Új privát üzeneted érkezett!

Remélem Tünci ma hazajöhet :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Mennem kell tanulni :roll: majd este jövök.
Vendég

boldog születésnapot kívánok Natinak!!!!
Vendég

voltunk mégis dokinál, reggelre Zsófi nagyon köhögött. de szerencsére nem komoly. kapott köptetőt, meg kapja a vitaminokat. meg nurofent a biztonság kedvéért.
....de én is ramatyul vagyok már... :cry:
Vendég

Tüncike otthon van!
Csak nem tud jönni nethez, mert nem szabad ülnie, feküdni kell, de reméli pár nap múlva, mert már nagyon hiányzunk neki.

Betti
Kép
betti0412

Boldog szülinapot kívánok én is a Picikéknek!

Betti
Kép
betti0412

Sziasztok!

Mi is itthon :lol:

Betti köszönjük a jó hírt, örülök neki :lol:

Nati boldog születésnapot kívánunk!

Betegnek jobbulást!!! Remélem mi nem leszünk betegek anyu otthon vacakul volt már szombat óta, eddig semmi bajunk kopp-kopp remélem nem hoztuk haza a bacit!

Útvonal:
3/4 8kor indult a vonat anyuéktól az állomásra még anyu kikisért minket aztán irány a Nyugati, fél óra vonatozás. Pesten metróztunk Deákon átszálltunk és mindkét metrón átadták a helyet képzeljétek el :lol: Matyi ugye erszényben, Déliben sikerült olyan fülkébe ülnünk ahol a néni egy kutyussal utazott, a Fehérvárig tartó utazás a kutyus részére kicsit izzasztó volt, mert Matyit nem győztem elterelni felőle, annyira meg akarta szeretgetni :lol:
Másfél éves unokához utazott a néni meg a kutty így azért mindkettőnek volt gyakorlata gyerekügyben :lol:
Fehérváron Matyi bealudt amíg átjöttem a buszhoz meg vártunk, aludt fél órát és hazabuszoztunk, fél 1re voltunk itthon.
Büszke vagyok a kicsifiamra tök jól bírta :lol: :lol:

A Superfit cipő tényleg szuper én sem gondoltam volna, hogy ilyen hajlékony meg könnyű és Matyinak gore texes a felső része, beraktam a csap alá és tök jól gurulnak el rajta a vízcseppek nem ázik be :wink:

Valamit még biztos akartam de annyit írtok, hogy elfelejtem mit akarok még válaszolni, sorry :oops:

KépKép
winchi

Natinak nagyon nagyon boldog első szülinapot!!!!
Kép

KépKép
ancsi_pancsi

winchi: örülök, hogy jól sikerült az út. Matyi nagyon ügyes volt, hogy ilyen jól bírta. :) Puszi neki!

Dr. Gégéé: örülök, hogy jobban vagy. De jó, hogy Emmuli alszik a babakocsiban. ügyes kislány.

anyany: kösz a számot! :) Gyógypuszik még mindig mennek Zsófinak!

katinka: nagyon jók a képek. Nagyon csini Nati a szoknyácskában. Hát miből lesz a cserebogár.... Várjuk az ünneplős képeket is!

naspi: köszi, akkor úgy látszik, nem csak mi szenvedünk az éjszakák miatt. Én már néha nagyon ki vagyok idegileg, nagyon lefáraszt az hogy éjjel nem alhatok. Nappal meg nem tudok, mert amikor Dorka alszik, nekem akkor kell mindent csinálni. Mi is mindig azon "rettegünk", vajon ma éjjel mi lesz, mikor kel, meddíg sír, mi lesz a baja....

Örülök, hogy Tünciék végre otthon vannak, és hogy a kis pocaklakó is jól van, és sokat nőtt. Remélem nemsokára jöhet majd hozzánk, de inkább csak feküdjön, ha ez a parancs!!!!
Sok puszi nekik!!!

Mi: bevittem Dorkát reggel a dokihoz, azt mondta, semmi baja, megnézte a fülét is, azt mondta, akkor szoktak így sírni, ha a fülük fáj, nem talált semmit.(Majdhogynem kiröhögött..) Persze a pociját meg sem nézte. HÚÚÚ, ha ez még sokáig így megy, akkor elviszem másik dokihoz. Nappal amúgy kisangyal, olyan jókat alszik.....
Kiderült, hogy anyósék adtak neki valamelyik nap csemegeuborkát, hadd rágja, hát tegnap elég szép nagy darabok jöttek ki a pelusba (bocsi) lehet ettől fájhatott a pocakja. GRRRRRR
:twisted: Ha így van, akkor nem tom mit csinálok!!!
Persze foga (ínye) is nagyon durva, és nem enged nagyon hozzányúlni, nurofent már nem merek adni neki, mert a múltkori oltás után adtam neki kb. 3 napig, nem akarom, hogy hozzászokjon. Marad a viburcol, meg a chamomilla, meg a gyógyszertári ecsetelő.

Ja, képzeljétek, azt mondták itt Sárbogárdon a patikában, hogy hiánycikk a Viburcol, ne is keressük, mert egy darabig nem lesz. Hogy miért nem tudom....mindenki fogzik, vagy csak keveset gyártanak???

KépKép
ancsi_pancsi

Sziasztok!

Natinak nagyon boldog első születésnapot!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Örülök, hogy Tünciék otthon vannak. :D

Ancsi, én még "csak" valamivel több, mint 9 hónapja éjszakázom, de borzasztóan szenvedek az állandó fáradtságtól és kialvatlanságtól. Egyre nehezebben bírom. A nappali alvásunk is kész katasztrófa még mindig. :cry: Tudom, nem vigasztal, de teljesen átérzem, hogyan érezheted magad.

Lara, gyűröd az odüsszeiát?

