Új privát üzeneted érkezett!

Hah, mennyit fecsegtetek, amíg ezt a tíz sort írtam...:)
Mindjárt olvasok és írok megint! (Jó lesz, igaz?)

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Rita, tök jó!!!!!!!!!!!!!!!!

Olyan jó érzés lehetett!!!!Gratulálok!!!
Hány centis???? :D

Kép
vas

Igen, igen, a miénk is elmosható, de mégis akkora dzsuva marad utána, csurog, ragad, vagy csak én bénázok. Nem akarlak én lebeszélni, én is meg voltam őrülve érte :lol:
Meg van benne egy szűrőszerű izé, amit a mosogatógép nem bír rendesen elmosni, és kézzel is irtóra nehezen boldogulok vele. De most, hogy mondod, lehet, hogy előveszem, és kipróbálom, hátha már nem is olyan szörnyű :)

Miksa még mindig alszik. Valszeg ő is kikészült tegnap. Mégse keltem föl, ahogy akartam, nem megyünk oviba és kész, hacsak nem ő maga nagyon akarna menni.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Mindegy, azér én megveszem(max,.majd áll, mint a kenyérsütő :roll: :oops: )

Ha akar oviba menni, akkor vidd el, ha nem, akkor pihizzetek ma :D
vas

Rita!

Jajj, de nagyon jó! :lol: :lol: :lol: Most már tényleg gratula, gratula!!!!

Kép nincs? És mekkora a mütyür?

Szekszárdi vörös jó vót, de nem ittam sokat azért... :wink:

Ildi! nekünk ez van, csak a színe más, meg a miénk már pár éves. De ez a Cuccina az:

http://www.consumer.philips.com/consume ... HKFSESI5P#

Kenyérsütővel kenyeret én se sütök, de irtó jól dagaszt, arra használd! Pizzához, meg kelt tésztákhoz!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

3,77 cm a feje búbjától a popójáig. :)
Igemn, nagyon jó, nem is emlékeztem, hogy ennyire.
Ne haragudjatok, hogy így odavagyok...

Nekünk is kéne menni vásárolni, de nem tudom még kinek mit, hol, JAJJJJJ!

Ildi, te milyen ügyes vagy!
És nem hogy nem rökönyödtem meg, inkább örülök, hogy nem csak én árasztom el a gyerekeimet ajándékokkal, bár még asszem mindig én vagyok a legelárasztósabb... :oops:
De jó dolgokat találtál ki nagyon, az meg szerintem egyáltalán nem baj, hogy Levente gyöngyöt vasal! Inkább nagyon tetszik, hogy így el tud mélyülni valamiben, ez nagyon jó!
Maja olyan kis hebrencs, mindenbe belekap, de nem kitartó, most ez a szívfájdalmam. de remélem ez múlandó, mit minden gyerekkori furcsaság.

Szirom, ha felébred Miksa, és van kedve menni, vidd el szerintem, hátha az ovi kilendítené a félelméből, és ha látja a többieket csurrantani, akkor neki is könnyebben fog menni talán.
De nem tudom.
És tényleg hidd el, hogy mindent jól tettél, Ildi is ezt mondta, meg én is ezt hajtogatom.:)
Na. :D

Adél egyfolytában itt játszik meg csiripel mellettem, szerintem levegőt sem vesz. Lassan megyek, mert két baba ül itt előttem és a mellemet bámulják, ki tudja miért... :)

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Szirom, írnál nekem pontos arányokat kenyérhez?
Én is csak dagasztáshoz használom a gépet, a kalács tök jó is szokott lenni, de most a gyerekeim kijelentették, hogy nem szeretik a kalácsot ( :shock: ), úgyhogy kenyeret szeretnék sütni. Múltkor sütöttem is egyet, de morzsás lett, a héja meg nagyon kemény, ropogós.
SZERINTED???

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

A 90naposat olvastam a neten, de tudnál nekem róla konkrétumokat, receptszerűségeket?

Plasztikás dolgok érdekelnének, csak miből finanszírozzam?

