Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Sztigriske, a rózsáa kaspót a Babitól kaptam eredetileg arany szinű volt. na én nem sokat vacakoltam csak rákentem a Fenvycril köztest az aranyra és utána az elefántcsont színt. Szalvi és egy kis krétázás.A fotózás után még kretáztam egy kicsit, mert nagyon sápadtnak tűnt, úgy hogy mostmár szebb lett. Kép

Én is faragasztót használok decu.ragcsa helyett és azon is megreped a vizes lakk, meg a plextol, bár azt még nem próbáltam. ha megelégszel kisebb felületi repedésekkel akkor nem kell a drága repesztőt megvenni. Van nekem a levendulás balerina kép az így lett felül repesztve.Itt van http://gportal.hu/picview.php?prt=22246&gid=207008&index=20 bár alig látszik, mert tré a fotó.
na ezen a kettőn jobban látszik: http://gportal.hu/picview.php?prt=22246&gid=206925&index=52
Nekem még mindig nincs Gesso-m. Kép
szorgosstuci

Helloka! Itt aztán van forgalom rendesen!Kép
Krimoka! De jó a fotoapparátodnak!Kép Klassz kis üveget rittyentettél, de a napraforgós is tetszik! Én is most abban utazom, majd remélem hamarosan mutatni is tudom!Kép
Koda! De rég hallottam rólatok!- persze messze lakunk!Kép Most viszont sajnálom, hogy Marci ilyen betegKép Remélem azóta már meggyógyult! A kupálást mostanság hanyagolod?!Kép
Dr.Eri! Tetszenek a szép képeid! Jó sokat alkottál ez az igazi támadás ám amikor 1szerre mutatsz meg mindent!Kép A kaspódat is elfogadnám!Kép
Delice! Lovad nagyon ötletes!Kép Remélem a levél már eljutott hozzád! ha nem akkor már ide fogom betenni azt bizti megkapod!Kép
Limbi! A lámpák nagyon tetszenek! Olyan kis bájos, látom már nagy erőkkel dolgozgatsz karácsony témában!Kép Az óra is tetszik, de egy megjegyzésem lenne hozzá, ha nem bánod. nekem nem passzol össze az olivás szali a csillagánizs és fahéj. De lehet, hogy csak én vagyok ilyen akadékoskodóKép maga az ötlet viszont jó! van egy fahéjas szali, talán nekem az jobb lett volna hozzá...
Lingike! Látom Te is beálltál a lámpagyártók népes táborábaKép De milyen jól tetted! legalább van mit csodálnom!Kép
Reva! Most ugye csak sokkolni akarsz a szép kis óráiddal?!Kép Ügyeske voltál ismét, gratula!Kép
Mian! Az óra lett a legjobb, legalábbis nekem az tetszett a legjobban, de a képek se rosszak!Kép
Jubi! Szép a kaspó, igazán hangulatos! Sajna a másikat még nem láttam majd menek kinyomozom hol lelem meg...még randi!Kép akkor a szép keret szineid titkosak?! Ugyanis még nem árultad el!Kép
Lingi! Biztos nagyon szép a kaspód, csak a fény miatt alig látok belőle valamit, de képzelem milyen szép!Kép
Paat! Nekem is nagyon hiányoztál, hát még a szép munkáid!Kép
Stuci! Végre itt vagy! Miket hoztál!Kép Nagyon jó, hogy fonott kaspóra is mertél dekupálni én is ki fogom próbálni! Nagyon klassz!Kép A tányérkékért meg csak simán útálllakkk!Kép
Remélem nem hagytam ki senkit...már az archívban kellett ismét visszanéznem mindentKép
Mindjárt felteszem az 1 pzstartómat amit a csajok 1ik dokinőjének csemetéi kaptak ajándékba.
Tegnap én meg ujjfestéket vettem, remélem jó lesz mert akkora mint egy szemhéjfesték viszont 990 ft volt...Most karácsony előtt remélem jobb lesz vele aranyozni mint a temperával. Ti mivel csináljátok?
abby
abby

No én ezt készítettem és alapoztam sok mindent, remélem azok is hamarosan készen lesznek!Kép
http://gportal.hu/picview.php?prt=40923&gid=144366&index=44
Ezt pedig egy kedves ismerősöm készítette, nagyon eredeti ötlet szerintem. Igazi falevélre dekupált. Az NLC-ről ismerhetitek őt, Dytke. Nekem tetszik, csak érdekességként gondoltam megmutatom nektek is!Kép
Jubi! Elmentem megkukkoltam a kis menyednek készített ajándékotKép Látom az alkalomhoz megfelelő szalit választottatok!Kép
Kellemes 7végét!
abby
abby

Szomszédasszony!
Az a madzagos tigrises (v. leopárd???) teljesen tökéletesen passzolna a nappalinkba...majd próbálkozom a koppintással Kép Az üvegtányér pedig teljesen profi! Gratula!!

Abby!
Pontosan milyen keretszínekre gondolsz? Lehet, hogy valami elkerülte a figyelmemet?
Ari a pzs tartó, biztos örült neki az új tulajdonosa! Kép Ez a legjobb a dekupálásban...amikor örül a megajándékozott Kép

Na, ezek voltak a randiajándékok: http://gportal.hu/portal/juborka/image/gallery/1131258136.JPG A randi egyébként nagyon jól sikerűlt, két hét múlva lesz a következő Kép

Õ pedig ismét egy karácsonyi, de már nem olyan vad színekkel Kép:
http://gportal.hu/portal/juborka/image/gallery/1131258116.jpg

Pussz: Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Szia Jubi!
http://gportal.hu/picview.php?prt=3083&gid=507584&index=40
Azt hiszem ez lesz a karácsonyidKép
Az előző képek kereteiről érdeklődtem...még az elefánis, vagy a fürdőszobátokba készült kis virágos. Biztos ez is vizes kréta, de mégis hogyan?!Kép De mondjuk ecsetelhetnéd a mostani kép keretét is-a randiajitKép- Nagyon kis guszta darab lett van egy kis régies, mondhatnók antik hatása a képnek és én az nagyon szeressemKép Köszi a pzs.tartó dicséretet, de nem egy nagy cucc, csak mégis azért megmutattam. Majd du. mutatok mást az most nagyon teccKép
A kis kaspók is nagyon szépek, az ünnephez passzol valóban. Te mivel aranyoztad? Mert úgy látom az is van rajta.
Kellemes napot!
abby
abby

SziasztokKép
Még én is élek....marci szerencsére meggyógyult, így hétfőtől megy bölcsibe. A lakásfelújítást is befejeztem , bár még van egy kis csinosítani való. Elkezdtem a konyhába képeket gyártani, de még csak az alpozásig jutottam. Csak ilyen kék-sárga kombinációt csinálok, csak olyan egyszerűt. Már teljesen elszokott akezem a szalvétázástólKép

Látom ti már karácsonyi hangulatban vagytok. Én semmilyen díszt nem merek csinálni, mert Marci mindent elér. Ha nem, odaviszi a létrát......

