Új privát üzeneted érkezett!

Orsi

Lehet, hogy megpróbálom egyszer megdagasztani és úgy betenni. De az is lehet, hogy Míra tud nekem írni valami okosat.Kép

Míra
Kérlek kérdezd meg! Amúgy nekem bejött a kenyérsütõgép. Isteni lekvárt tud fõzni!KépKépKép

Írok még egy thai hamit, amit tegnap megcsináltam és nekünk ízlett, igaz kicsit csipõs. Ha nem szeretitek a nagyon erõset kevesebb zöld Curry paszta kell bele. Csináltam hozzá párolt baby kukoricát egy kis szójaszósszal meglocsolva és krumplipürét. Mondjuk az közel sem thai, de szerintem rizstészta is jó mellé.
Mindent meg tudtál venni?

Fûszeres sertéshús

olaj
500g sertés husi
4 evõkanál piros v. zöld curry paszta (eredetileg piros, de nekem zölddel is jó volt)
2 evõkanál thai halszósz
1 evõk. barnacukor
2 evõk. bazsalikom

Az olajban a husit a curry szósszal addig sütöttem amíg egy kis színt kapott, akkor hozzáadtam a halszószt és a cukrot és addig fõztem amíg majdnem száraz lett. Ekkor hozzátettem a bazsalikomot, sót és borsot és kész is.
A recept szerint fejes saláta levéllel lehet tálalni.

Manócska

Égig érõ paszulyKépKépKép

Lonch
ps.
Megyek ebédelni.Kép
lonchi
 
 


Napocska, köszi, azt hiszem ezt kerestem, bár én mákosan ismertem. Timi
vargat
 
 


Timi

Igen ezt lehet makosan, vagy akar kakao porral es kokusszal is csinalni. En foleg diosan keszitem, vagy ha nincs dio akkor kakaoval.

Napocska
Napocska
 

 
 

SAJTOS SüTI/POGÁCSA

tésztába:

70 dkg liszt
25 dkg margarin
20 dkg vaj
3 db tojás sárgája
5 dkg reszelt sajt
1 pohár tejföl (2 dl)
1 1/2 kávéskanál só

tetejére:
10 dkg rszelt sajt
1 db tojásfehérje
izesítõk diszítõk pl. mák, lenmag, szezámmag, köménymag, pirospaprika(csemege)

A lisztet a margarinnal és a vajjal jól elmorzsoljuk. A többi hozzávalóval tésztát gyúrunk belõle.

Ujjnyi vastagra nyújtjuk a tetejét megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk a reszelt sajttal. Vághatjuk csikokra, kockára vagy szaggathatjuk formára. Sütöbe szép rózsaszínûre sütjük.

A sütés elött egy nappal is meglehet csinálni a tésztát és másnap kisütni de rögtön is kilehet nem muszáj pihentetni.
Én egy picit megszoktam sózni a tetejét is, formára szaggatom és mindegyik forma tetjére mást teszek, lenmag, szezámmag stb...

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Nem tudom az ujabb fajtáknál, hogy van, de pl. az én kenyérsütõgépem kétszer keleszti meg a kenyeret.

Jobb is úgy, sõt a nehéz lisztekbõl készülõ kenyereket (rozsliszt) akár háromszor is lehet keleszteni.

Szép lyukacsos akkor lesz ha a megfelelõ mennyiségü élesztõ benne van. Egy kiló lisztre kell az 5 dkg élesztõ.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


[url=http://pekmester.hu/pekmester/" TARGET="_top]http://pekmester.hu/pekmester/[/url]

[url=http://pekmester.hu/pekmester/200104/rozskenyer.htm" TARGET="_top]http://pekmester.hu/pekmester/200104/rozskenyer.htm[/url]

Funai sütõre receptek
[url=http://e-iroda.titasz.hu/ugyfelsz/musz_taj/keszulekek/kenyersuto.htm" TARGET="_top]http://e-iroda.titasz.hu/ugyfelsz/musz_taj/keszulekek/kenyersuto.htm[/url]

kenyérreceptek
[url=http://www.vegetarianus.hu/receptek/nagyzsuzsa/kenyer.html" TARGET="_top]http://www.vegetarianus.hu/receptek/nagyzsuzsa/kenyer.html[/url]

KENYÉRSÜTÕ ISKOLA
[url=http://www.profeciak.hu/taplal3.htm" TARGET="_top]http://www.profeciak.hu/taplal3.htm[/url]

KENYÉRFÉLÉK
[url=http://www.profeciak.hu/taplal4.htm" TARGET="_top]http://www.profeciak.hu/taplal4.htm[/url]

KOVÁSZTALAN KENYEREK, POGÁCSÁK, KEKSZEK
[url=http://www.profeciak.hu/taplal6.htm" TARGET="_top]http://www.profeciak.hu/taplal6.htm[/url]

294. Graham-kenyér
[url=http://yikes.exabit.hu/szakacskonyv/szaky295.html" TARGET="_top]http://yikes.exabit.hu/szakacskonyv/szaky295.html[/url]

295. Graham-zsemle
[url=http://yikes.exabit.hu/szakacskonyv/szaky296.html" TARGET="_top]http://yikes.exabit.hu/szakacskonyv/szaky296.html[/url]

Mulan, Krumplis kenyér
[url=http://www.tar.hu/frameset.phtmlpath=/mulan/netszak/recipe/kelt_1.html" TARGET="_top]http://www.tar.hu/frameset.phtmlpath=/mulan/netszak/recipe/kelt_1.html[/url]

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


[url=http://www.kenyersutes.hu" TARGET="_top]http://www.kenyersutes.hu[/url]
oldalon lehet olvasni a "kenyérvarázs termékcsalád"ról.

