Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Csi!

Irtó jók a műveid!!
Azt hittem tudom hogyan kell késziteni őket, de legutóbbi részletes beszámolód után rájöttem, semmit nem értek belőle. A golyók MIRE kellenek? És a festést se értem. Le van már irva valahol a gömbözés készitésének menete? Ha nincs, én nagyon szeretném olvasni, te hogyan csinálod. Megtennéd, hogy leirod? (De előbb ess túl a mézeseden, én tudok várni)Köszönöm szépen.
Nimaat aki szintén szeretne szép gömböket késziteni.
nimaat

Nimaat!
Ma nem lesz már úgysem...

Néhol idétlenségből golyónak, vagy gombnak említem az akrilgömböket, gondolom, ez zavart megKép
Nos:
-Szétszeded az akrilgömböt
-Kiválasztott motívumot a helyére illeszted belül, pofával kifele
-Átkened ragasztóval. Ugyanúgy jársz el, mint az átlagos felragasztásnál, csak itt a sz.hátoldalát kenegeted, és nem kensz alá. Mindezt a gömbön belül teszed.
-Ragasztó száradása után a motívumot átfested fehérre, ez olyan, mint az átlagos ragasztásnál az alapszín.
-Fehér háttér száradása után befested az egész gömböt-még mindig belülről- egy olyan színnel, amit látni szeretnél az egész gömb felületén. Nyugodtan rámehetsz a motívumra is, mert a fehér festék nem engedi átütni a háttérszínt.
-Ez a háttérszín felvitele történhet ecsettel(én ehhez béna vagyok, csíkos lett), szivaccsal, vagy úgy is, hogy festéket teszel a gömb egyik felébe,mellé teszel egy nehezebb golyót (üveg, vagy deoKép) bezárod a gömböt, és ahogy forgatni kezded benne a golyót, az szépen, "kukacosra" hordja szét a festéket. Ezt csak képen láttam, mert sajna nem találtam itthon golyót...Mikor mindenhol összekente a golyó a gömböt belülről, szétnyitod, és szétszedve szárítod meg.

Valóban nagyon egyszerű elkészíteni, csak első látszatra rémísztőKép

Csi
csii

Nimaat,
a gombokkal Csi engem csufol, en irtam/irom annak, ha nem figyelekKép
Hat nem tom, nekem kesziteni sem egyszeru ezeket a gömböket.... majd talan a 20-dik utan belejovokKép
Golyorol majd beszamolok.

Mezesteszta itt figyel, de azt hiszem, holnapig pihen egyet.

OFF:

boCsiKép,
de azert az a "befelyezted" nagyon durvaKép Vagy csak teszt volt, a "bisztos"-sal egyutt?Kép

-Afonya
afonya

Jófanna! Aludni kéne, na! Legalább a ráncaimat nem látodKép...
Írtam már régebben is, amit "f" betűvel kezdünk, az rögtön "ly". Logikus, nem?
Te legalább még látszKép
Csi, aki most kezdi a nagyüzemetKép
Névtelen

Csi,Áfonya!
Én csináltam üveggolyóval festett gömböt,de már el is ajándékoztam.Nekem jobban tetszik amit rendesen festettem.
De azért kérünk képet Áfonya!

Nekem van mézeskalácsom,csak megenni nem szeretem.Jobban bírom a métereskalácsot!

Jucus
20170114224602

Jucus!
Ha tudnék festeni, akkor én is inkább úgy díszítenémKép

Sima mezei műanyag tányérokra(20forintosra) gyorsan felragasztottam még, úgy fél három körül az éjszaka szalvétákat. Ezekből készült vagy egy tucat, bele a mézes, becsomagolom celofánba, és mehet ajándékba. Talán nem szárad ki a celofán miatt, és nem kell belőle hadseregnyit sütni a tányér megtöltéséhez semKép
Csi
csii

Ja, egyébként fogok nyitni egy topikot "Utáljuk együtt a tapragot" címmelKép
Csi
Névtelen

Sziasztok!

