Szia Eszter,
A gyerekeim: Ábel (98. máj 31), és Emese (2000 szept 20). Mindkettõnél textilezek igen, iil. ahogy talán írtam is, ha elmegyünk itthonról (orvos, játszótér, mittudoménmi, kivéve ha kiugrunk a sarki boltba) meg éjszakára nadrágpelenka (eldobható). Lehet, hogy éjszakára meg kellene próbálni a mosható nadrágpelenkát? Aki próbálta, leírhatná a tapasztalatait, hogyan bír ki egy éjszakát egy sokat ivó gyereknél...
A pelust kb. két-három óránként cserélem. Ez függ sokmindentõl, hogy mennyiszer kakil a baba, vagy ha már nagyobb, hogy mennyit iszik. És fontos, hogy milyen vastag a textilpelus, mert ezért nem jó a magyar, olyan, mint a szita. Büfiztetni, baba feje alá jó, de szeritnem babapopsira nemigen... Ha csak pisis a pelus, megy a vödörbe, ha kakis, és az eldobható betét alatt-mögött-körül is kakis lett, akkor csap alatt elöblítem, és úgy megy a vödörbe. Mosásig ott áztatom, flóraszeptben(por alakúban, nem folyékonyban). Egy vödör vízbe saccperkábé egy deci port öntök. Nagyjából háromnaponta mosok, addigra púpozásig tele a vödör, másrészt a nagykönyvek is azt írják, hogy ha ennél ritkábban mosunk, akkor cserélni kell a peluson az áztatóvizet.
Úgy szoktam mosni, hogy elõmosásos programon mosom, nálam az elõmosás tulajdonképpen az áztatóvíz+flóraszept kiöblítése, aztán a fõmosás 95 fokon. A Keres-kínál rovatban van egy Textilepenka rovat, ott ráésdzletesen leírtam, hogy meddig vasalom, meddig fõzöm stb (úgy értem, a gyerek hány hónapos koráig). Bocsi bocsi, de lusta disznó vagyok már így estére, hadd ne írjam le mégegyszer, elolvasnád esetleg ott? Köszi
Hogy bírtátok az oltást?
üdv
Zsóka