Új privát üzeneted érkezett!

Szegény Csi!!!!

Jucus
20170114224602

Na, persze. Mindenki szutyorog, hogy nincsen ideje, bezzeg most szépen alszotok, mi?!Kép

Jucus!
Kép
csii

Csi Drágám,
na most nézd, milyen korán keltem, hogy időt nyerjek Kép; aztán ahelyett, hogy tennék-vennék, itt ülök a gép előtt és Téged sajnállak Kép
Valóban sajnállak ám, mert szerintem a fogorvos a világon a legnagyobb szadista, én nem is tudom, jó érzésű emberek miért tűrik meg őket a Földön Kép

Olyat találtam ki a fa-szeletekre, hogy: van madaras (pl fácános Kép) SZm, úgy vágom ki, hogy egy kör közepén csücsüljön a madár, így ragasztom rá a fára, a lába alá kap egy valódi gallyból valódi gallyat Kép, így kissé olyan hatása lenne, mintha bekukkantottunk volna egy oduba -jó, tudom, az odúban nem ül egy ágon egy átlagos madár; de ez fogKép.
Alulra kap két kampót becsavarozva, és akkor még kulcstartó-funkciót is ellát -kész az (egyik) ajándék.

Méledet megkaptam, és azt hiszem, értem, miről beszélsz Kép

Zsuzsa,
én is csak csendben írok, nehogy felébredj Kép
Köszi, remélem, megtalálod. De mondd csak, csomagom még nem érkezett meg? Kép Ne keseríts el!
Repesztés: lehet, hogy mire felébredsz, mégis jó leszKép; találkoztam én már olyan repesztéssel, ami az éjszaka leple alatt tovább dolgozott! Kép

Anyapoc,
mostanában nem látunk Tőled semmit... Ennyire leköt a suli? Kép

Sofka,
gyermeknek van már repesztés-sikerélménye? Kép

Na összeszedem magam, megyek a dógomra.

Szép napot a Szakkörnek:
Jamina
jamina

Jó reggeltKép!
Az éjszaka befejeztem egy rakat gömböt, és felragasztottam a másik adagra a szalvétát. Brrr.

Köszönöm mindenkinek a hangos sajnálkozást, megkímélek mindenkit attól, hogy elmeséljem, miként törött ki egy darab az álkapocs-csontombólKép Még csak papíron tudok vigyorogniKépKép

Dodus!
Jó az ilyen apaKép. Legalább elnézőbb a mocsokkal is, amit ez az egész okoz...
Igen, majd lesz bóti fogamKép

Jamika!
Majd megpróbálok érthetőbben fogalmazniKép
Jó ötlet a csere-album! Gondolom, majd csak jövőre lesz belőle valami...
Faszeletek--Ja kérem, így könnyű!!!
Ha nekilátsz, akkor arra készülj fel, hogy ez még szét fog csattanni. A kérget sztem most szedd le róla, mert akkor megmunkálás után nem fog onnan kikandikálni a nyers fának a színe. Jártam úgy, hogy szépen pácolt faszeletről megmunkálás után jött le a stabilnak látszó kéreg, és ott jó randa lett a fa. Persze pácolni ugyanolyanra már nem lehetett a szélét...
Ne csiszoltasd tökéletesre. Sztem sokkal szebb, ami csak szálkamentes, de recés, mert azon jobban lesz festett hatású a kép.
Én legutóbb egy estére a kazán tetején hagytam, így másnap már jól láttam, hogy hol fog szétrepedni a szelet, így az is a kép részévé vált.(provokált repedésKép...)
Mielőtt ragasztani kezdesz egy művet, tegyél rá ragacsot valahova. Lehet, hogy meg fogsz lepődni, milyen színre vált a nyers fa a ragacs hatására. Nekem volt olyan, ami neonzöld lettKép
Sztem nem szép a festék a szeleten. Én vagy pácolok, vagy nagyon felvizett akrillal festem be, akkor természetesebbnek hat az egész. Legszebbek rá az őszi színek, azok mennek a kacsáidhoz is. A szalvéta alatt is pácolj, nem baj, he nem lesz nagyon határozott a motívum, ez egy más műfajKép A ragasztás után én már nem festek rá semmivel, viszont az egészet áthúzom a ragasztóvan, mert így az egész egyenletlen felületen egységesen fog megtörni a fény->mintha festve lenneKép Ezekre elég egy kitépett darab a szalvétából, nem kell beborítani az egészet. Nem is lehet, mert ezek a fránya szeletek tuti, hogy valahol kilógnak a szalvéta alólKép
Ha lehet, akkor olyat is szeleteltess, ami korhadt, vagy vágass olyat, ahol elágazik a fa törzse. Gyökér is jó lenne, de abba belepusztul a fűrészgépKép
Az Oktogonon egy tükörre csiszolt falap, igaz kéreggel, és tökéletes formával kb. kilencszáz forint....Ennek gondolom, most örülszKép

