Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Susy! Gratula a gasztrós honlaphoz, nagyon eltaláltátok! Már 3 kajcsit/sütit megcsináltam és komolyan mondom, hogy egyikben sem csalódtam! Úgyhogy köszi! :)

Lányok és aki tanult pszichológiát...!

Mit csináljak az irigységgel? Jana iszonyatosan irigy. Adéllal, másokkal, mindenkivel szemben. Hiába mondom el szépen neki, hogy nem szabad, majd visszaadja, stb stb. A végén már a szobájába küldöm (bár játszótéren ez nehéz) és ha lenyugszik, akkor kijöhet. Az a baj, hogy nemcsak nem ad oda vagy elvesz dolgokat, hanem ha elvették/el akarják tőle venni azt, amivel jászik (vagy nem játszik, de az övé és nehogy más játszon vele), akkor képes ütni is. Jajj, nagyon kivagyok emiatt. És nem tudom fegyelmezni. Hiába a sok fegyelmezés/sírás, bemész a szobádba dolgok, fél óra múlva (a következő hasonló szituációban) kezdődik előlről. Ma is túl vagyunk már egy ilyenen, már engem is megütött, megkarmolt, amikor be akartam vinni a szobájába. Nagyon durva! Annyira bánt, hogy ilyen és főleg, hogy nem tudok semmit tenni.
Segítsetek, hogyan csináljam jól????

Köszi!!! :(

Ja, bocs, hogy ebbe a topikba írok, de nem találtam az irigységgel kapcsolatban semmit. :(

Kép
Kép
kincsesi

Ildi, nem gond, ha ilyeneket írsz, legalább mi is tanulunk :wink: sose tudni, mikor érünk ilyenekben utol :shock: (látod tavaly Jana verekedett, év elején Lillu is belekezdett, bár most határozottan javult/szinte megszűnt ez a helyzet, de sose tudni mikor tér vissza tomboló-romboló hercegnő énjéhez :oops: :shock: )

KépKép

KépKép
beneildi

Kincsesi
Örülök, hogy ilyen nagy sikert aratott a blog. :)
Sajnálom, hogy Jana ilyen, pedig mikor itt voltatok milyen aranyos volt Kristóffal. Segíteni nem tudok, de drukkolok, hogy mihamarább megoldást találj a problémára.

Kép
Kép
susytunder

Ildi!

Most nagyon banálisnak hangzik, tuti, de ez az, amit az óvoda majd szépen megold! Ott ugyanis nincs enyém-tiéd csak a miénk, a közös van! És aki nem tartja be ezt a szabályt, attól elfordulnak a gyerekek és az imádott óvó néni is csúnyán néz rá-na ezt nagyon nem szeretik megkockáztatni a kicsik. Eben úgy tudsz segíteni, ha nem engeded, hogy bármit bevigyen majd magával az oviba (leszámítva persze, ha van valami, amihez nagyon ragaszkodik-egy takaró vagy egy bizonyos plüssfigura, de akkor mindig csak azt vihesse)!
Az én Csabim is irígykedett, de az oviban megtanulta, hogy mi az, hogy közös.
Az agresszivitás más dolog. Próbálj majd az óvónővel beszélni erről, lehet, hogy még a féltékenység jön ki így, várjátok ki, hogy viselkedik majd az oviban. Ha 1 év múlva is ennyire verekedős lesz, akkor azért megnézetném egy gyermekpszichológussal, hátha egy kívűlálló jobban átlátja, mi váltja ki ezt Janából.
De szerintem ez egy átmeneti dolog. Valószínű figyelemfelkeltésnek szánja (akkor is, ha egyébként rengeteget foglalkozol akár külön is vele)! Az oviban lesz majd annyit gyerek, esemény, érdekesség, hogy eltereli majd a figyelmét!
Szerintem semmit nem csinálsz rosszul, de azt keményen torold meg, ha téged megüt! Tanulja meg, hogy azt semmilyen körülmények között nem szabad! Te biztosan tudod, mivel lehet hatni janára, aminek hatására rájön, hogy ez az, amit soha nem szabad! és ennek most kell elejét venni, mert eldurvulhat a dolog!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok

Nincs valakinek vagy ismerősötöknek eladó Cam Portofino vagy Neonato Piuma babakocsija ?

Kép

NIKI
nini.n

Márti!

Köszi szépen, nagyon reméltem, hogy tőled tudok tanulni! :)
Egyébként én pont ezért félek az ovitól. Mert úgy érzem, hogy az nem oldaná meg az irigységet, hanem ezért nem fogja szeretni(és őt se a társai) és ezért nem akar majd járni oviba. Ha ez beigazolódik nála, mit kell tennem? Ne járjon oviba? Azt nem szeretném, ha nem érezné ott jól magát.
Azért ez a verekedés szerencsére ritka, úgy 2 naponta 1x fordul elő (vagy ez már soknak számít?) és akkor is lefogom a kezét, vagy valami ilyesmi, de mindenképp büntiben van, amíg bocsánatot nem kér.

