Szép estét!
Csak csapongva:
Egyetértek Rjulival, szerintem is néha rémísztő a Magyar népmesék sorozat, a minap pl. négyévesem nem értékelte a farkast cseppet sem. Nem a SZÖVEGRE -re figyelt, hanem inkább a tiszta LÁTVÁNY kötötte le a figyelmét. Bármennyire is az egyik legigényesebb sorozat, szerintem nem kimondottan a kicsiknek való, hisz talán ők nem tudják minden esteben a képet, és az elhangzott szöveget társítani, így a farkas randa pofája nem lesz vicces, bár az elbeszélésben az.
Természetesen itt a Magyar népmesékről, és nem a magyar népmesékről beszélek
Tények a videójelről:
--Agyunk sokkal többet érzékel, és dolgoz fel, mint mi azt gondoljuk. Egy másodperc alatt 25 kockát látunk, ami 625 sorból áll, és ezt a 15625 sornak a látható információját akaratunk ellenére is feldolgozzuk. Egy éppen "működést tanuló" gyermekagynak ez nagyon nagy terhelés. Ha ebből a másodpercenkénti 25 kockából egy kocka más, akkor azt is észreveszi az agyunk, ez egyébként egy tiltott reklám ma már, hiszen a tudatalattinkra hat. A náci Németországban ismert propagandamódszer volt egyébként.
--A vevőkészülékünk (nagy része) 50Hzen vibrál. Ez sem természetes állapot, ha 100Hzs tv-t veszünk, akkor max ezt a vibrálást tudjuk csak kiküszöbölni. Gyerekecskénél ez a vibrálás szintén ingerültséget okoz(hat).
--A képernyőre szegezett szem nem kedvez a szemidegeknek sem, és igen nagy mennyiségű szennyezőanyag(?) jut be a szembe. Talán jó megoldás, ha a tv a földön van, kevésbé természetellenes pózban tartjuk tátva a szemünket.
--Az ember természetes állapot a csend. Ha nincsen csend körülötte, akkor az idegrendszer folyamatosan inger hatásának van kitéve, hosszabb távon ez kimerültséget, depressziót, egyéb gondokat okoz. Vidékre költöztünk, és amikor a pesti barátaink idejönnek, akkor dögunalmasakká válnak, mert folyamatosan csak alszanak. Bár lehet, hogy miattam?
--Amikor csak háttérként megy a tv, akkor is látható a képváltások, és a tv képernyőjének a vibrálása, hatás u.az, mint fentebb. Mikor én számítógépezek, akkor szól a rádió, és megy a tv is, beszélgetek telefonon, és ha akarom ha nem, az agyam mindenre figyel, és igyekszik feldolgozni az információt. Ez sem az ember üzemszerű állapota
Mellesleg ez a háttérből jövő villódzás epilepsziásoknál rohamot válthat ki.
--Képváltások: jóval "villogóbban" vágnak a mai divat szerint, mint amit könnyedén be tudnánk fogadni. talán ezért is furcsa nekünk a Teletubbies lassúsága, holott az a tempó a felfogható egy gyereknek.
--Sugározni nem a hagyományos értelemben sugároz a képernyő, ma inkább már az elektrosztatikus problémák azok, amiknek kellemetlen hatást tulajdonítanak.
Bocs, hogy regény lett, de talán ér ennyit a téma, hogy mégse nevezzük egyszerűen "divatnak", ha valaki azt mondja, hogy talán nem egészséges a folyamatos tévézés. És talán jó tudni, hogy milyen behatások érik a gyerekünket, ha a tv előtt ül egész nap. Fiam is tévézik, lányomnak még nem engedem annyit. A négyévesem már tud elemet cserélni a távinyóban, de kapcsolgatni nem tudja, csak a kikapcsoló piros gombot használja. Amíg tudom, elhitetem vele, hogy ha kikapcsolom a Minimaxot, akkor az valóban nincs is.
Bár bosszant, de én kimondottan szeretem, amikor néha esténként áramszünet van. Akkor kinyílik a világ
Csi
Csi