Új privát üzeneted érkezett!

Még valami...
Most már az összes szalvétám fent van rendesen.
http://kep.tar.hu/veronix/index.phtml?aid=27584613

veronix@freemail.hu
veronix

Még valami...
Most már az összes szalvétám fent van rendesen.
http://kep.tar.hu/veronix/index.phtml?aid=27584613

veronix@freemail.hu
veronix

Bocsánat....: )
veronix

Hello! Remélem, szerettek még...KépKépKép

bögrék.jpg

Jajjajaj, még mindiiig nem értem... Ne haragudjatok, ha hüjjjje vagyok!!!Kép
Vendég

Talan most...

csészék

Nem értem, miért nem nyilik. Mingyart bööögök!!!
Vendég

Ne haragudjatok, biztosan volt már róla szó, de leírnátok nekem az alapokat?
Köszi: Móni
V.Móni

Annak, akit illet! (mert hát többen is vannak Kép)
BOLDOG SZÜLINAPOT!
Kép
Jamina
jamina

VMóni,
volt már róla szó, de szívesen beteszem még egyszerKép

--------------------------------------------------------------------------------
Gyorstalpaló tanfolyam korábbi hozzászólásokból összeszedve

Phaedra
alapozás-> jól fedő festékkel (pl. Supralux, Trinat vagy bármely más festék, ami erre alkalmas). Azért van szükség alapozásra, mivel ha felteszel egy szalvétát egy anyagra, a SZ nagyon vékony és az alatta található minták át fognak látszani alapozás nélkül, illetve nem fog látszódni a SZ mintája.

ragasztás-> decoupage ragasztó vagy taétaragasztó: Akármelyikkel is dolgozunk két réteget kell felvinni. Először a motívum alá utána a SZ felhelyezése után felé. Az alsó ragasztó rétegnél nem kell megvárni a teljes száradást, csak annyira, hogy a SZ ne ázzon fel a ragasztótól

lakkozás-> decoupage lakk vagy pl.: csónak lakk: A lakkozás az utolsó lépés. Ez egy védő réteg lesz. Egyes esetekben elhagyható, de pl.: ha virágcserepet decoupage-olsz, akkor fontos, mert a víz hatására rögtön leugrana a szalvéta a lakkozás nélkül. Ugyanígy fontos pl. egy tálcát is lelakkozni, mert akkor nem lehetne tisztítani.

A festékeket fel lehet hordani pl. ecsettel vagy szivaccsal. Belenyomni semmibe sem lehet, mert akkor vagy összeugrana vagy elszakadna a SZ.

Még talán annyit leírnék, hogy minden réteget meg kell várni, hogy jól kiszáradjon (kiv. első ragasztó réteg).
Kb. ennyi röviden az "alapokról" a teljesség igénye nélkül.

Csi
Decoupage--kivágást jelent, egy papírból körbevágott motívummal díszítünk tárgyakat, a motívumok felragasztásával. (szalvéta, csomagolópapír, decoupage papír, stb).

Decoupage lakk = decoupage ragasztó = szalvétalakk = szalvétaragasztó. Ezek gyakorlatilag ugyanazt a ragasztót takarják. Van matt, selyemfényű, és magas fényű belőlük, és van külön textilre, üvegmatricára való. Mi az "általános" ragasztót használjuk, a legtöbb felületre ez megfelelő(kivéve a textil). Ezzel lehet gipszre, fára, üvegre, fémre, fényes felületekre is ragasztani. A decoupage lakk száradás után nem igényel semmiféle utókezelést, vízálló marad (persze normális körülmények között).
Tapétaragasztó--olyan felületre használható, amit egyébként is lehet falfestékkel festeni. Papír, fa, gipsz, stb. Üvegről, fémről leesik.
Használati tárgy esetén (pl az én dobozaimat) azért kell lelakkozni, mert nem képez olyan réteget, mint a decoupage-ragasztó, így a szalvéta sérülékeny. Falikép esetén nem szükséges.