Már annyira hiányoztatok!Kép
Napok óta vacakol a chello a környéken.Kép Tegnap pl. délben elmúltKép, aztán ma dél körül lett újra. Pedig tegnap Dodó korán elaludt, apa nem volt itthon, jöhettem volna, de nem kibabrált velem ez a szemét...?KépKépKépKép

Jucus!
Én Miskolcon lakom.Kép

Csí!
Érdekes!Kép Mióta fogászatra járok és a lányom látja, hogy mennyit szenvedtem, valahogy soha nem feledkezik meg a fogmosásról mint előtte.Kép

MibajodKép a tapragival???? Én sokkal jobban szeretem mint a dp.ragit. Igaz én csak gipszre használom, nem gömbökre, stb, de nekem nem gyűrődik annyira a SZ ezzel. Utána persze átkenem az egész művet dp. ragival mert úgy szebb.
Egyedül a katicásKép konyhaszekrényemet csináltam CSAK dp. ragival, hogy tuti vízálló és tartós maradjon.

K.

KépKép

KépKép
kata007

Csi,
akkor Katával megalakítjuk a Taprag barátai topikot Kép, per pillanat én a DEKA dekupragot utálom, de nagyon Kép; teljesen elhomályosította az egyik képemetKép

Lánykák, nem hiszem, hogy következő pár napban lesz időm benézni, ezért ezúton kívánok az Ádám-tulajdonosoknak és Éva nevű topiktársunknak bolodg névnapot; ha valaiknek szülinapja van, akkor isten éltesse, azon kívűl pedig:
Nagyon boldog, békés karácsonyt és még boldogabb új évet kívánok minden kedves ismeretlen ismerősömnek!

JaminaKép
jamina

Kedves Csi és Áfonya,
köszönök mindenféle infot.
Sokat olvasom az irásaitokat hogy okuljak, de a gömbtitokra csak most gyúlt fény jóvoltotokból.
Sajna nekem nem sok időm van irni, de mindig elolvaslak benneteket!
Hátha valami rám is rámragad. MÉg azért van esély, h. néhány gömb idén elkészüljön. Köszönöm, a részletes leirást, kedves Csi! Kimásolom és elteszem biztos helyre, olyan jól leirtad.
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
Nimaat
nimaat

Elektronikus képeslapotok érkezettKép
csii

Sziasztok!

Nekem sem igazán lesz időm holnaptól netezgetni, de aki ráér, írjon.Kép Olvasni azért beugrok.Kép

Kép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok,
Először is szeretném megköszönni mindenkinek a sok csudaszép szalvétát amit postán kaptam! Remélem azok is megkapták, akinek ígértem, ha mégsem szóljatok! Az elmúlt napokban készítettem pár dolgot, a képtárba feltettem a képeket róluk.

Panda,
Bocsi, hogy ide írom, de nem szeretném a másik topicot ezzel untatni. Szóval a likőrhöz én is kerestem szép parafadugós üvegeket, de sajnos nem találtam. Tavaly egy kreatív hobbi boltban vettem meg az utolsó pár darabot, így abban ajándékoztam őket, de idén egy darab sem volt, így sürgősen valami megoldást kellett kitaláljakKép. Az ötlet a következő: vettem pár Watt nevű energiaitalos üveget, szépen leáztattam róla a címkéket, vettem hozzá egy konyhafelszerelési boltban (de állítólag kertészboltokban is lehet kapni) parafadugót és meg volt oldva a dologKép. Nézd meg a képtárban a képet róluk, persze a tavalyi üveg szebb, de hát sehol sem volt olyan, de talán feldíszítve, szárított narikarikával nem olyan vészes.

Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!
Kép
Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Ezt az NLC-n olvastam, de olyan jól leírta, hogy úgy gondoltam tovább adom:

mézeskalács díszítése tojáshabbal

A kisütött formák felületét cukormázzal díszíthetjük, "írhatjuk meg". Ehhez csipet sóval felverünk egy tojásfehérjét. A kemény habhoz mintegy hat-hét közepes kanálnyi cukrot keverünk. A cukorhab egy kis részét nejlonzacskó sarkába töltjük, befőttesgumival szorosan zárjuk. Ezután a zacskó sarkát 1, 5 milliméter hosszan levágjuk. (Ha keresztben is ugyanúgy levágjuk, akkor a nyílás csillag alakú lesz. ) Egyszerre ne tegyünk túl sok habot a zacskóba, akkor ügyesebben tudjuk megfogni. A maradékot fedjük le, nehogy megbőrösödjön! A megírandó mézeskalácsot, ha szalvétára tesszük, könnyebben tudjuk forgatni. Néhány óra alatt megszárad a díszítés.

bigacsiga
Budapest IV. kerület

Mindannyiotoknak Boldog Karácsonyt kívánunk.

