Új privát üzeneted érkezett!

A sajtimádóknak még egy recept, ez most ugrott be. Pírítósra kenve szoktuk enni - isteni:

10 dkg reszelt trappista sajt
10 dkg reszelt füstölt sajt (pl. karaván)
10 dkg reszelt egyéb sajt (lehet 20 dkg trappista összesen)
3 dl kefír
1 dl tejföl
majonéz
2-3 gerezd fokhagyma - összetörve

Ezeket jól kikeverjük és 1 napig állni hagyjuk a hûtõben.

Jó étvágyat!

Zseby
Névtelen
 


Helló!

Nem tudom, hogy írt-e már valaki egyszerü és gyors pizzareceptet, de ha nem gond most én megteszem. Valamelyik hétvégén csináltam pizzát, meglepõen gyorsanKép

Hozzávalók/elkészítés:
10 dkg sima lisztet és 20 dkg rétes lisztet összekeverünk egy tálban. A lisztbe kis mélyedít készítünk, ebbe morzsolunk 2 dkg élesztõt. Egy kevés langyos vizet öntünk az élesztõre, hogy azt ellepje. Meleg helyre tesszük és megvárjuk mig felfut. (Amig felfut az élesztõ addig elkészithetõ a szósz)Miután felfutott az élesztõ 1 dl étolajat (esetleg olívaolajat), sót (borsot is lehet), pici gyömbért és annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy fánktészta sürüségü tésztánál kicsit keményebb tésztát kapjunk. (Akkor jó, ha a tészta már nem ragad oda a kezedhez és a tálhoz) Meleg helyre rakjuk kelni. Ha megkelt kinyújtjuk megfelelõ alakúra és be a sütõbe.
A tepsit NEM kell kiolajozni!!!! SÜTÕPAPÍR nagyszerüen bevált nálunk. De nem mindegy hogy milyen. Többfajtát kipróbáltam, van amelyik olyan szar volt, hogy a sütõpapir belesült a tésztába és lehetett kidobni az egészet. Ami bevált az a SPARos sütõpapir.

Pizzaszósz:
Hagymát olajban megpuhitunk és adunk hozzá pici pirospaprikát. Paradicsompürét és hígabb paradicsomot is (nekem anyukám saját fõzésü paradicsoma vált be) De vizzel is fel lehet önteni, de maradjon közepesen sürü. Izesiteni lehet pizzakeverék fûszerrel, sóval, borssal, leheletnyi cukorral, és oregánóval. Ez kb 10 perc alatt kész minennel együtt. Esetleg darált húst is lehet bele rakni akkor húsos pizza lesz. A húst a pirospaprika után kell beletenni. De bármilyen jól bevált bolognai szósz jól illik hozzá.

Ha a tészta ki van nyújtva, megkened ezzel a szósszal, szalámit, gombát, ananászt... stb, izlés szerint és megszórni sajttal. Be a sütõbe és addig sütni amig az alja (nem a teteje) aranybarnás árnyalatot nem kezd ölteni. Ha addig várunk mit a teteje meg nem barnul akkor az alja szép fekete szinben fog pompázniKép

Ui: A tésztába nem kell se tojás, se tej! Egy ismerõsnek is odaadtuk a receptet, mert nagyon finomnak találta a pizzát és az anyja mindkettõt rakott bele... ehetetlen tésztát eredményezve vele.

puszi
sasha

Kép
sasha
 
 


Sziasztok!

ZsebyKép, üdv körünkben! A vezérpite nagyon jól hangzik, szeretem a krémes nyamikat!
Viszont lenne egy kérdésem: hogy is van pontosan a tartár mártás? Mert eddig azt hittem, hogy az valami tejfölös-majonéz, legalábbis ami az éttermi tapasztalataimat illetiKép...

SashaKép, igaz, hogy volt már pizza terítéken, de ez jópofa ezzel a gyömbéres ízesítéssel! Az is új, hogy a tálban lévõ lisztbe rakod az élesztõt felfuttatni. Már csak azért is tetszik, mert díjjazok minden olyan apróságot, amitõl gyorsabb vagy praktikusabb lesz a kajakészítés (még anyukám is külön tálkában futtatja).

üdv mindenkinek
mikoo
mikoo
 
 

 
 

Sziasztok!

