Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Meg egy cikk a Bokros-csomagrol:
[url=http://origo.hu/uzletinegyed/hirek/makrohirek/20020418bokroscsomag.html" TARGET="_top]http://origo.hu/uzletinegyed/hirek/makrohirek/20020418bokroscsomag.html[/url]

Szimat
szimat

Kedves vitatkozók!

[url=http://origo.hu/uzletinegyed/hirek/makrohirek/20020418bokroscsomag.html" TARGET="_top]http://origo.hu/uzletinegyed/hirek/makrohirek/20020418bokroscsomag.html[/url]
Figyelmetekbe ajánlom ezt a cikket. Számomra teljes mértékben érthetõ és világos volt. Mindehhez persze az is kellett, hogy bizonyos gazdasági alapfogalmak tiszták és világosak legyenek a számomra.
Idáig is, de ezek után végképp azt gondolom, hogy nem vitaképes az az ember, aki ezen tények, és fogalmak nélkül vitatkozik a témáról, vagdalkozik a kifejezéssel, anélkül, hogy az egészet mechanizmusában és hatásaiban átlátná.

Tegyétek a kezeteket a szívetekre, hányan értitek a cikket kedves FIDESZ-esek?

Bokrinca
Bokrinca

A kokárda dologhoz: Ha eddig véletlenül Fidesz párti is lettem volna, ezután már biztos hogy nem leszek. Ha egy felelõs kormányfõ ilyen nyilvánosan bepánikol, ennyire fél attól, hogy ha véletlenül nem õk gyõznek, akkor mi lesz vele, az szánalmas.
Ha ilyen véleménye van a közalkalmazottairól, köztisztviselõirõl, akkor pláne nem való miniszterelnöknek.
Láttatok ti ilyen iszonyú félelmet, mint ami a kokárdások szemében van?
Egyébként a mi körzetünkben a bizottság felén volt kokárda. Na, ilyenkor mi van?
Dobos Éva
Névtelen

[url=http://www.extra.hu/kokardaskonyv/" TARGET="_top]http://www.extra.hu/kokardaskonyv/[/url]
Kívülálló Baloldali
És még mindig érdekel ki MAGLOT ISTVÁN??????????60 éves, csak tud róla valaki vmit...
Kívülá

Bokrinca,

Megeloztelek Kép
De az nem szep hogy lenezed a Fideszeseket. Az gazdasagnak szukseges volt a Bcs, de enyenek szintjen tragikus is lehetett.

Szimat
szimat

Kivulallo Baloldali,

En rakerestem a goliat.hu-n Maglot I. nevere. Letezik, de nem olyan ismert. Ki tudja miert?!

Szimat
szimat

A lakáshitelrõl: emlékeztek hogyan indult 1 éve talán? 35 év alatti csak házasoknak, elsõ lakás és nettó 100e Ft jövedelem mindkét részre.
Ezt gyakorlatilag lehetetlen volt felvenni a családosoknak (mert ugye ott gyes és gyed van) ...

aztán késõbb finomítgattak, és pár hónapja van ez a már méltányos igénylési lehetõség.
tehát én nem csodálom, ha az eredeti hitelcsomagot nem szavazta meg az Mszp

Timea
Névtelen

Kifogás!
Miután törvényben elõírt tankötelezettség van, és az iskoláztatási támogatást is csak akkor adják, ha a szülõ iskolába járatja a gyereket, ingyenesnek kell lennie az alapoktatásnak. Elég faramuci helyzet, hogy megbüntetnek ha nem járatod a gyerekedet iskolába, iskolát meg nem biztosítanak. Mielõtt fejemet venné valaki, valószínúleg 98 elõtt is ez volt a helyzet. A törvények betartása reméljük mindkét párt programjának íratlan része.

Az egyetemisták egy része most is fizet tandíjat. A tudás érték, jobb állásod lesz késõbb, többet kereshetsz, mint akik nem végeztek egyetemet. No nem nálunk. A rendszer sehogyan sem igazságos, se így, se úgy. Mindig lesz olyan, akinek nem jó. Ezért kell elmenni szavazni, hogy úgy legyen, ahogyan neked jó.
Kokárda

Gabi, es Kifogas es Tobbiek

Akkor nekem most a VALASZTAS 2000-bol Bogicit kell osszehasonlitanom az alabbiakkal....

[url=http://www.dura.hu/hirek/2001/10/nszb20011022a.htm" TARGET="_top]http://www.dura.hu/hirek/2001/10/nszb20011022a.htm[/url]
[url=http://www.tozsdeforum.hu/tf4/fo.phtml?menu=1&nevek=hirek/hirek.phtml&hircsopi=4&hirsor=5&hirid=319663" TARGET="_top]http://www.tozsdeforum.hu/tf4/fo.phtml?menu=1&nevek=hirek/hirek.phtml&hircsopi=4&hirsor=5&hirid=319663[/url]

Melyik a hiteles?
Most valoban azt mondod hogy a Széchenyi tervel lehetett volna az orszagot kihuzni a "szarbol"? Aruld el hogyan?

Bogici velemenye a Bokros csomagrol?:

"Nézzük csaj dióhejban mi volt ez a Bokros csomag:
Elsõsorban a külgazdasági egyensúly helyreállításának szükségességével indokolták.
1995-1998 a külkereskedelmi egyenleg 0.6 milliárd USD-vel javult.
A Bokros csomag 1995-1998. között összesítve 31 milliárd USD-nek megfelelõ összegtõl fosztotta meg az embereket!
Honnan vontak el?:
-oktatástól
-egészségügytõl
-nyugdíjakból
-önkormányzatoktól
-vállalkozásoktól.
1998-ig 300ezer munkahely megszûnt, ennek következtében az államháztartás netto hiánya 150 milliárd Ft-al nõtt, ugyanis kiestek a TB. bevételek, nõttek a szociális kiadások, a hazai termelés egy részét felváltotta az import.
Az emberek jövedelme átl. 8%-ot csökkent, a reálkeresetek 10%-al.A legalacsonyabb kereseteket csökkentették leginkább!
A mseterségesen felpörgetett infláció rendkívül romboló volt a társadalomra és a gazdaságra.
Viszont óriásit kaszáltak rajta a spekulánsok!!!
1994-ben az infláció 18.8%
1995-ben 28.2%
1996-ban 23.6%
1997-ben 18.3%
Kis és közepes vállalkozások tömegesen szûntek meg.
(kötelezõ kamarai tagság, nyugdíjasok megadóztatása, adókedvezmények eltörlése)
Eközben az importált energia ára rekord szintre csökkent!! De nálunk ez nem éreztette hatását, az energiaárakat elõször 50%-al majd még 2*30%-al emelték!
A felpörgetett infláció miatt az adóságszolgálat kamata évente több mint 1 milliárd USD-val nõtt!!
Ami tovább rontotta a folyó fizetési mérleget!
1995-1998 között 11.1milliárd USD összegû magyar vagyont árusitottak ki a külföldieknek.Ezzel csökkentették az államadósságot.
Levonva a 0.6 milliárd USD mérlegjavulás összegét a kamatkiadások 4.6 mrd. USD többletébõl megállapítható, hogy a Bokros csoma 4 milliárd USD KÁRT okozott az országnak!!!
Tehát ott tartottam, hogy a csomag 4.5 milliárd USD kárt okozott hazánknak!
És tönkretették rengeteg ember életét.
Megemelték a nyugdíjkorhatárt de nem indítottak széleskörû munkahelyteremtõ programot.
A nyugdíjasok kb. 20%-ának a díja a létminimum fele körül volt. Az Orbán kormány folyamatos értékû emelésekkel