Húúú, mit tanultam még..
Ja igen, az alapozás:
Csak akkor kell alapozni, ha nem szeretnéd, hogy a díszítendő felület színe-mintája átüssön a szalvétán. Mert azt még nem írtuk, hogy a szalvétának csak a legfelső, mintás rétegét használjuk fel, és ezen áttűnik az alap. Nem szükséges minden alapot lefesteni. Pl fehér gipsz, natúr falap, vagy készen vásárolt dobozra is lehet alapozás nélkül szalvétát ragasztani, ezt csak a képzelőerő, és szándék határozza meg.

Festékek: Legjobb, és persze a legdrágább is az akrilfesték, ez vízzel hígítható. Használunk még Aquacolort, ez vízbázisú falfestékek színező-adaléka, ami önállóan festékként funkcionál, háztartási boltban kapható, ez jóval olcsóbb, mint a hobbyboltos akril.
Ki lehet próbálni otthoni mindenféle maradék festéket, ezek akkor jönnek jól, mint pl. az én esetemben a tápszeres doboz feliratait kellett eltüntetni, nagy felületről volt szó, és drága lett volna az akrilfesték. Így itthon talált Supralux festékkel az egészet fehérre festettem, így már nem látszottak a feliratok. Felragasztottam a szalvétát, és színben passzoló akrilfestékkel öszepamacsoltam őket, azaz a motívum környékét.

Amikor én első alkalommal belekezdtem, akkor megkérdeztem Phaedrát, hogy mit is kell vennem, hogy tudjak valamit is csinálni.
Most ezt is leírom Neked, biztos, ami biztos alapon
-Decoupage ragasztólakk
-Egy szélesebb ecset,nekem 12-es van, elég egy darab, mert a ragasztó, és a festék is kimosható, de csak a használat után azonnal(később jöhet a szivacs)
-Egy mintás szalvéta
-Szalvétához színben illő akrilfesték
-Valami letámadható felület, legjobb talán egy virágcserép, az biztosan akad.

-Fogod a cserepet, lefested az akrillal, hagyod alaposan megszáradni.
-Felviszed rá a decoupage ragasztót, kicsit hagyod, hogy beszívja, majd a
-kivágott motívumot (csak a legfelső réteget!) ráilleszted, majd
-megint átkened a ragasztóval, óvatosan, mert szakadhat a szalvéta, majd
-ha megszáradt a ragasztó, akkor kedved szerint utólag is vihetsz fel rá festéket a motívum köré, de ez nem feltétlen szükséges.

Áfonya
Mindent leirtatok decoupage temaban. max hozzatenni /bar lehet, evidens mindenki szamara/, hogy a szalvetat kozepetol kifele kell atkenni a masodik reteg ragasztoval, szep lassan, a gyurodeseket kisimitva.

Phaedra
Akrill-> mint ahogy írod, létezik belőle többféle. Én például vettem művészboltban is akrillfestéket, és össze sem lehet hasonlítani a hobbi festékkel. Sokkal jobban fed és sokkal sűrübb is. Na, ezzel biztos nem állok neki alapozni, mert elég durva az ára is. De gondolom még a művész fetékek között is van/lehet nagy különbség. Erről Zsunya biztos többet tud mondani.

Még egyszer alapozás-> sztm attól is függ, hogy le kell-e alapozni, hogy egészben vagy motívumra vágva ragasztod-e a szalvétát. Én 99%-ban körbe vágom a mintát és sztm egy alapozott rétegen jobban fog mutatni. Tul.kép én a gipszalapot is mindig alapozom. De ez megint csak egyéni, hogy Te hogyan is fogod kitalálni a saját módszereidet. Az alapozás színe pedig a szalvéta színétől is függ.

