Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Bakfitty,

egyetertek, nem lehet altalanositani.Pontosan ezert bosszantott narancsos megjegyzese.Mert o viszont altalanositott. En is hozhatnek peldakat analfabeta Mszp-szavazokrol, ha akarnek, de ez nem az en stilusom.
Amugy en sem rajongok Viktorert, sok mindent elbaltaztak, de megis most erzem ugy,hogy fellelegezhetek,hogy nem kell azon tanakodnom, nappalira menjek vagy levelezore, hogy varjak-e meg a gyerekvallalassal vagy sem, mint elotte a Gyusziek idejeben.
Ha elolvasod fentebbi hozzaszolasaimat, abbol is az cseng ki, engem nem izgat, hogy ki Mszp-s, ki Fideszes.A tesomat peldaul nem hatotta meg a fidesz es az mszp-re szavazott. Az o dolga. Attol meg az en tesom es nem fogok ra csunyan nezni, ugyanugy imadom mint elotte.
De baromira zavar, amikor ilyenolyan jelzoket huzunk a masikra, csak mert neki nem az tetszik, ami nekem.Ez a degradalo, lefikazo(bocs) stilus undorit.
Lehet valakit szeretni, utalni, megvetni vagy nagyrabecsulni a politikai nezetei miatt, de MINOSITENI,JELZOKET AGGATNI ra szerintem alacsony IQ-ra vall.Hat ez meg az en velemenyem.Egy ember sem azonos a partallasaval.Sokkal tobb annal.

Udv,

A.
Aniko

Kedves Hazai,

Eleg onzo allaspont. Ezekszerint miert is kene a "nyugatnak" segiteni Magyarorszagot. Miert kell nekik segelyeket, tamogatast, kolcsonoket adni, bevenni "fejlodo orszagkent" az EU-be. Nem kotelesseguk.

Sokminden nem kotelessseg az eletben, csak egyszeru emberi gesztus. Neha probalj meg valakit segiteni, szoval, tettel, akarmivel.... Igazan felemelo erzes.

Gabi
Gabi

Na, jo, neha en is minositek, igaz. En sem vagyok angyal.Ezuton kerek bocsanatot mindenkitol, akit megbantottam esetleg korabban.

Udvozlettel,

A.
Aniko

Kedves Gabi!

Melyik a nagyobb szám?
Hát szerintem nem a FIDESZ-é, ugyanis a mai napig bezárólag a Fidesz és az MDF két külön párt. Tehát ezt a bizonyos 188 mandátumot NEM egyedül a Fidesz érte el.

Határon túliak:
A segélyekkel, és támogatásokkal nincsen bajom. Amivel van, az arányok. Segítsünk nekik, ok. De ne járjon nekik ingyenes eü. ellátás vagy oktatás. Nekem sem jár pl. az EU-ban.
Segítsünk abban, hogy a nemzetiségükkel tudjanak élni, segítsünk az anyanyelvük ápolásában. Ez ok, ez ellen semmi kifogásom.
És még egy a segítség nem kötelezõ dolog! Nekem nem kötelességem adni, nekik viszont NINCSEN joguk követelni rajtam.

A hazai
hazai

Szia Hazai,

Meg tudnad nekem mondani, hogy 188-bol mennyi az MDF es mennyi a Fidesz mandatum? (En ugy tudtam, hogy ok EGYUTT indultak, tehat valasztasi szempontbol "egy partot" kepviseltek. Az, hogy most valoszinuleg ket frakcio lesz, mas kerdes.

Gabi
Gabi

Sajnos azoknak a kiragadott mondatoknak igy is ugy is megvan a maguk ertelme.....raadasul mindig is ovatos voltam hogy ertelmuk is legyen ne csak felreerthetoen lebegjenek es hidd el megfelelo valos szovekornyezetben van mindegyik.

Ugye nem haragszol ram mert nem masoltam be a hivatalos OV-beszedet akkoriban. Egy kicsit talan hosszu lett volna, dehat te sem masolsz be mindent szorol szora.

Minden nemzetkozi publikaciodra jott nemzetkozi ellen cafolat azt hiszem meg a Bokros csomagot is ket-harom topicon keresztul kibeleztuk. Te atmasoltal a Valasztas topicbol Bogici altal kozze tett szamokat es kovetkeztetest erre mi is kuldtunk egy ellenverziot.
En minden nekem szant kerdesre adtam valaszt ha mast nem azt hogy egyetertek.
Ha nem emlekszel nez vissza, egyebkent egy kis idore azt hiszem (1-2)napra kimaradtal szerintem erdemes bepotolni az ez ido alatt elhangzott velemenyeket.

Az eddigi irasaidbol arra kovetkeztettem hogy ami Jobb oldalrol hangzott el azt egybol kesz tenynek veszed, mig a balos vagy kozep velemenyt ketellyel fogadod.

"De megegyszer: a velemenyemet NEM jobbos propagandabol veszem. "

Most egyaltalan nem firtattam hogy honnan veszed a tuti biztos infot de az teny hogy barmit is irsz elegge jobbos kicsengesu az en fulemnek. Azaz fogekony vagy a jobb hirek irant de ne aggodj az en fulem meg a balos zenet szereti.
Tobbek kozott ezert irtam hogy az igazsag nezopont kerdese....

Egyebkent beismerem hogy jolhangzik az hogy "nemzetkozi publikacio" de most mar tenyleg kivancsi vagyok hogy mi all mogotte?