Én egyenlõre csak olvasgatlak benneteket.Majd talán írok is egyszer.
Most csak kérdeznék, tud valaki kakashere pörköltet készíteni?Ma egész nap ezt kerestem, nem találtam.
Köszi:Becsi
Névtelen
 


Zseby
Üdv! Köszi a recepteket, nálunk most dúl a sajtmánia és póréhagyma is van itthon.Kép

Sasha
Csatlakozom Mikoo-hoz tényleg egyszerûnek hangzik és a szósz is fincsi lehet. A sajtmániába is belefér, lehet, hogy bevetem egyik nap.Kép

Becsi
Sajnos, nem tudok segíteni.

Megcsináltam a Stahl-féle sült spárgát pármai sonkával és majonézzel. A párom nagyon fintorgott a spárgára, de végül is megette. Szerintem kovi ubival sokkal finomabb lett volna.Kép

Leírok egy carbonara spagetti receptet is, mert egy kicsit más, mint amit eddig csináltam és nagyon finom.

120g vékony sonka
1 hagyma, apróra vágva
1 gerezd fokhagyma
1 evõkanál olaj
100g gomba, felaprítva
300ml fõzõtejszín
160g spagetti
A hagymát a fokhagymával megpárolom majd hozzáadom a gombát és a tejszínt. Folyamatosan kevergetem addig amíg jó krémes lesz. A sonkát összevágom apróra és hozzáadom a szószhoz és a végén a fûszereket.

Lonchi
lonchi
 


Mikoo

Tartármártás:

Hozzávalók:
· tojás sárgája
· olaj
· citrom
· ecet
· só
· cukor
· tejföl
· fehér bors
· citromlé
· mustár

A tojást gyengén megsózzuk. Hozzáadjuk a citrom-levet, majd az étolajat vékony sugárban, folytonos keverés mellett. Az olaj ne legyen se túl hideg, se túl meleg. Ha kicsapja a tojás, forró vizet kell hozzá-önteni. A majonézhez hozzáadjuk a tejfölt, a citromlevet, a fehér borsot, a mustárt, a porcukrot és a sót. simára elkeverjük.

Én kész majonézbõl is szoktam csinálni néha. Ahhoz már csak tejföl, porcukor és egy kis citromlé kell.

A vezérpite nálunk húsvét tájékán elhagyhatatlan süti, megéri a fáradságot.
Ja, azon ne csodálkozzon senki, hogy nincs benne liszt, nem maradt ki tényleg nem kell bele!!!

Zseby
Névtelen
 


Szia Zseby Kép
küldd el nekem mailben a gyûjteményt. Köszi

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kata!

Ja, csak sok-sok tárkonnyal!KépKépKép Hogy én mennyit kerestem tavaly tárkonyos csirkeraguleves receptet, nem találtam, aztán félig fejböl (meg bárány asszociációra) megalkottam. És aztán látom a Maggisat!

Azóta már többfelé körbeadtam, és nagy kedvenc lett. Nálunk is, csak még annyi a különbség, hogy én teszek bele csipetkét is!

Orsi!

Nem jártál erre a Stahl recepttel...KépKép
Én uygan láttam a mûsorokat, de vagy én nézem rosszul vagy tényleg nem adja meg sehol a hozzávalókat (pl. mennyiségileg...), mert azért igy elég nehéz elkésziteni.

Lonchi!

Nagyobb boltokban kapható fagyasztott bazsalikom is. Már fel van darabolva, jobb, mint a száritott, és nem is borsos áru. 30 g-nyi van benne. Abból már egész jó kis pestot lehetne csinálni!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Zseby!

A receptgyüjtemény engem is érdekelne! Gyüjtöm a jó recepteket!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!
Ma megnéztem a tortaformákat.
Szilikonos, olasz gyártmány kuglóf sütõ 4990,-, muffin forma és királytorta forma 3990,-.
Õzgerinc viszont nem volt. Ez utóbbi tapadás mentes bevonattal 1990,-
Több helyen is megnéztem, de csak a Skála Metróban találtam, ha vkit érdekel.
Phaedra
phaedraa
 
 


Érdekel vkit fûszer "lexikon". Na, nem komoly lexikon, csak összegyûjtöttem innen-onnan és a saját tapasztalataimat is beleírtam. Ha vkit érdekel, szívesen elküldöm, de a terjedelme miatt, csak e-mail-ben lehetséges
Phaedra
phaedraa
 
 


Sziasztok!