Ildi

Kép
Kép
kincsesi

Sziasztok!

Most csak ennyire tudok jönni, de majd később pótolom ígérem...

Van egy műsor a Viasaton, talán érdekel valakit, a címe: Segítség, szülő vagyok. Itt problémás családoknak ad gyakorlati tanácsokat egy szuper dadus. Szerintem szuper és sokat lehet belőle tanulni! Én még csak felveszem és nézegetem őket, mert a tanácsok nem 1 évesekre vonatkoznak, hanem idősebb gyerekekre, de úgy látom érdemes őket kipróbálni, talán valami beválik.

Szóval az irigységgel kapcsolatban pl. de ezt magunk is tudjuk, azt tanácsolta, hogy először is ülj le a gyerekkel beszélni. Miért csinálja? Miért nem akarja odaadni? Mi bántja igazából? stb. Talán megnyílik és megtudhatod a valós okokat. Aztán a dadus azt tanácsolta, hogy a sok játék közül a kislány válasszon ki egyet, amivel csak és kizárólag ő játszhat és azt nem kell odaadnia másnak, de ugyanígy a tesó is választott. A többi játék viszont szigorúan közös! Nem tudom, hogy csak a műsor kedvért, vagy egyébként is, de működött a dolog, egy próbát megér.

Más: nekem viszont harapásos gondjaim vannak és nem tudom mit tegyek. Zoló nagyon szeret harapni: kezünket, karunkat, nyakunkat vagy amit éppen ér. Ezt játékból teszi és nem tudjuk vele megértetni, hogy nem szabad. Már mutattuk, hogy fáj, rászóltunk, sírtunk...stb, de nem hagyja abba, neki ez játék és nem érti mi a gondunk ezzel. Hogy értessem meg ezt egy 1 évessel? Már teli vagyunk karmolással és fognyomokkal és ez nem vicc! Olyan mintha puszi helyett adná, azt még nem tud adni, inkább amolyan nyitott szájas harapásos félét, de valamikor élvezi, hogy harap. Tanácstalan vagyok! Segítsetek!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Ildi!

nagyon-nagyon sok az irígykedős gyerkőc! A jó óvónők nagyon jól tudják ezt kezelni és mivel új környezet, új tekintélyszemély, új helyzet van, ehhez a kicsik pár hónap alatt alkalmazkodnak is! Nem véletlen, hogy kiscsoportban az ún. foglalkozásokat ( na ilyen már hivatalosan nincs, játékos kezdeményezésnek vagy kötetlen tevékenységnek kell hívni) november előtt el sem kezdik, addig alakítják ki a csoportszokásokat, ismerkednek egymással az óvónők és gyerekek, hisz meg kell, hogy legyen közöttük a bizalom ahhoz, hogy aztán a kéréseket teljesítsék, a felálított szabályokat betartsák! Gondolj bele, van olyan 3 éves, aki még életében nem látott színes ceruzát vagy mesekönyvet, esetleg nincs testvére és fogalma sincs, hogy viszonyuljon a többi gyerekhez. nem beszélve, hogy nem minden családban evidens, hogy wc-használat után kezet mosunk és nem ismeri mindenki a fogkefét sem és még sorolhatnám...
Nagyon sokat változnak, kinyílnak a kicsik az oviban, egyik pillanatról a másikra fejlődnek nagyon sokat, megdöbbentve a szüleiket is! Szóval majd meglátod! ha az óvónők szeretettel közelednek felé, mindent meg akar majd tenni a kedvükért jana, hidd el! Tudom, nehéz ezt elképzelni, de az oviban mindenre kell, hogy jusson idő.
Én nem javasolnám, hogy ne menjen, ha nem oldódnak meg a dolgok! Egyrészt erre kicsi az esély szerintem, másrészt pedig előbb-utóbb kötelező lesz az ovi, akkor már nem lehet otthon maradni...és szerintem következetesnek kell lenni! Ha elkezditek az ovit, akkor tudatosítani kell Janában, hogy Ő már óvodás nagylány (nagyon ajánlom Janikovszky Éva: Már óvodás vagyok című könyvét, ha szereti a meséket, illetve az Anna és Peti sorozatot Bartos Erikától-ennek a rajzai tuti lenyűgözik és egyszerű, rövid kis mesék vannak benne, majd mindjárt belinkelem), aki oviba jár! ne legyen játszótér-hangulata a dolognak, hogy, "ha nincs kedvem, nem megyek"! Félre ne érts, én az első köhögésnél itthon tartottam Csabit is mindig, sőt volt, hogy épp Vidámparkba mentünk, ezért aznap nem ment oviba, de ezeknek az otthon maradásoknak világos okai legyenek,amiket nem lehet később kijátszani, hisz csak így szokja meg a kislány, hogy Ő az óvodás csoporthoz (is) tarozik, a gyermeközösség tagja, ahol számontartják, hiányolják, szeretik.
Ne aggódj! Az óvónők ott lesznek a kislányod mellett és megtanítják arra, mi az ami elfogadható és kívánatos a csoportban és mi az, aminek senki sem örül.
Hányan lesznek egyébként a csoportban? Tiszta kiscsoportba vagy vegyes életkorú csoportba kerül Jana?

