Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Katinka: múlt héten szombaton voltunk mi is ovis bálba ( bálba mi!) gyerekek anyósnál aludtak, nekünk is most először. Simán ment minden, Levit nehezebb volt elaltatni, de sikerült, Dorcsival semmi gond nem volt. Én azóta is beteg vagyok, azért nem is írtam nektek ( illetve 1 x írtam egy jó hosszút, el is küldtem, de sehol nincs) tiszta dög voltam. Mára már csak a köhögés maradt, meg a pakolás, amire mindig csak legyintettem, hogy megvár.

Szösz: sajna ezt sem küldte el a babanet, pedig akkor egész nap eszembe voltál, boldog szülinapot Rékának így utólag.

Anyany: köszönöm a vonalkódokat, megkaptam őket tegnap, sajna jött mellé a villany elszámolás is, annak már nem örültem annyira. 21000 kell ráfizetnünk.
Zsófi 2. képébe beleszerettem, annyira szép.

Lara: Hannus is nagyon szép, tök ügyes vagy ezekkel a keretekkel. Bonyolult megcsinálni? Ha igen én neki sem állok.

Winchi: szívemből szóltál Tüncivel kapcsolatban, majd jön ő, ha szüksége lesz ránk, most erre van szüksége, hogy magába forduljon. Mi úgyis mindig gondolunk rá, hiányzik.

Beze: remélem beválik az új cucc alvásra.

Ancsi: az a kócos kép nagyon tuti, én még mindig lógok Levi szülinapos képeivel, mostmár lassan összeszedem magam és pótolom a hiányosságaimat.

Betti: húúú, az a vacsi nagyon szuper lehetett, mire jutottál oltás ügyben? Hát, nálunk is ez ment tesóimmal, amit írtál, de már a gyerekeimnél is kezdőőődik.

Eldöntöttem végra a karácsonyi ajándékokat, nem halmozzuk el őket sokmindennel, rengeteg játékunk van. Dorcsinak hintalovat akartam, de végül kaptunk egyet, meg egy szobai csúszdát is. Hová teszem, azt még nem tudom, jövő héten megint elpakolok egy csomó játékot, amit meguntak már. Dorcsi sütifaló kincsesbödönt kap, Levi meg falánk mókus társasjátékot. Ez lesz nálunk a fa alatt, az már biztos, anyuéknál még nem tudom, anyóséknál már van Dorcsinak valami farm, ahol ha a helyére teszed az állatokat, az hangot ad ki. Levi ott lovat kért szekérrel.
A nagymamáim is mindig pénzt adnak, hogy vegyek valamit a gyerekeknek, mondtam nekik, hogy ruhát veszek meg mesekönyvet. Ja, anyuval megbeszéltem, hogy Levi kap új párnát, takarót, mert az övé már régi, elvékonyodott, azt mondta azt majd ő a fa alá teszi egy új huzattal, meg valami játékkal.
Vendég

mancsa!
jobbulást neked!
köszi a bókokat és örülök, hogy odaértek a vonalkódok.

karácsonyra meg...
bendééknél láttam egy nagyon jó kis babalaptopot. néztem teszveszen is. nem olyan nagyon vészes az ára.
mikulásra meg a piros teletabit kapja meg.
meg kinder csokit.

anyuméktól sapit biztosan kap, meg azt kértem, dobjanak neki össze egy triciklit, amit majd tavaszra veszünk meg.

én mindenkinek parfümöt veszek, avonosat. mindenki apróságokat kap.
Vendég

Fiúkat elzavartam fallabdázni én meg kicsit tornázok itthon. El akartam menni én is a konditerembe, de valami verseny van és ott készülnek fel és zárva, így marad az itthoni átmozgatás. Be vagyok ragadva nagyon.

Karácsonyi ajándékok...jövő héten én is elkezdem.
Tesóknak van itt egy deszkás bolt, ott választok valamit, de elég jó árakon vannak a cuccok...anyuéknak meg egy-egy könyve, anyósomnak is.
Párommal nem ajándékozunk egymásnak, megbeszéltük, hogy márciusig egy kamerát szeretnénk venni és az lesz a közös ajándékunk magunknak.

Na megyek, megropogtatom a csontjaimat...

Betti
Kép
betti0412

látom mindenkinek jobb dolga van...
:(

betti!
ha esetleg beszélsz tüncivel, és lehet, légyszi írd meg mi van vele!
kimozogtad magad? azért pihenj is! terhestornázol?
remélem te rendben vagy!
Vendég

na most vagyok ám nagy kakiban!
eltört a szemüvegem. megint azt mondták, hogy már nem lehet megforrasztani. erre aztán nagoyn nem vágytam...
Vendég

Sziasztok!

Hát itt meg mi történt :?: :?: :?: :?: :?: nem ám behal a topikunk :cry: :cry: :cry:

Anyany:Sajnálom a szemüveget :cry: én is az avonból rendelgettem ajándékokat már csak pár db van vissza,de az nem onnan lesz.Hannusnak az auchan-ba vettünk laptopot,karácsonyra kapja.

Betti:Kamera az jó ötlet :wink:

Mancsa:De jó hogy kimozultatok egy kicsit pároddal :wink:
Mi is szeretnék hintalovat Hannusnak tegnap voltunk a barátnöméknél és Hannust le sem lehetett szedni róla úgy lökte magát nagyon kis aranyos volt :D Nem nehéz a keret készítés csak feltöltöd a képet kiválasztod a keretet beállítod a képet aztán kész :wink:
Vendég

Katinka:Milyen volt a bál?Remélem jól éreztétek magatokat :D
Lányok jobban vannak?

