Új privát üzeneted érkezett!

Kész az ebéd :lol: :lol: :lol:

Mi is nemsokára megtízóraizunk és megyünk sétálni. Szépen süt a nap, remélem nincs nagyon hideg. A gyerekek nem fáznak csak az anyjuk. :lol: :lol:
Vendég

itt nagyon fúj a szél :?
Vendég

Itt is nagyon fújt, így délben ment ki a gyerek kb. 10 percre, mert akkor állt el.
Bezzeg most szélcsend van és hétágra süt a nap, hogy a gyerek alszik. :twisted:

Lányok azt tudtátok, hogy a DM-ben most hónap végéig dupla pontokat adnak a vásárláskor?
Vendég

Sziasztok!
Csak egy gyors bekukk, mert most meg Dani kapta el ezt a nyavalyát, tegnap este belázasodott, ma lázasan ébredt, voltunk az ügyeleten, kapott Aktil-Duo-t, mire hazaértünk 40 fokos láza volt! Nurofen+hűtőfürdő+egész testes borogatás, úgy néz ki hatott, mert az előbb már csak hőemelkedést mértem neki. De nagyon odavan :( :( :(
Majd jelentkezem, ahogy tudok, addig is legyetek jók ám! Talán leskelődni lesz időm, most megyek elaltatni Domit, mert szegénykémre nem jutott eddig idő, mégsem hagyhattam azért Danit ilyen magas lázzal magára, hogy elaltassam az öccsét.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Hahó!
Jelentkezem.
Köszi a hiányolást, jól vagyunk, illetve voltunk, most dögrováson van az egész család, a fiúk még jól viselik, mi ketten Hannával mára belázasodtunk.
Nem is tudom, hol kezdjem, mert közben azért olvastalak benneteket...
A gyerekek gyönyörűek. Rékababa, a lányaid olyanok, mint a hercegnők, és mekkora nagyok már! Barnus csodaszép kis vasgyúró, nagyon formás baba, Eliza meg a szokásos, édibogár csodaszépséges királykisasszonyka. (Ha, mit édelgek itt mi?... :) De nem tudok másképp nyilatkozni róluk, nnah.) Tuntun Ricsikéje meg olyan okos, mint a nap, igazán büszke lehetsz rá Tuntun! Irigyellek! :D Évi Zsombijának meg javulást kívánok...
Meg mindenkinek, akinek esetleg influenzás vagy megfázásos nyavalyája van. Jah, és örülök, hogy Kristóf lába rendbejött!
Banoed, nemtom, olvastad-é amit korábban írtam, én, mint aktív pánikbeteg szívesen segítek, ha tudok, keress meg nyugodtan priviben! :D ha a férjed vevő rá, vele is szívesen felveszem így a kapcsolatot, emlékszem, nekem sokat segítettek a pánikbetegek fórumai, hátha ő is fogékony arra, hogy sorstárssal beszéljen.
Most itt azért leírom én is a véleményem, ami teljesen azonos szinte a lányokéval, főleg Tuntunéval. Az a baj amúgy, hogy ez betegség, ez nem összeszedem magam-nem szedem össze magam kérdése sajnos. Nagyon nehéz most neked Banoed, de jó, hogy van segítség. Fizikai tünetei is vannak a férjednek? A gyógyszerek hatóideje vagy mije 2-3 hét, úgyhogy ez még belefér. Nálam a paroxat (nekem ez a szerotoninszintre ható szerem) egyik pillanatról a másikra hatott mindig, de mindig 2-3 hét letelte után, egyébként a papírjukon is ez szerepel.
Csak még annyit dióhéjban, mer aztán oldalakat tudnék erről mesélni :P , hogy nálam mikor 2-szor előjött, az épp akkor volt, mikor Hannával terhes voltam, alig tudták Hannát megmenteni (Varga mondta is, mikor szülés előtt álltam, hogy bizony nem gondolta volna, hogy kihordom), pedig mindennél jobban szerettem volna kisbabát. Utána akkor jött elő, mikor Hanna 1,5 éves volt (ugyanabban az időszakban jött ki, tehát Andris születésnapja környékén,júniusban). Anyukám otthon maradt velem, hogy ne legyek Hannával egyedül, nem azért, mert veszélyes lettem volna rá, hanem mert féltem, hogy nem tudom ellátni. Úgyhogy ezzel csak azt akarom mondani, hogy hiába van ott a gyerek, a feleség, mint motiváció arra, hogy összeszedje magát az ember, nem tudja magát összeszedni. Nem azért, mert nem akarja... Nekem is nagy szerencsém volt, hogy a férjem maximálisan mellettem állt, mint te a férjed mellett. Meglátod, meg fog gyógyulni, ha megtalálják rá a megfelelő gyógyszert, nagyon jól tudják kezelni. A Frontin meg télleg egy fos. A pszichiáterem mondta :-)))
Na, most ezt elküldöm, mer asszem sok leszek, meg zagyva amúgy is az egész.
Jaj, tuntunnak akartam: szegény szemed... nagyon vigyázz rá! Remélem, csak múló tünetek voltak, amiket éreztél.