Szerintem nagyon drága, de fini kenyereket lehet belõle sütni.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Csirkemáj fehérborban

Májat fogyasztani, vastartalma miatt, fontos az emberi szervezet számára. Ezzel a könnyen és gyorsan elkészíthetõ étellel élvezet pótolni esetleges vashiányát is.

Hozzávalók:
40 dkg tisztított csirkemáj
20 dkg gomba
1 kis fej vöröshagyma
1 dl száraz fehérbor
1 dl húsleves
1 babérlevél
olaj
liszt

bors

Elkészítés:
A csirkemájat hosszában vágja szeletekre. Sózott, borsozott lisztbe forgatva olajon pirítsa meg és helyezze egy hõálló tálba. A maradék olajon párolja puhára a szeletelt gombát és tegye a májra. Forralja ki a húslevesben a babérlevelet. Az apróra vágott hagymát is párolja meg az olajon, adja hozzá a bort és a húslevest, majd öntse a májra és gombára. Lefedve a sütõben 15 perc alatt elkészül. Zöldpetrezselyem és rizsköret illik hozzá.

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Orsi!

Köszi szépen. Akkor ki is próbálom így a sütit.

Anikó
Anikó
 


Látom megelõztek a pogácsa recepttel, mivel az enyém is valami nagyon hasonló, le sem írom.

Megosztanám veletek az élesztõvel kikísérletezett ismereteimet. Nem tudom, hogy ti frisset vagy szárítottat használtok, de nekem a szárított, annyira nem jött be. Ma sütõs napom volt, mert kalácsot és kenyeret is sütöttem. Mind a kettõs friss élesztõvel. A múltkor szárítottal csináltam, és az nem kelt meg olyan szépen. Nekem a szárított csak a rozskenyérnél vált be, mert azt úgy szeretjük, ha kicsit tömöttebb (német típusú). Ti melyiket használjátok?

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok, ma voltunk az Auchanban, megnéztem a zöldfûszer kínálatot, hát nagyon silány volt!! Pár szál kókadozott a cserepekben.
Jamie ennek a mennyiségnek szerintem a 10x-ét dobálja bele a kajákba. Amúgy meg 200 Ft körül volt az átlag ár, úgyhogy úgy döntöttem, hogy magokat veszek.

Lilla, köszi az ötletet a tökös-mákos rétes formájában, de nem szeretjük a mákot. :-(


Egy olyan jó sajtospogi receptem van viszont, ami hetekig friss marad (na, ha el nem fogyna) nagyon nagyon jó, és tényleg szuper még 3 naposan is, puha meg minden.

Na majd leírom, kicsit hosszú, most nincs kedvem bepötyögni!


Míra
Míra
 


Barna cukros recepteket keresett valaki, na ebbe pont az kell, és nem "normál".
Amúgy a Stahl J konyhájából ugrasztottam át a receptet.

Jó fõzést!!

MOGYORÓKRÉMES CSIRKE FRISS KORIANDERREL

Hozzávalók:

1 csirkemellfilé
só és frissen õrölt fekete bors
1 evõkanál liszt
2 evõkanál olaj
1 evõkanál vaj
1 csokor újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 darab 6 centis, friss gyömbér
2 evõkanál curry-por
5 evõkanál földimogyorókrém
1 deci víz
1 evõkanál szójaszósz
1 evõkanál barna cukor
1 zöldcitrom
1 csupor friss koriander


Elõször felkockázom jó kétcentisre a bõrétõl megfosztott csirkemellfilét, aztán megsózom, megborsozom és összekeverem egy kanál liszttel, hogy sülés közben ne ragaszkodjanak majd a húskockák annyira egymáshoz.
Aztán serpenyõben felforrósítok kanálnyi olajat kanálnyi vajjal -nem tudom a magyarázatát, miért jó olaj és vaj keverékében sütni a húst, de hogy így izesebb, az biztos- és puhára pirítom benne a csirkedarabkákat.
Elõveszek egy másik serpenyõt és kanálnyi olajon megpárolom benne az apróra vágott újhagymát, aztán hozzákeverem az összezúzott fokhagymát és belereszelem a megpucolt gyömbért is. Utána lehúzom a tûzrõl a serpenyõt és a gyömbéres hagymához keverem a curry-port meg földimogyorókrémet. A mártást felhigítom a vízzel, összekeverem a szójaszósszal és barna cukorral, majd belefacsarom a zöldcitrom levét is.
Visszateszem a mártást a tûzre és néhány perc alatt összeforralom. Végül belekeverem a megpirított csirkekockákat, ezekkel együtt is összerottyantom még az egészet, aztán a mogyorómártásos csirkét megszórom apróra vágott firss korianderzölddel.
Névtelen
 


sziasztok!
en meg minidg nagyon varok sutiket tojas nelkul!
szegeny fiam elege nehez erti, hogy semmi sutit nem ehet, mert mindegyikben van tojas :-(
koszonok mindent
sziasztok
dori
Névtelen
 


