Szalamandra
Ezt nekünk is így mondta a védő nő, de nem a növekedés serkentő miatt, ez nekem új, hanem azért, mert primőr és rengeteg szerrel/vegyszerrel kezelik. Én még a banánt is megmosom.
Fagyasztott zöldségeket eszünk mi is, és épp ma este fedeztem fel, hogy kibújt a borsó, amit ültettem, úgy tudok neki örülni.
Márti
Kamilla nagyon édes! Elkezdtétek már a hozzátápit? Már annyit akartam kérdezni, hogy az anyósod volt e a keresztelőn, és megenyhült e már?
Anita
Levente is nagyon cuki, csupa szem.
Képzeljétek lányok mi történt délután. Kimentünk Kristóffal az udvarra, és olyan jól elvolt, gondoltam gazolok kicsit, mert nálunk úgy nő, mintha azt vetettük volna el. Kristóf is csatlakozott, lelkesen húzogatta a gazt, a szemem rajta volt, hogy nehogy megegye, és egy pillanattal később, annak is töredéke alatt, iszonyatos ordításba kezdett, szinte reszketett. Ránéztem és egy fekete valami volt a pólóján, de olyan hirtelen reagáltam, hogy nem láttam mi az, egy mozdulattal lesöpörtem róla. Lehet egy pók volt, vagy valami bogár, de az is lehet, hogy valami gazt ejtett magára. Eközben ő egyfolytában a füléhez kapkodott, mint amikor odarepül valami és elakarjuk hessegetni, de semmit nem láttam. Aztán leguggoltam és néztem, hogy mi lehetett, amit lesöpörtem róla, de semmit nem láttam a fűben. Később sem találtam semmilyen csípést rajta. Most jön az ijesztő része, az orrából elkezdett folyni valami narancssárgás valami. Megtöröltem és nem jött több. Beszéltem orvossal, azt mondták nem hiszik, hogy összefügg a kettő, adtam neki Fenistil cseppet. Jó kedvű továbbra is, csak addig sírt, amíg az ölembe nem vettem, utána már kézmosásnál alig bírtam megfogni, majd bele ugrott a mosdóba. Nagyon félek, elképzelésem nincs, hogy mi lehetett ez az egész, iszonyatos volt látni rajta a rémületet. Lehet csak megijedt valamitől, vagy valamit az orrába kent, nem tudom, de már bánom, hogy az udvaron maradtunk, pedig ki akartunk menni sétálni. Most percenként nézem, hogy lélegzik e, rettegek, hogy valami baja lesz.