Manka!

Neked is akarok írni majd, csak most hívnak a csemetéim!

Márti
borossné becz márta

Bocsi, az elsőt vmiért nem tudom belinkelni...
borossné becz márta

Sziasztok!

Manka
Pont akartam neked írni, hogy Márti nekem is jó tippet adott. Kristóf is harapott, erről már leszokott, most még a csipkedéssel küzdünk, de már az sem olyan vészes.

Az unokatesómnak 2- 5 éves a kislánya és nagyon irigy. Nem is nagyon szeretek hozzájuk menni Kristóffal, mert nagyon durván viselkedik vele, szándékosan úgy megy el mellette, hogy fel lökje. Elvesz tőle mindent, de ami a Kristófé az is kellene neki, és arra is azt mondja, hogy az övé. Ebbe még nem vagyok beleszokva, így egy nagy nyeléssel elintézem, de szerintem az anyukájának nem kellene szó nélkül hagynia. Utoljára amikor náluk voltunk minden szó nélkül egy lapát homokot szórt Kristóf fejére, és erre sem reagált semmit az anyuka, én legszivesebben megráztam volna, ez biztosan nem jó, de minimum betessékeltem volna.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok mindenkinek!

Jól eltüntem megint,de mostmár ketten térünk vissza,ugyanis június 13.-án 14:45 órakkor végre kint üdvözölhettük Bálint babánkat:) 57 cm és 4180 g. szép magas gyerkőc:) volt némi komplikáció de mostmár jólvagyunk mindketten:)

na gondoltam megosztom a nagy örömhírt....majd még jövök:)
bnéancsa

Ancsa

Gratulálok !! Szép nagy fiú :)

Bár nem kérdeztétek, de mesélek.

SOTE I. számú klinikán voltunk. Nagyon sok baba van ott, nem is gondoltam volna. Vannak nagyon-nagyon pici babák. Zömmel koraszülöttek. Márk nagyon jól viselte, igazi hős volt, nem lehetett a hangját sem hallani, pedig utoljára hajnal 3-kor evett és a műtét csak 12-kor volt. Nem kívánom senkinek sem azt a pillanatot mikor kivették a kezemből a műtő ajtajában. Sajnos ismerősökkel is összefutottunk. Kisbabájuk 6 hónapos és születésnél kiderült, hogy nem ér össze a nyelőcsöve a gyomrával így gyomorszondán táplálták idáig. Sajnos :( Márk jól viselte az egésszet, neki nem kellett egyedül infúziót bekötni, nagyon jól éredt az altatásból.
Egy dolog volt csak rossz, nagyon haragudott én is meg apa is akkora pofonokat kaptunk. Ez szándékos volt, nem véletlen. Haragudott. Nagyon kedvesek voltak a nővérek is. Már kiszedték a varratokat is! Kép

Kép

NIKI
nini.n

bnéancsa - szívből gratulálok Bálint születéséhez!! Gyere majd és mesélj, ha lesz kis időd!!! Jól tetted, hogy jöttél megosztani a hírt :)

Manka - tényleg egy húron pendülnek a fiaink. Ambi ugyanígy harap, csípked. Ha fáradt, akkor csíp, de nem szándékos csípés ez, hanem valami pótcselekvés féle, amit csak akkor csinál, amikor nagyon álmos. De nem tudok mit csinálni vele. Szopi közben is csípkedi a hasamat. Megfogom a kezét, de akkor sír. A harapás meg nálunk úgy kezdődött, hogy még mikor pici volt (mert most olyan nagy :) ) ha éhes volt, szopizta az államat, ha kakilnia kellett, akkor ráharapott, és így tudott nyomni. Csak akkor még nem voltak fogai. Most akkor is harap, ha játszik, ha éhes. Szerintem a fogai zavarják, mert nem csak engem, mindent rág. És mmost, hogy mmár majdnem kint van a 4. jól ráharap, és elhúzza a s fejét, mintha foggal tépni akarna. Ezért gondolom,, hogy a foga növése zavarja. Volt, hogy vagy 10 lila folt volt a karomon. Nem lehet, hogy Zolónak is a foga miatt van? Korábban nem volt ilyen? Mert mikor Ambinak kibújt a két kis foga, akkor egy darabig nem volt harapás nálunk.

dytke

nini - pont tegnap jutottatok eszembe, hogy mi lehet veletek. Örülök, hogy túl vagytok rajta! Nem lehetett könnyű. Remélhetőleg Márk hamar elfelejti, és nem fog haragudni sokáig szegényke. Mielőbbi felépülést neki!!!!

dytke

Nini!

Úgy drukkoltunk itt Nektek a műtét napján! nagyon ügyes volt a kicsi Márk, igazán büszke lehetsz rá! És örülök, hogy túl vagytok rajta!