Dori
sajnos nem tudok neked segíteni Kép, mert ahogy végignéztem a recepteket mindegyikben találtam tojást...de keresgetek még neked, jó?

Orsi
ps.bár... most jut eszembe a joghurt torta... ismered?? a nagymamám szokta csinálni, de az arányokat nem tudom. Joghurt kell hozzá, tejszín és zselatin... ilyeneket ehet a fiacskád??? holnapra megkérdezem a receptjét.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,
nagyon kedeves vagy, igen tejfeleket ehet. egyenlore csak a tojas tilos, de az nagyon!
varom akkor a recepteket!
megegyszer koszonom
dori
Névtelen
 


Dóri Kép
rájöttem, hogy a rétesekben nincs tojás KépMegnéztem az itthoni rétestészta (kész, elõrecsomagolt) hátulját és abban sincs. Tehát, ha veszel réteslapot, akkor, azt megtöltheted bármivel a fiacskádnak. Nekem a rétesnyújtás annyira nem megy, de elküldök neked egy recepetet, ha van kedved bíbelõdni a tésztával.

Bécsi almás rétes

30 dkg finom liszt
fél dl olaj + a kenéshez
8 dkg vaj + a kenéshez
A töltelékhez:
1,2 kg alma
6 dkg vaj + a kenéshez
12 dkg zsemlemorzsa
10 dkg cukor
1 citrom leve és reszelt héja
1 narancs leve és reszelt héja
8 dkg darált dió
1 mokkáskanál fahéj
6 dkg mazsola
fél dl rum
2,5 dl tejföl




Elõkészítés: A lisztet átszitáljuk. Kézzel vagy robotgéppel összedolgozzuk a lisztet, 1,5 dl langyos vizet, az olajat, kevés sót és a vajat. Cipót formázunk belõle, vékonyan megkenjük olajjal, folpackba csomagoljuk, és langyos helyen legalább 1 órát pihentetjük.
Elkészítés: Meghámozzuk, megmossuk az almát, négybe vágjuk, magházát kiemeljük, és húsát vékony gerezdekre vágjuk. Felforrósítjuk a vajat, és aranybarnára pirítjuk benne a zsemlemorzsát. A morzsa egyharmadát félretesszük. A maradékhoz keverjük az alma egyharmadát, és átforrósítjuk. Hozzákeverjük a cukrot, citrom- és narancslevet, -héjat, a diót, a fahéjat, a mazsolát és a rumot. Ezt a masszát a nyers almához keverjük. Tiszta abrosszal letakarjuk az asztal (kb. 2 m2), és megszórjuk liszttel. A közepére tesszük a tésztát, és nyújtófával kissé ellapítjuk. Ezután lisztes kézzel belülrõl az asztal széle felé haladva, körbe-körbe kinyújtjuk-kihúzzuk a tésztát. Olyan vékony legyen a tészta, hogy ha újságot tennénk alá el tudjuk olvasni. A vajat kissé megmelegítjük (épp csak megolvadjon), és megkenjük vele a tésztát. (Ettõl lesz sütés után ropogós.) A sütõt 220 fokra elõmelegítjük. A félretett morzsával megszórjuk a tésztát, rákenjük aalmás tölteléket, és az asztalterítõ segítségével felgöngyöljük a rétest. Az eredeti bécsi recept szerint felgöngyölés elõtt a tölteléket megkenjük tejföllel. A tepsit megkenjük vajjal, rátesszük a rétes, ezt is megkenjük vajjal, és a sütõ középsõ rácsán kb. 20-30 percig sütjük. Közben meg-megkenjük vajjal. Tálaláskor megszórjuk porcukorral.
forrás: www.mindmegette.hu

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Csigarétes

2 réteslap,
20 dkg darált dió,
5 dkg mazsola,
10 dkg cukor,
10 dkg vaj,
reszelt citromhéj



A vajat felolvasztjuk, a mazsolát meleg vízbe áztatjuk. A réteslapokat olvasztott vajjal megkenjük és egymásra helyezzük. A széleknél 2-2 cm-t kihagyunk, a többi részre egyenletesen elosztjuk a darált diót, a lecsöpögtetett mazsolát, a cukrot és a reszelt citromhéjat. olvasztott vajjal meglocsoljuk és a hosszabb oldalánál fogva feltekerjük, majd csiga alakban összetekerjük. Tepsibe fektetjük, vajjal meglocsoljuk és pirosra sütjük.
forrás: www.mindmegette.hu

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Csokoládéfondü

20 dkg ét tortabevonó,
20 dkg cukor,
2 dl tejszín,
kávéskanálnyi liszt,
6 dkg margarin,
3-4 evõkanál narancslikõr vagy meggylikõr;
a mártogatáshoz banán,
eper,
mandarin,
narancs,
ananász
és meggy,
tetszés szerint piskótaszeletek (babapiskóta).