Magdi és családja Kép
gallainémagdi

Áldott,Békés Karácsonyt kívánunk mindenkinek!

Jucus,Soma és Somaapája
20170114224602

Csak nagyon gyorsan bekukk:
Kata007,
a jó hír, hogy megkaptam a csomagot. A rossz, hogy épp egy hete küldte ugyanezt a SZt CsiKépKépKép
Nagyon kösz! Kép

Száguldó Jamina
jamina

Nem emlékszem,hogy ki akart tükörre fényképekből keretet készíteni!De ha megcsinálta akkor dobjon majd fel egy képet róla!

Jucus
20170114224602

Bibibííí!!!
Nekem már áll a fááámKép
Nem, nem... Nem keltem ilyen korán, sőt...
Most viszont megyek, alszom egy kevesetKép
Csi
csii

Mindenkinek nagyon boldog karácsonyt kívánok!
Külön köszönöm, akiktől e-mailt is kaptam.

Panni
panó

Boldog, békés karácsonyt kívánok minden topictársnak és családjának!

-Afonya
afonya

Sziasztok lanyok,

kicsit megkesve boldog karacsonyt kivanok mindenkinek!
Kata,
koszi a lapot!

gabomamo
gabomamo

Sziasztok!

Remélem mindenkinek legalább olyan szép volt a karácsony, mint nekünk.Kép

Jamina!
Pedig annyira örömet akartam okozni a bocissal.Kép

Gabomamo!
Nincs mit!Kép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Szezonból visszamaradt nagy mennyiségű karácsonyi szalvéta eladó. U.itt. flitterek, lametták, éjszaka megtalált ezüstszín festék, és műhó akciós áron, a készlet erejéiig!
Hívjon most, kérésre házhoz megyek!
"Ügynökök kíméljenek" jeligére a Kiadóba
...
...
...
...
...
Megkezdjük a húsvéti dekorálást?
Kép
Csi
Névtelen

Bocsi, azt nem mondtam, hogy a párom rákapott a koktélkeverésre.
Végre kialudtam magam....
Most az alkohol miatt nem vagyok beszámíthatóKép
Csi
Névtelen

Szervusztok, Lánykák!

Hát én is túl vagyok a nagy karácsonyi hajtáson, most pár napig semmit sem vagyok hajlandó csinálni! Napokig hajnalban keltem, hogy legyen sütike is, meg rend is, ráadásul Anyuék jöttek hozzánk vendégségbe 26-án, így még akkor is ki kellett magamért tennemKép
Ilyen lett a karácsonyfánk. Képen eléggé semmilyen, de a valóságban gyönyörűKépKépKép
Megmutatom sz sk. készült ajándékokat is (betettem a Dekupliba:
Ez az óra, amit csináltam, de sajna csak egy óraszerkezetet kaptam végülKép, így nem lett több. Még tessenek hozzáképzelni, hogy utolsó simításként arany lakkfilccel bejelöltem a negyedek helyét.
Dízsdoboz oldalról és felülről, az aranyos csillogás nem látszikKép
Kis kosárkák, 169.- volt darabja 100Ft-osban; koktélszalvéták remek alapja, konyhák kiváló díszítőeleme, fali díszként is ajánlottKép
Na és a büszkeségemKép, a citromlikőr. Az üvegek még kaptak a nyakukra szárított narancskarikákat is; de itt nem a külcsín, hanem a belbecs a lényegKép, naaaagyon finom lett!

Folyt. köv. később, most reggeliztetek.
Jamika
jamina

Bocsánat, kicsikét lükécske vagyokKép; nem a kis képeket kellett volna belinkelnem... szóval ha valaki jobban (nagyobban) szeretné látni a műveket, akkor a fentebb belinkelt Dekuplis albumban megtalálhatja azokat (kivéve a karácsonyfát, az a Jamina babái albumban van).

