Új privát üzeneted érkezett!

BUÉK mindenkinek!

Gigóca
gigóca

Kedves Szaktársak!

Először is nagyon boldog új évet kívánok mindnyájunknak! 2004-ben
- Áfonyának könnyű szülés után gyönyörű babát
- Gigócának békét és meggyugvást
- Csinek egy nagy kalappal a terveihez
- Anyapocnak okos tanítványokat
- Pandának több időt
- Phaedrának gyakoribb csatlakozást hozzánk
- Zsuzsának oroszlános SZt, és hogy mindennek meglegyen a helye az új lakásban
- Ilkének, Katáknak, Ildikónak, Jucusnak és mindenki másnak kreativitásban és szalvétában gazdagságot!!!

Mostanában nem nagyon írtam, úgyhogy Csi, nem baj, hogy sokat írsz, így legalább mindig van mit olvasni Kép.
Szóval nem vagyok alkotókedvem teljében, sőt...
Összes alkotásom mostanában a tegnap bedagasztott-megsütött pizza voltKép

Anyapoc,
Neked még adósod vagyok az órámmal kapcsolatban feltett kérdéseddel: igen, én csináltam. Ez egy sima falap szalvétázva (nagyon örültem, mikor megláttam ezt a SZt, az ég is óraalapnak teremtetteKép); apika meg kifúrta középen, és belerakta az óraszerkezetet. Lehet így, magában kapni óraszerkezetet hobbiboltban is, de órások is tartanak, szerintem menj be egy óráshoz és ha nincs neki, kérd meg, hogy rendeljen.
Nagyon jók a sókerámiáid, nekem ehhez kétbalkezem vanKép, amikor Ádival gyurmázom, legfeljebb egy csigát vagyok képes megformázni. Úgyhogy Csi kisfia a Zillel máris nagyobb képzőművészeti tehetséggel rendelkezik, mint én valahaKép

Visszavonulok a csigaházamba; az egyik topikban egy kicsit megbántottakKép

Duzzogó Jamika

Ui: Áfonya, ma milyen díjszabás van? Kép Mert már netezek egy ideje...
jamina

Először az ígért segítség színkeveréshez:

színkör

csillag

anyapoc

<font color="ff0000">Szilveszter alkalmából nem kívánok egyebet, csendes lépteid kísérje szeretet.
Szívedbe béke, lelkedbe nyugalom,
légy boldog a következő 365 napon!
B.U.É.K.!</font>

Anyapoc
Mindenkinek

És akkor:

az első trutyis keretű képem

ebben a környezetben igazán felemelőKép!

Csí

Ez az értekezés kifogástalanKép!Komolyan ,kiváló!Na jó,azért nem elszállni!
Az biztos,hogy kedvet csináltál hozzá!Nekem fekete(gondolom,nem a legjobb hozzáKép),meg fehér van itthon.Asszem ezen utsóval fogok próbálkozni.A kérdés csak annyi,ha d.r. helyett a felületre lakksprét használok,gondolom az is jó,a lényeg,hogy a felület síma legyen és ne nedvszívó.Nem?Jól értelmeztelek?
Mennyire lehet esélyem papírmasé trutyit repeszteni?
Én most kifejezetten élveztem,hogy Veled van tele a topikKép!

Jaminácska

KöszikeKép,Neked is minden jót és térjen vissza mindenféle kedved!!!!!Kép
Pont tegnapelőtt kérdeztem a hobbiboltban,hjogy van-e óraszerkezet,és volt,csak kicsit drágállottam.Másik hobbiboltokban is megnézem,aztán ha lesz időm ,belevágok...bár így félév zárás előtt...Hajjjajaj.
Sókerámiák trükkje,hogy szinte mindent gombócból kell formázni!(na,jó a házakat nemKép).Azért majd próbáld meg!A gyurma szt másként viselkedik!

Csók,Anyapoc

anyapoc

DuzzogiKép!
Az nem megbántás, hanem elbeszélés egymás mellettKépKép.
Alkoss velünk! Ítt legalább nincsenek nézet-, vagy érdekkülönbségek...