AbbyKép
Látom, bőségesen készítettél a gyerekeknek szalvétás dolgokatKép (varrás hogy megy??)
ja! Az a virágos faláda nagyon levett a lábamról!!!

JubiKép
Randiajándék csoda aranyos lett! A kaspók is nagyon szépek lettek. Ezek a lakásban lesznek, vagy mennek máshova?

StucikámKép
Hétfőn reggel 1/2 9-kor hozzájutok a csomaghoz, ha minden igaz!!!!!! Abby is megkapja a szalvikat talánKép

SztigrisKép
Hétfőtől van egy kis szabadidőm, és azt csak nektek szentelemKép Készül a meglepiKép

MianKép
Ami nekem van felülrepesztőm, az garantáltan reped, bár én is 1 hétig kísérleteztem vele. Azóta viszont mindíg sikerül. Úgy látszik tapasztalni kell. Már én is majdnem sírógörcsöt kaptam, amikor végre elkezdett egyszer csak repedni. Kiderült, hogy nem volt elég meleg neki a szobában. De egyszer véletlenül a napra kimentem vele és rögtön elkezdett repedezni. Azóta tudom, hogy az enyémnak meleg helység kell.

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Csajszikáim!
Köszi a repesztös tanácsokat, ötleteket! Igyekszem mindent megfogani. Aztán csak várok türelemmel, hogy lesz-e eredmény. Bár most nagyon izgulok, mert sikerült egy nekem nagyon tetszö rózsás dobozt összehozni, de nagyon hiányzik a repesztés a tetejéröl! Drukkoljatok nekem! Kép

Stucc!
A tányérod valami álom! Alig várom, hogy otthon legyek, s akkor kifaggatlak a részletekröl!!! Kép
S akkor még nem is beszéltem a pettyes vadállatról......! Aztat a csíkokat hogyan csináltad az alapra????
(örülök, hogy összejött a fa beszerzési akció!!!)

Koda,
örülök, hogy Marci meggyógyult! Kép

Jubka!
szépek, ízlésesek újra a kaspók!

Szép vasárnapot kívánok nektek!
mian

Szia Lányok!

Doktornő! Tudja, hogy én is úúúútálom!? Kép Aranyos a zsepitartó, de Dytke miért nem jön közénk? Nagyon eltűnt, pedi úgy tudom, hogy már jobban van!?

Jubikám, köszi!Nyugodtan koppintsad! Kép Az alapozott kaspóra ment a szali, utána a kopott ecsetemmel húztam a szines csíkokat éppen csak érintve, bár 1-2 helyen több lett a fösték, mint szerettem volna. Aztán egy kis kréta is van rajta és aztán egy kis sötétebb lazúr ahol a barnásabb foltok vannak. Majd az egészet színtelen lazúrral vontam át. Raf(f)iaszalag a nyakára /nem tom hány "f"-el kell írni. Kép
Gondolom örült a kisasszony a "randi ajándéknak" , mert nagyon kedves darabok! Kép

Koda drágám, már az én pofámról sül a bőr lefele e miatt a csaj miatt, de jó hír, hogy végre megkapod a cuccot. Igen csak "madárlátta" lett már. KépRemélem annál nagyobb lesz az örömöd, mikor végre a helyére kerül a függöny! Kép

Mian! Már én is alig várlak!!!Kép Szegény Valcsi, nagyon kimarad itt mindenből mostanában. Kép

puszi Mindenkinek! Szerda este jövök megint, addig meg fát faragok. Kép
Jók legyetek alkossatok szépeket , jó éjszakát....ja ez nem az a versike Kép Kép Kép

Most meg megyek átvenni egy klassz kis dekorkés készletet amit a Tesz-veszen vettem.
ilyen:
KépJól néz ki?
szorgosstuci

Stucikám!
Nekem van ilyen, Wife vette nekem egy zöld vágolappal, 600-700 ft volt. Nem csak, hogy jol néz ki, de müxik is.
Különben utállak, többszörösenKép

Abbycicc, édi a zsepitarto és várom mijazz amit mutizni fogsz. De Dytke dogait nem mutizod? Vagy csak vaksi vagyok?
Aranyat kérdezted, de én nem szeretem, amit igen azok az antikolok, abbol bronzot is. Lehet azt kellene kiprobálnod? Nagyon kevés kell és nem is drága. Ha érdekel beszélj MiniAnyáddal, Ö jár arra ahonnan tudna küldeni.

Jubi, akkor jobb ha nem mondom el lánykámnak milyen fius randik vannak? Aranyosakat csináltál ismétKép

Ime a bénáskodásom: http://decoupage.webalbum.se/fraptr/80 (5 kép)
Lehet jobb lett volna ha nem repesztemKép
Másik bénázásom, ez több honapja várt a befejezésre, ez tulajdonképpen életem elsö felülrepesztése: http://decoupage.webalbum.se/fraptr/86
Az a hosszu valami papirtörlö tarto és lehet nevetni, nem találom a botjátKép Lányom nem értette, hogy miért ilyen öreg és ezt hogy csináltamKép
Ezt magam örömködésére csináltam, csak mert ugyan nem vagyok olivás, de ezt a szalit imádom:
http://decoupage.webalbum.se/fraptr/85 (1 kép)
Ezen adtam ki éjjel a dühömet:
http://decoupage.webalbum.se/Krukor/82 (2 kép)
Ennek viszont tetszenek a szinei, stilusom, a svéd liszt lesz benne, 2 kg belefér:
http://decoupage.webalbum.se/femre_pa_metall/45 (2 kép)