Jézuska nem hozott új gépetKép; csak egy új, scrollos egeret.Mondjuk ennek is örültem, mert a régi egerem már gyakorlatilag azt csinált, amit ő akart, nem azt, amit én Kép. De miért nem kaptam egy új gépet isKép? Szerintem pedig megérdemeltem volna, jó kislány voltam!

Csi,
most én is éppen azon tűnődöm, mi a fenének kellett nekem ennyi karácsonyi SZ, mikor jó, ha 10%-ával kezdtem valamitKép; húsvéttal nem szeretnék így járni, úgyhogy ezúton kijelentem, NEM kellenek nekem húsvéti SZk!Kép
Apa nekem is keverhetne egy kis bódító koktélt, citromlikőrt mind elajándékoztam, így nekem egy csepp sem maradt, amitől összeszavakat a keverhetnémKép

Apika teljesen odavan, nagyon betegKép; persze mikor máskor, mint karácsonykor...

Keljetek fel és írjatok sokat!!!
Jamina
jamina

Csi!

Ha van maradékod a kisvonatosból akkor én vevő vagyok rá! Annyira tetszenek a sajátkészítésű gömbjeim,hogy még csinálgatnék egyet- kettőt.Tudom,hogy nem vagyok normális de meg lehet ám szokni!
És a Húsvét sem nagyon hoz még lázba.
Jamina!

Nagyon szépeket készítettél!Én csak terveztem a likőrt aztán nem lett belőle már semmi.
Jucus
20170114224602

Jelentem: felkeltemKép
És feljegyeztem, hogy Jamika december 27-én azt mondta, nem kell neki húsvétos szalvéta. Hihi, meg hahaKépKépKép
Művek szépek. Nekem is voltak, akartam villogni velük, de nem fotóztam le őket...
Van viszont egy könyvem, amiben valóban új dekopálási ötletek vannak, pontosabban nekem újak. Most mehetek pasztellkrétát venni...

Jucus!
Vonatosom nincsen, abból csak az az egy volt. Ha valahol látok, akkor azért majd veszek, de szerintem már nem lesz...
Ha szeretnél gömböket készíteni, akkor készíts virágosat, lámpára lógatva nincsen karácsonyi jellege. Vagy van pálcára szúrható hatalmas gömb is, azokat német területen előszeretettel bökdösik a földbe. Ahhoz sem kell ünnep, télen lehet havas, tavasszal szép virágos.
Ilyen, persze átlátszó, és jóó nagy méretben.

Most mennem kell vonatozni, nagyon-nagyon jó elfoglaltság, szeretemKép

Csi
csii

Jucus!
Nézz be ide:http://www.connysbastelstube.de/garten.html,
ilyesmire gondoltam...
Csi
Névtelen

Csi,
a fenti linket nem bocsájtom meg Neked!!!
J.
jamina

Próba a cserealbumhoz...
szalvéta

Album itten van:
http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album=1354
Az igen lüke Szalvettacsere címet viseli, mivel nem bííííírok ékezetes betűt elfogadtatni vele címként, még a space gombot sem ismeri fel (Szalvéták cserére lett volna az eredeti cím)

Jamina
jamina

Nnna, akartam írni, hogy Jaminának tilos, de... tudtam, hogy úgysem tudod megállniKép Az éjszaka kutattam a német oldalakon, van még egy kazalnyi ilyenem, kéred???

Jó ez az album...Jelenleg még a karácsonyi szalvétáim vannak elöl, a többit meg jól összekutyultam, beletelik néhány napba, mire rendbeteszem őket... Majd körlevélben küldd át légyszi' a feltöltéshez szükséges jelszót.

Kösz
Csi
csii

Csi, kérem. Csak küldd el hozzá az internet-hozzáférésed jelszavát isKép
Jelszó majd megy, ha mindenki előkerül a téli álmából és lesz mit feltenni az albumbaKép
J.
jamina

Jamika!
Átpasszolom az egyik előfizetésemet mindjárt...naná, hogy megint nem tudom lemondani, így kettő vanKép
Tudod: csak a név változik...
Csi
Névtelen

Jó reggelt!
Tudom, hogy off, de nem tudom megállni:
Ez egy ZIL, igazi benzintankkal, ez meg egy ponyvás teherautó. Négyévesem rajzolta őket.
Ugye milyen szépekKépKépKép
Csi
csii

Sziasztok!