Tegnap elcsomagoltam a karácsonyi szalvétáimat. Frissen szerzett fóliázómmal légmentesen bezacskóztam. Hogy ne legyenek össze-vissza a csomagok, egyenlő adagokat raktam egy tasakba. Nem kellett volna.
9 megbontott tasakot zártam vissza.
170 egész és 176 negyedes-feles szalvétát zacskóztam újra. Nagy részük ugyan dupla, de ha ezt a számot elosztom kettővel, akkor sem normális mennyiség jön ki.
Most azzal győzködöm magamat, hogy nagy részét ajándékba kaptamKép.
Ezt csak azért írtam le, mert nem szerettem volna az új évet sopánkodással, vagy önsajnálattal kezdeniKép.

TEHÁT:
Jövőre Veletek ugyanitt!
Mindenkinek sok szépet és jót!
Csi

ui.: Azt mondják, az első nap lesz a jellemző egész évre. Ezért én egy nagy koktéllal a kezemben szalvétázni fogok egész elsejénKép
csii

Anyapoc!
Na, ja, akinek a vizes lakk mellet van otthon spray is, annak könnyűKépKépKép Igen, a lényeg az, hogy ne közvetlenül a szalvétára kerüljön, mert abból nehész kitörölni. Natúr fa esetén még működik, de a puha szalvétánál nem nagyon.
A fekete kenőcsöt(Kép) Áfonya zebrás képeihez tudom elképzelni.
Nagyon jó ez a hullámos keretKép! Repeszteni? Hmm. Nekem az volt a gondom(?) vele, hogy mint a szivacs, úgy szívta magába a festéket. Talán azt is alaposan le kéne lakkozni, akkor nem nyelné be a repesztőt sem. De hogyan tudod majd a felső réteget egymás fedése nélkül felvinni? Nekem az még sík felületen is gondKép.

Csi
csii

Csi

Szívtam is a fogam,amikor megvettem a lakksprét,mert csak marabu volt,az meg nme az óccsó kategória...UHU-t sehol nem találtamKép.
Nekem nem szívta olyan nagyon a festéket.A felső réteg felvitele még kérdéses számomra is,asszem egy kis részen kipróbálom.Vettem 2 colos ecsetet,az lefedi az egész keret szélességét.Ha megfelelő mennyiségű festék kerül rá,akkor szt működik,csak lassan kell haladni.Számomra inkább az kérdéses,hogy a rücskös felület és a repesztés nem üti-e egymást.De majd meglátomKép,és akkor Te isKép.Ui:vizes lakkom kővé száradtKép!

Bujjék!

Anyapoc

anyapoc

Legutóbb háztartási/festékáru boltban láttam spray-t, kb 700Ft volt.
Igen, az is jó kérdés, hogy minek repeszteni, ha a felülettel is lehet "játszani". És ha még jobban kiemelnéd a rücsköket?

Vizes lakkot nem én átkoztam elKépKépKép.
Csi
csii

Sziasztok!

Karácsonyra én is ajándékoztam sk szalvétás képeket, konyhai akasztót (törlőknek, köténynek, edényfogónak), ajtódíszt.
Mi is só-lisztől készítettük az ajándékkísérőket a nagyobbik lányommal. Mindenkinek tetszettek ezek a személyreszabott ajándékok, ajándékkísérők. Sajnos digit.gép híjján ezeket nem tudom megmutatni. De azért fotó készült róla, majd csak felteszem valahogy ide, igaz már csak jövőre aktuális.

Nem tudom ki keresett galambos Sz-t, de ha sikerült szereznie, a lelőhelyet írja már meg, mert nekem is jól jönne egy.

Csí!
kb. hány oldalas az általad ajánlott könyv?
Írnál néhány koktél receptet a mail-emre (profilomban megtalálható), tudod még sok mindenre jól jöhet... Mint annyi szalvéta, amit csak úgy megvettem...

KREATÍVKODÁSBAN GAZDAG SIKERES BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT KÍVÁNOK MINDEN KEDVES TOPIKTÁRSNAK!

Gyöngyöske
gyöngyöske

Gyöngyöske,
én kerestem galambosat, küldd a címed, és elküldöm a maradékot!
Jamina
jamina

Sziasztok!