visszatért a 94-s szintre(reálérték) + kamat.
Bevezették a tandíjat.
Ezer oktatót bocsátottak el évenként az egyetemekrõl, fõiskolákról.95-98-ig 554 milliárd!!! Ft-ot vettek el az oktatástól!
Az egészségügyben volt a legsúlyosabb az elvonások hatása; kovács pál miniszter le is mondott. Ágyszámleépítések, fogorvosi kezelés pl. Az oriási elvonásoknak köszönhetõen az elkerülhetõ halálozások 11-18%-a az ellátások hiányossága miatt történt!
95-98-ig 1048 milliárd Ft-ot vontak el az egészségbiztosítási alapból!!!Ezzel több ezer ember korai halálát okozták! 99-tõl az eg.bizt alapkiadásaira fordítható összeg minden évben reálértékben is nõtt de még ezidáig sem sikerült az eü helyzetét rendezni.
Miközben Bokros ÉS NE FELEDJÜK õT MEDGYESI KÖVETTE!!!tehát miközben õk az embereket sanyargatták addig bagóért kiárusították a magyar vagyont és még ez sem volt elég,
mert oriási összegû kedvezményeket nyújtottak egyes külföldiek számára!
Megsértették az államháztartásról szóló törvényt, az útadóról szóló törvényt 1994-1998 között 238.6 milliárd Ft.összegû adót engedett el a külföldi rendszámú kamionok számára!!!
Ezek a túlsúlyos kamionok tönkretették útjainkat, a rossz utak a magyar gépkocsik állagát több100 milliárd Ft-al károsították.Melyik pénzügyminiszter fizeti ezt meg?
Ki csinálta a Bokros csomagot? Bokros és Medgyesi vitte tovább töretlenül!

Gabi 1-el és szofival nagyon 1et értek!
Egész európa rajtunk röhögött mert nem kértünk adósságátütemezést!
Nem kellett volna ide Bokros csomag!Lehetett volna kezdeni a Széchenyi tervvel!

Ja és mit gondoltok kedves mszp-re szavazók mi lett volna itt, ha õk maradnak hatalmon?
Aki néz híradót, olvas újságot az láthatta tegnap azt a tanulmányt, amit Medgyesi írt 1998-ban .
Medgyesi szerint az egészségügyben bevezetni javasolta a térítési díjakat!!!
Betegek beutaló nélkül 2000Ft-ért mehettek volna orvoshoz!
4000Ft-ot kellene ma fizetnünk, ha választott orvosunkat keresnénk fel!!!ÉS NAPI 1000 FT-OT KELLENE FIZETNÜNK MINDEN KORHÁZBAN TÖLTÖTT NAPÉRT!!!
Ezt akarjátok??megkaphatjuk!! csak szavazzatok az mszp-re "
Bakfitty

Bokrinca,

Az elemzes szepen felepitett, de egy jo kozgazdasz ellenkezo elojellel is el tudja magyarazni. Az elemzes nem vett figyelembe egy sor rendkivul fontos macrogazdasagi ill. vilaggazdasagi tenyezot. Egy oriasi bakloves: a Bokros-csomagot nem tanitjak kulfoldon, barmennyire is tetszetosen hangzik. Mint kozgazdasz es egyetemi tanar kb. ismerem a curriculumot tobb nagynevu amerikai egyetemen is.
Névtelen

Szimat

Az egyének szintjén nem volt minden szempontból kellemes a Bokros csomag, ez tény. De a hazafisághoz az is hozzátartozik, hogyha bajban van az ország gazdasága, akkor mindenki kiveszi a részét a rendbetételébõl.
Nekünk háztartásgazdaságtanilag szar volt a Bcs, de makrogazdasági szempontokból nézve igenis muszáj volt.

Bokrinca
Bokrinca

Kokárda!

Nem az alapoktatásrol irtam, hanem a középiskolásrol.
Nem mindegy! Ha esetleg csak 8 ált.elemit végez a gyermek, akkor nem kell attol tartani, hogy törvénybe ütközö dolgot tesz.
A rendeszer tényleg sehogysem igazságos, se igy se ugy! Hát marad a szavazás, azért, hogy mindenki arra szavazhasson amibe és akibe bizik! :-)

Kifogás
Kifogás

Gabi

Az en allaspontom a 40-evre szolt ami kozel sem volt olyan
szelsoseges amit te pelda leirtal.
A nezeteim szerint egyaltalan nem az magyarazhato hogy emberrablokra es gyilkosokra biznam a gyerekekmet.
En azt fejtegettem hogy azok az emberek akik politikat tanultak es utana elhelyzkedtek a szakmaba ugyanugy nem voltak szabadok es onhatalmuak mint mi kozemberek. Ugyanugy meghajoltak a rendszer elott kulonben lapatra tettek volna oket.

Mint korabban irtam az MSZP-ben legalabb annyi fiatal ul mint a FIDESZ-MDF-ben, es legalabb annyi ven is....
Szerinted a FIDESZ-MDF-bol szarmazo idosebb politikusok nem a 40-evbol jonnek?

Lenyeg azt a kritikus idoszakot nem lehet egyvalaki szamlajara irni......

A negy evvel ezelott tortentek meg bebizonyitottak hogy az MSZP a partban jelenlevo idos politikusok ellenere sem egyenlo az MSZMP-vel. (Meg akkor sem ha Horn a miniszter)

Egyebkent mit nevezel nepellenes bunoknek?
Mert szerintem az is nepellenes ha valaki lopja a nep penzet. Valoban nem igazssagos es valahol nepellenes ha ezert csak Tocsik kerul bortonben.
Egyebkent ha nepellenes bunosoket keresel jobban teszed ha nem Parlamentbe hanem a temetobe mesz ott talan talasz egypar visszatero szellemet.

"Egy ervet mondj nekem. Egyetlen egy erv ami makulatlan lelkuket megmutatja. Azt, hogy most nem hazudnak?"