Mian, most fogsz kibukniKép ezen, ez nem repesztö lakk, még szárad:
http://decoupage.webalbum.se/olikavalamik/62 (2 kép)
Kicsit sok lett, de kibuktam tegnap, igy reggel 6-kor tudtam végre lefeküdni ma reggel, addig adtam ki a gözt alkotgatással. (Lányom lelépett, rendörség, stb, bö 2 orát távol voltKépKépKép)
lingonbabi

Bocsi! na ennyire vagy dilinyósKép
Szóval itt a Dytke műve, szerintem ötletes: http://gportal.hu/picview.php?prt=22660&gid=555689&index=6
Koda! Örülök, hogy Marci végre jobban van!Kép Már várom a képeket a lakásról, biztos szépen megcsináltad!
Stucikám! Hogy Te miket nem csinálsz! Nekem nem szeretnél a szomszédasszonyom lenni?!Kép Én nagyon örülnék neki!Kép
Lingibaba! A körülményeket sajnálom, de nagyon jó hatással volt rád az eset! Bár nem kívánom, hogy ismét legyen bármi volt is a gond! Tudsz Te azért balhé nélkül is alkotni szépeket!Kép
Nekem is kellene felülrepesztenem már, most ajánlottak is a hobbyboltban valami új fajtát. Üvegen láttam ott nagyon király! No a lisztesed nekem is kell! Nem tudom pontosan mi az a gyümis, de az is jöhet! A dobozok meg hihetetlen jók lettek! Én is most kezdtem el dobozolni, de én sokkal szelidebben!Kép Szóval fantasztikusak a munkáid megint! Nagy gratula neked!Kép
Itt az enyim...ezek után már mutatni sem meremKép
Ez egy sima kancsó, anyukámnak csináltam még a napraforgós szetthez kérte. Nem volt könnyű a porcelán alappal dolgozniKép Ilyen lett: http://gportal.hu/picview.php?prt=40923&gid=144366&index=47
Ez pedig egy pilóta kekszes dobozka, szintén neki adom majd mamámnak. De csak az ünnepek tájékán ezért őt össze is kencéztem jó sok arannyalKép Ilyen lett: http://gportal.hu/picview.php?prt=40923&gid=144366&index=50
Nekem most tetszenek...bár ha látom a Ti munkáitokat mindig elbizonytalanodom!Kép
abby
abby

kukuccs

Kép
krimo

Sziasztok!

Ezer éve nem írtam ide, bár néha olvasgattam. Nagyon sok új taggal bővült a társaság, akiket ezúton szeretnék köszönteni!

Arról nem is beszélve, hogy annyi mindent alkottatok, hogy sem neveket sem kritikákat nem tudok írni, viszont azt hiszem csak pozitív kritika születne! nagyon sokat fejlődött a társaság, mióta " nem létezem ". Én pedig visszafele fejlődöm.
nagyon sok megrendelést mondtam vissza és mondok is, de egy anyukának mégis mevállaltam a kérésést. Hisz Mikuláscsomagba szánja a pzs tartókat és a gyerekeknek mindent!!!! Kép Mondjuk jó nagy a család! Kép
Illetve készítettem egy karácsonyi vázát is, amibe majd fenyőágakat és gyertyát fogok tenni, de sajnos fotózásra már valóban nincs erőm.
Mindenki alkosson szépeket!

És még valami! megragadoma szót!
hamarosan lehet pályázni az év utolsó játékára.
Karácsonyi hangulatban címet kapta!
Akinek van kedve, látogasson el a www.dekupalyazat.gportal.hu oldalra!

Sziasztok!
Anikó

Kép

KépKép
anyko

Fú Lányok, mennyi alkotás!!!!! Össznépi gratula!!!

Babi Kép
Az órás képeket tényleg átküldhetnéd, ha nem is csinálom meg, de legalább ötlet Kép Kicsit unom már az órákat Kép Fémre ugyanúgy lehet dekupálni, mint fára-agyagra? Egyszer már próbáltam, de nem lett túl csodás Kép

Jubi Kép
A piros kaspódon hogyan látszik olyan szépen a zöld szalvi? A randis kép kerete hogy lett olyan egyedi?

Stuci Kép
Leírnád, hogy a tányért hogy csináltad, mert gyönyörű Kép Belevágnék én is egybe szívesen...

Jó éjt!
Vera
reva

Sziasztok!

Stuci!
A beájulásom részleteit már ismered, a legújabb műveiddel kapcsolatban. Már nem is próbálkozom, úgyse találok jelzőket, eccerűen csak NAGY vagy:-)

Jubi!
Így könnyű ám udvarolni, ha a fiúgyermeknek ilyen tehetséges anyukája van :-) Nekem mér nem voltak ilyen lovagjaim?
A kaspóid egyszerűen csak csodaszépek, úgy vagyok veled is mint Stucekkal, nem tudom én mán ezt fokozni, hogy eléggé dícsérjelek :-)

Tigriske!
Nincsen mit köszönni, hiszen épp elég a sok szépség amit a azokból alkotsz amihez segítek hozzájutni:-) Remélem azóta már megvannak a szalvik és azt is hogy jókat küldtem :-)Renikének, és a nagylányoknak is viszont puszi, és Ábelnek is továbbítva az üzenet :-)

Koda!
Jó hogy Marci meggyógyult :-) reméljük gyakrabban jössz és néha kicsit felhagysz a hűtlenkedéssel és dekupálsz is, bár amit egyébként összehozol dobozilag az is kész csoda!