Nyomtatas: Csi otlete volt, azt kiserleteztem ki a mi nyomtatonkra... Nekem az jott be vegulis, hogy egy A4-es papirra felragasztottam a szalveta felso reteget /celluxszal korbe a szelen/ es ugy nyomtattam ra.
Egy kepet talaltam a karacsonyiak kozt:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/52599.jpg

Ujevi kivansagokat koszonom, en is kivanok az uj evre minden topiclatogatonak -olvasonak es aktivnak egyarant- es szeretteinek jo egeszseget, boldogsagot es mindent, amit maganak szeretneKép
Jamina kivansaglistajahoz is csatlakozom, nagyon jo, talan en Zsuzsanak egy ketcsikost irnek inkabbKép
Jovore Veletek ugyanittKép

-Afonya

ui: anyosnyelvet feltetlenul vegyetek a gyereknek, nalunk nagy slager. Viszont a fejre teheto zorgo bigyorol lebeszelek mindenkit, egy ido utan roppant idegesitoKép
afonya

Gyöngyöske!
A könyv az 31 oldal, de itt egy oldalon van vagy három olyan ötlet, ami a "szokásos" könyvekben nem nagyon.
Pl:
-pasztellkréta használata
-tárgyak bevonása különböző anyagokkal (zsineg, csipke, tüll)
-domborított repesztés(ez hullajó)
-antikolás
-kombinált repesztés
-aranykontúr használata
-pácolás (itt az EGÉSZ szalvétát pácolja be, nem csak a keretet)
-stb.

Koktéloknál semmi különös, mi alapnak a fehér rumot, kókusz-szirupot, és az ananász használjuk, pontosabban vedeljükKép

Mindenkinek minden jót továbbra is!

Csi
csii

Mindenkinek boldog uj evet kivanok es koszonom a jokivansagokat en is!!!!

gabomamo
gabomamo

Zsuzsa!
Én lassan már NEM LÁTOM a koktéloskönyvetKépKépKépKép
Csi
Névtelen

Sziasztok!

Kép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Jaj, Leánykák, hogy én milyen egy lüke nőszemély vagyokKép!
Eddig azt hittem, hogy azért nem alkotok, mert rosszkedvű vagyok. Most meg kiderült, hogy a dolog éppen fordítva működikKép, ma alkottam -mit alkottam, szárnyaltam!- és irtó jó kedvem kerekedett tőle! 4 képet csináltam, alkalomadtán majd fel is dobom őket.
Remélem, ez kihat az egész évemreKép
Ja, egyébként mit jeletn, ha szanaszét szórtam a lencsét reggel, amikor be akartam áztatni?
a., nem marad meg a kezem között a pénz
b., annyi pénzem lesz, hogy két kézzel szórhatom?
(remélem, az utóbbi verzióKép)

Tartsa a markát, akinek nincs jó kedve, adok az enyémből egy kicsit!
KépJamina

Ui: Gyöngyöske, összekészítettem a meglepetésekkel teliKép csomagod, hétfőn küldöm!
jamina

Enyje, lányok, így megviselt benneteket az éjszakai dajdaj?Kép
Szóval a képek.
Szomorú kiskutya párja, az ábrándos tekintetű cica Kerete repesztett, de csak egy árnyalat van a két réteg között.
Nagyon szeretem ezt a szalvétát, amúgy semmi különös.
Felhívnám a figyelmet arra, hogy két valódi félcserép található az ovális, eredetileg vágódeszkának készült alapon.
Ezt meg azért csináltam, mert már nagyon, nagyon várom a tavaszt. A keretet direkt olyan színűre és kopottasra festettem, mint a képen lévő cserép (lealapoztam halványsárgára, majd barna-narancs kutyulékával átkentem és tiszta vizes ecsettel többször is visszaszedtem).

A képek a Dekupliban leledzenek.

Pusz:
Jamina
jamina

Tegnap tegnap volt.
Ma ma van.
Ma, a tegnaphoz képest másnap vanKép
Győzött a Rémy Martin. Végre valami idősebb nálamKép
A Radeczky indulónál már jól voltam. Megint megható voltKép.