Kis betegeknek jobbulást, küldöm a gyógypuszikat!

Kint van a 8. fogunk. :)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Csajszik segítség!

Szombaton lesz nagy vendégség, a kaja megoldva, de merészen elhatároztam, hogy sütit sütök!
Namármost, mivel sem én, sem párom nem vagyunk édesek, főzéssel nincs gond, de sütni palacsintán kívül semmit, 30 éves koromra.
Anyuval konzultáltam, egy jó kis receptbe, aminek a piskóta az alapja, szegény ezen átugrott, hogy..sütsz egy barnát meg egy világosat...ahan....jó.
Hogy kell normális piskótát sütni? Interneten vagyok egy órája, annyi már megy, hogy ne nyissam rá a sütőt, mert akkor összelapul....
A süti többi része már bicikli....de eltökélt vagyok és holnap akkor is piskótát sütök, ha ki is kell hajítsam a kukába....esetleg.

Betti
Kép
betti0412

Betti! a legegyszerűbb piskótatészta:

Annyi kanál liszt és annyi evőkanál kristálycukor, mint ahány tojás...
mekkora tepsiben sütöd a tésztát?

A tojásokat szétválasztod- a fehérjét mély edénybe tedd és vigyázz egy kicsi sárgája se menjen bele, mert akkor nem tudod habbá verni. A sárgáját kikevered a kristálycukor kb 2/3- val és tegyél bele egy vaniliás cukrot is.
A fehérjét kemény habbá kell verni. Géppel a leggyorsabb, legtutibb. Mikor már félig habbá verted, akkor add hozzá a maradék kristálycukrot. Akkor elég kemény a hab- cukrászgyakorlat:)- ha mikor a fejed fölé tartod az edényt a hab nem esik ki belőle. Persze az edény fejjel lefelé legyen:) ez az egyik módszer. Ha nem akarsz habos lenni, akkor nézd meg, mikor leállítod a habverőt, hogy a hab, még kicsit széjjel csúszik- e, vagy rögtön ,,megdermed,, olyan formában marad, ahogy a habverőt kivetted belőle.
Most jön a legkényesebb rész. A kikevert tojássárgáját, laza mozdulatokkal, kevert bele a tojásfehérjehabba. Ne habverővel!!!! Inkább fakanállal, de tisztával. úgy értem újjal, mert a pörköltesek...egyebek...rossz ízt adhatnak. Ne keverd el teljesen és nem szabad kavarni. Alulról, felfelé húzd a fanalat, inkább csak forgasd át a habot. Jobban sajna nem tudom leírni. Aztán tedd bele a liszt 2/3- dát és egy sütőport. Ugyanígy forgasd át. Jöhet a maradék liszt. Barna piskótánál a tojások számától függően, de min 1 evőkanál liszt helyett egy evőkanál kakaópor kell. Sima kakaó, instant, Nesquik nem jó.
Szépen forgasd át- a lisztát és a kakaóport a csomómentesség érdekében érdemesebb beleszitálni- ne legyenek benne liszt, vagy kakaófoltok, de nem szabad összetörni a habot sem.

Előre kell melegíteni a sütőt. A piskótát kb 200 fokon kell sütni, rögtön ezen a hőmérsékleten kell kezdeni. A tepsit béleld ki sütőpapírral, borítsd bele a masszát és simítsd el. Mivel feljön a piskóta és ideális esetben magas lesz:)- alacsony pereműt csak akkor válassz, ha piskótatekercset sütsz, vagy egészen vékony piskótát szeretnél- ez esetben 1 -cm vastagra kell szétkenni a masszát.
Dugd sütőbe a műved és az első 15 percben semmiképp ne nyisd ki a sütőajtót. ( piskótatekercs ennyi idő alatt meg is sül.) kb 20 perc alatt sül meg a normál piskóta. 15-20 perc után óvatosan kinyithatod a sütőajtót ( a konyhában ne legyen nyitva az ablak, mert ha hirtelen hideg éri lelappad) szúrj bele a közepébe egy villát, ha tisztán húzod vissza, megsült. Ha rátapad a tészta, akkor még hagyd. Ha kezd megpirulni a teteje, de még nem sült át teljesen akkor vagy vedd csak alsó fokozatú sütésre a sütőt, vagy teríts rá alufóliát. ( de ez nagyon ritkán fordul elő).

Ha kivetted a sütőből, borítsd ki egy tiszta konyharuhára, úgy hogy a sütőpapír felfelé legyen. Permetezz rá egy kis vizet- rögtön el is párolog- vagy én a vízbe mártott kezemet szoktam végighúzni rajta- de vigyázz mert éget- és rögtön húzd le a róla a sütőpapírt. Szépen hagyd kihúlni, ablakot még ne nyiss.
bende

ha segítség leírom az egész menetét- nekünk ezt nagyon súlykolták a suliban.
1. alapanyagok előkészítése
2, tepsi kibélelése
3, tojásárgája kikeverése
4, sütő bekapcsolása
5, fehérje habbá verése
6, tészta összeállítása
7, sütés
bende

Sziasztok!

Tünci:Nagyon-nagyon örülök hogy otthon vagy :D :D :D :D :D :D :D :D

Betti:Bende részletesen leírta hogy kell biztos sikerülni fog a piskóta :wink:

Beze:Képzeld elnéztem én úgy tudtam hogy jövő hétre kell az odüsszeia igy csak feléig jutottam 3-as lesz(jó lesz az nekem)Jövő hétre az antigoné kell az bizti 5-ös lesz.Meg kaptam egy 5-öst meg egy 4/5 -öt németböl. :D

Anyany:Remélem Zsófi már jobban van.Gyógypuszik mennek neki!
Hannus mindenhol feláll és kapaszkodva körbejárja az asztalt meg végig a szekrény mellett.Ha fogom a kezét felhúzza a lábát ha énekelek vagy mondókázok közbe akkor lépeget.A labdát szépen viszzadobja de olyan kis francos hogy térden áll meg párszor láttam már hogy térden megy úgyhogy egyátalán nincs rászorulva hogy menjen mert mindent megold nélküle,nem tudom mi lesz igy velünk.

