Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Minden kis és nagy gyerkőcnek sok-sok mikulás csomagot kívánunk :D :D :D :D :D :D Kép
Vendég

Kép

Boldog Mikulást mindenkinek! :lol:

KépKép
winchi

Matyi Mikulás ajándéka nekünk, hogy tegnap elindult! :lol: De úgy istenigazából, roppant büszke magára, minden gyerek ilyen diadalittas arcot vág a menéshez? Zabálnivaló :lol:
Gégéé tényleg fura, hogy magasabb szinten közlekedik a manó :lol:

Tegnap délelőtt eljöttünk anyuékhoz, apukám kijött a délibe értünk, nem kellett metróznunk a babakocsival. Matyi nagyon jól viselte, felpörgött nem aludt délután viszont ment egyfolytába.
Érdekes, hogy anyuéknál csinál folgokat először, itt állt nágykézláb, itt ült fel és most itt indult el.

Szösz még a fényképet kérdezted ami előhivattunk, nagyon jó minőség lett, szerintem örülni fognak akik ilyet kapnak karácsonyra.
Megyek megnézem, hogy mit akartam még írni nektek, visszaolvasok...

KépKép
winchi

A lényeg:
TÜNCIIIIII! Örülök, hogy ilyen jó erőben van a fiatalember odabent, remélem neked is sok erőt ad! :wink:

Betti én is szerettem áztatni magam, és miután a fürdőket nem ajánlják, 5 hónapos terhesen ugyan még voltam de aztán én is a saját kádunkban éltem ki a kacsa hajlamaimat :lol:

KépKép
winchi

Kép

Boldog Mikulást Mindenkinek!

Kép
zsula

sok csomagot és boldog mikulást kívánunk!!!
Vendég

Képzeljétek nálam járt tegnap a mikulás és egy egész kartondoboz finom mandarint hozott! Ennél jobbat ki sem találhatott volna!
Férjem kapott virgácsot is, azóta azt elemzi vajon miért? :D

Betti
Kép
betti0412

winchi: gratulálok Matyinak a menéshez. De ügyi! Úgy látszik anyukádéknak jobban produkálja magát. :) Majd fotózd le milyen fejet vág... :) Kíváncsi vagyok!

betti: zöldségboltja van a télapónak? :)

Mi is boldog Miki ünnepet kívánunk mindenkinek a cumisüveges mikulásommal!

Kép

KépKép
ancsi_pancsi

Sziasztok!

Boldog mikulást mindenkinek! :D

Hannus, és Dorka is nagyon szép, puszi nekik!

Matyinak nagy gratula, nagyon ügyes.
A dm-es képek tényleg nagyon jó minőségűek, csak ajánlani tudom.
:wink:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Sziasztok!
Mi is boldog mikulás ünnepet kívánunk mindenkinek!
Vendég

csatlakozom az előttem szólókhoz. a dm-es képek jók. bár kicsit zavar, hogy a normál méret 10X13cm.
Vendég

Akkora köd van itt, nem látom a szomszéd házat...

Reggel fel kell hívnom a nőgyógyit, az eredményem miatt, remélem nincs semmi fertőzésem.
Me elértem az 5 kiló súlygyarapodást is, még egy 5-el kibékülnék teljesen, ha sikerülne.
27. hetet kezdem a héten, ha lassan is de telik az idő, nagyon várom a 30.-at, valamiért akkor már biztonságosabbnak érzem.
Gyönyörű a két karácsonyi vásár itt Szegeden, az egyik a Széchenyi téren, a másik meg a Dóm téren van, a Dóm téri kézműves vásár, tetszik, hogy nincs bóvli, ellenben nagyon szépen megcsinálták, este úgy néznek ki a sátrak, mint a mécsesek.
Újítottak a világításokon is a városban, eddig fel sem tűnt, mert nappal szoktam kolbászolni arra, de tegnap 5-kor indultunk neki férjemmel, olyan világítást tettek a körűtra, mintha folyamatosan hullanának a csillagok. Tényleg szép.
Kezd a karácsonyi hangulat elérni lassan.