been

Been, én attól félek, nem tudom ezt feldolgozni. Te elhagytad az uradat, amikor beteg voltál? Ugye, hogy nem? És amikor megkérdezem, hogy miért, a válasz az, hogy mert neki így könnyebb. Hiába gyógyul majd meg a gyógyszerektől, lesz tünetmentes majd valamikor, bennem egy iszonyat nagy tüske marad. A szívem megszakad, de nem tudom, hogy ezt túléli-e a házasságunk.
Egyébként ma kijöttünk hozzá, Tomival is foglalkozott valamennyit, az meg szegénykém bújt hozzá...Majd este meg jön a kérdés: hol az apa? :cry:

Kép
Kép
banoed

ÉRTEm, Banoed. Jó, hát azt nem mondom, hogy ezt a lépését megértem, ehhez azt is tudni kellene, miért teszi, miért könnyebb nélkületek neki. Nem, én soha, semmilyen körülmények között nem akartam őket elhagyni, sőt, inkább még jobban kapaszkodtam a férjembe, dehát nemtom, ez nálatok hogy nyilvánul meg, ez a nyavalya. Asszem nem bírtam volna ezt megtenni a gyerekekkel. :cry: De elítélni sem tudom ezért. Nagyon drukkolok nektek és bízom benne, hogy fel tudjátok ezt dolgozni, és a gyerekek is fel tudják.
Dadomi, nemár, hogy megen betegek vagytok, jobbulást!

been

jó reggelt mindenkinek. Hogy telt a hétvége???
Betegek???
Én kidőltem mára,hétvégén csak taknyi voltam,de nagyon,mára viszont kegyetlenül fáj a torkom. Elmegyek iratni valami gyógyszert,és csak reménykedni tudok,hogy a gyerekek nem kapják el :?
banoed,hogy vagytok???Sokat gondoltam rátok hétvégén.
Vendég

Jó reggelt Mindenkinek!

Hétvégén sajnos a bevásárláson kívül nem tudtunk sehova elmenni, mert olyan szél volt. :( :(
Nálunk a gyerekek jobban vannak, igaz, hogy Eriknek el kezdtem adni a Panadolt, mert tegnapelőtt éjjel többször felsírt és egyszer a fülét, egyszer a száját mutogatta. Adtam neki egy adag szirupot és onnantól kezdve aludt reggelig. Tegnap meg beraktam a párásítót és végigaludta az éjszakát. Na majd csak kikeveredünk belőle. Biztos, hogy valamelyik foga lesz a ludas, mert a feneke is piros. Nálunk ez a kettő (nátha, piros fenék) tuti biztos "fogjel" :D De mind a két gyereknél.

Banoed, ha lesz időd gyere és mesélj. Sajnos a férjed reakciójára nem tudok mit mondani. Tudom, hogy nehéz, de írd ezt a betegsége számlájára. Bár Emma helyzete is hasonló, azért azt ne felejtsük el, hogy Ő Anya és normális esetben az anyaság ösztönként működik, így nála biztosan nem fordulhatna elő, hogy el akarná hagyni a családját.
Ti is tudjátok, hogy a férfiak a betegségre külön kódolva vannak. Ha Ők betegek, akkor van csak igazán világvége! Az én férjem egy nagyon jó fej pasi, de ha beteg néha le tudnám vágni az emeletről. :oops: :oops: Természetesen Ő ezt észre sem veszi, hogy viselkedik ilyenkor. :roll: :roll:
Na most bő lére eresztettem magam, de tudom, hogy nem lehet könnyű, de azt a tüskét próbáld meg kihúzni. Nem szabad most azon agyalnod, hogy nem bírja ki a házasságotok!!!! Sejtem, hogy nagyon szenvedsz, de sajnos ez az a fajta betegség, amiben az egészséges félnek meg kell "alázkodni". Szerintem valahogy rá kellene vennetek a férjed, hogy ne csak a háziorvos kezelje, mert a leírtak alapján ez kevésnek tűnik. Ráadásul azok a gyógyszerek baromi gyengék, ha ennyire elhatalmasodott rajta.....
Vendég

Dadomi, hogy van a drágaságod? Remélhetőleg már Ti is ki fogtok keveredni ebből a fránya körbefertőzésből :cry:

Emma, Ti hogy vagytok?

Ani, de tényleg menj el gyógyiért!!!!!!!

Sajnos ez az idő biztos táptalaja a baciknak. :cry: :cry:

Josi, Devcsa, Rékababa, Évi, Diusok.... ugye Ti nem vagytok betegek?

Kriszta, ha esetleg tudsz jönni egy pár sor erejéig, gyere......

Na mos elköszönök, mert megyek suliba.

Legyetek jók du. jövök.

Mindenki kis és nagy betegnek gyógyulást!!!!!!!!!!!!

Tegnap láttam a Patika magazinban valami náthára való homeós cseppet, amit már 7 hónapos kortól lehet adni a nevét nem jegyeztem meg, de du. megnézem.
Vendég

Sziasztok!