Mondtam en hogy makulatlan lelkuek?....Nem, csak annyit hogy jobban bizom bennuk ....ez azert nem ugyanaz!
Egyebkent itt mindenki hazudik csak ki jobban ki kevesbe....

Vegul Kulfold.....
Egyaltalan nem vagyok informalt....csak nyitva volt a fulem
-mikor az EU kifogasait hallottam miert nem lehetunk meg tagallamok
-mikor OV a Benesi dekretumokkal kapcsolatban nyilatkozott
-mikor kiderult hogy mindennek ellenere nem kell az EU csatlakozashoz ezzel a temaval a Cseheknek foglalkozni mivel elavult....

Lenyeg OV stilusa nem valtott ki kulfoldon kulonosebb szimpatiat....

Egyebkent az hogy valaki balos vagy jobbos az mindegy az EU-nak lenyeg hogy felmutason valamit.
Ausztiaba jelenleg MIEP szeru part van hatalmon Nagy-Britaniaban pedig Munkaspart. Ennyit a szelso jobb es balrol...

Viszont ha nem kerulunk be hamarosan az EU-ba nagyot szivunk talan meg jobbat mint egy Bokros csomaggal.

III

Itt senki sincs beetetve! Az MSZP "nem ugyanaz a part" es ez egy teny amit mindenfele kampany kizarasaval le lehet szurni.

Ld:
Part tagok (egyarant fiatalok, idosek ld: atlageletkor)
Part Program
4 evvel ezelotti tevekenyseg
Demokraciat es embereket nem sertve viseltek el a vereseget es tavoztak
A nepszerutlen csomagot is nyakukba vettek (holott biztos Ok is megszerettek volna nyerni a valasztast)

Hogy kilopjak a szemunket? Szerinted a FIDESZ mit csinalt?
Kerdes kilopja jobban?

Kifogas

Neked holnap irok....

Mindenkinek nyugodalmas estet
Bakfitty.....
Bakfitty

Bokrinca,

En egy percig sem vontam ketsegbe a Bcs szuksegesseget.
Szerintem mi egy oladalon allunk Kép

Szimat
szimat

Bakfitty,

Az EU-ba nem a Fidesz vagy az MSZP miatt kerulunk v. nem kerulunk be. Mellesleg szerintem az sem fedi a valosagot, hogy ha nem kerulnenk be az EU-ba, az totalis katasztrofat jelentene az orszagnak. (Nyilvan nemi gazdasagi megtorpanast, de tragediat? Ne felejtsd el, hogy a U.K, Svajc, Svedorszag, Dania, Norvegia nem EU tagallamok, megis el vannak valahogy.) Igazi tragediat egy ujabb, mar kiszivarogni latszo Bokros csomag szeruseg jelentene az orszagnak. Na abba ez az eppen csak erosodni kezdo gazdasag tenyleg belerokkanna.

Azt honnan veszed, hogy OV stilusa nem keltett szimpatiat kulfoldon? Kerlek egy kulfoldi forrast masolj be ide. Barmilyen nyelven lehet: olaszul, franciaul, angolul, nemetul. De kerlek ne a Nepszabadsagot........

Bakfitty, ezt irtad:
"Az en allaspontom a 40-evre szolt ami kozel sem volt olyan
szelsoseges amit te pelda leirtal" es
"Egyebkent mit nevezel nepellenes bunoknek?"
Te tenyleg nem hallottal '56-rol? (Hogy csak egy a nyilvanvalo emberaldozatokat kivano nepellenes bunrol beszeljek) Akkor ajanlom figyelmedbe az 56-osok parcellajat. Nezd meg azt a sok 18 evest, egyetemistat akik akkor az eletuket vesztettek. Pufajkas ex. miniszterelnokunk vajon melyikuket lovette le? Arrol meg ezekszerint nem tudsz, hogy a '80-as evek vegen hany fiatal halt meg amikor az elvtarsak a tomeg koze hajtottak kocsival. Mert kokardat mertek viselni marcius 15-en. Nekem egy baratom halt meg. A masik baratomnak tudos volt az apukaja s a rendszervaltason ugykodott. Tetemet a Balatonbol halasztak ki. Ez, ismetlem a 80-as evek vege volt. Medgyessy et. KB tagsaga idejen. Ezeket miert lehet elfelejteni? Megbocsatani?

"Itt senki sincs beetetve! Az MSZP "nem ugyanaz a part" es ez egy teny amit mindenfele kampany kizarasaval le lehet szurni."

Az MSZP fiataljaiban nem ketelkedem. Ok talan tenyleg, oszinten hisznek valamiben. De ok csak egyszeru gyalogos katonak. Es ez a valasztas nem oket teszi hatalomba, hanem azokat akik igenis nepirtok, demokracia ellenes ujgazdagok. Ugyanaz az part, MSZ(M)P. Te tenyleg nem latod, Bakfitty?
Gabi
Gabi

Bakfitty,

Oriasi targyi tevedes. (S ezt vegre konnyen meg tudom cafolni. Hacsak az MSZP valahogy mashogy nem sulykolja beled........) Nagy Britania nem EU tag. Remelem a tobbi "meggyozodesed" azert nagyobb tudasra, jartassagra van alapozva. (Nem sertesnek szantam. De szerintem nagyon sok balos velemenye ilyen jolinformalt "tenyozokre" epul)

Gabi
Gabi

GAbi!

Az óriási tévedésekrõl csak annyit, hogy Nagy Britannia 1973 óta EU tag. A többi kijelentésed is ennyire tényeken alapuló??

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory,

Ezt honnan vetted? Teged is "agymosott" az MSZP?
A kovetkezo orszagok tagok:
Franciaorszag, Nemetorszag, Hollandia, Olaszorszag, Spanyolorszag, Finnorszag, Belgium, Irorszag, Portugalia, Gorogorszag, Ausztria, Luxemburg

A "Treaty of European Union"-t 1992 Februar 7-en irtak ala Maastricht-ban, Ratifikalva 1993 novembereben lett. A Maastricht Treaty" adja az alapjat az EMU-nak. Nagy Britania NEM tagja.
Gabi