Én is megyek a dógomra, gyerekeim szétszedik a lakástKép

Szép napot!
Csi
csii

Az intersparban a dekor részen láttam nagyon szép szalvétákat kutyásat meg tök jó maciksokat.
Igaz 350 Ft6db de nagyon aranyosak voltak.

Ági
Névtelen

350Ft/csomag (nem 6 db) elírtam

Á.
Névtelen

Halihó!

Tettem fel képeket a képtárba, de belinkelni sajna nem tudom Kép.

Valaki küldött nekem időt, mertvtegnap 3 képet is csináltam. Nem tudom ki volt, de kösziKép!

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok!

Kicsit offos leszek, de megtenné valaki, hogy az annyira dicsért Mira-féle elpárolgós mézes receptjét elküldi az emilemre?
Előre is köszikeKép

Dodus

Dodus
Kép
Kép
dodus

Ja, és próbáljátok meg a fahéjas gipszet, mert nagyon jó! Nálunk egy képtől az egész lakásban lehetett érezni a fahéj illatát. KépKépKép

Dodus
Kép
Kép
dodus

Dodus!

Elment a mézesrecept. Kép

Magdi
gallainémagdi

Panda!
Én voltam az időküldő!
Háládat leszel szíves szalvéták formájában kifejezni, a címemet majd postázomKép

Dodus!
Olvasd el hozzá a sütési fortélyokat is a Karácsony-kézimunka... topikban Kép

Zsuzsa!
Na, ja...
Közelharc voltKép

Csi
csii

Panda képei:
hattyú
napraforgó
serleg
képkeret
rózsák
rusztikus
epres
katica
duplamackó
macis
rózsás kör
duplakacsa
rózsa

Bocsánat! Az előzőt elrontottam a macistól lefele. Itt már helyesen vannakKép
Csi
Panda

Panda!
Ezek nagyon szépekKép
-Milyen repesztőd van?
-Mi a rusztikus keretén a csík?
-És a napraforgó keretén homok van?

Nagyon-nagyon tetszenekKép
Csi
Névtelen

Csi!
Küldheted a címed, ha másért nem, hát a belinkelésért és a dicsérő szavakért küldök valamit Kép. Bár, Neked annyiféle csodacuccod van, hogy lehet, hogy mind meglesz Kép Kép.
Akkor a válaszok:
-repesztő: Rico Design (két festékréteg közé kell felvinni)
-a rusztikusra cukorspárgát ragasztottam (alig telt bele héhány órába Kép)
-a napraforgó keretén sóder van, csak átszitáltam a gyerek szitáján Kép.

És akkor azt mondd meg nekem, miért nem sikerül rendesen a papírral visszaszedés??? Olyan lesz, mint az epresen, meg a kacsáson, szóval csíkos, és nem szedi le rendesen. Mondjuk, így is tetszik, de nem mindig ilyet akarok. Megvárom, míg az alsó réteg teljesen megszárad, csak pici területre teszem fel egyszerre a második réteget, azonnal törlöm, mégsem sikerül Kép. Igaz, tegnap csináltam kettőt ilyen kerettel, direkt így, bár féltem, hátha most nem sikerül elrontanom Kép. Jó, mert olyan, mintha pácolt fa lenne a keret, de néha nem ilyen kell!!! Kár, hogy azokat nem tudom feltenni, de már nincs itt a kölcsön technika Kép.