A mártogatásra szánt gyümölcsöket felkockázzuk, a banánt vastag karikákra vágjuk. A csokoládét hõálló üvegedényben vagy lábasban, forró víz fölött felolvasztjuk. Hozzáadjuk a cukrot, a liszttel elkevert tejszínt, a margarint és egy csipet sót. Öt-hat percig állandó kevergetés mellett fõzzük, vigyázva, nehogy a lobogó víz belemenjen, mert akkor tönkremegy. Ha sûrû, beleöntjük a likõrt és áttesszük a fondütálba. A fondükészlet égõjét alacsony fokozatra állítsuk, különben megég az alja!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Gyümölcsrizs meggyel

25 dkg rizs,
fél liter tej,
2 dl víz,
1 citrom,
20 dkg cukor,
2 dl tejszín,
vaníliás cukor.



A vizet felforraljuk két-három citromkarikával, a karikákat kiszedjük és hozzáadjuk a megmosott rizst és a tejet. Amikor a rizs kezd puhulni, hozzákeverjük a cukrot. A kész tejberizst kihûtjük, közben a tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A kihûlt rizshez keverjük a magozott, lecsurgatott meggyet és a tejszínhabot. Tálkákba, poharakba téve tovább hûthetjük, cukrozott fahéjjal, kakaóporral díszítve tálaljuk.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Könnyû citromkrém

8 dl joghurt,
1 dl tejszín,
1 citrom,
10 dkg porcukor,
1 csapott evõkanál zselatin,
a díszítéshez mentalevél



A joghurt levét leöntjük, majd habverõvel habosra keverjük. Hozzáadjuk a citrom levét és lereszelt héját. A zselatint 1 evõkanál forró vízben feloldjuk, majd a joghurtba keverjük. Végül hozzáadjuk a kemény habbá vert tejszínt is. A citromkrémet poharakba szétosztjuk és szilárdulásig hûtõszekrénybe állítjuk. Mentalevéllel, tortadarával vagy cukorgyöngyökkel díszítve tálaljuk.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Mennyei banán

4 banán,
15 dkg (hazái készítésû) natúr krémsajt (helyette Mascarpone krémet is vehetünk),
1 dl tejföl,
3 dkg vaj,
5 dkg cukor,
fél rúd vanília,
1 teáskanál õrölt fahéj



A krémsajtot kikeverjük a vaníliarúd kikapart belsejével, az õrölt fahéjjal és a cukor felével. A banánokat meghámozzuk, hosszában kettévágjuk és serpenyõben, kevés vajon mindkét oldalon kissé megsütjük. Áttesszük egy tûzálló tálba. Rákenjük a krémsajtot. Leöntjük a maradék cukorral ízesített tejföllel és forró sütõben 10 percig sütjük.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Mézes dióparfé

15 dkg dió,
25 dkg méz,
2,5 dl tej,
2,5 dkg pudingpor (vaníliás),
6dl tejszín



A darált diót, a mézet, a pudingport a tejjel csomómentesre keverjük felfõzzük és kihûtjük. Ezután óvatosan a diós krémhez keverjük a jól lehûtött tejszínbõl készített kemény habot, õzgerinc vagy pudingformákba töltjük és lefagyasztjuk. Az elkészült parfét szeletekre vágjuk és friss gyümölccsel tálaljuk.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Mézes zabpelyhes sütemény

20 dkg teljes kiõrlésû búzaliszt,
10dkg zabpehely,
10 dkg méz,
1 dl olaj,
2,5 dl joghurt,
fahéj,
szegfûszeg,
szerecsendió,
szódabikarbóna



A lisztet, zabpelyhet, mézet, olajat, joghurtot egy keverõtálba tesszük, hozzáadjuk a szódabikarbónát, ízesítjük fahéjjal, egy kevés szerecsendióval, õrölt szegfûszeggel és alaposan összekeverjük. Egy õzgerincformába, amelyet vékonyan kiolajoztunk, és alaposan meghintettük zabpehellyel, beöntjük a tésztát, úgy, hogy középen legyen benne a legkevesebb, a forma széleinél egész tele. Nem túl forró kb. 160 fokos sütõben megsütjük. Fogyaszthatjuk melegen, hidegen egyaránt.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Narancsdesszert

8 evõkanál zabpehely,
2 evõkanál durvára tört dió,
3 dl kefir,
2 narancs,
fél dl narancslé,
2 evõkanál méz,
1 evõkanál narancslikõr (vagy triple sec),
csipet só.