Betti
Kép
betti0412

Sziasztok!
Mindenkineg boldog Mikulást!
Mi jól vagyunk.Gyerekek most oviban,Írisz alszik,kifáradt,délelőtt ringatón,meg mikulásbulin voltunk a babaklubban. Kép Kép Kép
Mindenki el volt ájulva tőle hogy mijen ügyesen stabilan jár már.
Mászni már abszolút nem is mászik.
Winch köszi puhatalpú ügyben a segítséget,ezt kapta a kisasszony szülinap-mikulásra. Kép
Na most felébredt adnom kell neki kaját.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Sziasztok!
Mindenkineg boldog Mikulást!
Mi jól vagyunk.Gyerekek most oviban,Írisz alszik,kifáradt,délelőtt ringatón,meg mikulásbulin voltunk a babaklubban. Kép Kép Kép
Mindenki el volt ájulva tőle hogy mijen ügyesen stabilan jár már.
Mászni már abszolút nem is mászik.
Winch köszi puhatalpú ügyben a segítséget,ezt kapta a kisasszony szülinap-mikulásra. Kép
Na most felébredt adnom kell neki kaját.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Eskü nem akartam 2x!

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Sarmi: nagyon ügyi Írisz és szép a cipője, hol vetted? Karira kap Dorcsi is, mert már kinövi amit kaptunk.

Levit visszavittük az ortopédiára, most másik doki volt, eddig egy nagyon öreg dokibácsi nézte, most egy fiatal laza dokibácsit fogtunk ki, apával volt bent Levi, de ő is azt mondta, hogy kinőheti még Levi a bokasüllyedést, csak ne adjunk a lábára olyan cipőt, aminek hálul csak pántja van. Zárt sarkú cipő kell. Mondjuk a másik is ezt mondta, csak közben mindig javasolta a siestát, de azt nem mindig tudjuk megvenni, csak ha kifogjuk az akciót.

Más: eldöntöttük,oltatunk. Ma megyek a dokihoz felíratom, meg megbeszéljük mikor. Úgy döntöttünk Dorcsi is megkapja, meg mi is. Levit idén már nem is viszem oviba, azt írják 2 hét, mire kialakul a védettség, akkor addig nem viszem, utána meg az utolsó hétre már nem akarom.
Én oltásellenes voltam eddig...
most sem vagyok teljesen meggyőzve, de már nem agyalok rajta többet, döntöttünk apával.

Szösz: ugye nincs bajotok az oltástól?

Betti: eredményed? Köszi, hogy írtál Tünciről, rengeteget gondolok rá, örülök, hogy a babóca folyton mocorog neki, remélem hamarosan elmúlik a vérzése.

Winchi: garatulálok Matyi elindulásához!

Zsula: de jó, hogy jelentkeztél, Krisztián hogy van?

Bibii, Hettuli ti olvastok? Mi újság veletek?

Lara, Ancsi aranyosak a lányok a képeken. Most mennem kell, feltűnően nagy a csönd a szobában.
Vendég

Mancsa, eredményeim természetesen nem lettek ma kész, esetleg holnap. De ez tök jó, mert ha lenne valami, akkor már eltelt egy hét gyakorlatilag, addig a valami azt csinál, amit akar bent.
Tüncivel beszéltük épp, hogy ez a toxoplazma vizsgálat neki is negatív, ismételni kell mindig, most én cukorral együtt voltam két hete, de leghamarabb december végén lesz eredmény, de ugye akkor nem nő a füvecske sem, így január 7.-én ha megyek védőnőhöz, akkor kapom meg az eredményt. Másfél hónap cirka, toxoplazma meg ha van, addig él és virul.....

Nálunk elég érdekes rendszer van. Van a védőnő, akihez járkálsz, meg jön. Ő semmi eredményed nem lát, beutalót sem adhat. Aztán van a központi védőnő, akihez már csak te járkálsz, aki adja a vizsgálatokra a beutalót, és aki mindig belenyomja a helyi doki pecsétjét a könyvbe, ez az a négy pecsét, ami kell, de a dokit soha nem látod. Aztán van a magán dokid, aki szintén pecsétel mikor mész. Lassan már nem férek a könyvecskébe. :D
Ez máshol is így van?

Betti
Kép
betti0412

betti!
nekem nem volt magándokim. általában időpontra jártam egy dokihoz, ha kértem meg is nézett ultrahanggal, nála akartam szülni, de máshogy alakult.
a védőnő látott havonta, (súly, vérnyomás, mást nem nézett sose) de ha nem mentem mert valami volt, az sem volt nagy szám. cukorterhelés nem volt, hozott egy cukormérőt, megszúrta az ujjamat és megmért, utána ettem egy zsömlét és két óra múlva megint jött és megmért.
a 36. héttől jártam nst-re. és ennyi volt az egész.
szerencsére jó dokit fogtam ki a szüléshez.
:oops:
Vendég

Sziasztok!