Ancsi:Nekünk van itthon vibrucol,szivesen elküldöm póstán mert mi nem használjuk.Írj címet privibe :wink:

Winchi:Nagyon ügyesek vagytok az utazással :D :wink:

Gégéé:Örülök hogy már jól vagy :D

Holnap megyünk fehérvárra dokihoz aztán az auchan-ba megvesszük a konyhát Hannusnak Anyú adott rá pénzt,mert az ő jézuskája hozza.

De jó ma lesz született feleségek :D :D :D :D

Mancsa:Jól vagytok?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.04 21:43-kor.
Vendég

Hú ez nagyon jó!
Ahogy olvastam a lépéseket a neten, már kezd a fejembe összeállni a dolog, de így részletesen leírva még pontosabb.
Köszönöm!
Ha a fejem habos lesz, majd megírom... :D
Azt hiszem egy egész jó lett kategória már megfelelne.
Tepsibe sütöm, de holnap lehet beújítok egy magasabb falúra a Tescoba, úgyis mennem kell bevásárolni a sütikhez még.

Betti
Kép
betti0412

NATINAK NAGYON SOK BOLDOG ELSŐ SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!!!!!

most nagyon ránk jár a rúd.... :cry: :cry:

ma a Miló egész nap nagyon lázas volt, délelőtt még hatott a szirup, de megint csak másfél órát aludt, délután már egész forró volt, felváltva adtam neki a panadolt meg a nurofent, de teljesen egyik sem vitte le neki a lázat. este mikor hazajött a férjem, megfürdettük és kapott kúpot, de még a fürdő után is 39,5 volt a láza. majd megint befosizott durván zöldet, éjjel is volt egy nagy fosija szegénynek, napközben csak kisebb barnás fosink volt-már bocsi mkitől. lefürdettük megint, aztán mikor én a fosis ruhákat mostam, férjem pellózta, hányt. nagyon sokat, minden kijött belőle :cry: :cry:

nagyon el vagyunk keseredve, nem tudom, most ez a meningos oltás mellékhatása-e v a reflux, v a fogzás. holnap hívom a védőnőt. remélem már éjjel nem fog hányni, mindössze 50 mili tápi van a gyerekben, éjjel tuti h meg fog kelni :cry:

jaj, miért jut ki neki ennyi rossz, miért nem lehet ő is egy boldog, kiegyensúlyozott kisbaba? ma egész nap bújt hozzám, feküdt a mellkasomon, v a kanapén, és üveges tekintettel bámult csak, nem csinált semmit, nem játszott, csak feküdt és sírdogált :cry: nagyon nehéz ez így :cry: :cry: :cry:

Kép
naspolyácska

Naspi :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Remélem hogy ez csak az oltás mellékhatása volt :cry: Jaj szegényem :cry:
Vendég

Naspi! Szegénykém! Sok-sok-sok gyógypuszi Nektek!!!!

Bende: De jól leírtad! Ezt én is elmentem! Még én sem sütöttem piskótát! :oops:

Lara: Nagyon ügyes vagy a sulival! És milyen előrelátó! Már vásárolsz karácsonyra! :shock: Persze nálunk még az egész november ünnepség! Férjem szülinapja, aztán Réka szülinapja, na meg a névnapok (mama, anyu, én - mindenkinek ugyanaz a neve!).

Tünci: pihenj ám otthon is!

Szösz

KépKép
szosz

Szösz:Most akciós a konyha mutattam Anyúnak és mondta hogy akkor vegyük meg most.De amúgy vettem már pár ajándékot muszály mert egy hónap alatt nem tudjuk megvenni,úgy túl sok lenne egyszerre.Nálunk is lesz párom szülinapja 15-én 30-án párom meg Após névnapja.

Milyen lesz a szülinapi buli?Sokan lesztek?
Vendég

Naspi: szerintem ez nem az oltás. Viszont itasd minél többször, mindig csak pár kortyot, nehogy kiszáradjon, de az sem jó, ha egyszerre sokat iszik, mert kihányhatja és akkor megint csak kiszáradhat. Vigyázzatok, mert barátnőmék kórházban voltak 2 éve a kislányával, szinte ugyanilyen tünetekkel, gyorsan ki tudnak száradni a kicsik. Szerintem bekapott valami vírust szegény.
Remélem gyorsan meggyógyul.

Lara: köszi jól vagyunk, csak az egész napom rohanás ilyenkor, mikor van ovi, Levi élvezi, nem sír, mosolyogva megy be. Dorcsikát nem tudom letenni a kezemből, mikor ébren van. Semmit nem tudok csinálni, vagyis félkézzel porszívózom, teregetek, pakolászok, de semmit nem haladok. Most 4 foga van, 2 fent (középső), 2 lent.
Ne aggódj, Hannus elindul, ha megtalálja az egyensúlyát. Dorcsi és az unokatesója egyszerre indultak el, pedig Nóri 4 hónappal idősebb, csak magas, vékony, és így nehezebb egyensúlyozni. Tök jól ment viszont a térdén lépegetve, ugrálva. Gyógytornász mondta ezt nekik, de tényleg igaz, ha belegondolunk.

Betti: Bende tök jól leírta, így biztos sikerül a piskóta, azt hiszem ezt én is elmentem magamnak. :lol:

Örülök, hogy Tünci otthon van, hiányzik nagyon, de tényleg feküdjön, ha azt mondták neki. Nem lesz kölcsön laptop? Akkor tudna jönni pihi közben is.