Mi tortent 1973-ban?
Gabi

Cory,
Megkovetlek. Te az EU-rol en az EMU-rol irtam.
Gabi
Gabi

Ma kaptam egy szórólapot.
Egy kis stilisztikai gyöngyszem.
Idézek belõle:
Kedves Asszonyom, Uram! Amennyiben e sorok olvasásába állva fogott volna bele, úgy kérem, foglaljon most helyet! Egy szinte hihetetlen dolgot kell, hogy közöljek Önnel. Parlamenti választásunk minapi elsõ fordulójában több, mint kétmillió honfitársunk volt azon a véleményen, hogy emlékezni teljesen felesleges. Ezzel csõstül juttatták be a kommunistákat az Ország Házába. Még leírni is szörnyû! Mintha népképviseletünk szentélye holmi törtgerincû, jellemhibás negyed karakterek rehabilitációs központja lenne! Félreértés ne essék, még véletlenül sem feltételezem, hogy ezt a kapitális hibát Ön is elkövette volna. Sõt, meggyõzõdésem, hogy döbbenetemben Ön is osztozik. Sokkal inkább gondolok azonban-s ezt le kell hogy írjam- a Szomszédasszonyára, erre az alapjában véve kedves és jóindulatú, ám végtelenül naiv és feledékeny hölgyre. Felvilágosítása a következõ napok szent feladata legyen! Tudnia kell, hogy a nemzetközi nagytõke zsoldjában álló egykori bolsevikjaink és liberális leányvállalatuk már javában fabrikálják stratégiájukat, melynek három tartópillére az istentelenség, erkölcsi enyészet és a nemzettudat rombolása.
Kölcsey hátborzongató víziója látszik valóra válni. A lankák mögül már népünk halálhörgése és siralma hallik.
Asszonyom, Uram! A végórában járunk, annak is az utolsó perceiben! A mocsár kíméletlenül húz lefele, penetráns bûze egyre elviselhetetlenebb. Ám még nincs veszve a Hon, még tehetünk a borzalmak ellen! A HITünk táplálta REMÉNY még él! Most, hogy a nemzeti radikalizmus és a kisgazda szellemiség már nem juthat szóhoz, szavazzon a hölgy a szomszédjában is Önhöz hasonlóan a keresztény-polgári értékrend utolsó mentsvárára, a FIDESZ-MDF-re!
..........
Kedves Asszonyom, tisztelt Uram! Õk és szellemi elõfutáraik, akik négy évtizeden keresztül bitorolták a hatalmat és terrorizálták a népet,...... erkölcsi toprongyként méltatlanok arra, hogy vezetõink legyenek.....Esdekelve kérem, tudatosítsa a szomszédjában lakó hölggyel, hogy kutyából nem lesz szalonna. Vasárnap gondoljon õ is unokája jövõjére! Az ÉLET s ne az enyészet mellett törjön lándzsát!
Jó egészséget kívánok, éljen a SZABAD POLGÁROSODÁS!

Vera ( mármint hogy én másoltam be. :o)))
vera

Végre már csak egy nap...
Annyira unom már ezt a fröccsögést! Ezt a sok manipuláló hírt, röplapot!
Jaj, legyen már vége! Szörnyû!
Békét és nyugalmat akarok! Hagyanak már békén!

Tegnap mentem Pestre. Tisztára megijjedtem, hogy nincs rajtam kokárda, mi lesz velem?! És a piros blúzom nem irritál-e valakit?
Persze semmi inzultus nem ért, de már az is szörnyen hangzik, hogy ez megfordulhatott a fejemben!

Ti nem unjátok még ezt az egészet?

Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron

Evi,

Egyetertek.
Kar hogy a ket fordulo kozott nincs kampanycsend.

Szimat
szimat

Gabi!

Az EU tagja meg Svedorszag is. Igaz nem tul regen, de tagja es a svedek mar nagyon banjak,hogy tagok lettek. Rosszabbul elnek joval, mint a tagsag elött. Nem olyan nagy pukkanas EU-tagallamnak lenni, csak nekunk magyaroknak kell az akol melege. Mindegy, hogyan hivod: Varsoi Szerzödes, vagy EU, NATO, valaminek nekunk mindig a tagjanak kell lenni es lehetöleg zöldebbnek ,a zöldnel is. Europaban nagyon sokan vannak a globalizacio ellen es joggal, de erröl majd akkor vitazzunk, ha mar elkövettuk azt a hibat, hogy beleptunk.
Totya

Totya,

Szerintem az EU tagsag egy ekkorka, nem elvonalbeli gazdasaggal rendelkezo orszagnak, mint hazank, szukseges.
En idealista vagyok, es el tudnam kepzelni az eletet az EU-n kivul is. De nem hiszem hogy lenne olyan politikus, aki ezt felvallalna.
Lehet hogy lenne "magyar ut", de elegge rogosnek tunik.

Szimat
szimat

Gabi

En ugytudom EU-tagok a Britek csak az EURO-t nem vettek fel......mindenesetre ezzel semmit nem cafolsz meg hisz, Ausztriaban egy szelso jobboldali MIEP szeru part van a hatalmon............es Ausztria 100%- hogy EU- tagallam Kép
Bakfitty

Gabi
Mar kezdem unni.......olvasd el megegyszer legyszi........nem hiszem hogy ezekutan barmit is meg kell magyaraznom. Ez egy maganvelemeny semmi tobb.....mindent ami benne all a sajat erzekszerveimen keresztul tapasztaltam meg, hogy te ezt ketsegbe vonod az mar a te dolgod ugyanis en nem szeretnelek meggyozni......

Az en allaspontom a 40-evre szolt ami kozel sem volt olyan
szelsoseges amit te pelda leirtal.
A nezeteim szerint egyaltalan nem az magyarazhato hogy emberrablokra es gyilkosokra biznam a gyerekekmet.
En azt fejtegettem hogy azok az emberek akik politikat tanultak es utana elhelyzkedtek a szakmaba ugyanugy nem voltak szabadok es onhatalmuak mint mi kozemberek. Ugyanugy meghajoltak a rendszer elott kulonben lapatra tettek volna oket.

Mint korabban irtam az MSZP-ben legalabb annyi fiatal ul mint a FIDESZ-MDF-ben, es legalabb annyi ven is....
Szerinted a FIDESZ-MDF-bol szarmazo idosebb politikusok nem a 40-evbol jonnek?

Lenyeg azt a kritikus idoszakot nem lehet egyvalaki szamlajara irni......

A negy evvel ezelott tortentek meg bebizonyitottak hogy az MSZP a partban jelenlevo idos politikusok ellenere sem egyenlo az MSZMP-vel. (Meg akkor sem ha Horn a miniszter)

Egyebkent mit nevezel nepellenes bunoknek?
Mert szerintem az is nepellenes ha valaki lopja a nep penzet. Valoban nem igazssagos es valahol nepellenes ha ezert csak Tocsik kerul bortonben.
Egyebkent ha nepellenes bunosoket keresel jobban teszed ha nem Parlamentbe hanem a temetobe mesz ott talan talasz egypar visszatero szellemet.

"Egy ervet mondj nekem. Egyetlen egy erv ami makulatlan lelkuket megmutatja. Azt, hogy most nem hazudnak?"

Mondtam en hogy makulatlan lelkuek?....Nem, csak annyit hogy jobban bizom bennuk ....ez azert nem ugyanaz!
Egyebkent itt mindenki hazudik csak ki jobban ki kevesbe....