Szaladok csak leírom, hogy a carbonarara szoktam tenni parmezánt is, mert sajt nélkül nem telhet el a nap.Kép

A vezér pitét hívhatnánk great leader pie-nak is, most láttam egy filmet Koreáról.Kép

Lonchi
lonchi
 


Zseby!

Nekem is küld el a gyûjteményed! Kép

bigacsiga Kata
ataszabo@axelero.hu

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Szia Zseby Kép
Én is kérem szépen a gyûjteményed!

köszi, Phaedra
bodza@axelero.hu
phaedraa
 
 


Orsi - küldöm, ha adsz meg nekem e-mail címet.

Beszti - neked is küldöm, ha te is adsz meg nekem e-mail címet. Stahl Judittól is van receptgyüjteményem, konkrét megadott mennyiségekkel. Azt is elküldöm majd.

Bigacsiga, Phaedra - már elküldtem e-mailben nektek. Megérkezett?

Mit fõztök hétvégén lányok?

Zseby
Névtelen
 


Zseby!

Az emailem benne van a profilomban (üzenetemen fent a nevemre kattintva elöjön), de azért, hogy könnyebb legyen:

beszti@vnet.hu

A Stahlos is érdekelne, ha nem az, ami a neten fent van, mert azt már a múltkor megkaptamKép valakitől.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Zseby
Nekem is küld el léci a recepteket!

lonchi@btopenworld.com

Köszi

Beszti
Köszi az infót. Lehet, hogy megcsinálom házilag.Kép

Phaedra
Neked is köszi az infót. Nem vészes az áruk.

Lonchi
lonchi
 
 


Beszti - bocs, de ez nem jutott eszembe. Megy az anyag.
Nekedis Lonchi!

Nem tud valaki jó tiramisu receptet?
zseby
 


Sziasztok!

Egy teljesen primitiv kerdes, az itteni "egyszeru" kajak utanKép:
Ti tesztek a kelkaposzta fozelekbe majorannat? Teljesen elbizonytalanodtam, pedig ha 100-szor nem csinaltam, akkor egyszer semKép

-Afonya
afonya
 
 


Igen kell bele!
zseby
 


Zseby!

Nekem is elküldenéd azt a recptgyüjteményt?

sasha@fw.hu
Nagyon szépen köszönömKép
sasha

Kép
sasha
 
 


Kedves Zseby!

Én is szeretném megkapni, ha lehet.

csibe.csibe@freemail.hu

köszönöm
Jade
jade
 
 


Sasha, Jade - elment.

Tiramisu receptet senki nem tud nekem küldeni?
zseby
 


Zseby
Van valahol, csak meg kell keresnem. Megpróbálom!

Lonchi
lonchi
 


Tiramisu

Hozzávalók:
50 dkg Mascarpone
20 dkg cukor
6 db tojás
1 vaníliacukor
1 tábla csoki
2 csomag babapiskóta
kb. 1/2 liter kávé
kakaó a tetejére



Elkészítése: A 6 tojást külön választom. A sárgáját a cukorral, két kanál kávéval 15 percig kavarom/géppel/, és fokozatosan hozzákeverem a mascarponét. A csokit késsel felaprítom és a masszához teszem. A tojásfehérjét habbá verem és óvatosan az egészet összekeverem. A babapikótákat megáztatom a kávéban, és egy magasabb tálba lerakom. Amikor a tál alját befedi az ázott piskóta, ráöntöm a krémet, megint piskóta, megint krém, és a tetejét kakaóval megszóróm.

Ez a mindmegettérõl van, ott találtam többet is. Nekem ez tetszett, bár egy hozzászólás szerint 3 tojás is elég és csoki nem kell bele.

Ha tudsz angolul nézd meg a www.waitrose.com-ot. Szerintem nagyon jó és ott tuti van tiramisu.

Lonchi
lonchi
 


zseby,
koszi, vegulis tettem beleKép Csak 3 receptet is megneztem a mindmegette.hu-n, es egyik se irt, aztan total elbizonytalanodtam. Hiaba, a media befolyasolo hatasaKépKép

-Afonya
Névtelen
 


Zseby!
Köszönöm szépen!