Jamika!
Tempód lehengerlőKép
Szórd két kézzel, jó az! Másnem kihajt, és learatjátokKép
Az ovális az a bükk(tölgy?) szelet?
Nekem is tetszik kedvenc szalvétád! Persze ezt ne vedd célzásnak!
Ha azt szeretném, hogy szerezz nekem, akkor megkérlek, nem kertelek!
Jami! Szerezz nekem ilyen szalvétát!(Kép)
Tavasz említésével kapcsolatban felhívom figyelmed, hogy a húsvétos szalvéták egy része csak a nyulas-csirkés, a többi tavasz-hangulatú....Kép
Mit is írtál a minap, hmmm?
Tudom, hol van már a tavalyi hó...
Kopottas keret--a fenti könyvecske ír egy olyan tippet (bocs, hogy megint ezzel jövök), hogy az alsó szín+második felvitt színt úgy lehet kombinálni, hogy a felső színt visszakapargatjuk éles késsel. Nem próbáltam, de ígéretesKép

S, ha már offoltam a topikot, akkor hadd írjam le kedvenc SMS-emet, gondolom, sokan megkaptátok:

Langy esőben,
tömör ködben
hót részegen
mély gödörben
az új évnek első napján
négykézláb az árok partján
átölelem a világot
BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!

Csi
csii

Én is boldog új évet kívánok kedves mindnyájatoknak Kép!

Remélem, mindenkinek lesz elég ideje, kedve, kitartása, ötlete, ügyessége, szalvétája, egyéb alapanyaga, hogy álmait a dekupázs berkein belül megvalósítsa!

Most kicsit örömködnék Kép! Karácsonyra kaptam Apától 1 koktélszalvétához való és egy ovális gipszkiöntő formát Kép, meg egy csomó gipszet.

A másik büszkeségem a férjem Kép! Mi mindig megajándékozzuk egymást a barátainkkal, mint a suliban, húzunk, ki kinek ad. De kikötés, hogy csak saját gyártmányú ajándék lehet (én órát csináltam). És a férjem egy SZALVÉTA KÉPET csinált!!! Teljesen egyedül (vagdosás, festés, ragasztás, csak némi szóbeli instrukciót igényelt, mert még sosem csinált ilyet, és nem akarta elrontani. Ja, és az ő ötlete volt Kép!

Ennyi...

Viszont sürgősen ki kell próbálnom az új kincseimet Kép!

Minden jót,

Panda

panda
Halásztelek

ehh, itt mindenki alkoholizal, en meg 31-en egesz nap alkoholfree koktelokat kerestem a netenKép Kép

Jamina,
lencse miatt ne busulj! /bar most olvasom, helyre jott a kedved rendesenKép/ Gazdag en se leszek, Ketteske ugy dontott, nem kell az nekunkKép

Csiiii,
kepzeld, mit kaptam karacsonyra Ferjuramtol! Egy lombfureszt es hozza egy leirast, hogy hogyan lehet atalakitani elemmel mukodo izzoszalas hungarocell-vágóváKép Sot, egy haver telefonszamat is, aki megcsinaljaKép
A gombjeim egyebkent elkeszultek, csak nem raktam fel oket, mert nem akartam, hogy a gyerek ido elott lebontsa a fatKép Igy alaraktam oket, nagyon tetszik neki, elnezegeti es a fa is epsegben még.

-+Afonya
afonya

alairas veletlenul ilyen, Rekam szaloncukorral "feluletkezelte"Kép a numerikus billentyuzetet, azota osszeragadt a + es a -

-Afonya
Névtelen

Áfonya!
Alkoholmentes koktél? Az mi?Kép
Leírást lenne Kedves postázni?
Azt is tudod már, hogy hol lehet cekász-drótot kapni? ÉrdekelneKép

Panda!
Műveket megmutatni ám!Kép

Csi
Névtelen

Jamika!
Kukk meg ezt!
Csi
Névtelen

Csi,
csinálj nekem ilyet, jó? Kép
Amúgy 90%-ig biztos vagyok benne, hogy a boros SZból küldtem Neked annak idején! (még vmikor ősszel)
Dekupliba tettem fel néhányat a régi képeim közül is. (http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album=1274)

Jamina
jamina

Csi!

cekász-dót:
A párom szerint, "Vilért" nagyker, de ott több kilót adnak. Javító kisiparos, aki fűtőbetétet javít, az teker le neked.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület

Jami!
Nem emlékszem erre, majd meglesem, de sztem nem....