"Tudod, hogy csak a strucc vitatkozik homokba dugott fejjel? "

Hat valoban nehez ugy vitatkozni hogy irok egy maganvelemenyt ahonnet aztan kiragdnak mondatokat mikozben azt uvoltozik hogy ragalom mert...ragalom mert....ragalom, ragalom, ragalom!
Ha irok valamit legkozelebb az is biztos ragalom lesz, ja de bocsi a tied nem az mert a Nemzetkozi Publikaciobol valo!
De minden szavad onnan szarmazik? A 40 ev fenyegeto arnyeka is?

Valoban a mult bolcselet mindenki szamara beleertve az MSZP-et is. Vagy Ora ez nem igaz?
Az MSZP meg nem egyenlo az MSZMP-vel.........leszamitva egy ket lezengo oreg papit de meg ok is tanulhattak a multbol talan tobbet mint a jelen fiataljai. Hogy is mondtad? Mennel oregebb valaki annal bolcsebb......

Viszont ez nem zarja ki az en allitasomat miszerint a mult megfoghatatlan bizonyitek a jelenre es jovore.
Pont a tanulas a multbol levont tapasztalatok miatt nem lehet a jelent felmerni es a jovot elore megjosolni.
Eddig meg senki sem epitette fel ugyanazt a hazat ugyanazzal technikaval, foleg nem mas idoben es mas kornyezetben. Ezert kar fenyegetozni azzal hogy ez a haz is ossze fog dolni mivel az elozo osszedolt.

"Szerintem a "szerintem" benne van a szovegben. Azaz szubjektiv velemenyt irtam. S mint ilyen, ez nem ragalom. "

A szubjektiv velemeny is lehet ragalom. Ha en azt mondom hogy "szerintem" te loptad el az aranyat mikozben nincs bizonyitekom ellened akkor az egy ragalom. Vagy nem?
Bakfitty

Aniko

Teljesen igazad van Kép
Bakfitty

Gabi

164 a Fidesz, és 24 az MDF. Ebbõl a 24-bõl ráadásul 19 egyéni mandátum, azaz MDF-párt tagjaként került be valaki, nem pedig a területi listáról.

És ugyan együtt indultak, de nem egy pártot képviseltek. olyannyira nem, hogy pontosan ezért nekik 10%-os küszöböt kellett elérniük a parlamentbe jutásért, mivel két párt közös listájáról van szó.

hazai
hazai

Gabi!
Ezt meg korabban Aprilis 19-en irtam a Bokros vita utan....ez idoben tuntel el....

Az EU-ba egesz egyszeruen azert nem kerulunk be mert nem felelunk meg a kovetelmenyeken. Errol jelenesetbe most a FIDESZ tehet. A minimalber mestersegesen a duplajara a not az arak a boltokba szintugy viszont a valos regi fizetest nem emeltek a duplajara. Azaz ha valaki korabban 40000 HUF nettot keresett nem kapott 80000 Ft-ot.
Ergo.......az atlagemberek szarul jartak. Ugytudom ezt a folyamatot az EU-ba torteno bekerules miatt lepte meg a FIDESZ akkor nehogy mar ne szivjunk ha nem kerulunk be hamarosan.
Ez szamomra igenis tragedia lesz...
Ja! Ha nem is szeretnenk csatlakozni? Akkor meg mi a jo fenenek csesztek el a fizetesembol valo megelhetesi szintet.
Szoval ez igy egy ertelmetlen rossz lenne, mig a Bokros csomag egy szukseges rossz volt.

"Azt honnan veszed, hogy OV stilusa nem keltett szimpatiat kulfoldon? "

Onnan hogy nemcsak szelso ujsagokat hanem a napi tenyeket is olvasok, valamint neha atkapcsolok a kulfoldi hirekre is a TV-ben.

-------------------------------------------------------
Hallottam 56-rol es azzal is tisztaba vagyok hogy a felelosok legtobbje nincs mar az elok soraba...legalabbis 76-ev folott mar nem tul sok az esely.
Azzal is tisztaban vagyok hogy 56-ert es 80-ert sem egy-ket ember teheto felelosse, hanem maga a part es a kulso befolyas.

MP 1956-ban mindossze 14 eves (igencsak fiatal nepellenes bunos)
1980-ban a Kozgazdasagi es Koltsegvetesi osztaly vezetoje lett.
1982-ben Miniszterhelyettes, 1986-ban Penzugyminiszter
Rendszervaltas utan eltunik majd 1996-ban ket evre a nepszerutlenne valt Bokros helyere kerul.

Vegul az az elemzes ami altal kicsit betekinthetunk az atlageletkorban habar nem tudom mennyire hiteles...ezt meg egy korabbi (rejtett bal-jobb) hozzaszolo kuldte.

szocik (ferfi no összes)
71-80 1 0 1
61-70 22 8 30
51-60 142 32 174
41-50 130 42 172
31-40 42 17 59
26-30 34 15 49
18-25 24 7 31
Összesen 395 121 516

fidesz
81 felett 1 0 1
71-80 2 0 2
61-70 23 0 23
51-60 79 5 84
41-50 155 21 176
31-40 148 11 159
26-30 35 2 37
18-25 12 3 15
Összesen 455 42 497

Ha egy adott nepellenes bunos 56-ban 30 eves volt akkor az azt jelenti hogy most 76 eves.
Ha megnezzuk mindket partanal a 71-80 kozotti eletkort kiderul hogy a szociknal osszesen 1 a fidesznel osszesen 2 ember talalhato............
Masreszrol ha egy adott nepellenes bunos 56-ban 20 eves volt akkor az azt jelenti hogy most 66 eves.
Ha megnezzuk mindket partnal a 61-70 kozotti eletkort kiderul hogy a szociknal osszesen 30 a fidesznel osszesen 23 ember talalhato..........