Kép

Ani hétvége sajnos gyorsan eltelt. Alig várom őket hogy végre apa is itthon legyen velünk! A tegnapi nap nagyon jó volt! Nem mentünk sehova még boltba sem, egész nap együtt voltunk.
Képzeljétek, tegnap miközben ciciztem Barnust apa ledőlt mellék átölelt minket és mindhárman elaludtunk, olyan jó volt! :)

Lányok, van olyan hogy egy fajta italhoz mondjuk hozzá szokik a szervezet és azt hiába iszom nem lesz több tejem? Pl. Vaniliás tejet imádom! Mikor Barnus kisebb volt sokat ittam, aztán hogy kipattogott nem ittam. 3 nappal ezelött hozott párom megint vaniliás tejet és 60mlvel többet tudtam fejni, utána másnap már csak 50mlvel és most meg megint visszaállt, pedig azóta iszom.
Szedem 2 napja az urtica urenset még nem látok változást, sőt ma nagyon keveset tudtam fejni reggel.

A másik kérdésem az lenne, hogy mikor Barnus elkezd cicizni, egy pár percig szopizik rendesen, aztán kiköpi, beveszi, megint kiköpi megint beveszi, aztán már sír és úgy csinálja. Ezt egyedül reggel nem játsza el mert akkor fáradt. Szerintetek miért csinálja? Este így nem lakik valami túl jól és szerintem ezért kelünk 3órával elöbb.

Banoed kívánom hogy mihamarabb rendeződjenek nálatok a dolgot. Megértelek! Anyukámnak is volt pánik betegsége apukám halála után. Ő 1 hónap alatt fogyott 30kg-t, pánik beteg és depressziós lett. 8év telt el mire túl tette magát a történteken és összeszedte magát, de ő viszont a munkába menekült! Sajnos kicsi voltam, én nem értettem mi történik és ezért nem is emlékszem nagyon hogy lábalt ki belőle! Ő is a frontit szedte!

Kép
dius87

Sziasztok!

Lányok vagyok,olvasok,írni nem naom tudok ,mert bernivel rövid meséket kell már olvasni és aránylag folyamatosan .Na most aki most tanulta a baetüket kicsit nehéz.
Legalább 6 szor el kell olvasnunk és a 10 szám átlépését is most vették ,na nekünk ez is nehezen megy,de talán a hétvégén megértette + németből is van egy csomó új szó ,de nem akar bele menni a fejébe :cry: Na mindegy 70 % -nál ne legyen roszabb a német szó kincse.
A többi meg 80%-nál ne legyen rosszabb.
Elég szar így egyedül tanulni vele,közben meg a Zsombi ceruzát lop,nyervod asztalra mászik,stb :evil:

Banoed: imádkozom,hogy a család újra a régi legyen :cry:
A pánik betegsége mellé kaphatott depressziót is?
Mert ezek a nem törödöm,jobb egyedül dolgok arra utalnak.
A betegség mondta belőle ezeket a dolgokat,te tudod ,hogy ő milyen ember :cry: :cry: :cry: biztos vissza fogod őt kapni.

Ani:jobbulást neked,nem megyek ringatóba,nincs kedvem.

Been,Dadomi:bakker........
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: gyógysugik nektek is.

Dius:Zsombi csinált ilyet amikor nem jött a tejcsi,ugye folyamatosan termelődik a tej ,na nem kell pánikolni ,mert a tejtermelődés majd utol éri Barnus igényeit.
nagyon sok ismerősömnél volt ilyen ,hogy hú elapad a tejem,meg éppen elég a tej,aztán még is lett tej van aki még mindíg szopik,öszintén szólva nekem a 2 év kor körüli szoptataás egy kicsit már morbid ,és van olyan is akinek a babaája saját maga szokott le a szopiról 9 hónapos korában pedig volt még tej.
Nyugi ,szedd a homeso bogyikat,meg idd a teát,sőrt :wink:

Tuntun:remélem tényleg fog és nem lesztek ti is betegek.
Meditonsin-re gondolsz?
Nekünk nem jött be :cry: barátnőm csemetéjének jó,de nem minden estebenhasznál náluk is.ha tényleg egy megfázás és nem bacis ill. vírusos a dolog.

Lányok (többiek),csók a családnak és ti jó hírekkel jöttök és nem vagytok betegek.

Most lépek a patikába ,mert elfogyott a körömvirág krém.
berni611

Berni de nem azért csinálja mert nincs benne, mert mindig megnézem. Megnyomom és spriccel belőle a tejcsi...

Kép
dius87

Dius! Az is lehet, hogy megindultak a fogacskák és azért nem akar rendesen szopizni. Persze ez nem jelenti azt, hogy már ki is fog bújni a foga Barnusnak, de az ínyében már mocoroghatnak, és ez miatt érzékeny lehet neki. Vagy csak sztrájkol egy picit a drága. Legyél türelmes és kitartó, és rendbe fog jönni a szopi, előbb utóbb annyira éhes lesz, hogy úgyis enni fog :wink:

dadomi

na,megjöttem.
Sikerült kapnom egy antibigyót 3300 ft-ért :twisted:
Fertőzök,úgyhogy kerüljön mindenki!!!
Holnap már lesz segítségem,de ma még egyedül vagyok Elizával. De nem engedi,hogy kerüljem,jön utánam,mint egy kis pulikutyus :roll:
Megyek,főzök teát,ebéd után meg assem alszom egyet a kisasszonnyal.
Évi,én már nem is megyek Ringatóba,százszor jobb a torna a wellnessben...
Vendég

Ani! Hát milyen különleges gyogyit kaptál te ennyi pénzért? :shock: Az jó, ha lesz segítséged holnaptól, engem nem nagyon halmoztak el segítséggel, mikor én voltam beteg :?
Megyek, mert a fiúk magukénak érzik a lakás minden területét, ha én leteszem a hátsó részemet... :evil:

dadomi

cedaxot kaptam...
Vendég

Ani Hát komolyan arany árban adják a gyógyszereket!!!