Elõkészítése:
mély tálban a zabpelyhet összekeverem a narancslével, kefirrel, mézzel, dióval, sóval és a narancslikõrrel. Félreteszem. A narancsot forró vízben megmosom, és az egyiknek a héjából egy mokkáskanálnyit lereszelek. (Ügyeljenek arra, hogy a fehér bundából ne kerüljön a desszertbe, mert keserû lesz!) A narancsokat meghámozom.

Elkészítése:
a narancsot gerezdjeire szedem. A díszítéshez néhányat félreteszek, a többit kis kockákra vágom és a reszelt héjjal együtt a mézes keverékhez adom. Befedem és a hûtõszekrényben néhány óráig érlelem. Tálalás elõtt kompótos tálkákba osztom, tetejét a félretett gyümölccsel feldíszítem. Bármilyen más gyümölccsel is nagyon jó. Elõzõ nap is elkészíthetõ.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Dóri Kép
a feltett receptek közül ugyan nem mindegyik sütemény, de legalább édesség. Remélem segíthettem velük... ha lesz megint egy kis idõm, akkor keresek még nektek Kép

jó fõzõcskézést: Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Bigacsiga Kata
Köszi a linkeket, megnézem majd õket hátha találok valamit. De ennyibõl egy biztos bejön.Kép

Kedves Névtelen
Nem gonoszkodni akarok, de nekem a mogyorókrémes csirke nagyon nem jött be. Ezt most csak azért írom le, mert ha valaki szeretné megpróbálni szerintem kevesebb mogyorókrémmel jobb lenne.

Orsi
Nekem nincs tojás gondom, de ennyi finomság láttán azt hiszem holnap meglepem a páromat valamivel.KépKépKép

Tud valaki jó provance-i (bocs ha rosszul írtam) husi receptet?

Lonch
lonchi
 
 


Lonch Kép akkor neked is jó fõzõcskézést, sütögetést Kép
Sajnos a provance-i hús nem is tudom, hogy mit takar, így ebben nem tudok segíteni Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


.... de találtam egy ilyen nevû receptet Kép

Provance-i sertéssült

Hozzávalók 4 személyre: 75 dkg sertéscomb (lehetõleg a dió része), 2 nagy fej vöröshagyma, 3 evõkanál olaj, 2 evõkanál provance-i fûszerkeverék.

Elõkészítése: a húst sóval megszórom, majd forró zsírban minden oldalán hirtelen barnára pirítom. A karikára vágott hagymát mellétéve 1-2 percig együtt sütöm, megszórom a fûszerrel, és 3 dl vizet aláöntök. Fedõ alatt, takaréklángon puhára párolom, majd zsírjára sütöm. 20 perc múlva éles késsel felszeletelem. Sült vagy pirított burgonyával és salátával tálalom.

Kép Kép Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


orsi!!
meg vagyok hatva, nagyon nagyon koszonom! mar holnap megcsinalom valamelyiket, misu biztos boldog lesz!
megegyszer nagyon koszonom!
jo ejszakat
d
Névtelen
 


Orsi
Köszi a villám választ!Kép
Én Belgiumban ettem ilyet igaz csirkébõl, de nagyon finom volt. Jövõ héten csinálom meg valamikor, majd leírom hátha Te is kedvet kapsz.Kép

Lonch
lonchi
 
 


Sziasztok!

Eddig csak olvasgattam a jobbnál jobb reepteket, de most írok is egyet. Elsõsorban DÓRI figyelmébe ajánlom, mert nincs benne tojás.

Lekváros kifli(ke)

50 dkg liszt
1 tejföl (kis pohár)
1 ráma margarin (25dkg)
pici só

Az anyagokat jól összegyúrjuk, majd 12 órára betesszük a hûtõbe.
Mikor kivesszük, picit hagyni kell felpuhulni, majd nagyon-nagyon vékonyra nyújtjuk. Kockára vágjuk, és nem folyós (inkább zselé szeû )lekvárt teszünk bele. A két átlós sarkát ráhajtjuk, majd elõmelegített sütõben egészen halványra sütjük. Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk. (én vaníliás cukorral elkevert porcukrot használtam.)
Lehet bármilyen lekvárt beletenni, de mi inkább valamilyen piros(málna, feketeribizli,szeder,stb) lekvárral szeretjük.
Érdemes kipróbálni, gyorsan megvan, és nagyon fincsi.

Rita
ritasol
 
 


Dori, a dr. Oetkernek van egy olyan könyve hogy torták sütés nélkül. Abban rengeteg recept van, amiben nincs tojás, hisz a legtöbb tortát nem piskótával készíti, vagy ha mégis (mert pl. elõre vásároltat használ fel) akkor is át lehet venni a nem tojásos torta alapot.

Van egy sajtos keksz receptem amibe nem kell tojás. Ilyen "ropik" is érdekelnek?

Gio
Gio
 


Sziasztok!
Köszi mindenkinek a sütirecepteket!
A családom boldog lesz.

