Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

A segítségeteket kérném. 31-én megyek genetikai uh-ra a Hajdú Krisztina doktornőhöz. Korábban jártam hozzá a Szabolcs utcába, meg az Istenhegyi útra is, de azt nem tudom, hogy hol van a volt MÁV-ban a rendelője. Magát a kórházat tudom hol van, de hogy melyik épület, meg ott hol konkrétan. Tudtok segíteni?
Köszönöm

Kép
arvaerika

Szalamandra,
igen - heti kétszer hozunk, frissen fejt házi tejet, tuti biztos ismerőstől, ezt rögtön felforralom ill. fogyasztás előtt is mégegyszer Lillunak. Ezt csak pár hete issza.
Alapjáraton bolti, nem tartós tejet iszik.
A Milupa Junior nem receptes, viszont érdemes körülnézni, mert jó nagy árkülönbség van egyes helyek között.
Ez a tej mizéria nekem is nagy fejfájást okozott, nem véletlen nem kapott semmi ilyen terméket 1 éves koráig, utána, mivel nem okozott semmi panaszt elkezdtem bátrabban adni neki.
Egyes vélemények szerint 3 éves korig tápit kell adni, nekem ez nem szimpatikus, nagyon marketing szaga van ennek a véleménynek.
Addig is hajrá szopi, szerintem ezzel teszed a legjobbat Rózának!

Betty, mi is jártunk így, Lillu addig ordított, míg elaludt, utána ellenőriztem lélegzik-e, olyan furcsa volt a csend
:oops: Nem vagy szemét anya, elhiheted nekem még a legjobb természetű babák anyukái is járnak így néha :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Jaj, lányok, köszi a lélekápolást! Aludt bő egy órát, ezalatt én is ettem végre valamit meg fújtam egyett. Ébredés után szopizott, tolt rá egy kis barackot, játszottunk és most megint alszik hál'isten. Rég éreztem magam ilyen vacakul, de azért már jobb egy kicsit. :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Szalamndra - Bocs, úgy belefeledkeztem az önsajnálatba, hogy elfelejtettem gratulálni. Szóval hatalmas Gratula Rózának a felüléshez! :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Betty,
én több helyen is olvastam hogy kifejezetten így kell eljárni!

Egyrészt, ha hiszti, akkor tanulja meg, hogy nem hisztizhet. Vagy van, hogy túl fáradt, akkor is a magára hagyás segít, hogy ne érje semmi impulzus, sőt még be is lehet sötétíteni neki. Harmadsorban pedig az sem árt, ha megtanul magától elaludni.

Szóval jobbat nem is tehettél volna, mint ezt! Úgyhogy nemhogy rossz anya vagy, hanem nagyon ügyes! Pláne, hogy nem is olvastad, hanem magadtól csináltad így, ráéreztél! :)

Kép

Kép
sz.veronika

Na úgy látszik túl sokáig voltam távol a géptől mire megírtam a választ már el is rendeződött! :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Jut eszembe, tejcire barack? Nem okoz hascsikarást?

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Ma volt a 12. heti ultrahangunk. Nyaki redő vizsgálat. Fogalmam sincs mi az, de egyszerűen hihetetlen, mekkorát nőtt!!!! Teljesen el vagyok ámulva. És, hogy mennyire élénk. Mondta is a doki, hogy nagyon fickándozik, mert nem engedte, hogy leolvassa az eredményeket. Ott püfölte burkot maga körül. Már látszanak a kezecskéi, a lábacskái! Jaj, annyira nagy hatással volt rám, és a páromra is. Ő közel volt a képernyőhöz, látta dobogni is a szívét. Huhh, hihetetlen, hogy egy pici élet van bennem. Teljesen más lett ma minden. :)

Még lenne egy kérdésem. A doki mondott egy olyat, hogy van valami olyan kombimált vizsgálat, amit nem igazán szoktak mondani, mert nagyon drága, de most az ÁEK-be tartozóknál, akik benne vannak egy bizonyos időben, valami alapítvány vagy mi fizeti ezt a vizsgálatot. Ez egy vérvétel, és vagy 2 hetet kell várni az eredményre, de nagyon sok szövődményt ki lehet vele mutatni. Meg, hogy csak annak csinálják meg, aki viszi az ulrtahang eredményt. Szóval csak érdeklődnék, hogy ezen homályos infók alapján, hátha tud valamelyikőtök erről a vizsgálatról, hogy mi is ez pontosan, és mire való?
Annyira a pici hatása alatt voltam (az UH felvételen, olyan mint egy UFÓka), hogy még a leletet is ott hagytam, és úgy kellett vissza rohanni érte. :oops:

Na, most jött a párom, és mondja, hogy ez valami kromoszóma vizsgálat. Ha tudtok róla valamit meg köszönném!

