Ágci!
Valahol a KÉZIMUNKA...KÉPTÁR régebbi részén található az a fakéreg, amit ma befedtem. Akkor csak egy barack került rá, most arra ragasztottam a szalvétát.Nem tudom sajnos megnézni most, de azon jól(jobban) látszik, hogy milyen a formája.
Semmi különös nincsen az elkészítésében.
A kérget leportalanítottam, bekentem tapétaragasztóval, ráraktam a faleveles szalvétát. Ecsettel (a szivacs felkapja a ragya miatt) alaposan belegyömöszöltem az összes lukba-résbe a szalvétát, majd átkentem dec.ragaztóval, attól lett olyan fényes, hogy nem tudom lefényképezni, mert a recék valahol mindig megtörik a fényt
Mikor megszáradt, akkor a szalvéta mintájával megegyező csomagolópapírból kivágtam a leveleket, és kicsi kétoldalas ragasztó-szivacsokkal (3D rag.szivacs) a szalvétán lévő levelek fölé ragasztottam a körbevágott leveleket, így az szépen kiemelkedik a síkból. Persze előtte egy kicsit meghajlítottam őket, hogy ne legyenek merevek, hanem pöndörödjenek.
Kb. annyi idő alatt készült el, amíg ezt legépeltem
Itt még csak a szalvéta van felragasztva,
itt már a levelek is,
itt meg egy közelebbi részlet, de közben besötétedett, és a neon mellett megzöldült
Tapétaragasztósok!!!
Tudjátok: nem szeretem. Most azt hiszem, hogy rájöttem, mi az, ami zavar:
A dobozoknál vettem észre, hogy a beugróknál hiába pacsmagoltam le alaposan, a száradás után feljött, azaz a szalvéta nem ragadt bele a résekbe. Azt hittem, hogy nem ragad rendesen a ragasztó. Ma rájöttem, hogy nem a ragasztó-képességével van igazán a gond, mert ő csak rendesen végzi a dolgát. Ugyanis a tapétánál követelmény, hogy ne maradjon ráncos, így száradás közben a ragasztó szépen kihúzza a tapétát...Így az én nemnormális ragyás felületeimre azért nem a legjobb a taprag, mert a száradás közben kifeszül a szalvéta, és nem marad benne a rücskökben...
Most is így volt, paszáltam jó sokáig, de száradás közben kifeszült, amit beletunkoltam
Már szalvétáztam erre a fakéregre, de akkor csak decoupage-ragasztóval, az száradás után is jó volt.
Szvsz csak sík felületen jó a taprag, rücskös felületen nem a legjobb.
A másik: hogy gyorsabban száradjon a ragasztás, beraktam egy ventillátor elé kis időre a kérget. Hiba volt. Ugyanis a gyors, és főként felületi száradás miatt nem volt ideje a vastagabb dec.ragnak kiszáradnia, megkötött, mielőtt átlátszóvá vált volna, így az egészen van egy fehér fátyol, amit nehéz volt korrigálni...
GIGÓCAAAA!
Légyszi' gyere vissza hozzánk beszélgetni!
Hiányzol ám
Csi