Abby doktor néni!
Mosmán nem kell a gyerekek dokinénijének gyártani az ajándékokat, megoldod házon belül a gyógyítást:-)
A fogadott anyukádnak is csinálol ilyen szép kari ajándékokat, mint az igazinak? Léccike! :-)

babi!
Téged is méltattalak mán asszem, de azért itt is írom, hogy a konyhád helyhiánya mijatti lisz, és egyéb fűszertartókat Te is nekem ajándékozhatod, ha jössz haza decemberben:-)
Most látom csak millen jó kis karácsonyom lehetne nékem általatok :-))))))
gyermekkel kapcs. szintén beszéltünk már, remélem már minden rendben:-)))
na hogy ne csak a szám járjon, csináltam két lámpát megint, az egyik a szívem csücsökje, mert a rizsszalvit hozzá Abby doktornénitől kaptam már rég, csak eddig valahogy nem volt ötlet, de remélem most megtaláltam a méltó helyét:
innen 6 kép
http://gportal.hu/picview.php?prt=36242&gid=556607&index=16
és egy kis facucc, amiből most a madáretető a kedvencem, és ha bejönnek a fagyok már teszem is ki a cinkécskéknek, ezért három réteg lakk van rajta:-)
http://gportal.hu/picview.php?prt=36242&gid=147762&index=73
Ez négy kép.
Ja és a madáretető fent van a facuccok között is méretekkel, rendelhető:-)
Na dugulok mán és bocsi, hogy ilyen hosszú lettem :-(
minimaxi

Sziasztok,
A topik címével ellentétben úgy látom itt már mindenki profi. Kép
Szeretnék dekupálni, és ehhez kérném a segítségeteket.
Zsebkendőtartóra szeretnék szalvétából mintát ragasztani úgy, hogy az alap sötét színű legyen.
Ilyenkor alapozásnál ki szoktátok hagyni a minta helyét, vagy utólag alapoztok?
Ja, és nagyobb mintát hogyan simítatok ki, hogy ne legyen ráncos?

Maci
maci_2

Szia Maci!
Én úgy szoktam, hogy kivágom a szalvétát és tűvel belekarcolom a lealapoott fába a körvonalát.lefestem és utána ragazstoma szalvétát. Nagyob szalvétánál vasalóval szépen kisimítható a szalvéta, nem lesz gyűrödt. De ha nagy a gyűrődés, az vasalás után is meglátszik egy kicsit.

De hátha valaki már is tud neked segíteni!
Én még elég bénának érzem magam a csajokhoz képest!

Üdv: Anikó

Kép

KépKép
anyko

Sziasztok!

Nem tudom, emlékeztek-e még rám, időközben megszületett a kisfiam aug. végén, íme egy kép:

Kép

Pár képpel adós maradtam, amiben segítettetek, ezt most gyorsan bepótolom, szóval a legutóbbi munkáim innen jönnek: http://www.babanet.hu/album/main.php?album=4220&page=3&image=174043 , az óra ötletét valahonnan innen koppintottam, remélem, nem haragszik a kitalálója! Pár dologról sajnos nem készült kép, kismamaként kissé feledékeny voltam.Kép Mostanában nincsen időm alkotni egyáltalán, de ha majd lesz, jövök vissza!

További jó dekupálást!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Maci!
Vagy krétázhatod, ha ez most kinaiul hangzik nem is csoda, (Jubi az ösanyu ebben, csak probálkozunk mi is) de mivel sokszor kérdezik irtam én is erröl:
http://decoupage.webalbum.se/hogyanhur/2

Lányok, megnéznétek? http://decoupage.webalbum.se/hogyanhur és lapozni
Mivel másik topicon is vagyok, ott nagyon sok uj emberke jön, ezért csináltam, segitségnek.
Szerintetek hogyan lehetne jobb?

Abby! Gyönyörüségesek, tudod ugyis napraforgos vagyokKép

Mini!
Utállak, nagyon utállak, szerinted hogy néz ki egy felnött szobában néhány kiskutya? Kép Imédom öketKép
Lisztes doboz család szerint nagyon jo helyen van nálunkKép De ha tudok turizni egyet Neked is, majd megteszem, azt nem igérem megkopácsolom, hisz olyan szépet mint Te ugy sem tudnék, max ha nagyon hivatkozol idöhiányodra és megelégednél 2 balkezemmel.....

Reva, küldj egy mailt, profilomat megváltoztattam, most már a cim is ott van.
lingonbabi

Babi!
Téged már priviben megdícsértelek! Kép
Azt ötlet jó, köszi, használni is fogom!
De tán ezt már Stucek is javasolta!?

Abby,
szépek a napforgósak! Azért beavathatnál minket, hogy végülis, hogy tudtad a porcelánt "meggyözni"??

Minike!
Látom lassan lámpa bótot fogsz nyitni!!! Csak gyártod és gyártod a lámpásokat! Kép
Nagyon tetszik most az utolsó kártyás dobozod! Telitalálat! Kép A többi meg má szóra sem érdemes! Kép
Nem reagáltál még mindíg az új szalvétás online shopra!!!

Maci,
ha mindenképp sötét alapot szeretnél, akkor próbálj meg decoupage papírt beszerezni, s azzal akár fekete alapra is dolgozhatsz. Persze a lányok által javasolt módon is dolgozhatsz, de azért az körülményesebb!

Zsizsa!
Óriási gratula!!!!! Tündéri a pici legény! Kép
Az alkotásaid pedig igazán figyelemre méltóak!
Nagyon tetszett a fekete alapon piros tulis doboz. Az hogy készült???
čs még a fánis doboz is nagyon szép! Persze a többi is, csak ezeket emelném ki, mert ezek voltak a kedvenceim!
További jó babázást, s, ha jut idöd, akkor alkoss ismét, aztán mutass is néha!!! Kép

Kész a dobozom, de még szárad!
mian

Mian!
Bocsi, de azért nem reagáltam, mert nem tudtam még megnézni, egyszer már nekiveselkedtem, de mivel a német tudásom nulla, elég nehezen igazodom el a témákban, aztán mivel pillanatnyilag pénzem nem nagyon van a szalvéták viszont hegyekben állnak itthon elnapoltam, és azóta még nem volt időm. De az majdnem biztos, hogy most nem tudom a segítségedet igénybe venni, financiális problémák miatt. De azért köszi, hogy gondoltál rám:-)

Zsizsa!
A baba tündéri, és reméljük olyan jó is lesz, hogy hagyja az anyuját ilyen szépségeket alkotni továbbta is:-)

Paat!
Láttam a Tv-ben, hogy megint valami nagy kirakodás volt Szombathelyen. Ott voltál most is?
Gyere sűrűbben és mutass is valamit:-)

Na most asszem bepótoltam amit tegnap kifelejtettem, ha valaki még mindíg kimaradt, akkor tudjátok be a hajlott koromnak és nézzétek el nekem :-)
minimaxi

Babi!