Kata!
köszi ApánakKép
Mi a rendes neve? Cekász-drót???
Ilyen kisiparost nem ismerekKép
Még valami: plombadrótot hol lehet kapni?
Üvegmatricánál kontúrnak az a legjobb, de állítólag azt nem nagyon lehet "hivatalosan" beszerezniKép!
Csi
Névtelen

Csi,
http://www.ezermester2000.hu/2002/04/muanyagvagas.htm
Elsore kisse ijeszto. Nekem masodikra isKép
Ebben van: "Vasaló, villanytűzhely, stb. fűtőszálát általában cekasz-anyagú huzalból tekercselik. Így ehhez hozzá lehet jutni könnyedén, csak ki kell termelni egy megszakadt fűtőspirálból egy darabot, vagy venni egy új fűtőbetétet, és ebből elkészíthető a vágószál."
Nekem spec. van tekercselessel foglalkozo ismerosom meg bolhazos is, akinek mindig van par rossz muszaki cikkeKép

Kontur: még nem probaltam, de elkepzeleseim szerint a tekercsben kaphato szines "diszdrot" tokeletes lehet erre a celra es nagyon hasonlit a plombadrotra.

-+Afonya
afonya

Csak gyorsan:
CD

Kellő érdeklődés esetén elmondom, hogyan készül, de most megyek dedet eltenniKép

Még jövök! Ezt nem fenyegetésnek szántamKép
Csi
Névtelen

Boldog Új Esztendőt Minden Szakkörszakinak Kép

Jamina! én a b. változatra szavazok, és külön köszönöm a megjegyzésed. Hamarosan összeszedem magam és akkor többet jövök Kép
phaedraa

Phaedra!

Kisdeded az ünnepek alatt 2x is felhívott a mobilon.Mindent hallottam ami nálatok zajlott de Te gonosz módon kivetted gyermek kezéből a telefont és lecsaptad.Ez nem vicc!Nézd csak meg a kimenő hívásaidat!

Pusza:Mumus
20170114224602

Micsoda???? Tényleg????
Tényleg, megnéztem most, sőt, ha jól látom, ma is hívott. Bocs Kép
No és mit hallottál???? Kép Kép Kép

Csít is fel szokta hívni Kép

Phaedra :|
phaedraa

HihiKép
csii

Tudom, ez a legjobb hely itt erre, de ha valakit érdekel ez olvastam a

http://www.est.hu -n.

Baba-Mama Klub
Cím: 1140 Budapest Adria sétány 4/E.
Nyitva: H-P: 9-12h. 17-19h
Fax: 06-30-346-5841. 06-70-243-5300

Szalvétatechnika képkeretre, cserépre, gyertyára
Helyszín: Baba-Mama Klub

Időpontok
&#8226; 2004-01-06 16:00 - 19:00
&#8226; 2004-01-13 16:00 - 19:00
&#8226; 2004-01-20 16:00 - 19:00
&#8226; 2004-01-27 16:00 - 19:00
&#8226; 2004-02-03 16:00 - 19:00
&#8226; 2004-02-10 16:00 - 19:00
&#8226; 2004-02-17 16:00 - 19:00
&#8226; 2004-02-24 16:00 - 19:00

Üvegfestés
Helyszín: Baba-Mama Klub

Időpontok
&#8226; 2004-01-05 16:00 - 19:00
&#8226; 2004-01-12 16:00 - 19:00
&#8226; 2004-01-19 16:00 - 19:00
&#8226; 2004-01-26 16:00 - 19:00
&#8226; 2004-02-02 16:00 - 19:00
&#8226; 2004-02-09 16:00 - 19:00
&#8226; 2004-02-16 16:00 - 19:00
&#8226; 2004-02-23 16:00 - 19:00

bigacsiga
Budapest IV. kerület

Csi!

A párom még ugyan azt mondta amit Áfonya is, hogy vagy veszel egy hajszárító betétet vagy kukázol. Kép
Ill. a fóliahegesztő "drótját" javasolta még.