Panda

panda
Halásztelek

Jamina!
Akkor én is SOS kérdezek.Kép
Meddig tudsz vele várni? Mármint a galambossal? Ugyanis itt múúúúgat egy bocis szalvi a Te nevedre megcímzett borítékban, mert ma jártam arra és eszembe jutottál. Viszont úgy rémlik láttam galambosat. De tényleg csak úgy rémlik. Az tuti, hogy többféle madár volt, s talán az egyik galambos. Ha tudsz várni holnap délig akkor ne fogj hozzá. Én addigra megnézem és képet is küldök róla ha kapok. Aztán ha nem tetszik marad nekem, ha tetszik megy a tehénKép mellé. Ja, kb. reggel 9-ig kellene a válaszod.

K.

KépKép

KépKép
kata007

Kata,
tudok várni holnapig Kép; karácsonyi ajándék lesz, azt meg még akár 24-én is meg tudom csinálni (a hat.naplót már megvettem)
J.
jamina

Panda,
van egy sanda gyanúm, hogy miért nem OLYAN a papírral visszaszedett képed, mind szeretnéd. Mondd csak: gombóccá gyűröd Te azt a papírt? Mert úgy kéneKép Szóval csinálsz egy galacsint, és egyszerre csak egy pontnyi helyen szeded le a festéket, nem pedig végigtörlöd! Bár ez a kopottas kacsás keret kifejezetten jó (és általában: csillagos ötös minden munkádKép); de persze bosszantó, ha nem ilyennek terveztedKép
Úgy látszik, Neked az időhiány nem ártott megKép

Csi,
ó, ha tudom, hogy ilyen bonyolult egy fa-szelet kiképzése, dehogy vágatok! Kép
Már nem kívánságműsor, hogy milyen formájú meg ilyesmi legyen, mert itt csücsülnek 3 napja levágva (csertölgyből valók); de Apika szerint ennek nem fog lejönni a kérge... Remélem, igaza lesz.
Ja, amúgy lesd a postafiókodat, küldem tegnap valamitKép (remélem, a postás most nem rabolják ki felétekKép)

Tegnap csináltam citromlikőrt, karácsonyra pont jó lesz. Nálunk az idén úgy néz ki, hogy a gyerekek kivételével mindenki sk. ajándékot kap (köszönhetően elsősorban a kormány gazdasági és mezőgazdasági politikájának Kép).
Lesz: citromlikőr, óra (falap dekupálva, bele óraszerkezet kb. 500 Ft-ért), dekup tálca, dekup fali kulcstartó, dekup felírótábla (ehhez olajfesték már beszerzés alatt); dekup fadoboz, dekup határidőnapló, dekup receptes füzet (barátnőm baromira nem tud főzni, neki vettem egy keményfedelű füzetet, ebbe írok néhány igazán egyszerű receptet, amit aztán ő folytathat magának).

Na jó, gyerünk mosogatni (fújfúj-munkaKép)

Jó reggelt az ébredőknek:
Jamika
jamina

Jamina!
Persze, hogy összegyűröm a papírt Kép! Tényleg csak pici helyen szedtem le a festéket, nem töröltem végig, mégis ilyen lett. Aztán mérgemben jól befestettem az egészet, és megcsináltam így Kép! De majd még próbálkozom Kép.

Én is sokaknak házi gyártmányú ajándékot adok. Lesz sok-sok dekup kép, narancsdzsem, narancslikőr, óra (ez nem SZ-s, hanem befestettem a faalapot kőhatású festékkel, és kis, feketére festett kavicsokat tettem fel számnak). Hol vetted az óraszerkezetet 500 Ft-ért???? Én 1200-ért vettem mutatókkal együtt, és örültem, hogy milyen olcsó volt Kép. Tennél fel képet a SZ-s óráról, ha már készen van? Én is így akartam eredetileg, de egy srác kapja, és nem találtam elég "férfias" SZ-t, így maradt a festék Kép.