Mancsa:Én sem tudom mi legyen az oltással úgy félek töle hogy lesz valami szövődmény lehet hogy nem most,hanem pár év múlva(higany)egyenlőre még nem javasolja a gyerekdoki 2 éven aluliakat nem szivesen olt be,de ha nagyon jön a járvány akkor változhat az álláspontja.

Betti:Nekem egy védönő volt de ő sem adott beutalót,azt a háziorvos szokta adni.Örülök hogy karácsonyi hangulatod van :D olyan gyorsan megy az idő mindjárt szülni fogtok :D Tényleg jó hogy sok mindent kaptatok nekünk mindent meg kellett venni,nem volt kevés,de nagyon szeretek Hannusnak vásárolgatni :D Tüncit puszilom,örülök hogy ilyen virgonc a gyerkőc :D

Sarmon:Nagyon aranyos Írisz :D

Beze:Úgy néz ki hogy majd jövő héten megyek a doki bácsihoz akkor majd megírom milyen lett az új rendelő :D

Winchi:Matyi nagyon ügyi :D :D :D :D Képet képet!!!!!!

Tegnap találkoztunk a télapóval Hannus nem ijedt meg még mosolygott is aztán elvette gyorsan az ajándékot :D Azóta minden képen megismeri a télapót.
Jövő héten beadjuk ingatlanoshoz a telket hátha találnak rá vevőt,de jó lenne.
Na megyek mosogatni :(
Vendég

Sziasztok!

Mancsa: jól vagyunk,nem lett gond az oltásból. (Rékánál egy fél napos enyhe láz, de éjszakára már jól volt) Remélem ezután sem lesz.

Én úgy vagyok vele, hogy ha már engedélyezték az oltást, csak nem csinál bajt, aki engedélyezte, biztos jobban ért hozzá, mint én. Másrészt a kötelező oltásokban sem tudjuk, hogy mi van, mégis szó nélkül beadatjuk. Na meg ott van a Rota elleni, azzal sincs még túl régi tapasztalat, mégis sokan beadatják. Mi abból kicsúsztunk, sajnálom is.
Egyébként szerintem elég nagy járvány van már, Réka még csak jövő héten lesz védett, de én addig is félek,nehogy elkapja. Ma az utcán már láttam több maszkos embert is. Fura volt.

Sarmon: Nagyon cuki Írisz, és jó kis cipője van. Azt hiszem karácsonyra én is rendelek egy liliputit.

Betti: Jó,hogy Szegeden szépek a vásárok. Itt már évek óta ugyanolyan, jó lenne, ha itt is újítanának! Nekem is csak egy védőnőm volt, ő havonta mérte a vérnyomást, súlyt, haskörfogatot, vizelet tesztet, meg a cukorterhelést. Beutalókat nálunk csak orvos adhat. A toxoplazma eredményeimen, nekem is mindig hetekig ültek, sőt az egyiket talán 2 hónap múlva kaptam meg, pedig azt direkt azért kértem,mert Görögo-ban voltunk, és mindenhol kóbor macskák voltak. Persze én azt gondoltam, hogy ha baj lenne, akkor gyorsabban küldenék. Szerencsére nem volt baj.

Ancsi, Lara: Olyan fura, hogy Ti még mindig olyan sokat jártok a dokihoz, én már lassan el is felejtem,hogy hol rendel.

Anyany: Régebben a digitális fényképezőgépek 3:4 arányú képeket készítettek, ebből lett a 10X13-as kép. Most már sok fényképezőgépen be lehet állítani a 2:3-hoz arányt (legalábbis a mienken be lehet), akkor már 10X15 lesz az előhívott kép a DM-ben is.

Gratula Matyinak! :D

Szösz

KépKép
szosz

Gyorsan a mi dokink véleménye az oltásról: azt mondta nagyon jól tettem, hogy oltatunk, most már ő is beadatta a kisfiának, 2 év alatti, Mondtam, hogy a sima influenza ellenit soha nem kaptuk meg, de most sem kérem, azt mondta nem baj, az túlélhető. Végül én megkaptam ingyen, de ezt majd később elmesélem, apáét felirattam, ha kijön a takonykórból megyünk és vele együtt a gyerekek is megkapják, ők féladagot. Levivel még úgyis várna pár napot, mert most kapott antigyogyót, Dorcsi meg köhög.

Szösz köszi az infot. Jövök majd, csak fürdetek.
Vendég

Sziasztok!

Túl vagyunk a szülinapi bulin. Az egész hétvége annyira pörgősre sikeredett, hogy vasárnap 9-kor már durmoltam, és még ma délután is két órát aludtam. Ma is korán tervezem a lefekvést. Férjem szerint olyan vagyok, mint egy óvodás.

Apa és Milu elmentek a nagymamához Blellére és még nem értek haza. Férjem hívott 7-kor, hogy a gyerek nem akar hazajönni, nem akar öltözködni. Én csak annyit kérdeztem tőle, hogy : "Pisztolyt tart a fejedhez, hogy nem tudod öltöztetni?" A válasz egy halk Nem. volt. :lol: Sztem már jönnek haza, de így is elcsúszik elég rendesen a fürdetés. :roll:

Matyinak gratula, hogy ilyen ügyesen elkezdett járni!

Sarmon: Írisz nagyon kis édes!

Kép Kép

Kép
jaffa4

Sikerült a kettő db gyertyát elfújni. Nagyon boldog volt, mondta, hogy: Még egyszer! :D

Az ajándékok annyira nem érdekelte az elején, mert a csokitorta sokkal finomabb volt. Mikor jóllakott, akkor kezdte el bontogatni őket.

Ja, ma délelőtt voltunk tanácsadáson és dokinál oltatni. 11,5 kg a kisasszony és 89 cm. Simán ráállt a mérlegre és a "mókusok is megmérték" hány cm.
Szerencsére nagyon jó a dokink és nagyon gyorsan tud oltást beadni. Volt egy kis sírás, de mondtam neki, hogy az bőven belefér. Kép Kép Danubius emlékére

Kép
jaffa4

Milunak nagyon-nagyon boldog születésnapot kívánunk :D :D :D :D :D :D Kép

Nagyon helyes a képeken :D :D :D És a csokitorta nagyon guszta :D éhes is vagyok :oops: Mit kapott ajándékba?h1n1 elleni oltást kapott?

Mancsa:Holnap én is felhívom a doki nénit mert 3 hete beszéltünk az oltásról és azt mondta ha durvább lesz akkor az ilyen piciket is beoltja most már durvább úgyhogy megkérdezem.
Még mi sem értünk oda az oltásra
:oops: Hannust nem tudom kire hagyni és nem akarom elvinni a kórházba.De a héten már odaérünk.

Szösz:Nekem sajna a pcos miatt kell dokihoz járkálni :(
Vendég

Milunak Boldog Szülinapot!!!!!!

Én is pont azt szerettem volna kérdezni, amit már Lara is. Na mindegy. Szóval: mi volt abban a nagy dobozban? Milyen oltást kapott Milu?

Szösz

KépKép
szosz

Szösz:Még nem is tettél fel képet a sétálgató Rékáról :)
Vendég

Véletlenül nem tudtok fehérváron dévényes tornászt?
Vendég

Még egy kérdés!Szerintetek melyik ingatlanirodába érdemes beadni a telket?Én nem ismerek ott egy irodát se.
Vendég

Milu drága BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!

Sarmon nagyon csini ez a tutyi, én nagyon szeretem Matyinak a liliputit nekünk alulról hideg a lakás és az jó bélelt. És abban indult el Matyi :lol:
Képet még nem sikerült csinálnom róla, mert a gyors helyzetváltoztatásnak köszönhetően sosincs ott a gyerek ahol a gép van :lol:

Az oltásról mi is most kezdtünk el dilemmázni, lehet hogy a jövő héten beoltatjuk Matyit. A mi dokink fenékkel áll a dolgokhoz az ő véleményére nem adok, ismerős kismamát is inkább lebeszélt az oltásról...

Betti ott két védőnő van? Nekem csak egy volt, védőnői pecséteket adott, a házidokinál egy hivatalos megjelenésem volt és egyébként magánba jártam a dokimhoz.

Dorka mikulás nagyon csini :lol:

Betti tényleg urad megfejtette a rejtélyt, hogy miért kapott virgácsot? :lol:

KépKép
winchi

Lara anyósom valami 1%os irodánál járt és az mondta normálisak.

Megkerestem, ez az:

http://www.1ingatlan.net/

KépKép
winchi

Köszi Winchi :D Apa egyik nap időbe hazajön akkor bemegyünk pár irodához.
Vendég

Sziasztok!

Köszönjük a köszöntéseket!

Milu kapott egy kiskonyhát tőlünk. Anyuméktól Lego farmot, anyósoméktól Lego lovardát és egy babás "komplexumot". Dédiktől pénzt, amit még nem tudom mire fogjuk költeni. Sztem veszünk egy diavetítőt belőle.