Beze:Mi újság?Hogy vagytok?
Vendég

Mancsa csináltam neked kettő képet :D Kép Kép
Vendég

Sziasztok!

Lara, tök jók a képek, nagyon ügyes vagy! :D

Semmi újság nincs, jól vagyunk, köszönjük. Az éjszakák még mindig nagyon vegyesek. :?

Tényleg alig voltunk a hétvégén... :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

beze!
nem használ a szer?
ha homeos, kell pár nap...

lara!
én annyira nem sajnálom a szemüveget. már kétszer volt forrasztva, elöl, és már a lencse sem volt jó. csak várhatott volna még egy kicsit!
kipróbáltam a keretezést. csináltam páromnak egy olyat, hogy egy csajszi tartja a képet!
nagoyn tetszett neki.
lehet, hogy csinálok pár karácsonyit és előhívatom. ZSófisat.

ti hogy vagytok? Hannus? járás?

mi hajat meg fogat növesztünk.
mostam a haját és rájöttem, hogy elég jól megnőtt és kunkorodik minden felé. :D
várom már, hogy copfozhassam! mivel nekem is hosszú a hajam, rengeteg csatom meg hajgumim van
a szemfogak meg erősen jönnek. néha bekenem neki, de elég jól viseli. :oops:
Vendég

Beze:Én is azt akartam irni hogy a homeos cucooknak kell pár nap és azt is olvastam hogy elöször felerösítheti a gondot aztán használ.Remélem igy lesz nálatok :wink: :D

Anyany:nekem is tetszik az oldal és nagyon egyszerü is :D
Mi jól vagyunk köszi.Hannus továbbra sem megy már gondolkozom hogy megnézetem egy Dévény-es gyógytornásszal a biztonság kedvéér.

Most megyek aludni mert már nem fog az agyam igy holnap korán kelek tanulni.Már megint irunk magyarból :( mondakörök + meg kell tanulni egy elég hosszú részt az antigonéból de hogy minek :?: ezt biztos nem fogják kérdezni érettségin :roll:
Vendég

Sziasztok!

Hát, tényleg nincs valami nagy forgalom mostanában... A tegnapi nap nekünk sűrűre sikerült, a buli után sokáig aludtunk, aztán ebéd anyuéknál, utána meg B.almádiba mentünk a volt kolléganőmékhez vendégségbe. Nekik még nincs gyerekük, szépen kipakoltak enni-innivalót egy alacsony dohányzóasztalra, aztán szépen lassan minden felkerült a polcokra. Nati és a másik barátnőm kisfia ugyanis folyamatosan az asztalra akartak felmászni, végül játszóasztallá nyilvánítottuk.
A bál is jól sikerült, sokat táncoltunk, fél 3-kor mentünk haza. Már nagyon hiányzott egy kis kimozdulás, jó volt felszabadultan táncolni.

Lara, nagyon jó ez a keretezős oldal, én a barátoknak ilyesmit szoktam küldeni karácsonyi üdvözletként.
Lányok jobban vannak, bár éjjel még mindig köhögnek, de napközben már nincs semmi gond. Most én érzem, hogy valami kerülget, nátha, torokfájás.
Huh, én sem értem, miért kell az antigonéból magolnotok. :roll: De biztos vagyok benne, hogy a dolgozat megint jól sikerül majd. :wink:

Anyany: Natinak is elkezdett mindenfelé kunkorodni a haja, úgy tűnik, ő is az én hajamat örökölte, hát nem irigylem érte. Az enyém most már nem göndör, de szinte lehetetlen bármilyen frizurát vágni belőle, arra áll, amerre akar.
Pótszemüveged van?

Ajándékok: Natinak egy plüss cicát szeretnénk, mert imádja a cicusokat, meg mellé még valami játékot. Lili szülinapjára fülbevalót kap, nagyon szeretne "lógósat", karácsonyra meg babát, a müllerben kinéztem egyet, nevet, ha megcsikized, meg nyel, ha eteted, stb. Hogy a nagyszülőknek, nagybácsiknak mit ajánlunk ki, arról még gőzöm sincs.

Jaj, még akartam írni, hogy mostanában sokat hallgatunk zenét, Halász Juditot meg néha olasz slágereket. Szombaton már harmadszor ment le a Halász Judit, amikor Nati egyszer csak hozta az olasz slágereket, hogy most már nem ártana kicserélni. Hihetetlen egy nőszemély! :lol: Jut eszembe, szombaton Lilivel megyünk H.J. koncertre, valakit nem érdekel esetleg?

Katinka

Kép
Kép
katinka31

Anyany, a szemüveg a nem olcsó dolog, nekem is van, cilinderes mindkettő szemem, 2,5- cilinderrel, 2-esnél ugrik az ár duplára....
70 ezer volt egy éve. Olvastam valahol, hogy nyugaton a nőknek van 3-4, estélyre, nappalra, dolgozni stb...ja. én 5 évente cserélem, az is húzós. Amire áhítozok az egy dioptriás napszemcsike...az nagyon kellene, mert sima napszemüveget nem tudok használni és egész nyáron hunyorgok, meg anyázok vezetésnél. Kontaklencsém nem lehet, pedig minden évben bepróbálkozok, de elhajtanak mindig, a szemfelületem nem egyenletes és nem tapadna meg rajta.
Dehát a napszemüveg még horrorabb!

