Sziasztok!
Utánanéztem (Bakos Ferenc: Idegen szavak és kifejezések kéziszótára), és tényleg mindig tanul az ember!
Média: a tömegtájékoztatási eszközök (sajtó, rádió, televízió), egyes számban: MÉDIUM !!!
Médium: 1. a spiritiszták elképzelése szerint az emberi és a szellemi világ között közvetítõ személy 2. szuggerálhazó, hipnotizálható egyén 3. valamilyen (kellemetlen) tevékenység szenvedõ alanya 4. tudományos közeg 5.->média
Tehát, amit eddig nem tudtunk, hogy pl. egyedül a tv az médium, de ha több tömegtájékoztatási eszközrõl van szó, akkor média!
Cili
Örülök, högy örülsz a topicnak! Én meg annak örülök, hogy írsz/írtok bele, mert féltem, hogy nem lesz túl népszerû. Szerintem a helyesírás megtanulható, és csak odafigyelés kérdése. Ehhez meg sosincs késõ!
És lám, eddig is mennyi minden újat tanultunk!
Cory
A -ban, -ben, -ba, -be engem is zavar. Velünk úgy jegyeztették meg az iskolában, hogy a HOL? kérdés mássalhangzóra végzõdik, tehát akkor a válaszban is mássalhangzóra végzõdik a rag, így: -BAN, -BEN. A HOVÁ? magánhangzóra végzõdik, így a válasz is, tehát: -BA, -BE.
Tudom, hogy ez elég gyerekes, de hátha valakinek segít megjegyezni!
Lina