitelt a gyermekágyon, hát... Olyan :? . Bocska. Ismerősöm viszont nála szült ugyanakkor, sokat ránézett, miután megszült. Igaz, szülés előtt egy héttel nem tudta hova tenni a folyosón :shock: -de a naptárjába be volt írva, mikor lesz a szülés... Money, money, money... :wink:

Zoboki: róla jókat olvastam itt, meg szülőszobán láttam, szimpatikus volt.

Na bocsesz, ha hosszúra nyúltam. Sokan sokfélét fogunk írni orvosok terén, de hát tényleg ahányan vagyunk, annyifélék, kinek mi jön/nem jön be.

Mióta tervezitek a babót?

donkoaniko

Buta dolog ez.Ne nevess ki!!!Február óta azon aggyozunk mikor is vágjunk bele. Az ok egyszerű:suliba járok. Ez lesz az utolsó évem. Nem is tudom hogy lenne ez jó. A férjem rámbízta a döntést.Folyamatosan kattog a fejem.Most ott tartok, hogy belevágunk,lesz ami lesz.Ha elsőre sikerül,akkor áprilisban jönne,ami telitalálat a vizsgaidőszakba.Ha nem,akkor oké,túl lennék a vizsgákon,legfeljebb novemberben államvizsgáznék,ha úgy jön. De mekkora az esély,hogy elsőre bejön?Legfeljebb megpróbálok puncsolni a tanároknál, hogy elővizsgázhassak.Csak megengedik így 4. végén!!!!
Szerinted keressem fel előtte a dokit, hogy megismerhedkessek vele???
kutyafüle

Niki, mert? Ellopták? :) Vagy volt már róla szó, csak éppen vissza kéne már olvasnom? :oops:

Hm, nem akarok hülyeséget írni, de az altatásba a szülész sztem nem nagyon szól(hat) bele...az az anesztes reszortja, hogy mit alkalmaz... mondjuk előre megbeszélni valszeg vele is lehet. És úgy tudom, az altatást már másfajta műtéteknél sem igen alkalmazzák. Érzéstelenítés van, meg valamiféle kábítás :oops: Úgy tűnik, hogy éber vagy, de a műtétből semmire sem emlékszel...
Egyébként miért akarod átaludni a picid születését? :)

Mi rendszeresen jártunk haza a szüleimhez S.tarjánba (ottalvósan), végig a terhesség alatt; de hogy mikor voltunk utoljára, arra pontosan nem emlékszem :roll: De sztem egy héttel előtte még aludtam náluk :) Egyébként a tarjániak nagyrésze a gyöngyösi kórházba jár át szülni (az én volt-orvosom is ott dolgozik), szóval ha elkerülhetetlenül ott ér a kipottyanthatnék, jó kezekben leszel ott is :wink:

Hogy mikor kéne az orvoshoz elmenni? Amikor gondolod :) Tapogatózhatsz már a pocakosodás előtt is; hogy a kiszemelt orvos mennyire rugalmas (a "kívánságaidat" illetően), szimpatikus :)

Judit
Kép

Kép
balwin

Jaj, dehogy nevetlek! Hát sajnos/vagy nem sajnos? mi majdnem 3 évig próbálkoztunk, mire sikerült. Párom szerint jó munkához idő kell. :) Szóval mi az "elsőre"-től nagyon messze álltunk. De nem egy esetet hallottam, ahol szinte az első "éles-helyzet" után baba lett az eredmény. Ez sokmindentől függ.

Doki: azt mondják, szerencsés esetben ismer már a tervezett terhesség előtt. Hát nálunk ez sem így volt...

donkoaniko

Sziasztok!

Jelentem Csongi szerencsére jobban van, már lenn van a haverjaival a játszón. Tegnap már csak egyszer ment a hasa, láza nem volt, evett, szóval ennél nagyobb bajunk ne legyen!

Balwin, irtó jók a képek, én is vágyakozom vissza...

Üdv, kutyafüle! Én Erdődinél szültem, de inkább priviben írom le. Az alapján ahogy jellemezted magad, nem ajálom, hogy nála szülj. Kicsit ellenkezik veled az ő személyisége.
Hát figyu, nekünk ahogy eldöntöttem, hogy jöhet a baba, két hét múlva pozitív volt a tesztem.
Van két barátnőm akik meg hónapok óta próbálkoznak. Szóval, hogy mikor jön össze, ez elég egyedi. :wink:
Messze gondolsz még a császárra és az altatásra.... lehet, hogy egyáltalán nem is lesz rá szükség. Azért a szülések többsége még mindig normál szülés :wink:

Az én anyósomék Erdélyben laknak, na én bejelentettem, hogy az utolsó két hónapban tuti nem megyünk. Hú, nem szerettem volna ott kórházba kerülni... :?

Niki, tényleg, mi baja volt a neteteknek?

