2001.10.29 07:49
Szerző: Anonymous
Szia Zsuzsi!
A Brendonban kapható kb. azonos funkciójú kocsik közül a Peg-Perego a legkönnyebb. A Graco-hoz viszonyítva nem tudok egészen biztosat, mert az éppen nem volt a Brendonban, ahol az összehasonlítást csináltuk. Ha jársz olyan helyen, ahol van Graco, akkor kérdezd meg a súlyát, a Peg-Perego Venezia 9,3 kg. Ez egy teljesen elfektethetö, mélykocsivá alakítható típus, lábzsákkal és téli tetövel, ami újszülött kortól használható. Késöbb sportkocsivá alakítható.
De ha sokat kell majd cipelned a kocsit, akkor ne csak a súlyát nézd meg! Már többször, több helyen leírtam, szóval az önismétlés bünébe esek, de el kell mondanom újra a Graco kocsik nagy átkát. A növéremnek volt Graco Mirage kocsija. Kb. az a típus, mint a Peg-Perego Venezia, elfektethetö és sportkocsivá felültethetö, de nem használható újszülött kortól, mert nem teljesen sima, egyenes az alja. Azt a kocsit, ha összecsukod, kinlódás cipelni. Ugyanis egy oldalra kerülnek a kerekek és a tolókar, aminél fogva meg tudnád emelni. Így az összecsukás után nem teheted le egy percre se, és nem is guríthatod a saját kerekén, ha egyszer összecsuktad, akkor azt onnantól eröböl cipelni kell. Közben a kerekekkel jól összekened magad. Viszont ezt a kocsit megkapod 35 ezer Ft. körüli áron. Ennek a kocsinak a nagytestvére a Graco Metro-sport, aminek már sima a fekvöfelülete, és épeszüen is csukódik, de az majdnem annyiba kerül, mint a Peg-Perego, ha jól emlékszem, 58ezer a MegaToys-ban. A Peg-Perego Venezia a Brendonban 65ezer (de én még mindig remélem, hogy találunk olcsóbb helyet), és azt ha összecsukod, akkor úgy húzhatod magad után, mint egy gurulós bevásárlószatyrot. El is engedheted útközben, szépen megáll a saját lábán. Amivel jobb (szerintem) a Graco MetroSportnál, az egyrészt az átfordítható tolókar, és a 4 bolygósítható kerék, (álomian könnyü vele manöverezni), másrészt az autósülésként is használható babahordozója. Igaz, hogy ilyen hordozó kapható a Graco-hoz is, de a Peg-Perego-é sokkal stabilabban rögzíthetõ a babakocsiban is és az autóban is. Ez a két fö ok, amiért én a Venezia mellett döntötem, bár nagyon sokat vacilláltam rajta, mert az ára eléggé sokkoló volt a Graco Mirage árához képest. De a Mirage nem használható újszülött kortól, ahhoz kellene egy igazi mélykocsi, azt meg nem akartam venni, mert se fel nem tudnám hozni a X. emeletre, se hova tenni nem tudnám egy lakótelepi panellakásban. Ehhez jött még az idétlen csukódása, szóval a Graco Mirage nálam teljesen kiesett, bármilyen vonzó is az ára. A MetroSport már határeset, de az meg majdnem olyan drága, mint a Venezia, és akkor már a Venezia nem 7 ezer forinttal ér többet szerintem. Ja, és olyan helyet már találtam, ahol a Venezia 58.500 Ft, szóval tutira kapható olcsóbban a Brendon árainál. Igaz, a Graco-t nem néztem diszkontban, lehet, hogy ahhoz is hozzá lehet jutni a MegaToys-beli áraknál olcsóbban.
Persze az én összehasonlításaim arról szóltak, hogy teljesen mélykocsivá alakítható (újszülött kortól használható) sportkocsit akarok, ráadásul autóba és a babakocsiba is rögzíthetö hordozóval, szóval egy csomó típus eleve kiesett az összehasonlításainkból, úgyhogy más igényekkel megközelítve a témát egészen más eredményre juthatsz. Pl. ha nem akarsz hordozót, és nem összecsukva, hanem a benne fekvö babával együtt akarod felvinni a lépcsön, akkor láttam olyan típust (sajnos nem emlékszem, talán Cam volt, vagy Chicco?), amelyiknek klasszul kialakított fogók voltak a két oldalán, az biztosan nagyon megkönnyítheti a kinyitott állapotban való hurcolását.
BMárti