"Pufajkas ex. miniszterelnokunk vajon melyikuket lovette le?"
Te is tudod hogy egy hangya volt a sok kozul es hasonlo hangyat mas partok cipojeben is talasz.

"Az MSZP fiataljaiban nem ketelkedem. Ok talan tenyleg, oszinten hisznek valamiben. De ok csak egyszeru gyalogos katonak. Es ez a valasztas nem oket teszi hatalomba, hanem azokat akik igenis nepirtok"

Ugyan mit tudna a parlamentben az MSZP fiataljai nelkul KL immaron oregember es MP elerni. Ket szavazati jog tudtommal nem eleg? Sot vannak torvenyek amikhez 2/3-os tobbseg kell ilyenkor egy part sem eleg. A hatalom erejet a part szimbolizalja es nem a miniszterelnok.

"Es ez a valasztas nem oket teszi hatalomba, hanem azokat akik igenis nepirtok"

Szamodra kik a nepirtok? Egy-par meg talan ma is elo 76 eves oregember vagy maga a part?
Szerinted a nepirtokbol csak az MSZP-ben ulnek az MDF-ben nem?
Vegezetul.....szerinted Hitler nemzedeke (marmint akik azert gyilkolasztak mert engedtek a felsobb hatalomnak (10-12 eves gyerekek is)) mind bunosok es bortonbe valok?
Ezeket miert lehetett megbocsatani es elfelejteni?

Ja es megegy: a rendszervaltasig nem volt demokracia, nem lehetett tuntetni es egyebet, most azert mar mas a helyzet es senki nem fog szetloni (ld...negy evvel ezelott, ld...demokracia) ha az utcara mesz. Mindenkinek alkalmazkodni kell a rendszervaltashoz es a demokraciahoz. Ha valaki tesz ellene akkor szamithat ra hogy negy ev mulva a szavazopolgarok nem Ora voksolnak.
Szerintem ez eleg visszatarto ero.........
Bakfitty

Sziasztok!

Kedves Székely Magyar! Az én férjem ereiben is székely vér csörgedezik. De semmi pénzért nem szavazott volna a Fideszre. Már egyszer leírtam, hogy miért, nem akarom ismételni. Ne szítsuk a kedélyeket! Ne állítsuk szembe a hazaiakat a kintiekkel!
Úgy, mint Budapestet a vidékkel!

Az utazási kedvezményrõl annyit, hogy ment egy erdélyi ismerõsünk a MÁV pénztárhoz magyar igazolvánnyal jegyet venni. Csak néztek rá, hogy milyen kedvezményt akar?!

Gabi, bocs, de most én is megszólítalak! Ha jól emlékszem Te írtad, hogy a Washington Post cikke nem mérvadó. És hogy a külföldnek milyen jó véleménye van OV.-rõl. Azt mivel magyarázod, hogy az amerikai nagykövet az elsõ napon gratulált, és átadta az amerikai elnök meghívását MP-nek.
És hasonló történt az angoloknál, már a látogatás idõpontja is meg van. Nos?

Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron

Kedves Anikó,

utoljára mondom el, nem általánositottam, azt mondtam a második fordulóra mozgósitott plusz emberek - fideszre szavazók között szerintem...
Lehet hogy kifogásolható a stilusom, de sezmélyesen soha nem ugrottam neki senkinek, én nagy általánosságban a jelenlegi kormányt kritizáltam, nem téged, nem Gabit, nem Ericát és a többi jobbost.
Nem tudom akkor te miért cseszegetsz engem, és próbálsz meg beállitani úgy ahogy teszed! Mi jogon? Mit ártottam neked? Azt hogy nem a fideszre szavaztam, és le mertem irni az ellenvéleményem?
Kiragadsz mondatokat, aztán te általánositasz, jól feltüzelve az összes többi fideszest!
Mondd miért csesztetsz engem?
Sajnálom hogy megpróbálsz primitiv sötétlelû bunkó kis komcsinak beállitani. Mert sajnos ez az igazság, ez a te stilusod.
Ettõl függetlenül nem haragszom rád, mert a tény tény marad, az pedig nem gyõz meg amit a szüleidrõl irtál, ezért pedig ismételten nem kell megharagudni rám. Leirtam én is miért nem szavaztam a fideszre, úgyhogy hagyjuk most ezeket az érzelmi szólamokat megint, mert a szvazásoknak már vége.
Tudod akkor lenne érdemes veled vitázni ha kb. igy kezdtet volna a válaszod: Nézd bukta, szerintem nincs igazad, én úgy gondolom hogy...
Nem pedig úgy hogy áhh, az ilyen kisstilû szánalmas narancsbuktafélékkel nem foglalkozom...
Ugye?
Ez is vérméséklet kérdése.
Mindenesetre itt baom, nem disznóláb...
avagy nyújtsunk békebalt egymásnak...
Vagy elfogadod, vagy mocskolódhatsz tovább, a választásod csak téged minõsit.
Soxeretettel: Narancsosbukta
Narancsosbukta

[url=http://www.mno.hu/index.mno?cikk=72948&rvt=2" TARGET="_top]http://www.mno.hu/index.mno?cikk=72948&rvt=2[/url]
Névtelen

Kedves "narancsosbukta"!