Nem terhestornára járok, hanem edzőteremben. Van ott az elipszis tréner, azon szoktam filmet nézni, közben meg tekerek, vagy biciklin, vagy a futópadon sétálok egy 4-5km-et. Persze csak sima, nyugodt tempóban. De nagyon jól esik!
A múltkor szembejött az utcán egy csajszi futva, összecsordult a szívem, mondtam is páromnak, hogy ha letelik a szülés utáni pihenő számítson rá, hogy esténként anya elmegy a ház körül kicsit.... :D Nem is gondoltam, hogy ennyire fog hiányozni maga a futás, de nyilván eszembe sem jut futkározni.

Jaj, aranyos történetem van!
A vízmű ki akarta a héten kapcsolni a vizet a társasházban. A közös képviselővel szaladgáltunk két napot. Mert hogy nem fizetünk. Merthogy én pl. július1 óta egy számlát kaptam 400 Ft-ról, mondom olcsóbb lett a víz...meg a többiek is, hiába diktáltuk, tehát, ha nincs számla, nincs mit befizetni, vagy vigyek oda egy táska pénzt és erőszakoljam rájuk? És jött 160 ezres számla most a társasháznak. :shock:
Hogy fizessük be. Ahan. Én ebből annyit vagyok hajlandó befizetni, amit a mérőórám mutat. Azt meg lakásonként e hónapban kiszámlázzák, tehát semmit. Érdekes, hogy múlt héten a reklamálásra már ki is jöttek leolvasni. Na most júliustól számítva marha jó vízszámlám lesz így decemberre, mikor amúgy sincs semmi kiadás....[/img]

Betti
Kép
betti0412

Sziasztok!

Betti ez az vízszámla nagyon dúrva, imádom amikor a szolgáltatók játszanak a pénzünkkel a fejünk fölött :evil:

Anyany sajnálom a szemüveget, nálatok sem jókor jött ez a kiadás, nekem 40ezer csücsül az orromon úgy hogy cilinderes és vékonyított, szóval az egész jó ár érte, csak nem a mi pénztárcánkhoz képest. Annál az optikánál csináltattam amit ajánlottam régebben.

Lara nagy kalappal a dolgozathoz! Ügyes vagy a keretezésekkel azt hiszem előveszem én is a keretezős programomat már lassan ideje lesz.
Ha elő akartok hivatni keretezett képből akkor arra figyelni kell, hogy minél nagyobb felbontású legyen a kép amit elküldesz, nekünk volt ami kicsit szemcsés lett előhivatva.
Dm-ben 100 képes akció van 2000ért, azt hiszem be kell neveznünk rá, karácsonyra képet kapnak a dédik.

De jó lehetett a bálozás, én nem is tudom mikor jutunk majd el ilyesmi helyre...

Hétvége hamar eltelt, szombaton Fehérváron voltunk hordozós babaklubban, jó volt nagyon Matyi is élvezte aztán meg mamáéknál voltunk.
A tegnap meg hamar eltelt Matyi hajnalban énekelt kicsit de aztán úgy visszaaludtunk, hogy a párom fél 9kor keltett, rég volt már ilyen :D

Gégéé te mit csinálsz mostanában? Olvasol? Emma? Bezzeg tavaly ilyenkor te nyitottad a reggeleket :lol:

KépKép
winchi

Sziasztok!

Katinka:Örülök hogy jól éreztétek magatokat :D :D :D Muszály kikapcsolódni néha :wink: Jobbulást neked is.
Hannus is nagyon szereti a cicát olyan édesen mondja :D Már van neki egy pici plüsscica nyávog is.Mondtam neki ha egyszer elköltözünk akkor kap egy kiscicát :D

Betti:Biztos direkt csinálják hogy karácsony elött számlázzák ki a csekkeket :evil: Ügyi vagy hogy még tornászni is jársz :wink:

Szombaton megszült a barátnőm olyan furcsa volt olyan picinek láttam a babát pedig Hannus 1 hónaposan volt ennyi(3800 gr)Második baba 1 óra alatt meglett de azt mondta úgy érzi 1000-szer jobban fájt mint az első.

Képzeljétek az én hintafüggő lányom belekapaszkodik az etetőszék tálcájába elrugaszkodik és mondja hogy hiita-pajintaa majdnem szivbajt kaptam még jó hogy nem burult el vele :shock: Eszméletlen miket kitalál.

Katinka:Te mennyi időt dolgoztál a két csajszi között?

Hol vagytok :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Vendég

Winchi:Én is szeretnék képeket előhivatni,jó hogy írtad a dm-et :wink:

Matyi mit kap karácsonyra?Van még egy keretezős oldal az is tök jó mindjárt felteszem :wink: Jól tettétek hogy sokáig aludtatok :D
Vendég

betti!
a szolgáltatók nagyon szemetek. mi a francért ilyenkor számláznak? karácsonykor sincs több pénzünk...
szerencsére cilinder nincsen, és -2nél nem erősebb, de akkoris.
nem hiányzott. az előzővel kibírtam volna még pár hónapot.
pótszemüvegem nincsen, örülök, ha 2évente tudok egyet csináltatni.
egészségkártyára fog menni, de akkoris.
az estélyi meg mindenféle szemüveghez egy lottóötös kellene már.
azt is írd meg, hogy vagytok!

katinka!
Zsófi az apjáét örökölte. erős vastag szálú és nagoyn hullámos. szép haja van, sűrű lobonc, csak nehéz kezelni. kb 1 héten egyszer lesz fésülve. nekem egyenes, sehol egy hullám benne.
és ha nem tépi ki már szép hosszú haja lenne Zsófinak is...
csajokról kép?