Dadomi Az ökle mindig a szájába van és nagyon erősen rágja, a pelus csücskét is rágja és az ujját külön, tegnap már a nyál teljesen kiszívta az ujját. A nyála csurog a szájából már előke van rajta. Apa lát valamit az ínyén én nem tudom, nem figyelgettem eddig nem tudom van e változás..

Kép
dius87

Hűha, akkor lehet hogy korán lesz foga Barnusnak... Bár nem feltétlenül, mert Eni is kb 3 hónapos korától mindet a szájába vett, rágta az öklét és folyt a nyála állandóan, de 5 és fél hónaposan jött ki csak az első fogacska, rá 1 hétre meg a második. Azóta se jött még neki több, megállt kettőnél, viszont azok már szépen látszanak ;-)

Ilyen egyébként nálunk is volt, hogy mikor már nem ömlött úgy a tej, és jobban kellett volna szívni, akkor kiköpte állandóan.... De lehet hogy Nálatok mégsem ez a gond. Sok gyereknél vannak ilyen időszakok, állítólag 1-2 hét és elmúlik.. szerintem csak türelmesnek kell lenned, és nem szabad tápszerhez nyúlni, amíg nem muszáj. PErsze könnyű mondani :wink: Ja és ezen kívül szerintem azért is lehet a kiköpködés, mert egyre jobban érdekli minden, és nem ér rá szopizni, nem tud rá annyira koncentrálni. Nálunk kb ilyen korban kezdődött, hogy teljes csönd kellett neki a szopizáshoz, különben minden neszre elkapta a fejét...

Cseriani, gyógyulj meg gyorsan, irgumburgum ;-)

yuyu79

Sziasztok,

megjöttem én is. A szél majd elvitte a kocsimat :twisted: :twisted:

Évi, igen ez az köszi. Hát az benne van a pakliba, hogy nem használ, nekünk pl. ilyen a Stodal, de még sorolhatnám. Semmi más tünete nincs, csak folyik az orra (jó sűrű a váladék) és teljesen kipattogzott a feneke.

Ani, jobbulást!!!!
Hál istennek nekem is szokott segítségem lenni, sőt ha kellene még anyósom is felutazna, de azt inkább hanyagolom. :lol: :lol:

Dadomi, Ti hogy vagytok?

Na megyek kajálni, aztán a szokásos: ruhahajtogatás. Ma kimostam az ágyneműt, szerintem 1 óra múlva száraz lesz a 2. adag is, úgyhogy holnap vasalás, ha esetleg fénypostával akar valaki küldeni. :lol: :lol: :lol:
Vendég

Ja és Dius, pihensz Te eleget? Mert az evésen-iváson kívül az is sokat számít.... Dőlj le napközben is, mikor Barnus is alszik, ha megoldható...

Egyébként mi jól vagyunk szerencsére, csak jövés-menésben voltunk hétvégén, szomabaton sógornőméknél babáztunk, anyós főzött, tegnap meg az én szüleimnél volt össznépi banzáj (3 tesó, gyerekekkel, párjaikkal, 2 nagymama, szóval elég sokan vagyunk ilyenkor, pedig csak a szűk család).

yuyu79

Ezért élvezem az előre programozható mosógépet, reggel mielőtt elmentem már lement az első adag, hazajöttem és már csak ki kellett teregetnem a 2. adagot :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Cseriani, hát a hétvége nagyon kemény volt, a szombati nap. Kimentünk a nagyszülőkhöz a gyerekekkel, Tomi rögtön futott az apjához, aki olvasott neki mesét, de aztán lefeküdt az egyik ágyra, mert nem érezte jól magát. Szegény fiam meg hordta oda neki a játékokat, ha fekve is, legalább vele foglalkozzon. Délután úgy döntöttem, hamarabb eljövünk, ennek nincs értelme. Tomi ordított, nagyon sírt, maradni akart, anyósom megkérdezte, ott maradhatna-e éjszakára. Erre én megkérdeztem a férjemet: Maradjon? A válasz: Tőlem...Elborult az agyam, betettem T.-t az autóba, irány haza. Egész úton sírt, itthon is. Csak meg ne tudja sose, hogy volt olyan idő, amikor az apjának ennyit számított... :?
Most meg azon izgulok, hogy úgy tűnik, megfáztak a tegnapi séta alatt. Ez a hülye szél, nem kellett volna kivinni őket. Mindkettőnek pici hőemelkedése van, estére meglátjuk. Ha megbetegednek, nincs mese, vkit be kell hívnom éjszakára...

Kép
Kép
banoed

Sziasztok!

Hogy vagytok?

Én Eriket viszem vissza a dokinénihez, mert elkezdett köhögni. Szerencsére hurutos, de jobban szeretem ha ilyenkor megnézi őket. Ricsikém jól van.
Az idő sz......., esik az eső. Tegnap este olyan szélvihar volt, hogy komolyan mondom féltem.