Hoztam nektek képet! :lol:

Kép Beájultam...

Kép Azért is megbírkozom ezzel a kiflivel!

Kép Milla

Kép Ma reggeli vonatozás pizsiben...

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Ancsa: gratulálok, jó egészséget Nektek!

Niki: örülök, hogy túl vagytok rajta!

Márti: gyerekk nagyon szépek :)

Én túl vagyok a hathetes kontrollon, minden oké :)
Vendég

Nini, jó hogy a fiad ilyen kis hős módjára viselkedett :lol:

Márti szépek a gyerkőceid! :lol:

Manka, nálunk csípés, harapás kimaradt, cserébe Lillu hajat húzott :shock: még nem 100% sikerült leszoktatni, de azért javul a helyzet :oops:

Panndi, a 3. babát is gyorsan szeretnétek megint?

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi, igen :) A dokim azt mondta, két sima hüvelyi szülés után, na meg a mostani nagyon gyors gyógyulás után szülészeti akadálya nincs egy újabb babának, a kérdés, hogy mi mit szeretnénk. Aztán bár tudom, a szoptatás nem 100%-os védelem, na meg nekem Zsófinál meg sem jött, amíg szoptattam, abban maradtunk, hogy nem védekezünk, ha valaki szeretne a mi harmadik gyermekünk lenni, szeretettel várjuk, akár már most is :) persze valószínűnek tartom, hogy most sem lesz másfél évnél kevesebb a korkülönbség, de rajtunk nem múlik :wink:
Vendég

:lol: majd meglátjátok mikor kopogtat a babó :lol: mindenesetre jó helye lesz nálatok az tuti :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Ancsa
Gratulálok nektek! Nagyon jó egészséget kívánok és sok sok örömöt!

Nini
Jó, hogy ti is túl vagytok rajta, el tudom képzelni mit érezhettetek. Veletek mi újság? Bízom benne, hogy a válás már nem aktuális.

Márti
Micsoda kis csapat! Nagyon helyesek a srácok! Kamilláról nem is beszélve! Milyen nagy már ő is. :)

Panndi
Kívánom, hogy minden úgy sikerüljön, ahogy a legjobban szeretnétek!

Kép
Kép
susytunder

Igen, láttam és köszönöm mindenkinek a drukkot :)
Márk már az azt követő 1-2 órában el is felejtette, hazafelé a babakocsiba el is aludt. Nem is nagyon vette fel. Kemény pasi :)

Susy
A válásról már nincs szó, bár ez inkább anyagi okok miatt. De az a baj, hogy nem csak szó szerint lehet elválni, papírokkal és bíróság előtt. Eltávolodtunk, mindenkit jobban érdekel a Márk, mint a másik. Majd elválik mi lesz.

Kép

NIKI
nini.n

Kamilla csodaszép !!!! :)

Kép

NIKI
nini.n

Márti!

Köszi a megnyugtató/ésszerű válaszokat! Sokat segít! Megveszem az egyik könyvet, amit ajánlottál! :)
Kamilla nagyon szép, vagány kislány!

Susy!
Hát pont ez nekem is a bajom... Hogy nem akarom, hogy az legyen, amit az unokatesódéknál tapasztalsz! Nálunk még ennyire nem durvult el a helyzet, de nagyon rosszul érezném magam, ha emiatt nem akarna velünk találkozni senki. :( Bár úgy gondolom, én mindent megteszek, hogy ne történjen semmi kár a másik gyerekben. Igyekszem mindig Jana mellett lenni, ha látom a helyzetet és természetesen bűntetés jár, ha nem úgy viselkedik, ahogy kellene.
Nem beszéltél az unokatesóddal erről? Nem kérdezted, hogy miért nem szól a gyerekére?

Kép
Kép
kincsesi

Márti!

Elfelejtettem írni, hogy Jana nem vegyes csoportba fog járni, hanem vele egykorúakkal. Miért, melyik a jobb és miért?

Kép
Kép
kincsesi

Sziasztok!

Susy, Márti nagyon szépek a gyerkőcök!!! :D

Nini, örülök, hogy sikerült túl lenni a műtéten és hogy hamar elfelejtette, hogy haragudott rátok!

Lenne két kérdésem. Mennyi idő alatt lehet hozzászoktatni Levit, hogy egy rendes bébiételes üvegnyit megegyen? Hány nap alatt? Amikor már nyugodt lehetek, hogy nem fogja kihányni, mert sok még neki a mennyiség. A múltkori hányása óta nagyon tartok tőle, hogy sokat adok neki és visszajön.
A másik, hogy mennyi idő alatt lehet kiváltani 1 étkezést, hogy csak szilárd ételt kapjon? Utána pedig mennyi idő múlva lehet már 2 étkezést kiváltani?
Még egy eszembe jutott. Ti mikor mit adtok hozzátáplálásnak? Arragondolok például, hogy ebédre főzit stb. Tudom beszéltetek már róla, de nem tudok visszakeresni rá.