Anikó, nos, lehet, hogy készülődik nálatok az első fogacska? Kitartás :wink:

Évi és
Kép
csongianya

Igazából csak ez az egy kívánságom van.Miért is??Mert borzasztóan félős vagyok.Rettentően. A vénám szurkálását kivéve :)) minden orvosi beavatkozástól rettegek.Elmesélek egy ciki dolgot, hogy értsd mennyire: Úgy egy éve voltam fogdokinál nagyjából először életemben. És hát mondta, hogy fúrni kell ad előtte injekciót.Na erre felpattantam, hogy akkor ezt most én végiggondolom. Kérdezte, hogy az injekciót?Mondtam nem,ezt az egész fogorvososdit.Aztán nevetett egyet,anya fogta a kezem,és betömte a fogam. Ez persze tudom,hogy röhejesen hangzik,de elég nagy baj ez nekem,hogy ilyen félős vagyok.Persze atóta voltam sokszor fogdokinál pl.és már megy egyedül is. De egy ilyen "beteghez" óriási türelem kell. Ezért kell gondosan dokit választani. Ugyanis ezt nem mindenki vállalja be.
kutyafüle

Sziasztok!

Balwin, üdv újra a fedélzeten! :D Nagyon jók a képek, de jó, hogy jól telt a nyaralás. Annalucus most már teljesen 2 lábon közlekedik?
Jobbulást neki, Zsófi is Ospent kapott tavasszal, ő sajnos kiütéses lett tőle, úgy hogy nálunk tiltólistára került. Na és a 13 hó szopi nagyon szuper! Mokeszek elmúltak már? (engem 8,5 hó után láogatott meg először Vér néni, de úúúúúúgy, hogy szülés után a gyerekágy kiskutyafüle volt hozzá képest. azóta szerencsére nem jön ilyen intenzitással. )

Kutyafüle, szerintem vágjatok bele, ha már szeretnétek!Szerintem a szívedre hallgass, ne az eszedre. Majd lesz valahogy a vizsgággal, legfeljebb félévet halasztasz.
Én egyébként Zobokinál szültem, szerintem nagyon rendes, rugalmas, jófej. És nem utolsósorban természetesen szakmailag is ott van a szeren. Szal én rosszat nem tudok róla mondani. Szerintem nyugodtan elmehetsz hozzá még így is, hogy csak tervben van a baba, és megbeszélheted vele azt, ami foglalkoztat. (ha döntöttél, és kell majd elérhetőség, írj)
Merre laktok egyébként?

Dorka, ha így javul az idő, szerintem tudtok majd pancsizni a Balatonban! Peti anyukájával voltatok délelőtt? Hú, nagyon csinos, fiatalos!

Anikó, és miért nem vállal Erdődi szülést "bizonyos plusz kiló"felett? :shock: Az valami kockázati tényező? És akkor aki addig hozzá járt, hozzá hordta a pénzt, egyszerűen elhajtja, hogy keressen más orvost? Érdekes :roll:

Kép

Kép
ditke2007

Szia Ditke! Nekem is ez jár a fejemben!!!!Majd tudja az a baba, hogy mikor kell jönnie, és akkor a lehető legjobbkor fog jönni! De a halasztás nem lehet, de ezt most nem részletezem.
Közel lakunk nagyon a rendelőjéhez.Már ha a Mátyáon van még.Korábbi beszélgetésben olvastam, hogy ott van. Megköszönném, ha megadnád azért a rendelési idejét, címét és telcsiszámát.Mert akkor felkeresném.
Ti szedtetek valami vitamint a terhesség elején vagy előtt?Gondolok itt Elevit-re vagy ilyesmire.Mi a véleményetek róla?
kutyafüle

Háj!

Judit Üdv itten!!!!! Itthon!!!!! Nafasza itt a betegeskedés.... :? de mán jöttök kifele úgy látom!
Ja és nem neked volt a terhesség végén olyan sztorid hg hazafele Tarjánból alig bírtad ki a kocsiban mert már nagyon pisilni kellett?????? Kerályok a képek! Beszámolót majd szóban...mert nekem ez az utileírásos olvasós nem megy....nem tudom felfogni....

Dorka! a továbbítást!

Anikó!
Érdekes nekem meg Svéd Attila mondta az SZTK-ban a hízásról hg össze fogjuk .....szni magunkat a babával emiatt......hát nem lett a kedvenc dokim emiatt.....De Erdődi ilyesmit nem mondott....én nála szültem +24 kilóval!!!!

Kutyafüle!
Üdv :wink: .....Én 19 hetes babós voltam amikor dokit váltottam...akkor mentem Erdődihez, kérdeztem hg vállal é......és ennyi. Bár ő tényleg nem az a babusgatós fajta, de sztem a szakmai tudása meg van....végig jó kezekben éreztem magam a szülés alatt! .....bár 1-2-3-4 plusz jó szó jól esett volna, de meggyőződésem hg ha gond adódott volna ott lett volna a szeren. SZülés után 2-szer jött be látogatni.....Én 3 hónap múlva estem teherbe.....és a szívemre hallgattam... :D Nem mindig könnyű de nem bánok semmit sem...erre a férfira vágytam egész életemben....

erre.....
Kép

fanna3

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?