Tenyleg hogy gyozott az MSZP? Ennyi "selejt" ember lenne? Valoban annyira jo volt a FIDESZ?
Engem szemely szerint retentoen zavart a mindenki szeme lattara zajlo penznyelo automatak ld: "Aranyhajo"
Mintha azt hirdetne a csalas itt megengedett, de csak a kormanynak kulonben jonn az adorendorseg!? A masik is lopott de nem nyilvanosan es nem ennyit.
A FIDESZ jelentos kezdotokevel indult, amit az elozo kormany hagyott hatra. Medgyessy elismerte Orban pozitiv tenykedeseit, viszont ennek ellenere ertetlenul allt az elott, hova tunt a sok penz. Ezt Orban sem tudta egyertelmuen megmagyarazni (nyilvan eluszott az Aranyhajon)
Az is erdekes, hogy azok a teruletek, illetve keruletek voksoltak jobban a MSZP mellett, akik a negy ev allatt elvoltak hanyagolva. Mivel korabban nem FIDESZ-MDF-re szavaztak igy meg lettek buntetve. Ld: Pecs az utobbi idoben a hanyatlas varosa lett. (a szulovarosom most legyek elegedett?! es fogjam be a szamat?)
En sajnos nem talalkoztam elegedett nyugdijasokkal, es elegedett pedagogusokkal, es noverekkel sem. Lehet hogy egy picit felemeltek a nyugdijat, de az arakat a duplajara tornaztak fel. Anyukam ovoneni...felemeltek a beret de kozben az adosavok es szazalekok is megvaltoztak, igy kevesebbet kapott mint korabban. Apam csak azert keres jol mert cege van, es a legtobb munkajarol szamlat add. Anyosomekat mi segitjuk havonta, nem kis osszeggel. Aposom meg nyugdij elott nem sokkal, a mezogazdasagba dolgozza magat halalra havi otvenezerert azt is feketen. Ez betesz majd a nyugdijanak ami nem lesz sok. (hozzateszem foiskolat vegzett, de ez Magyarorszagon egy bizonyos kor utan nem jelent semmit.) Ha olyan jol menne a mezogazdasagoknak akkor a maszekok megtudnak fizetni az embereiket.
A nagymamaim! Mindketten epphogy kitudjak fizetni a nyugdijbol a rezsi ktg-eket, es a boltokba szornyulkodnek hogy a DUPLA arak miatt nem tudjak megfizetni az alapveto dolgokat. Egy melegebb kabatra, egy kenyelmesebb labbelire
amire ebben a korban mar igazan szukseguk volna egyszeruen mar nem telik! De tegyuk felre a LUXUST, es maradjunk hetkoznapibb temaknal mint peldaul a gyogyszerek!
Talan nem fajna annyira, hogyha nem latnam a Nemet nyugdijasokat akiknek az oregkor nem egy remalom, a fenmaradasert valo kuzkodes, hanem a valodi pihenes megnyugvas idoszaka. Boldogan mennek boltba, mert megvehetik amire szukseguk van, mindamellett marad nekik penz a nyaralasra pihenesre is. Nemcsak kivulrol nezhetik a "Nemzeti Szinhazat" hanem jegyet is tudnak venni ra.
Szerintem siralmas ami Magyarorszagon van (otthon), es a FIDESZ keveset tett a negy ev allatt. Az orszag mar nem volt olyan nehez helyzetben a Szocik utan, hogy meg egy Bokros csomaggal megutaltasak magukat. Minden eselyuk megvolt ahoz, hogy megnyerjek a kovetkezo valasztast megis az utolso pillanatban cselekedtek. Legalabb is a legtobb atadas most volt, es inkabb kampany jelleggel mint elore kidolgozott tervel.
Kerlek benneteket ne legyetek mergesek ram a selejtes gondolkodasom miatt. Nem vitatom a FIDESZ pozitiv intezkedeseit, csak KEVESLEM! Azaz nem sikerult meg teljesen kiszurni a szememet, hogy ne lassam az Aranyhajot es a Happy End-et szemben az orszagban uralkodo allapotokkal, es szegenyseggel. Kerdem en is "Hova tunt az a sok penz?!"
Orban stilusa se tetszik, de ugylatszik kulfold sem szimpatizal vele. Elismerem hogy Medgyessy gyengebb vitapartner, de a visszafogotsagaval sokkal tobbet fog elerni a kulpolitikaban.
Raadasul nem hiszem, hogy a fent emlitett dolgok alapjan az orszagunknak most "OLIMPIARA" lenne szuksege!
Elkepzelem, ahogy a sok kulfoldi atlepi a magyar hatart, es egy fapad jelzi, hol lehet eppen atmenni. Vagy autopalya matricat szeretnenek venni, es egy szek jelzi egy hatarmenti penzvalto es matrica kiado boltnal, hogy ZARVA van. Ezeket az allapotokat sajat szememmel lattam, csak azt nem ertem mit csinal valojaban az Orszag Image Kozpont?
De biztos vagyok benne hogy emlekezetes dolog lesz a kulfoldiek szamara a Magyar Olimpia, jelenlegi kozbiztonsagot nezve egyesek majd auto nelkul mehetnek haza.
Nem baj biztos eleg jelolt lesz a kovetkezo Olimpia gyalog-maraton kategoriajaba.
Igazabol nincs tul nagy valasztek. A vitamusorban mindket politikus eleg visszafogott volt. Vajon miert? Mitol feltek? Itt mind ket reszrol nagy gaz van.....es hogy hol a nagyobb arrol csak sejtesunk lehet. Az igazat senki nem mondja el, az is elkepzelheto hogy a hatterben az ellensegek kezet fognak, miallatt mi szavakkal oljuk egymast.
Mivel a sotetbe tapogatozunk igy megbocsathato a tevedesunk, es ez lehet a FIDESZ is, es lehet az MSZP is. A nyeres meg relativ dolog, en nem azert szavaztam volna az MSZP-re, hogy utana az osszes FIDESZ-esre nyelvet oltsek, hanem hogy egy jobb helyzetben remenykedehessek, ha ez nem jonn ossze tulajdonkeppen vesztettem.
Laura
Nem kell mindent elhinni. Foleg nem a MIEP-tol. Szegeny nagyon zokon vette hogy nem kerult be a parlamentbe. Egyebkent ez a szofter negy evvel ezelott elt meg, erdekes hogy csak most iktattak ki.
Az sem tetszett hogy a Fidesz a kampany csondbe kampanyolt a TV-be. Mikkor a tobbi part ezt megtamadta az volt a valasz hogy a kormany hatarozatat nem lehet felulbiralni.
Eddig ugynez ki e-teren a FIDESZ csalt?!......mindenesetre nem tartott be egy szabalyt.
Raadasul a MIEP-el egyaltalan nem szimpatizal kulfold, meg en sem ugyhogy orulok hogy nem kerult be. Egybol megerosodott a tozsde is, es a kulfoldi hirekben megkonnyebulten nyilatkoznak a valasztas eredmenyerol.
Szemely szerint ez se tetszett a Fidesztol hogy mindenkivel kepes osszallni es jopofizni a hatalom erdekeben....
Szonja
Ne felejtsd el hogy a templomokba arra buzditottak a nepet hogy a FIDESZ-re szavazzanak.
Udv Mindenkinek
Melinda (Hazaarulo)