Lonchi!
A tábla csoki az a "Katica" tortabevonós vagy bármilyen finom csoki lehet a Tiramisuhoz?

puszi
sasha

Kép
sasha
 
 


Sasha
Nem tudom, mert a saját receptemet nem találom és ezt a mindmegettérõl másoltam ki. Szerintem nem kell bele csoki, de ha ki szeretnéd úgyis próbálni talán jobb a sima étcsoki. Bár ez ízlés kérdése, én jobban szeretem.Kép

Van valami jó ötletetek baby-kukorica felhasználásra? Már próbáltam levesbe, de úgy nem tetszett.Kép

Lonchi
lonchi
 
 


Lonchi!

Bébi kukoricát imádom savanyúnak... Azt hogy hogy kell elrakni azt sajna nem tudom.

Csináltam tejbegrízt. és egyszercsak azon kaptam magam, hogy beleöntök jó sok kókuszt. Isteni lettKép

sasha

Kép
sasha
 
 


Sasha
Jól hangzik, éhes is vagyok...Kép
Szerintem csoki pudingba is finiKép

Lonch
lonchi
 


Bioélelmiszer linkgyûjtemény
[url=http://bio" TARGET="_top]http://bio[/url]élelmiszer.lap.hu

Csokoládé linkgyûjtemény
[url=http://csokolade.lap.hu" TARGET="_top]http://csokolade.lap.hu[/url]

Élelmiszer Online
[url=http://www.elelmiszer.hu" TARGET="_top]http://www.elelmiszer.hu[/url]

Élelmiszeripari linkgyûjtemény
[url=http://elelmiszeripar.lap.hu" TARGET="_top]http://elelmiszeripar.lap.hu[/url]

Eszem-Iszom Magazin
[url=http://www.eszemiszom.hu/" TARGET="_top]http://www.eszemiszom.hu/[/url]

Étel linkgyûjtemény
[url=http://etel.lap.hu" TARGET="_top]http://etel.lap.hu[/url]

Fûszer linkgyûjtemény
[url=http://fuszer.lap.hu" TARGET="_top]http://fuszer.lap.hu[/url]

Magyar Konyha
[url=http://www.magyarkonyha-online.hu/" TARGET="_top]http://www.magyarkonyha-online.hu/[/url]

Sajttal foglalkozó oldalak gyûjteménye
[url=http://sajt.lap.hu" TARGET="_top]http://sajt.lap.hu[/url]

Vegetáriánus linkgyûjtemény
[url=http://vegetaianus.lap.hu" TARGET="_top]http://vegetaianus.lap.hu[/url]

Webfazék avagy ahogy a nagymami fõzte
[url=http://www.externet.hu/webfazek" TARGET="_top]http://www.externet.hu/webfazek[/url]
Névtelen
 


Szia Zseby Kép
Küldtem Neked mail-t. De itt is köszönöm szépen, megkaptam Kép

Phaedra
phaedraa
 
 


Afonya!

kelkáposzta fõzi:
Ha nem raksz bele úgy is nagyon finim. Én pl. ebbe nem rakok csak köménymagot, de ha frankfurti levest csinálok abba teszek. Kép

bigacsiga Kata

ui: most úgy megkívántam, szeretem a rántásnak az ízét, nyami egy kis savanyú tojásleves is jöhetne Kép

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!

Zseby! Én is megkaphatnám a gyûjteményt?
soltprint@enternet.hu

Nekem is van egy TIRAMISU receptem:

250 gr. babapiskóta
200 gr. mascarpone
200 ml tejszín
2 ek. cukor
300 ml kávé
kevés rum
kakaópor
csokireszelék a díszítéshez

Keverjük össze a mascarponét a cukorral és a tejszínnel. A kávét pedig a rummal.
Áztassuk be a piskótát a rumos kávéba, míg a külseje megszívja magát, de a belseje még ropogós marad.
Tegyünk egy tál aljába egy réteg megáztatott piskótát, majd tegyünk rá egy réteg mascarpone krémet. Szórjuk meg a tetjét kakaóporral, ismételjük ezt a mûveletet úgy, hogy a tetejére mascarpone krém jusson. Tegyük hûtõbe kb. 5 órára, de jobb, ha egy egész éjszakát hagyjuk állni. Tálalás elõtt szórjuk meg kakaóporral, csokireszelékkel.

Rita
ritasol
 
 


Áfonya!