Nem rossz ötlet, hogy így le írod a dolgokat, de szerintem kezdőknek részletesebben kéne. Legalábbis mikor én elöször krétáztam halvány lila dunsztom sem volt, hogy azt le kell reszelni egy smirglin.És jól ráfirkáltam a cuccra, amiből úgy naná hogy nem sült ki semmi jó Kép Nem cseszegetni akarlak, csak mondom.
Zsizsa!
Nagyon csábos mosolya van a kissrácnak! Kép
Mini!
Lehetnék kisveréb a keretekben?
Abby!
Csecse a kancsó+doboz, lessz még folytatása?
Stucciiiii!
Írjad már le hogyan repesztetted meg a tálon a föstéket! Lécci lécci! Meg hogy honnét szereztél ilyen jóforma kaspókat Kép
Jubi!
A randikeret receptje érdekelne engem is!!! Nagyon bejön! vagy esetleg lehetnék a fiad barátnője? Kép
Na lelövöm magam, mert egyre sületlenebb vagyok...

Kép
krimo

Anyko,
Köszi a választ.

Lingonbabi,
Köszi.
Még emésztenem kell az olvasottakat. Bár mintha lemaradt volna valami az oldal végéről (krétázás)... Szuper munkáid vannak Kép

Mian,
Köszi. Még nem hallottam erről a decoupage papírról...

Maci
maci_2

Krimoka!
Pont ezt szeretném, ha ilyesmiket mondanátok. Nagyon köszönöm, megyek majd böviteni.

Tegnap éjjel decopapirt probáltam ki, ez lett belöle: http://decoupage.webalbum.se/Krukor/5
Ez Minikének ajánlva, köszönettel:
http://decoupage.webalbum.se/olikavalamik/18
Csak parafa: http://decoupage.webalbum.se/olikavalamik/59
Gyakorolni kell még ezteteKép
http://decoupage.webalbum.se/femre_pa_metall/47
mert repesztö nélkül se könnyü repeszteni. Hülye antikolo alá is folyt néholKépKépKép
Igy szörnyüségeimböl ennyit, megyek elbujdokolokKépKépKép
lingonbabi

Maci, köszi, biztos le is, ki is, el is maradtak dolgok, ird mi hiányzik, milyen kérdés vetödik fel.
Tudod már más utolag visszaemlékezni, az mélyen él mennyit bénáztamKép De ezt most is tudokKép
Decopapir mint az elöbb beirt elsö link, az abbol van kivágva. Ugy 200valamennyi piz egy nagy iv hobbyboltokban. Vizbe kell dobni a kivágott papirt, leitatni rola a vizet és alá -a valamire amire ragasztani fogsz- ragacsozni, de lehet magára a papirra is lehet ragacszoni? Na ez jo kérdés, remélem valaki válaszol. Ha megszáradt, akkor lehet lakkozni mint szokásos. Ez mivel vastagabb, nem fog ugy belesimulni az alapba mint a szalik, szép csak nem annyira ráfestett hatásu. Na igy sem igaz, gyönyörü lehet, nagyon gyönyörüséges papirok kaphatoakKép

Gondolkodtam, tippem lehet magára a kivágottra is ragacsozniKép
lingonbabi

Babi!
Akotásaid méltatásához kevés a szókincsem meg aztán már el is mondtam egy részét, most csak a decoupapír ügyhöz egy kis tapasztalat.
A dekupapírt lehet ragacsozni, csak ez nem váltja ki az előpuhítást a vízben.
Különösen ezt a vastagabb papírt mint a kedvenc citrongyosom mindenképpen kell áztatni.
A vékonyabb Stamperia papírokat elég csak alaposan bemártani és leitatni róla a vizet,(vigyázni kell, hogy mindenhol vizes legyen, mert pöndörödik) de ezt a vastagabbat praktikus kicsit benntartani a vízben, hogy kellően megpuhuljon és úgy megtörölgetni. Ez utána elbírja a ragacsozást is még. És ami még fontos a decou papírt mindenképpen kell alulról és fölülről is ragacsozni, éppen a vastagság miatt, és nagyon fontos figyelni rá hogy ne maradjon alatta kicsi levegő se, mert a szalvi porózus felülete átengedi a beszorult levegőt ez viszont nem:-(
Bocsi, ha olyanokat írtam ami sokaknak egyértelmű, de hátha van aki még csak most fog ilyet használni:-)
minimaxi

Babi Kép
Szerintem szuper amiket írtál, a fémre festést meg a dobos gyártást biztosan fogom belőle hasznosítani. A legjobb az, hogy mindenhez van kép, így az egyszerű halandó (pl.én) is látjuk, hogy fog/kellene kinéznie. Küldtem mailt óraügyben Kép A parafás nagyon tecc, pont a hétvégén csakliztam el egyet Anyától, úgyhogy mozog is a fantáziám Kép

Mini Kép
Mindjárt küldök mailt Kép

Vera

Zsizsa Kép
Mi nem ismerjük egymást, de gratulálok a babádhoz, csuda aranyos. Mi is éppen azon vagyunk lelkesen, hogy "összehozzunk" egy kis bébit Kép

Maci Kép
Megvan a krétázás a Babi doksijában végig szerintem, csak görgetni kell a jobb oldalon a szöveget!
reva

Babi!
szerintem meg nem is baj, hogy néhol aláfolyt a patina! Jó régies hatású így! Ez a lényeg, nem? Kép Szép lett!

Én lassan már ott tartok, hogy a decoup papírt jobban kedvelem, ill. jobban szeretek vele dolgozni, mint a szalvival.
A TV-ben én úgy láttam, (s úgy is dolgozom vele én is!), hogy elöször lekenni ragaccsal a felületet, ahová jön a papír, majd az elöre Vízbe mártott/áztatott papírt feltenni, puha ronggyal rásimogatni a felületre, majd újra az egészet átkenni a ragasztóval.
Kisebb mintáknál ez elegendö, de éppen, ahogy Mini írta, sokszor alatta marad levegö. Amikor a nagy zöld tálcámat csináltam; az jó nagy darab papír volt (kb. 35-45 cm) szépen még megvasaltam, amikor nedves volt á ragasztó (sütöpapír a vasaló alá!!!!!!!)

Itt a legújabb rózsás dobozom, szintén decoup papírral. 4 kép!
Az elsö elég homályka, de ezen jönnek a színek a legjobban át. A teteje hidegmázas, aztán az utolsó képen látszik a felülrepesztés is:
http://gportal.hu/picview.php?prt=85660&gid=414102&index=39
mian

Mian
Nagyon szép lett a repesztésed Kép Lehetek irigy? Kép
A hidegmáz micsoda, mire jó (gondolom lakk helyett), hogy kell használni?

