Jó reggelt!
Ébresztő kávé helyett forró teát tudok kínálni. Kinek küldhetem?
Szóval nem szoktam kenni a popót. Én ezt, úgy közelítem meg, hogy minek, ha nincs rá szükség. Bőre megedződött, megszokta, vagy nem tudom, de nem volt még ilyen vörös, mint most. Most is így kezdődött, hogy kicsit piros volt, bekentem, csak nem múlt, hanem rosszabbodott. Törlőkendők elég krémesek. Ha, kicsit pirosodni kezd, akkor lekenem a bőrét. Két kenés között néha 2 nap is eltelik. Naponta többször kakil, és nem szokta kicsípni neki.
Eddig üveges bébi kaját evett, vagy vízben pároltam zöldségeket, husit, és turmixolva, ezt ette. Minden fűszer nélkül. Védőnő mondta, hogy lassan szoktathatom fűszerekhez. Csibe húsból levest főztem. Amit megsóztam, és mielőtt borst raktam volna bele, kiszedtem a dolgokat neki, és azt evett pénteken, és szombaton is. (védőnő azt mondta, sót már rakhatok kicsit, és bors legyen az utolsó fűszer, amit adok, egyébként minden jöhet, ami nem csípős. Persze nem egyszerre, ömlesztve). Következő nap Borsó leves volt a menü: ebben pirospaprika volt az „új” fűszer. Ezt vasárnap ette.
Azt, mondta, gyerek dokinak az asszisztense, hogy így a kaják, emésztés után „savasabbak”, és azért marja ki. Ezt is szokniuk kell, emészteni is, meg a bőrének is.
Üveges bébik. fűszer nélkül készül, azoknál, emésztés után nem „savas” a széklet, és ha a baba bőre nem érzékeny, nem is marja ki. (Persze, ezt nem lehet általánosítani). Nekünk azt mondták valamikor, a rendelésen, hogy a baba bőrét nem a kaki, hanem a pisi marja ki. Mert attól „kiázik” a bőre, és azután kezd pirosodni, érzékeny lenni.
Remélem sikerült rendesen leírni, amit szerettem volna.
Este kaptam lámpát, lámpáztuk is, de még hatás nem igazán van, talán, hogy nem romlott tovább a helyzet. Ez is eredmény.