Ma lesz Ricsikééknek a műv. házban a színjátszó tagozattal az első előadásuk :lol: :lol: Kíváncsi vagyok milyen lesz.

Banoed, sajnálom. A párod ilyen megnyilvánulására nem tudok mit mondani. Mindenesetre szomorú helyzet. :cry: :cry: Figyelj, amikor csak tudsz, gyere és írd ki magadból a bánatod, ne emészd magad egyedül.
A gyerekek hogy vannak?
Vendég

hahó!
Ani, fránya nyavalya, már te is? Én is újra beteg lettem 1 hónap szünet után, nekem is nagyon fájt a torkom, meg a fejem és lázas voltam, gyerekek dettó, tegnap Ármin is nagyon rosszul volt. Dokinéninél voltunk, Hanna Klacidot kapott, Ármin meg Aktil Duo-t, és a héten nincs ovi.
Tuntun, remélem, Erik hamar kikeveredik ebből a nyavalyából! Én gyerekeimnél is észrevehető volt, h fogzásnál náthásak lettek.Szakdogával hogy állsz?
Dius, semmi gáz nem lesz Barnussal, csak kitartást! Dadomi meg Yuyu már leírta, mit gondolok.
Évi, mit jelent az, h átlépték a 10-est? Afölött végeznek számolási műveleteket?
Hát, morbid, nem morbid (bár én erre nem ezt a szót használnám) :lol: nálunk Ármin még mindig szopizik, bár azt már elértem vele, hogy csak altatáskor. (És nem, amikor épp eszébe jut, mint eddig.) :? Mondjuk, most, hogy beteg, ezt nem is bánom, mert nem eszik és nem iszik, csak hosszas könyörgések után némi folyadékot.
Banoed, kívánom nektek a legjobbakat. Mondjuk, amiket itt írsz, az alapján én inkább a depresszióra gondolnék, dehát nyilván a doki jobban tudja, mit kezel. A depire jellemző ez a közömbösség. Amúgy -nemtom, melyőtök kérdezte -, a pánikbetegség és a depresszió járhat együtt, és a pánikbetegség ki is válthatja a depressziót, elég nehéz ugyanis így elviselnie magát az embernek. :?
Remélem, kis szépségeid nem lettek betegek végül!
Dadomi, ti meg gyógyujjatok máá meg!
:D

been

Tuntun, tényleg igazán büszke lehetsz a kicsi fiadra! Mit adnak majd elő? képek lesznek? :wink: :D

been

Kép

Ma szeretnék elmenni Barnussal egészséges rendelésre, hogy megkapja végre a 3hós oltását, 11től van, most elállt az eső. Szerintetek bepróbálkozzak vagy elfogunk ázni??

Emma örülök hogy jelentkeztél. Mától nem fejek, nincs üvegből tejcsi, csak cici!!

Húú most még szél is elkezdett fújni, szerintetek várjak még szurival? Jaj de nem szeretnék elázni! :?

Kép
dius87

Szia Emma,

válaszolok Évi helyett. 10-es átlépéssel számolnak, vagyis például úgy, hogy 18-8-1=? Nálunk minden héten 2 matekóra van 4x, így tegnap tartottak a 107. óránál. Lehetőség van emeltszintű tantárgyak felvételére és nálunk a matek és a torna lett. Mondjuk én nem bánom.
Ricsikééknél is elkezdődött a folyékony olvasás tanulása, már február környékén.
De nem akarom elkiabálni a kezdeti nehézségek után egész jól állunk tanulás terén. Naponta kb. fél órát foglalkozunk a napi anyaggal és a leckével. És hál istennek olyan szinten áll, hogy hétvégén sem kell egy egész délután nyúznom.

A Rátóti csikótojást adják elő és természetesen viszek gépet.
:lol: :lol: :lol:

Na megyek reggelizni, aztán nekiállok vasalni. Nem küldtetek vasalnivalót így viszonylag könnyű dolgom lesz.

Olyan 11 körül megyünk az orvoshoz, mert akkor általában nincs senki, remélem ma is így lesz.

Szakdoga: még sehogy :oops: :oops: :oops:, de az egyik beadandó dolgozatomat elküldtem azt már le is osztályozták és már itt van mellettem a szakmaihoz a teljes anyag, csak össze kell állítani. Aztán jövő héten könyvmoly és könyvtárkukac leszek, még van kb. 1 hónapom.
Vendég

Helló, Dius!
Itt is cefet idő van. Én lehet várnék 1 hetet, akkor már csak jobb idő lesz, ez a pár nap meg se nem oszt, se nem szoroz. Szerintem.

been

Szia Dius,

hát mára esőt és szelet mondott. Hétvégén viszont 20 fok körüli időt. :lol: :lol: Szerintem jobb lenne ha megkapná, mert még olyan vacak időket mond, nehogy megint beteg legyen, aztán húzódjon az oltás beadása.
Vendég

Na akkor jól ellentmondtunk Emmával :lol: :lol: :lol:

Tudod mit Dius, döntsd el!!!!!!!!!! De ránk mindig számíthatsz. :wink: :wink: :wink:

Még azt gyorsan elmesélem, hogy a fiam tegnap kimondta az első teljes szót: "gyere" :lol: :lol: :lol: Na kösz, még hogy Anya, vagy Apa :roll: :roll: :roll:
Vendég

Idehoztam a kávémat, van valaki itten????????
Vendég

Sziasztok!