Olvasva egy korábbi hozzászólásodat szeretném megjegyezni: örülök, hogy az általad képviselt "liberális" bal oldal nevében azt teszed, amivel a jobbot vádolod. Amirõl te beszélsz az nem megosztás? Te most éppen megosztod az országot? Meg minket is? Miért fáj az neked, hogy az ország egy másik fele másként gondolkodik? Miért akarod ránk eröltetni az ideáidat?
Nehezen tudom elképzelni, hogy valaha jártál vidéken, mert különben tudnád, mennyi értelmes ember él ott (minden szerénytelenség nélkül állíthatom: köztük én is).
Ne felejtsd el például, hogy Te nap mint nap azt az ételt eszed és azt az italt iszod, amelyeket ezek az "iskolázatlan" egyszerû népek termelnek meg (mellesleg nem ártana, ha az értelmezõ kéziszótárban megnéznéd, mit is jelent az "iskolázatlan" szó, mert úgy láttam, elég rosszul magyaráztad).

És ha már szeretnél "oktató-nevelõ" munkáddal minket megörvendeztetni és megmondani a tutit, jó lenne, ha reálisabban néznéd a dolgokat. Fõleg amiatt írom ezt, mert ha megnézed: az új (és labilis) kormány azt az utat fogja tovább folytatni, amelyet az 1998 és 2002 között mûködõ megkezdett és útjára indított. Egyetlen egy (nagy) dologban fog különbözni tõle, hogy a parlamentáris demokrácia szabályait jobban be fogja tartani, ami jó dolog és szükségük is lesz arra a híres szoci pártfegyelemre. De ne feledd el, ha valaki haldoklik és nem tud idõben szavazni menni majd egy költségvetési vitában, akár kormányválság, sõt kormány-lemondás is várható. És ugye az EU-ba is elég nehéz lesz így az országot bevezetni.

Nem szeretnélek elkeseríteni, de fogsz te még Orbán Viktorra szavazni, még ha most nem is így gondolod.

De ha ez nem teljesülne, azért az bizonyos, hogy Orbán Viktor az elkövetkezendõ 12-16 évben lesz még Magyarország miniszterelnöke.

És az is egy más világ lesz...
gémeskút

Kedves ti,

Elõször is, Simon Tibor belehalt a sérüléseibe. Nyugodjon békében.

Másodszor,
Anikónak még annyit- a ti suttogó propagandátok is elég világosan fogalmaz milyen is az a réteg akit még meg kell nyerni a második fordulóra. (érthetõen, egyszerûen magyarázz, hogy ÕK is megérthessék...) Errõl ennyit.

Gémeskút,
Vidéken élek. Meglepõ nem? Sajnos nem értem a megosztó elméleted, ezek szerint már nemcsak lebunkózok, hanem meg is osztok. "Miért fáj az neked, hogy az ország egy másik fele másként gondolkodik? Miért akarod ránk eröltetni az ideáidat?" Ezt inkább én kérdezném a fideszesektõl, mert nem gondolom hogy én ezt tettem volna, ellentétben veletek.

Nézd, nem hatott meg a "Ne felejtsd el például, hogy Te nap mint nap azt az ételt eszed és azt az italt iszod, amelyeket ezek az "iskolázatlan" egyszerû népek termelnek meg ", ez már magasröptû demagógia. Nem hinném hogy én ne járulnék hozzá az ország fejlõdéséhez, nem ülök a millióiomon a kiskastélyomban. Mint már irtam bruttó 80 ezer forintos fizetésem van a hátam mögött 2 egyetemi diplomával. Szóval hagyjuk ezt, jó...

Szivem joga volt úgy szavazni ahogy akarok (befolyásolásmentesen.) "Nem szeretnélek elkeseríteni, de fogsz te még Orbán Viktorra szavazni, még ha most nem is így gondolod." Amennyiben elégedetlen leszek a következõ 4 évvel, úgy lehet hogy igazad lesz, hidd el én leszek az elsõ aki ez esetben ismét kormányváltásra fog szavazni. Soha nem akartam a "tutit" megmondani,(bár vannak akik nagyon igyekeztek itt) egyszerûen csak a saját véleményemet irtam le. Sajnálom ha ez téged sértett bármi módon is, és azt is sajnálom hogy képtelenek voltatok befogadni az ellentétes véleményt. És még valami: én soha senkit nem próbáltam meggyõzni, vagy agitálni hogy csakis a maszop a jövõ. Ellenben a fidesz, és ti fideszesek elõszeretettel tettétek mindezt.
Maradva õszinte barátsággal
Narancsos bukta

Gratulálok a gyõzteseknek! Kívánom nektek, hogy elégedettek legyetek az új kormány intézkedéseivel, amelyek remélhetõleg összhangban lesznek az ígéretekkel.

Én pedig most nyugodtan hátradõlök - kokárda marad rajtam - és minden intézkedés után elolvasom az itteni hozzászólásokat.

Üdv mindenkinek
Iboly
iboly

Gabi,
egy számtanpélda. :o) Kati és Peti a piacra ment. Három kosárral tértek haza.
Egy kosárban van 188 szem gyümölcs, ebbõl 24 citrom, a többi narancs. Két további kosárban 178 db. alma, ill. 20 db. körte található.
Kérdés: Melyik gyümölcsbõl van a legtöbb?

(Hogy melyik kosárban van a legtöbb gyümölcs, az mindegy, mivel a citromok és narancsok márciusban belemondták a képernyõbe, hogy õk két külön gyümölcs, legfeljebb együtt kell õket hazacipelni a piacról.)

Hogy ki mikor hogyan élt, arról meg az jut eszembe, hogy mikor a nagyfiam egyéves lett, a férjem maradt vele otthon GYED-en. ( Mivel én egyetemistaként csak minimális GYES-t kaptam.) Na, akkoriban mindenkinek elmondta, hogy én itthon voltam a gyerekkel egy évig, és alig történt valami, bezzeg õ csak két hetet töltött vele, és tessék, jár, beszél... :o)))

Vera
vera

ps. Gémeskút: tegnap elfelejtettem, én nem akarom megosztani az országot/benneteket- azt már megtette valaki helyettem, több sikon is (MI-ÕK, magyar-nem magyar, Bp-vidék, érdemes-érdemtelen...etc.etc.)
Narancsosbukta

ps. Iboly: köszönöm (a magam nevében), a kedves, mocskolódásmentes, õszinte (mégha oly fájó is) gratulációdat. Kultúrált vitapartnerségbõl jeles!
Narancsobukta

Kedves Iboly ! Derekasan küzdöttél, rajtad nem múlt...puszi
F. Dia
fd (fd)

Ps2. Iboly: Én pedig kivánom neked, hogy az elkövetkezendõ 4 év a vártnál kevesebb csalódást hozzon neked (nektek), és hatékony, a polgárok érdekeit szolgáló, az elért eredmények csorbitását szolgáló intézkedések elleni eredményes, akadályozó, ellenzéki politizálást az általad megválasztott ellenzéki szerepbe lépett képviselõjelöltnek!
A kokárdát én is viselni fogom, mikor eljön az ideje. Legközelebb 2003 március 15-én.
Sok boldogságot, és a remények valóra váltását kivánom mindenkinek (pártállástól függetlenül).
A megbékélés õszinte hive: NB
Narancsosbukta

Sziasztok!

Lehet még itt másról is dühöngeni?Tegnap ugyanis jött egy levél a munkahelyemrõl,miszerint rosszul számolták eddig a TGYS-t,erre a tb-ellenõrzés fényt derített,vissza kell fizetnem több mint 100.000 Ft-ot.KépKép
Ez nagyon rosszul jött.

Mariann
Mariann

Jó reggelt!

Nagyon szomorú vagyok. Egy embert agyonvertek. Meghalt. Kép
Milyen világ ez?
Nyugodjon békében!

Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron

Mariann, ez hogy lehet? Mert ha még az ember magának számolja, de hát azért csinálja a céges könyvelõ, hogy jó legyen biztosan.

Ez azért nagyon szomorú.

Zsunya
zsunya (zsunya)

Mariann,

Nem lehet reszletfizetest kerni? Ha jol sejtem a munkahelyednek kell visszafizetni, nem kozvetlenul a TB-nek. Es ha igy van, akkor igazan lehetnenek meltanyosak, hisz az o hibajukbol tortent.
Tenyleg eleg huzos egy ekkora osszeg, foleg ha nem is szamit ra az ember.

Szimat
szimat

Sziasztok!

Ilyenkor a munkahelyen tévesen számoló alkalmazottnak semmi felelõssége nincs???? Nem lehet rajta is számonkérni a dolgot?

Ildi

Ildi
pildi

Ildi valami ilyesmire gondoltam én is. de ahogy az ügyvéden sem kérheted számon az formai okora hivatkozva vesztett örökséget... gondolom itt sem lehet ilyesmit számon kérni.

Összemorcoltszemöldökü Zsunya
zsunya (zsunya)

Kedves Narancsosbukta,

nezd, en ugy gondolom, hogy nincs ertelme veled vitatkozni.Ezennel itt be is fejeztem.Itt van az en nem disznolabam is.

Udvozlettel,

A.
Aniko

Sziasztok,

reggel felhívtam a munkahelyemet,ahol azt mondták,hogy a következõ hónapokban levonják a folyósított összeg 30%-át,így kvázi 3 vagy 4 részletben lesz visszafizetve.Pedig a férjemmel már osztottunk- szoroztunk,hogy honnan gazdálkodjuk ki.
A munkahelyemen átfogó tb-ellenõrzés volt,akkor derült ki,hogy már hónapok óta rosszul fizetik nekem a tgys-t.A 30 napon belüli összeget tudták visszakövetelni,de a tb. felé a munkahelyemnek ennek az összegnek kb. a 4x-ét kell visszafizetni,meg még valami bírságot is.Persze azt sem fogják megdicsérni,aki ezt nem vette észre.
Állítólag tavaly évvégén volt valami olyan jsz-változás,amit õk nem vettek észre:így napi több mint 5.000 Ft-ot fizettek ki nekem,holott csak kb.1.800 Ft-ot lehetett volna.
Mivel számlára megy a pénz,soha nem tudtam,hogy pontosan mennyit kapok,bár az feltûnt,hogy hónap végén már nem csak a szokásos 2.000 Ft.marad rajtaKép
Egyébként ez a munkahely egy bíróság,így teljesen nyugodt voltam...
Most viszont jó nagy kopp lesz.
Még tegnap erõs felindulásban felhívtam az anyukámat,aki annyit mondott,hogy ettõl nagyobb baj ne legyen,gondoljak Simonra-aki akkor még élt szegényKép

Na,ez volt a napi morgolódás.