Üdv
Andi

Andi

KépKép
wertzuz

veronika, igen, örülnék ha megosztanád majd velem is az infókat.

bettyna, örülök, hogy jobban vagy! a pihenés, meg az evés is nagyon fontos, amikor a babák rossz passzban vannak, hogy bírjuk energiával meg türelemmel (főleg türelemmel...).

Andi, az istenhegyi úti géndiagnosztikai központban csinálták ezt nekünk, mert én elmúltam 35, de nem akartam amniocentézist. Ide teszek egy linket, itt minden infót megtalálsz. Mi a következő babánál is ezt a módszert fogjuk választani.
http://www.gendiagnosztika.hu/gendiagno ... zures.html
Amúgy pedig örülök, hogy nagy élmény volt látni a babádat!

A gratulációkat köszönjük! :)

Kép
Kép
szalamandra

Andi: nekem a dokim mondta, hogy a kórházban ingyen van ez a kombinélt tesztes Down kór szűrés, 12. heti UH után fel kellett hívnom az egyik szülésznőt, ő levette a vért, és a sejtbank oldalán egy hét múlva fenn volt az eredmény.
Vendég

Jaa, és én nem akartam megcsináltatni, mivel 26 éves vagyok, de a dokim mondta, hogy hát ingyen van, csináljuk csak.
Vendég

Becsengő- gratulálok Eszterhez. Nagyon édes, jó egészséget és sok türelmet kívánok nektek.

Dius- én se adattam még be a rotavírus ellenit Kristófnak mi is gondlkodunk rajta. Így engem is érdekelnének majd a tapasztalatok,javaslatok. És még mi a Prevenart sem kezdtük el mert nem akartam hogy egyszerre kétszer szúrják. Ráadásul ha jól tudom ha később kezdjük beoltani kevesebb ismétlő oltás kell ugye??
A múltkor jól emlékszem hogy azt mondtad hogy a 15. kerületbe jártok gyerekorvoshoz??

Bettyna- nekem a lányom volt ilyen túlpörgős típus. Hát nála volt hogy nekem is ott kellett hagynom a kiságyában egyedül. Az is a baj ilyenkor hogy próbálsz mindent megtenni ahhoz hogy lenyugodjon és ez a sok minden (ringatás, rázás stb. ) még jobban felidegesíti. Miért lennél rossz anya? amikor próbálsz neki segíteni.

Nem akarom elkiabálni de Kristóf egy álom baba. Mostanra annyira kis nyugodt baba lett, eljátszik, elnézeget , alszik. Sokszor lelkiismeret furdalásom van ha egyedül hagyom nézelődni és nem játszom vele aktívan. Az alvással sincs semmi gond beteszem a kiságyba, nappal a mi ágyunkba és alszik minden cumi, ringatás nélkül. Olyan egyébként mint egy kis óramű, így mindig tudom hogy mikor kell ennie, mikor álmosodik el, mikor menjünk fürdeni. Mondjátok hogy ez így is maradhat:))

Kép

Kép
tüni75

Veronika, Tüni, Szalamandra - Köszi még egyszer, pont ez kell most a lelkemnek.

Nem hinném, hogy hascsikarást okoz a barack az anyatejre. Nem úgy nyűglődik, mint akinek a hasa fáj, hanem, mint aki tökre nem tudjka mit akar + fáradt. Tipikus időjárási mizéria szerintem, csak kikészít vele.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Bettyna
Mikor Kristóf eleinte elkezdett barackot enni, és megevett kettőt, nekem Márti mondta, hogy hascsikarást okozhat, de ezt nem a nyűglődésre írom, de lehet, hogy a pocija érzékeny rá.
Amúgy Kristóf ma olyan volt, mint eddig sose, én is sírtam vele együtt, semmi nem volt jó neki, fogjuk megint a frontra. :lol:

Kép
Kép
susytunder

arvaerika - a genetikai uh a Ripl Rónai úti épületben van a 2. emeleten. Ha felmész a lépcsőn, jobbra van egy kis beugró rész, de meg fogod találni, mert biztosan nem leszel egyedül :) Nagyon jó a képed :) Jól látom, hogy a 4. babát várod? Gratula!