Panda

panda
Halásztelek

Jamina,
leírnád nekem a házi citromlikőr receptjét?
Vagy megvan valamelyik topicban?

Köszi, Panni
panó

Panda,
hát akkor megállt a tudományom Kép
Óraszerkezet: Apika egyik haverja órás. Ő hoz nekem ennyiért. Újabb dolog, amit tilosKép hobbiboltban venni!
Oké, ha megcsináltam, lefotózom, bár szvsz az csak hétfőn lesz.
Férfinak óra: gondolkoztam rajta, hogy volt CD-s óra ötlete régebben vkinek. Az például nagyon férfias Kép

Panó,
plágium Stahl kisasszonytól:

Citromlikőr
Hozzávalók:

10 citrom
2 zöldcitrom
1,5 liter vodka
1, 5 kg cukor
1, 5 kg víz

Elkészítés:

1o szépen fejlett, alaposan megmosott és papírtörlővel megszárítgatott citromot és 2 hasonló tisztítókúrán átesett zöldcitromot a krumplihámozó-késemmel vékonyan megpucolok.
Aztán a sárga és zöld vékonyságokat beleszórom egy nagy befőttes üvegbe, rájuk öntök 1.5 liter olcsóbb vodkát, majd kb. 1 hétig hagyom állni az egészet. Ezalatt az idő alatt megtörténik a csoda: az illatos héjdarabkákból minden finom aroma és csodálatos színanyag beleoldódik az eredetileg semleges ízű, unalmasan átlátszó alkoholba. Aztán amikor épp van egy kis időm, akkor leszűröm a citromos vodkát és 1.5 kiló cukorból 1.5 liter vízzel összemelegített, de már langyosra hűlt sziruppal összekeverem.
A kész citromlikőrt – úgy 4 liternyi lesz belőle – tölcséren át szépséges üvegekbe töltöm, a palackokra egy-egy csinos masnit kötök és ajándékképpen magamtól magamnak, a legkisebb üveget mindig félreteszem. Mélyhűtőből elővarázsolt, zúzmarás poharakba töltve mennyei igazán!

Mondjuk nekem csak 0,5 literből készül, de így is lesz belőle 1,5 l; annyira meg nem egy alkesz a családom Kép

Majd holnap még mesélek, most megyek gyerekeket fürdetni.

Pá:
Jamina
jamina

Panda!
Nem értem, mi a gond a visszaszedett kerettelKép. Ez minden alkalommal más és más hatást eredményez, így nem értem, mire mondod, hogy "nem sikerül rendesen". Talán annyi, hogy ha hígabb a festék, akkor esetleg többet lehet leszedni. De nemtom... Így jó, ahogy van!Kép

Jamika!
Csertölgy...aha. Nekem olyan nincsen. A nyár viszont szép zöld lettKép

Tegnap fél kilencig voltam a fogdokinálKép Kimosta a sebemet, és rakott bele gyógyszert. Bár szerintem egy kávéscsésze volt, legalábbis úgy éreztem... ezt, meg ezt megkapták liba helyettKép.

Ééés, éjszaka(hajnalban) végre elkészültek a gömbjeimKépKépKép Már csak a gipszeket kell kifesteniKép Az olyan nemszeretem munka. Begyorsítottam, most nagyon híg gyöngyházas temperával áthúzom, majd ezüst, vagy bronz temperával kiemelem a domborulatokat úgy, hogy az ujjamra teszek némi festéket. Nem olyan szép, de kétségtelen, hogy a legjhaladósabb megoldás.

Tegnap vettem új IHR-eket, véégre semmi karácsonyi mintaKép Már kezdem unni.

Szép napot!
Csi
csii

Jamina! Kata007 üzeni, hogy sajnos nem kapott galambos szalvétát.