Been:tudod kinek a pap,kinek a papné.Engem nem zavar ha más csemetéje sokáig szopik.A sajátom zavarna,lehet defektes vagyok :lol: azé mondom ,de én visszataszítónak érzem.De hagsúlyozom ,hogy ÉN érzem ezt.
Na hát én sem vagyok tökéletes :lol:

Igen 10 felett számolunk.
pl: 10+2=? ; 14+5=? ; 18-7=? ; 14=10+? ; 16=19-?

A következő héten meg így számolnak majd:
6+4+3=? ; 12-3-4=? ; 6+4+?=13 ; 12-3-?=5

Majd gondolom lesz bonyolultabb számolás is.Tegnap haza küldte a tanító néni a dolgozatokat.
Na nem értem továbra sem a százalék számítást.
41/45-re adott 91% -ot
itt a tipikus hibáját követte el ?-3=4 ebből a fajtából volt 4 db és mind a 4-et elrontota,pedig gyakoroltuk,valamiért nem érti.
De korongokkal meg kitudja számolni,fejben nem megy.

A másik dolgozatban 58/63 ez meg 94%-os lett
Itt nem csak összeadás kivonás és pótlás volt.

Pl: 3+2 > X > 2-1
X=? megoldás X=2;3;4

3+X > 10-4
X=? megoldás X=0;1;2
szerncsére nem ezeket rontotta el
Hanem abból jött összeneki 5 hiba pont hogy nem karikázta be a szám egyenesen az összes páratlan számot ,meg sorrendbe kellett teni a számokat,és volt 1 hibája a táblázati számolásban is.

ez volt

X+Y= 10 x 8 4
y 2 6 a többit neki kellett beírni ez a 10 szám bontása végül is.A hibája az volt hogy 2-szer írta be a táblázatba az 5+5
Meg volt szöveges feladat.
Egy tálban van 2 alma meg 6 körte mennyi gyümölcs van a tálban?
Rajzold le ,és írj róla műveletet.És szöveggel válaszolj.
2+6=X
X=8
A tálban 8 gyümölcs van.

Annak örülök,hogy az egyszerű dolgokban rontot,ugye figyelmetlenségből.
A sima számolásos dogában ,meg azért 1 feladat 1 pontot ért,azé 45 matematikai művelet nem kevés 1 dolgozatban :evil:

Tuntun:igen pisil az új lyukon(kuki végén) rendesen nagy súgárban ,de kis sugárban jön a kuki alatti lyukon.

Ani:hallod nem semmi ára van a felnőtt bogyónak :shock:

Betegek gyógyuljatok meg gyorsan.

Banoed:lelkisimi neked.

Dius:lehet abban valami amit yuyu mond most már minden érdekli Barnust.

Yuyu:nálunk ha össze jön a szük családi kör a páromé és az enyém
15-en vagyunk és az egyik nagymama és a tesóm nincs is bele számolva.Nagymama messzelakik tesóm más országban.
És a legkissebb sógoroméknál májusban születik a baba.
Így 18-an leszünk a nyáron.
De a párom egyik rokona a városban lakik őket is megszoktuk hívni.
Ők 4-en vannak.van amikor csak 2-en jönnek van amikor 6-an .A két fiúnak már van barátnője.

Bakker az egész család el sem férne.
Anyámék 4-en vannak testvérek ott van 8db unokatesom és egyenlőre 8 dédunoka(enyéim nincsenek beleszámolva)
Apámék 13-an voltak testvérek már csak 12-en 24 db unoka tesó és több mint 14 dédunoka,de már nem tudom követni.

Anyósék 7-en vannak testvérek és páromékkal együtt 15 unoka, dédunoka is van már bőven
Apósék 9-en vannak testvérek 20 unoka(páromékkal együtt)
És akiket én imerek 7 dédunoka meg sógoréké lesz a 8-dik.

Szép familia mi :lol: Lagzit sem volt egyszerű megszervezni.

Megyek mert furcsa szagok jönnek a Zsombi felöl.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára berni611 2009.03.24 09:39-kor.
berni611

Benn: a táblázati szét csúszott de az x és az y egymás alatt van.
berni611

Évi,

41:45=91% :lol: :lol: , az 58/63-at nem értem (92%).

Csak kötekedés miatt :oops: :oops: :

3+X > 10-4
X=? megoldás X=0;1;2 - ez nem jó, mert itt az "X"-nek 4-nél nagyobb számoknak kellene lenni :lol: :lol: , nem fordítva volt a relációjel? :lol: :lol:
Én Ricsikének vettem egy szöveges feladatos füzetet abban szoktunk gyakorolni.
Ugyanezeket tanuljuk mi is, csak már tudniuk kell a kivonás és az összeadás tagjainak neveit. :shock: :shock: Szegénykém le se tudta rendesen írni, hogy kisebbítendő, nemhogy megjegyezze. :roll: :roll:

Zsombival kapcsolatban: azért kérdeztem, mert így kicsi a valószínűsége,hogy beszűkül. Fordított helyzetben nagyobb a veszély. Persze tudom, így se, úgy se jó, de ne aggódj minden rendben lesz!!!!!