Betty - bár már mindenki megnyugtatott, azért én is csak azt mondom, hogy jó anya vagy!!!! Nálam is néha elszakad a cérna, csak én apán töltöttem le :( Szegény. Hogyhogy nem voltatok tornán? Katival voltunk, azt mondta, hogy jövő héten is ő lesz, utána jön Ági. Köszi, hogy elvitted a könyvet!!!

Manka - még nem sikerült visszaolvasnod? :oops: Nem akarsz járni tornára, vagy csak nem sikerül eljutnotok? Vártalak most is és múlt héten is. Kár, hogy nem jöttetek.

Becsengo, Edina - nagyon édes Eszter és Csenge!!! Tényleg hogy megy az idő...

Szalamandra - gratulálok a felüléshez! Nem találtátok még meg a kábelt? Várom a képet :)

Susy - remélem kijön az a szálka!

Tegnap Ambi is álomgyerek volt! Kitakarítottunk, (segített porszívózni, fogta a csövet :) ), főztem levest, meg sütöttem húst és még egy kuglóf is belefért. Nagyon ügyes volt. Ma is jól elvolt, csak néha nyűglődött, de nem volt gond. Újabban pukira kelünk éjjel, de csak 3 szor. Betty - neked sok a három,, nekem kevés :)

Ja, Betty - nem lehet, hogy Szabi azért akar többet szopizni, mert növekedési ugrásban van?

dytke

wertzuz - örülök, hogy ekkora élmény volt ez az ultrahang. Ez nagyon sokat számít. És majd, ha érezni fogod, hogy mozog, ,még jobban közelkerültök egymáshoz. Legalábbis legtöbbünknél ez szokott lenni :) Ha felidegesítenek a munkahelyeden, vedd elő a kis ultrahang képet, és gondolj arra, hogy ez a kis élet a legfontosabb, próbáld meg nem stresszelni magad. tudom, hogy könnyen dumálok, nem lehet könnyű most neked. a főnököd nem tudja, hogy kismamákat amúgy sem lehet túlóráztatni? Legalábbis úgy rémlik a munka törvénykönyvéből. Seggfejek lehetnek.

dytke

Sziasztok!

Ma voltunk gastro-n és eltiltottak a tejtermékektől. Vettek Adéltól vért is, meg volt hasi uh. Vérnek jövő hétre lesz eredménye. Az egész délelőttöt ott töltöttük és kiakadtak kicsit, mikor megetettem a gyereket, mert pont akkor hívtak vérvételre.
Ma délután adtam Adélnak sinlacot, először furcsán nézett rá, de aztán megevett kb 130 ml-t. Kis ügyes volt. Holnap megkóstoljuk az almát. Sajnos kezd fogyni a tejecském, de a ricinussal egész jól visszahoztam. Valamelyik nap 2 óránként fejtem. Annyira érdekes, hogy nem szoptatok és mégis megvisel, hogy Adél mást is kezd enni és nem az én tejemet issza a cumisüvegből.

Dytke! Ha vannak jó ötleteid a tejmentes étrendre, megírod nekem? Köszi.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Sziasztok!

tej-pollenallergia
2 kulon dolog, ha etelallergia, tejallergia van, akkor hajlamosithat, de a pollenallergia nem hajlamosit etelallergiara... sztem 1 eves kor utan lehet fokozatosan adni tejtermekeket, majd tejet.
a tapszerek is tejalapuak! 3 evesen meg mar mindent kell enni egy gyereknek, szoval tapszergyartok maradjanak csondben :)

halkan jegyzem meg, hogy hazi tejet nem adnek kicsinek, akarmennyire megbizhato, mert forralassal nem pusztul el minden baci belole...

ma voltam uhun, mar kb. 1500 g/gyerek :)
Vendég

Jó reggelt!

