Juli, én is a nyolcvanas években voltam tizenéves, akár te, de én akkor is és most is borzasztónak találom az akkori divatot, vagyis például a neonszínű pulcsikat, a hatalmas hajat, stb. Ha gyerekeknek mutogatok régi újságokat, a nyolcvanas évek divatjánál kuncogni kezdenek. Az a helyzet, hogy a nyolcvanas évek divatjában volt valami tényleg mókás. A hatvanas, a hetvenes évek divatja utcai divat volt, a nyolcvanas évek divatja viszont olyan volt, mintha egy hatalmas farsangi karnevált eresztettek volna szélnek. A nyolcvanas években, mikor kamasz voltam, nagyon nem tudtam öltözni, mert nem tetszett a divat. Azt hittem, alapvetően divatellenes vagyok (büszke is voltam magamra). Aztán a kilencvenes években bjött divat nagyon tetszett, a mai napig is tetszik, néha bele is szövöm az öltözködésembe a mai napig. Mert azt nem nevetséges néha feleleveníteni. De képzeld el, ha valaki egy-egy nyolcvanas évekből megőrzött divatcikket venne magára ma... Hát, körberöhögnék az emberek. Szóval van abban valami, amit Schmidt Vera mondott a nyolcvanas évekről. Tényleg sok gyerek ösztönösen kuncogni kezd, ha azokat a cuccokat meglátja. A többi divatirányzaton nem, még a vastagtalpú cipőn sem, de a nagy hajakon, a neonszínű ruhákon igen.
Abban pedig egyetértenek a szakkönyvek is, hogy a könnyűzene akkor egykomoly mélyrepülésbe kezdett, főleg a nyugati könnyűzene. Egyebek közt azért, mert akkor jelent meg a számítógép által gyártott zene, és azért nem mindegy, hogy egy együttesben az énekesen kívül kik vannak: hús vér zenészek, hangszerrel, vagy néhány szintetizátoros. És lehetne még elemezni, hogy miért. De tényleg nem túl igényesek a nyolcvanas évek beli számok.
Amúgy amit a mostani megasztárról írtál, azzal abszolút egyetértek. Itt csak SVera kijelentését akartam védeni, mert egyetértettem a kijelentésével. Merész volt egyébként, tetszett, hogy így kimondta.
Viszont nem értem, hogy a szerkesztők miért éppen a nyolcvanas éveket választották nekik. Annyira régóta mondogatták már, hogy magyar számokat akarnak hallani a versenyzőktől. Nagyon csalódott voltam, hogy nem az jön. De ha igaz, amit itt föntebb "x" idézett, akkor két hét múlva ez jön.
Zsunya, amit írtál, hogy listáról választanak számot - ez elég lehangoló.
Persze az is igaz, hogy ha mondjuk valaki odaáll, hogy ő mondjuk egy Pink Floyd, King Crimson, Moody Blues vagy Santana, vagy más nehéz számot választana, ha lehet, hát asszem felkötheti a gatyáját a zenekar, tehát van ennek is logikája, de azért mégis kicsit kiábrándító...