Köszönöm a segítséget és bocsi a sok kérdésért! :wink: :D

anitapo20

Ancsa- gratulálok a nagyfiúhoz, sok örömet nektek vele:)

Nini- Márk egy kis hős , jó hogy túl vagytok már a műtéten.

Anita- nekem Kristóf már egy jó hónapja megeszik egy üvegnyi bébiételt ebédre. Olyan másfél hét alatt jutottunk el eddig az adagig. Ha én főzök neki akkor olyan 4-5 evőkanyálnyit teszek ki neki azt kb annyi mint egy bébiétel. Kistóf 5 hónapos volt amikor elkezdtünk enni (mert ő tápis baba ezért ilyen korán) és mostanra már az ebéd csak főzelék és az uzsonna az vagy gyümölcs vagy pépi vagy mindkettő vegyesen. Kora reggel (5-1/2 6) , déletőtt (9 óra) és este fél 9-kor csak tápit kap. Én is most akarom a délelőttit kiváltani de nem tudom mit adjak neki. Ha egy kicsit később enne tápi reggel akkor simán adnék gyümölcsöt neki tízóraira és akkor kicsit előbb az ebédet de így félek hogy nem bírná ki ebédig a gyümölccsel.
De minden baba más így lehet hogy Levinek elég a kevesebb kajcsi. És minden fajta kajcsit kihány? A banánra emlékszem hogy írtad hogy azt kihányta ugye?

Kép

Kép
tüni75

Anita
Szerintem ne aggódj azon, hogy nem eszik meg Levi egy üveg ételt. Kristóf volt, hogy 2 üveggel is megevett, most meg egyel sem. Szerintem ez is babától függ, lehet neki nincs igénye egy egész üvegre, és nem is lesz. Mindig csak annyit adj neki, amit jó ízűen elfogad.
Az étkezések kiváltása hosszú folyamat. Eleinte csak tízóraival, uzsival próbálkozz, aztán ha ebédre adsz főzeléket, attól még utána kaphat tejcsit, Kristóf is sokáig így volt. Ne erőltess semmit, meglátod minden jönni fog magától. Ha 6 hónaposan kezdted a hozzátápit, semmiről sem vagytok lekésve, mindennek eljön a maga ideje. Szerintem nem lehet meghatározni, hogy mikor legyen kiváltva a kajcsi, ez a ti tempótoktól függ.
Hozzátápinak ebédre mindig főzelék volt, tízóraira tejpép, gyümölcs, uzsira is. Már nemsokára itt a finom barack, ami valóban hazai, biztosan imádni fogja Levi. :wink:
Ebédre pedig kombinálhatsz neki sok- sok féle zöldséget, tényleg csak a képzeleted szabhat határt.
Ha még van kérdésed kérdezz bátran. :wink:

Nini
Azért drukkolok!

Kincsesi
Nem beszéltem vele erről, mert ha még csak rá sem szól a gyerekre, úgy gondoltam nem nagyon van miről beszélnünk. Veled biztosan más a helyzet, hiszen eleve más vagy.

Kép
Kép
susytunder

Kincsesi, köszönöm. Igen a banánt hányta ki. Szerencsére csak azt, bár azóta sem tudom mi volt a baj, mert nagyobb adag banánt is evett már előtte és mégsem hányta ki. De mindegy is ez már. Csak akkor nagyon megijedtem és azóta ne merek neki sokat adni nehogy baj legyen.

Susy neked is köszönöm!
Egy nap például tízóraira is próbálhatok neki adni gyümit és uzsonnára is? Pépből egyfajtát adtok vagy van több féle otthon és variáljátok, hogy mindig másmilyen ízt egyen és ne unja meg?

Kicsit más kérdés, tegnap voltunk dokinéninél és azt mondta már majdnem zárt a kutacs. Ez nem baj? Mégcsak 7 hónapos! Én azt olvastam, hogy a nagy kutacs 12 - 18 hónapos korukra záródik össze. A dokink nem mondott rá semmit.

anitapo20

Anita
Igen, adhatsz neki délelőtt és délután is gyümit. Én csináltam úgy is, hogy gyümit és pépet vegyítettem, azt nagyon szerette.
Pépből általában 2 féle volt itthon, imádta a körtés kétszersültes pépet és a kekszeset. Bár még most is van itthon, már nem nagyon eszi, most már felnőtt kaja kell neki, és egyedül akar enni, csak hát a konyha is és ő is úgy néz ki, mint ha ráhányták volna a kajcsit. :)

Kutaccsal kapcsolatban nem sokat tudok, az nem jó, ha túl hamar nő össze, de ha a doki nem mondott semmit akkor nem hiszem, hogy gond lenne. Esetleg kérdezd meg a védőnőt, vagy kérdezz rá az orvosra, nehogy gond legyen.