Vegul Kulfold.....
Egyaltalan nem vagyok informalt....csak nyitva volt a fulem
-mikor az EU kifogasait hallottam miert nem lehetunk meg tagallamok
-mikor OV a Benesi dekretumokkal kapcsolatban nyilatkozott
-mikor kiderult hogy mindennek ellenere nem kell az EU csatlakozashoz ezzel a temaval a Cseheknek foglalkozni mivel elavult....

Lenyeg OV stilusa nem valtott ki kulfoldon kulonosebb szimpatiat....

Egyebkent az hogy valaki balos vagy jobbos az mindegy az EU-nak lenyeg hogy felmutason valamit.
Ausztiaba jelenleg MIEP szeru part van hatalmon Nagy-Britaniaban pedig Munkaspart. Ennyit a szelso jobb es balrol...

Viszont ha nem kerulunk be hamarosan az EU-ba nagyot szivunk talan meg jobbat mint egy Bokros csomaggal.

III

Itt senki sincs beetetve! Az MSZP "nem ugyanaz a part" es ez egy teny amit mindenfele kampany kizarasaval le lehet szurni.

Ld:
Part tagok (egyarant fiatalok, idosek ld: atlageletkor)
Part Program
4 evvel ezelotti tevekenyseg
Demokraciat es embereket nem sertve viseltek el a vereseget es tavoztak
A nepszerutlen csomagot is nyakukba vettek (holott biztos Ok is megszerettek volna nyerni a valasztast)

Hogy kilopjak a szemunket? Szerinted a FIDESZ mit csinalt?
Kerdes kilopja jobban?
Bakfitty

Gabi

Legyszi ne feltetelezd tovabb hogyha valaki az MSZP-re szavazott az egy tajekozatlan felreinformalt kulturalatlan akarki.........
Bakfitty

Látta valaki tegnap az Éjjeli menedékhely c. mûsort?
Névtelen

Nnna, mingyá' megyek a sokk töbi bunkó közzé hogy viszahivjam az Orosszokat eltörölljem a gyedet a templomokban meg teremfoci lessz meg istálo.
A büdöss kölkektõ' meg nemcsaka kakaót veszemel hanemm a mecsbokszotis! Há, há, há!!!!
Vera
vera

Kedves Névtelen 12h52!
Én belekezdtem, de nem bírtam sokáig. Aznapra elég volt nekem a fent idézett szórólap. Az legalább nem az én adómból van. (Remélem.)
Vera
vera

Egyetértek, most már ott tart a társaság nagy része, hogy szeretne tul lenni ezen a herce-hurcán! Szerintem legyen MSZPs vagy Fideszes, de ha már április 30 lenne, akkor bizti nyugi is lenne már-még!
Kifujjuk magunkat, tiszta fejjel, hétvége a családé egy kis politikai programmal egybevetve, és hétfötöl elkezdödik egy uj hét! Reggeli a gyereknek, és a többi napi program! :-)
mindenkinek jo pihit!

Kifogás
Kifogás

B.Vera

Uristen! Ez nem lehet igaz! Ez mar tulmegy minden hataron!
Nem csodalom ha egyesek ugy ahogy van az egeszet nyilvanosan szettepik....Legalabbis en ezt tennem meghozza ha lehet OV szeme lattara Kép....Elvegre demokracia van es en azt teszek amit akarok!
Bakfitty

Kedves B.Vera!
Õrület, micsoda szemét dolgokat írkálnak! A gond csak az, hogy van, aki ezt beveszi... Kép
Jó lesz túllenni rajta végre. Már alig várom a hétfõt - bár lehet, hogy akkor még nem lesz végeredmény, na jó, akkor a keddet, hogy megint normális hétköznapok jöjjenek. Kép
Hozzánk ma jött meg egyébként OV kedves levele, a borítékon nem volt feladó. Kedvem lenne írni neki, hogy tanuljon meg elõbb tisztességesen levelet feladni, utána írhat, de nem nekem, mert én nem vagyok vele levelezõ viszonyban.
Na, ennyit errõl.
Mindenkinek vidámabb és fõleg nyugodtabb jövõt kívánok!
bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Ezt ma irta az Apukam aki egyebkent elso forduloban a FIDESZ-re szavazott....neki nem kell ujra szavazni mar mert az elso korben eldolt az eredmeny, igy nem is nagyon gyozkodte senki.....

"Bar en semleges voltam, ill. az elejen meg drukkoltam a Viktornak, mostanra nagyon maguk ellen hangoltak ezzel a "nemzeti oldallal". Kepzeljetek, most kiadta a radioban az ukaszt, a Viktor, hogy pentek este vegyek le a kokardat, hogy ne lassak, ki tartozik a nemzeti oldalhoz."

En azt nem ertem hogy a nyilvanos kampany musorokon senki nem bantotta a FIDESZESEKET. Nem volt botrany semmi elore beharangozott pankracio.
Az elso fordulok rendben es nyugalomban zajlottak. Senki nem ocsarolt senkit legfokepp pedig senki nem csalt.
Mar csak azert sem mert nem volt ra lehetoseg, hisz minden parttol jelen volt egy kepviselo akik argus szemekkel figyeltek egymast.
Akkor meg minek ez a tulzott elovigyazatossag, ez a mesterseges felelem keltes........nektek nem serti a fuleteket?
Bakfitty

Kisertetiesen hasonlo lett a helyzet a 8 evvel ezelötti MDF kampanyra. Akkor az visszafele sült el nekik.
Egy aprosag, amit en fedeztem fel: A parlamenti bulin elenekeltek a Honfoglalas szamot ket szep magyar lany tolmacsolasaban. A zenet a Rozsi szerezte, akit viszont mar nem hivtak meg a szarmazasa miatt, vagy lehet, hogy O nem vállalta. O akkor nemzetellenes?
Bakfitty

Miniszterelnök Úr!

A kampánycsend elõtti nap délelõttjén megkaptam hozzám írt levelét.
Ezúton szeretném tudatni Önnel, hogy eddig sem kívántam Önre/Önökre szavazni, és e levél után sem fogok.
Teljesen felesleges volt erre milliókat költeni, mert a levélben foglaltakat zengi a rádió, Tv, újság napok óta. Aki eddig ezeket még nem hallotta, olvasta, az vagy süket, vagy vak.
Ha esetleg inkubátorra, lélegeztetõgépre, stb költötte volna ezt a rengeteg pénzt az utolsó napokban, az sokunk számára sokkal meggyõzõbb lett volna.

