Phaedra!
Épp most most mondja a kedvesem is, hogy a Somody visszavásárolta az Amerikaiaktól a céget és az újra beindult. Elnézést mindenkitõl a félretájékoztatásért. Sajnos én egy jó ideje mégsem találkozom a kis vitaminjaimmal
. Talán mejd ezután.
Mindenki!
Ami a magyar ill. politika kérdést illeti:
Én amióta megláttam az elsõ francia tejet a polcon (úgy 1990 körül, amin akkor nagyon felháborodtam) azóta figyelek, hogy ha 2 azonos termék van a polcon a magyart vegyem. Persze nem vagyok "ortodox" és sok finom külföldi termék landol a kosarunkban, de azt gondolom, hogy ilyen szinten nekem jól esik lokálpatriótának lenni. Politikai hovatartozástól függetlenül.
Szerencsére egyre több terméken szerepel külön megjelenítve, hogy magyar termék.
Ebben nincs semmilyen globalizáció ellenesség,vagy ilyesmi. Azt tapasztalom, hogy a franciák is szívesebben isznak francia sört, francia bort, esznek francia sajtot, mint németet, és németet sem láttam még francia vagy belga sört inni. Az angolokról nem is beszélve.
Sajnálom, hogy ebbõl politikai kérdés lett, bár a cél a fontos. Ha holnap a Fidesz a szelektív hulladékgyûjtést a biotermesztés elõsegítését és a kutyaszar begyûjtését tûzné ki célul, akkor annak is örülnék, mert ezekkel a célokkal politikától még mindig függetlenül azonosulni tudok.
Nevesek és Névtelenek!
Tehát, ha valaki nem érzi magában, hogy a magyar termék vásárlása pozitív dolog, akkor ne figyeljen oda erre (a többiek pedig fogadják ezt el), de ha igen akkor ne legyen rögtön "Fidesz bérenc" mert ez nem jelent semmit.
Milla