Hali!
Andi
A Shrek képem úgy született, hogy beszkenneltünk egy képeslapot vagy letöltöttünk egy képet a Netről ? róluk, aztán az Adobe Photoshop-ban van egy olyan választható gomb, ami benégyzethálózza a képet. (talán path? - persze nem így írják). Aztán ezt a képet kell nagyítva kinyomtatni, persze színesben.
Az enyém 4 db A4-es lapból lett összeragasztva.
A színek kicsit összemosódnak, így nem egyszerű számolni. A fonalakat, színeket, árnyalatokat is nekem kell hozzá kitalálni. Bajban is leszek emiatt, ha újra kezdem a hímzést.
Ezzel az Adobe-és módszerrel elvileg bármilyen képből lehet keresztszemes mintát varázsolni. Ami persze mindenképpen így is úgyis egy türelemjáték. Engem megnyugtat. Képes vagyok egyhuzamban 12-16 órát is hímezni.
Azt tudod, hogy a kereszt öltésnél mindig ugyanannak a fél öltésnek kell fölül lennie? Akkor lesz szép.
Mielőtt elkezdesz egy képet hímezni, meg kell számolni a mintát, s az alapján kiszámolni, hogy mekkora anyag kell a képhez. Persze ráhagyással, mert úgy szép, ha van némi fehér keret körben. (Én két képnél is nagyon kicentiztem, így nem mutat úgy). Mielőtt elkezded hímezni az anyagot félbehajtva szines(pl. fekete) cérnával jelölő szálat kell húzni bele, fércelő öltésekkel, vízszintesen és függőlegesen is. Ez segíti majd a számolást, és a kép, a minta elhelyezését az anyagon.
Szóval Te is imádod s Szamarat? Képzeld én kaptam az angliai rokonoktól 3 félét. Az egyik felfújhatós. Lefényképezzem és dobjam fel őket? A harmadik a legtutibb, még beszélt is angolul Eddie Murphy hangján, de már kipurcant benne az elem.
Talán már rájöttél, hogy imádom a szőrös dögöket, az "Állati jófejek" című képen szereplőkön kívül is van még jó néhány darab. Persze mostanában már nem veszek, mert nem tudom hová tenni őket... Bár nehéz nekik ellenállni...
Mentem!
Szia