Új privát üzeneted érkezett!

Susy,
Nem semmi műtét, még jó, hogy megcsinálták időben! Gyors felépülést! :)
Köszi a receptes blogot! Ügyes vagy, hogy megcsináltad! Most is sütök egyet a receptjeid közül :)

Dytke, Dius,
Nálunk Dávid aludt ennyire nyöszörögve az első két hónapban, nem ébredt fel, csak nyöszörgött, forgolódott. Szerencsére megoldódott, amint hasára tettük aludni, azóta egy nyikk nélkül alszik, ha alszik :D

Tüni,
Dávid 6 hónaposan még se hasról, se hátról nem fordult, csak néha véletlenül :D Azt mondták, még adnak neki 1 hónapot, aztán menjünk megmutatni gyógytornásznak. Szerencsére egy kis aktiv foglalkozás 2 hét alatt meghozta az eredményt: én játékkal ösztönöztem. De igazából hátról hasra ő is szivesebben fordul az egyik irányba, pedig mindkettőt tudja. Hason imád lenni, nem is fordul soha hátra, csak ha nagyon tekereg, akkor is gyorsan visszafordul hasra :D én nem aggódnék a helyedben.

Márti,
Kamilla zabálnivaló, nagyon okos szemei vannak :D Szép a kis családod! :D

Gabi,
Adélnak eszméletlen jó a frizurája :D

Kép
ugabesz

Susy Nagyon tetszik a blog! Azt hiszem én is választok belőle valami finomat és a héten megcsinálom. :)
Úgy is mindig gondba vagyok hogy mit főzzek. :)

Kép
dius87

Susy,

Bár én nem vagyok valami nagy sütős-főzős, viszont állatira tetszik a honlap, nagyon szép!

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Köszönjük szépen a dicséretet Adél frizurájára. Mindenki elájul a hajától. Mikor rövidebb volt az egész égnek állt. Most már azért nem.

Susy! Remélem már gyógyulgatsz szépen. Elég nagy műtét volt ez. Barátnőm is így járt, hogy neki nem maradt semmi az egyik petefészkéből. Épülj fel gyorsan! A blog pedig szuper, csak győzzem megsütni.

Márti! Nagyon szépek a gyerekeid! Jó ilyen szép családokat látni.

Mi jól vagyunk, kiváltottam 3 étkezést, így Adél már csak reggelire és vacsira kap tejet. Még mindig fejek, ez elég fárasztó, meg nehéz így kimozdulni. De azért rövidebb időre lehetséges. Jövő hétvégén elmegyünk hármasban egy hosszú hétvégére Szirákra. Még az esküvőnkre kaptunk egy 2 napos utazást, most sikerül beváltani. Kíváncsi vagyok Adél mit szól hozzá. Ez lesz a teszt, ha jól sikerül, akkor megyünk egy hosszabbra nyáron, vagy ősz elején. Adél nem sieti el a mozgásokat, pár napja kezdett el kutyázni. Kúszni csak hátrafele tud. De így is bejárja a szobát.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Szép napot mindenkinek!!!

1000éve nem jártam erre...Tiszta ciki,hogy csak akkor jövök,amikor valami nyügöm van,de sajna nincs időm írogatni!De aki esetleg tud,kérem segítsen:penészfoltot hogyan lehet eltüntetni?????????

Bepállott a babakocsi és hiába sikálom,nem tűnnek el a foltok:(

Kép
Kép
nusyka

Lányok!

Ne aggódjatok!

Ha a kúszás megvan, a baba ráér mászni megtanulni 10 hónapos koráig!
Na, az én kiscsajszim világéletében nagyon mozgékony volt, csütörtökön lesz 9 hónapos és leginkább irtó gyors mászással közlekedik, szeret feltérdelni, olyankor nagyon büszke is magára, időnként fel is áll, de leülni meg nem tud, na, olyankor jön a borulás. Ülni viszont még nem tud egyáltalán, csak térdelésből ráülni a sarkára.
Ja, és eszik szegényt a szúnyogok! Nincs valakinek tippje, illóolaj vagy akármi, ami nem ártalmas a babának, viszont távol tartja a szúnyogokat?

Dicsiket köszi!

Ildi!

Örülök, hogy a párodnak újra van munkája! nem kis szó ez manapság!

Liliommanó!

Biztos nehéz lesz a párod nélkül, de a jövőbe nézz, ahogy írod, tényleg nem lenne baj anyóséktól különválni!

Márti
borossné becz márta

Susy, te is blogolsz? de jó! :)

Értem, szóval ott ilyen sejtek burjánzottak éppen Hihetetlen.

Persze-persze, így utólag okosnak lenni. De azért az is jó, hogy most nincs vágás! És az is okozhatna gondot, nem? Mindegy is. Fő, hogy napról napra jobban!

Márti
:D Kicsi a világ mindenfele. :)

mtunde

Tüni - örülök, hogy tetszett a "tekerés" :) Az is eszembe jutott, hogy gyógytornán még azt is csináltuk, hogy hanyatt feküdtünk és a gyerkőcöt a mellkasunkra keresztbe fektetteük. Lassan felültünk és a gyerkőcöt görgettük a bokánkig, majd újra fel miközben lefeküdtünk. Ez is tetszett Ambinak nagyon, és így az én hasizmom is kicsit edződött :)

Susy - Betty sokszor puszil (Kristófot külön), gyors felépülést kíván.

dytke

Köszönöm a sok dicséretet, remélem hamarosan tudok sok sok receptet feltölteni.