Dévényes tornászt nem ismerek.

Ingatlaniroda: Otthoncentrum és DunaHouse egymás mellett vannak. Annyi van, hogy válogathattok. Sztem azt érdemes, aminek van honlapja és vannak hozzá képek csatolva.
Mi amikor a telkünket eladtuk, nem ingatlanirodán keresztül, hanem kiraktunk egy nagy eladó táblát a telekre. Csak onnan hívtak minket, nem az ingatlanirodákból. 5-be adtuk be.

Kép
jaffa4

Még nem sikerült lefotozni Rékát, eddig 10 lépés volt a legtöbb, amit megtett, de mire előveszem a gépet, már a fenekén csücsül. Ha meg készenlétben tartom a gépet, akkor tuti nem kezd el menni.

Viszont ezzel még tartozom nektek:
Kép

Gégéé: küldj címet, hogy hova küldhetem a pólót, most Ti jöttök! :D

Lara: sajna sem dévényes tornászt nem ismerek, sem ingatlanost. :cry:

Szösz

KépKép
szosz

Jaffa:Kinnt van a telken hogy eladó meg már május óta hirdetjük neten is újságba is,igy már csak az ingatlanos maradt.Megpróbáljuk,hátha.

Szuper ajándékokat kapott Milu :D :D :D :D :D

Szösz:Nagyon édes Réka :D :D :D
Vendég

Lara: unokatesómnak kerestem dévényest fehérváron, de nem találtam, mert nincs telefonszáma a neten, így asszem móron voltak, holnap megkérdezem neked, ha az jó lesz, bár azt hiszem azt is a netről szedtem neki le. Hannust akarod elvinni a járás miatt? Itt a faluban van egy kislány, aki 18 hónaposan indult el, ne aggódj, még mindig ráér.

Jaffa: Milunak boldog szülinapot! Annyira szép!

Szóval képzeljétek a dokinál előttem volt egy tanárnő, aki oltásra jött, mikor felszívták neki az oltóanyagot akkor nyögte ki, hogy fáj a torka, így nem oltották be. Én mentem utána, hogy felírassam magunknak a receptet és felajánlották, hogy ha én nem vagyok beteg beadják nekem az övét, így nekem nem kell kifizetnem az oltóanyagot, hát így lettem ma beoltva.

Szösz: hááát, megmondom őszintén, én azért félek az oltásoktól, mert nem egy sérült gyerek volt a kezeim között már, akinek a védőoltás okozott az idegrendszerében olyan elváltozást, amitől valamilyen fogyatékossága lett. Persze lehet, hogy anélkül is előjött volna valamikor, de a papírjain az oltás mint kiváltó ok szerepelt. Mondjuk az is tény, hogy akiket én ismerek mindegyikük a kötelező védőoltás után lett sérült. Nagyon-nagyon ritkán, de előfordul sajnos. Hát ezért féltem mindig a kötelezőktől is, meg ezért nem adatok be mindent, ami "ajánlott".

Betti: nálunk 1 védőnő van, de ő nem adhat beutalót, így nekem a magándoki adta a beutalókat, meg pecsételt is. A védőnő vizeletet néz, meg vérnyomást és súlyt mért csak.
Levinél tele volt a kiskönyvem, még hátul a jegyzeteknél is bejegyzések meg pecsétek voltak, Dorcsinál már nem jártam olyan gyakran, igaz nem rajtam múlott, az akkori védőnő nem igazán volt a toppon, 3. alkalommal közölte, hogy nem kell mennem hozzá többet, mert megvannak a pecsétjeim, majd a kórház küld neki papírt, ha megszültem és akkor kijön. Talán még a 30. hetet sem töltöttem be akkor. A doki intézett mindent.
A toxoplazmára meg azt mondták nekem, hogy ne fogdossak állatokat, virágföldet, nyers húst és sonkát, szalonnát jól átsütve szabad csak enni. Mondjuk nekem a kezem tele van sebbel, ezért kellett jobban vigyáznom.
Vendég

Sziasztok!

Kicsit sűrűre sikerült a hétvége, még benézni sem tudtam, nemhogy írni...

Milunak nagyon boldog szülinapot kívánunk!!!! :D :D :D
Jók a képek, szép volt a torta, biztosan finom is. :)

Matyinak pedig gratulálunk a járáshoz, nagyon ügyes!!! Biztosan produkálni akarja magát a nagyszülőknek. :wink:

Dorka Mikulás nagyon cuki a cumisüveggel! :lol:

Írisz is nagyon helyes a képeken! :D Én is nagyon szemezgettem a liliputi cipőkkel, de úgy tudom, ezek inkább a puhább, egyenetlen talajon jók a lábacskáknak, és mivel nálunk nagyon sok parkettás-járólapos rész van, inkább nem rendeltem. Helyette viszont egy zetpol szandicipőt rendeltem Natinak, a héten jön meg, kíváncsi leszek.

