Sziasztok lányok!
Akkor először a vásárról,mert nehogy elfelejtsem,mi mindent akarok írni(és is SZMK tag vagyok
)
Nálunk csoportonként változó,hogy kik hogyan és hol csinálják.Vannak csoportok,ahol munkadélutánokat szerveznek,ahová a szülők is mennek(kötelező
:D:D) és ott ügyeskednek össze mindenfélét,kreativítástól függően.De ettől függetlenóül lehet otthon is készíteni ezt-azt,ki mihez ért.
Én szoktam díszeket csinálni sókerámiából a karácsonyfára,vannak,akik angyalkákat,hópehlyhet horgolnak,van aki csak simán vesz vmit és azt adja le,ami aztán kiárulnak.
Láttam már képeslapot is, kis mécseseket megfestve(ahogy Timi írta),üvegfestékkel készített képeket stb...Van olyan csoport,ahol apróságokat beadnak(kis plüss,vagy egyéb apró játékok) és zsákbamacskaként árulják.
Megint mások süteményt sütnek,amiből lehet fogyasztani a vásár alatt.A konyhások hidegtálakat is csinálnak,ez is bevétel
.
Van egy könyvárussal szerződés,aki ott árul ilyenkor és asszem 10 %-ot ad a bevételből az ovinak.
A lényeg,hogy mindenki érdekes dolgokkal tér haza és közben bevétele is lett az ovinak,amit szétosztanak a csoportok között olyan arányban,amilyen arányban a dolgaik elkeltek.És azt az óvónénik karácsonyi ajándékra költik
.
Timi
Köszönöm a szkennelést,megvárom,még nem rohanok
.Nagyon rendes vagy
.És tényleg nagyon kreatív
.
Milyen drótot használsz hozzá?
Tapika
Épp kérdezni akartam,hogy tán ovit nyitottál,de látom,szülinap volt
.Szuper a kert
:)!
Brigi
Ne legyél elkeseredve!!!Ahogy írta Timi,azért az sem piskóta,amit te csinálsz!!!a gyereknevelés a legnagyobb dolog a világon!
Andi
Nálunk a különórákért fizetni kell.Nem nagy összegeket,pár száz Ft.Nem tudom,hogy felétek megoldható-e,de szt minden másra elkölti az ember a pénzt,akkor egyet egy kisebb összegért miért ne vállalna be?Fel kell vetni.még mindig jobb,mint a semmi...Meg lehet alapítványi pénzből esetleg hozzátenni,hogy kedvezményes legyen az ár.Nyugodtan mondd el példának a mienket.Nálunk így működik az angol, a foci, a kézműves, az úszás)na ez a legdrágább,mert ez ugye nem helyben van), a különtorna,atlétika,dalos....
És még így is van olyan (lökött
) szülő,aki szinte mindenre beíratja a gyerekét...
Na megyek,mert én is kreatívkodok,csak én a beadandó dolgozataimmal
...
Pusztok!