Lányok mi van itt????
Háááát, ha első indulatból írtam volna, asszem elég durva lett volna... így inkább kicsit hagytam "pihenni" az indulataimat.
Először is,
Cseriani ha el mersz tűnni, akkor elmegyek érted ide a szomszéd faluba és kirángatlak onnan!!!!!!
Dius! A te reagálásodon viszont nagyon kiakadtam! Ani hsz-e egyáltalán nem volt kioktató sem számonkérő sem sértő! Sőt, ő csupa olyan dolgot írt le, ami teljesen helyénvaló, amit úgymond a "nagykönyvekben" is megírnak. Szerintem nem bántott téged itt még senki, sőt próbáltunk neked tanácsokat adni, ha baj volt mi is aggódtunk veled együtt, az örömödben mi is örültünk.
Többször írtad, hogy gond volt Barnussal, amikor te tejet fogyasztottál (értem itt főként az ekcémáját), ekkor is próbáltunk neked tanácsot adni, én mivel érintett vagyok a témában (sajnos), nem csak a hallott/olvasott dolgok alapján, hanem saját tapasztalatból is. Én ha jól emlékszem még írtam is neked, hogy kerüld Barnusnál 1 éves koráig a tejes dolgokat, nehogy allergiás legyen rá a tünetei alapján. Én mindent megtettem, mikor Dominiknál azt mondták, hogy egy éves koráig semmiféle tejes dolgot nem kaphat, mivel a befulladása miatt tejallergiára veszélyeztetett. Betartottam mindent, mégis érzékeny a tejre. Azt is írtam neked, hogy ha tápszer kéne Barnusnak mindenképpen HA-s tápszert írass a dokival. Most ne vedd kioktatásnak, de nem azért írtam neked akkor ezeket, mert nem volt jobb szórakozásom. Csupán segíteni szerettem volna neked, hogy megelőzzetek egy esetleges ételallergiát. Mert hidd el nem olyan egyszerű dolog ám ez, főleg nem egy kétéves gyereknél! Annyi minden finom étel van a tejpépen kívül, amit egy ekkora gyerek ehet, nekik még ebben a korban nem a változatosság a lényeg, sőt a megszokott dolgokra (ízekre is!) sokkal nagyobb szükségük van még, hisz ez jelenti a biztonságot számukra. Zöldségeket, gyümölcsöket olyan változatosan el lehet egyébként készíteni, ha már több félét kipróbáltatok. Most még nem a ti ízvilágotok kell Barnusnak.
Ha elfogadsz egy tanácsot, akkor beszélj a háziorvosotokkal, mondd el neki a korábbi tejjel kapcsolatos problémákat, és kérd ki a véleményét. Ha mindenképp ragaszkodsz a tejpéphez írass Barnusnak hippoallergén tejpépet, nagyon finom az is (és nem ragad bele a tányérba ha nem mosogatod el azonnal!
). De a Sinlac pépet én is csak ajánlani tudom (
Ani! én ajánlgattam itt nektek!), az teljesen allergénmentes, laktató, tápláló, finom. Ráadásul bármit keverhetsz hozzá, még sütit is süthetsz belőle. Gyümölccsel, zöldséggel elkészítve is nagyon jó!
És kérlek ne háborogj azon, ha valaki tanácsot (nem mellesleg nagyon jó tanácsot) ad!
Cseriani! Te meg ne aggódj, nincs veled semmi gond. A másik fórumos balhé szerintem nem téged minősített! És most nem írok mást, mert ha leírnám, amiket gondolok, akkor aztán tényleg sértődés lenne! (nem részedről!!!)
Nálunk kedden volt anyák napi ünnepség az oviban, nagyon ügyesek voltak a gyerekek, majd holnap hozok képeket is, nem ússzátok meg