Katinka: BOLDOG SZÜLINAPOT NATINAK! Annyira szépséges kislány, az a szoknyás kép eszméletlen.

Jövök még én is Levi szülinapos képeivel, csak tudnám feltölteni a gépre, mindig arra várok, hogy valamelyik öcsém erre járjon és feltöltse nekem.
Vendég

Naspi:igen jól irja Mancsa sokszor kell itatni Milót mi is voltunk kórházba nehogy kiszáradjon Hannus neki hasmenése volt még márciusba.

Mancsa:Jaj de örülök neki hogy Levi mosolyogva megy oviba :D Hogy tetszett neki a szülinapozás az oviba?Remélem hamar kibújik a fogacska Dorcsinak.
Remélem igazad lesz a járással a doki néni is azt mondta ne izguljak 1,5 éves koráig biztos elindul akkor lenne baj ha nem állna lábra.
Vendég

Sziasztok!

Naspi, jaj, szegény Miló! Nagyon-nagyon sok gyógypuszit küldök, hogy hamar meggyógyulhasson Milán!

Bende tök jól leírta a receptet, annyival egészíteném ki, hogy a tojás mindenképpen friss legyen, lehetőleg piaci, nekem 1 hetes tojást még nem sikerült felvernem. Én mindig kézzel verek habot, nekem valahogy szimpibb úgy. :oops: Sütőpapírt meg nem használok, nem szeretem, mindig margarinnal és liszttel kenem/szóróm be a tepsit.

Lara, nagyon ügyes vagy, csak így tovább a sulival, :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Sziasztok!

Köszönjük a dicséreteket, jól el is fáradt Matyi a nagy utazásban reggel 6kor megitta a tejecskét és még mindig alszik :lol:
Képzeljétek a hétvégén Matyi is kinövesztette az ötödik fogát, én vártam a felső kettőt az nagyon be van duzzadva erre alul sutyiba kinöveszt egyet :lol: Volt nyüglődés meg ínykenegetés csak éppen felül nem alul :lol:

Lara ez nagyon igaz lehet, hogy a magassága miatt nem találja meg Hannus az egyensúlyát hisz magas kislány :wink: Matyi most jutott el addig, hogy már egyedül megáll és egyre tovább bírja, pl ha kapaszkodva áll és vmi van a másik kezében akkor már simán elengedi amibe kapaszkodik és két kézzel megfogja de lépni még nem mer.

Anyany hogy vagytok?

Miló szegénykém jobbulást! Hogy telt az éjszaka Naspi???

Bende profin leírta a piskótasütést, én csak azért nem sütök, mert nem szeretem, én mindig fujtósnak érzem ezt a tésztát.

Lara képzeld a páromnak 16án lesz a szülinapja és 30án a névnapja meg a nagyobbik öcsémet is úgy hívják :lol: Mekkora partit szervezhetnénk együtt :lol:
Párod mit kap ajándékba? Én kezdek kifogyni az ötletekből...

KépKép
winchi

jó reggeltet!
gyors leszek, mert jön ma anyukám és még addig össze kell kapnom a lakást is.

naspi!
ez nagoyn durva! menjetek el dokihoz! amikor Zsófi így volt, én már az idegtől reszkettem, és ahogy párom hazaért irány az ügyelet.
de hátha csak valami tipikus gyerekbetegség és hamar elmúlik. azninscok 3 nap alatt letudva...

lara!
innentől már csak egy két lépés! szerintem Hannus csak biztosra akar menni. ne aggódj!

Zsófi a körülményekhez képest jól van. szívjuk az orrát üvölt is rendesen, de nem jön semmi, vagy csak nagoyn kevés. láza nincsen.
csak a köhögés ami most van. kapott rá rinatiiolt, de még nem használ. tegnap óta adom neki. éjszaka is nagyon köhögött meg nagyon izzadt is.
Vendég

na sztori:

idejött az előbb rámnézett és nyújtotta a bulátát, azt mondta: A-niii
így szoktak becézni. (Ani)
remélem azért nem szokik rá...
Vendég

Sziasztok!

Na, jól elvoltam az új vonalzókkal, végül nem engedett kettőt háttérrel meg fényképpel (túl hosszú), most levettem a képeket... :roll:

Köszönjük szépen a köszöntéseket, aranyosak vagytok! :)
Jól sikerült a szülinap, bár azért Nati szerintem nem sok mindent fogott fel belőle. Sokat táncolt Halász Juditra meg Alma együttesre, az ajándékok tetszettek neki, bár Lili hajkeféjével játszott a legtöbbet, fésülködött vele. Kapott babát, azt édesen meg is ölelgette, húzkodós csigabigát, ez annyira nem köti még le, kiscipőt, de azt már hordjuk egy ideje, meg állatos könyvet. Ja, és Lilitől meg az egyik régi játékát, egy tologatós manót kapta meg. A párom családja sajna nem volt itt, ők összevissza vannak határon innen és túl, majd még ezt pótoljuk.
A torta tetszett neki, egyből beletúrt, belefúrta a kis ujját, aztán nyalogatta a csokit. Végül egy egész szelettel bevágott belőle. :lol: Mindezt úgy, hogy nagyjából végigette velünk a menüt. A végére aztán kimerült szegénykém, mire eljött a születésének időpontja, már sírdogált.

Jaj de jó, hogy Tünci már otthon van! :D Alig várom, hogy jöjjön majd.

Jaj, szegény kis Miló! :( Naspi, szerintem is azért menjetek dokihoz, ha így megy a hasa és hány is, meg lázas, így sok folyadékot veszít. Remélem, azért már jobban vagytok kicsit. A Hippnek van gyógyszertárban kapható bébiitala, ami ilyenkor nagyon hasznos, tele van ásványi anyagokkal meg ilyesmikkel, Lili is ezt kapta, mikor tavaly rotás volt.