Leírnád, hogy csinálod a kelkáposztafõzeléket Kép? Tavaly nyáronm már megkérdeztem egyszer egy másik topikban, de akkor senki sem válaszolt Kép

Többiek! Többféle kelkáposztafõzelékre is vevõ vagyok! Kép Úgyhogy bárki leírhatja, õ hogy csinálja! KépKépKép
Köszi!

Rita! EZ a tojásmentes Tiramisu nagyon jól hangzik - a tojás miatt nem mertem csinálni/enni, míg terhes vagyok, de akkor ezt lehet nekem is!!! KépKépKép HUrráááá!!!! KépKépKép

Márti
márti
 
 


Márti!

Én úgy készítem, hogy laskára vágom a kelkáposztát és felteszem vízben fõni. Megpucolom a krumplit, kis kockára vágom és hozzáteszem a káposztához.
Ízesítem köménymaggal (örölt), fokhagymával, sóval,.
Két evõkanál olajból és egy púpos evõkanál lisztbõl világos rántást készítek, kevés pirospaprikát adok hozzá éppen csak színe legyen, és beleöntöm a kész fõzelékbe. Mégegyszer felforralom és kész.

Lehet beletenni majorannát, pirosaranyat vegetát ki mit szokott meg a konyhájában. A rántást lehet fokhagymásra is csinálni, akkor nem a fõzelékbe kell tenni hanem a rántás legvégén a rántásba.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Tényleg ti miket esztek feltétnek a fõzelékekhez?

Nálunk vannak szokások, hogy mihez mit csinálunk, bár ez nem olyan szigorú inkább csak megszokás. Kép

pl.
spenót, külön fõtt tojással esszük ellenben a
sóska, benne fõtt tojással
paradicsomos káposzta, sült oldalassal vagy fasirttal
zöldbabfõzelék, fasirttal
zöldborsófõzelék, sült virsli vagy kolbász (krokodil, kockásra bevagdosva és átsütve)
krumplifõzelék, tükörtojással
kelkáposzta fõzelék, pörkölttel
sárgarépafõzelék, rántott tonhallal,
sárgaborsó, fõtt tojás
lencsefõzelék, virsli, (de leginkább magába)
tökfõzelék, tükörtojás, pörkölt

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Lányok!
Vannak hatalmas csiperkegombáim, mivel töltsem meg õket?
Arra gondoltam, úgy rántanám ki.
Ötlet?
Esetleg más gombás ajánlat?
Köszi!
Csi
csii
 
 


Csi,

A csiperkegombát töltsd meg túró/juhtóró, egy tojás, apróra vágott póréhagyma és fûszer (só, bors, vagy amit még találsz) keverékével. Fedd le fóliával, és amikor már egy kicsit összeesett (levet engedett), reszelt sajtot is szórhatsz rá pirulni.

Tiramisu:

Nálunk az SOS-tiramusu krémje: ARanka vaniliás krémpor tej helyett TEjszínnel kikeverve. A tejszíntõl kemény lesz a krém, akárcsak a mascarponetõl. A kevereés közben szoktam bele reszelt citromhéjat is szórni.
NAgyon hamar kész van, és elõ lehet kapni a hozzávalókat a kamrából/hûtõbõl. A mascarponére meg ugyi azért általában fel kell készülni.. Kép

A kávés tejbe, amiben a babpiskótákat megáztatom pedig egy kicsi fahéjat szórok, attól is nagyon finom.

Sziasztok,
Enci
Enci
 


Köszi Enci, kipróbálom!
Csi
Névtelen
 


Zseby nekem is elkuldened a gyujtemenyedet? Plusz a Stahl-fele cuccost is leci. Koszi

Orsoly
orsoly@telnet.hu
orsoly
 
 


Mivel most kapcsolodm bele itt a konyhazasba, elkezdtem olvasgatni a recepteket Orsi oldalanKép A tejfolos-sajtos karajhoz kiegesziteskeppen:

en alt pulykamellbol csinalom, de allitolag nagyon fini darabolt csirkebol is. Aszeleteket megforgatom fuszeres lisztben (so, bors, szerecsendio, paprika - utobbi legyen a legtobb), aztan kis olajjal kikent talba lerakom. Erre jon jo sok hagyma, ra reszelt sajt (fustolt esetleg), erre olajjal elkevert tejfol (kb 1 dl olaj - 4 dl tejfol). Folia ra es mehet a sutobe. Parom egyik kedvenceKép

pusza: orsoly
orsoly
 
 


Márti!

Kelkáposztafõzeléket én is majdnem úgy csinálom, ahogy Bigacsiga írta, csak én fokhagymás rántással és a fõzõvízbe a kömény mellõ (ami nálunk szigorúan õrült kömény) mindig tesek majorannát (mint a favorit fõszeremet). Eddig a szopi miatt nem mertem csinálni, most már merek.

Norci
norci
 
 


Orsoly! Stahl féle cuccos ment.

Csi!
Én is a juhtúrót javasoltam volna.
Én rántani szoktam. Megtöltöm, bepanírozom és kisütöm.

Lehet még májkrémmel is megtölteni ha esetleg a j.túrót nem szereted.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


ZsebyKép
Lécci nekem is küldd el a recepteket! A profilomban a címem.

Köszi!
Krissi
krissi
 
 


Sziasztok!

Nekünk is kedvencünk a tejfölös-sajtos husi, szintén pulykából, annyi különbséggel hogy én a hagymát jó pirosra pirítom /csíkokra vágva/, ezt keverem össze a tejföllel és rakom a húsra, majd jó sok sajt!Így is finom!

Becsi
Névtelen
 


Bigacsiga koszi, megkaptamKép

Becsi nyamm, lehet kiprobalom igy isKép

orsoly
orsoly
 
 


Zseby!
Én is kérném szépen a recepteket!

Köszönöm:Jucusmamus
jucusmamus@freemail.hu
20170114224602
 
 


Sziasztok!
BigacsigaKép! Nálunk teljesen vegyes, akármit szinte akármivel, ami épp otthon van.
Viszont a sóskába te hogy fõzöd bele a tojást? Héjjával?
mikoo
mikoo
 
 


Parom nagymamajatol tanultam egy nagyon fini kepviselofank receptet, megosztom veletekKép

Teszta: 10 ek. vizet felrakok a tuzre. Ha forr, megy bele 10 dkg vaj. Amikor felolvadt benne a vaj, 10 dkg lisztet rakok hozza. Elkavarom, kis ideig meg fozom, majd leveszem a tuzrol. Ezutan egyenkent beleutok 4 tojast, mindegyiket jol elkavarom. Akkor lesz jo a teszta, ha hozzaragad a labas falahoz. Ha lagyra sikerul, meg egy tojas mehet bele. Ezutan kivajazott tepsibe (legjobb a konnyu teflontepsi) dionyi halmokat rakok, kis tavolsagra egymastol. Nekem 20 db lesz alt. En 200 fokon sutom oket (legkevereses sutoben), gazon szerintem legmagasabb fokozat. Kb 15-20 perc kell nekik, ha mar elkezd kicsit pirulni a teteje, akkor kesz. Nem szabad nyitogatni a sutoajtot, mert osszeesik. Ha kesz, en csak kicsit kinyitom az ajtot, hogy lassan tavozzon a goz.

Krem: 5 dl tejet felrakok a tuzre, zuttyintok bele 4 pupos ek. kristalycukrot es egy cs. vanilias cukrot. Felforralom. Kozben egy edenyben csomomentesen osszekeverek 2 dl tejet 2 ek. liszttel es egy cs. vanilias pudingporral. Ezutan meg hozzateszek 2 tojas sargajat es jol elkeverem ezzel is. Ha felforrt a cukros tej, beleontom ezt a kulimaszt. Felfozom, mint a pudingot szokas. Ha kesz, beleteszek meg 5 dkg vajat es a tojasok felvert habjat.

Ha kihult a krem, megtoltom vele a fankocskakat. A nagyi meg azt a jo tanacsot adta, hogy csak akkor kezdjek neki a kremnek, ha a fankok mar tutira jol sikerultekKép Es tok jo, mert mindenki elcsodalkozik hogy en csinalom a fankokat is, meg hogy pl ilyet csinaltam a 2 hetes gyerek mellett. Pedig egyebkent tok gyorsan kesz van.Kép

Naggyon fini egyebkent ez a suti, most gondolkodom rajta, hogy mivel lehetne meg finibbe tenni (csoki a fankba, vagy valami gyumi hozza stb)

orsoly
orsoly
 
 

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet: