Amennyire anuykám alapján tudom, a birsalmasajt annál keményebb, minél többet szikkad. Pl. az ősszel gumi állagú tavaszra betonkemény tud lenni
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Szerintem türelem, ehető birsalma sajtot terem
Ájjáj, aszalási időkkel bajban leszek, mert azt én csak úgy szemre ész nélkül szoktam...
Egy azonban tuti: NAGYON szárazra ki kell szárítani, mert úgy tuti eláll. Ha valaki hamar meg akarja enni, akkor nem baj, ha kicsit "gumis" állagú, de hosszú távon (értsd: ősztől nyárig) nekem az bírta ki, amit zörgősre szikkasztottam a sütőben, és úgy metn az olivába.
Időt azért sem célszerű írni, mert a pari méretétől is függ, mennyi idő alatt hajlandó kilehelni a vizet magából.
Most végig gondolva a dolgot, több nap, akár 7-10 nap alatt, naponta 2-3-4 szer kicsit begyújtom a sütőt, ajtaja persze nyitva... Csak azt kell figyelni, nehogy penészedni kezdjen, mert akkor tuti megromlik.
Márti köszi a tea receptet!!
Az miért baj egy szoptató anyának, hogy a tea hőt termel benne?
(tiszta égő de csak tippjeim vannak)