az már biztos, hogy nagy meglepetést szereztél nekünk, hiszen az eddigi babanetes tapasztaltomban te vagy az ElSŐ kötekedő, aki tudott hangot váltani! És ez nagyon klassz, minden elismerésem, pedig tudom, hogy nem könnyű rossz indítás után javítani!

Ami a kérdésedet illeti, nehéz erre pontos választ adnom. Mivel katolikusnak kereszteltek, és gyerekkoromban, ha egyáltalán valahova, akkor katolikus templomba vittek, ezért ezt ismerem a legjobban, bár még mindig nem eléggé. A férjem is katolikusnak nevelkedett, ezért az egyszerűség kedvéért a gyerekeinket is így tanítjuk. Mert azt ismerjük a legjobban, mert tudjuk követni a miserendet, ismerjük a leghíresebb dalokat, ilyenek miatt. Nem kell csetlenünk-botlanunk, mint ahogy esetleg más templomban tennénk. Viszont ami engem illet, szemeben semmivel nem különb a katolikus vallás, mint mások, inkább úgy vagyok vele, hogy magyarul is azért beszélek szívesebben, mert az nekem a legkönnyebb, az az anyanyelvem, és noha szeretem a hazámat és büszke is vagyok magyarságomra, azért egy pillanatig sem hiszem, hogy jobb, szebb, különb nép lennénk bármelyiknél. Jó, vannak azért kivételek, én sem vagyok mentes mindenféle elfogultságoktól, és egy-két gyülekezetre, vagy egy-két népre, vagy egy-két vallásra esetleg morgok kicsit, de alapvetően, ahogy írtam is, az a véleményem, hogy egy az Isten, csak mindenki másként imádja. Vagy nem imádja, de akkor is ugyanazt az egyet nem. A Teremtőt. Szóval szerintem a világot valóban egy felsőbb szellem irányítja, mi emberek pedig megpróbáljuk kitalálni a gondolatait így-úgy, kinek milyen elképzelései vannak róla, aszerint. A katolikus vallással, de lehet, hogy bármely vallással így lennék, ha nagyon belemélyednék, az a bajom, hogy nagyon előírja, hogy miről mit gondoljak, nem ad nekem elég szabad teret ahhoz, hogy magamban éljem meg az Istenséggel való kapcsolatomat. Persze kétezer évük volt arra, hogy könyvek millióit teleírják a témáról, joggal gondolhatják hát, hogy jobban tudják, merre folyik a Lánchíd, mint én, dehát én már csak ilyen önállóskodó vagyok, ami megint tüske az egyház szemében. A Bibliát mindenesetre a legfontosabb könyvnek gondolom, amiből egy életen át lehet táplálkozni. Ennyi "röviden".

Kíváncsi