Nem mondtam meg neki először mire kell, végén meg ő piszkált, hogy áruljam már el a babaneten mire kell egy ilyen. Kép Kép Kép

Hihi, az hiszi szegény, hogy itt csak pelenkázni lehet. Kép

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület

Szép jó reggelt!

Hát most nagyon szégyellem magam, az újévi jókívánságokból kifelejtettem 2 fontos személyt.
Tehát:
- Bigacsigának kívánom, hogy legalább egyszer próbálja már ki a dekupálást
- Kíváncsinak pedig azt, hogy az elsőt még sok-sok kövesse, egyre növekvő szenvedélyként (Kíváncsi, már gyűjtöm Neked a SZkat, mire hazajössz, jó sok fog Téged várniKép)

Bigacsiga,
reggel felolvastam a páromnak, milyen komplikált dolgokat keresnek itt a lányok. Erre felcsillant a szeme, hogy ő már régóta keres cekászdrótot nagyobb mennyiségben és hogy hol van az a Vilért nagyker. Tehát lécci kérdezd meg a párodKép (egyébként Apika sem tudta mire vélni ezt a nagy érdeklődést a BABAneten a cekász irántKép)

Csi,
na túrd csak fel a cuccost! És ha akkor sem leled, miután mindent felforgattál, megnézem majd a hobbisnál, akad-e még. Bár hangsúlyozom, nem mostanában vettem.
CD-s iránt érdeklődöm. Repesztett, úgí látom, de biztos van még benne valami finom nüansz, ugyi? Egyébként remek óraalapnak látszik, kifejezetten alkalmas lehet nehezen megajándékozható férfiismerősök számára.
Tegnap olyat láttam vmelyik adó vmelyik műsorában Kép; egy angol nő lakásában beszélgettek valamiről és annyira érdekelt a téma, hogy végig a lakásbelsőt nézegettemKép; szóval olyat láttam, hogy naaaagy kerek óra, és rajta a negyedeket félcserépbe ültetett pici zöld növények jelezték (persze nem állítom, hogy nem műfű vol, de nagyon ötletesnek találom).
Mostanában egyébként is nagyon rákkattantamKép a félcserepekre, szvsz nagyon jókat lehet vele művelni, viszont: nem tudsz félcserép-formáról? mert tutira ki lehetne önteni gipszből is, és akkor sokkal olcsóbb lenne!
Még egy kérdés: karácsony előtt terakottából láttam kiöntve azokat a pici karácsonyi formákat, ami mindkettőnnek megvan. Tehát akkor ilyet tudnék én is csinálni? Miből és hogyan?

További szép reggelt:
Mégmindigjókedvű Jamina
jamina

Család elküldve homokozni, most béke, és nyugalom vanKép

Szépen, sorban:
Hungarocell-vágó--Hááát, az enyém roppant egyszerű, mitöbb primitív szerkezet. Kínában-gondolom- nem nagyon foglalkoznak drótok méregetésévelKép Nálam egy rézidom(nem jut eszembe a rendes neve) van U alakra hajlítva, ez uaz, mint a lomfűrésznek az U része. Ezen van egy elemtok, ami egyben a fogantyú is, ebben van két AA ceruzaelem sorbakötve, kicsi lemezkék vannak benne elemtartó rugónak. Ez nem más, mint egy soros áramkör, amiben van ugyibár a két elem, a rézidom, és az azt lezáró cekászdrót. Ha valakit pontosabban érdekel, akkkor lefotózom az egészet szétszerelve. Semmi faxni, semmi tranzisztor. Elemtartónak (kínais-kereskedő ismerősöm szerint) tökéletes egy kimustrált játékpisztoly-markolat. Csendben jegyzem meg, hogy szerintem az enyém is abból készült, naná, hogy nem fognak külön szerszámot gyártani erreKép.