Ildi
Bizony örül apa, de le is tornázza magáról, nagyon sokat szokott edzeni, így nincs gond, imád jókat enni. Nekem is többet kellene tornászni. :oops:
Köszi a nadálytős tippet, vettem, és úgy érzem segít.

Ma voltam varrat szedésen, megint azt mondta a doki, hogy az én petefészkemet nem nézték meg szüléskor, különben észre vették volna a cisztát, mert ez nem új keletű dolog volt. na mindegy, engem nem érdekel már.

Dytke
Add a Bettynának az üdvözletem és persze Szabinak is nagy cuppanós. Merre jár? Be néz még hozzánk? :roll:

Nusyka
Penészre a hypo nagyon jó, legalább is falra. Huzatra nem merném ráfújni. :roll:

Kép
Kép
susytunder

Susy, na ha tornáról beszélünk abból nekem se ártana több :oops:
A krémet örülök, ha használ, mi is ezt szoktuk ilyen jellegű nyavalyáinkra kenni :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok lányok! Bocsánat, hogy ilyen ritkán járok erre. Ez az építkezés eléggé lefáraszt, minden nap rohanunk valamiért. :cry:
Ma voltunk orvosnál Petivel, és teljesen elkeseredtem. :cry:
Megmérték, és képzeljétek el, csak 8 kg (azaz 7990), azaz a 6 hós mérés óta 200 g-ot gyarapodott. A legnagyobb baj, hogy én pont 7 hósan voltam vele a kórházban, ott megmértem, akkor is 8 kg volt, tehát ebben a hónapban semmit se hízott. Persze az ottlévő védőnő egyből azt mondta, hogy szopik, ó, hát akkor tápszert neki.
Szerencsére az orvosunk nem vadít ilyenekkel. Ő azt mondta, hogy szerinte túl sokat kakil (minden evés után, tehát egy nap 3x), lehet, hogy pang egy kis kaki a végbelében, ezért most pár napig kicsit erősebb kamillateát kéne neki adni. Az etetést szerinte jól csinálom. Napi 3x eszik 250 g körül. Gyümölcsöt, felesben zöldséggel, hússal (a zöldséget máshogy nem eszi meg, képes annyira öklendezni, ha valami nem ízlik neki, hogy kihányja), és még sűrítem is gabona vagy rizspéppel.
Ha 9 hós koráig se gyarapszik, akkor vért vesznek, meg székletvizsgálatot végeznek, hogy nincs-e valami olyan gond.
Sajnos nagyon meleg van a lakásunkban, (a minimum 25 fok, de napközben általában 27-30) ezért is igyekszünk a költözéssel, sokszor szakad róla a víz. Itatom, próbálom szoptatni is, de nagyon rosszul szopik, főleg este, és éjszaka szokott, olyan 3x, két evés közben is próbálom, de nem akar, inkább enne.
Szerintetek mit csináljak másként? Emeljem az evések számát? Adjak neki mást is?

Bocs, hogy ilyen hosszú voltam. Most visszaolvasok.

Kép

Kép
nikuc

Köszi Susy!

A Hypot nem próbáltam(piros a kocsi)de a Vanish+a kefe jót tett neki :D

Gyors gyógyulást neked és jó egészséget :lol:

Kép
Kép
nusyka

Susy - Betty Tatán van, jön majd, ha lesz ideje

Nikuc - ne aggódj, ha Peti vidám, kiegyensúlyozott. És szerintem se kell neki tápszer! Főleg ha ennyi főzeléket, gyümit eszik! Nem kezdett el mostanában kúszni, mászni, felállni stb? Mert lehet, hogy lemozogja. Amúg két hónap alatt 200 g az bőven jó.
Tejallergiára is utalhat, ha nem gyarapszik (Sajnos sokmindent okozhat az allergia), de ne aggódj! Biztosan nincs semmi baj!!!
Ambi sem hízik mostanában (vagyis most igen), de amikor éppen 2 hete nem volt hajlandó enni, csak szopizni, akkor semmit ne hízott. És a dokinő mindig azt mondja, hogy jókedélyű, jól fejlett baba, jól néz ki, és amíg nem kezd el fogyni, addig nincs baj.

dytke

Nikuc!

Szerintem se aggódj! Ilyenkor már sokkal lassabban híznak, az is belefér simán, hogy 1-2 hónapig stagnál a súly, csak ne fogyjon!
Kamilla holnap lesz 9 hónapos és alig több mint 7 kg! De nem aggódik senki, igazi virgonc, mozgékony kiscsaj, jól is eszik (szopik naponta kb. 5-6x+ 2x kap mást, egyszer főzeléket, hol husival, hol anélkül, ebből kb. 160-180g lecsúszik, illetve Sinlacot kap gyümivel este vagy tejmentes almapépet, abból kb. 150-170g-nyi csúszik le), cseppet sem válogat, szóal szerintem minden ok. vele ( a védőnő meg a gy. doki szerint is), egyszerűen vékonycsontú kicsi lány, ami nem is akkor csoda, én is épp 18kg-val mentem suliba... :lol:

Márti
borossné becz márta

Köszönöm a megnyugtatást.
Valóban azóta gyarapszik ilyen csapnivalóan, mióta mozog. Ebben a hónapban kezdett el gyorsan kúszni, előtte némileg lassabb, bizonytalanabb volt a mozgása, most meg sem áll egész nap. Végig felnyalja a lakást, rámol, játszik, alig alszik. Reggel 7-8 fele kell, alszik 2 órát 11-13 között, meg délután egy felet, ha alszik... 9-10 fele tudjuk elaltatni.
Tejallergia nem lehet, mivel az ekcémája miatt (amit kinőt elvileg) mi eleve nem adunk neki semmi tejeset, sem tejpépet, sem tápszert. Mindenen még az apróbetűt is elolvasom.
Mi sem vagyunk ducik éppen. A férjem ha összekapja magát 70 kg. Én 60 körül (55 fele szoktam járni, csak most szülés után...), és nem is vagyunk magasak. Peti viszont már most nagyon hosszú. 75 cm.
Úgy vettem észre, hogy délután még uzsira egy gyümölcspapit elfogad, de szopni nem akar, úgyhogy azt beiktatom.

Kép

Kép
nikuc

Nikuc, szerintem sincs szükségetek tápira, ne aggódj, ilyen idősen Lillu is alig hízott. :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Nikuc,
ez érdekes, hogy van olyan, hogy szopizni nem akar, de a gyümit megeszi, mert nálunk is van ilyen!

Nálunk is leállt egy időre a súlygyarapodás, 2-3 hét alatt jöttem rá, hogy ha nem kéri a tejcsit, attól még a kaját kéri... addig azt hittem, ha nem issza, akkor nem éhes... Vagy van épp fordítva is, kaját nem kér, de tejcsit igen...

Vicces, de most megint visszaálltunk a 2-3 órás kajálásokra, pedig már egy ideig ment a 4 óránkénti, de megnőtt a kaja-igénye, viszont egyszerre nem tud sokat enni, így most megint sűrűn eszünk.

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Hát a párom még se megy ki mert kissé átverés volt a meló, nem mondtak el mindent, de időben kiderült, hogy teljes mezőgazdasági munka lett volna bírkanyirás, istálótakirítás és gyömölcs szedéstől kezdve minden + 3 hónap nem 2 és ha esik az eső akkor nem fizetnek semmit... hát és skóciaában ami szigetország úgye gyakran van eső... :evil: , de úgy néz ki itthon kap munkát, de nem akarom elkiabálni.

Nikuc - Szerintem is minden rendben Peti súlyával Alexander éphogy 7.5kg és lassan 1 éves. Igaz nagyon régóta mozog aktívan és mostmár szalad is (kivéve szilárd talajon :? vagy ha fogom a kezét akkor szaladhatok vele :wink: )

Susy - Mi a blogod címe nem láttam :oops: ? Nem linkeled be a vonalzódhoz?

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)

Most már megnyugodtam, csak először eléggé megijedtem. :)

Végülis az orvosunk sem aggódott túlzottan. Szerencse, hogy nagyon jó dokit választottunk. :D Azt mondta, hogy előfordul, majd egy hónap múlva meglátjuk, és ha addig sem gyarapszik, akkor is először egy vérvétellel ellenőrzi, hogy nem-e vérszegény, akkor kap folsavat, de nem hiszem, mert a Sinlac, meg a Milupa gabonapép is dúsítva van vassal, meg folsavval és egyéb vitaminokkal.

Veronika: Peti gyümölcsöt mindig tud enni, nagyon imádja. Mostanában inkább szopni lusta. Ha meglátja a kezemben az ennivalót, egyből teljesen izgalomba jön, vigyorog, nyitja a száját, enni akar. :lol: Ő most 5 órát is elvan ennivaló nélkül, de szerintem ez ennyi mozgáshoz sok. Én inkább a 3 órát szorgalmaznám, hiszen ha ébren vagyunk, mi is gyakrabban eszünk.

A Ti babáitok mennyit alszanak egy nap általában? Peti csak 12-13 órát. Mennyit kéne egyáltalán ilyen idősen aludniuk kb.?

Peti nemrég megkóstolta a kukit (extrudált kukorica), és tetszett neki, viszont sós. Szeretnék neki olyat adni, amit ugyanúgy el tud nyámmogni, de nincs sózva. Van valami tippetek? A buláta szerintem pocsék ízű, és vannak benne kemény darabok, úgy emlékszem. Vettem neki tejmentes kekszet is, de fogak nélkül nem tud vele mit kezdeni. Ahogy átázik, darabok válnak le belőle, azt meg egyből kitolja a nyelvével.

Kép

Kép
nikuc

Nikuc!

Van bio kölesgolyó, ami sómentes. dm-ben meg auchanban általában lehet kapni!
Én nem gondolok tejallergiára nálatok, viszont, ha szopik és Te bármilyen tejterméket eszel, az ugyanúgy kiválthatná a tejallergiát, ha lenne...

Márti
borossné becz márta

Nikuc - Hát szerintem teljesen jól alszik Peti én sose tudtam mennyit kéne aludnia de tuti, hogy többet mint amenyit alszik/aludt most is csak kb 10-12 órát oké, hogy nagyobb de nagyon kicsi kora óta alig alszik napközben. :( A kölesgolyót én is megkostoltattam kb 1 hónapja vele mert a szomszédokkal amikor találkoztunk adtak hogy mit szól hozzá, bár ők már sósat etetnek a kicsive (kb másfél éves), de gondoltam 1-2 golyónyi nem árthat és imádta én azóta mindig keresem a dm-ben de mindig ki va fogyva nálunk a sómentes :?

