Család elküldve homokozni, most béke, és nyugalom van
Szépen, sorban:
Hungarocell-vágó--Hááát, az enyém roppant egyszerű, mitöbb primitív szerkezet. Kínában-gondolom- nem nagyon foglalkoznak drótok méregetésével
Nálam egy rézidom(nem jut eszembe a rendes neve) van U alakra hajlítva, ez uaz, mint a lomfűrésznek az U része. Ezen van egy elemtok, ami egyben a fogantyú is, ebben van két AA ceruzaelem sorbakötve, kicsi lemezkék vannak benne elemtartó rugónak. Ez nem más, mint egy soros áramkör, amiben van ugyibár a két elem, a rézidom, és az azt lezáró cekászdrót. Ha valakit pontosabban érdekel, akkkor lefotózom az egészet szétszerelve. Semmi faxni, semmi tranzisztor. Elemtartónak (kínais-kereskedő ismerősöm szerint) tökéletes egy kimustrált játékpisztoly-markolat. Csendben jegyzem meg, hogy szerintem az enyém is abból készült, naná, hogy nem fognak külön szerszámot gyártani erre
.
Plombadrót matricához--az olyan szép "rackás", ennyiben különbözik a lakkdrótoktól. Vékony, mégis nagyon kemény, de nem merev. Lényegi különbség nincsen köztük, talán annyi, hogy ha a hobbiboltban vesszük, akkor aranyáron van, míg a huzalboltban ez is filléres vacak. A cekászdrót is 600 Ft(!), ha a thermofűrészhez vásárolja az ember, igaz, adnak ezért a pénzért, vagy két métert
CD repesztve-- Ez nekem annyira, de annyira megtetszett, hogy csak na!!! Német oldalról lesett ötlet, de pofátlanul egyszerű, és hatásos.
Leáztattam a matricát, nagyon könnyen lejött, pedig ettől nagyon féltem. Fogtam egy jénai fedőt, (minden mikrózható edény jó), beleraktam a CD-t, bevonattal felfele, hogy jóól lássam a végbemenő változásokat, és felöntöttem forró csapvízzel. Fontos, hogy le kell taszigálni az edény aljára a CD-t, kiszorítva alóla a levegőt. Betettem a mikróba, és melegíteni kezdtem, kíváncsian kukkolva az eredményt. Ha a víz forrani kezd, a CD bevonata megrepedezik. Első körben egy percre állítottam, akkor nem történt semmi, majd a második perc utolsó pillanatában egyszercsak megrepedt az egész. Minnél több ideig melegítjük, annál több, és nagyobb lesz a repedés, de sztem egy idő után leválik a bevonat teljesen, ezért célszerű inkább többször ráhúzni a vekkerre, folyamatosan figyelve a változást. Ezek nagyon szép repedések, de nem lehet kiemelni őket patinával, mert nincsen igazi rés a repedések között.
Egyszerűen:
1.,CD-t tálba
2.,vizet rá
3.,melegíteni repedésig
Jamina, nagyon jó ötlet az óra!!! Megmondom őszintén, gyakorlati hasznosításra nem volt ötletem, mert ha szalvétát teszek rá, akkor nem üt át a repedés, és ráadásul a közepén lévő luk, és a kör nem eltüntethető. De órának kíváló
.
Tegnap "hagyományosan" is repesztettem egy CD-t, itt a repedésekben a CD szivárványos fóliája üt át, az is egész jó, de nem tudok vele mit kezdeni
.
Félcserép--A Szilveszter Bt-nek van ilyen gipszkiöntője, úgy 600 Ft körül van. HobbyMűvész, ill. az ex-Lián is forgalmazza. Szerintem ez az a darab, amit viszont nagyon könnyen el lehet készíteni gyurmából, azaz egy mintadarabot belenyomni a gyurmába, és azt kiönteni, pont úgy, ahogy régen írtad, Jamina. Nincsenek benne kiálló részek, így szép forma nyerhető.
Kiöntött terrakotta-- három variáció is van.
1.,Lehet kapni olyan színezőport, amit gipszhez keverve terrakotta kinézetű lesz a kiöntött gipsz. Kevés, és drága (6-700Ft)
2.,Van egy márka azaz én ezt ismerem, a neve KeraQuick. Ők forgalmaznak olyan kerámiamasszát, ami terrakotta-színű, és megkötés után úgy néz ki, mint a kiégetett cserép. A mellékelt keverési arány figyelembe vételével ugyanúgy kell használni, mint a gipszet.
3.,Terrakotta spray-- én a BricoS.-ban vettem, de ez is mindenhol kapható. Styroporon kívűl mindenre fújható, sztem ez nagyon jó dolog. A (kínai) konyhai órám keretét is ezzel fújtam le, nagyon "eredeti" cserépszínű lett, és a spray száradás után egy struktúrált felületet eredményez, azaz kissé ragyás lesz, pont úgy, mint a cserép maga. Ez azért jó szerintem, mert ugyan ez sem olcsó, de nagyon sok helyen alkalmazható, óra kereténél, fakeretnél rusztikus képeknél, kiöntött gipszformáknál, le lehet fújni vele üveget is, tehát valóban korlátlan lehetőségekkel bír
Érdemes a kicsi gipsz-mütyűröket Plextollal átkenni, mert szép bevonatot kapnak Phaedra is kipróbálta, azt nem tudom, hogy tartósabb lett-e, majd elmondja ő.
(Bibibííí, nekem van két TELJES Napkerekem
)
Húúú, mit akartam még...
Ja, igen!
Anyapoc!
Tegnap láttam vhol, hogy a fehér patinával fúvott üveg-hatást lehet elérni, ha többször, a rétegek száradása után átkened. Talán érdemes...
Óraszerkezet--igen drága tud lenni. Bár mostanában nem voltam kínai piacon, de sztem egyszerűbb ott venni egy kész faliórát, mert akkor már adott a szerkezet (nekem mind működik, pedig van itthon bőven), adott az óralap+számlap, és akár az üveg, és a keret is. Meggondolandó...
Jamika!
Túrtam, de nem leltem
ha látsz, akkor gondolj rám, de ne törd magad
Nem válaszoltál: a kerek lap az már a tölgy volt?
Eldugulok...
Jó alkotást mindenkinek!
Csi
ui.: Good morning starshine.. Az egy dolog, hogy az agyamentek leszinkronizálták, de végre egy jó kópia ment adásba. Normális, hogy nyolcvanadszor is bőgtem rajta???