Plombadrót matricához--az olyan szép "rackás", ennyiben különbözik a lakkdrótoktól. Vékony, mégis nagyon kemény, de nem merev. Lényegi különbség nincsen köztük, talán annyi, hogy ha a hobbiboltban vesszük, akkor aranyáron van, míg a huzalboltban ez is filléres vacak. A cekászdrót is 600 Ft(!), ha a thermofűrészhez vásárolja az ember, igaz, adnak ezért a pénzért, vagy két métertKépKépKép

CD repesztve-- Ez nekem annyira, de annyira megtetszett, hogy csak na!!! Német oldalról lesett ötlet, de pofátlanul egyszerű, és hatásos.
Leáztattam a matricát, nagyon könnyen lejött, pedig ettől nagyon féltem. Fogtam egy jénai fedőt, (minden mikrózható edény jó), beleraktam a CD-t, bevonattal felfele, hogy jóól lássam a végbemenő változásokat, és felöntöttem forró csapvízzel. Fontos, hogy le kell taszigálni az edény aljára a CD-t, kiszorítva alóla a levegőt. Betettem a mikróba, és melegíteni kezdtem, kíváncsian kukkolva az eredményt. Ha a víz forrani kezd, a CD bevonata megrepedezik. Első körben egy percre állítottam, akkor nem történt semmi, majd a második perc utolsó pillanatában egyszercsak megrepedt az egész. Minnél több ideig melegítjük, annál több, és nagyobb lesz a repedés, de sztem egy idő után leválik a bevonat teljesen, ezért célszerű inkább többször ráhúzni a vekkerre, folyamatosan figyelve a változást. Ezek nagyon szép repedések, de nem lehet kiemelni őket patinával, mert nincsen igazi rés a repedések között.
Egyszerűen:
1.,CD-t tálba
2.,vizet rá
3.,melegíteni repedésig
Jamina, nagyon jó ötlet az óra!!! Megmondom őszintén, gyakorlati hasznosításra nem volt ötletem, mert ha szalvétát teszek rá, akkor nem üt át a repedés, és ráadásul a közepén lévő luk, és a kör nem eltüntethető. De órának kíválóKép.
Tegnap "hagyományosan" is repesztettem egy CD-t, itt a repedésekben a CD szivárványos fóliája üt át, az is egész jó, de nem tudok vele mit kezdeniKép.

Félcserép--A Szilveszter Bt-nek van ilyen gipszkiöntője, úgy 600 Ft körül van. HobbyMűvész, ill. az ex-Lián is forgalmazza. Szerintem ez az a darab, amit viszont nagyon könnyen el lehet készíteni gyurmából, azaz egy mintadarabot belenyomni a gyurmába, és azt kiönteni, pont úgy, ahogy régen írtad, Jamina. Nincsenek benne kiálló részek, így szép forma nyerhető.
Kiöntött terrakotta-- három variáció is van.
1.,Lehet kapni olyan színezőport, amit gipszhez keverve terrakotta kinézetű lesz a kiöntött gipsz. Kevés, és drága (6-700Ft)
2.,Van egy márka azaz én ezt ismerem, a neve KeraQuick. Ők forgalmaznak olyan kerámiamasszát, ami terrakotta-színű, és megkötés után úgy néz ki, mint a kiégetett cserép. A mellékelt keverési arány figyelembe vételével ugyanúgy kell használni, mint a gipszet.
3.,Terrakotta spray-- én a BricoS.-ban vettem, de ez is mindenhol kapható. Styroporon kívűl mindenre fújható, sztem ez nagyon jó dolog. A (kínai) konyhai órám keretét is ezzel fújtam le, nagyon "eredeti" cserépszínű lett, és a spray száradás után egy struktúrált felületet eredményez, azaz kissé ragyás lesz, pont úgy, mint a cserép maga. Ez azért jó szerintem, mert ugyan ez sem olcsó, de nagyon sok helyen alkalmazható, óra kereténél, fakeretnél rusztikus képeknél, kiöntött gipszformáknál, le lehet fújni vele üveget is, tehát valóban korlátlan lehetőségekkel bírKép

Érdemes a kicsi gipsz-mütyűröket Plextollal átkenni, mert szép bevonatot kapnak Phaedra is kipróbálta, azt nem tudom, hogy tartósabb lett-e, majd elmondja ő.

(Bibibííí, nekem van két TELJES NapkerekemKépKépKép)

Húúú, mit akartam még...
Ja, igen!

Anyapoc!

Tegnap láttam vhol, hogy a fehér patinával fúvott üveg-hatást lehet elérni, ha többször, a rétegek száradása után átkened. Talán érdemes...