Mariann
Mariann

Mariann

Szerintem kerj a cegedtol karpotlast Kép
Vagy adjanak neked egy nagyon hosszu lejaratu kamat nelkuli hitelt....
(mondjuk 1000 FT havonta)
Bakfitty

Szia Mariann, az egy dolog, hogy az összeg 30%-a/hó a levonás, de ez az összeg legjobb tudomásom szerint nem lehet több, mint a Neked járó havi juttatás 30 (vagy 33?) %-a. Próbálok érthetõbb lenni: 30 nap x 1.800 Ft = 54.000 Ft kb. a havi pénzed, ami nem terhelhetõ meg havi 30-35.000-rel, csak kb. 16.000-rel! Kérdezz rá, ha máshol nem, akkor a TB-nél, mert különben újra a Te rovásodra szabálytalankodik a melóhely! (Lehet, hgy idén már ez is változott, de tavaly még így volt.)
Javítsatok ki, ha hülyeséget írnék!
ld

Szia Evi,

Gyorsan valaszolok a kerdesedre. Bush meg a valasztasok elso forduloja elott kijelentette, hogy talalkozni fog a megvalasztott miniszterelnokkel, barki legyen is az.
Tony Blair pedig egyertelmuen szelsobal. Az eddig nagyreszt idezett ujsagok pedig tradicionalisan baloldali ujsagok (lsd. Washington Post). Mellesleg tudod azt, hogy a hires ujsagcikk megjelenese utan hivatalosan is helyesbitett a Washington Post, mert a "fuggetlen" tudosito egy ameriakban letezo szelsobal/kommunista szimpatizans? Ha akarod elkuldom a cikket.

Na mindegy. En itt tenyleg abbahagyom a vitat, es Ibolyhoz hasonloan mindenkinek gratulalok aki a gyoztes oldalt tamogatta. (Vera, meg mindig nem ertek egyet az okfejteseddel. Merthogy en nem tudtam az MDF-re kulon szavazni.... A kormany azonban tenyleg MSZP/SZDSZ lesz.)

Sziasztok,
Gabi
Gabi

FDia, NB: Köszönöm.

Gabi, írnék neked emailt. A profilomban megtalálod az én címemet, megírnád a tiédet?

Köszi
Iboly
iboly

Szia Iboly,

Mail ment.......
Gabi
Gabi

Index:
Nem tudom, hogy az én fejemmel van-e a gond, és rosszúl emléxem, de mintha a MaSZoP nagyon erõsen kampányolt volna a 13. havi nyugdíj bevezetésérõl.
Ha rosszúl emléxem javítsatok ki.
Megnéztem az MSZP programját, hogy ha már úgy is õk lesznek hatalmon, megtudjam pontosan mik az elképzelésik a jövõt illetõen.
Meglkepõdve tapasztaltam, hogy
- sem a száznapos programban: [url=http://www.mszp.hu/aloldal.php?id=1216" TARGET="_top]http://www.mszp.hu/aloldal.php?id=1216[/url]
- sem a választási programjukban: [url=http://www.mszp.hu/newscikk.php?ner=n&ni=6736" TARGET="_top]http://www.mszp.hu/newscikk.php?ner=n&ni=6736[/url]
- sem a Medgyessy vállalásaiban: [url=http://www.mszp.hu/newscikk.php?ner=n&rovat=0&ni=6237" TARGET="_top]http://www.mszp.hu/newscikk.php?ner=n&rovat=0&ni=6237[/url]
nincs egy szó sem a 13. havi nyugdíjról!!!
Miért is ne? Az a szegény nyugdíjas úgyse jön tüntetni hogy miért nem kapja meg, a @tv2, RTL Klub úgyis szemet huny felette, az m1, m2-nél meg nemsokára úgyis lapátra teszik a fõnökséget!!!
Ha a többi igéretük is ilyen hamar semmivé lesz, akkor mire kormányt alakítanak addigra annyi lesz az összes programjuk, hogy "Köszönjük, hogy minket választott!" ???
Névtelen

Gabi

FIDESZ+MDF:188
188-19 MDF egyeni (ezekre lehetet kulon szavazni mint MDF)= 169

Azaz

FIDESZ= 169
MDF= 19
MSZP= 178
SZDSZ= 20

A gyöztes akinek több van......(az MDF-nek meg van 5 mandátuma ami levonodik a FIDESZ 169-bol)
Nevtelen

Nevtelen

Nem kell elore huhogni!...ez nem szep dolog....
Egyebkent nehez ugy igeretet tenni hogy nem latnak bele a valos anyagi helyzetbe tobbek kozott ezert nem szerepelt az elso fordulo kampanyaba a 13. havi nyugdij.
A ket fordulo kozott viszont mar hozzafertek bizonyos eredmenyekhez melybol betudtak vallalni a nyugdijt.

Ez meg a valasztasok utan egy nappal:

[url=http://www.origo.hu/valasztas/20020422medgyessy1.html" TARGET="_top]http://www.origo.hu/valasztas/20020422medgyessy1.html[/url]

Nem ugy nez ki mint akik megfeledkeznenek barmirol is....
Bakfitty

Mit szoltok hozza? Az MDF onnallo frakciot alakit.
Ugylatszik valahol nem tudott azonosulni a FIDESZ felelmeivel mert kulonben O is megetett volna mindent a gyozelemert....
Bakfitty

Így több pénz kapnak, nem eszik meg õket, és még lehet egy kis politikai jövõjük.
Ha jól emlékszem voltak õk már kormányon.
Zsomimama
zsomimama (zsomimama)

Egy kicsit az Izrael témához visszatérve.
Miép be akarja bizonyítani, hogy az izraeliek túl tesznek még a nácikon is. Igen, Izrael nacionalista. És a történelem nem elõször bizonyítja be, hova vezet a nacionalizmus.
Névtelen

