2002.10.02 21:03
Szerző: Anonymous
Hát a siesta áraktól kirázott a hideg engem is, a lányom kinézett egy 33-as bordó, kívül, belül puha bõr félcipõt, potom 12000-ért, és a téliek, a vízállóak mégdrágábbak.
Szóval lemondok róla.
A börzén tavaly vettem pár jó cipõt, tényleg talán 1-2 alkalommal voltak lábon, semmi deformálás, kopás nincs rajta. Elephanten, ha jól írtam a márka. Boltban az is 10-15000. Ott 2500 volt. Nekünk is volt jópár olyan cipõnk, amit pl. egyszer sem tudtam ráadni, mert az utcán járást rögtön 19-es cipõvel kezdtük, egyévesen.
Az orthopead topicban kiveséztük a cipõket. Rendszeresen veszek pl. normál üzletben, kívül-belül bõr, betétes, de puhatalpú cipõket, 3000-5000 forint között. Sok helyen van, a börzén is fellehetõ a forgalmazó cég. A nagyobik fiamnak bokasüllyedése van, ezért betétet írnak, készítenek, és hordja. Ez a doki kimondottan azt mondja, szabadban mezítláb, lakásban szandi, vagy papucs. Egyébként mamuszok is vannak olyanok, amik enyhén betétesek. Rossz nézni, amikor egy járni alig tudó gyerek, botladozik a merev, vastag, mûanyag sportcipõben...
A piacról. A világ ruhakészletének 70%-a származik a távolkeletrõl. A márkák is. Ott is készül silány, és jó egyaránt. Gyakorlott, felnõtt vásárló el tudja dönteni, hogy pamut-e a trikó, vagy sem. Sok olyan kereskedõt ismerek, aki belvárosi butikokban árul, méregdrágán, és a kínain veszi nagyban a farmert, trikót, öveket, pulcsikat, stb.
Pl. egy neves divatnagykerben a kereskedõ 5000-ért kapja az öves kordnadrágot, a kínain, ha vesz legalább 10-et, akkor 3500-ért. ÉS egy konténerben érkezett az áru.Mire a boltba ér, 8000-9000 Ft.
Parfüm, ital, csokoládé stb, szintén teljesen ugyan az a téma. És eredetiek.
Babakocsinál azért óvatos lennék. Fontos, hogy legyen garanciája, sokszor fordul elõ, hogy szükség van rá, és akkor ha nincs szerviz, lehet hogy el kell dobni. A Börzét mindenkinek csak ajánlom, ott is lehet jó kocsikat adni, venni. Látszik melyiknek nagyon kopott a kereke, huzata, esetleg rozsdás, vagy kilazultak a rugók. Jól át kell nézni. A börzére én rengeteg ruhát vittem ki eddig a 3 gyerekrõl. Legutóbb sok olyat is, ami sohasem volt rajta, teljesen új volt, mert egyszerûen a 62 mérettel kezdünk, az 56-os mind új maradt. A 62-t két hétig horduk, ezalatt volt, ami csak egy alkalommal volt rajta, kifogástalan volt.
MIndent eladtunk eddig mindig. Azért a ruhán, és az eladóján is látszik milyen ember. De pl. a butikban sem lehet tudni a próbafülkében, hányan húzták már magukra pont azt a ruhát a héten.
A viselés elõtt úgyis ki kell mosni mindent.
Zsomimama