Óraszerkezet--igen drága tud lenni. Bár mostanában nem voltam kínai piacon, de sztem egyszerűbb ott venni egy kész faliórát, mert akkor már adott a szerkezet (nekem mind működik, pedig van itthon bőven), adott az óralap+számlap, és akár az üveg, és a keret is. Meggondolandó...

Jamika!
Túrtam, de nem leltemKép ha látsz, akkor gondolj rám, de ne törd magadKép
Nem válaszoltál: a kerek lap az már a tölgy volt?

Eldugulok...
Jó alkotást mindenkinek!

Csi

ui.: Good morning starshine.. Az egy dolog, hogy az agyamentek leszinkronizálták, de végre egy jó kópia ment adásba. Normális, hogy nyolcvanadszor is bőgtem rajta???
csii

Csi,
megtaláltam a kedvenc oldalamon azt a szalvétát, amelyik megvan nekem 40x40-esben.
Amúgy szvsz a virágos SZk azok virágos és nem húsvéti SZk, tehát azokat szívesen látomKép; de kacsás, tojásos meg nyuszikás NEM kell többKép
Múltkor kérdezted, most válaszolok: a félcserepes alapja az egy boltban 260 Ft-ért vásárolt vágódeszka. A bükkszeleteimmel nemtom, mit fogok kezdeni, lehet, hogy majd a kályhában végzik; megcsináltam egyet az útmutatásaid alapján, meg is voltam vele elégedve, de 2 nap múlva 2 helyen nagyon csúnyán megrepedtKép, ment a tűzbe.
J.
jamina

Na kérem, főztem CD-t, sikerrel. Viszont Csi, nem mondtad, hogy ez ilyen büdösKép!
Köszi az értekezést kerámia-ügybenKép Ez a KeraQuick érdekesnek hangzik...
Jamina

Ja, a Hair télleg érdekes volt szinkronnal. Már úgy megszoktam feliratozvaKép
jamina

Büdööös???
Én minden más, ott tárolt vacakot kivettem előtteKépKépKép

KeraQuick benne van v.melyik katalógusban, azt hiszem, a HobbyMűvészébe, majd megnézem.

Bükkszelet--erre mondtam, hogy nagyon meleg, száraz helyen kell tartani, hogy biztosan atommá száradjon. Ha megrepedt, az sem gond, mert azt is bele lehet "komponálni" a képbe. Persze csak akkor, ha szalvétázás előtt reped meg.

Csi
csii

Jamina!

Köszi a rám gondolást. Kép

Én is gondoltam rátok. Kép
Karácsonyra kaptam egy "falemez"-ből papírzsebkendő tartót. Egyből felcsillant a szemem, hogy na ez valami szalvétát kíván magára. Rá is próbáltam a tésztást, de még emésztgetem magamba. Mindenesetre addig, nem megy a falra amíg valami dísz nem lesz rajta. Kép

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület

jamina

Sziasztok Lányok!

Most csak beszaladtam, majd holnap jövök. Addig is:
MINDENKINEK NAGYON BOLDOG, ALKOTÁSBAN GAZDAG ÚJÉVET KÍVÁNOK!!!

Magdi
gallainémagdi

Jamina!

tök jó oldalt találtál. Kép
Találtam is három pedagógiai könyvet magamnak. Kép

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület

Jamina,
köszi az ezévi jókívánságot, csak nehogy úgy járjak, mint a gyerekekkel! KépKépKép
Benéznél a duzzogi topikba?
Kíváncsi
kíváncsi

Kíváncsi,
benéztem, még emésztem Kép
Te, ha most aszondod, hogy jön a 6., akkor bontok egy üveg pzsgőt a tiszteletedreKépKépKép
Jamina
jamina

Kép
Most reggel?
kíváncsi

Minden alkalom jó alkalomKép
Bonthatom?
jamina

Pukkanjon! Kép
Voltaképpen már tegnap megírtam a túl az elsőbe, de a nagy nyomozásban nem vették észre a lányok...Kép
Kíváncsi
kíváncsi

Hát akkor egészségünkre:
Kép
Sok boldogságot a Kép-hoz!

KépJamina
jamina

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?