V.
reva

SZIasztok!
hú micsoda gyönyörűségek születtek itt az elmúlt időben KépKép

én is készítettem pár dolgot, bár ez még egy másik kategória:

http://gportal.hu/picview.php?prt=113350&gid=552537&index=10
innen 5 db kép - narancsos : két kép és egy kaspó több oldalról fotózva.

újabb szilva :
http://gportal.hu/picview.php?prt=113350&gid=552537&index=16

szárított - préselt levelek:
http://gportal.hu/picview.php?prt=113350&gid=552537&index=17

katicák:
http://gportal.hu/picview.php?prt=113350&gid=552537&index=18

az első fémre történő darab :
http://gportal.hu/picview.php?prt=113350&gid=552537&index=19

ez is egy kaspó, élőben nem ilyen vakító rózsaszín....
http://gportal.hu/picview.php?prt=113350&gid=552537&index=20

maci
http://gportal.hu/picview.php?prt=113350&gid=552537&index=21

kérdés:
hogyan lehet jó nagy repesztéseket csinálni? én hiába vártam a múltkor tök sokat, és vastagon is kentem egyébként, de nem lett olyan. vagy próbáljak másik márkát? milyet?

úgy csinálnék még ilyen ceruza+egyébtartó izéket Kép csak mi nem fogyasztunk konzerveket Kép
bár már a kutyám jól járt, mert így kapott konzerves kajcsit KépKép

Ági

delice

Szia Ági!

A narancsos képeid szuper jók a macissal egyetemben Kép Milyen alapba öntötted? Már ha jól látom és ez gipsz Kép
Ha egy kis észrevételt megengedsz: a vadító cserép szerintem szebb lett volna, ha a mintát pontosabban vágod körbe. Eleinte én is elnagyoltam és csak néztem, hogy a többieké miért szebb. Hát az egyik oka ez volt, a pontos vágás Kép
A katicák is olyan bájosak Kép
A repesztéssel kapcsolatban: én a Fevicryl köztes repesztőt szoktam használni, az még sosem hagyott cserben Kép Pedig volt már, hogy hajszárítóval szárítottam, mert sietni kellett... Ha azt nem hagyod teljesen megszáradni, akkor szép nagy és mély repedéseid lesznek. Ha megszárad teljesen, akkor a sok pici apró.

Vera
reva

Ja meg még valami eszembe jutott, tapasztalat a krétázással: a szalviragasztóra nem akar tapadni, tehát azt is nagyon pontosan kell kenni, mert "aura" (Babi után szabadon) lesz a szalvi körül, akkor is, ha nem akarod Kép

Na befogom..... csak van időm, várom, hogy száradjon az alap a parafa alátétemen Kép
reva

Szia Vera!
De örülök, hogy máris írtál KépKépKép
igen, jól látod, gipsz! mindenféle műanyag edényeked szedtem össze Déditől, meg itthon is körülnéztem. Így egy keverésből 8 szalvétáznivalóm is lesz Kép
annak örülök, ha a narancsos meg a macis tetszik, akkor az már részemről haladás. egyébként ezek pont ajándékba készültek, úgyhogy igyekeztem odafigyelni.
ezzel a körbevágással pedig annyir aigyekszem KépKép! jobb lett volna , ha a tulipánt a la natur vágom körbe, és a háttér egyáltalán nem marad? erre gondoltál?

Fevicryl - pont ilyet néztem ki a múltkor, de mivel Babi oldalán Valaki úgy nyilatkozott, hogy nehéz kenni, hamar szárad, ezért nem mertem kipróbálni. Persze Mindenkinek más a jó.
Azt hittem különben, hogy a repesztőlakkot meg kell várni, hogy teljesen megszáradjon.... nekem Marabu van. esetleg arra is lehet akkor kenni teljes száradás előtt?

Ági

delice

én a krétázást eddig úgy csináltam, hogy felragasztottam a szalvit, mindenhol ragasztóztam, és száradása után jöttem a krétával. akkor ezt is fordítva kell??
csak nem parafára fogsz dekupálni? Kép

Ági

delice

Na akkor elkezdek én is "kukázni" Kép
A tulipánosnál arra gondoltam, amire Te, és lehetett volna inkább krétázni pl. szerintem. A Marabut nem ismerem, nekem már kezdettől fogva Fevicryl van...
Száradás után szoktam én is krétázni, de a ragasztót a szalvi alá és fölé is nagyon pontosan kell kenni, mert ugye a ragasztós részre nem tapad a kréta Kép A tapasztaltabbaknak lehet, hogy van jobb ötletük Kép
Babi csinált most legutóbb parafára, nekem is van egy, majd meglátom mi sül ki belőle Kép

Vera
reva

Sziasztok!
Mekkora termés! Ezt nevezem! Hihetetlen sokat és szépeket alkottatok!Kép
Mini lámpásai ismét csodásak és végre megtudtam mire is jó a riszszali..eddig nem tudtunk vele mit kezdeni, de íme itt a megoldás!KépGratul!Kép Nem lehetnék nálatok madár?!Kép
Lingike! Te mekkora energiával rendelkezel! Hihetetlen milyen szépeket alkotsz, sokat és még a kisokost is csinálod. Le a kalappal előtted!Kép Küldök neked napraforgós szalit!Kép A citrongyos nekem is kedvencem és a parafás meg szuper! Én is lekoppintom ha nem baj...u.úgy csinálod mint bármi mást? Jó hozzá a sima dekulakk vagy valami spéci kell?
Krimoka! Még talán egy kép készül hozzá, de aztán átadom magam a télnek!Kép Vagy nem...Kép
Mian! Szép a dobozod és micsoda repedések! Ügyi vagy!Kép
Reva! Már várom az új remekműveket! Igyekezz, hogy mihamarabb irigykedhessünk!Kép
Delice! 1re szebbek a munkáid! A megajándékozott biztos nagyon fog neki örülni!Kép Megkaptad már a válasz emilemet? Azt hittem már 1ébként, hogy teljesen átpártoltál az Indexre a profikhoz, de látom azért hűséges maradsz hozzánk!Kép
Én ma csaltam magunkat, horgolni tanultam a délután a barbiknak már lett topKép
abby
abby