***

Bahlava
(tojás nélküli édesség örmény barátaink módra)

1 cs réteslapot szétszedni, és laponként beolajozni.
Rászórni szegfûszeggel fûszerezett darált diót (vagy mandulát, mogyorót, esetleg kakaót), és feltekerni egy hosszabb rúdra (fakanál nyélre).
Forró sütõben gyorsan zsemleszínûre sütni.
4-5 evõkanál mézet 2 evõkanál vízzel összekeverni, és a megsült tésztára ráönteni, majd kb 5 percre vissza a sütõbe.

Kicsit tömény, de finom.

Üdv mindenkinek
Mikoo
mikoo
 
 


kedves gio!
igen erdekel minden!
koszonom
dori
Névtelen
 


Kedves bigacsigakata és Orsi!

Köszönöm a sajtos sülti recepetet, ill. igyekezetet (Orsi)!!!

Apukám sajnos cukorbeteg. A nekik való édességkészítés bizony elég nagy gond. Cukorbetegeknek való édességet is ismertek? Sajnos nincs igazán ötletem, ezért is fordulok hozzátok!
Margit
Margit
 


Margit Kép
milyen cukorbeteg??? Diétázik, vagy inzulinos? mert nem mindegy...
Mindkét csoportnak megfelelõek, ha édesítõszerrel csinálod a sütiket, vagyis inkább olyan könnyedebbeket gyárts, mint a fenti narancsos desszert... amiben kevés a piskóta, inkább túrós, pudingos, joghurtos.

Ja, tartozom a joghurttorta receptjével... holnap hozom.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Joghurttorta I.
Hozzávalók:
1 db 450 g-os joghurt (lehet gyümölcsös is)
1 db 175-180 g-os joghurt
6 evõkanál kristálycukor
3 csomag vanilin cukor
1 csomag (11 g) étkezési zselatin
3 dl habtejszín
1 csomag habfix
2-3 doboz (egyenként 30 dkg-os) fagyasztott pirosribizli
1-2 csomag tortazselé

Elkészítése: A tejszínt elkeverem 1 csomag habfix-szelel és 1 csomag vanilin cukorral, habszifonban habot készítek belõle. Ezután a joghurtokat a kristálycukorral, a maradék vanilin cukorral és a zselatinnal összemelegítem. (Tilos forralni!) Hûlni hagyom. Amikor langyosra hûlt, a tejszínhabot belekeverem, és kivajazott, szívalakú, csatos tortaformába öntöm. Beledobálok 2 doboznyi ribizlit, a tetejét elsimítom. Dermedésig hûtõbe teszem (a folyamat mélyhûtõben meggyorsítható). Ezalatt elkészítem a tortazselét. A megdermedt tortára halmozom a maradék ribilzlit, ráöntöm a tortazselét és hûtõbe teszem.


Joghurtos epertorta

30 dkg eper (fagyasztott),
fél liter epres joghurt,
3 dl féltartós habtejszín,
2 zacskó 6 db-os gofri (készen kapható piskótaszerû tészta),
1 evõkanál porcukor,
25 gramm zselatinpor,
a díszítéshez 1 zacskó gyümölcszselé-por,
1 dl tejszín.

Az epret megmossuk, feldaraboljuk, és félretesszük. A zselatint 1 dl vízben megáztatjuk, majd kis lángon, kevergetve folyósra oldjuk. A joghurtot kissé meglangyosítjuk, és a zselatint belekeverjük. A tejszínbõl a porcukorral habot verünk és a joghurtba beleforgatjuk. Tortaformába tesszük a gofri felét, erre rákenjük a joghurtos krém felét, amit kirakunk az eper felével. Erre ismét gofri kerül, amit a megmaradt krémmel bekenünk, és az epret rárakjuk. A gyümölcsszelét a zacskón lévõ elõírás szerint elkészítjük, és ha már nem meleg, de még nem dermed, ráöntjük a tetejére. Hûtõszekrényben legalább fél napig dermesztjük.

Joghurttorta II.

Hozzávalók:
6 dl natúr joghurt (lehet gyümölcsös is),
5 evõkanál cukor,
1 csomag zselatin,
1,5 dl tejszín,
ízlés szerint gyümölcs (apró darabokra vágva), lehet akármilyen
ízlés szerint vaníliás cukor

Elkészítése: A joghurtot, a cukrot és a zselatint éppen csak a forráspontig felmelegítjük (közben kevergetjük), és hagyjuk kihûlni. Ezután egy nagy edénybe tesszük a tejszínnel és a gyümölcsökkel, és összedolgozzuk. Akkor jó, ha a joghurt átvette a gyümölcs színét. Hûtõbe tesszük (lehet melyhûtõbe is) kb. fél órára, majd kiborítjuk a formatálból. Hidegen fogyasztandó.


forrás: www.mindmegette.hu

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok, a kenyér recept kimondottan kenyérsütõgéphez:

Elõször is fontos, hogy a kenyérsütõbe olyan sorrendbe, ahogy leírom tegyétek bele az összetevõket és ne kevergessetek rajta semmit.