Kép
Kép
susytunder

Anita, Lilla soha nem tudott megenni egy üvegnyi bébikajcsit :lol: felet is csak, ha jó huzatja volt, mégis szépen hízott/hízik :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Most hogy itt nálunk az ÁMK-ban bezárt az ovi a "nagy nyári szünetre" itthon van már a párom anyukája már 1 hete :cry: és most a párom is mert nincs munkája még mindig és nem ment ki végül. Szóval nem jutok géphez és szóhoz se... :?
Láttam volt több téma is de nem emlékszem mindenre... :oops:

Gyerekülést még mindig nem vettünk még mindig csak a cipelőt használjuk és szerintem majd csak Agusztusban lessz rá pénz :cry:

Aztán Alexandert nem nagyon bizhatom másra hiába élünk a párom szüleivel csak én tudom este altatni, mert cicin alszik el pancsi útán és erről nem tudom leszoktatni probáltam már fürdés elött etetni, de akkor bealszik :?

Aztán ő nem irigy és nem is csipked. Harapni is csak 1x harapta meg még szeptemberben mindkét cicimet egy nap. Az jó lassan is gyogyult, de azóta semmilyen harapás sem volt, se csipkedés. :lol: Lehet szerencsés vagyok. :wink:

Anita - Ne aggodj szerintem se az evés miatt Alexander is csak nagyon lassan kezdett többet enni, mondjuk volt egy ugrásszerű váltás is, de most megint kevesebbet eszik pedig már megette a 400g -ot is!

Nini - Én is aggodtam értetek és jó hogy jobban van már a manó. Aztán meg lehet, hogy ahogy nagyobb lessz Márkó több időtök lessz egymásra a pároddal és "helyre jöttök".

Aztán magyunkról. Alexandernek kijött a 2. foga és nem is vettem nagyon észre hogy fog helyzett van, mondjuk borzalmasan ment a hasa de azt metudtam az új gyömiknek, de végre kezd hereálni, de aggasztó volt mert volt hogy evés útán akár fél órával már jött is ki a gyümi és ami érdekesé teszi gyümölcs illatuan és csak egy kicsit barnábban. Gyakorlatilag felismerhető formában :? Nem tudom mi lehetett a gond de kb 2,5 hét így ment és a többi kaját se rendesen emésztette :cry: . Amim még szörnyű hogy fogyott is sokat 06.02.-án 7530 volt ez a csúcs súlya ekkor gyarapodott 1 hét altt 210g-ot és úgy volt ennyi és azóta... 06.09. 7370g; 06.23. (most kedden) 7260g nem tudom mi lehet a fogon kívül és a dokink is szabin volt most héten :( úgy aggodom érte! Aztán kb 1 hete nagyon makacs melgyuladásom volt több mint 1 hátig elhuzodott a golog vasárnap még lázam is volt! A párom probált lecsapolni egy kis tajet miután Alexander telitölte magát és elment aludni, de csak tegnap tünt el teljesen az összes csomó. Ja és akartam mondani hogy a második foga nem alul jött kibal mellett hanem fölötte, és nem az egyes jött ki hanem a kettes :lol: eléggé vices amikor mosolyog. :wink:

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)

Ja és gyönyörűek a gyerköcök!

Jut eszembe még a kutacs nem jó ha tul hamar zárodik én úgy tudom hallottam már olyanról, hogy e miatt már mütöttek is gyereket, mert nem tudott rendesen fejlödni az agya a korai zárodás miatt és vissza maradt annak a babának 6 hósan már teljesen zárt volt. De nem aggodj úgy is szólnak ha gond van!

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)

Anita- a kutacsra nekünk is azt mondta a doki néni hogy kicsi de ezen kívül semmit. Én nem is tulajdonítottam neki jelentőséget mert a lányomnak is ugyan ez volt de ahhoz képest Kristófnak sokkal nagyobb. Biztos szóltak volna ha baj.

Pépi nekünk két féle van itthon de ez mind hippoallegrén. A Humana almapép és Milupa HA vaniliás pép. Kristóf mindkettőt szereti de sokszor kevesebb pépit csinálok mint ami a dobozon van a leírás szerint és inkább teszek bele neki gyümölcsöt is. Ja és mi a Sinlac-kal kezdtük az elején és csak utána vettem pépiket.

Kép

Kép
tüni75

Anitapo - Ambi elmúlt 10 hónapost, és még mindig nem eszik meg egy üvegnyit. Én amúgyis úgy terveztem, hogy egy éves koráig nem váltok még ki szopit, de nem is tudtam volna, mert volt,hogy napokig csak szopizott. Ambi mindig egyértelműen jelzi, ha nem kér többet. Kiüti a kanalat a kezemből, nem nyitja ki a száját. Néha 3 kanál után, néha fél üveg után. És így is 9 kg. Kereken ennyit mértek kedden.

Kamilla csodaszép :) És a srácok is helyesek.