Zsófinak és anyukájának is jobbulást! :)

Nálunk is sűrű a november, Apu szülinapja 15-én, Katalin 25-én, nagybátyám 30-án. És a december sem gyenge, ott is vannak szüli-és névnapok a mikun és a karin kívül.

Piskóta recept: én is így tanultam a páromtól (aki cukrász), de ő sütőport szigorúan nem tesz bele. Jó levegősen kell keverni szerinte a tésztát és attól jön majd fel. Ő egyébként sem nagyon szeret sütőporral dolgozni, bár a piskótába én sem szoktam tenni, régen sem. Viszont egy kávéskanál olajat a sárgájához, attól nem lesz olyan fujtós, Winchi, szerintem majd próbáld ki. :wink:

Most megyek házimunkázni, igyekszem jönni tegnapi képekkel később.

Katinka

Kép
Kép
katinka31

Naspi: hogy van Miló?

Zsófinak gyógypuszik!
Vendég

Kész az első piskótám, most jön a barna!
Most nem azért, de egész jó lett! Azért a cukrászvizsgán nem mennék át vele, de nekem tetszik, színre is, ízre is.
Persze végig ültem a sütő előtt és néztem, mintha az annyira segítene, de nem is rossz elsőre...
Bende küldök egy szeletet!

Betti
Kép
betti0412

sziasztok!!

köszi csajok az együttérzést, éjjel már nem hányt és nem is fosizott, de még volt reggel is láza, bár már nem olyan magas, 39 fok, szerencsére a sziroup levitte. délelőtt ktszer volt fosi. beszéltem a védőnővel, vettem normaflore-t, azt ebéd után megitta, ebédre krumpli répa rizs-t kapott, majdnem meg is ette mindet. a hippes italt nem issza meg, amúgy sztem is bűn rossz az íze délután hívom a dokit, bár a védőnő azt mondta, h ő se tudna mit mondani, max nézünk még neki egy vizeletet. sztem ha megkel, egy smectát még beleerőltetek teával, inni iszik szerencsére. most alszik, igaz nem volt láza mikor letettem, de azért kapott egy kis nurofent.

a védőnő is vmi vírusra gyanakszik, a láz és a hasmenés lehet az oltás hatásától, bár sztem is vmi vírus párosult még hozzá. szegénykém, jól kijut neki, de remélem már a nehezén túl van :cry:

Kép
naspolyácska

naspi: szegény Milóka. Remélem hamar rendbejön. Szerintem is lehet valami vírus társult még az oltás mellé. Drága pici szive. Úgy tudom őket sajnálni ilyenkor. Hát a hipp-es ital tényleg egy fos. Dorka sem itta meg, de a kubut sem. Sok-sok gyógypuszit küldünk nektek!!!!!

betti: látod milyen ügyes vagy, elsőre sikerült!
Bende tényleg tök jól leírta. Én mondjuk kézzel verem a habot, szerintem jobb lesz úgy, másabb az állaga. (Lehet nekem túl durva a mixerem ehhez).

Bende: jó ötletet adtál a sütőpapír bevizezéshez. Nekem ez még nem jutott eszembe...(mondjuk nem is ez a szakmám :) ) Legközelebb így csinálom. Mondjuk amúgy is lejön róla, csak nehezebben. Így biztos könnyebb. :)

anyany: és még te panaszkodsz, hogy nem beszél Zsófi :D:D:D tessék, a neveden szólít! :D

beze: köszi az együttérzést, legalább valaki átérzi a gondomat. Amúgy hiába panaszkodok bárkinek, nem értik meg, meg nem is tudnak tanácsot adni. Ez van, majdcsak kinövik egyszer valamikor. Én vártam, hogy majd ha fél éves lesz akkor jobb lesz, vagy ha majd 1 éves lesz, dehát változatlan a helyzet. Úgy látszik mi kifogtunk ilyen éjszakai pillangókat. :)
Hiába olvasgattam mindenféle könyveket, meg kértem tanácsot védőnőtől, orvostól áááá....

lara: ha nem használjátok szívesen veszem, ki is fizetem ám. Nekünk azt hiszem használ valamennyire a viburcol, de azért nem adom én sem mindig, mert sajnálom a fenekébe dugdozni. De azért mikor már minden kötél szakad....

Na, képzeljétek tegnap éjjel nem volt balhé, legalábbis nem akkora, csak a szokásos felébredés. Hú, nagyon örültem neki, csak kétszer kelt. Annyira féltem, hogy mi lesz majd megint...
Szerintem tuti a hülye uborka volt a hibás, de mondtam, ha mégegyszer megetetik valamivel, amiről nem tudok, hááááát nagyon mérges leszek :twisted:
Amúgy is tök érzékeny kis gyomra van. Míg szopizott mindig bukott szegénykém.

KépKép
ancsi_pancsi

Sziasztok Lányok!

Sajnos mi is beléptünk a betegeskedők táborába :( :( :( :cry: :cry: :cry: :cry:
Tegnap mikor hazajöttem hőemelkedése volt Hannusnak megfürdettük adtam neki nurofent aztán aludt 22-ig utánna felkelt kétszer volt hasmenése nagy nehezen 1-kor visszaludt de már 3:30-kor hallottam hogy beszélget 4 -kor sírt bementem megint befosizott meleg volt a homloka megint adtam neki nurofent aztán elaludt 7-kor felébredt ivott pár korty teát és már aludt is vissza 11-ig aludt mikor bementem olyan meleg volt a kis háta igy rugin keresztül is (39,2 volt a láza a popsijába mérve):cry: Megint adtam nurofent míg le nem ment a láza addig nem tudtam letenni úgy kapaszkodott ja és megint befosizott.Úgyhogy voltunk doki néninél normaflort kap meg lázcsillapítót aztóta nem volt hasmenés mondta hogy vagy egy vírus vagy a foga miatt mert a rágófogaknál nagyon be van neki duzzadva.
Most alszik a drágám.

