na ez az én formám, végre írtam és én pancser idióta kitöröltem az egészet, magam sem értem hogyan. Mindjárt felrobbanok, de belekezdek mégegyszer.
Kihagyom a részt ahol exkuzálom magamat amiért ilyen sokáig nem jöttem....
de csak mert mindjárt megyünk el itthonról - megint lesz a Fonóban Kolompos táncház - hát az bejött nagyon múltkor - szóval oda készülünk
De tényleg 48 óra is kevés lenne egy napból nekem, néha úgy érzem..
Ja és Orsi, ezek tényleg az én gyerkőceim a Hannával
- szóval meg fogsz minket ismerni!
Fersikém ez a kép Hannáról Szupergyönyörűséges!!! Nagyon cuki - egyébként ez tényleg egy jól elkapott kép, szerintem ő pontosan ilyen az életben!!!
Az uram még azóta sem fehéríti a fogát, pedig átadtam az üzidet. Mellesleg, a kis hülye, attól fél, hogy Győző mondta neki, hogy lehet, hogy nem tud majd aludni tőle. Hahaha....
Orsi, Luca nagyon cuki nagylány lett, boldog szülinapot neki!!! És mindenkinek sok boldogat, akiről lemaradtam (Petik, Ancsa, Orsik - jaj bizos van még (?))
Mi nagyon jól vagyunk - jól sikerült a szülinap is (mikor volt már...
). Ez a kor most nagyon jó. Ugyan rendesen írtják egymást néha, de rengeteget játszanak, röhögnek együtt, frankón megbeszélik a dolgokat - ez nagyon vicces tud lenni. Velünk is teljesen kommunikálnak, mindent megmagyaráznak, szuper cukik. A szelektív hallás még mindig megvan....
(zárójelben kérdezem - az normális, hogy mellettünk folyik egy építkezés, ami még az előző épület ledózerolásánál jár és annak is a beton alap feltörésénél légkalapáccsal ami szerintem a Nyugatiig elhallatszik - SZOMBATON!!!??) Még jó, hogy tudnak aludni a gyerekek. De akkor is k.rva anyjukat - már bocs)
Csak kevés hszt láttam, azt olvastam, hogy írtatok a HD-ról, meg nyelvtanulás. A Helen D szerintem is k drága, rendesen lenyúlják az embert. És a legnagyobb bajom amit az Edó mondott, hogy magyarok tanítanak angolt. Mondjuk ha belegondolunk minket is kizárólag magyarok tanítottak - később volt lehetőség másra is (haha ki emlékszik még a gay amerikai tanárunkra???) Ja és 90% mindig is magyarok fogják tanítani őket - bár nem mindegy mivel találkozik először.
Na mindegy. Ahová mi járunk Telkibe, az nagy mázli. Ott egy brit anyanyelvű tanárral vannak foglálkozások. Értsd. énekelnek, mondókáznak, rajzolnak, esznek, stb. És mindig angolul beszélnek hozzájuk onnantól, hogy belép az ajtón. Szerintem ez működik, és persze az abszolút ziccer ha az egyik szülő külföldi. (irigykedve nézem Ági unokatesóm gyerekeit akik 5 és 3 évesen folyékony franciák... és hát ugye Julcsi aki 2 nyelvvel indul szintén).
Különben imádnak oda járni, nagyon szeretik a Joanne-t és tök sokat dumálnak, énekelnek angolul is. És én semmit sem csinálok - ez egy héten 1x 1,5 óra (1600Ft a két gyereknek!) és van foganatja. Ja hallgatunk zenéket itthon, ennyi. És szerintem nagyon is van értelme akár nyelv, akár bármi - de iylenkor még korlátozott minden egyéb, mert tényleg mindent megtanul és megjegyez 3 éves korig. Sosem hittem volna, hogy 2 évesen (sőt talán hamarabb) kijavít, hogy a mesében nem az a szó jön - pedig rengetegszer olvastam és én nem emlékszem rá...
Visszatérve - a Joanne javasolta, hogy beszéljek velük én is angolul, mondván azért megy ez nekem. Erre elmeséltem a fenntartásaimat, hogy jobbszeretném ha ezt egy native csinálná helyettem, ill hogy a gyerek személyhez köti a nyelvet - tőle már megszokták, hogy angolul beszélnek, stb. De ő mondta, hogy csak nyugottan - csak legyen meg a rendszer, mindig ugyanakkor, ugyanott egy rövid ideig. Haha, vicces volt, jól kiröhögtek és kérdezték, hogy "mit mondtál anya?", meg hogy " ne így mondjad!", szóval eleinte nem tetszett nekik. Úgyhogy én ezt hanyagolom... max ha ők kérdeznek. Ez egy nagy játék nekik - remélem tudjuk folytatni ha lesz ovi is, mert szeretném, de félő hogy akkor már nem tudunk kijárni.... sajna.
Ja és Ágiék és Eperkéről (ezt én sem tudom micsoda, de már hallottam) jutott eszembe, hogy a Teletubbies volt hogy nekünk is angolul indult- de már magyarul szokták meg és nem érdekelte őket, viszont van egy cuki másik (Humpty Dumty és egyéb nursery dalok) ez csak angolul van, Joanne adta - ezt szeretik nézni. Szivesen átveszem neked ha érdekel.
Mellesleg a HD-r járatja az unokatesóm mindkét fiát, ők nagyon szeretik.
Na bocs a szófosásért, de lassan úgyis megyek mert indulunk táncikálni.
Ja és tanítok ezerrel keddenként - tele van a napom -élvezem egyelőre. Dolgos mamák, ti is????
Voltunk ma a Millenárison a játszón, meg halakat etetni, aztán én hülye mondtam, hogy ugorjunk már be a Mamutba a bio boltba.... wazze az a tömeg!!! Nagyon durva, lépni nem lehet - hajrá Karácsony!!!
Ja és news még, hogy megyünk az urammall wellneszezni!!! 2 hét múlva, alig várom (eddig nem akartam, mert a gyerekek nélkül, meg hát nem tudom, de az uram megunta a tökölést, befoglalta, most már tuti, azóta nagyon lelkes vagyok én is!!)
Közben röhögök mint állat. az uram azon anyázik a konyhában, hogy egy lábasba beszorult egy másik tál és fél órája nem tudja kiszedni - szerintem a végén mindkettőt összetöri, vagy kidobja hahaha
Fú Ancsa Barcelonában voltatok!!! Életem egyik legyszebb élménye volt, az egy nagyon jó hely. És akkor hol is vannak a képek???
Na még sokat akartam, majd jövök, de mennünk kell mert elkésünk.
pusza
az uram este megy osztálytalira - ott lesz az első nagy, évekig tartó szerelme is....