200 ml. víz
15-16 gr. margarin
1 tojás
100-150 gr. szétnyomott fõtt krumpli
1,5 dkg só
1 dkg cukor
360 gr kenyérliszt (ez egy spec liszt, gabona és bioboltokban lehet kapni, nem azonos a normál fehérliszttel !!!!)
60 gr rozsliszt
2-3 kávéskan. korpa (ez nem feltétlen kell, de azt mondják levegõsebbé teszi)
2,5 dkg élesztõ (a normál szétmorzsolva)
+ mindenféle magok ízlés szerint (len, szotyi, tökmag, szezám ...)

A gyors programon van sütve, ami kb. 2 órás program.
Az utolsó kelesztés után de még a sütés elõtt lehet megkenni vízzel, és rászórnimindenféle egyéb magokat ...


Hát ennyi . Jó sütést!!!!!


Ui. a kenyérliszt nagyon fontos, mert ettõl jön fel magasra.

Míra
Míra
 


2003. február 18.

Vetõmagok, szaporító- anyagok, növényvédõszerek, mûtrágyák, tápanyagok, kerti- eszközök, szerszámok, kisgépek, feszerelések kiállítása és vására vetõmagkonferencia és szaktanácsadás 2003. február 18. Szent István Egyetem Gödöllõ központi területén. Tel: 20/9 469-862
Névtelen
 


Napocska
Megsütöttem a diós sütit kakaóval és kókusszal. Gyorsan lefényképeztem és megpróbálom felrakni a profilomba. Nagyon kellett sietnem a fotózással.KépKépKép

Míra
Köszönöm a kenyér receptet ki is fogom próbálni!Kép

Orsi
Te írtad egyszer, hogy kéne egy weboldalt csinálni a recepteknek? Én még nem csináltam ilyet, de ha leírod, hogy kell biztos menni fog. Írhatsz az email címemre is.

Lonch
lonchi
 
 


Kedves Orsi!

Nem inzulinos beteg, de oda kell figyelnie mikor, mibõl, mennyit eszik (számolgat). Nyáron már majdnem inzulinra ítélték, de aztán sikerül akupunktúrával beállítani és nagyon jól beállt - hála Istennek. De tényleg figyelnie kell.
Van még ötleted?
Margit
Margit
 


Sziasztok!

Orsi joghurtos tortáihoz csak annyit ötletként, hogy az elsö változatot is lehet ugy késziteni, hogy piskótatortalapra öntitek a masszát (a tortaformában), de még egyszerübb, ha háztartási kekszet beáztattok langyos, vaniliás cukorral izesitett tejbe, és ezt tesziktek a tortaforma aljára, erre kerül a massza. Jó a gyümölcsös joghurt - azonos tipusu mirelit/konzerv gyümölcs változat (pl. vegyes gyümölcs - erdei gyümölcsös joghurt, konzerv barack - sárgabarackos joghurt).

Margit!

Nemrég kaptam egy muffin receptet, ami cukorbetegeknek is készithetö.
Hozzávalók 10 darabhoz:
16 dkg liszt
2 tojás
10 dkg vaj v. margarin
6 dkg glukonon (vagy ugyanennyi cukor)
1 kis üveg meggybefött (370 ml)
5 dkg étcsoki
1 teaáskanál sütöpor
csipetnyi só
5 cm átméröjü mignonformák (vagy muffinsütöforma, de kapható kicsi aluminium sütöforma, abban is jó)

A puha vajat a glukononnal és a csipetnyi sóval habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Az átszitált lisztet összekeverjük a sütöporral, majd a tojáskrémbe keverjük. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett meggybeföttet és a durvára vágott étcsokit. A formákat megtöltjük és elömelegitett sütöben 200 fokon gáztüzhelynél 3-as fokozat, légkeveréses sütönél 170 fokon) kb. 30 percig sütjük.

Nekem egész jó lett (igaz cukorral csináltam)!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Régen tudtam egy nagyon gyors (és fini) túrófánk receptet. Valami ilyen:

Túró,liszt. pici só, szódabikarbóna...

de se az arányt, se azt hogy kell e valami, nem tudom. Össze kellett keverni, egy viszonylag lágy massza lett belőle, evőkanállal kellett bő forró olajba szaggatni, és pirosra sütni.

Nagyon örülnék, ha valaki tudnáKép

Pusz: kata
LadányiKata (ladán
 


Míra!

Nem megbántani akarlak csak egy kis kiegészítés a kenyérreceptedhez:

Elõször is fontos, hogy a kenyérsütõbe olyan sorrendbe, ahogy leírom tegyétek bele az összetevõket és ne kevergessetek rajta semmit.

Ez csak akkor kell követni ha programozod a gépet és idõre sütöd a kenyeret, ha rögtön akkor bármilyen sorrendbe beleteheted a hozzávalókat.

360 gr kenyérliszt (ez egy spec liszt, gabona és bioboltokban lehet kapni, nem azonos a normál fehérliszttel !!!!)