Viszont itt egy trükk-> ha színes alapot készítenél és a szalvéta felragasztása, száradása után úgy érzed, hogy nem jön vissza kellően a szín, akkor még a szalvétának a kiemelendő motívumára is rá lehet tenni egy kis akrillfestéket, mintegy azzal kiemelni.
Ha megnézed ezt a nyuszis képet-> http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/30172.jpg
itt nekem az alapszín miatt elvesztek a színek, és gyakorlatikag a nyuszit is és a tojást is újra festettem (talán a pirosnál ez jobban is látszik). Az újra festés néhol azt jelenti, hogy bepacsmagoltam, hogy kontrasztosabb legyen.
jamina

Szilvi,
nincs már több véletlenül nyílgyökeres és filodentronos SZból? Kép
Jamina
jamina

Na, na Jamina, en is arra palyazok mar napok ota! Kép Csak nem kapja meg a levelemetSzilvi vmiert. Es en kulonben is elsobbseget kapok, mert fodik (1 helyrol valok vagyunk, csak en mar elvandoroltam Kép ). Kulonben koszonom a tortat Kép, bar Simonnak meg van 2 hete az 1 evig, nekem meg kb. 3 hetem a XX evig. Biztos nekem is kuldod, ugye? Kép A torta miatt te is kaphacc szalvetat, de majd Szilvi eldonti.

Szerintetek SZ ragasztoval is lehet lakkozni a szalveta kivuli reszt, marmint a festeket? mert alakkom elfogyott.

gabomamo
gabomamo

Gabomamo,
ezen nem fogunk összeveszni Kép, sem a SZn, sem a tortánKép
Szvsz nyugodtan lakkozhatsz dekupraggal, ua. a hatás.

Jamina
jamina

Sziasztok!

Hát ilyen nincs!Kép
Délelőtt belinkeltem Kukacz és Szilvi képeit és most nincs itt.Kép
Pedig a profilomban ott van, hogy igenis elküldtem.

Mivel Jaminánál akartam bevágódni most már CSAKAZÉRTIS bemásolom mindkettőt.Kép

Ez volt az 1.
Kata007 Elküldve 2000 Február 03 csütörtök - 00h 07:
--------------------------------------------------------------------------------
Kukacz!

Honnan veszed amit beírsz az URL helyére????

Csinálj egy jobbos kattot a képre amit felraksz a képtárba, ott katt a tulajdonságokra, majd tedd vágólapra amit az URL/címnél/ találsz és itt csak illeszd be. Látod mi a hiba nálad?
Tied...:http://www.babanet.hu/ujgep/discus4%204/messages/39/55449.jpg
Enyém:http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/55449.jpg
A te linked közepe teljesen más. Kattints rá mindkettőre!

Ez a 2.
Kata007 Elküldve 2000 Február 03 csütörtök - 00h 13:
Szóval Szilvi képei gyors linkkel:
Gomba: http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/55429.jpg
Cappuccino: http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/55430.jpg

Kukaczé:
Bögrék: http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/55449.jpg
Zsiráfos: http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/55450.jpg
Elefántos: http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/55451.jpg
Zebrás: http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/55452.jpg
Parafadugós: http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/55457.jpg

Most nézem az időt.
Nálam 10.56 van.

Ennyi volt, de valamiért eltünt.Kép

Gabomamo!
Szerintem is. Én már csináltam.

K.

KépKép

KépKép
kata007

Kata007,

az archivba kerult vmi miatt. Meghozza 2000. februar 3-i datummal, a 2004. januari archiv vegere. En is irtam ide eccaka es karbantartas miatt eltunt, na mindegy.

g.
gabomamo

Jamina,
kisfiam nevében is nagyon szépen köszönöm a tortátKépKépKép

Csi,
VF-et kb. 2éve vettem, akkor az 50cm széles 950.-Ft volt a B+ZS stúdió Kft.-nél III.ker. Boglár út 2. tel: 244-1745.Ez egy nagyon jó kis kézimunkázósoknak való bolt, de főleg patchwork, hímzés, kötés témában.

Timici
timici

Sziasztok!
Aki kért tőlem katicás szalvétát kérem, hogy írjon újra egy mailt mert az összes címem törlődött.
Kata
kovkata

Jamina!
Köszi.:-) A képek között láttam acryl díszeket, azt hogyan csináltátok?
Köszi: Móni
V.Móni

Jó napot!
Tegnap két alkalommal akartam ide írni, nem lettem beengedve Kép.
Most meg nem tudom, mit akartam.
Ja, igen: kaptam elektomos (g)érvágóóót! Meg egy fúrót, egy flexet, egy csiszolót, meg egy dekopírt!!!
Erek szerint haszontalan időtöltés lett volna részemről a tíz ujjal való gépelés megtanulása...