Oltás: nagyon durva most már a helyzet, szerintem azért kellene felelősöket keresni, akik az elején annyira lejáratták az oltóanyagot és miattuk nem oltattak sokan. :? Natit én még mindig nem merem beoltatni, pontosan a hosszú távú esetleges mellékhatások miatt, a legtöbb gyerekorvos sem szívesen olt be 2 év alattiakat.

Lili már szinte teljesen meggyógyult, most Nati kapta el tőle, tegnap estére belázasodott, folyik az orra és köhög. Szerencsére volt itthon egy receptünk, így kiváltottam az antibigyót, Lilinek is ezt kellett adni, most Nati is kapja. Amúgy nem nagyon látszik rajta szerencsére, hogy beteg, tegnap meg is lepődtem, amikor megláttam, hogy 38 fölött van a láza. Tök sokat vacsizott, táncikált, nevetgélt, talán egy icipicit volt nyűgösebb este. Szerencsére éjjel már nem ment fel a láza, napközben sem ment 38 fölé, most este azért adtam neki nurofent.

Lara: ingatlanosok Fehérváron, akiket én ismerek: Élvit, duna house, 1% ingatlaniroda, otthon centrum, marcz. most ezek jutottak eszembe hirtelen. Dévényes tornászt sajna nem ismerek.

mancsa: kíváncsi vagyok, hogy kaptad meg ingyen az oltást. :wink:

Szombaton elvittük a lányokat nagyszülőzni, mi meg maratoni bevásárlást tartottunk apával. Végül a tescoban sikerült egy csomó mindent beszerezni, meg 30% volt minden ruhára, vettünk pár holmit is, Lilinek pl. szülinapra. Már tényleg csak egy-két dolog kell. Tényleg, nem tudjátok, hol lehet Fehérváron jó ágytakarót venni? Öcsémék most vettek új ágyat és ezt gondoltuk ki nekik. Jyskben néztük, de elég hülye méretek voltak.

Tegnap meg a belvárosba mentünk, egyből találkoztunk is a Mikulással, Lili szépen elmondta neki az ovis verset, ügyes volt. Meg megnéztük a robogós/motoros Mikulásokat is, tök jó volt. Kaptam puncsot, a lányok kürtőskalácsoztak, Lili kis barátnőjével is összefutottunk, a Püspöki palota színpadán riszáltak egyet, alig bírtuk lehozni őket :oops: .

Ja, Nati újabb szót vett fel a repertoárjába: kaka, azaz inkább káká. :lol: Ezt rendeltetésszerűen is használja, meg a kakaóra is. Olyan tisztán ejti a k-t, hihetetlen.

Megyek, bámulom kicsit a tv-t, apa nemsokára hazaér.

Jó éjt!

Katinka

Kép
Kép
katinka31

Na, mire megírtam ezt a hosszú hozzászólást, pár dologban lemaradtam... :oops: :wink:

Kép
Kép
katinka31

Persze, az oltás okozhat dolgokat. De ahogy Mancsa is írta, akiket ismer, ők a kötelező védőoltásoktól lettek betegek. Azt pedig mindenki megkapja, nem gondolkozik senki rajta, hogy mi van benne. Én mondjuk inkább oltás párti vagyok, nekem szerencsére nincs ilyen irányú rossz tapasztalatom, nagyon remélem, hogy nem is lesz!

Szösz

KépKép
szosz

Mancsa:A higany miatt volt az idegrendszer károsodás gyerekeknél?Én azt olvastam hogy 2005 óta nincs már higany a védőoltásokba pont az idegrendszer károsodás miatt szüntették be.És most itt van ez az oltás amibe higany van.
Igaza van Katinkának az elején úgy lehúzták ezt az oltást és tényleg nagyon sokan félnek oltatni(köztük én is)de ha javasolja a doki néni akkor oltatunk.
És melyik védöoltástól volt?Mikor derült ki?
Igen a járás miatt szeretném megmutatni de lehet elöbb telefonálok pestre és ott elvileg tudnak javasolni valakit a közelbe.