Szálka továbbra is a körmöm alatt, nem segít a paradicsom, viszont nem fáj.

Petrus
Pont tegnap gondoltam rád, haza engednek végül?

Házi tejjel kapcsolatban, nálunk vidéken több ismerősöm gyereke issza, és masszívak, egészségesek.
A keresztlányom kis vékonyka volt, amióta kapja a házi tejet, azóta bika kislány lett. Szerintem nincs semmi gond a házi tejjel, ha megbízható helyről van.

Kép
Kép
susytunder

Petrus, szépen nőnek a babák, csak így tovább :wink:

Köszi a tejes-allergiás választ.

A házi tejre egy hiperóvatos anyuka, mint én, miért mond igent:
- Lillu csak pár hete issza, barátaink gyerekei évek óta, soha nem okozott semmi problémát, mint említettem megbízható forrásunk van.
- Nálam ami kiütötte a biztosítékot, a számtalanszor vett, még jó szavatossági idejű, de romlott tej.
- A bolti tejek összetétele is kétséges néha számomra.
- Dobozos tartós tejet szívesen teszek a kávémba, de Lillunak nem szívesen adom, bár előfordult, hogy ivott ilyet. :oops: de hosszú távon nem hiszem, hogy egészséges.
- Én Pesten emeletes házban laktam 25 évig, nem voltam közel se a természethez, állatokhoz stb. Mint látható, felnőttem, de Lillunak nem ilyen életet szánok... Örülök, hogy ehet háznál termesztett gyümit, aminek gyümölcs íze van, hogy anyósomék kukoricán és nem tápon nevelt csirkéit teszem az asztalra és hogy hetente két alkalommal a kakónknak kakaó íze van...
- Mint említettem, mindent megteszek: forralás, tárolás stb. Még ha tudom, nem 100% megoldás ez sem. :oops:
Viszont az is igaz, hogy más sem, én voltam a szóvivője olyan környezetvédelmi programnak, ami élelmiszerbiztonssággal foglalkozott, higyjétek el olyan eredményeket láttam itthon és külföldön is, amilyeneket néha jobb lenne nem tudni.
Az, hogy nyári melegben mi lesz, még nekem is dilemma, most úgy érzem, hogy jól választottunk. Ja és a tény kedvéért Lillu 14 alkalomból kb. 3-4x kap ilyen tejet.
Nem akarok meggyőzni senkit, mások a lehetőségeink is, de sokat mérlegeltem én is, mielőtt erre a döntésre jutottam. :lol: Csak azért, hogy lássátok a pro és kontra dilemmáimat, azért írtam le. És nálunk a doki néni is tudja, hogy Lillu kap ilyet:oops:

KépKép

KépKép
beneildi

ok, minden hasznalhato infora nyitott vagyok tej ugyben :wink: mi is sokaig ittuk a hazit, jobb is volt, csak egy ido utan elkezdtek higitani es hamar megromlott :(

haza mar nem engednek, majd csak babakkal :(
Vendég

Hát ebben az esetben én se venném tovább a tejet...

A másik variáció a leállásra ha babás leszek, várandósan ugyanis nem szabad a nem pasztőrizált tejtermék :wink: és úgy nem szeretek Lillunak semmit adni, ha magam nem eszem/kóstolom.

Petrus, a hosszú benn töltött időt nem irigylem, hány szobatársat fogyasztottál eddig? kitartást kívánok.
Én lehet nem bírnám elviselni, hogy sok jó és rossz dolgot is látsz akarva-akaratlanul testközelből, rám rosszul hatnak az ilyenek...

KépKép

KépKép
beneildi

Petrus
Sajnálom, nem lehet könnyű neked! :(

Kép
Kép
susytunder

Kép

Én is üdvözlök minden új fórumozót, és kismamákat, és örülök hogy lesznek ikreink is! :wink:

Utána néztem ennek Rota vírusnak, végülis úgy döntöttem megkapja Barnus az "oltást". Ártani biztos nem ártok vele, és ahogy olvastam nagyon dúrva lefolyású.

Olvastátok itt oldalt a cikket? :shock:

Ideje újragondolni az anyatej pozitív megítélését dán kutatók szerint, akik hosszú ideig folytatott vizsgálataikra hivatkozva azt állítják: az anyatej sok mérgező anyagot tartalmaz.