Látom, Jamika megint felvág a virágnevekkelKép
Nna, kapok majd én ezért négy utánKép

megyek barkácsolni

Csi
(harminchoz közel, NEM negyvenhezKép)
csii

Csókoltatom Freud-bácsitKép
csii

Itt vannak a már elajándékozott szalvétás pólók.polo1polo2

Jucus
20170114224602

20170114224602

Na jó,majd visszajövök később!

J.
20170114224602

veronix: isteniek a műveid!!! Írok neked e-mailt!

Kép
Kép
zsuzsimano

20170114224602

Kata,
méghogy nálam akarsz bevágódni?! Hát én már régóta imádlak! Kép

VMóni,
gömbökről majd Csi értekezik, ez az ő asztala.Kép

Jucus,
hol jár a kezed/eszed? Kép

Csi,
felvágok? Kép Meg aranyosan butuska is vagyok Kép
Eddig nem így ismertem Jaminát, a mai nap csupa meglepetés Kép

Jamika
jamina

Sziasztok!

Jamina, ugye te gyötrődtél a repesztéssel valamikor? Mondd már meg nekem, hogy végül hogy sikerült?! Komolyan mondom falnak megyek, hogy már a 10. sem sikerül. Sem a cserép, sem a tápszeres doboz, sem a képek, sem az üveg sem semmi. Kép Kép Deka a repesztőlakk.

Ugyancsak repesztés: Fa képkeretet lepácoltam. Na, de ezt hogy lehet repeszteni??? Mármint páccal. Hülyeséget kérdeztem?

Kukac, nagyon szépek a bögréid!

Ha textilre szalvétáztok, simán mosható?

GMagdi
gmagdi

Somának sok boldogot, és szépet, és Timici-éknek is.

Jami!
Nekem is feltűnt az "aranyos" jelzőKép
Hol a tetőcsereped?

V.Móni!
Akril díszek:
-Szétszeded az akrilgömböt
-Kiválasztott motívumot a helyére illeszted belül, pofával kifele
-Átkened ragasztóval. Ugyanúgy jársz el, mint az átlagos felragasztásnál, csak itt a sz.hátoldalát kenegeted, és nem kensz alá. Mindezt a gömbön belül teszed.
-Ragasztó száradása után a motívumot átfested fehérre, ez olyan, mint az átlagos ragasztásnál az alapszín.
-Fehér háttér száradása után befested az egész gömböt-még mindig belülről- egy olyan színnel, amit látni szeretnél az egész gömb felületén. Nyugodtan rámehetsz a motívumra is, mert a fehér festék nem engedi átütni a háttérszínt.
-Ez a háttérszín felvitele történhet ecsettel(én ehhez béna vagyok, csíkos lett), szivaccsal, vagy úgy is, hogy festéket teszel a gömb egyik felébe,mellé teszel egy nehezebb golyót (üveg, vagy deo) bezárod a gömböt, és ahogy forgatni kezded benne a golyót, az szépen, "kukacosra" hordja szét a festéket. Ezt csak képen láttam, mert sajna nem találtam itthon golyót...Mikor mindenhol összekente a golyó a gömböt belülről, szétnyitod, és szétszedve szárítod meg.

GMagdi!
A pác elvileg átlátszó. Ha ezzel repesztenél, akkor a két réteg is attetsző lenne egymáson, nem csak a repedésekben.
Úgy lehetne, hogy a pácolt fa lenne az alap, erre repesztő, erre fedő(bb) szín.