Abby!
Te aztán gyorsan tanulsz! Kép Nekem még a kötés is magas, vagy csak nem elég izgi?
Szóval már ketten fogunk csipogni Mini etetőjében? Kép Szegény madarak meg kiszorulnak Kép
Delice!
Szerintem is próbáld ki, hogy kicsit még tapadjon az a repesztő. Meg a felsö festék sürűsége is számít, de ezeket ki kell tapasztalni.
Küldök egy össznépi pirospettyet néktek, megnéztem mindent, de most rohanok, mert lemaradok afő műsorról Kép

Kép
krimo

Krimoka! MIlyen főműsor?! Az még csak most jön! Kép Remélem figyelsz!Kép
A madarak nem számítanak nekünk jut hely az a lényeg!Kép
Zsizsa! Bocsi az előbb lemaradt a lényeg! Nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánok nektek! Édes nagyon ez a picurka! Pusszantom az apró talpát! Add át légyszi!Kép Szóval gratulálok!Kép
Jó éjszakát!
abby
abby

Sziasztok!

Majd jövök késöbb, csak DELICÉNEK van fontos mondandom!
A Fevicryl-hez odairtam Mini véleményét is, olvasd el! De sajnos tény, én nem tudok repeszteni vele.

Marabu! Szuper (szerintem), de 6-8 orát hagyd száradni, akkor jöttem rá, mikor ottfelejtettem és csak kiprobáltam, h tönkrevágtam-e a feledkenységemmel. Hát nem!KépKép

No majd jövök nézegetni, blablázni késöbb, rettegjetek! Kép
lingonbabi

Abby
Még mindig nem jött Tőled email Kép
de örülök, hogy pozitiv változást tapasztalsz a műveimmel kapcsolatban Kép
ááá dehogy pártoltam! csak néha oda is beírok, vagy mutogatok Kép

Krimo
a felső réteggel próbáltam kísérletezgetni, ha sűrű nagyon befedi, ha meg túl híg gagyi lett, szerintem nem találtam el a megfelelőt!

és tulajdonképpen az is problémát okoz, hogy aamikor elkezdem festeni, akkor ugye sokkal több festék van az ecsetemen, mint a végén. És ez nem mindig lesz szép. erre van valami bevált módszer? egyszerre kisebb távot fessek? bocs ha ráadásul értelmetlenül fogalmaztam...

Babi
igen, arra is emléksztem, hogy volt ellenvélemény!
viszont ha nem mindenkinek sikerül vele...nem gondoltam, hoyg kezdőként kísérletezgetnem kéne.
a Marabut hagytam már egyszer nagyon sokáig ( 20 óra biztos volt..) - én is azt hittem, hogy tönkretettem. viszont tönkre nem, de a repedések nem lettek vastagabbak. vagy ez már túl sok idő volt?

delice

Sziasztok!

Alkottam is bőven, de nem fotóztam még.
Alig győzöm nézegetni a szebbnél szebb alkotásaitokat! Nagyon le vagyok maradva!

A repesztésnél nem kell olyan sokat várni, csak elő kell venni a hajszáírtót. Akkor már lehet festeni a következőt, ha megszáradta lakk, ami kb 1-2 perc. Én így szoktam csinálni és bejött. Ez független a lakk márkájától Kép
Íme a repesztésem ezzel a technikával( életben nagyon szép! Kép ):
Kép

Megyek pihenni!
Jó éjt!
Anikó

Kép

KépKép
anyko

Hali!

Bekukkantottam, és köszi mindenkinek a dicséretet a fiatalúr nevében!Kép

Reva,
hajrá a kis bébihez!Kép

Mian,
a tulis dobozt a többiek is kérdezték anno, örülök, hogy ilyen sikere van!Kép A vicc az, hogy nincsen benne semmi különös, kitéptem a tulikat, felragasztottam, aztán lefestettem a dobozt feketére, de egészen a virágok széléig (kissé macerás), hogy szép egyenletes fekete legyen, aztán meg fényes lakk a tetejére.

Olyan jó volt most megnézni, hogy miket csináltok újabban, és látom, már új technikák is vannak, remélem, nemsokára hagynak majd a lurkók újra alkotni, mert viszket a tenyerem!Kép

Minden jót!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Babi,
Egyenlőre még csak a hozzávalók beszerzésénél tartok. Ha lesz kérdésem, nem fogom majd vissza magam. Kép

Reva,
Hiába görgetem. Nálam ez az utolsó mondat:
"Ezt akkor könnyebb kivédeni ha Mini féle modon lekened az egészet vagy tapragaccsal kened le, vagy reszelsz krétát és lakkos ecsetet porba mártod lakkozáskor motivumhoz közel igy "
Vagy itt van vége?

Delice,
Ezek (http://gportal.hu/picview.php?prt=113350&gid=552537&index=17) igazi, szárított, préselt levelek? Ugyanúgy kell vele dolgozni, mint a szalvétával?
Nagyon jók Kép

Maci
maci_2

....motivumhoz közel igy "lakkozod
Szárazkrétázást mindig fixálni kell, vagy akryl lakk spray-vel vagy hajlakkal. Egyszerre keveset fujni rá és többször fujni. Ha fixált lehet ecsettel ovatosan, lakkozni, nem tocskolni!
Vizeskrétázáskor nem kell fixálni, de ha akarod teheted. Lakkozhatod simán, s most magyarázom, mit értek az alatt ne tocskold! Mártsd ecsetet a lakba, nagyját a ecsetröl hagyd a lakkosdobozban, ne legyen sok lakk ecseten. Ovatosan 1-szer egy helyen lakkozd a lakkoznivalot. Csak 1-szer. Ne huzogasd oda-vissza az ecsetet! Ha már ez az elsö vékony lakkréteg megszáradt, akkor nyugodtan a következöt már tocskolhatod akárKép
Nem mindenki pont igy krétázik, ha mást hallasz ne lepödj meg, nálam ez vált be."
àlmos vagyok, de alakulnak itthon a dogok.....
lingonbabi

Sziasztok!

Megnézegettem a műveket, ismét sok szép dolgot alkottatok!Kép

Stuci!
Jól értem, hogy faragaccsal felragasztod a szalvit(alulról?), majd lelakkozod és megreped?