Üdv nektek,

az MDF lépése nem volt meglepõ, tekintve hogy ez elõre rögzitették a fidesszel.
Örülök a kollektiv megbékélésnek. :-)
A pénzszámitás meg számomra is követhetetlen, én a mai napig nem értem, hogy 2 gyerekkel 2 cspvel hogyan kaphatok kevesebb gyedet, mint az 1-el. Azt sem értem hogy a gyed alapjául szolágló fizetésem a második gyereknél miért kevesebb mint az elsõnél. Száz telefont intéztem már ezügyben, de senki nem tudott erre érdemi választ adni. Az elsõ gyerekemnél a gyedem alapjául szolgárló fizumat rendszeresen korrigálták az emelésekkor, most meg a 99 januári bérem az alap, holott azóta majdnem duplája az alapfizetésem. Ez van.
Ezért is nem értem Mariannál hogy lehetett ekkorát félreszámolni, mert ha 5000/napot utaltak akkor az 150e havonta, és azt hiszem a fizu 70%-a körüli összeg, ha a valós az 54.e/hó, akkor Mariann neked nem túnt fel hogy tgyásként a fizudnak majdnem a dupláját kapod?
Egyébként nagy szemétség, nekem a második gyerekem születésekor az elsõ után még gyedet kaptam, és hiába jelentettem be a kistesó születését, és telefonáltam többször hogy még mindig gyedet utalnak, nem csináltak semmit, aztán 4 hónap után velem is visszafizetteték. Az elsõ gyermekemnél meg alig 4 hónapba telt, mire folyósitani kezdték a csp-t. ennyi volt az átfutási idõ.
NB- aki már nem akarja kiirni hogy Narancsobukta
NB

Tudjátok mit olvasatm? a tömegpszichózist.
Mármint azt hogy hogyan kell csinálni.

A lényeg:

- lassan és atgoltan beszélj
- használj egyszerû mondatokat
- ha lehet nyomatékosíts úgy hogy ismételd el 2x a fontos mondatokat

- kell egy jó és egy rossz fiú azaz. a rossz dolgokat a bírálást az állás foglalást ahol kritikák is érhetnek mondja el a rossz fiú, a jó fiú legyen semleges, és ne mondojon véleményt errõ vagy arról.
- ne beszélj nagy számokrúl és bonyolult összefüggésekrõl, a nép ezt nem érti.
- szorítkozz rövid velõs célokra, akarjátok vagy nem? tetszik vagy nem igen vagy nem? ez biztosan eléri célját.

... és így tovább

no komment

Timea
Névtelen

Kedves Narancsosbukta! (Most már így nagybetûvel.)

Örülök, hogy végre egy kultúrált választ is olvashattam tõled és meg kell jegyeznem: én nem vagyok fideszes, ahogyan azt te írtad. Én képviselõre és nem pártra szavaztam, szerintem ez így helyes. Nem állítom, hogy kikérem magamnak azt, hogy demagóg, amit mondok (írok), szerintem nem az. Nem az sért, ahogy elõadod gondolataidat, hanem az, hogy folyamatosan ócsárolod a "fideszes" stílust (amit egyébként meg tudok érteni), ugyanakkor úgyanúgy adod elõ magad, ahogyan õk. Lehet, hogy ezt szerinted nem mindenkinek szabad?
Megosztásról beszélek, igen. Mert amikor arról van szó, hogy a Fidesz Egerszegit és a többieket odaállította maga mellé, akkor rögtön csak az ország egyik felének "EGÉRKÉJE" lett, és mindenki arról beszélt, hogy milyen nagyot csalódtak, amikor az a sok sportoló, meg színész odaállt...
Arról viszont csend volt, hogy a Farkasházy, Jancsó és a többiek nyíltan vállalták ugyanezt, cak balról, sõt az állítólag független politológusok (Lengyel, Kéri) is. Ez csak egy példa.

Szóval ez nem olyan egyszerû és ne hidd, hogy bármelyik oldalt is érdekli, hogy te 80ezer bruttót keresel 2 diplomával én meg 100-at hárommal. Csak 4 évente érdekli õket.

Mellesleg ha a maszopnál kicserálõdik a "kádári" klientúra és megújul, lehet, hogy rájuk fogok szavazni. Itt csak az a baj, hogy egy Kovács László (esetleg Horn, de ezt nem hiszem) fogja a szálakat mozgatni, mert Medgyessy Péter alkalmatlan erre (egyébként azzal azért egyetértünk, hogy M.P. elég nagy kárt okozott Nagymarosnál, jó-jó nem egyedül).

Nos, üdv és kicsit legyél sokoldalúbb (ne csak 4 bal oldalad legyen), lásd meg máshol is az értékeket. Nem biztos, hogy az a jó vitapartner, aki mindig egyetért veled, mint tudjuk és én részemrõl tiszteletben tartom a véleményedet, de a "bal oldalra átkonvertált fideszes stílust" nem kéne belevenni. Nos, ahogy Ti mondjátok: Elõre!
gémeskút

Bár már régen nem írtam, mindig olvaslak titeket, csak nem akartam reagálni, mert érzem csak végnélküli vitákba bonyolódnék. Nagyon erõteljesen hiszek az én igazamban, tehát nem valószinû, hogy meg tudnának gyõzni a másik oldalról, és gondolom én sem õket. Bár a véleményemet nagyon sok hozzáolvasással, beszélgetéssel és gondolkodással alakítottam ki, tehát úgy gondolom megalapozott.
Amit ezzel le szeretnék írni csak annyi, hogy szerintem ebben a topicban pont olyanok írnak akik nagyon elkötelezettek az egyik oldal iránt, tehát kár veszekedni.

B. Vera!

Nagyon tetszenek a hozzászólásaid, mert humorosak és nem bántók.:-)))))))

Különben én komolyan vettem ezt a nagy békülést, és hétfõ óta a Nemzetet is veszem meg a Népszabit is. Sajnos (ez csak az én szubjektív véleményem)a MN publicisztikai cikkei olyan bántóak és gyûlölködõk, hogy valószínüleg ezt nem fogom sokáig bírni.Lehet, hogy a jobboldaliak is ezt érzik amikor a Népszabit olvassák, szerintem az nem ilyen durva. De mondom ez csak az én szubjektív véleményem!!!!!!!!