Kiterjedt rokonságotok van :lol: :lol: Nálunk nincsenek olyan sokan, jó is meg rossz is.
Vendég

Nincs kedvem vasalni :cry: :cry: :cry: és az íróasztalom úgy néz ki, mint amit felrobbantottak :oops: :oops: :oops:

Valamit kéne kezdeni magammal, de inkább itt trécselek Veletek.

Évi, hétvégén megvettük a porszívót, de mi már egy újabb változatot kaptunk ez fekete/ezüst.
Ezt kértem a szülinapomra és megvettük, mert Apa dolgozik már péntektől. :cry: :cry: Ráadásul szombaton suli is van.
Kipróbálni még nem próbáltam ki, ma v. holnap már időszerű lesz porszívózni, akkor lesz felavatva. :lol:
Vendég

Hát lányok jól elbizonytalanítottatok :) ( hú azt hittem nem tom leírni :lol: ). Már kikészítettem a ruhákat meg bepakoltam a pelenkázó táskába, már csak Barnust kéne összeszedni ugyanis alszik :?
De mindjárt fel keltem, nyomok neki egy kis cicit aztán fél11kor elindulunk, 11tól van doki néni remélem nem 45percet kell rá várni mint a múltkor, és remélem hogy én leszek az egyetlen dilinyós aki kiviszi ilyenkor a gyereket és nem lesznek sokan! :wink:

Kép
dius87

Dius:a betegégek miatt talán tényleg jobb ha elviszed,most tünet mentes.
Én ilyenkor rászoktam húzni az esővédőt a babakocsira,így nem tud az a fránya szél befújni.

Tuntun:bakker még nem próbáltad ki?
Jól megnéztétek,hogy mit lehet rajta mosni ,meg mi a cserélendő?
Ha valami szűröt az újon nem lehet mosni inkább ,most vegyetek 2-3 db szűrőt ,mert aztán megint nem lehet kapni hozzá egy pár év múlva.

Nekem sincs kedvem semmihez.
Szombat ,vasárnap pakoltam ,tegnap apaja,lánya vacsorázott meg lehet nézni a konyhát és az éttkező asztalt.

Nem csinálom meg Kép
majd elpakol szépen ,ha haza jön.
Az élet kedvem elveszik az ilyentől.
Este úgy mász fel,hogy rend van reggel meg atom támadásra jösz le :evil:
berni611

Tuntun:nekünk nincs suli,mert valami értekezlet lesz.
Csak ügyelet lesz,én nem kértem,hisz itthon vagyok.
Viszont áram szünet lesz nálunk.
És az én drága párom vendégeket hívott szombat délutánra.
Na most ilyenkor meleg víz is annyi vanami a 70l tartályban van.
Így fűtés nincs,mert áram kell a kazánnak.

Cserépkályhát is jól fel kell fűteni Pénteken,hogy felmenjen a meleg az emeltre,meg persze szombaton is füteni kell vele rendesen.
Úgye hiába van kint 15 fok azért este a házban nincs olyan jó idő.

Egyébként meg ,jó hogy mondtam neki,menjünk el itthonról ,kéne venni ezt-azt.Mondjuk Pécsre Árkád,Müller ilyenek.
BÍrom amikor külön programot csinál nekem a megkérdezésem nélkül.

Azért Pénteken lesz tortád?Meg ünnepelitek a kis családdal?
berni611

Évi, nem tudom Te hogy vagy vele, de nem volt minden vágyam vasárnap újraporszívózni az egész lakást :lol: :lol: :lol: De a dobozból már kiszedtem. :lol: :lol: :lol:
Tegnap nálunk is a két Ricsi vacsorázott, de hál istennek mindent szépen elpakoltak. Jól vannak idomítva. De bezzeg én :oops: :oops:

Na most elmegyünk az orvoshoz, majd nemsokára megint jövök.
Vendég

Szombaton lesz a "nagy" nap, hát gondoltam sütök magamnak valamit.
Meg csinálok pulykamellből pásztortarhonyát, ubisalival.

Délben én is hazahozom Ricsikét.

Hogy nálatok milyen sűrűn nincs áram :shock: :shock:
Vendég

Tuntun:tudom ,hogy szombat a te napod :wink:

Áram szünet :evil: na még hányszor lesz.Sorházakat építenek ,gondolom azért nincs " karban tartás miatt"volt az indok.
Remélem mostanában már nem lesz..

Úgy látszik nem jó a karikás ostorom :lol:
berni611

Lányok állítólag megszünik a női vonal.
Berninek kell csinálnom másik vonit :?
berni611

Tuntun:de fordítva kö lenni annak a fránya jelnek,nem jó gombot nyomtam. :evil: Na mindegy a lényeget gondolom értik a többiek is :oops:

Magyarból is vannak ilyen érdekes %-ék számítások 1 hiba és 94%-ék szal le tojom a százalékukat én azt nézem,hány és milyen hibái voltak.
Csak érdekesség ként írtam le akik még nem járnk suliba.
Valami szélesebb képek kell keresnem.