Ancsi:Dehogy fizeted ki nekünk úgysem kell csak ki lenne dobva.Küldd el a címet privibe :wink:

Betti:Ügyes vagy a piskótával :wink:

Katinka:Én is úgy jártam a vonalzóval éjjel hogy csináltam egy tök aranyos karácsonyost és a kettő nem fért ide(pedig fél órát válogattam hogy milyen legyen)Örülök hogy jól sikerült a szülinap :D Majd kérünk képeket :D
Vendég

Winchi:Tényleg hogy összejöttek az ünnepek :D Sajna még nekem sincs ötletem ajándékra :(
Nagyon ügyi Matyi hogy már megáll egyedül :D

Naspi:Jobbulást Milónak gyógypuszik mennek én meg úgy félek ettöl mert már voltunk egyszer kórházba hasmenéssel remélem most annyira nem lesz.

Anyany:De ügyes Zsófi Hannus sok mindent mond már de azt hogy anya azt nem :(

Felhívtam a dokit hogy nem tudok menni nem tudok menni így majd jövő hét szerdán megyünk.
Vendég

lara!
jajj szegény Hannus is! gyógypuszikat neki is, de csak innen messziről, nem adunk ám a megfázásából...
majd mondja!
Zsófi sem azzal kezdte:)
párom 3hónapos kora óta tanítja neki azt hogy apa, de nem megy még. aba, atta, de apa az nem .
tök jó az új vonalzó! kár, hogy kép nincsen rajta!

ancsi!
örülök, hogy jobban vagytok!

naspi!
milónak is gyógypuszik, de csak innen messziről...
mi ilyenkor humana elektrolitot kaptunk, az babános, piszok rossz, de nagy nehezen megitta a Zsófi, vagy a másik a normolit. az sem jobb...

nekünk sincsen jobb napunk.
nappal el-elvan, de sokat köhög.
délután most aludna szegénykém, már párnát is tettem be neki, meg eukaliptusz-borsmentás illóolajat párologtatok, meg törölközőt a radiátoron.
de nagoyn köhög. keveset ebédelt is.
annyira sajnálom.
felsír, köhög, nagoyn sír, ültem a kiságy mellett és simogattam. megnyugodott, mosolygott és integetett, hogy mostmár mehetek dolgomra.
Vendég

Anyany:Igen Hannus sem azzal kezdi az már biztos mert ő elég sok mindent mond most már ha lát egy újságot akkor mondja hogy papír.Meg a liftbe vannak a hirdetések és ott van medve meg kutya és akkor mondja hogy brumm-brumm meg va-va.
Remélem hamar meggyógyulnak a gyerkőcök.De aranyos Zsófi integet hogy mehetsz :) Hát igen ilyenkor kevesebbet esznek.
Gyógypuszi Zsófinak is!!!!!!!!!
Vendég

Kép

Bende:Nagyon tetszik a tavalyi asztali diszed megkérdezhetem hogy mi a az a piros az alján?Csomagolópapír?Vagy bele vannak állítva a gyertyák valamibe?
Vendég

Sziasztok!

Napsi, remélem jól van már Milán.

Bende: köszi a piskóta receptet; nekem eddig minden piskótám összelaposodott, de én nem sütőport, hanem szódabikarbónát tettem bele, de csak egy kicsikét...

a beteg babucik gyógyuljanak meg.

ne harizzatok, hogy nem sokat vagyok, de én kicsit most bemedvültem :D anyira pörgök minden nap; házimunka, főzés, Emma járkáltatása...séta, stb, hogy mire ideülök, már csak nézek ki a fejemből...

Tünci?

Évi&Emma

KépKép
gégéé

Sziasztok!

Mennyi beteg babuci! :( Mindenkinek jobbulást! Remélem Réka nem betegszik meg!

Lara: a szülinapot több részletben tartjuk. Lesz két gyertyás-tortás, az egyik a napján anyuékkal, a másik az azt követő hétvégén a férjem családjával, majd még aki amikor akar jön.

Mancsa: örülök, hogy Levi most már szeret oviba járni, és Dorcsinak meg hogy megindultak a fogai! Mindjárt utoléri Rékát, pedig mennyivel később kezdte! :lol: Meg jó, hogy írtad ezt az egyensúly dolgot, szerintem Rékánál is ez van, mert már van, hogy megáll a két lábán kapaszkodás nélkül, de aztán elborul, vagy előre letérdel, vagy hátrafele lecsücsül!
Már többször akartam kérdezni, hogy írtad ezt a játékcserét, mennyi időnként cseréled? Bár mondjuk Rékának még nincs annyi, hogy lehessen nagyon cserélgetni, de majd a szülinap+karácsony után szerintem már lesz.

Winchi: szóval a párod is nov. 16.? :shock: Azt hittem az csak Rékáé! :lol:

Én páromnak most szombaton lesz a szülinapja. Nekem sem volt ötletem, ezért megkérdeztem, kávéfőzőt kért, megkapja. Bár még nem vettem meg, holnapra tervezem a vásárlást, remélem kapok amilyet szertne.
Tavaly Babót kért, hát nem tudtam produkálni a szülinapjára, csak ilyen formában:
Kép

Anyany: Ez aranyos, hogy az apja már 3 hónapos kora óta tanítgatja, hogy apa! :lol: Én az anyával próbálkozom, de Réka még nem nagyon mond semmit. Esetleg, hogy nem-nem-nem.

