Sziasztok!
Az akvarellben én pont azt szeretem, ahogy szétszalad a festék! Olyan szép, könnyû, levegõs képeket lehet csinálni vele, mint egy álom. A festék önálló életre kel és szabadon kószál szerteszét: sokszor sokkal jobb, mint amit én tudnék csinálni vele! Amúgy meg ha ötvözzük a vizesent a szárazonnal, az a legszebb!
Persze érdemes kikísérletezni, kinek mi a legjobb!
Amit még szintén nagyon szeretek az a pasztell, és az akvarell-ceruza. Az szárazon sima cerka, vizesen meg festék. Szuper, de nagyon drága! Sajna a nagyobbik öcsém kis képzavarral: szintén zenész, és mindig lenyúlja tõlem...
Igen, nekem is át kell hangolódnom. Az lenne a legjobb, ha lenne egy teljes napom, amikor senki nincs körülöttem és akkor mindent bele, se látok (hm) se hallok, csak festek.
Viki, jó neked, hogy nincs ilyen problémád! Használd is ki, és fessél sokat! Nekünk egy idõ múlva meg majd nem kell vennünk sárga festéket...haha. Azt a könyvet meg továbbra is ajánlom! Minden akvarellel kapcsolatos technika, trükk benne van, sok kis gyakorlat formájában, amik végeredménye egy-egy nagyon szép, önállóan is helytálló kis festmény.
Az én fiam másfél múlt. Sokszor vettünk elõ szinescerkákat, de abban a pillanatban, hogy nem nézek oda máris firkál mindenhova ahová tudja hogy nem szabad...
mikoo, a nagyon türelmetlen.