Kuki:még élek remélek.Mást úgy sem tehetek sajnos.

A vonin nem a Berni képe van.
Akinek női vonalas van ,szerintem cserélje le, mert Márc.28-án megszünik az oldal.
Bocsi :oops: hírtelen én most ilyen nagyot találtam.
berni611

Berni, nálunk is a 15 fő az csak az én szűkcsaládom, bátyáméknál már van két gyerek, nálunk 1, öcsém most nősül, húgomnak is van barátja. Plusz szüleim és 2 nagymama. Ha nagymamám szülinapját ünnepeljük, akkor kb 35-en vagyunk, 8 unokatesómmal és az ő családjaikkal együtt.... Férjeméknél viszont alig van pár rokon, csak 1 tesója van, és Anyukája meg egyke.

Dius, na eljutottatok a dokihoz? Megkapta Barnus az oltást?

yuyu79

Évi, tényleg csak kötözködésből írtam. :oops: :oops: :oops:

A % számítással meg ne foglalkozz, úgyse fogjuk ezt mi megérteni. Ilyen eredményeknél rosszabb sose legyen. Nálunk vannak olyan gyerekek akik rendszeresen 50-60%-ot írnak. Na ilyen esetben elkezdenék aggódni.
Mi is írtunk 87%-os írásfelmérőt, hibátlan volt teljesen csak nem volt szép. Az egyik feladatnál odaírta a tanárnő,hogy nem olyan szép -1 pont, a másiknál egyáltalán nem szép -5 pont a 10-ből. Hát ez van.
Szegény leendő iskolások és szüleik még nem tudják mi vár rájuk, de mi már egy páran edzettek leszünk :lol: :lol: Az biztos, hogy én nem bánom, hogy még egy évet ott maradt az oviban.
A férjem már pénteken is dolgozik, ráadásul a gyereknek este edzése van, így marad a vasárnap, ha addig nem találnak ki valamit a forgatás miatt.

Akkor Ricsikémnek is kell új vonalzó. :evil: :evil: Pedig pont a nőivonalon vannak jó vonik. :cry: :cry: :cry:

Erik kapott antibiotikumot, mert piros a torka, de szerencsére a tüdeje tiszta. + orrcsepp + sinupret.

Aranyos sztori: szombaton vacsorázunk és egyszercsak a fiam megkérdezi, hogy nálunk mikor vezetik be az eurót :shock: :shock: És elkezdünk beszélni a mai mo.-i helyzetről. Az apjával fennakadt a szemünk, mert egyáltalán nem mondott hülyeségeket. Mondom az apjának, hogy szerintem ez teljesen természetes, hogy szombat este a vacsoraasztalnál a 8 éves gyerekemmel az euró bevezetéséről és stb. beszélgetünk. :lol: :lol: :lol:
Vendég

Julcsi, Évi azért irigyellek Benneteket!
Én úgy szerettem régen, amikor nagymamáméknál ott voltunk mindannyian és még átjöttek a szomszédok is. Anyuék 4-en voltak testvérek. Tök sokan voltunk és jó volt a hangulat. Sajnos amikor a nagymamám meghalt az örökség miatt széthullott a család, meg egyébként sem biztos, hogy egészséges lenne összekovácsolni az ital miatt. :cry: :cry: :cry:
Vendég

Na megjöttünk, nem túlzok ha azt mondom hogy a t*köm ki van! 3/4 11re már ott voltunk, 11től rendel és 3/4 12kor jött és fél1 kor végeztünk. Szegénykém 2x elaludt a kezemben! Két oltást kapott, megkapta a prevenart is.

Lányok megint szükségem van a véleményetekre! Mondta a doktornő hogy már csak 2 hónapom van hogy ha be akarom neki adatni a Rotát, Na most ugyi 16ezer 1 ampulla és kettő kell belőle. Mondtam a dokinéninek hogy most nincs rá pénzünk, de írt azért 1 receptet és mondta beszéljem meg a családdal. Ti beadattátok a gyerekeknek??
Mert nagyon rágódok rajta ha tényleg jó lenne neki akkor kérek kölcsön vagy anyuval megoldjuk... szerinetek?

Kép
dius87

dius,én nem adattam be egyikőjüknek sem.
Vendég

Dius! Én sem adattam be a rota ellenit. A veszélyesebb betegségek ellen beoltattam őket, de rota vírus ellen nem, főleg nem ennyi pénzért, egy oltás 16 ezer és kettő kell belőle! Azért megnézném, hogy mennyi az orvosok jutaléka ebből a pénzből!

Ma vittük vissza Danit a dokinéninkhez, influenzás, vagy legalábbis influenzaszerű megbetegedése van, a tünetei teljes mértékben influenzára utalnak, de csak 2 vérvétellel lehetne igazolni. Mondtam a dokinéninknek, hogy a lényeg, hogy meggyógyuljon, nem érdekel, hogy influenza vagy csak "szerű" :D Beteg és kész, attól, hogy megszúrkálják 2-szer, nem lesz jobb senkinek.

Emma! Szerintem semmi ellenszenves nincs abban, hogy még szopizik Ármin!

Majd még folytatom, csak közben megjött anyósom.

dadomi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?