Dodus

Dodus
Kép
Kép
dodus

Sziasztok!

Jaj, sajna mostanában nem érek rá olvasni benneteket. Nagyban gyártom a karácsonyi kreatív ajándékokat + kitört az egész családon a nátha...

Azért majd igyekszem utánatok olvasni, mert most csak annyit látok, hogy mindenki fogorvoshoz jár, és citromlikőrt iszik... Kép Kép Kép

Ja, és nehogy elfelejtsem, a legfontosabb:
Üvegtörő Jamina!
Tegnap megkaptam a szalvétákat, köszönöm szépen!

Gyöngyöske!
A te csomagod is megjött a múlt héten, neked is köszönöm!

Majd még bekukkantok,
Üdv. Ildikó
ildikó

Panda!
Nagyon szépek a képeid!Kép Kép Kép
Nem értem, miért szerénykedsz!

Ildikó
ildikó

Sziasztok!

Olyan széepkete csináltatokmegint,hogy lassan már csak irigykedni járok ide...KépKépKépKép

Dodus!

Megjött a csomag,köszönöm!
És csak kettő ismerős volt, a tobbi mind vadi őjKép!Még egyszer köszönöm és VISZONT KÍVÁNOM!Kép

Jamina

Jajj,de édi vagy, hogy hiányolsz...vagyis a munkáimat!Itt őrültek háza van és most minden ,mást csinálok,csak nem szalvétázokKép.Egyébként rákaptam a só-liszt gyurmára,de azzal ide nem tudok jönniKép.Na meg az elmaradt születésnapi ajándékokat pótolgatom...És vágyom egy nagy csomag nikecell álmennyezetre,de nem kapok..Kép

Pussz,Anyapoc

anyapoc

Zsuzsa,
köszi, megkaptam Kép, örültem a ráadásnak nagyon!Kép

Dodus,
Katának üzenem, hogy semmi baj Kép

Majd később még jövök, de már megint mézest sütök...
Jamika
jamina

Sziasztok!

Dodus!
Köszi, hogy átadtad az üzenetem!Kép

Jamina!
Szóval nem kaptam galambosat. Amire emlékeztem az nem galamb volt, hanem másféle szárnyas állat.Kép Volt galamb, koktélszalvétán. Egy fehér galambpár tartott a csőrében egy karikagyűrűt. Szvsz. ez nem igazán az apósod határidőnaplójára való, úgyhogy nem is vettem belőle. A bocisat viszont feladtam.Kép
Mézest sütsz? Ne is emlegesd!Kép Én dupla adagot sütöttem, de már alig van belőle és hol van még karácsony...Kép

Panda!
Csodálatosak a képeid! Csak ámulok, hogy milyen szépeket alkottál. A vadkacsás valami csodálatos. Abból a katicásodból nincs véletlenül egy fölösleges?Kép

Csí!
Tudom marhára unod már a témát, de a szájberendezésedKép jobban van már? Sajna együttérzek veled, én most rakattam rendbe az enyémet és már marhára untam a fogorvost.Kép Persze nekem ennyire nem volt komoly mint neked, mert csak levetettem a régi koronát és újat rakattam fel, de nekem ez is sok volt.

K.

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!
Ha kifelejttem a kampót, utólag valamivel fel lehet tenni a falra s képet?
Andi
Névtelen

Zsuzsa!

Előre is köszönöm és nagyon várom a SZ-at,majd kicsavarom a postás kezéből,hogy biztos megkapjam!(csak vicc volt)Jó munkát!

Kata,Csi!

Van tuti fogdoktorotok Budapesten?Nekem is kell mennem de nagyon nemakaródzik!Hátha kedvet csináltok!

Jucus
20170114224602

Jucus!

Most már megkaptam a hópelyheket, köszönöm szépen. Mivel hálálhatom meg?

Panda!

Nagyon jók a képeid, és neked nincs időd? Én is szeretnék enyi nincsidőt, én tényleg nem haladok semmivel. Kép

Magdi
gallainémagdi

Jamina!