ki vagyok akadva a lányomon.
a joghurtból evett két kanállal tízóraira. az ebédből sem fog többet enni 4-5 kanálnál. sztem a foga miatt. lehet, hogy adok neki nurofent, ha nem fáj neki annyira, hátha legalább ebédelni fog.
persze eszébe jutott, hogy a hűtőből szoktam neki adni túrórudit. na azt legalább megette.
Vendég

én hivatok elő dmben egy rakás képet.
mindenki kapjon belőle. többfélét. meg veszek szép kereteket.
meg naptárakat is csináltatok. ha minden igaz, a sógornőm meg tudja csinálni olcsóbban.
meg majd még kell egy adag képet előhívatni, mert csinálok kereteset is. karácsonyit.
Vendég

itt van a link http://www.widdlytinks.com/phototinks/

Anyany:Hannus is ma 5 falatot evett a mandarin se kellett neki.

Látod a túró rudit megette úgyhogy nincs gond :wink:
Vendég

lara!
ezek nagyon jó keretek! amire több képet lehet tenni, nagyon tetszenek!

majd este nekilátok, de a diplomavédésre is készülnöm kell.
30án védek!
szorítsatok!
Vendég

Anyany:Biztos ügyes leszel :D :wink:

Nekem is nagyon tetszenek ezek a keretek de még ilyet nem csináltam,de majd csinálok :wink:
Vendég

Sziasztok!

A drukkokon nem fog múlni, anyany, de úgyis ügyes leszel!
Én idén csináltattam vékonyított lencséket, a keret maradt, 25-ből megúsztam, pont elkaptam egy 25%-os akciót az ofotértben. Szerencsém volt kivételesen.

Lara, az antigonét szerintem is felesleges magolni. De a dolgozatod tudom, hogy jól fog sikerülni. :wink:
Hívtam a védőnőt, a szer, amit alkalmazunk szerda este óta, másoknak ennyi idő alatt annyit segített, hogy átalusszák az egész éjszakát, olyan babák is, akik mint Lexi csak cicivel aludtak vissza. Ez van, nekünk nem segít. :cry:

Winchi, jó, hogy mondtad a dm-et.

:wink: :wink: :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Sziasztok!

Nálunk még szombaton is, meg vasárnap is vendégek voltak. Kapott Réka sok mindent, többek között járássegítőt is. Igazából én nem akartam neki ilyet, mert viszonylag nagy, és ha már jár (remélem nemsokára), rakhatjuk el ezt is valahova. De mindegy, mégis van. És járkál vele Réka, végülis tetszik is neki. De még tök mereven rakja a kis lábait. Érdekes, mert mikor kapaszkodva megy, akkor sokkal természetesebben teszi a kis lábacskáit.

Egyébként meg legújabban belemászik a fiókba, és ott ücsörög. :lol: Most is ott van! :shock:

Ja, és úgy látszik most mindenhol, minden elromlik. Nekünk is kell a héten mosógépet venni. Már régóta hangos nagyon, de úgy tűnik, most már végleg ki kell cserélni. Meg hétvégén letört egy darab a fényképezőgépünkről, de még működik. A vasaló sarkáról is hiányzik egy darab műanyag, de még az is működik. Karácsonyra kérünk egy új mikrót, mert már az is a végét járja! :roll:

Gégéé: tényleg írhatnál kicsit többet! Nekem is sokszor eszembe jut, hogy tavaly, mennyit-mennyit írtál! Sokszor csaltál jókedvet az arcunkra! Mostanában meg olyan ritkán jelentkezel, akkor is csak rövidkén. :cry:

Hát bálozni mi sem megyünk mostanában, meg kettesben sehova sem egy jó darabig biztosan! Talán kb. 16 évig? :shock:

Réka két napja alig eszik. Szerintem megzavarták a vendégek! Hogy olvastam itt a túró rudit, gondoltam kipróbálom. Kiköpte. :shock: :shock: :shock:

Szösz

KépKép
szosz

Sziasztok!

Mi is vagyunk, megvagyunk, jól vagyunk, csak hétvégén mamánál voltunk mi is, meg összejött egy csomó házimunka szokás szerint.

Lara: tök szupik a képek. Jó ötlet ez a keretezés. Mi azt tervezzük, hogy mamáéknak, meg anyóséknak fotóalbumot csinálunk, hivatunk elő képeket, és beleragasztjuk, írunk bele, ilyesmi, és ezek a keretes képek.....hú, tök jó ötletet adtál karácsonyra! :) Szorítok a dolgozathoz, biztos jó lesz.

beze: :( Pedig azt hittem, hogy ez használ ez a szer. Azért ne add fel, egyszer majdcsak átalussza az éjszakát.

Nálunk most nyugodtabbak az éjszakák valamivel, mióta kijöttek az örlő fogai, na meg azóta eszik is. Úgy látszik nálunk ha jön a fog, nincs kaja. Most kb. 1 hete olyan szépen eszik mindent. ( El ne kiabáljam) Szombaton mamánál babgulyást evett, meg húsos pizzát (persze babot nem adtam neki) Tegnap zöldbablevest rántott csirkemellett, krumplipürét, vacsira tejberizst. Csak ámultam, hogy mennyit eszik az én rossz evő gyerekem.... úgy örültem, de tudom csak addig tart, amíg nem jön újabb fog....

mancsa: jók a kariajándékok! :) Én is azon gondolkoztam, hogy minek nekik annyi játék, úgyis sok kacatja van Dorkának is, alig játszik valamivel. Már nem is tudom hova pakolni....