N-né B. Éva

Kovács sándorné
Évi
Sopron

Még két gondolat:

Olvasom: Teller Ede megírta levelét...
Tisztelem, becsülöm, felnézek minden nagy tudósra, sportolóra, színészre. Fejet hajtok óriási tudományuk, fantasztikus eredményeik, színészi nagyságuk elõtt. Azt nem értem, hogy miért keverednek politikába. A politika politika és semmi helye a sportcsarnokban, vagy a színházban. Szerintem a másik oldal ugyanilyen nagy neveket fel tudna sorakoztatni. Nem értem, miért kell a Fidesznek velük szimbolizálni.
Nagyon tetszett, hogy Kokó nem indult a választásokon. Tudta nagyon jól, hogy nem az általa képviselt pártprogramra, hanem rá, mint népszerû sportemberre szavaznának. Akkor miért ült mégis oda?

Más. Ma azt mondta Pokorni, hogy az MSZP az elõzõ kampánycsend alatt MILLIÓ röplapot szórt szét. Jelentem, Szolnok megyében egyetlen eggyel sem találkoztam, mégis az MSZP nyert 8-ból 7 választókerületben.

És most már tényleg befejezem. Várom a kampánycsendet. És remélem az unalmas hétköznapokatKép

Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron

Amikor a szocik küldtek ki levelet, szintén volt egy rakás felháborodott ember, most a fidesz, (tele a postaláda mindenféle röpiratokkal), most is van egy rakás felháborodott ember. Egy dologban szerintem egyetértünk, inkább költené mindkét(sok) párt valami hasznosabbra.

Még egy, szerintem a szórólap dolog már kikerült a pártok hatáskörébõl, legalábbis a Fideszé. Ezeket szerintem olyan szimpatizánsok csinálják, szerkesztik, terjesztik, akik azt akarják a Fidesz maradjon. Egy gond van vele, hogy sokszor átlépik az erkölcsi határokat (már listán úgyis benn van a parlamentben), és stílusuk miatt visszaüt. Ezért egy kicsit sajnálom a Fideszt.
Névtelen

Mindenkinek aki MSZMP-tol retteg es GABI!

Az EU-ba egesz egyszeruen azert nem kerulunk be mert nem felelunk meg a kovetelmenyeken. Errol jelenesetbe most a FIDESZ tehet. A minimalber mestersegesen a duplajara not az arak a boltokba szintugy viszont a valos regi fizetest nem emeltek a duplajara. Azaz ha valaki korabban 40000 Ft nettot keresett nem kapott 80000 Ft-ot.
Ergo.......az atlagemberek szarul jartak. Ugytudom ezt a folyamatot az EU-ba torteno bekerules miatt lepte meg a FIDESZ akkor nehogy mar ne szivjunk ha nem kerulunk be hamarosan.
Ez szamomra igenis tragedia lesz...
Ja! Ha nem is szeretnenk csatlakozni? Akkor meg mi a jo fenenek csesztek el a fizetesembol valo megelhetesi szintet.
Szoval ez igy egy ertelmetlen rossz lenne, mig a Bokros csomag egy szukseges rossz volt.

"Azt honnan veszed, hogy OV stilusa nem keltett szimpatiat kulfoldon? "

Onnan hogy nemcsak szelso ujsagokat hanem a napi tenyeket is olvasok, valamint neha atkapcsolok a kulfoldi hirekre is a TV-ben.

-------------------------------------------------------
Hallottam 56-rol es azzal is tisztaba vagyok hogy a felelosok legtobbje nincs mar az elok soraba...legalabbis 76-ev folott mar nem tul sok az esely.
Azzal is tisztaban vagyok hogy 56-ert es 80-ert sem egy-ket ember teheto felelosse, hanem maga a part es a kulso befolyas.

MP 1956-ban mindossze 14 eves (igencsak fiatal nepellenes bunos)
1980-ban a Kozgazdasagi es Koltsegvetesi osztaly vezetoje lett.
1982-ben Miniszterhelyettes, 1986-ban Penzugyminiszter
Rendszervaltas utan eltunik majd 1996-ban ket evre a nepszerutlenne valt Bokros helyere kerul.

Vegul az az elemzes ami altal kicsit betekinthetunk az atlageletkorban habar nem tudom mennyire hiteles……ezt meg egy korabbi (rejtett bal-jobb) hozzaszolo kuldte.

szocik (férfi nõ összes)
71-80 1 0 1
61-70 22 8 30
51-60 142 32 174
41-50 130 42 172
31-40 42 17 59
26-30 34 15 49
18-25 24 7 31
Összesen 395 121 516

fidesz
81 felett 1 0 1
71-80 2 0 2
61-70 23 0 23
51-60 79 5 84
41-50 155 21 176
31-40 148 11 159
26-30 35 2 37
18-25 12 3 15
Összesen 455 42 497

Ha egy adott nepellenes bunos 56-ban 30 eves volt akkor az azt jelenti hogy most 76 eves.
Ha megnezzuk mindket partanal a 71-80 kozotti eletkort kiderul hogy a szociknal osszesen 1 a fidesznel osszesen 2 ember talalhato….
Masreszrol ha egy adott nepellenes bunos 56-ban 20 eves volt akkor az azt jelenti hogy most 66 eves.
Ha megnezzuk mindket partnal a 61-70 kozotti eletkort kiderul hogy a szociknal osszesen 30 a fidesznel osszesen 23 ember talalhato……

----------------------------

” Pufajkas ex. miniszterelnokunk vajon melyikuket lovette le? „
Te is tudod hogy egy hangya volt a sok kozul es hasonlo hangyat mas partok cipojeben is talasz.

"Az MSZP fiataljaiban nem ketelkedem. Ok talan tenyleg, oszinten hisznek valamiben. De ok csak egyszeru gyalogos katonak. Es ez a valasztas nem oket teszi hatalomba, hanem azokat akik igenis nepirtok"

Ugyan mit tudna a parlamentben az MSZP fiataljai nelkul KL immaron oregember es MP elerni. Ket szavazati jog tudtommal nem eleg? Sot vannak torvenyek amikhez 2/3-os tobbseg kell ilyenkor egy part sem eleg. A hatalom erejet a part szimbolizalja es nem a miniszterelnok.

"Es ez a valasztas nem oket teszi hatalomba, hanem azokat akik igenis nepirtok"

Szamodra kik a nepirtok? Egy-par meg talan ma is elo 76 eves oregember vagy maga a part?
Szerinted a nepirtokbol csak az MSZP-ben ulnek az MDF-ben nem?
Vegezetul.... szerinted Hitler nemzedeke (marmint akik azert gyilkolasztak mert engedtek a felsobb hatalomnak (10-12 eves gyerekek is)) mind bunosok es bortonbe valok?
Ezeket miert lehetett megbocsatani es elfelejteni?

Ja es: a rendszervaltasig nem volt demokracia, nem lehetett tuntetni es egyebet, most azert mar mas a helyzet es senki nem fog szetloni (ld…negy evvel ezelott, ld…demokracia) ha az utcara mesz. Mindenkinek alkalmazkodni kell a rendszervaltashoz es a demokraciahoz. Ha valaki tesz ellene akkor szamithat ra hogy negy ev mulva a szavazopolgarok nem Ora voksolnak.
Szerintem ez eleg visszatarto ero………..
Bakfitty

Mindenkinek aki MSZMP-tol retteg es GABI!