Kép
dius87

Dius
Mi nem adattuk be a Rota elleni oltást, és ha jól emlékszem innen közülünk elég sokan nem.

A cikkel kapcsolatban, láttad, hogy ki szponzorálta a kutatást?
No comment, ha nekem érdekem lenne, én is ezt hangoztatnám.

Kép
Kép
susytunder

Sziaztok!

Megszeretném kérdezni, hogy ismeritek a Szigeti Katalin doktornőt? Az ÁEK-ben rendel, szüléseket a MÁV-ban vezet. Van tapasztalotok vele kapcsolatban? Esetleg van magánrendelése is?

Köszönöm.

Kép
nicike16

Dius, Rota ellenit én sem adattam be Lillunak, mi anno még fizettünk a Prevenarért (csak az első kettőért), azt már soknak tartottam volna...

Az anyatejes cikket én is olvastam, Susyval maximálisan egyetértek, nem szabad figyelmen kívül hagyni kinek és mi volt a célja vele... :wink:

Nicike, én csak látásból ismerem, az alapján, kedves, szimpatikus doki, nekem nem ő az orvosom, így bővebben nem tudok róla írni :oops:

KépKép

KépKép
beneildi

Beneildi, köszönöm válaszod:)

Kép
nicike16

Sziasztok!

Dius - nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy amíg nem jár közösségbe, addig nem javasolja a rota oltást, utána viszont igen. Mi a prevenaron kívül nem adtunk be mást, azt monda a dokinéni, hogy nem "szadizzuk" ezt a gyereket ok nélkül. ha közösségbe fog járni, akkor ráérünk beadni himlő elleni oltást, meg a többit. De ez csak egy vélemény a sok közül

A cikkel kapcsolatban - szerintem lehet benne valami, hiszen elég sok káros hatás éri az embert ebben a civilizált világban, de szerintem még mindig jobb a természet adta táplálék, mint a mesterséges.

Gabi - sajnálom, hogy nálatok is ez van, de hidd el, nem olyan szörnyű, mint amiennek elsőre látszik. Főleg, ha csak a tejtermékekről kell lemondanod. Én nem ehettem semmit, amiben van valami tej. Pl. egy raffaello-tól vagy egy tejkaramellás szaloncukortól is visszajött a véres kaki.
Én szójatejet iszom (csak kávéba, meg néha müzlihez), elég jó íze van. A dm-ben találtam legolcsóbban 360 ft/l. Vannak natúr és gyümölcsös szója joghurtok is amik finomak. Natúr joghurttal csináltam krumplifőzeléket, és nem lehetett érezni a külömbséget. Szójatejből sütöttem már palacsintát, meg csináltam borsófőzeléket, igaz más íze lett, de finom. Ha kellenek sütireceptek, azt is tudok küldeni. Anna is küldött nekem. Ha konkrét kérdésed van, akkor kérdezz, most ennyi jutott eszembe

dytke

Nicike - én sem nagyon ismerem a doktornőt, de néha bent volt, mikor uh-n voltam és mindig nagyon aranyos, kedves volt. Mikor szültem, ő volt az ügyeletes, ő vizsgált meg, mielőtt az orvosom megérkezett, és akkor is nagyon kedves volt, és alapos. És nála szültem volna, ha Ambrus nem érkezik meg, míg a dokim szabira nem megy.

dytke

nicike, én nem ismerem sajnos....

dius, mi beadattuk a rota ellenit, de nálunk spec. helyzet van, fokozottan veszélyes környezet, így én nem vacilláltam, ment a rota és a prevenar is.

szpetrus, jó, hogy viszonylag jól viseled a kórházi napokat. Én pont ma kaptam sms-t egy ismerőstől, hogy megszülettek az ikreik, Botond és Flóra, és mindenki egészséges - olyan jó volt olvasni! :)

Tej: nálunk van a közelben egy népbolt nevű hely, ők házi termékeket is árulnak, sajtot, tejfölt, túrót rendszeresen veszünk náluk. Tejet még nem vettünk, én a szoptatás miatt nem mertem. Két középkorú, nagyon kedves nő működteti, majd megbeszélem velük, honnan származnak a dolgok. Amúgy a házi tejnek jobbnak kell lennie szerintem, mint a boltinak, ha megfelelő körülmények között tartják.