Katinka:Köszi az ingatlanosokat na majd Hannust otthagyjuk a Mamáéknál aztán akkor bemegyünk pár irodába.Jó kis napotok volt tegnap :D Lili nagyon ügyi :D Nati meg nagyon ari lehet ahogy káká-zik :D
Vendég

Jó reggelt!
Nekem csak az a bajom, hogy a híreken kívül a személyes életben nem találkoztam olyan dokival, aki egyértelműen, határozottan és felelősségteljesen azt mondta volna, hogy kell az oltás. Hogy igenis menjen és vegye fel és kész nincs vita, mert kell.
Nem, ehelyett mocorognak a széken, mismásolnak, hátolnak, hát így, hát úgy, ők nem is tudják..nemet nem mondanak már, de igent sem és ez engem zavar.
A nyitott hátgerinc esélye 1%, én azt tavaly hoztam, utána elhalt a következő babám, pedig azt hittem, hogy már megszenvedtem mindent, most pedig mikor azt érzem, hogy van valami, kicsit is, amiért vonakodnak, egyszerűen nem merem. Igen kis százalék a szövődmény, de nekem ezek a százalékok már mumusok.
És dühös is vagyok, mert én nem mondom, hogy rossz az oltóanyag, vagy az aki beoltatja magát, csak azért vagyok mérges, hogy akkor miért érzek bizonytalanságot még annak az orvosnak a hangjában is, aki azt mondta, hogy oltassak, igaz, közben az állát vakargatta, meg hát ha úgy érzi..hát végül is, hát ha akarja vegye fel, hát...
Ez a felelőtlenség mert én kisvárosi buta tyúk honnan tudjam az orvostudomány rejtelmeit, és hogyan döntsem el az összetevőkről, jók-e? A médiának már nagyon nem hiszek.
Ugyanakkor ott a rettegés is, életemben soha influenzás nem voltam, téli taknyos igen, de az nem influenza, még gyerek koromban sem, szinte a szervezetem még nem is találkozott vele. És félek minden nap, mikor utcára megyek és szemben köhög valaki, hogy amilyen peches vagyok, tuti beleszaladok most, és azt is tudom, ha ezt a babát elveszíteném valami miatt az már az én életem végét is jelentené.
Na, kidühöngtem magam rendesen, így korán reggel.

Sarmon, édes a kicsi lány. Mikor nézegetem a képeket mindig elgondolkodom, hogy Franciska is ekkora lenne már és olyan hihetetlennek tűnik még mindig, ami történt.

Ki hogy áll a karácsonyi vásárlásokkal? Gyűlnek már az ajándékok lassan? Én tegnap mind a 4 tesómnak megrendeltem a neten a ruhákat, van egy jó kis márka és a webshopján mindig rá lehet szaladni leárazásokra..tavaly nagyon örültek neki, idén is ez lesz, csak más cucc. Sikerült is jól kifognom, úgyhogy most várom a szállítást, hátha ma ideérne végre.

Betti
Kép
betti0412

Sziasztok :)

BOLDOG SZÜLINAPOT MILU NAGYLÁNY!!!!!!!!!!

A legolcsóbb ingatlaniroda fehérváron:
http://www.1ingatlan.net/

Oltás: én neeeeem....az én dokim meg nem olt 3 év alattiakat...a fölöttieket is csak úgy, hogy a szülő aláír mindenféle papírt...

Szösz küldöm a címem :)

Most rohanok, mert amint beírtam, h sziasztok, felébredt Emma :D

majd még jövök ma , ígérem; puszik

Évi&Emma

KépKép
gégéé

Sziasztok!

Milunak boldog születésnapot!

Nagyon szép kislány.:D

Jövök később, amint tudok.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Betti: Mi az a honlap, ahonnan a ruhákat rendelted?

Szösz

KépKép
szosz

Sziasztok!

Betti:Mi már elég jól állunk az ajándékokkal már csak kettő van vissza :D
Szombaton vettünk Apósnak egy olyan szép bortartót biztos örülni fog neki.Még Apunak nem tudom mit veszünk.De jó hogy találtál egy ilyen boltot :D
Hát igen senki nem mondja hogy oltass mert ha meg abból lesz baj akkor előveszik az orvost.Jó lenne ha már vége lenne ennek az egésznek.
Hogy álltok nevekkel?

Gégéé: Köszi a linket :D És ti be vagytok oltva pároddal?

Szösz:Rékának nagyon jól áll a lila szín :D nagyon kis helyes :D
Vendég

Itt esik az eső, de utálom :cry:
Vendég

Sziasztok!