Remélhetőleg holnaptól már 4 fogunk lesz. Már jó lenne, bár ma nagyon ügyesen evett (őszibarackot most nagyon eszi, ez hazai és bio otthonról :) ) és mostanában megint eszik. Ma egy egész őszibarackot megevett egy kicsi sárgabarackkal és egy kis banánnal.

dytke

Susy - hogy vagy? Remélem az izomláz már elmúlt a válladban, és a hasad sem fáj már!!

dytke

Sziasztok Lányok!
Bocsánat, hogy ilyen ritkán járok mostanában. A költözés vége teljesen kifáraszt. Most ültem le... Peti meg mostanában már 6-7 fele kukorékol, alig alszunk.
Nagy bajban vagyunk. :( Képzeljétek, az én jól szopizó babám jó egy hete alig akar szopni. Már reggel és este sem, pedig eddig mindig szokott. Gondoltam, sebaj, akkor lefejem neki a tejemet, és megkapja gabonapéppel dúsítva tízóraira, meg uzsira. Neki is áltam ma fejni, és kemény fél órát munkával mindössze 30 ml jött le. Nagyon kikészültem, még bőgtem is. Mit csináljak, hogy Peti újra szopjon, és legyen tejem??? :cry:

Kép

Kép
nikuc

Látom, épp a hozzátápi volt a téma. Peti is jól eszik, mi a kevés gyarapodása miatt most 3x eszünk egy nap, egy teljes üveg bébiételt egy kis vízzel higítom, hogy jó sok Sinlacot felvegyen, az Ikeás kistálka dugig van (kb 250 g), azt simán bevágja. Meg ezeken kívül még szopott is napközben, és este 2x, amit most valamiért nem csinál. :cry: és még adok neki egy 100 g-os gyümölcsöt, meg teát is iszogat.

Kép

Kép
nikuc

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget!

Hát szerintem Levi sem lesz az a nagy evő! Ma sem kellett neki sok csak egy pár kanállal evett meg, bár azt jóízűen! :D

Nikuc, sajnos nem tudom mi lehet a baj. Próbálj meg valami tejszaporítot, homeós bogyó, tea vagy alkoholmentes sör ha szereted (sokaknál bevált már 2 nap alatt helyre jött a tejcsi mennyiség). Amit lefejtél azt megette? Nem tudom lehet e még ilyen korban szopi sztrájk, de ha igen akkor próbáld meg valamelyik tejszaporító technikát és fejd le, majd úgy add neki oda addig amíg nem hajlandó szopizni. Remélem nem írtam butaságot, de jönnek majd a többiek is és adnak tanácsot! :wink: :D

Dytke, jó kis súlyban van Ambi! :D Szurkolok a negyedik fognak, hogy kibújjon!! :D

Hoztam pár mai képet Leviről!
Kép Kép Kép

anitapo20

Megpróbáltam odaadni üvegből, de képzeld, fintorgott. :oops: Én a cumira gyanakszom, mert mindig cumizik, és a cumira rákapással egyenes arányban csökkent a szopi, úgyhogy most radikálisan megvontan tőle.
Most meg fejtem (még kevesebb :cry: ), és kipótolom tápszerrel, csinálok belőle körtés Holle-val pépet, mert neki azért még kell valami tejalapú dolog, de az A 100 ml, amit ki tudok préselni, édeskevés.

Meg akartam Neked köszönni a (jó)múltkori receptet. Végre megsütöttem a lepényt, és a Páromnak nagyon ízlett!

Kép

Kép
nikuc

Levi is milyen kis mosolygós! :D :D de édes! :D

Kép

Kép
nikuc

Sziasztok!

Dytke
Köszönöm a kérdést, már jól vagyok. Nincs semmilyen fájdalmam, csak rettentő fáradékony vagyok. Reggelente nehezen bírok magamhoz térni, pedig régen hamar kipattantam az ágyból. Remélem ez is változik majd.
Ti hogy vagytok? Éjszakák? Kibújt a várva várt fogacska?

Nikuc
Ahogy olvastam az írásod, rögtön ránéztem a vonalzódra. Kristóf is pont ilyenkor kezdte el, hogy nem volt hajlandó szopni, ha megvesztem akkor sem. Én is próbáltam csak fejni, de 1 jó hónap alatt elapadt a tejcsi. Én is nagyon szomorú voltam miatta, de az vigasztalt, hogy az első 6 hónapban csak anyatejet kapott, és ez a legfontosabb. Bár nem törvényszerű, hogy nálatok is így lesz, lehet, hogy mire olvasod a hozzászólást, már meg is oldódott a problémátok.

Anita
Levi nagyon kis boldog, elégedett baba. Ahogy mosolyog!!! Imádnivaló! :)

Kép
Kép
susytunder

Nahát, és Te mit csináltál Kristóffal? Mert azt olvastam, hogy ilyenkor még elvileg fél liter tejet kéne meginnia, és Peti nem ehet tejpépet az ekcéma miatt. :cry: Én most előkaptam a HA-s tápszert, és abból csináltam neki finomságokat.
Kristóf evett valami tejeset ekkor már?

Kép

Kép
nikuc

Nikuc
Kristóf evett tejpépet, és tápszert kapott, ill. kap mai napig. Tejes dolgot akkor még nem kapott. 1 éves kor után kapott tejet, bio tejet, de tele volt kiütéssel, így maradtunk a tápszernél, ill. junior tejitalnál.

Vannak tejmentes pépek, azokat sem ehettek?

Kép
Kép
susytunder

Nikuc, szívesen! :D Örülök, hogy ízlett párodnak én is nagyon imádom a túrós lepényt! :wink: :D
Lehet tényleg a cumi zavart be akkor. Remélem használ majd, hogy megvontad tőle a cumit és hamarosan helyre áll a szopi! :D
Levinek a mai napig nem kell cumi, bár ilyenkor nem is sajnálom. Na meg leszoktatni sem kell majd róla legalább. :wink: :lol:

Köszönöm szépen Levi nevében a dícséretet. Rengeteget mosolyog, de mikor meglátja, hogy le akarom fényképezni rögtön elkomolyodik és el akarja szedni tőlem a gépet. :lol: Most viszont sikerült lefényképeznem! :wink: Csináltam is jó sok mosolygós képet! :lol:

anitapo20

Nikuc,
mint megtudtam a védőnőtől pont a héten, hogy a fél liter tej a kálcium és a fehérje miatt kell és az a H.A.-s tápszerben van, így az is elég.

Kép

Kép
sz.veronika

Köszönöm a sok segítséget! Veronika: Én is ezt olvastam! A gyerekorvosunk azt javasolta, hogy húzzuk ki az étkezést, és próbáljuk szopival kezdeni. Nehogymár azt higyje, hogy az van, amit Ő akar, mert akkor később csak a rántotthúst eszi meg. :lol: meg persze kapjon a tápiból.

Azt csináltam, hogy fejtem, kiegészítettem tápival 100g-ra, és beletettem az ennivalójába. :D Egyből több lett a tejem már a fejéstől. Most vettem More Milket, elkezdem szedni, és megvettem a Mamos mellszívót, mert ezt a Chiccot naaaagyon utálom! A gumiharangja alá bemegy a tej, úszok benne, mire végzek. :(
Egyébként így cumi nélkül egyből szopizott most este is, meg délelőtti alvás előtt is.

Susy: vannak tejmentes pépek itthon. Van Hipp bio rizspép (nem annyira szeretem, mert nehéz csomómentesre keverni), Milupa almapép, és 9 gabonás, Sinlac, meg most szereztem ha-s tejpépet is! :) Mindig teszek valami pépet az ennivalójába.

Kép

Kép
nikuc

[quote="bnéancsa"]S írta:bnéancsaziasztok mindenkinek!

Jól eltüntem megint,de mostmár ketten térünk vissza,ugyanis június 13.-án 14:45 órakkor végre kint üdvözölhettük Bálint babánkat:) 57 cm és 4180 g. szép magas gyerkőc:) volt némi komplikáció de mostmár jólvagyunk mindketten:)

na gondoltam megosztom a nagy örömhírt....majd még jövök:)

Bnéancsa

Gartulálok nektek. Jó egészséget nektek. Szép nagy lett a fiad.

Kenderike
Kép
kenderike

Susy - örülök, hogy jól vagy!! Remélhetőleg a fáradékonyságod is múlik majd!
Nem, még mindig csak 3 fogunk van. Lehet visszafordult, azért nem bújt ki :) Két napja nem alszik napközben, ha alszik is csak keveset. Biztos nem tetszik neki ez a párás (73%) levegő. Szegény tiszta víz egész nap. De elég jól bírja kevesebb, mint fele annyi alvással, mint amit mmostanság szokott.
Viszont mostanában (nem akarom elkiabálni) eszik szépen. Igaz, főleg gyümit, de nem üvegeset. Reggelente bevág egy őszibarackot, egy sárgabarackkal, és egy kis banánnal. Meg meggyet is eszik. Szóval nagyon ügyes. És tanulunk egyedül enni. Én még nem készültem fel erre lelkileg, de ő döntött :) És ha hagyom ismerkedni a kajával, akkor ez lesz a vége: Kép

Kép

dytke

Sziasztok!

Most nem nagyon tudok reagálni semmire. A babák gyönyörűek.

Lányok, ha tudtok segítsetek. Csütörtök óta beteg vagyok, 39 fokos láz fél napig, intenzív hasmenés. Se enni, sem inni nem tudtam. Ma kezdtem el újra inni viszonylag többet és ma már ettem is, nem sokat. Ettől persze szinte totálisan elment a tejem. Adél milupa pepti plus 2-t kaphat a tejfehérje allergia miatt, vagyis kaphatna, de nem eszi. Mit csináljak? A fagyasztóban már nincs tej, mert a múltkori hányásnál az összeset kidobtam, mert azt véltem, hogy attól hányt. De ma már tudom, hogy a sinlactól. A kis drágám imádja a gyümölcsöket, főzelékeket, husit, de rosszul van minden mesterséges dologtól. Mit lehet ilyenkor tenni. Holnap hívom a gyerekdokit is, de már az ő egyik ötletét is bevetettem (banánturmix), az sem kellett. Köszönöm.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?