Abby!
Minden elismerésem a horgolóknak, nekem egyszerűen nincs "türelmem" hozzá csak a kötéshez!Kép [size=-2]A legutóbb kiscipőt kötöttem, de mire végre találtam leírást hozzá, mert ugye horgolt kiscipőről van dögivelKép...[/size]

Zsizsa!
Óriási gratula a fiúcskához!KépKépKép Sok boldogságot kívánok! Úgy emlékszem, hogy szept közepére vártátok(néhány héttel korábban, mint én), akkor kicsit hamarabb jött a fiatalúr?

+Dekupapír és társai:
Igaz én eddig csak csomipapírt próbáltam(micimacis pzstartó), de nekem ez a módszer vált be: csomipapírt bevizezem, leitatom a felesleget, hátuljára ragacs ráken(tehát nem az alapra), majd felragaszt, símit vagy vasal és a legvégén az egészet átkenem dekuragaccsal.

Na, most mennem kell...

Sztigris
sztigris

Bocsi csajok....ez csak DelicenekKép

Dátum: Sun, 30 Oct 2005 20:40:17 +0100 (CET)
Feladó: "abby1" <abby1@freemail.hu>
Címzett: csmaggi@yahoo.co.uk
Tárgy: Re: (fwd)

abby
---------- Továbbított levél ----------
Dátum: Mon, 24 Oct 2005 20:06:52 +0200 (CEST)
Feladó: abby1 <abby1@freemail.hu>
Címzett: csmaggi@yahoo.co.uk
Tárgy: Re:

Szia!
Köszönöm a dicsérő szavaidat, nagyon jólesett!Kép
Nem az a lényeg, hogy ki mikor kezdte, hanem hogy mennyit
gyakorol...legalábbis én azt vettem észre, hogy mindent úgy tanulok
csak meg ha magam is kipróbálom, persze nem megy minden elsőreKép
Nos én nem sokat vacakolok ám az alapozással...lehetne gessoval
kezelni előtte az anyagot, de én csak nagyon csúszós-mondjuk
müanyagnál szoktam- Leginkább diszperzitet használok mert azt
mindenféle színnel keverhetem. Sima falfestéket szoktam venni az
aquacolor nagyon jó, de a sima paszta is megfelel és sokáig elég.
Diszperzitet érdemes jobb minőséget mondjuk hérát venni én az olcsó
tescossal már megjártamKép van amikor többször át kell kenni egy
felületet de szigorúan csak száradás után! Néha használok temperát is
azt ha plextollal keverem akkor akryllt kapok ami olcsóbb mintha
venném készen.
Azt hiszem zanzásítva ennyi lenne...ha van még kérdésed szivesen
válaszolok rá.
Minden jót!
abby
abby

No sziasztok!Kép
Bocsi de csak így tudtam már elküldeni a levelet, hiszen 2szer próbáltam rendesen és nem jött össze, pedig Sztigrincske is megkapta a válaszaimat ugye?! Jelzem majd én is írokKép A végén kiderül nem is Delice írt mailtKép Akkor meg szedhetem az agyserkentőtKép
Nekem a marabu repesztő nem jött be annyira pedig 2-3 üveggel is elhasználtam. Nagyon jó volt viszont a Mini féle fevycryl, azt imádom és ilyeneket lehet vele készíteni: http://gportal.hu/picview.php?prt=22020&gid=370284&index=15
és ilyet is http://gportal.hu/picview.php?prt=22020&gid=422823&index=6
Én azt vettem észre, hogy nem az számít mennyit várok vele, hanem hogy mennyi festéket használok hozzá.
Ha sok festéket kenek felső rétegnek akkor hatalmas repedések lesznek. Én alig várok a rep.lakk száradásásval. Viszont akárhogy kenem mindíg szuperKép
Sztigriske! Nem vagyok én horgoló...sajnos. Csak próbálom megtanulni de még igen sokat kell ám gyakorolni! Viszont a kötést is megkívántam ismét-anno rengeteg pulcsit kötöttem- olyan szép fonalakat láttamKép
No befogom....
Szép napot!
abby
abby

Krimo!
A randis kép kerete úgy készült, hogy lekentem halványsárgára, száradás után pedig nedves ronggyal krétáztam, sötétbarnával. Szóval semmi különös.

Abby!
Ennek a keretére gondoltál? http://gportal.hu/portal/juborka/image/gallery/1130039780.JPG Ezen sima fehér diszperzit van, rajta pedig tölgy színű kültéri falazúr...ez volt kéznél Kép

Azt pedig ha jól emléxem Mian vagy Babi kérdezte, hogy ezt mivel festettem le : http://gportal.hu/portal/juborka/image/gallery/1131011182.JPG A kisebbik fiam temperájával Kép Az ecsetet felváltva mártogattam pirosba és feketébe, így nem keveredett teljesen össze a két szín, egy kicsit "csíkos" lett. A végén pedig aranyfestékes szivaccsal átnyomkodtam. A szalvéta alól pedig nem tudom miért nem üt át a festék...de örülök neki...talán mert halványabb mint a szalvéta bordója...

Most nem dícsérgetek külön-külön...mindenki nagyon ügyes!!!

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY:
Azt hiszem Minit és Delicét érintei leginkább: Apu egész hétre meghosszabbította a szabiját, így sajnos nem megy Pestre. Kép Viszont 26-án jönnek hozzánk miskolci rokonok, akik elvihetnék Miskolcra - az addigra már remélhetőleg ideérő Kép - csomikat. Bocsánat, hogy így elhúzódok a dolog, de hát alkalmazkodnunk kell Apuhoz...

Pussz: Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok Lányok!

Elkészült a parafás mű:
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=7380&page=1&image=174626
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=7380&page=1&image=174624
Bénáztam kicsit, mert repeszteni akartam először a szélét, de csúnya görbe lett a keret, rászivacsoztam zölddel, akkor meg túl sötét volt, így lett rá egy réteg narancssárga szivacsozás is Kép Meg a krétázott részre is került belőle egy kicsi Kép A lakkozás még hátra van ...
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=7380&page=1&image=174625
Az utolsó egy kép lett Kép

Vera
reva

Jubi & Mini
Anyukám ma és holnap Pesten van. Esetleg el tudná hozni... Megoldható? Hol van most a cucc?

delice

Delice !
Mail-ben leírtam hogy honnan lehet elvinni a cuccot.
minimaxi

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?