Köszi a receptet! Úgy látom akkor karácyonyig már ezzel nem leszek kész, de még szilveszterre csinálhatok.

Panni
panó

Rutinos szalvétázó lányok!

Tanácsot kérnék tőletek: szerintetek papír fényképkeret (teljesen natúr) szalvétázható?

Le kell kenni az egész felületet vagy elég csak a minta helyén lévőt?

Köszönettel:
Enci
enci

Ilyen sem volt még. Tegnap a dedekkel aludtam elKép.Most persze nem győzök kapkodni, mrt kellett volna az éjszaka...
Fogsorom rendben, köszönöm. Csak a fiam nem érti, hogy minek kellett kidobni a szemetesbe a fogamat. Azóta viszont még lelkesebben mos fogat, és mindenkinek elmondja, hogy anyának azért fájt a foga, mert nem mosta rendesenKép Azt is mondta, nem baj, majd kinő. Anya, a cápaKépKépKép

Jamika!

Megmondom őszintén, nem emlékszem, hogy valaha is láttam volna galambos szalvétát...Vagy csak nem figyeltem...
Nálunk karácsonyra házi készítésű pálinka leszKép

Andi!
ha könnyű a kereted, akkor hátulra valami stabil ragasztóval feltehetsz madzagot, teljes száradás után szerintem megtart. Ki is lehet fúrni a gipszet vékony fúróval, de ez rizikós, mert eltörhet. Kész képnél nem próbálnám ki.

Enci!
Szalvétázható a papírkeret is. Először kend be a minta helyét, majd a szalvéta felragasztásakor kend át az egész felületet, akkor egyenletesen fog megtörni rajta a fény, nem csak a motívum felületén.

Jucus!
majd előkeresem a pesti fogdoki telefonszámát.

A minap elővettem a lakkhengeremet, az is gyorsít, alsó réteg felvitele gyorsabb, és hipp-hopp le lehet kenni vele a kész képet is. Kicsit durva, hogy már hónapok óta csevegek a karácsonyi topikban is, de még most sem tartok sehol...Úgyhogy megyek is...

Csi
csii

SEGÍÍÍTSÉÉÉG!
Lányok!
Ezek a hó-spray-k valóban lemoshatóak később? És ha kívülrőlről fújom az ablakra, akkor is lemosható lesz? Ha belül lenne, akkor lemaszatolnák a gyerekekKép
Csi
Névtelen

El sem hiszem, van pár szabad percemKép
Már szerda óta meg akarom írni a SZs élményeimet, de mindig csak rövid bejelentkezésekre futotta az időmből. Akkor mostKép:

Biztosan Felétek is árulnak ilyen-olyan boltokban dekupált képeket. Áruk tök változó, lehet kapni a környéken már 350-ért, de 890-ért is egy egyszerű 1/4-es képet. A minap viszont 790-ért olyan csúnyát láttamKép; tökre látszott rajta, hogy ez csak egy hányavetin odaragasztott SZ, semmi festmény-illúzió nem volt benne, a széle cikk-cakkos; szóval kritikán aluli volt... Nem tudom, hogy van képe valakinek ilyen munkát kiadni a kezéből, ráadásul árusításra -persze az is h*lye, aki ilyet megvesz.

A kedvenc kirakatom előtt (tudjátok, ahonnan azt a sok jó ötletet szoktam összelopkodni a kereteket illetően) szokás szerint megálltam, de most be is mentem -konyhafelszerelési bolt. Mondom az eladónőnek, hogy milyen remek képek, mennyire tetszenek nekem stb., mire a nő: én csinálom őket. És ennyi. Értitek Ti ezt? Ha én találkozom valakivel, aki szemmel láthatóan élénken érdeklődik a munkáim iránt, hát minimum hosszú kiselőadásba bocsájtkozom a témával kapcsolatban! De ez a nő nem. Nem is vettem semmit (pedig volt fa tálcája, amit kerestem). Utálom a hűvös eladókat...