Mamától kap egy babát amihez van bili, meg kanál, meg cumisüveg, meg ilyen kacatok. Nagybátyáméktól játék babakocsit, mesekönyveket. Keresztapjától meg hintalovat. Persze ő meg akarta venni a 10 ezer forintosat az Auchan-ba, de lebeszéltem róla. Most a tesz-vesz-en próbálok neki féláron venni, ha nem jön össze kap műanyagot 3500-ért. Én túl durvának tartom, egy másfél éves gyereknek 10ezret adni egy lóért. Még ha nem is az én pénzem. Akkor majd mit kér a ballagására? Nyaralót? Autót? :D:D:D

ani: ne aggódj, majd eszik Zsófi, éhen nem halt még egy gyerek sem. Nekem is azt mondta a háziorvosom, hogy ne aggódjak, eszik ha éhes lesz. Én is mindig aggódok,ha nem eszik, de már tudom, a foga miatt nem szokott, meg ha nem kakil addig nem eszik. :) Túrórudi nálunk is menő. A múltkor apja kinyitotta a hűtőt, Dorka állt előtte, és kiabálta, hogy túúúúúúúúújjjjjjjjjjiiiiiii
Először azt hittük azt kiabálja, hogy Dóri, nem tudtuk mit akar, mire rájöttünk, hogy túrórudit kér. (Az apja véletlenül megfogta a túrórudit,és azt az örömöt látni kellett volna, és mondogatta, hogy túúúúúújjjji, tújjjji :):) )
30-a mindjárt itt van! Szorítani fogunk! ++++++++

betti: vízszámla tényleg durva..... úgy látszik mindenkivel szarakodnak a szolgáltatók, víz, gáz, villany. Nem is értem. Most néztem a villanyszámlánkat. 12 ezre, ebből 7 maga az áram, a többi 5 ezer meg használati, meg ilyen olyan kapcsolási, meg kutyafüle díj. Szép....
Futás: ne aggódj, majd futhatsz még eleget, ha a kis kukacos megszületik! :)

katinka: örülök, hogy nem a h1n1-et szedték össze a lányok. Húhhh. Milyen volt a bál?

KépKép
ancsi_pancsi

szosz: édes lehet Réka a fiókban! :D:D:D Majd sutyiba fényképezd le.
Hát ezek a mai műszaki cikkek már nem olyanok, mint régen, hogy kibírtak 30-40 éveket is. Már szinte pár évente lehet őket cserélni. Utálatos! Nekünk is már hangos a mosógép, de még remélem bírja egy darabig. Nekünk gáztűzhelyet kell majd cserélni, már sokszor javíttattuk, de mindig ugyanaz a baja...
Nem ízlett a túró rudi Rékának? Próbáld többször, hátha.... én régebben a csokiját nem adtam neki, de aztán egyszer megízlelte, na azóta nem is lehet eldugni előle...

Ha megyünk a boltba, mindig kérdezem, hogy mit veszünk? Erre ő mondja, hogy tejjjjcit, túúúúúújjjit.

Gégéé: tényleg keveset jössz. Gondolom Emma babó is leköti a napodat rendesen!

KépKép
ancsi_pancsi

Szerdán megyek cukrozni, megvettem most az adagomat a gyógyszertárba. Úgy nem szeretem ezt a laborban várakozós dolgot, csomó beteg ember között.

Vettem csicseriborsót! Tegnap megolvastam a tutit, hogy abból milyen szuper krémet lehet készíteni és abban mennyi a fehérje, és az milyen hú de jó a várandóság alatt. Na majd csak figyeljetek! :D
Meg beszereztem a tamarin lekvárt is. Mondjuk most rendben vagyok, de azért legyen itthon.

Kettőre meg elirányulok kozmetikushoz, úgy várom, hogy kicsit megmaszírozzon.

Tüncivel szoktam beszélni, puszil mindenkit. Sokat gondolok rá egyébként, hogy miért nem lehet ez egy szép, nyugodt időszak a történtek után. Hogy hogyan is lehet az ember kiegyensúlyozott, meg örömmel teli, mikor minden nap azzal szembesül, hogy olyat produkál a teste, ami nem odavaló. Azt hiszem ez a várandóság nem is irigyelendő, sajnálom, hogy ilyen, hogy nem tud megnyugodni, mert nem lehet...én sem tudnék. Ilyenkor mindig méreg fog el, hogy bakker hány olyan sötét nőszemély van, aki még vitamint sem szed és olyan körülmények között hordja ki, hogy arról jobb nem is szólni, gond nélkül.
Tegnapi napló riporton nagyon kiakadtam. Hogy a nő két gyermek után nem vette észre, hogy terhes, csak a szülésen csodálkozott, hogy gyerek jön. Ezt én nem értem, és nem is akarom érteni.

Mi jól vagyunk egyenlőre, most a cukrozás van, utána karácsony előtt megyek csak dokihoz, uh-ra, addig telnek a napok. Januárban kellene már vásárolgatni, lassan rakom össze, hogy mit hogy, hol.