Először is:
Mindenkinek Kellemes Ünnepeket Kívánok!

Ez ugyan nem szalvéta, de azért ideteszem,hogy lássátok, tényleg csinálok is vmitKépKép!

téli táj félkészen
alvó mackó
mackó csizmában
dísz1
dísz2
ajándékkísérők, az alsót Apa készítette, a többi meg már átadódottKép.

Szóval ezek sókerámiából készültek.Csináltam tapalenyomatot is a nagyszülőknek,de elfelejtettem lefényképezni.Alkalomadtán megteszem és felteszemKép!
Ha van időtök két szalvétázás között, ezt is kukkantsátok meg.

Visszatérve a szalvétázásra:

Csí

Azt szeretném megtudni(de sürgősenKép),hogy a papírmasé kereted mennyi ideig száradt?Mert nekem 1 nap után szikkadt csak meg,de hogy száraz...KépMásik kérdés,szintén ezzel kapcs.Mennyire lesz könnyű vagy nehéz száradás után?És lealapoztad fehérrel festés előtt?Na,asszem egyenlőre ennyit.
Az a kép,amit utólag belinkeltél nekem OSB lapos,mégis csak jó.Talán azért is,mert ha jól látom, a kerete sincs lefestve,legalábbis átüt rajta a faminta.Ez teccik!!Meg hogy egyáltalán van kerete.De ami még szebb,azok a falapokból összeállítottak!Néha elképzelem,mi is lehet nálatok...KépKépKép
Gyermeked nagyon ügyes!Na de akinek ilyen anyja van..Kép!
Most is keresztszemezek ám,miközben várom,hogy száradjanak a papírmasétrutyik!!!Asszem,lesz időm rá...Kép
Műhó lemosható, már próbáltam!

Jamina

ha szépeket szalvétázol Húsvétra, a nyuszi biztosan tojik majd Neked egy gépet isKépKépKép!
Az óra nagyon teccik!Kérdésem:miből vagyon?Készen vetted,vagy készítetted?KépMert én sókerámiából akarnék mostan majd egyet csinálni,csak gőzöm sincs,hol lehet kapni óraművet hozzá...
Apátoknak jobbulást!

Panda

Nagyon jó a gyűjteményed!Szépek a képek!KépÉs még hogy időt kérsz????Ha lett volna időd,akkor ugyan mennyi képet gyártottál volna??KépÉn így is csak irigykedem!

Mindenkinek jobbulást a gyomorrontásbólKép!
És jó kreatívkodást(már nem a konyhábanKép)!

Anyapoc

anyapoc

Anyapoc!
Nagyon jók ezek a sókerámiás darabok, a díszekkel jöhettél volna kicsit korábban isKépKépKép Báár fizikai képtelenség lett volna többet fentmaradnom..
A papírmasé száradása, -már ami trutyiból készül- vetekszik a gipsz kötési idejével. A boros kép kerete nekem a kazán közelében vagy két napig száradt. Azért jó megvárni teljesen a kiszáradást, mert ha valahol összeszikkad, akkor az festéssel javítható. Nem alapoztam le, mert a nyers színe nekem pont jól jött a képhez, azaz nem ütött át a sárgás festékrétegen. Szivaccsal pacsmagoltam, mert festeni nem lehetett a rücskök miatt.
Az OSB kerete nincsen lefestve, csak patinával összekenve. karácsonyra készítettem egy rakás képet, azokat már cipőpasztával(Bagarol) patináztam, jó lett nagyon..., azaz nem láttam különbséget a hobbiboltos patina, és a cipőkrém közöttKép
A fadarabokból összerakott képekkel az a gond, hogy elég kötöttek, nem passzol rájuk mindenféle minta.
Egyébként csak sejted, hogy mi van nálunkKép

Csi
csii

Sziasztok!