Anyatejes cikk: hát hangosan kellett röhögnöm. Van egy nagyon kedves, anyukám korabeli kolléganőm. Sokszor mesélte, hogy az első babavárása idején mindent elolvasott, hogy képben legyen, persze jöttek az egymásnak ellentmondó információk. Akkor hagyott fel az olvasgatással, mikor azt olvasta, az anyatej káros a gyereknek! Szóval, nincs új a nap alatt, a tojás és a más egyebek mellé az anyatejet is felvehetjük a "hol jó-hol nem jó" listára :)

Kép
Kép
szalamandra

[quote="dytke"]
írta:
dytke
Dius - nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy amíg nem jár közösségbe, addig nem javasolja a rota oltást, utána viszont igen. Mi a prevenaron kívül nem adtunk be mást, azt monda a dokinéni, hogy nem "szadizzuk" ezt a gyereket ok nélkül. ha közösségbe fog járni, akkor ráérünk beadni himlő elleni oltást, meg a többit. De ez csak egy vélemény a sok közül.

Dytke Sajnos én már nem vacilálhatok, a rotát csak 6hós korig lehet beadni neki utána már nem. 20hetesig el kell kezdeni és az utolsót max 24 hetesen kaphatja, késöbb már nem lehet megelőzni!

Kép
dius87

Dius - értem. Akkor nyilván az összes többire gondolt a dokink :) Vagy 20-szor elolvastam melyik oltás mire van, mikor kell beadni, de úgy tűnik tényleg szita az agyam :)

Szopirval hogy álltok? Kipróbáltad, hogy mi van, ha nem fejsz? remélem minden ok.

dytke

Dius,
a mi dokink azt mondta, hogy ritka azért ez a hányós-hasmenéses cucc, úgyhogy szerinte nem kell feleslegesen beadatni.

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika utána olvastam, annyira nem ritka és 7 éves korig majdnem minden gyerek átesik rajta egyszer és elég ritka amikor nem kórházi kezelés lesz belőle... :?

Dytke, nem fejtem tegnap nem maradt éhes... nem is várta most az üveget... de észre vettem hogy ha nem olyan éhes akkor kezdi el kiköpködni a cicit amikor éhes akkor nincsen semmi baj a cicizéssel.

Kép
dius87

Dius - örülök, hogy megy a szopi! Ügyesek vagytok

dytke

Nálunk is azt mondta a dokinéni, hogy nem kell a Rota elleni oltás, persze, ha mi akarjuk akkor igen. Erre van orvosság, és akkor még nem volt ingyenes az agyhártyagyulladás elleni oltás, ő inkább azt javasolta.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Csak gyors életjel. Ma vidám napunk volt és a barack is csúszott rendesen. Akit érdekel:
http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/szabi-barackot-eszik-1-saHmToKwYrNkwDV3

Dytke - Olyan kritikán aluli volt a tegnapi napunk és éjszakánk, hogy alig éltem. (Tudod, én nem vagyok hozzászokva a 3-4-szeri ébredéshez) Örültem, hogy alszik végre egy kicsit délelőtt (fél óra). Nyűglődés volt egész nap. Lehet, hogy megint nő, vagy kevesbb a tejcsi, nem tudom.

Rota - Mi beadattuk. Sokfelé megyünk rokonok, barátok, sok a gyerek...meg én a suliban láttam, mennyire megviseli ez a gyerekeket és annyira nem is ritka ám!

GAbi - Sajnálom a tejes dolgot. Kitartás.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Dytke - Köszi neked is, mire apa hazaért már jobban voltam egy kicsit. Viburcollal egyszer ébredt éjjel, így ma újra szép a világ. :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Bettyna
Nagyon aranyos Szabi, Kristófnak annyira tetszett, hogy alig bírtam lefogni, hogy ne másszon rá a monitorra. :lol:

Kép
Kép
susytunder

rota
nem ritka, soooot... szezon idejen osszes gyerekkorhaz tele :( es igencsak fertozo... viszont lattunk sok olyan gyekocot, aki kapott oltast aztan megis korhazban kotott ki.. vmi tanulmany kene, hogy mennyire hatekony, de még elég friss oltás és jó drága

prevenar
ezt viszont mindenkinek ajanlom,minel korabban, 2 honapos kortol!!! ritka agressziv dög a pneumococcus :( hasznaljatok ki hogy ingyenes!!
Vendég

Sziasztok!

