Ma kaptam egy szórólapot.
Egy kis stilisztikai gyöngyszem.
Idézek belõle:
Kedves Asszonyom, Uram! Amennyiben e sorok olvasásába állva fogott volna bele, úgy kérem, foglaljon most helyet! Egy szinte hihetetlen dolgot kell, hogy közöljek Önnel. Parlamenti választásunk minapi elsõ fordulójában több, mint kétmillió honfitársunk volt azon a véleményen, hogy emlékezni teljesen felesleges. Ezzel csõstül juttatták be a kommunistákat az Ország Házába. Még leírni is szörnyû! Mintha népképviseletünk szentélye holmi törtgerincû, jellemhibás negyed karakterek rehabilitációs központja lenne! Félreértés ne essék, még véletlenül sem feltételezem, hogy ezt a kapitális hibát Ön is elkövette volna. Sõt, meggyõzõdésem, hogy döbbenetemben Ön is osztozik. Sokkal inkább gondolok azonban-s ezt le kell hogy írjam- a Szomszédasszonyára, erre az alapjában véve kedves és jóindulatú, ám végtelenül naiv és feledékeny hölgyre. Felvilágosítása a következõ napok szent feladata legyen! Tudnia kell, hogy a nemzetközi nagytõke zsoldjában álló egykori bolsevikjaink és liberális leányvállalatuk már javában fabrikálják stratégiájukat, melynek három tartópillére az istentelenség, erkölcsi enyészet és a nemzettudat rombolása.
Kölcsey hátborzongató víziója látszik valóra válni. A lankák mögül már népünk halálhörgése és siralma hallik.
Asszonyom, Uram! A végórában járunk, annak is az utolsó perceiben! A mocsár kíméletlenül húz lefele, penetráns bûze egyre elviselhetetlenebb. Ám még nincs veszve a Hon, még tehetünk a borzalmak ellen! A HITünk táplálta REMÉNY még él! Most, hogy a nemzeti radikalizmus és a kisgazda szellemiség már nem juthat szóhoz, szavazzon a hölgy a szomszédjában is Önhöz hasonlóan a keresztény-polgári értékrend utolsó mentsvárára, a FIDESZ-MDF-re!
..........
Kedves Asszonyom, tisztelt Uram! Õk és szellemi elõfutáraik, akik négy évtizeden keresztül bitorolták a hatalmat és terrorizálták a népet,...... erkölcsi toprongyként méltatlanok arra, hogy vezetõink legyenek.....Esdekelve kérem, tudatosítsa a szomszédjában lakó hölggyel, hogy kutyából nem lesz szalonna. Vasárnap gondoljon õ is unokája jövõjére! Az ÉLET s ne az enyészet mellett törjön lándzsát!
Jó egészséget kívánok, éljen a SZABAD POLGÁROSODÁS!
Vera ( mármint hogy én másoltam be.
)))