Tud valaki közülünk porcelánt sütni sütőben? Mármint a díszítést. Vettem porcelánlakkot szalvéta fölé, de nem tudok sütőben kiégetni.
Csi
csii

Jamika!
Tényleg imádsz?Kép
Szuper a mai napom befejezése.KépKép
Te is imádsz, apa is hazajött végre!Kép Szuper.Kép

KovKata!
Nem tudom milyen katicásról van szó, de ugye tudod, hogy én gyűjtöm őket.Kép Ha több időm lesz megvizsgálom milyen katicásról beszélsz. Lehet, hogy én is kérek...Kép

Gabomamo!
Ez érdekes.Kép Még jó, hogy a profilomban benne volt.Kép

K.

KépKép

KépKép
kata007

CSi!

Köszönjük szépen!

Jamina!
Most pihenem a szülinap fáradalmait.

Magdi!

Textilragasztó azt írja,hogy kézzel lehet mosni.

Jucus
20170114224602

Magdi,
ne gyötrődjKép, nekem is Dekám van, és működik. Így:
- először alapszín, ennek teljesen meg kell száradni
- rá repsztő -ennek is teljesen meg kell száradnia, ami bizony tapasztalatom szerint min. 1,5-2óra. Nem kell vastagon kenni, csak fedjen.
- felső réteget pontosan abban az irányban kell felkenni, mint a repesztőt. Nagyon fontos, hogy csak egy rétegben, mert ahol duplán mész rá a festékkel, tkp. átfested a repesztést.
Légy vele türelmes, lelke van a dögnekKép

Csi,
miért is nem tudsz porcelánt égetni? Mi az akadálya?
Tetőcserép: majd ha feldobom a Dekupliba, akkor el is magyarázom a folyamatábráját, így most nem akarok a levegőbe beszélni Kép

Kata,
még mindig jobb, mintha Apa imádna innen és én mennék Hozzád haza Kép

Jucus,
aha, tudtam, hogy a torta a hibásKép

Valamit elfelejtettem Kép Ha eszembe jut, majd csatlakozom.
Jamina
jamina

Sziasztok!

Jamina
Nem VOLT filos,Sz-ám de ma szereztem!!!!
Voltam Szegeden és vettem.

Gabomamo
Neked is tudok SZ adni ha gondolod.

Most csak végifutottam a termést majd holnap megpróbálok bővebben reagálni mert a párom már tobzódik a gépért. Kép

Addig is jó pihizést mindenkinek
Szilvi
szedem

Szilvi, ha elarulod, hol vetted a SZ-t, akkor megneznem en is.(bar ez lehet, nem tul jo otlet.)Mi a 2 noveny neve? Az egyik filodendro, a masik?
Ezugyben kerestelek emilben, de visszapattant. Irjal mar nekem 1 probat, jo?

g.
gabomamo

jucus!
nagyon tetszenek a pólók!
szilvi!
nekem is tudnál szalvétát küldeni? persze, ha van felesleges a filosból. Én is küldök cserébe másikat!

Kép
Kép
zsuzsimano

Zsuzsimano!

Köszönöm!

Jucus
20170114224602

Zsuzsimano!

Megint én,kicsit zavart vagyok ma!Nagyon tetszenek a munkáid,főleg a tábla!

Veronix!

Snoopy-sosat(ahogy Soma mondja)lehet kérni?Akkor szeretnék egyet!

Jucus
20170114224602

Kata007!
E-mailen leveleztem katicás szalvéta ügyében azt hiszem Zsófival, Neki is csak egy negyedet tudok küldeni. Neked már van ilyen.

Elveszett az összes mailem a címét meg nem írtam le külön így most nem tudom hova postázni.
Kata
kovkata

Szilvi,
küldtem mailt, szólj, ha nem kaptad meg Kép

Gabomamo,
a másik növény az nyílgyökér, más néven maranta Kép

Ja igen, amit elfelejtettem: milyen tortát kaptak az ünnepeltek (főleg az 1évesek érdekelnének)? Mindjárt nekünk is aktuális lesz, túrótortát gondoltam, de ötletem nem végleges Kép

Jamina
jamina

Szilvi,
nekem is visszapattant a leveled Kép
Írj másik mail-címet!
J.
jamina

KovKata!
Akkor megnyugtattál, már azt hittem valami újab katis SZ van a láthatáron.KépKép

Jamina!
Kép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Jucus!
A pesti kreatív hobby boltból van az alap (tábla), + a táblafesték. Lehet rá írni krétával, és le lehet törölni szivaccsal. A festék olyan sokra elég, hogy karácsonyra 4 rokonnak is ilyet csinálta, csak más szalvétával. Szerintem jó ajándékötlet!
Jamina!
Nálunk a csokitorta volt a nyerő, persze autó alakú, a tetején táblácskával. Mondanom sem kell, hogy a gyerkőcöt a torta nem érdekelte, egész este a marcipántáblát szorongatta.