Semmi speciális nincs benne, csak durvábbra van darálva ill. nincs annyira kiszitálva mint a finom liszt.
A lisztes zacskó oldalán van egy betû ill. szám jelzés ez mutatja a liszt finomságát.

búzalisztek:
graham liszt, teljes kiõrlésû búza liszt
kenyér liszt, BL 80
finom liszt, BL 55
rétesliszt, BL

rozs lisztek:
teljekiõrlésû rozsliszt RL 190
rozs liszt RL 125
rozs liszt RL 90
fehér rozsliszt RL 60

2-3 kávéskan. korpa (ez nem feltétlen kell, de azt mondják levegõsebbé teszi)

A korpa nem teszi levegõsebbé a kenyeret, tömörebbé teszi, ill. ha túl sok nehezíti a kenyeret. pl. graham liszt

A gyors programon van sütve, ami kb. 2 órás program.
Az utolsó kelesztés után de még a sütés elõtt lehet megkenni vízzel, és rászórnimindenféle egyéb magokat ...


Én ezt a fajta receptet nem sütném a gyors programon, mert tojás, kenyérliszt és rozsliszt is van benne. Ezek mind nehezítik a kenyeret ezeknek idõt kell hagyni a kelésre, érésre.
Egy kenyér akkor lesz levegõs, könnyû ha van ideje kelni és az élesztõnek dolgozni.

Ui. a kenyérliszt nagyon fontos, mert ettõl jön fel magasra.

A kenyér nem a kenyér liszttõl jön fel magasra, hanem a megfelelõ mennyiségû élesztõtõl, ill. mennyi idõt hagytunk a kelésre.

Mégegyszer bocsánat a belepofázásért, de mertem azért, mert immár több mint 10 éve magas sütöm a család kenyerét.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Lonch Orulok hogy sikerult es hogy izlet nalatok is a suti.

Bocsanat az ajanlatert. Regebben mi kozosen babanetesek csinaltunk egy oldalt. Jelenleg elsosorba teli, karacsonyi dolgok gyultek ott ossze. Kozbe a lanyok akik a gyujtemenyeket keszitetek nem fertek annyit gepkozelbe. De ha kozuletek van valakinek energiaja es akarcsak wordbe ossyegyyujti egy filebe a recepteket akkor esetleg ezt weblapot lehetne folytatni es en nagyon szivesen felteszem a gyujtemenyeket vagy ha valakinek van lehetosege html formabva gyujteni a dolgokat akar jelsozt is megadom es pakolhatja o is a dolgokat.
Az oldal webcime [url=http://www.otlettar.try.hu" TARGET="_top]http://www.otlettar.try.hu[/url], helyileg meg most eppen nexus szerveren talalhato. De a webcim allando barhova is kerul esetleg az oldal.

Napocska
napocska
 
 


Sziasztok!
Nem voltam pár napig és máris rengeteg receptet írtatok! Fõleg OrsiKép Te aztán termékeny vagy! Reméleem, ez kétszeresen is jó hírKépKép

Egyébként a porélesztõt is elkeverem cukros langyos vízben, így nekem ugyanúgy mûködik, mint a friss.

Lányok, én megcsináltam az általam írt még ki nem próbált banánsüti receptet. Hát, mindenkinek csak ajánlani tudom, gyorsan kész van, nem kell sok minden hozzá, és nagggyon finom! Teával, kávéval zseniális. (Banánsüti II)

NapocskaKép
Jó lenne tényleg, ha össze tudnánk szedni egy csokorba, mert nehéz így visszakeresni, fõleg késõbb, ahogy burjánzik ez a topic.

SashaKép
Majd ha kicsit jobb idõ lesz, teszek egy kis kerülõt a piac felé, és csinálok itt a teraszon egy kis veteményestKép

LillaKép
Nekem a Jamie angolul van meg, és egy csomó összetevõt képtelen vagyok lefordítani, pl. mi az a polenta? Ha valaki tudja árulja már el! Én búzadarára tippelek...

Krissi
krissi
 
 


Hát tudod Bigacsiga Kata ha nekem írtál volna ilyeneket én nagyon megsértõdnék. Valahogy a hangnemed is olyan kioktató és egyébként is mi közöd hozzá hogy ki hogy csinál valamit? Pontosabban miért kritizálod? Semmi hülyeséget nem írt a Míra ha Te másképp csinálod a kenyeret az a Te dolgod. írd le a receptjét, bár lehet hogy megtetted már ...
NA mindegy.

Sasha, pontosan hol van az a piac ahol a fûszernövényeket vetted? vagy csak magokat vettél?

Napocska, nagyon jó ötletnek tartom az összegyûjtést, és szívesen segítek is. Ez hogy mûködik? World-be beírom és ennyi elég is??? Bocsi de nagyon nem vagyok jártas ebben a témában ...


KNóri
Knóri
 


Megint keresek! Van egy kefíres recept, aminek a tetejére bafõtt, vagy friss gyümölcsöt kell tenni. Nagyon egyszerû volt ez is, és nagyon finom. Tudja valaki? Köszi elõre is. Timi
vargat
 
 


A polenta olasz szo, magyarul puliszka. Kukoricadarabol keszitik, sos vizben megfozve (mint a tejbegrizt)

Timea
Névtelen
 


En egz masik Timea vagyok, bocs!
Névtelen
 

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet: