Ildi!
Megpróbálok reagálni, bár lassan már csak ketten beszélgetünk itt
Szóval, rendõrségi elõállítás: Kicsit erõsnek érzem azt az észrevételed, hogy most már bárkit elõállíthatnak a munkahelyérõl, senki nincs biztonságban. Nem hiszem, hogy ez így lenne. Viszont jó lenne, ha akinek vaj van a fején, az tényleg érezze azt, hogy nem biztos, hogy büntetlenül megúszhatja! A fent leírt esetben attól tartok, nem az a hölgy volt a fõ szervezõ, talán csak az utasítások végrehajtója, de õt tudták megtalálni, mert a "feletteseit" védi a mentelmi jog, illetve az, hogy valószínû a másik odalnak is vannak túlkapásai, így védik a betyárbecsületet!
Persze mindenkit megillett az ártatlanság vélelme! Engem nem az háborít fel, hogy ez pont ezzel a nõvel történt meg, hanem az, hogy ez állítólag bevállt gyakorlat, szabály írja elõ, hogy az elõállítottakat meg kell motozni! Szerintem ez emberi jogot, emberi méltóságot sért, így a szabály az úgy rossz, ahogy van. Az más kérdés, hogy tényleg bevállt gyakorlat, vagy csak egyes esetekben alkalmazzák.
Mint anya, átérzem, sajnálom ami a pici babával, az anyjával történt!!! És igen, lehettek volna humánusabbak, de ezt a rendõrségrõl sajnos nem tudom elképzelni. És hangsúlyozom nem csak ebben a kiemelt kérdésben, hanem általában sem!!!
Valahol szemléletváltás kellene, mert érdekes módon a "kis" embereket könnyen "megtalálják" a nagykutyák, maffiavezérek meg élik világukat!
Viszont megvethetsz, megvethetnek érte, de mégis azt mondom, helyzettõl független, ha bûnös, akkor ítéljék el!
Egy történet. A közös képviselõnk (házaspár) évekig eltette a közös költséget. Több millió forintról van szó. Éltek mint Marci Hevesen, de ha egy kisnyugdíjas csak 1-2 napot késett már szólították fel, hogy fizessen. Kiborult a bili, leleplezés, feljelentés, a férj nem bírta cérnával, öngyilkos lett. Természetesen sajnáltuk, együttéreztünk vele, de valahol azt mondom, akkor kellett volna gondolkodni, amikor eltették a pénzt és átverték az embereket! És itt is fennáll még az ártatlanság vélelme, mert a tárgyalás még meg sem kezdõdött (pedig már másfél éve folyik a nyomozás), tehát nincs ítélet, ezek szerint még ártatlanok...
Na, ez most elég cinikusan hangzott. Nem tudom. Lehet,hogy az a nõ is ártatlan, és tényleg koholt vádak alapján tartóztatták le, hallgatták ki! Lehet, hogy õt dobták oda bûnbaknak. Igazából nem hiszek abba, hogy ebbõl bármi is ki fog derülni. Sajnos, lehet, hogy egy pici életet, sõt egy család életét tették tönkre ezzel.
Mi a megoldás????
Évi