Nicike, én ismerem a doktornőt! Ő volt az orvosom és nála is szültem írok majd privit róla.

Anita

anitapo20

13. szobatarsnal tartok... gondoltam gyartok szorolapot gyakran ismételt kérdések cimmel :lol: :

1. Mióta vagy itt?
2. Miért vagy itt?
3. Hány hetes vagy?
4. Mikor mehetsz haza?
5. Ki az orvosod?
6. Miért szurkálnak?
7. HATSZOR???
8. Ettél már? Miért? Miért nem? Rossz lett a cukrod?
9. IKREK????
10. Fiúk? Lányok?
11. Egypetéjűek? Kétpetéjűek?
12. Húúú, nem félsz?
13. Lesz segitséged?
14. Van iker a családban?
15. Akkor hogyhogy? Lombik?

stb.....
Vendég

Petrus, hát abszolút nem irigyellek én sem. Nem lehet jó a kórházban és még mellé a szokásos mindig ugyan olyan kérdések amiket ötvenszer megkérdeznek :) Kitartás! Már nincs sok hátra és a picik mindent megérnek :D

Bettyna, nagyon aranyos Szabi a videón. Örülök, hogy végül sikerült egy kicsit többet aludnod és Szabi is nyugodtabb.

Dius, a rotát mi sem adattuk be. A doktornő nem mondott róla semmit. Sem azt, hogy ajánlja sem azt, hogy nem. A prevenart viszont adatjuk 2 hónapos kora óta. Eddig 2-t kapott.

Nicike, küldtem privit!

Rólunk, jövőhét hétfőn megyünk a négy hónapos csípőficam szűrésre.
Olyan rossz volt tegnap este. Levi elkezdett sírni, majdnem 1 órán keresztül, de nem úgy mint aki álmos vagy fáradt. Látszott rajta, hogy fáj valamilye. Semmi nem volt jó neki és nem nyugodott meg. Felhívtuk az ügyeletet, hogy mit csináljunk. Mondták, hogy nyomkodjuk meg a füle tövét ha egy kicsit megnyugodott. Ha elkezd sírni akkor a füle fáj. Ha nem akkor a hasa. Szerencsére nem a füle volt. Elkezdtem tornáztatni és kiderült, hogy a szelek és a kaki szorult be a pocijába. Szegénykének olyan nagy és kemény volt a pocija. Aztán egy kis lázmérőzés után megindult elősször a sok puki, majd a kaki is. :lol: Után pedig nagyokat mosolygott. :lol: Szegénykém annyira szenvedett és én nem vettem észre milyen nagy a pocija :( Nem is kellett neki utána sok magától elaludt a fáradtságtól.
Az ülés egyre jobban megy neki, ha az ölemben van felül magától, kihúzza magát utána meg dől előre és menne, vagy mászna előre. az biztos, hogy neki akar indulni csak szegénykém nem tud és ez néha bosszantja :lol: Persze fogom közben, mert nem biztos a tartása, de hihetetlen mennyire kiváncsi fáncsi :lol: Mi lesz itt ha majd neki indul, nem győzöm majd lesni a turpisságait :lol:

Na jó hosszú lettem, bocsi!!! :oops:

anitapo20

szalamandra, panndi! Nagyon köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek!
Most már tudom mi is ez a vizsgálat, kíváncsi leszek, milyen eredményt hoz.

A 12 hetes ultrahang meghozta bennem a változásokat, amiket nem gondoltam volna. Kivettem 3!!!! nap szabadságot. Pedig ez 15 ezer forintomba kerül majd, de nem bánom. A párom is kivette ezeket a napokat, hogy kicsit együtt lehessünk, pihenhessünk. És úgy tudjunk menni a védőnőhöz, és majd pénteken az ÁEK-be erre a kombinált tesztre, hogy nem kell szét stresszelnem magam, hogy úristen, mikorra érek be dolgozni. Vidéken dolgozom, és a Volánnal kb 1,5-2 óra az út. Szóval hosszított hétvégét csináltunk magunknak. És nem érdekel, hogy bent kinek tetszik, és kinek nem.