Szösz

KépKép
szosz

Sziasztok!!!

jaj Lara, nagyon hasonló a mi esetünkhöz a Hannusé :cry: :cry: :cry: szegényem, nagyon rossz a beteg gyereket látni :cry: :cry: :cry:

Beszéltem este a dokival igaz a védőnőn keresztül mert tanácsadás volt. ő egyenlőre azt mondta, h ne vigyük be, mert ott még jobban beteg lesz, ha holnap se javul, akkor beviszem. ebbn maradtunk.

na most a fosija javulni látszik, délután meg este nyomott egyet, de már jóval szilárdabbat, így az megnyugató. viszont a láza estére persze visszajött, köhécsel is, persze ez a köhögés már 4 hete tart-dokink szerint ugye a reflux :shock: de én már nem hiszek semmiben.
a védőnő a 3 napos lázra tippel, és amikor nyáron elnyaltuk, akkor emlékszem a 4. napon nem volt már láz és akkor is volt fosi nagyon. szval lehet h tényleg az.

ha még holnap is lázas lesz, viszem az orvoshoz, max a torkát megnézi, mást úgysem tud tenni ő sem.

ha kiütéses lesz, akkor a vírus volt a ludas

Szegény Zsófi, ez a köhögés nagyon rossz, adj neki egy kis mézet, pici kanállal, az jó köptető, hátha segít neki, sok puszi nektek is!!!

de jóó, akkor Tünci már otthon van, pusziljuk őket!!!!!

Kép
naspolyácska

Szösz:De jó ez a torta :D De jó te legalább tudod mit veszel ajándékba én párom csak azt mondja hogy ne vegyek semmit :roll:
Biztos jó lesz a szülinap :D :D :D Jaj hogy megy az időőőőőőőőőő

Naspi:Igen nagyon hasonló az estünk azt mondta a doki néni hogy most van valami vírus csak hát nem tudni hogy Hannusnak vírus vagy a foga.Alig evett ma de a lényeg hogy igyon.Mikor kórházba voltunk ott se csináltak semmit normaflort kapott aztán kész meg aznap 2 órát infúziót de akkor nem is ivott azért kellett bemenni.Igen nagyon rossz mikor felmegy a láza olyan kis bújós letenni sem lehet aztán ha lemegy akkor megy ugyanúgy játszani.

Gégéé: De jó neked én meg tök el vagyok maradva a takarítással is vasalással is.És minden járó babára olyan irigy vagyok!Emma nagyon ügyi hogy lépeget.
Vendég

Sziasztok!

Beteg gyerkőcöknek, mielőbb gyógyulást!!! Sok-sok gyógypuszi nekik! Anyukáknak pedig kitartás és ölelés!

Ma feladtam egy elméletemet. Az egész családom megkapta a H1N1 elleni védőoltást. Nagyszülők és mi ketten a Gáborral. Nekem nem is kellett volna annyira, hisz ki tudom védeni valamennyire azt, hogy ne menjek emberek közé, de mártírságot vállaltam a Gábor miatt. :)
Az Ukrajnai helyzet egy kissé megdöbbentett. Ott aztán igazán gáz van a vírus miatt.
Milunak semmiképp sem adatom be. Marad a Béres csepp és a Cebion.

Ma megvettem a karácsonyi - szülinapi ajándékokat a Milunak. Müllerben minden 20%al olcsóbb. Játék...stb.

Ezt kapja majd a családtól (nagyszülők, nagybácsi, mi): ömlesztve írom, karácsony és szülinap is benne van

mózeskosaras babakocsi
játék pelenkázóasztal
vmi baba
kiskonyha
edénykészlet
Duplo farm
mágneses rajztábla
diavetítő
hozzávaló film
könyvek

Megint gáz van, magas a vérnyomásom. Totál el vagyok keseredve, bőgtem is egy sort a férjemnek. Hogy lesz így nekünk második-harmadik gyerekünk? Ha normál állapotban magas, akkor mi lesz a terhesség alatt?

Találkozóval kapcsolatban valami fejlemény? Nekem mindegy mikor, csak ne szombaton!

Pussz mindenkinek!

Kép
jaffa4

Lara: nekem a doki azt mondta h kortyoként itassam, mert ha egyszerre sokat iszik attól is hányhat. ma este is öklendezett, de eddig még nem hányt a nap folyamán, kopp-kopp, még nincs vége az éjszakának. nem tudom h a hányás a refluxtól van-e v esteleg a láztól, v az oltástól, én már semmiben sem vagyok biztos, és az a legszomorúbb, h a doki sem mond semmit, lázcsillapítás, folyadék, normaflore, diéta. este a vacsit nem is akarta megenni, megint rizs-krumpli-srépa volt a menü, de azért egy fél óra alatt a bebével bakanalaztuk vhogyan.

ja és délután 4,5 órát aludt, nagyon le lehet gyengülve, de igaz 5-kor ébresztettem, előtte nem volt szívem, örültem h végre alszik és tud pihenni

én még mindig nem tudom, mi legyen az oltással, még nem döntöttünk ez ügyben :shock:

Kép
naspolyácska

Jaffa:Nagyon sok szép ajándékot kap Milu :D A konyhát ő is szereti ez kiderült a találkozón :D
Mennyi a vérnyomásod?Ettöl még lehet ám kistesó ne legyél elkeseredve,csak sürün kell mérni a vérnyomást és beállítani a gyógyszert nekem 28-ik héttöl kellett rá gyógyszert szedni de ha nem szedtem volna lehet hogy Hannus koraszülött lett volna.
Mi igy nem tudunk találkozóra menni :cry: :cry: :cry:
Én is bizonytalan vagyok az oltással,nem tudom mi legyen.