Remelem, mindenkinek jol teltek az unnepek, ettetek-hiztatok sokatKép

Volt egy sk. ajandekom /Csi otlete kifinomitvaKép/, amit sajna nem fenykepeztem le, de még jol johet valakinek:
a sogornom nagy Depeche Mode rajongo, neki nyomtattam szalvetara egy hires lemezboritojukrol egy jellegzetes kepet, es azt ragasztottam fel kulonbozo targyakra, igazan eredeti es egyedi lettKép

-Afonya
afonya

Sziasztok!

Igaz, az egyik ünnepről már lemaradtam, de még hátra van a szilveszter, így:
MINDENKINEK KELLEMES ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!

Megnéztem az időközben feltett képek ajándékok fotóit, nagyon klasszak!
Én is szalvéta képet ajándékoztam mindenkinek és mézeskalácsot!
Ja, és elárulom az én férjecskémtől kapott karácsonyi ajándékomat: egy szép lakkozott bambusz doboz a szalvétáimnakKép! Hát, éppen hogy belefértek, mondtam is, jővőre is ilyet kérek...
Időközben rájöttem, hogy milyen hasznos dolog ez a dobozolás, egy csomó dolgot /gyerekjáték, vasalnivaló stb/bele lehet pakolni, és sokkal rendezettebb a lakás.

Áfonya!
Hogy vagy? Legközelebb írd a neved után a hetek számát is Kép

Ildikó
ildikó

Szia Áfonya!
Ezt úgy értsem, betetted a nyomtatódba a szalvétát??? Nagyon klassz ötlet, de hogy jutott eszedbe?
Mindenkinek sok pihenést kivánok a karácsonyi napok után Kép
Ildikó, a dobozkádat irigylem Kép
Nimaat
nimaat

Kötelező olvasmány
Néha zavaró, hogy márkákat ír a felhasznált anyagoknál, de az eddigi LEGJOBB kiadvány, amit láttam. Nem kezdőknek való, hanem nekünk(Kép)
Rendszeresen böngészem a német oldalakat, láttam már néhány témával foglalkozó könyvet, de ez sok új dolgot mondott, még az én öntelt fejemnek isKép
Nem az elkészített tárgyak, hanem a technikák, és használt ezközök azok, amik különlegessé teszik ezt a könyvet.
Majd apránként visszaköszön a műveimen az ellesett ötlet, most nem is tudom, hogy melyiket említsem belőlük.
Ha tudjátok, vegyétek meg!

Sarah Collina
Dekupázs
Díszítő ragasztás hattól kilencvenhat éves korig
Kiadja a JOEL BOOK BT.
2096 Üröm, Határkő út 11.
tel:06-26-350-373

Sziasztok!
Csi
csii

kihagytam az árát:
850Ft
Névtelen

Sziasztok!

Csí

Köszike az infókat,de most újabb kérdésKép.Rákerestem itt a patinázásra,de nem sok okosat tudtam összeszedniKép.Szóval ha kicsit összefoglalnád nekem,akkor igen-igen hálás volnék!KépKép
Díszeket,ígérem,jövőre is bemutatomKép!

Anyapoc

anyapoc

Névtelen,
Köszi, a hivatkozásokat.

Anyapoc,
Annyira kíváncsi vagyok, hogy a papírmasé képkeret hogy készül, leírnád pár szóban?

Áfonya,
Csak nézek nagyokatKép, hogy lehet szalvétára nyomtatni?

Nagyon boldog új évet kívánok mindenkinek!
Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Ilke

Én a trutyit egy olyan linkből szedtem,amit asszem Phaedra tett ide be.Újságpapírt összedarabolod,ráöntesz forróvizet(25 lap papír +2,5 l víz).Ha kihült ,mehet bele 30 g(nemtommennyiaz) keményítő és vmennyi taprag(ez nem muszáj). Amikor kész,akkor az alapra úgy formázod rá,ahogy akarod.Én is csinálatm több félét.Ha le tudom értelmesen festeniKép,akkor majd meg is mutatom!De kérdezd Csít is,ő is csinált már ilyet.Ha jól vettem ki,készen is lehet kapni por alakban hobbi boltban.
Egyébként tényleg elég undorító,de nem vészes.A nagyobbak asszem vmi turmixfélét is használtak hozzá!Kép

Anyapoc

anyapoc

Anyapoc!