Betti
Kép
betti0412

na végre!
megélénkült a topic!

szosz! kérünk majd egy képet!!!
egyébként először Zsófi sem szerette. most a kezébe adom és egyedül eheti. előtte meg csak a túróját kapta, felkarikázva. azt is csak akkor ette, ha egyedül jól összekenhetett mindent vele. :D

ancsi!
Zsófinak adtam az előbb nurofent. utána 10perccel már mondta is hogy hamm-hamm. már kínomban bébiételt vettem, azt kapott. és megette az egészet. zöldséges husisat. én meg sóhajtottam egy nagyot, hogy na végre!
a babáit jobban szereti etetni. ki kellett vinni a múltkor a plüssmalacot. egy pillanatra félrenéztem és kapott egy kis főzeléket a malac. :D
én is teszveszen nézek Zsófinak dolgokat. ott legalább fele áron meg lehet kapni, még újan is. azt meg nem engedhetjük meg magunknak.
Vendég

Ancsi, nem is ajánlom, nem lenne értelme. Azért örülök, hogy a ti éjszakáitok jobbak. :)

Betti, a riporton én is padlót fogtam. NEM hiszem el, hogy a magzat egyszer sem rúgott, és azt sem, hogy nem tudta, hogy szülni fog. Lexinél nekem hetekig voltak jósló fájásaim, aztán elmúltak. A szülés napján amikor elkezdődtek a rendszeres fájások, tudtam, hogy szülni fogok, pedig ő az első babám. :!: :!: Szegény baba, istenem... :cry: :cry: :cry:

A nemevéshez nem tudok hozzászólni, ezen a téren nincsenek gondjaink.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Na egy picit vissza tudtam most olvasni.Tüncin kipotyogtak a könyneim,nagyon szurkolok ,hogy minden rendben legyen!!!

Kislánykám ma egy éves.
Bulit majd vasárnap tartunk a nagyszülőkkel,dédikkel,keresztszülőkkel.
Majd fotót hozok.

Winch,tej:én először adtam neki egy decit,két napig figyeltem,nincs e pötty,hasmenés,vagy egyéb tünet.
aztán 2 deci egy nap egyszer...mostmár reggel -este 3-4 deciket benyom,hol egy kis cukorral,hol kakaónak,hol karamellnek elkészítve.Szopizik is még de csak éjjel 2-3 szor.
Kap már mindenféle tejterméket,és szinte amit mi eszünk mindent.Van is jópár bébiételem a spájzban érintetlenül,mert már nem eszi meg.Majd elajándékozom a tesómnak.

Mózesék az oviban hogy mit tanulnak?Hát hihetetlen dolgokat.
Sudoku de nem számokkal hanem geometriai formákkal,memória feladatokat,színeket,jobb-bal-előre-hátra-mellette-alatta dolgokat.
Sormintákat,párkeresés,nagyobb-kissebb,szóval nézegettem a feladatlapjait,valamelyik még rajtam is kifogna hirtelen!

Pár napja már egyedül is jár Írisz,6 foga van.
Szösz ne aggódj a magasság miatt,én 172 cm vagyok meg a férjem is,talán Írisz azért ekkora,Mózes is nagyon magas,nem 6 évesre való ruhákat,hanem 7-8 évere valókat hord.

Jajj mit akartam még...Hettulival mizu?

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Betti kiváncsi vagyok mit fogsz mondani a csicseriborsó krémről! Elvileg ugyanúgy lehet lencséből is csinálni a múltkor mesélte valaki.

A naplón én is ledöbbentem teljesen még párom is azt mondta hogy ezt ő sem érti. De van ismerős aki szintén nem vette észre, hogy terhes huszonévesen, elment rendesen dolgozni, rosszul lett és a dokik közölték vele, hogy maga mindjárt szülni fog! :shock: Lett egy szép kislánya, ez pár éve volt akkor még nem laktunk itt de a csaj most kimondottan vékony forma, nem hiszem hogy nagyon kövér lett volna akkoriban, hogy nem tűnt fel saját magának sem...

Túrórudit én csak csoki nélkül nagy ritkán adok a Matyinak, ez valahogy mindig kimarad az étrendből. Viszont ha joghurtos dobozt lát megvadul teljesen :lol:
Rendes tejet adtok már a babáknak? Vagy mikortól akartok?

Lara ne aggódj, majd elindul Hannus anyósom a hétvégén mesélte, hogy a párom 15 hónaposan indult el egyedül.
Ha vezeted akkor lépeget? Matyival simán kézenfogva tudunk sétálni már nem kell két kézzel fogni.
Mindjárt megnézem a keretezős oldalt! :wink:

Anyany drukkolok hétfőre! :wink:

Karácsonyra foggalmam sincs mit kap Matyi, 1-2 dolgot akarok csak venni neki, ha még a családtól is kap mindenhonnan akkor már végkép nem fog elférni a szobájába a sok játék. Most nálunk is a játékok fele el van zárva egy dobozba, majd lassan cserélem őket, nagyon tetszik ez a Mancsa féle ötlet! :wink:

KépKép
winchi

Ja igen,a rudi,Írisz is imádja,szinte majd mindennap kap!

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Írisznek Boldog szülinapot! :D :D :D

Szösz

KépKép
szosz

Milyen időközönként cserélitek a játékokat? (Már aki cserélgeti)

Winchi: Ígértél képeket a saját készítésű ajándékokról.

Szösz

KépKép
szosz

Írisz BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!