Naspi:Nálunk hányás nem volt így ihat rendesen Hannus meg épp most néztem az esti tápszert 300 milit megitta,amúgy ma alig evett.Apával hozattam is kész tejpépet a tescóból mert ma nem sok mindent evett,és azt meg szereti.
Hannus is nagyont aludt délután biztos a láztól.Remélem hamar túl lesznek rajt a picurkák.
Vendég

mi nem nagyon alszunk. nappal köptető, este köhögéscsillapító.
kevesebbet is köhög.
pihen, de forgolódik, nyöszörög...
nincsen szörnyűbb mint amikor beteg a gyerekünk...
Vendég

Jaj szegény Zsófi :cry: :cry: :cry: :cry:
Vendég

Hello Csajok!

Remélem reggelre már jobban van minden baba!!!!!! Úgy látszik, ez most ilyen nyavalyás, vírusos, beteges, fogzásos időszak...
Nekünk is fos volt az éjszakánk. Dorka olyan sokat felsírt. Kb. 6-szor volt fennt. De nem látok betegséget rajta, szerintem a foga kínozza annyira. Ő sem nagyon eszik, csak a tejci, meg a tejci.... meg nekünk is volt híg kaki, biztos a fogtól, meg hogy nem nagyon eszik szilárdat....

Lara: elküldöm a címem, megköszönöm a Viburcolt, ha elküldöd. Szegény Hannus. Úgy sajnálom ilyenkor őket. Olyan kis elesettek tudnak lenni... gyógypuszi nektek!

Naspi: szegény Miló, ő is már jól megszenved ezzel a vírussal. Nem semmi. Nektek is mennek a gyógypuszik ezerrel.

anyany: Édes lehetett Zsófi, ahogy integet, hogy már mehetsz, nektek is további sok gyógypuszi.

Jaffa: sok szép, ötletes ajándékot kap Miluka.
Enyém apa is be akarja adatni magának az oltást. Légyszi írd már le, hogy milyen mellékhatásai voltak nálad, jó????? Én is gondolkodom rajta így, hogy beadatom, ha apa is. De persze Dorkának nem merem én sem, főleg hogy állítólag higanyt tartalmaz...
HÚÚ, engem nagyon megijeszt az Ukrán helyzet. Nagyon durván terjed ott a vírus, de már biztos, hogy az H1N1, vagy csak a média fújja fel ennyire?? Én nagyon parázok ettől a szartól...már bocsi.

szosz: de édi ez a torta a babával.... Mostmár Rékát ültetheted a tetejére :)

Dr. Gégéé: azért ha van időd gyere ám. Én is mindig pörgök, Dorka nem sok időt hagy netezni. Én sosem érem utol magam a házimunkában. Mire azt hiszem, addigra van valami...Emma ügyes, hogy lépked. Puszi nektek!

KépKép
ancsi_pancsi

Sziasztok!

Remélem jobban vagytok beteg babák és anyukák.

Naspi; remélem Milán ma már nem fog sem hányni, sem fosni. Adj neki bérescseppet, most akciósan lehet 4et venni.

Szösz: mindjárt Réka szülinap. Tavaly ilyenkor már nagyon vártad :D

ahogy én is emmulit...

amúgy nekünk is 3 napja egyszer felkel emma éjszaka...pedig nem szokott...aztán nem kell neki semmi; sem víz, sem cumi, mert az általában bennt van a szájában. Aztán addig sír, míg kiveszem; 2 percet ülök vele, addig ő magyaráz nekem valamit (kár, hogy nem értem); aztán visszarakom, és alszik...furi...elromlott a párásítónk; lehet száraz neki a levegő...vagy mittomén.

Évi&Emma

KépKép
gégéé

Sziasztok Lányok!

Nekünk is szar éjszakánk volt! Réka háromnyegyed 5-kor felkelt, és csak 7 körül tudott visszaaludni! Pedig álmos volt nagyon! Most még alszik...

Reggel meg jött a hír: Papám éjszaka felköltözött az angyalok közé. 82 évet élt. Nyugodjék Békében! Most kicsit sírdogálok, de már jobb neki így. Nagyon rosszul volt már az utolsó napokban!

Szösz

KépKép
szosz

Szösz, részvétem Papád miatt. :cry: Azért jó, hogy Rékát megismerhette még. Sajnos az én nagyszüleim már réges-régen elmentek. :(

Kép
Kép
katinka31

Sziasztok!

Szösz, őszinte részvétem, nagyon sajnálom... :cry: :cry: :cry: De talán tényleg jobb neki így, már nem szenved. :cry: :cry: :cry:

Jaj, mennyi beteg baba, mindenkinek küldöm a gyógypuszikat ezerrel!!! Gyorsan gyógyuljon meg mindenki!

A férjem valószínűleg beoltatja magát, sok ember veszi körül a munkahelyén, én nem, és persze Lexi sem kapja meg. Mi azért itthon jobban tudunk vigyázni.

A rossz éjszakához csatlakozom, 2 óra 25-től 4-ig volt majdnem minden, de legalább 8-ig aludtunk. :roll:

Tegnapelőtt megint hányós napunk volt, a fél üveg kacsiból is buktunk. :cry:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

szosz: Őszinte részvétem. Nagyon sajnálom :cry: :cry: :cry:
Sírd csak ki magad, ez most jót tesz.

gégéé: lehet tényleg száraz neki a levegő....ha megszokta, hogy mindig működik a párásító..

Lányok azt akarom kérdezni, hogy vett már valaki közületek
dei-tex és bobbi-shoes cipőket? Néztem a deichmann honlapját egész jól néz ki némelyik és elfogadható árban vannak. Kíváncsi lennék milyen minőségűek? Persze majd megnézem személyesen is, csak hátha van tapasztalat. Amúgy barenschue-nk volt már, sztem az is jó....

KépKép
ancsi_pancsi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?