Kép
Kép
zsuzsimano

Betelt a Dekupli Kép, nyitottam Dekupli2-t
Itt most a régi képek vannak.
J.
jamina

Ezt ma vettem. Értelme nincsen, de nagyon jót mulattam, mikor megláttamKép
Csi
csii

Zsuzsi,
leánygyermeknek lesz a torta, úgyhogy valami más formát kell kitalálnomKép, autós majd májusban lesz aktuális.Kép

Új értelmezést nyert a sziszifuszi munka fogalma. Pici kerti mintákat egyenként kivágtam, és mázas Ikeás cserepre ragasztottam.
Nagyon kupálhatnékom voltKép

Csi,
CheKépKépKép

Jamina
jamina

Sziasztok

Gabomamo
Miért nem jó ötlet hogy megírom hol vettem?
Szegeden a Cserzy u.-ban van egy jó kis hobbybolt
nem tudom ismered -e és ott sikerült rálelnem Kép

Nem tudom mi van az emilemmel abszolút semmit nem kaptam meg. Ez gáz.
Mindjárt küldök egy próbát.(gabomamo)

zsuzsimano
Azt hiszem van még egy felesleges majd megnézem.
Hogy szoktátok lebonyolítani a cserét ?

De mi lehet az emilemmel????

Most megyek próbálkozni.Lehet hogy még visszajövök.

Szilvi
szedem

Még egy kis segítséget szeretnék kérni.
Ha egy szöveget szeretnék kimenteni magamnak azt hogy tudom megtenni?
Lehet hogy hülyeséget kérdezek de nem sikerül.

Szilvi
szedem

Jamina!
A barátnőm márciusban fog szülni, régi vágya, hogy a Szaffi rajzfilm után a kislányát is Szaffinak hívhassa. Mikor ünneplitek Szófia lányod névnapját?
Szilvi!
Még sosem csereberéltem, de gondolom elküldhetnéd a címemre a szalvit és én válaszul küldök neked másikat. Megírom az emiledre a címet!Remélem megkapod.

Kép
Kép
zsuzsimano

Szilvi!
visszaírtak, hogy a mailbox-os e-mail cím nem elérhető!

Kép
Kép
zsuzsimano

Sziasztok!

KovKata!
Küldtem mailt.

Jamina!
A Friss babákban most terjed egy almatorta babáknak, ha gondolod, előkerítem a receptjét.

Magdi
gallainémagdi

Magdi,
igen, gondolomKép KöszönömKép

Zsuzsi,
Szófia szept. 17. Hajrá barátosnéd, ha még esetleg kicsit előbb (febr. 27-én) meg is szülne, akkor a szülinapjukat is együtt ünnepelhetnék Kép

Szilvi,
nekem is küldj próbamailt (fukki@freemail.hu)

Jamina
jamina

Szilvi,
szöveg mentése: kijelölés, majd másolás: ctr+c; beillesztés új helyre: ctr+v
Vagy nem erre gondoltál?
J.
jamina

Tettem be a Dekupli2-be új képeket, itt kezdődnek.
első két kép: mostanában készült csetreszek, mindkét oldalukról (jobb asló sarokban a SziszifusziKép)
Aztán tavaszi csokor, kerek vágódeszkára készült, festett kerete repesztett, és félcserépbe került a csokor.
Végül pedig az üdvözlő tetőcserép, ami majd a bejárati ajtó mellé kerül, fénykép elég hm-hmKép

Jamina
jamina

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?