Bigacsiga Kata!
Nekem 2 védõnõm van, egy nagyon szuper meg egy nagyon sz*r. Mi nemrég költöztünk csak Esztergomba, ahol elõtte laktunk, ott egy IGAZI védõnõ van, kedves, aranyos, hozzáértõ és
van gyereke! Mindjárt az elsõ alkalommal, amikor mentem hozzá terhesgondozásra, felajánlotta, hogy tegezõdjünk és tényleg úgy tudok vele mindenrõl beszélgetni, mint egy régi jó ismerõssel. Otthon is bármikor felhívhatom, ezzel mondjuk még nem sokszor éltem, de akkor is nagyon készséges és aranyos volt.
Ezzel szemben az itteni védõnõ
(sajnos területi ellátási kötelezettség van, így hivatalból hozzátartozunk).
Elsõ alkalommal kb. 2 hetes volt a fiam, amikor jött.
1., meglepõdött, hogy a gyerek is itthon van, õ úgy tudta, még Bpesten van a PIC-en (már 4-5 napja itthon voltunk)
2., elhadarta a nevét, amit persze nem értettem, de csak az asszonynevét mondta, a keresztnevét nem.
3., végig anyukázott, holott van rendes nevem is...
4.,
bejött cipõvel a naponta porszívózott szõnyegemre!!! 5.,
,,Anyuka, ne altassa háton vagy oldalt a gyereket, mert nem tesz jót a gerincének" -talán 8 hónapon keresztül vigyázzban feküdt a hasamban?!
6.,
,,Anyuka, ne szoptasson olyan gyakran, mert elapad a teje" (sic!)
Azóta volt itt még egyszer, a gyerekre rá sem nézett, a falon lévõ egyiptomi képek nyerték el a tetszését. ismét cipõben jött be.
Nemrég találtam egy összegyûrt cetlit az ajtó elõtt: ,,A védõnõ már többször járt itt" -de mikor? Én otthon voltam egész nap...
Az, hogy még sohasem telefonált ide elõtte, csak egy apróság a többi mellett.
Azt hiszem, ezek után senkit sem lep meg, hogy én még életemben nem vittem hozzá a gyereket (nem is fogom!!!), hanem mindig visszajárunk az IGAZI védõnõhöz.
Ha egyszer esetleg rám akarná erõltetni magát és szóvá tenné, amiért nem járunk hozzá, azt hiszem, nyomban írnék egy nyilatkozatot a vezetõ védõnõnek, hogy nem kívánom igénybe venni a védõnõi szolgálatot (legalábbis az esztergomit nem!). Erre van lehetõség, ha nagyon únjátok a banánt, megtehetitek, és kereshettek egy másikat!!!
Na, egy kicsit hosszan dühöngtem, elnézést érte.
Jamina