Annyira jó lenne megint látni a kis pufóka "UFOkát". Folyton rajta jár az agyam. :)
Ha sikerül, holnap megmutatom nektek. :oops:

Szép álmokat mindenkinek!

Andi

KépKép
wertzuz

Sziasztok lányok!

Szabi nagyon édesen eszi a barackot. Szinte megéheztem, ahogy néztem. :lol:

Képzeljétek, Peti meg ma egyszer csak hasra fordult, ami annyira megtetszett neki, hogy azóta folyton ezt akarja csinálni, és úgy vigyorog, mint a vadalma, ha átfordult. :lol: Későn érő típus, de most hogy rájött, hogy ilyet is lehet csinálni, kb. a 3.-ra már nagyon profi lett. :lol:

Bolti tej: Nos, tejként csak azt árulhatják a boltban, ami tej! Tehát úgy készül, hogy pasztőrözik, és valahogy a zsírtartalmát beállítják, slussz-passz. Ezt nemrég olvastam valahol, még jól meg is lepődtem. Ha máshogy készül, nem is írhatják rá (tudjátok, mint csak az igazi pálinkára lehet ezt ráírni, minden egyéb csak szeszesital. Igy lett a Vilmos pálinkából csak szimplán Vilmos)

Wertzuz: Ugye milyen édesek ilyenkor! A mai napig Peti 12 hetes Uh képét hordozom magammal. (na jó, ideje lenne már fényképet előhívatni :lol: ) A munkahelyed meg egyre felháborítóbb számomra! fúúúúúúj........

Rota: Nálunk nagyon pártolják, így én beadattam. Nem volt semmi mellékhatása, Peti nagyon jól bírta, viszont a Pneumot most fél éves kor után fogja, így csak kettő kell, és nem csinálta ki annyira, mintha a kötelezővel adták volna.

Na megyek aludni. Ki vagyok purcanva. (Peti etetése után jön a tengerimalacunk, fecskendőből... puh.. de ha minden igaz, holnap-holnapután elkezd enni, már túlvagyunk a műtéten)

Kép

Kép
nikuc

Jó reggelt!

Susy - Lehet, hogy össze kellene hoznunk a fiúkat egy játszira. :wink:

Anita - Köszi. Leviről is tehetnél fel pár képet. Cuki lehet, ahogy próbál kepeszteni. Szabi is ezt csinálja, bár pár napja, mintha magától működnének a testrészei. Állandóan kalimpál, csapkod, rugdos. Már oldalról pelenkázom meg öltöztetem, mert lerúgja a melleimet, szopi közben meg fogom a kezét, hogy ne verje szét e mellkasomat. :roll:

Petrus - Szegénykém. 13 szobatárs ugyanazokkal a kérdésekkel. Jaj! Kitartás! Jancsi és Juliska is fognak tudni válaszolni ezkere a kérdésekre lassan. :wink:

Wertuz - Nagyon örülök, hogy végre teljes szívedből örülni tudsz a babádnak, és le...od a munkahelyeden a hülyéket. Várjuk a képet!

Nikuc - :cry: malacka. Remélem hamar meggyógyul.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Bettyna, megpróbálok majd képett rakni. Nem ígérem, hogy ma, de holnap bizti, mert apa megy dolgozni és egyedül macerás lenne lefényképezni, de megpróbálom :wink: A pelusozás meg az öltözködés nálunk is érdekes mióta aktívan próbálkozik a forgással. Eddig csak a pelusozáskor fordult mindig oldalra, de mostmár öltözködéskor is :lol: Pelusozásnál meg mindig löki el a kezemet a lábával. :lol:

anitapo20

Petrus ennyi ember mellé, már tényleg kell a szórólap :shock:

KépKép

KépKép
beneildi

Lányok mi lesz még később, mikor már majd ül, és kúszik- mászik, na az lesz egy nagy élmény öltözésnél, és pelenkázásnál. Nekem volt olyan, hogy egyedül képtelen voltam tisztába tenni. :lol:
A java még hátra van.

Bettyna
Szives örömest. :)

Wertzuz
Szép hosszú hétvégét nektek, élvezzétek ki minden percét, állítólag szép lesz az idő is. :wink:

Kép
Kép
susytunder

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?