KépKép
KépKép[/ur]l]
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó

A kölest én is szeretem, csak az meg golyó alakú, nem tudja úgy megfogni, mint a hosszú kukit. Vagy szerinted megoldja? Mert én is arra gondoltam, hogy az pont megfelelne.

A tejallergia végülis lehetséges, majd újra kihagyom. Mikor nagyon ekcémás volt, kihagytam az étrendemből mindent, amiben tej, tojás, szója (mogyoró, banán, eper, málna, mák, mandula, tengeri hal) van, de nem lett jobb tőle. Most viszont szinte teljesen elmúlt az ekcémája, annak ellenére, hogy már eszem mindent újra.
Ha allergiás lenne, nem menne a hasa, vagy valami egyéb tünet nem lenne? Mert most teljesen rendben a kaki. Némi nyálka van benne, de csak ha nagyon megnézem, szóval abszolut minimális. Nem híg, napi 2-3x kakil.

Kép

Kép
nikuc

Hát a kölesgolyóval igaz a nagy méretei miatt lehetnek gondok én eltörtem neki és úgy adtam, de mondjuk ő semmit nem hajlandó a szájához emelni evés céljából... :( és én raktam a szájába de ez van. :roll:

KépKép
KépKép[/ur]l]
KépKép
liliommanó

És hogy törted el? :roll: Nem morzsolódik szét?

Kép

Kép
nikuc

Sziasztok!

Végre mi is itthon vagyunk és gép elé ülhetek! Hétfőn érkeztünk haza, vidéken voltunk. Igyekszem újra bekapcsolódni, de ezt a hsz-t is 2 napja írom, sűrűek a napjaink.

Folttisztítás – korábban beszéltetek róla…nem tudom, ki hogy oldja meg, de nekem nagy gondot jelent. Alapvetően Tomi Kristállyal mosok, de most Persil Goldot próbálok, egyik sem az igazi. Próbáltam már Wanish Oxi Actiont, a DM folttisztító szappanját, marhaepe szappant, azonnal áztatom a foltos szakálkákat, szájtörlőket, de semmi sem hozza ki igazán a foltokat. Valami ötletetek nincs?

Dius – hogy megnőtt Barnus, nagyon édes nagylegény már! Utólag is boldog névnapot nektek!

Mindenkinek köszönjük még egyszer a gratukat!

Liliommanó – ti még csak most cseréltek gyerekülést? De jó nektek! Zoló 6 hónapos volt, mikor cserélni kellett, mert már nem fért bele overálban. Szerintem hamar meg fogjátok szokni!

Doki – nekünk eddig semmit nem mondott Szabó doki a fent említett dolgokról, igaz még erről nem is beszéltünk, de azért szerintem szól majd, hogy mi a helyzet, mert ha ez igaz, mi is váltunk, bár nem szeretnénk! Így még ne parázzatok lányok! Annyi rossz pletyka volt eddig is és a fele sem volt igaz! Olyan kismami nincs aki mostanában szülne nála?

Panndi – nagyon aranyosak a lányok!

Gabi – Adél is nagyon megnőtt már, repül az idő! A céklás kép tetszik a legjobban!

Kinga – adjál neki szerintem kézbe adható izgalmas falatokat, a Kismama babakonyhája könyvben sok jó tipp van, csinálj neki katonákat, először úgy is kézzel fog enni. Ha így sem megy, ne erőltesd, majd kedvet kap hozzá! Kézbe bújtatós előkét én is néztem, de nekünk ahány evés, annyi előke kell és néha annyiszor öltözünk. Most műanyag előkét használunk, ezt könnyebb tisztán tartani, de a ruha így is veszélyben van, mert maszatol a kezével.

Márti – nagyon szuper fotók. Milyen gyakran van ez a gyereksziget?

Susy – végre otthon vagy és túl vagy rajta! Szorítottam, igaz nem a gép mellett, de a lényeg, hogy sikerült a műtét! Hihetetlen amiket leírtál, nem gondoltam volna, hogy ilyen lesz és ilyen rossz lesz utána. Bátor voltál! Sok erőt kívánok neked és gyors felépülést, remélem van segítséged és ki tudod feküdni, hogy hamar talpra állj! Sajnálom, hogy elment a kedved a szüléstől, erről mondott valamit a doki, hogy mikor lehet próbálkozni? Még jó, hogy nem Kristóf előtt volt szükség minderre! A blogod nagyon tetszik, de hiszen tudod, nekem is minden vágyam egy ilyen blog! Rendszeres olvasód leszek, az már biztos. Láttam, hogy nem minden recepthez van személyes észrevétel, mindegyik próbáltad már? Ígéretesek nagyon! Bárcsak sok időm lenne, de azért szép lassan minden sorra fog kerülni!

Nikuc – a bio kölesgolyót minden baba szereti, próbáljátok ki! (apa is és én is szeretjük!) Meg tudják fogni, sőt harapni is tudják, ne aggódj!

Rólunk – Zoló kb. 1,5 hete elindult!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok,

képzeljétek, ma fogorvoshoz kellett mennem és Dávidot - szokás szerint - Nagymamira hagytam. Mivel 1 óra csúszás volt, telefonáltam, hogy mi újság, mert éppen aludt, mikor elmentem, de előtte elmondtam neki, hogy mikor felébred, Nagymami lesz itt és legyen jó kisfiú. Anyósom válaszolja, hogy amióta felkelt, azóta sír :shock: :shock: , azaz fél órája, mondtam, azonnal indulok, rohantam hazáig, a fél órás hazautat megtettem negyed óra alatt, de mire ideértem, már elaludt újra. Azóta várom, hogy felébredjen és végre megetessem szegényt. Majd megszakadt a szívem, nem gondoltam volna, hogy így reagál, igaz, utoljára 3-4 hónaposan hagytam többször is néhány órára a Nagyival, akkor nem volt gond. Ez már a szeparációs félelem?
Azt mesélte Anyósom, hogy pár percig eljátszott, aztán felnézett és ahogy meglátta, elsírta magát. Nem tudta elvonni a figyelmét semmivel, se kaja, se újság, se játék. Mindig rázendített, amikor ránézett. :cry:

Kép
ugabesz

Manka! Én úgy tudom, hogy Szabó doki marad a MÁVban (is). Az egyik ismerősöm most járt nála és az asszisztensnél rákérdezett.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Ugabesz: Ez már valószínűleg az. Már megismer Téged, megkülönböztet másoktól, és csak Te kellesz neki. Peti múltkor úgy megijedt anyósomtól, hogy azóta is elbőgi magát, ha meglátja, mert bennemaradt az, hogy elviszi tőlünk. Remélem, Ti ezt megússzátok. De örülj neki, ez azt jelenti, hogy egészséges! :D

Mankabi: A kölesgolyót én is nagyon szeretem! :lol: A foltokra én a Dm-es oxi actionra hasonlító dobozos aktív oxigén port használom, és nagyon bevált. A foltos ruhákat nem áztatom, egyszerűen mikor összejön egy mosásnyi jó mocskos ruha, rakok egy mérőkanállal az előmosó fakkba, kettővel a mosóporosba a por mellé, és eddig minden kijött. Néha 1-2 ruciban maradt valami halványan, azt bedobtam még egyszer. Akkor fordult elő, ha túlságosan teleraktam a gépet, és nem járta át jól a mosószer.

Kép

Kép
nikuc

Nikuc,
én HIPP babakekszet adok, azt imádja fogni és nyammogni.
Foga még nincs, de nagyon könnyen szétolvad a szájában.
De csak addig bírja enni, amíg kilóg a kezéből, a többi megmarad :) Kb. a fele...

Kép

Kép
sz.veronika

Gabesz!

Szeparációs szorongás a javéból! Pacsizhatunk, Kamilla detto ezt csinálja úgy 1 hónapja. Ha itthon vagyunk, jobb a helyzet,úgy elvan a mamákkal, de, csak ha én is itthon vagyok! Szóval anyja kicsi majama lett a lánykám, aki viszont 1 HETE ÁTALUSSZA AZ ÉJSZAKÁT!!!

Márti
borossné becz márta

Márti,
gratula az alváshoz! :)

Nikuc,
Pálmi 11-13 órát alszik éjszaka, nappal pedig 0,5 - 3 órát, ez sajna elég változó...

Amúgy végre én is alszom :) Elkezdtem szedni egy szert az allergiámra és attól :) Utána mondták, hogy jót tesz az idegrendszernek is :)

Kép

Kép
sz.veronika

Nikuc - a kölesgolyó okozhat puffadást, Ambinak nagyon puffadt tőle (délután 5 körül evett) és éjjel ordítva, sikítva pukizott. MOndjuk neki nagyon érzékeny a gyomra ilyesmire. A bulátát szereti. Ha neked nem is ízlik, lehet neki igen. És nincsenek benne nagy darabok. Amúgy a kölesgolyót én késsel vágtam 4 felé, mert ő meg tudta fogni, de mikor belerakta a szájába öklendezett, mert nagy.

Manka- Gratula Zolónak!!!!!!

dytke

Sziasztok!

Kristóf is szereti a kölesgolyót, én szoktam sütni kekszet, azt szokott még enni.

Manka
Gratula Zolónak, kis örökmozgó, felfedező ő is. :)
Műtéttel kapcsolatban, igazából azt mondta a doki, hogy a méhemhez nem nyúltak, csak a petefészekhez, így igazából nem is kellene nagyon várni, de azért nem árt, ha kicsit pihenek. Igazából nem a szüléstől ment el a kedvem, hanem a kórházasditól, bár meglepően jól viseltem, nem sírtam csak a fájdalomtól, és nagyon gyorsan elment az a 4 nap. Úgyhogy egyenlőre várunk, majd ti babások meghozzátok a kedvemet, hiszen milyen egy anyai szív, mindent elfelejt! :)
Bloggal kapcsolatban, nem mindet próbáltam ki, vannak amiket mások (barátok, rokonok) próbáltak, ajánlottak. Örülök, hogy tetszik, igyekszem majd bővíteni és szépíteni még.

Gabesz
Nálunk is kb. ilyen idős korban jelentkezett ez a fajta "probléma" én is jártam hasonlóképpen, de nálunk még apával sem maradt.

Márti
Amíg a kórházban voltam apa volt a legtöbbet Kristóffal, főleg az esti rituálé alatt, fürdetés, alvás, és most azt látom, hogy rettenetesen apás lett. Ma egy kicsit elhúzódott az altatás, mert vendégek voltak, és addig sírt, amíg apa be nem jött, én nem voltam jó neki. Ez más esetben is lehet, vagy valóban azért van, mert az a pár nap kiesett?

Kép
Kép
susytunder

Susy,
pont most olvastam a Spock könyvet újra, és ott van egy rész, amelyben leírja hogy haragudhat a gyerek tudat alatt, ha magára hagyod több napra.

Azt írja ne várjuk, hogy a nyakunkba ugorjon örömében, ha egy hét után meglát, sőt pont ellenkező reakcióra kell számítani... ennek enyhébb formája lehet Kristófnál a pár nap kimaradás miatt...

Ilyenkor rájön, hogy el is veszthet és ahhoz ragaszkodik, aki ezalatt a nehéz idő alatt gondoskodott róla...

Kép

Kép
sz.veronika

Manka, gratulálunk Zolónak a járáshoz :wink:

Susy, szerintem amúgy is vannak ilyen Apa a minden korszakok :wink: a többin meg ne agyalj, nem szórakozni voltál távol, hanem kényszerűségből Kristóf úgyis okos kisfiú, tudja ő, hogy anyára is számíthat :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Susy - ne aggódj Kristóf miatt, szerintem nem haragszik rád! Az apásságról tudnék mit mesélni, Zoló hihetetlenül apás, ami egy ideig komoly lelkifurdalást okozott, hogy vajon miért. Ha hazaér apa, állandóan menne hozzá, főleg az ölébe. Még annyi ideje sincs, hogy átöltözzön vagy lefürödjön, mert sír utána és én ilyenkor semmit sem tehetek. Ha megjön apa és éppen eszünk, mindent abbahagy, amíg apa le nem ül és kezdi el etetni, ordít, hogy vegye ki az etetőszékből. Ugyanez van ha babakocsival megyünk elé, akkor is kéredzkedik az ölébe, amint meglátja. Reggel amikor indul, sír utána, szinte alig tud elkészülni, mert állandóan az ölébe vágyik a fiatal úr! De ha csak utazunk és apa fordul egyet a csomagokkal, már akkor sír, hogy hová ment, hiába mondom neki, hogy mindjárt itt lesz! Én ilyet még mástól nem is hallottam. Néha az altatásnál sem vagyok jó. Én ölben, a hintaszékben ringatva altatom, apa sétál vele és a vállára hajtja a kis fejét. Néha ez kell neki. nem is értem. Ma már ezt elfogadtam és nem bánt, biztos lesz anyás korszak is és egész nap pedig hozzám bújik, így nyugodtan kijelenthetem neked, hogy nem haragszik rád Kristóf, csak most apa a sztár! :)

Szeparációs szorongás - nálunk ez kimaradt, legalábbis én így látom. Mi ugyan hármasban vagyunk, a nagyik messze laknak, de sokat látogatjuk őket. Ilyenkor már a kezdetektől fogva kivívták magunknak, hogy egész nap szinte ők foglalkozzanak vele. "Megetethetjük? Elaltathatjuk? Vissza altathatjuk?" Most erre mit mondjunk, alig látják az unokájukat, így Zoló ezt szokta meg. Így ha náluk vagyunk és el kell intéznünk dolgokat, rájuk bátran bízzuk, mert nincs gond. A hétvégén lagziban voltunk (sogórnőm), így anyuék végezték az esti rituálét (etetés, fürdetés, altatás), mert nekünk jelen kellett lenni és szerencsére semmi gond nem volt, igaz ez volt az első eset, hogy egyikünk sem volt ott este.

Nekem is van egy problémám ami komoly gondokat okoz mostanság: el vagyok keseredve, hogy mindent jól csinálok-e, mert elég nehéz ügy mostanában az evés, pedig finomakat főzök külön neki és néha meg sem kóstolja, csapkod, köpköd, semmi sem jó neki, repül minden, koszos minden, nagyon dacos, sokat hisztizik, néha nagyon nehezen tudom elaltatni és ilyenkor tele vagyok kétségekkel és aggodalommal. Nem akarok odáig jutni, hogy türelmetlen legyek vele, de ezek most nagyon nehéz idők nekem. Másnak is vannak ilyen napjai?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Gabesz - azt elfelejtettem tegnap, hogy a natúr kölesgolyó is enyhén sózott

Manka - nekem folyamatosan ilyen gondjaim vannak. A 10 hónapból több volt a szenvedés, mint az öröm. Ambi még mindig inkább szopizik. Vannak jobb idők, most 3. napja megint csak szopizik, max. kenyeret, bulátát rágcsál, de mást nem. Ma próbált egyedül enni délelőtt, keveset így megevett, de se délbe, se uzsira semmi. És ugyanez. Hajigál, csapkod, hisztizik. Én a fogára gyanakszom, de igazából nemt udom mi lehet az oka.
Engem mindenki azzal nyugtat, hogy nem lehet nem jól csinálni az anyaságot. Hát remélem igazuk van. Mert az én gyerekem nem eszik, nem alszik, semmit nem csinál úgy, amit elvileg ilyenkor szoktak. Próbálom elhinni, hogy ő ilyen.

Szerdán hihetetlen szar napunk volt. Egész álló nap nyafogott, nem bírtam letenni. 1,5 óra alatt nem bírtam megebédelni, mert ha letettem sírt, én meg nem bírom hallgatni. Aztán tegnapra áttört a bal lapátfoga. De még nincs vége a kínlódásnak (bár tegnap és ma már jobb volt), jön még 3 egyszerre, és nem úgy néznek még ki, mintha holnap kibújnának :(
Zolónak nem jön a foga? Vagy egyszerűen nem éhes?
Fel a fejjel!!!!!!

dytke

Dytke - milyen ismerős dolgok! Zoló hihetetlenül aktív, érdeklődő, izgága, kíváncsi és nyughatatlan, igazi kétemberes gyerek, azt hiszem már megedzőttem a tesót illetően nem érhetnek meglepetések. Csodálkozni nem csodálkozom rajta, mert az apja is ilyen volt, csak így egyedül nehéz. Most én is a fogára gyanakszom, duzzadt 4 is nagyon, már tényleg nem sok kell neki áttörik az ínyt, de bele se gondoltam, hogy ez okozná, mert egyébként is sajtkukac és nem az falánk gyerek. Az evésnél még a meleg is eszembe jutott. Újabban a kádban is sír, ha hajmosás jön, amint a tarkóját éri a víz, sikít! Vajon miért fél ennyire. Igaz nem voltunk babauszin, de rossz élménye sem volt és korábban nem csinálta ezt, szerette a pancsit, de most lerövidültek a fürdésidők. Akkor neked is kitartást és sok türelmet kívánok és ha ez vígasztal, nem vagy egyedül. Azt írja a Ranschburg könyv, hogy egy dolog, hogy milyennek képzeltük az anyaságot el magunkban és egy másik a gyerek alaptermészete. Ha a kettő nem egyezik, akkor lehetnek a csalódások, gondok, így csak annyit tehetünk, hogy elfogadjuk ezt az alaptermészetet és ehhez igazodunk. Ezt teszem én is, csak néha elfáradok! De annyi mindennel kárpótol helyette és apa is inkább azt mondja, legyen ilyen sajtkukac rosszcsont, mint egy halvérű, félős, tedd ide tedd oda gyerek. Ettől nem kell félnünk, csak bírjuk energiával! Láttad, hogy mit csinált baba-mama tornán is! :)

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka - úgy látszik egy húron pendülnek a fiúk :) Pár alkalommal Ambi is sírt hajmosáskor, de elmúlt ez is, és már nem sír. nem tudom mi volt a baja. Mi sem jártunk babuszira, de neki sem volt rossz élménye. Rejtély.
Apa nálunk is mindig ezt mondja, és nekem is az a véleményem, de néha egy-egy napra lehetne a seggén ülő gyerek :)
Neked is kitartás! És Jenő bácsinak nagyon igaza van.

dytke

Sziasztok!

mankabi, kitartás!

Zsófi egy ideig csak állva volt hajlandó fürdeni, aztán egy ideig csak úgy evett meg bármilyen kaját, ha gyümölcsöt is kevertem bele. Én nem küzdöttem ezek ellen, mindkettőt kinőtte :wink:
Én könnyítettem az életemen, ebben a korszakban nem főztem neki, üvegeset evett, miután az én főztömet párszor kiköpte, gondoltam, nem strapálom magam testileg és lelkileg, jó lesz nekünk az üveges is. Nem bántam meg, több időm volt rá, és legalább nem esett rosszul, hogy nem kell neki a kaja.

Kitartás, a terhesség eleje amúgy sem könnyű, de majd túlélitek ezt is! Próbáld a vicces oldaláról megközelíteni, vedd lazán, és tényleg: ezt nem tudod rosszul csinálni :)
Vendég

Susy!

Lehelem csinálta ezt velem, amikor Bercit szültem és kórházban voltunk. Én hajlamos vagyok azt hinni, hogy tudat alatt büntetett...1 hónapig ki sem mondta azt, hogy Anya! Addig pedig hihetetlen anyás volt, de rájött, hogy Apára számíthat. Valamilyen szinten csalódást okotam nekei az eltűnésemmel és elbizonytalanodást, pedig előtte sokat beszéltünk a kórházról és arról, hogy milyen jó is lesz majd neki Apával. Amikor kontrollra visszavittük a kórházba Bercit 4 hetesen, lehel gyakorlatilag sokkot kapott a kórház épüleétől, felismerte, hogy oda tűntem el, amikor nem voltam otthon.
De ne legyen lelkiismeretfurdalásod, tényleg fontos volt, hogy megműtsenek! Túl fogtok lépni ezen és minden rendben lesz! Lehel is hamar megbékélt, mivel Ő egy percig sem a babára haragudott, amint látta, hogy nem tűnök el újra,visszatért az én anyás kisfiam! :lol:

Márti
borossné becz márta

Jó reggelt!

Köszönöm a választ mindenkinek! Azt hiszem lassan vissza állunk a régi kerékvágásba, a szüleim is haza mentek pénteken. Most már elég jól "szóba áll" velem Kristóf, már többször aludtunk együtt, és már az ételt is elfogadja tőlem. Annyi minden van, amire az ember nem is gondol, nálatok is Márti a kórház mit vált ki a gyerekből.
:shock:
Remélem lassan én is a régi leszek, rettentő fáradékony vagyok, naponta 2x alszom Kristóffal, pedig annyi dolgom lenne.

Manka
Sajnos nem tudok neked tippet adni, de egy biztos, erőltetni nem szabad. Kristóf mindig jó evő volt, nekünk sosem volt problémánk, de a sógornőm mai napig megküzd a gyerekkel minden egyes evésnél (20 hónapos a fia most) Szóval kitartás. Ahogy Dytke is írta, ő ilyen.

Hoztam nektek egy képet, nekem most ez a nagy kedvenc.

Kép

Kép
Kép
susytunder

Susy,
nagyon édes ez a kép! :)
Pihengess sokat, a háztartás várhat...

Márti,
rossz lehetett hogy Lehelt ennyire megviselte a dolog... :(

Egyébként azt még nem mondtad Susy, hogy végül Kristóf bemehetett látogatni a kórházba? És nálad Márti? Lehel anno bent volt? Vagy ez a pár nap teljes szeparációval telt el? Telefonon hallhatta azért a hangod?

Kép

Kép
sz.veronika

Bár nem engem kérdeztél, de válaszolok :D Zsófi bejött hozzám minden nap, férjem behozta. Még Fruzsihoz is becsempésztük a kórterembe :wink:
Vendég

Veronika!

Pont az volt a rossz, hogy minden áldott nap bejött! Az ember azt gondolná, hogy ami bejött az egyik gyerkőcnél, az jó a másiknál is! Csabit behozta Apa anno minden nap, amikor Lehel született. Nagyon jó volt, én is becsempésztem a kórterembe, megsimogatta a picit, kapott tőle ajándékot. Féltékenységnek se híre-se hamva nem volt sem akkor sem utána, soha! Gondoltuk, hogy na akkor ez így jó lesz, amikor már Lehel is nagytesóvá válik. De Ő nem így élte meg! Hiába lehettek a Rókusban minden nap velem akár 1 órát is (ameddig csak akartak, akkor ott fizetős szobában voltam és bejöhettek), egyszerűen naponta szembesült a kórház látványával Lehel, iszonyúan megviselte, hogy naponta el kell szakadnia tőlem, ráadásul ez ki sem derült a viselkedéséből, soha nem sírt búcsúzásnál, puszit adott, integetett stb. Aztán, mire hazajöttem, akkor telt be nála a pohár! Nagyon durva volt, komolyan sokat sírtam, hogy elvesztettem a kisfiamat...pedig az ember józan ésszel tudja, hogy ez nincs így, de szülés után, kavargó hormonokkal stb., nagyon kivoltam.
És el is határoztam, hogy Kamillát majd 1x megnézik, amikoris az ajándékot is megkapják tőle, aztán ezen kívűl nem jönnek be a kórházba! Nagyon féltettem Bercit, mert Ő is nagyon anyás fiúcska, a mai napig. És ez bejött! Persze naponta beszéltünk telefonon, de a férjemnek is könnyebb volt, hogy nem kellett a 3 gyerekkel 2x bő 1 órát autózni, aztán meg a három, hatfelé szaladó kiskölyköt terelgetni, ahelyett, hogy a lányában gyönyörködött volna! Hiányoztak, nagyon!!! De be kellett látnom, hogy így legalább nem ismétlődik meg naponta az elválás, ami még nehezebbé tette volna számukra a távollétem elviselését!
Szóval az ebből a tanulság, hogy minden gyerek más és másképp is reagálhat ugyanarra a dologra!
Berci teljesen jól vette az akadályt és csak akkor bukott ki, ha elvonultam altatni a kislányt. Amikor már itthon voltam, szüksége volt rá, hogy ellenőrizze: nem tűntem-e újra el?
És persze megbeszéltük előtte, hogy mi lesz, miért kell kórházba mennem, ki fog rájuk vigyázni stb. Szóval váratlanul nem érte őket a dolog, de megélni más ezt, mint beszélni róla!

Márti
borossné becz márta

Hát igen, ahogy nincs két egyforma felnőtt, úgy nincs két egyforma gyerek sem :lol:

Én most azt gondolom Lillu bejön majd tesónézőbe, hogy akkor mi lesz azt nem tudom (a februári kórházi tartózkodás alatt megoldotta ezt a dilemmám az élet, akkor ugyanis látogatási tilalom volt :twisted: )

Susy, jobban vagy már?

KépKép

KépKép
beneildi

Veronika
Köszönjük szépen a dicséretet.
Nem volt bent nálam Kristóf, telefonon beszéltem vele egyszer, de eléggé görbült a szájacskája lefelé azt mondta apa, így ezt is kihagytuk.

Ildi
Alakulok, csak az a fáradtság múlna már. Akkor voltam így, amikor terhes voltam, állandóan aludtam volna, de most erről szó sem lehet.

Kép
Kép
susytunder

Hát pár hónap múlva reméljük már Kristóf kistesója okozza az álmosságokat. Nem véletlen van szerintem a javasolt pihenőidő ilyen műtétek után :wink: Addig is jó pihenést, már amennyire ekkora gyerek mellett lehet :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Márti,
na akkor így legyen okos az ember, mi? Pedig azt hittem most rájövünk valami nagy okosságra ami segíthet legközelebb... :) A könyvben legalábbis azt írták, hogy minél jobban tartsa az ember a kapcsolatot, hát ezek szerint ez sem jön be mindenkinél...

Kép

Kép
sz.veronika

szerintem ebben a témában amúgy is nehéz okosnak lenni, legfeljebb segítenek a tapasztalatok, hogy mások is átvészelték azt a pár anya nélküli napot :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?