Nyílt Esztergomban egy új kreatívos bolt. Haaaaaaatalmas az árukészlete, van benne minden, mi szem-szájnak ingere, jórészt Kreatív Hobbys cuccok. De mindenre rátesz még pluszban, a katalógushoz képest mondjuk olyan 200-300 Ft-tal több egy fatálcaKép Viszont itt láttam először nagy SZt: 40x40 cm-es (52Ft). Egyet vettem, tájképes, valamire csak jó lesz Kép

Csi,
hóspray nekem is gyanúsKép. Vettem egy flakonnal, de semmire sem használtam. Fölösleges pénzkidobás volt részemrőlKép
Mondd, nem kaptad meg a csomagomat?Kép Nem szeretném, ha ellopná a postás!

Mézes egyre finomabbKép. Ti nem úgy vagytok vele, hogy minden újabb kisütött adag egyre jobban sikerül?Kép

No, leánykák, ennyi szabadidőt engedélyeztem magamnak, irány a háztartási munka frontja!

Szorgalmas Jamina
jamina

40X40-es??? Jamina, muti már meg!!!
Ami nekem a maximum volt, az a 30x30. És a rondó. de az más tészta.
Apropó, tészta: vettem dobozokat, de abba háromnegyednyi adag fér bele, annyit meg nem fogok lesütni....
Mondtam már, hogy úúútálom a tapragot? Ma összekentem egy rahedli nagy képet, és erre nem lehet vasalni...egyszerűen nem ragad oda a taprag miatt. Ilyen mennyiségű dekop.ragom meg nincsenKép
ÁÁÁááá...
Csi
Névtelen

Csi,
keversz valamitKép
A normál méretű SZ 33x33-as -a kiterített SZt kell nézni! tehát úgy értendő a 40x40-esKép

Csomagkérdésben még mindig nem válaszoltálKép
J.
jamina

Azért nem válaszoltam, mert feledékeny vagyokKép
Nem néztem meg a pf-otKép. Talán hétfőn be tudok menni.
Vegyük át mégegyszer ezt a szalvétát...
Igen, elírtam a nagy méretet, mert az persze 33x33...A normál szalvéta egy negyede 16.5x16.5 cm. Ha a motívum ezen egész, akkor azt kiterítve ragasztom fel ugyibár, akkor azt 33x33-as falapra teszem, például. Amit Te láttál, az kiterítve 40x40? Mert ilyen nagyot még nem láttamKépÉs mivel nem láttam, nincs is nekem, így adódik, hogy nyomban szereznem kell egyetKép
Ezért mondtam, hogy mutasd meg, de iziben, mert jó nagy luk lesz(van) az oldalamonKép

Csi, akit furdal a kíváncsiság, de nagyonKép
Névtelen

CSi!
Nagyon köszönöm a segítséget, éjszaka nekiveselkedem.

AKinek még aktuális a sütisdoboz: Ma a Campona Tescoban vettem négyszögletes karácsonyi bádogdobozt,amibe - szerintem - elkészíthető mennyiségű mézes fér. (469 ft)

Sziasztok,
Enci
Enci

Csi!

Gyönyörűségesek!!!!!!!!!!!!!!

Zsuzsa!

Szombaton ideértek a szalvéták!

Köszi:Jucus
20170114224602

Csi,
nagyon jokKép Enyem is mar kivagva nagyjabol, de most még kaptam otleteket. Erdekes, sok egyforma szalvetank vanKép
Mivel festetted a hatteret, golyoval? Ha igen, mivel? Es a sotet szinunel: gondolom, eloszor ahol kell, ott vilagossal. Utana ha ramentel a sotettel, nem fedte mar le nagyon?

-Afonya

ui: en is megyek mezesedniKép
afonya

Kata,
megneztem am kozben, de nekem /mar?/ nincs katicas szalvetam.

-Afonya
Névtelen

Naná, hogy egy vacak mézest sem sikerült még sütnöm. Most érzem azt, hogy kezdenek összecsapni a fejem fölött a hullámok.