Hozok majd képeket most ezek vannak készen:

Tesómnak meteor: Olyan pörgetős bigyó, biztos láttatok már ilyet pl ördögbot mellett.
Kép
Tasak is van hozzá:
Kép
Hűtőmágnesek amik végül nálunk maradnak, mégsem lesznek ajándékok :lol:
Kép
De varrtam ilyet is csak ez már a gazdájánál van:
Kép

Meg félkész állapotban is vannak dolgok :lol:

És amibe beleszerettem pár napja az ez, amint lesz alapanyagom csinálok ilyeneket:
http://kerticsoka.blog.hu/

KépKép
winchi

Irisznek nagyon boldog szülinapot kívánunk!!!! :D :D :D

Szösz, holnap, ha Nektek is jó, beugrom a pólóval Hozzátok, készülök a Brendonba, a milupa junior ital dupla csomag nagyon jó áron van, remélem, még kapok. Édes lehet Réka, ahogy a fiókban ücsörög. :lol:

Winchi: irigyellek, nagyon ügyes vagy! :D Mi most Lilivel ablakmatricákat gyártunk, én másolom a kontúrt, ő meg kifesti. Ennél sokkal komolyabb kézműves dolgokra nem vállalkozom. :oops:

A naplós riportot én inkább nem is kommentálom, nagyon kiakadtam. :cry:

Betti, kíváncsi leszek én is a csicseriborsóra. Örülök, hogy rendben vagytok. :)

Lara, Hannus nem semmi mutatványt ad elő :shock: Képzeld, Lilinek annyira megtetsztt a hello kittys vonalzó, hogy kellett neki csinálnom, a desktopra tettem ki, nem ide.
Bő másfél évet dolgoztam a két szülés közt. Nem így terveztük, hamarabb szerettünk volna kistesót, de sajnos ő angyalka lett. :cry: Aztán Nati egyből jelentkezett a türelmi idő után.

Ancsi, örülök, hogy tényleg a fogacskák okozták az alvás-evés problémát, és most jól van Dorka. :wink:

Megyek, Nati ma elég zizi, nekem meg sajna egyre jobban fáj a torkom...

Kép
Kép
katinka31

mivel a tévénk is tönkrement tegnap... felkapcsoltam, villant egyet és se kép se hang azóta.
na mindegy.
van ilyen. otthon, apátfalván...
nőcinek 12éves fia van. elvált, élettársa van. nem vette észre, hogy terhes. a bélmozgásokkal téveszthette össze a baba mozgásait.
ment wcre, és megszült közben.
egyszerűen annyira megrémült, hogy nem fogadta el a babát. én ilyet csak állatoknál láttam, amikor a disznó ellöki a fiát. de embernél is volt. a babát a 12éves testvér bugyolálta be, azóta ha minden igaz, már örökbe adták.

kb akkor volt ez, amikor Zsófi született.
Vendég

Kép
Én ilyesmit tudok csinálni :lol: Csak kipróbáltam de lehet hogy elő is hivatom :lol:

KépKép
winchi

Íriszkének boldog születésnapot kívánuk :D :D :D :D :D :D Kép
Vendég

De jó hogy ennyit írtatok :D :D :D :D

Winchi:Nekem nagyon tetszik ez a kép :D :D :D ez melyik oldal?
Nagyon ügyi vagy az ajándékokkal :wink: :D Hannus egyenlöre még csak úgy lépeget ha mindkét kezét fogom.

Katinka:Örülök hogy Nati egyböl jelentkezett.Neked is van angyalkád :cry:
Mi az a desktop? :oops: igen most hello kitti örület van :D Nincs otthon strepsils?Nagyon jó torokfájásra.

Szösz:aranyos lehet Réka a fiókba :D :D :D Képet képet :D
Sajnálom a mosógépet :( úgy néz ki mindenhol összejönnek a dolgok.

Beze:Nem lehet hogy nálatok több idő kell mire hat gyógyszer?
Tök jó a vonalzód
8)

Ancsi:Örülök hogy jobbak az éjszakák :D mi is adunk képeket a nagyszülőknek karácsonyra.Doki bácsihoz mikor mész?
Vendég

Irisznek boldog születésnapot!
Vendég

winchi!
tök jó ez a kép!
milyen oldalon csináltad?
Vendég

Lara, köszönöm. :wink:
Nem hiszem, én már tényleg csak abban reménykedem, hogy hamar letudjuk a fogzást, és utána talán, TALÁN aludni fogunk. Kint van a 9. és 10. fog csücske.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Irisznek boldog születésnapot!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Lányok, jó lett a csicseriborsó krém! Nekem ízlik. Vöröshagymát nem tettem bele, a hagymás cuccokért mostanában annyira nem rajongok, kis mustár, tejföl, só, bors elég tűrhető. Holnap ráteszem a teljes kiőrlésű tönköly kenyeremre....és már nagyobb szent leszek mint a Norbi! :D

Betti
Kép
betti0412

szép napot!

elnézést; sopronban voltunk...és a modemem is behalt...szóval még vissza sem olvastam :(

ÍRISZ: BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK!

Mit írjak? :D

Emma reggel fél kilenc-9 körül kel. Reggelizik: kenyér, sonka, sajt, margarin, vagy joghurt, tejszelet, túrórudi; mikor mit. Iszik. Aztán átöltözünk; játszunk, elmegyünk sétálni. hazajövünk, én főzök, ő rombol. Közben teregetek, bepakolom, vagy kipakolom a mosó-mosogató gépeket. Emma jön-megy; négykézláb, vagy járássegítővel, vagy bútorok mentén. vagy táncol :D Már simán áll kapaszkodás nélkül. Tapsol, összeütöget mindent. Ki-Be pakol dobozokból. A sütifalót is pakolássza, sőt a kört még be is tudja rakni. A többit is próbálja, de nem jön össze. Elég hamar feladja. A montessorit is rakosgatja. Van, hogy több is sikerül, vagy hogy egy sem, de annak a karikáin nagyon jól lehet csúszkálni, amúgyis...
Egész nap szól a zene, nyomjuk a bugit :D

Délben ebédel; ha előtte valamikor úgy adódik, elrágcsál piskótát, vagy ilyesmit; néha kap gyümikét is. A banánt szereti nagyon, mert azt ő eheti.
Husisat kajál; de bébiételt. Mindent megeszik, ilyen gond nincs vele :D

Aztán lefekszünk, és alszunk kb 2 órát.