Patinázás: Tárgyaknak régies színezetet, ódon jelleget kölcsönöz.
Nekem sötétbarna van itthon, de mindenféle színben lehet kapni.
Felragasztom a szalvétát a helyére, és ebből a pasztából egy kicsit egy rongyra teszek, és felviszem a képre. Elmaszatolom a ronggyal, majd a rongy tiszta felületével visszatörlöm. Az OSB lapnál, vagy bármi egyenletlen felületnél azért jó, mert a patina megragad az egyenletlenségeken, bentmarad a résekben, így kiemeli azokat.
Ha az egész felvitt felületet visszatörlöm, akkor barnás árnyalatú lesz a kép.
Ha többet viszek fel, és nem törlöm vissza, akkor ott sötétbarna lesz, mint itt a kereten, fedőként viselkedik.
Lehet "foltozni" is, akkor csak itt-ott teszem fel, és törlöm vissza.
Úgy is lehet vele játszani, hogy a kép közepe felé haladva egyre többet szedek vissza, így kívül kap egy sötétebb elmosódott kontúr nélküli színezetet.
Én ezzel szoktam kiemelni a szalvéta gyűrődéseit is.
Óvatosan kell bánni vele, mert mindenképpen elszínezi a szalvétát.
Célszerű kisebb részen dolgozni vele, mert ugyan ez nehezen szárad, de igazán csak kis részeket kezelve lesz egyenletes az összkép.
Célszerű dec.rag fedőragasztás után kezdeni a felvitelét, mert pl. tap.rag esetén nem lehet rendesen visszaszedni, hiszen egy sima papírfelületről sem lehet leszedni a rávitt festékréteget, míg a dec.raggal ragasztott kép már vízzáróvá tette a szalvétát. Tapragos képet is lehet vele kenni, de akkor nagyon kevés, és már eleve elmaszatolt festékes ronggyal kell felvinni a patinát.
Van, hogy csak a keretet kenem össze vele, a motívumot nem. Jól lehet vele hibákat korrigálni, itt pl. a kereten belül a szalvéta kisebb volt, mint a belső méret, egy jó adag, befele halványuló kencézéssel ezt el lehetett rejteni.
A fenti képeken csak sötétbarna patinát használtam, festéket nem.
Másik felhasználása az, amikor az egymáson repedő lakkrétegeken keletkezett repedéseket ezzel emelik ki. Ott fel kell vinni az első lakkot, majd rá a másikat, az megreped, és a repedéseket úgy teszik láthatóvá, hogy a patinát felviszik, belepaszálva a repedésekbe, majd visszatörlik a teljes felületről, de a repedésekben bennemarad. Nekem ilyen kétkomponensű repesztőm nincsen.
Patinából van vizes bázisú, és oldószeres is, nekem a vizes van. Mielőtt veszel, próbáld ki az otthon fellelhető cipőkrémet,(az enyém Bagarol), azzal is meg tudod nézni, hogy hogyan mutat ez az életben.
Teljes száradás után az egész képet át kell kenni hígított dec.raggal, vagy jobbaknak(Kép) vizes lakkal, hogy a fény egyenletesen törjön meg rajta.
Én nagyon szeretem. Veszek majd fehéret is, akkor olyan "meszesre kopott" lesz a kép. Eddig azt csak festékkel csináltam, de az mindenképpen macerásabb, és nem is olyan szép.
Kérdés?Kép

Csi
csii

Ilke!
Papírboltban is lehet kapni papírmasé-port. Nekem van itthon bekeverve tapétaragasztó, azzal öntöttem föl a port, annyit tettem bele, amennyivel képlékeny masszát kaptam. Ez olyasmi lesz, mint a gyurma. Felpakolod a helyére, azaz keretet formálsz belőle, a felületét megragyásítod (szép szóKép) és hagyod jóóó sokáig száradni. A végén úgy jársz el vele, mint minden más kerettel.
Én csináltam már kreppapírból csak keményítővel, turmixoltam, (szép zöld lett a turmixom), az is jó, csak ne legyen híg.
Be lehet áztatni tojástartót is, az könnyebben összeomlik.

Szóljatok rám, velem tele a topikKép
Csi
csii

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?