Áfonya!
Szerettem volna golyóval, de nem találtam olyan nehezet(pl.üveg)itthon, ami el tudta volna taszigálni maga előtt a festéket.
Amikor még sok időm volt, akkor szépen kifestegettem belülről a pirosat pirosra, a zöldet zöldre, stb, majd jöhetett a háttérszín. A nyócvanadiknál már csak jó sűrű fehérrel festettem ki az egész motívumot, igaz, nem lett annyira hangsúlyos, de elmegy. Tu.képp olyan lett, mint amikor fehér alapra szalvétázok. A végén már diszperzitet használtam, az is fedett annyira, hogy a legsötétebb szín, a metálkék se üssön át rajta.
Szivaccsal vittem fel pacsmagolva a festéket. Nem fed elsőre, legalább kétszer kellett átmenni rajta, de a végeredmény egész szép, azaz egyenletesen pöttyös, de csak a "metálos" háttereknél látszik, a sima festéknél nem.
Vékony rétegben a gomb peremét is érdemes áthúzni, mert akkor illesztés után nem lesz "lukas".
Nem vettem akrilból fémes festéket, diszperzitbe kevertem ezüstöt, az is szépen feltapad, a kék meg kék akril+ezüst. Az aranyat-bronzot hiába kevertem, az eredmény nem lett nagyon szép, az van a folytatásos gömbön is, amikor az egyik felén a télapó van, a másikon meg az ő szánja. Az inkább sima mályva, mint fémes hatású festékKép.
Sok festéket felvesznek, célszerű nagyobb adagot bekeverni, mert ha elfogy, akkor a következő rétegnél el fog ütni a második réteg, a két keverés miatt. Egy csomót rontottam el így, bár a fán nem fog látszani, de én látom, hogy elütKép
A maradék diszperzit+ezüst keverékét jóóól felhígítottam, azzal kentem át a kiöntött gipszeket, így az sem megy kárba.
Még valami: mielőtt nekimennél a második festégréteggel, rakd össze a golyót, mert ha nem világít át rajta a fény, van, hogy egy réteg is bőven megteszi...

Akkor MOST kezdek a mézeshezKép

Csi
csii

Mar par darabot demoztam multkor, tudod, a nagyot is. En mar elsore is csak feherrel mentem at rajta, lustasag foreverKépKép
Golyo: dezodor golyoja jo szerinted?

-Afonya
Névtelen

Mezest meg Apa bevallalta, marmint az osszegyurast. En meg addig el naptarat nyomtatni es hazajovetel utan sutes. Hat en is itt tartok, csak hogy biztassalakKép

-Afonya
Névtelen

Naná, hogy nincs mézesemKép
Apa nálunk a gyerekek altatását vállalta be, ez azt jelenti, hogy ő aludt, a dedek meg rajta snapszeroztakKép
Deo-golyó--az bisztos elviszi a festéket. Nekem eszembe sem jutottKép. Így utólag már mindegy. Én vettem lamettákat is a biztonság kedvéért, hogy ha nem tudom befelyezni a gombokat akkor azt teszek bele. Gombom van, tiszta ablakom is, de semmi egyebemKép
Ja, van még kész képem, mind ajándékba. Nem tévedtem nagyot a patina cipőpasztával való helyettesítésével. A Bagarol emulziós cipőkrémKép Most azzal patináztam, tökéletesen működikKép

MOST megint elmegyek sütni...

Csi, a hazudós
csii

Mondom, hogy hazudós...
Ezen látszik a jobb oldali gombon egy jóóó nagy luk, a házikótól balra, a napocska alatt.... Na, ilyen az, amikor újrakevertem a színt, azaz próbáltam...
Csi(sosem lesz mézesemKép)
Névtelen

<center>Kép</center>

<center><font color="119911"><font size="+1">Csillagszóró szórja fényét,
kíván melegséget, békét.
Angyalka száll házad felett,
átadni egy üzenetet:
Nagyon Békés Ünnepeket!</font></font>
</center>

<center>bigacsiga Kata

Kép</center>

bigacsiga