Aztán felkelünk. Eszik gyümit, vagy joghurtot, túrókrémet, piskótát, túrórudit, ilyesmiket.

Aztán játszunk; vagy átmegyünk ide a családi napközibe játszani.

Majd hazaér apukája, és akkor nagy össznépi táncolás-éneklés-játszás van.

6kor vacsi: tejpép; aztán fürcsi, öltözés, tejecske, és alvás.

Ha valamiért korábban kel, mondjuk fél 8- nyolc körül, akkor alszik délelőtt a babakocsiban 1 órát; viszont akkor tolódik a nap, és kb 2 fele alszunk 4 ig.

Nagyon ügyes; próbál szavakat mondani, de javarészt japánul beszél még; viszont azt megállás nélkül, folyamatosan. Telefonál mindennel :d ha mondod, hogy halló, akkor odarakja a füléhez ami a kezében van. Ha énekelsz, tapsol és rugózik. Négykézláb villámgyors :D Ha mondod, hogy maci, akkor megmutatja a könyvben a macit; meg mindenre mutogat amúgyis.

Pohárból ivást tanítom most neki, de egyelőre nem sok sikerrel, mert folyton magyaráz közben...nem tudom miért; lehet tetszik neki, ahogy a pohárba beszél.

Szuperül elvan, ha én jövök-megyek-teszek-veszek. De ha leülök, az csakis a földre játétok közé tehetem. ha ideülök a géphez, akkor itt áll, és sír.

5 foga van: a 2 alsó, a 2 középsőből 1, a másik bújófélben, és fennt a két középső melletti, ahogy levinek is volt :D

Egy kezemet fogja, úgy sétál, de az lassú neki, mert szaladna folyton :D Szeret guggolva játszani, meg matatni dobozokban :D

na visszaolvasok :D

Évi&Emma

KépKép
gégéé

Na visszaolvastam.

Én rendes tejet adok neki. Van, hogy vizezem, van, hogy nem.
Cukor, kakaópor, vanilia megy bele, mikor melyik. Imádja.

Elég sok mindent eszik már, de nem főzök külön; viszont magamnak meg nem mindig főzök olyat, amit neki szívesen adnék. De pl van, hogy megszik egy palacsintát. Túrórudit nagyon szereti.

Nagyon-nagyon ritkán van olyan, hogy éjszaka egyszer felkel. Vízzel kínálom olyankor, de általában nem kéri. Olyankor vagy valamitől megijedt, vagy a foga miatt. Kicsit üldögélek vele, és visszarakom. Ha ihedtség volt, akkor alszik, ha a foga, akkor még nyüszizik, olyankor szoktam neki nurofent adni.

Betti: puszilom Tüncit.
Még mindig vérzik? Méhszája rendben? Görcsöl is?

Karácsony:
Emma egy eichorn foglalkoztató dobozt kap tőlünk, meg egy melegítőt.

Szülinap:
Fa állatos lap. ilyen állatkákat lehet egy kis pöcökkel megfogni és kivenni, meg visszarakni.

Egyelőre ennyit. aztán útközben lehet, hogy bővül még, de nem akarjuk elhalmozni; semmi értelme...így is a fakanalakkal nyomul meg dobozokkal :D

Évi&Emma

KépKép
gégéé

Hello-bello Gégéé :lol:
Ha Sopronban voltatok akkor megvan a felmentésed miért nem voltál errefelé :lol:
Emma Matyival jól megértené magát, a fiatalember is japánul nyomja :lol: De olyan meggyőződéssel és hangsúllyal magyaráz, hogy az döbbenetes :lol:

Betti örülök, hogy jó lett a krém :wink:

http://www.photofiltre.extra.hu/
A keretek innen vannak és ezzel a programmal csinálom:
http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/ph ... -KQ13.html

KépKép
winchi

a tej bolti tejet jelent, vagy hordjátok valahonnan?
Vendég

szia anyany.

a szemüveggond...minden csőstül jön :s mikor az embernek nulla pénze... :(

Bolti tejet. Az Aldiban van 3,5ös, azt szoktam.

Évi&Emma

KépKép
gégéé

Azon elmélkedtem az éjjel, hogy mindjárt felhívom a védőnőmet, kikérem a véleményét.
Szerdán megyek cukrozni, ugye labor, csomó ember, az még hagyján, hátha oda nem betegek járnak. De itt protokoll szerint pénteken kell mennem a belgyógyászati vizsgálatra, az már neccesebbnek érzem, azért oda rendesen megfázással, influenzával is mennek.
3 hete voltam a házidokimnál Csongrádon, táppénz miatt, és ő belgyógyász, külön hívott be, és rátett az ekg-ra is, én meg nem szóltam, meg belepecsételt a könyvembe is, mint belgyógyász, hogy akkor ezt megcsinálja, úgyis meg kell. Namost, ha pénteken is csak ennyi lesz, én inkább kihagynám. A cukor és többi eredményemért szépen el tudok ballagni, az megjelenik a védőnőnél is, ha valami nem jó, megkérem, hogy szóljon.
Nem szoktam ilyen túlaggódós lenni, de azért mikor a mikulás ünnepségeket nem javasolják, a kismamákat simán hívják be zsúfolt rendelőkbe. Valahogy tartok most ettől.

Betti
Kép
betti0412

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?