Jó reggelt
!
Az éjszaka befejeztem egy rakat gömböt, és felragasztottam a másik adagra a szalvétát. Brrr.
Köszönöm mindenkinek a hangos sajnálkozást, megkímélek mindenkit attól, hogy elmeséljem, miként törött ki egy darab az álkapocs-csontomból
Még csak papíron tudok vigyorogni
Dodus!
Jó az ilyen apa
. Legalább elnézőbb a mocsokkal is, amit ez az egész okoz...
Igen, majd lesz bóti fogam
Jamika!
Majd megpróbálok érthetőbben fogalmazni
Jó ötlet a csere-album! Gondolom, majd csak jövőre lesz belőle valami...
Faszeletek--Ja kérem, így könnyű!!!
Ha nekilátsz, akkor arra készülj fel, hogy ez még szét fog csattanni. A kérget sztem most szedd le róla, mert akkor megmunkálás után nem fog onnan kikandikálni a nyers fának a színe. Jártam úgy, hogy szépen pácolt faszeletről megmunkálás után jött le a stabilnak látszó kéreg, és ott jó randa lett a fa. Persze pácolni ugyanolyanra már nem lehetett a szélét...
Ne csiszoltasd tökéletesre. Sztem sokkal szebb, ami csak szálkamentes, de recés, mert azon jobban lesz festett hatású a kép.
Én legutóbb egy estére a kazán tetején hagytam, így másnap már jól láttam, hogy hol fog szétrepedni a szelet, így az is a kép részévé vált.(provokált repedés
...)
Mielőtt ragasztani kezdesz egy művet, tegyél rá ragacsot valahova. Lehet, hogy meg fogsz lepődni, milyen színre vált a nyers fa a ragacs hatására. Nekem volt olyan, ami neonzöld lett
Sztem nem szép a festék a szeleten. Én vagy pácolok, vagy nagyon felvizett akrillal festem be, akkor természetesebbnek hat az egész. Legszebbek rá az őszi színek, azok mennek a kacsáidhoz is. A szalvéta alatt is pácolj, nem baj, he nem lesz nagyon határozott a motívum, ez egy más műfaj
A ragasztás után én már nem festek rá semmivel, viszont az egészet áthúzom a ragasztóvan, mert így az egész egyenletlen felületen egységesen fog megtörni a fény->mintha festve lenne
Ezekre elég egy kitépett darab a szalvétából, nem kell beborítani az egészet. Nem is lehet, mert ezek a fránya szeletek tuti, hogy valahol kilógnak a szalvéta alól
Ha lehet, akkor olyat is szeleteltess, ami korhadt, vagy vágass olyat, ahol elágazik a fa törzse. Gyökér is jó lenne, de abba belepusztul a fűrészgép
Az Oktogonon egy tükörre csiszolt falap, igaz kéreggel, és tökéletes formával kb. kilencszáz forint....Ennek gondolom, most örülsz
Én is megyek a dógomra, gyerekeim szétszedik a lakást
Szép napot!
Csi