Az EU-ba egesz egyszeruen azert nem kerulunk be mert nem felelunk meg a kovetelmenyeken. Errol jelenesetbe most a FIDESZ tehet. A minimalber mestersegesen a duplajara a not az arak a boltokba szintugy viszont a valos regi fizetest nem emeltek a duplajara. Azaz ha valaki korabban 40000 HUF nettot keresett nem kapott 80000 Ft-ot.
Ergo.......az atlagemberek szarul jartak. Ugytudom ezt a folyamatot az EU-ba torteno bekerules miatt lepte meg a FIDESZ akkor nehogy mar ne szivjunk ha nem kerulunk be hamarosan.
Ez szamomra igenis tragedia lesz...
Ja! Ha nem is szeretnenk csatlakozni? Akkor meg mi a jo fenenek csesztek el a fizetesembol valo megelhetesi szintet.
Szoval ez igy egy ertelmetlen rossz lenne, mig a Bokros csomag egy szukseges rossz volt.

"Azt honnan veszed, hogy OV stilusa nem keltett szimpatiat kulfoldon? "

Onnan hogy nemcsak szelso ujsagokat hanem a napi tenyeket is olvasok, valamint neha atkapcsolok a kulfoldi hirekre is a TV-ben.

-------------------------------------------------------
Hallottam 56-rol es azzal is tisztaba vagyok hogy a felelosok legtobbje nincs mar az elok soraba...legalabbis 76-ev folott mar nem tul sok az esely.
Azzal is tisztaban vagyok hogy 56-ert es 80-ert sem egy-ket ember teheto felelosse, hanem maga a part es a kulso befolyas.

MP 1956-ban mindossze 14 eves (igencsak fiatal nepellenes bunos)
1980-ban a Kozgazdasagi es Koltsegvetesi osztaly vezetoje lett.
1982-ben Miniszterhelyettes, 1986-ban Penzugyminiszter
Rendszervaltas utan eltunik majd 1996-ban ket evre a nepszerutlenne valt Bokros helyere kerul.

Vegul az az elemzes ami altal kicsit betekinthetunk az atlageletkorban habar nem tudom mennyire hiteles...ezt meg egy korabbi (rejtett bal-jobb) hozzaszolo kuldte.

szocik (ferfi no összes)
71-80 1 0 1
61-70 22 8 30
51-60 142 32 174
41-50 130 42 172
31-40 42 17 59
26-30 34 15 49
18-25 24 7 31
Összesen 395 121 516

fidesz
81 felett 1 0 1
71-80 2 0 2
61-70 23 0 23
51-60 79 5 84
41-50 155 21 176
31-40 148 11 159
26-30 35 2 37
18-25 12 3 15
Összesen 455 42 497

Ha egy adott nepellenes bunos 56-ban 30 eves volt akkor az azt jelenti hogy most 76 eves.
Ha megnezzuk mindket partanal a 71-80 kozotti eletkort kiderul hogy a szociknal osszesen 1 a fidesznel osszesen 2 ember talalhato............
Masreszrol ha egy adott nepellenes bunos 56-ban 20 eves volt akkor az azt jelenti hogy most 66 eves.
Ha megnezzuk mindket partnal a 61-70 kozotti eletkort kiderul hogy a szociknal osszesen 30 a fidesznel osszesen 23 ember talalhato..........

"Pufajkas ex. miniszterelnokunk vajon melyikuket lovette le?"
Te is tudod hogy egy hangya volt a sok kozul es hasonlo hangyat mas partok cipojeben is talasz.

"Az MSZP fiataljaiban nem ketelkedem. Ok talan tenyleg, oszinten hisznek valamiben. De ok csak egyszeru gyalogos katonak. Es ez a valasztas nem oket teszi hatalomba, hanem azokat akik igenis nepirtok"

Ugyan mit tudna a parlamentben az MSZP fiataljai nelkul KL immaron oregember es MP elerni. Ket szavazati jog tudtommal nem eleg? Sot vannak torvenyek amikhez 2/3-os tobbseg kell ilyenkor egy part sem eleg. A hatalom erejet a part szimbolizalja es nem a miniszterelnok.

"Es ez a valasztas nem oket teszi hatalomba, hanem azokat akik igenis nepirtok"

Szamodra kik a nepirtok? Egy-par meg talan ma is elo 76 eves oregember vagy maga a part?
Szerinted a nepirtokbol csak az MSZP-ben ulnek az MDF-ben nem?
Vegezetul.....szerinted Hitler nemzedeke (marmint akik azert gyilkolasztak mert engedtek a felsobb hatalomnak (10-12 eves gyerekek is)) mind bunosok es bortonbe valok?
Ezeket miert lehetett megbocsatani es elfelejteni?

Ja es megegy: a rendszervaltasig nem volt demokracia, nem lehetett tuntetni es egyebet, most azert mar mas a helyzet es senki nem fog szetloni (ld...negy evvel ezelott, ld...demokracia) ha az utcara mesz. Mindenkinek alkalmazkodni kell a rendszervaltashoz es a demokraciahoz. Ha valaki tesz ellene akkor szamithat ra hogy negy ev mulva a szavazopolgarok nem Ora voksolnak.
Szerintem ez eleg visszatarto ero.........
Bakfitty

[url=http://www.origo.hu/valasztas/20020419afidesz.html" TARGET="_top]http://www.origo.hu/valasztas/20020419afidesz.html[/url]

[url=http://www.origo.hu/valasztas/20020418mszp.html" TARGET="_top]http://www.origo.hu/valasztas/20020418mszp.html[/url]

Amit en erzek ebbol a kampanyhaborubol hogy a FIDESZ egyre durvabb eszkozokkel szeretne az egyebkent nyugis MSZP-et kihozni a sodrabol.
KL meg valaszhat hogy vagy pereskedik vagy a FIDESZ sajat kezevel fogja feloltoztetni az MSZP-et uttoro ruhaba.

MP meg akozul valaszthat hogy vagy elmegy az OV feltehetoen fenavad stilusu vitajara vagy pedig minden lehetseges ragalmat rafognak kenni hogy miert nem ment el.

Kifogas

Valoban az MSZP nem iger konkretan tandij mentesseget......habar azt sem mondja hogy elfogja torolni a mostani rendszert.
Ha viszont megis eltoroli a tandijat cserebe viszont a tobbi szamomra hasznos igeretebol egy-parat bevalt akkor en negy ev mulva elegedett leszek.
Te most lehet hogy boldog vagy mert tandijmentesseg van viszont a masik oldal meg lehet hogy emiatt kerult szar helyzetbe.

