2009.01.29 14:03
Szerző: timisi
Sziasztok!
hasonlóan, én ma találtam rá a fórumra, és máris nagyon sok tapasztalattal lettem gazdagabb! Sajnos évek óta nekem is ugyanaz a problémám, az egész még 2001 szilveszterén kezdodott, a legjobb barátnommel kicseréltuk a felsonket... neki viszonylag rendszeresen, tehát évente kb 3-4 alkalommal ajakherpesze szokott lenni, és anno szilveszterkor is volt. Én addig hírbol sem ismertem a herpeszt, na jó, rajta szoktam csak látni. Szóval nemsokára utána, január derekán övsömört (Herpes Zoster)kaptam, vagyis tipikusan téli idoben, mikoris az immunrendszer gyengébb, megtámadott... herpeszint kaptam rá, kenocsot és tablettát is, 2-3 hét alatt elmúlt. Addig hasonló fájdalmat soha nem tapasztaltam, nem bírtam tole aludni, borzasztó volt!! ugyanakkor éppen akkor pasiztam be, és hát nem igazán bírtam magammal... már szinte elmúlt, gondoltam én! Maximálisan védekeztunk, csakis óvszerrel, és kb a nyáron jottem ossze a volt pasimmal, vele már nem óvszereztunk. addig smemi bajom sem volt, de utána eloszor csak ritkán, majd egyre surubben kijott rajtam is a herpesz, sajnos a legrosszabb helyen... évek során kicsit lejjebb vándorolt, most abszolút a huvelynyílásomnál van, talán szerencse!, de csak kívulrol. sokáig nem vettem róla tudomást, a volt nogyógyászom mégcsak herpesznek sem titulálta, mikor elmentem vele, saját magam állítottam fel a kórtorténetemet, és jottem rá az osszefuggésre az ovsomorom és a mostani herpeszem kozott...
4 éve havi!!! rendszerességgel újult ki, aztán egy idore leállt, és a mostani páromat, a férjemet pedig aránylag tunetmentesen ismertem meg. az utóbbi 2 évben viszont borzasztó, nem viccelek, 2 hetente kijon!! a fájdalmakról gondolom snekinek sem írok újat, nekem ugyan lázam nincs, menni, ulni, wc-re járni, wc papírt használni viszont kegyetlen érzés olyankor. 3-4 napig tart.. nem tudom, kinek van hasonló tunete, én már onnan tudom, h kezd kijonni, h a medencecsontom egyik fele rettenetesen fáj!! olyan érzés, mintha biciklizéstol fájna az ember ulepe. na akkor már mehetek Herpeszinnel kenni, de nem segít, másnap reggelre már megjelenik, mindig csak kis piros foltocska, hólyagok nélkul, csak rettenetesen érzékeny. tavaly, még mielott osszeházasodtunk volna, elkezdtem orvosokhoz járni. a mostani noidokim a fertozore kuldott! ott isoprinosint kaptam, de nem használt, pedig tobb hónapig szedtem, folyamatosan 2 hetente járt ki, fuggetlenul, h nyár vagy tél volt. aztán kikotottem egy immunológusnál, aki nagyon kedves volt, nagyon sajnált, levették a véremet, és vártuk az eredményt, naná, egyértelmuen herpesz, de amit csak akartok, herpes simplex, zoster, mindent kimutatott!! Polioxidonium injekciót javasolt, 2 x 6-ot kaptam, nem kívánom snekinek, mert rettenetesen fájdalmas, ja, és ez mellett még drága is... rákerestem a neten, Magyarországon azt hiszem nem is kapható, amolyan sejtregerenáló akármi, új sejtek szaporodását serkentik, vmilyen limfocitákat, amik felelosek az immunrendszer legyengulésért, de ezmelett a neten azt olvastam, h foként rákos betegeknek adják... ellefejtettem írni, hogy én Szlovákiából vok, a korzetunkben csak ez az egy immunológus van, így november óta most, februárban megyek majd hozzá, hamarább nem kaptam idopontot, meghát vártuk az inekció jótékony hatását is.. Telvirant én is szedtem, azt hiszem, ahogy a fontiekben olvastam, javasolni fogok neki 1 hosszabb kúrát, mert én csak 2 hétig szedtem. én vhogy már elfogadtam ezt, igazából a szexuális életunket nagyon megkeseríti, a férjem 3 hetet kulfoldon, 3 hetet itthon tölt, és szonte minden 3 hétben elojon, amikor ő itthon van... de biztat, és kitart mellettem, egyutt találtunk rá oylan oldalakra is, ahol olvastam, h nem veszélyezteti a terhesséhet a herpesz! ez volt ugyanis a fo ok, amiért tavaly elkezdtem járni orvosokhoz, és amint kimondtam, h babát szeretnék, máris máshogy álltak hozzám. akkor nagyon beijedtem, az immunológusom azt mondta, h az elso 3 hónapban nem szabadna, h kijojjon, mert árt a magzatnak! november óta viszont tobb helyen is, és szerencsére itt is olvastam, h annál az anyánál, aki már eleve fertozott a babában kialakul erre egy védekezés, csak a szulésnél lehet max császár a természetes helyett. Kulonben nemrég olvastam egy Valtrex nevu gyógyszerrol, szerencsére azt nálunk is kapni, ugyh jovo héten megmondom neki, h vagy ezt, vagy Telvirant írjon ki nagyobb mennyiségben. a nyáron szeretnék teherbe esni, jó lenne addig felturbózni az immunrendszerem, de én már eléggé szkeptikus vok ez ugyben. 2-3 éve havonta, vagy még gyakrabban is kijon, gondolhatjátok, ezekután nem sok mindenben reménykedem. ja, és kívulrol meg én vok a világ legegészségesebb embere, beteg szinte soha nem vok, sportolok, na jó, azért vannak nekem is gyengéim. de az utóbbi idoben elég, ha vkinek ajakherpesze van, egy irodában ulok vele, vagy csak beulnk 1 kávézóba traccsolni egyet, tuti, h nekem is elojon! viccesnek hangzik, de nem az, olyan szinten vok, h ha nem magától jon ki, akkor már az is elég, ha vkinek van, és én arra ránézek!remélem nem kínoztam senkit az életrajzommal... jovo héten megyek újra dokihoz, megint vesznek vért, hátha legalább 1 fokkal jobb értékeket kapok...
aztán majd beszámolok róla!