Igen Lara, a higanyt okolták, és képzeld Levi 2005-ös és 1 nappal az új oltási rend előtt született, úgyhogy ő még a régi higanyos oltóanyagokat kapta 15 hónapos koráig. Bár ha azt vesszük az is benne van a pakliban, hogy túl korán találkozott a szervezetük a higannyal, lehet, hogy később már nem okozott volna károsodást, de az is lehet, hogy ha ők az új oltóanyagokat kapják és később találkozik a szervezetük higannyal, akkor később éri őket károsodás. Egy nagyon jó neurológus doktornő tartott előadást nekünk a külső hatású idegrendszeri károsodásokról, meg a toxoplazmózisról. Hát nagyon érdekes dolgokat mondott, ami ide vág az az, hogy szerinte túl korán kapják a gyerekeink a védőoltásokat, ő 1 évig semmit nem adna a a piciknek és utána is csak azt, ami tényleg fontos. Ezzel akkor egyet is értettem, amikor őt hallgattam, de most, hogy 2 gyerekem van, azért megkérdőjelezem ezt is. Hiszen most látom, hogy Levi minden szart hazahord az oviból és örülök, hogy tavaly még nem irattam be, mikor Dorcsi még pici volt, így is sokkal előbb találkozik a betegségekkel, mint Levi, aki az oviig alig volt beteg.

Most is azért döntöttem az oltás mellett, mert egyrészt a dokim is beoltotta már a kisfiát, pedig ő nem javasolja a nem kötelezőket, másrészt meg mióta ovis Levi, azóta mindkét gyerekem vagy taknyos, vagy köhög. Félek hogy ha ilyen gyengébb szervezettel elkapják az influenzát nagy baj lesz, ezért inkább most oltatok, Levi most gyógyult meg, addig nem is viszem oviba, amíg védett nem lesz, Dorcsinak talán már nem kell szívnom az orrát, a köhögése is már felszakadt, azt mondta a doki 1-2 nap múlva megvizsgálja őket és beoltja.

Tényleg ti használtok valami régi praktikát a gyógyításban? Levi 3 hétig, Dorcsi 2 hétig köhögött, köptetőt kaptak, de nem sokat ért, 2 éjszakára bekentem disznózsírral a mellkasukat, betekertem őket textilpelussal, úgy felszakította a köhögést, csak lestem. Asszem ezt máskor is bevetem. Dédik ajánlásával.
Vendég

Gégéé: az én dokim is így kezdte, hogy 3 év alatt nem, most már 1 éves gyerekeket is beolt. Ők sincsenek normálisan tájékoztatva, most azért változott a véleménye, mert tudja, hogy a kicsi gyerekek szervezetében pár óra alatt milyen pusztítást végez. Múltkor még mondtam, hogy várok, akkor azt mondta jól teszem, most mentem, hogy akkor úgy gondoltuk kérjük, most meg azt mondta ő is úgy gondolja, hogy kell ez. Ő is azért javasolja, mert Levi közösségbe jár.

Betti: nálunk még hiányoznak az ajándékok, nem csinálunk nagy ügyet belőle, csak a gyerekek kapnak ajándékot, majd ha a tesóimnak is lesz gyereke, akkor lesz csak anyagi csőd, 5-en vagyunk testvérek, de még csak nekem van meg 2 unokatesónak. Páromé már megvan én is a postát várom. Ma délutánra terveztük, hogy megyünk vásárolni, de lehet nem lesz belőle semmi, mert apa még nem kapta meg a fizuját, az enyém meg lóf@szra nem elég. ( :oops: )
Vendég

Vendég

Szia Mancsa!

Igen folyamatosan változik a dokik álláspontja is.Mi nem járunk közösségbe tescóba meg ilyen helyekre se.A gyerekdokink mondta hogy nem oltotta be egyenlőre az unokáit de most nem mennek oviba.
Nálatok Apa 10-én kap fizetést?Nálunk igen az enyém meg már el is fogyott :oops: feladtam a csekkeket meg bevásároltunk aztán kész mintha nem is lett volna :(
Vendég

Betti teljesen jogos a dühöngésed, én is azt figyelem, hogy itt a topikban is mindegyikünknek mást mond az orvosa az oltással kapcsolatban...

Lara mindjárt átnézem a sütirecepteket :wink:

Csajok valakinek megvan a mézeskalács receptem? Beírná ide? Otthon megvan de itt anyuéknál keresztanyám zsibbaszt vele, hogy kell neki az a recept...
Itt a topikban meg nem találom. Köszönöm!

KépKép
winchi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?