Norcsi!
Remélem már te is túl vagy a nagy izgalmakon, és biztosan nagyon szépen teltek nálatok is az ünnepek. Most megpróbálok válaszolni, a lehetõségekhez képest röviden. Talán úgy kezdeném, hogy biztosan találkoztál már azzal a véleménnyel, hogy a gyerek "anyagi" kérdés. (ugye milyen durván hangzik így leírva?) Tehát az a véleményem, hogy a legfontosabb dolgokat az életben nem lehet megvásárolni, kiszámítani és tervezni.Ilyen az egészség, a szerelem, a gyerekek, boldogság stb. Szóval az én történetem nagyon rendhagyó. Annak ellenére, hogy szeretek töprengeni a dolgokon, tervezni stb.. a magán életem abszolút sorsszerû.
Az elsõ dolog, ami miatt teljesen hülyének nézetek, hogy a férjemmel egymást választottuk, hiszen igen nagy korkülönbség van kettõnk között. (25 év) Úgysem hiszi el senki, hogy nem a pénz miatt (hiszen egy vasunk se volt egyikõnknek sem, úgyhogy ezt nem is forszírozom elég, ha mi tudjuk.) A második agylökés, hogy gyereket is akartunk (Miért házasodtunk volna össze egyébkén!?) Tehát gyors egymásutánban született a kisfiam
, aki 8 és a kislányom
, aki most 6 és fél éves. Hogy a többiek várattak magukra az is a sors keze volt. Egy banális mûtétbe majdnem belehaltam, a második mûtétnél sírva könyörögtem az orvosnak, hogy ha 1% esély van arra, hogy ne "pakoljanak" ki hogy még lehessen gyerekem, akkor adja meg az esélyt. Egyébként jellemzõ az egyes orvosokra, amikor megmondtam, hogy két gyerekem van halál lelki nyugalommal elakrta dönteni a sorsomat azzzal, hogy megfoszt a szülés lehetõségétõl (ez is megérne egy misét, hogy a családtervezésbe milyen módon avatkoznak be az orvosok!)
Szóval hosszú, hosszú évekbe telt amíg lassan felépültem és közben annak ellenére , hogy biológiailag képes lehettem volna rá, fokozatosan beletörõdtem, hogy nem lehet több gyerekem. Igaz nem akartam beleavatkozi a sorsba, erõsködni, nem jártam utána a bajnak, nem kerestem fel orvosokat. Lassan elfogadtam a helyzetemet. Aztán mint a mesében 5 év után egy gyönyörû kislánynak
adtam életet ez év januárjában. Óriási boldogsággal, szeretetettel várta az egész család és ez a rajongás még mindig megvan. Féltékenységnek még a nyomát sem lehet látni a nagyobb gyerekek részérõl (a két nagy között csupán 16 hónap különbség van náluk sem volt féltékenység, sõt a mai napig nagyon szoros a kapcsolatuk, olyanok, mintha ikrek lennének)
Örültem, hogy a picit csak én tudom szoptatni, mert így én is hozzáférhettem néha.. Tehát a harmadik után nagyon erõsen gondolkodóba estem, mert látva a két nagy kapcsolatát (meg a borzasztó erõs anyai ösztönt érezve) arra gondoltam, hogy a picinek is kellene egy "valódi" tesó, akivel sülve-fõve együtt lehet. De ismét nem tettem se érte se ellene semmit. Így május közepén, ha minden jól megy, megszületik a legkisebb (
)(érdekes köztük is 16 hónap különbség lesz). Nagyjából ennyi a történet, mostmár azt hiszem ötödik baba már nem lesz, (mert akkor hatodik is kéne stb...) kicsit félek is, mert itt már racionálisnak kell lennünk...
Egyébként nem tudom, hogy te hogy vagy vele, de nálunk a harmadik baba, már fele annyi energiát sem emészt fel mint az elõzõk. Lehet, hogy szerencse, vagy tapasztalat, nem tudom. Igaz az, amit a sokgyerekesektõl lehet hallani, hogy minél több az apróság annál könnyebb (a nagyobakkal is) Errõl még majd szíves írok. Talán csak végszóként annyit, hogy nem egy fõállású tyúkanyó vagyok, hanem minden gyerekem mellett dolgoztam és dolgozom folyamatosan. És nagyon jól érzem magam a bõrömben!
(Kerestem a gyermekeid fotóját, de nem találtam, rajta vagytok?, Milyen néven?
Sok puszi. Szofi