Nagyon örülök a gyõzelemnek, de jó ez a kemény ellenzék, ha az összes párt tényleg MO. érdekeit nézi, akkor ez egy tök jó kis ország lesz igazi demokráciával:-))))))))))))))))

Én õszintén megigérem, megpróbálok senkire nem haragudni többet csak azért mert más pártra szavazott. Mert legyünk õszinték volt itt utálat bõven....

Üdvözlet

Ben
Ben

Kedves Ben, ez jólesett. Mondjuk mitagadás, megdolgoztam érte...:o)))
Teljesen igazad van, nem valószínû, hogy itt bárki megvilágosodik, és letépi a kokárdát, vagy föltûzi.
Alighanem én is csak emberi gyengeségbõl írogatok ide. Egyszerûen muszáj válaszolnom, ha arról, amit én feketének látok, valaki azt írja, hogy fehér. ( Esetleg hozzáteszi, hogy aki másként látja, az vak.)
Én is nagyon komolyan gondolom a békülést, de úgy vettem észre, a MN olvasása gátolja bennem a folyamatot...
Tímea, abban a könyvben nincs valami bíztató arra vonatkozóan, hogy ez a hatás meddig tart? Komolyan kérdezem.
Vera
vera

Szia Vera!

Ha valakinek folyamatosan lesz mit mondania, és nagy hibákat követ az ellenfél, akkor nyilván sokáig.
Én remélem hogy az MSZP tagjaiban fiatalodni fog, sõt szerintem kellene jó pár olyan emeber akit fiatalon bíznak meg miniszteri/államtitkári pozicióval lásd pl. Fodor Gábor

Az SZDSZ-nek meg kell erõdödnie, és visszaszereznie a régi népszerûségét, és akkor nem lehet gond. Talán. és én egy kicsit félek. Vera Te biztosan tudod mitõl.

Tímea
Névtelen

Tegnap fél szemmel elõször belenéztem a South Parkba.
Nem biztos, hogy pontosan írom le a történetet.
Szóval adott egy zászló, amin négy fehér akaszt egy feketét, és ezt egy fekete kifogásolja, változtassák meg. De sehogy nem tudnak dûlõre jutni, hogyan, tüntetnek a csuklyások (itt kerül szóba, hogy a szólásszabadság miatt nem lehet megtiltani, hogy a nézeteiket terjesszék). Rábízzák a gyerekekre a döntést, akik nem értik, mi a baj (ezt itt nem követtem rendesen). A fekete férfi kiakad, hogy a gyerekek is rasszisták, aztán rájön, hogy nem, mert nem értették mi a probléma, õk öt emert látnak a zászlón. És levonja a tanulságot, hogy a rasszizmus majdnem rasszistává tette õt is.
Majd a zászlón az embereket mindenféle színûre festik át.
keke_

Sziasztok!
Dühöngés helyett, Dakota dáridó:
[url=http://csadi.cseveg.net/dakota.mp3" TARGET="_top]http://csadi.cseveg.net/dakota.mp3[/url]
(kb. 38 Mb, 40 perc zeneKép)) )

Kívülálló baloldali
Kívülá

Valami nem politika...
Tegnap több mint 40 percen át lógtam a telefonon, hogy a matávnál elintézzek egy teljesen egyértelmû hibás számlázást. Egy megrendelt szolgáltatást 2x számláztak.
És megtette velem az ügyintézõ, hogy "várjak amíg egyeztet valakivel –vártam 20! percet– majd szétkapcsolt. És kezdhettem egy másik ügyintézõnél elõrõl."
Unom, dühíííííííít, hogy állandóan résen kell lennem, hogy véletlenül vagy szándékosan ne verjenek át.
A Matávval állandó harcba állok.
A gázmûvekkel a múltkorjában azon harcoltam, hogy egy használaton kívüli lakásban hogyan lehet változó a gázfogyasztás. Az alapdíjon felül mindig van valami apró...
Közölték, hogy "az úgy elszivárog". Ja, az én pénzem.
Brrrrr!
Üdv.
Malacka
malacka

Sziasztok!

MDF és Fidesz kettéválásának komoly okai vannak, mert két pártként dupla annyi hely illeti meg õket a kuratóriumokban, bizottságokban. Ez egyszerû tény.

Ildi

Ildi
pildi

Szia, Tímea!
Az persze világos, hogy ha a kormány hibázik, akkor az ellenzék erõsödik, de ez racionális dolog. Én azokra gondoltam, akik tényleg a tömegpszichózis áldozatai. Szerintem az õ esetükben nem sokat számít, hogy hibázik-e a kormány vagy tündököl, mivel a valóság torzítva jut el a tudatukba. (Ld. a tõzsde szárnyalása, mint negatív esemény...)Szóval arról nem írnak valamit, hogy õk meddig "maradnak úgy"?
Az SZDSZ megerõsödésében én is nagyon reménykedem, talán egy kicsit több esély van rá, mint a lottó ötösömre, amiben szintén...
Kedves Keke, a South Park a gyengém!
Malacka, mi a Vodaphone (de lehet, hogy Vodafon) alattvalói vagyunk, hát az se jobb. Volt már, hogy kikapcsolták a telefonunkat tévedésbõl valaki másé helyett, és nekünk kellett Gödöllõre, a központjukba utazni, sorbanállni,stb., hogy bebizonyítsuk, mi vagyunk mi.
Talán minden családban kellene lennie valakinek, aki fõállásban állampolgár.
Üdv: Vera
vera

Vissza: Errõl - arról

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?