Ha nem lett eredmenyes akkor miert igeri, hogy emeli a nem eredmenyeset?
1. Mert lehet hogy nincs mas valasztasa (egy elinditott folyamatot nem kivan megszakitani)
2. Lehet hogy a sajat akaratuk szerint fejezik be a programot majd ami esetleg vegeredmenyul kedvezobb helyzetet fog teremteni mint a mostani.
3. Visszajon a Bokros csomag es futyulnek az igereteikre
-ha ebben az esetben tesznek valami jelentoset az orszagert akkor elfogadom...
-ha nem tesznek semmit akkor negy ev mulva nem fogok rajuk szavazni....

A FIDESZ eleg eros most, es a jovoben is az lesz.
Igy az MSZP-nek nincs sok valasztasi lehetosege ha a jovoben megakarja tartani a szavazobazisat.........
azaz kenytelen lesz a FIDESZT feluluberelni...........
Remelem ez az orokos partharc csak elore fogja vinni a "kis hazankat"......es nem baj ha neha az ellenzek kerul folenybe, igy legalabb nem csak szovegelnek hanem tesznek is valamit az orszagert.......

Bekes szavazast es hetveget mindenkinek....
Bakfitty
Bakfitty

[url=http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9061146&tl=200&dr=0" TARGET="_top]http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9061146&tl=200&dr=0[/url]
Névtelen

Ugye itt is kampánycsend lesz?!
Lécci
Zsomimama
zsomimama (zsomimama)

A "jobboldal" nem fogja 4 ev alatt sem kiheverni ezt a vereseget, az MDF-hez hasonloan.
Raharapott a csalira es emlekezetesen lejaratta magat nem lesz konnyu potolni a bukott vezetoket.
Ugyanakkor a legrosszabkor buktak meg.

Ami Orbanc mestert illeti, ot nem sajnalom, mert szerintem ket vereseget is megerdemel, egyet a valasztason, meg egyet a fenekere...

Ennek ellenere sajnalattal megallapitom, hogy Magyarorszag tortenelmi hagyomanyaihoz hiven megint betlit jatszik...

Mert most nem az volna a lenyeg, hogy jol be legyen intve annak aki megerdemli - mert megerdemli - es onmagunknak tetszelegjunk, hogy most aztan jol megadtuk neki...
Hanem sokkal inkabb az, hogy az elkovetkezo idoszakra, az EU csatlakozas idoszakara, milyen beallitottsagu kormany kerul hatalomra...
Az EU csatlakozas ugyanis uzletet jelent, es nem mindegy, hogy a mi javunkra, vagy a mi borunkre alkusznak.

Egy nemzeti-kozossegi beallitottsagu kormany inkabb szolgalja az orszag javat ebben az "uzletben" mint egy globalista szemleletu nemzetkozileg elkotelezett individualista ertekrendu kormany...

Annak ellenere, hogy a MIEP nevezetu tarsulat tehetseges fanatikusainak, valamint az SZDSZ nevezetu tarsulat meg tehetsegesebb intrikusainak es nem utolso sorban a mi manipulalhatosagunk jovoltabol immar a "haza", a "magyar" vagy az "orszag" szot jobb tarsasagban kiejteni szellentesszamba megy...

Ez a nagy baj... nem hazafiaskodni kell, de tudomasul kell venni, hogy bennunket nem szerelembol vesznek be Europaba...
Kokemeny uzletrol van szo, melynek a kapui a csatlakozas altal nyilnak meg... es nem mindegy, hogy milyen elvek szerint araznak... mert az arat is meg lehet venni..., sot arra alkusznak a legtobben.
Epp ezert abban a pillanatban amikor megnyilnak az ajtok sokkal inkabb kell nemzetinek mint nemzetkozinek lenni...

Gazembereket es hulyeket mindket oldalon kozel egyforma aranyban lehet talalni, nehany esetleg tisztesseges szandeku vezeto sem lesz kepes megfekezni azokat...

A globalizmus jonni fog, feltartoztatni nem lehet... de epp ebben a pillanatban, a kiindulas pillanataban, a nemzeti-kozossegi szemlelet nagykepuskodo kigunyolasa, a leheto legrosszabb, szanalmas startpozicio...

Mostantol mindenki egyenileg kuzd majd.
Utoljara volt lehetosegunk osszefogni, es csak a nagyon kevesek lesznek azok, akiknek jo starpoziciot sikerul majd kivivni az Euro-zonahoz torteno csatlakozashoz...
Ennel pedig sokszorta tobben nevetgelnek most a "jobboldal" - egyebkent megerdemelt - bukasan...
Legalabb elmondhatjuk, hogy jo akasztofahumorunk van... az is valami.
A hajo, amelyik leket kap megerdemli, hogy elsullyedjen - a fizika torvenyei szerint - pedig nem a hajoval van a baj, hanem a kapitany volt hulye.
Csak az a baj, hogy mintha a mi tocsognank mar bokaig vizben... furcsamod pedig mindannyian egy anyanyelvet beszelunk - magunkban vagyunk, ezen a fedelzeten nem all itt velunk Europa.
Névtelen

Most látom hogy az m1 tv-n hit gyüli találkozó van!!!!
A többi mételyes kereskedelmi adó, meg úgy kampányol az mszp mellett, hogy vigjátékot adT micsoda arcátlanság!
zizi
Névtelen

Sateliten viszont meggy van. És legalább kétmillió ember.
Névtelen

Ma este 21:50-kor az M1-en A múltat be kell vallani - Medgyessy portré.
iboly

Nekem eleg volt amit a kummunistak 1956-ban csinaltak.
Ha neked egy ujabb 1956 kell, sok halottal akkor szavazz.....!

"Kutyabol nem lesz szalonna." Kozmondas.
Névtelen

Névtelen, biztos Te írogatsz más topicokba is.

Kicsit hiányosnak találom a tudásodat, és ne haragudj hogy ezt írom, de az írásod alapján úgy vélem a töri könyveket és még más hasonlókat el kellene olvasnod még 1x.

A kommunisták és a szocialisták nem azonosak. Két különbözõ dolog. Vili? Ha igen akkor ne írjál többet butaságokat.

(Amúgy érdekes hogy még a neved sem mered felvállalni!)

Tomka

Iboly, a múltat be kell vallani nem Medgyessy portré. Arról nem is beszélve hogy az elején a terror múzeumot láttam, nyilas jelképekkel meg minden ami szerencsére nem most hanem régen történt ...
Tomka

Lendvai feljelentette az mtv-t az OVB-nél. Jogosan. A kis pártatlan magyar televízió. Leadtak egy fidesz által csinált mszp kampányfilmet. A szocik buliját nem közvetítették. A tegnap esti éjjeli menedékhelyetrõl már nem is beszélve. És még ezek tüntetnek az rtl elõtt.
kampánycsend

Vissza: Errõl - arról

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?