Mert a legegyszerűbb ez lenne:)

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke

Közben most ébredt föl, most reggelizik, nem bírja eldönteni, hogy menjünk-e, de én eldöntöttem, hogy nem. 3/4 12-kor szoktam elhozni...most hová menjek már vele? Még lenne 20 perc, mire elindulunk, 10, mire beérünk...
Tele volt a pelusa pisivel :lol:

Rita!

Szerintem ez a legjobb, nekem legalábbis eddig ez vált be legjobban. Meg jó ez az oldal is. Mondjuk most már jó régen sütöttem bármilyen kenyeret is:

http://www.fogyipatika.hu/pekmuhely.html

No, most nézem, hogy a főlap jön be. Keresd az alapreceptet.

Esetleg kipróbálhatod, hogy nem a gépben sütöd, hanem tedd át egy jénaiba vagy ilyesmibe, és sütőben süsd! Én a tetejét tojássárga és fél deci tej keverékével szoktam megkenni.

Ezt a melles dolgot nem értettem :oops:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Noémi!

Ez egy nagyon jó oldal, sok recepttel:

http://www.szieby.freeweb.hu/

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom, bocs! :)
Na, megmutatom:(nagyon rossz a kép, csak illusztráció)

Kép

Itt ültem a gép előtt, Adél meg a billentyűzet elé paklota ezt a három rémet :).
Pont a mejjeim elé...:)
Hát csak ennyi.
Kenyeret megnézem, köszi!!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Értem Rita :lol: Csak nálunk autókkal, mozdonyokkal megy ugyanez, így nem kapcsoltam :lol:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom, Miksa holnap lesz 3 éves, 3 hetes, 3 napos! :D

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Rita! De az nem jelent semmit, ugye? nem vagyok babonás, csak mégis inkább ne jelentsen :wink:

Képzeljétek, ma sem tudtam még Miksára a pisire rávenni. Reggel teli volt az éjszakai pelusa, de lefekvés előtt nem mert pisilni, ezért megint pelusban tettem le. Most megint aggódom.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Ne aggódj, nem jelent semmit, miért jelentene????????????
Csak szép szám! :)
És ne aggódj a pisi miatt se, Adél reggel óta nem pisilt, nem akar... :shock:
Hát mit tegyek, úgy látszik ilyen irdatlan hólyagja van...
Lehet, hogy Miksa is ilyen, vagy még kell neki egy nap, ne aggódj, na!!!!!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Hahó!

Hát nem sokan jártatok erre a hétvégén :) Én is csak a hőgörbémmel szaladtam fel (nagyon szép ám, de még 10 nap...), mert családi nap volt, de ma meg ketten vagyunk Miksával. Most vakondot néz, de majd takarítunk egy kicsit, sütünk palacsintát, vasalnom kell és írunk a Mikulásnak is levelet, mert megígértem neki. Mozdonyokat szeretne még, főleg Emily és James kéne :) Meg akartam matricát festeni, de szerintem az már nem fog beleférni. Azt már nem is mondom, hogy szerettem volna zsákba tenni a tegnap összegereblyézett lombot (tegnap nem fejeztem be, mert oltári nagy macskasz.rba léptem, és pipa lettem, be is jöttem), de hát esik az eső. Kint lenni se jó, meg a lomb is elázott.

Miksa jobban van, rendesen pisil (és kaksizik, mert bár nem mondtam, 3 napig az se volt, azt sem merte). Holnap megy oviba, és a héten megpróbáljuk, hogy ott ebédel. Tök jó, akkor már ebédelhetek diétásat én is, nem dugdossa maj a számba a krumpliját, hogy "Mama, én adok neked, mert neked nincs!" :wink:

Rólunk most ennyi. Ha nem jönnék egy-két napig, az azért van, mert lehet, hogy le kell darálni a gépről a programokat, belassultunk. Lehet, valami vírus. Bár sokat elcsíp a vírusirtó, valami bent lehet, mert borzalmas a sebességünk.

Puszi mindenkinek!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Élek ám én is.

Szirom!

Örülök a jó híreknek Miksáról csak túl lesztek ezen a kukac gondon. El tudom képzelni mit érezhettél amikor a kocsiban megmondtad Neki, hogy hova mentek. Hú!!!
Ha az ebédelés is megoldott lesz a Legénynél már csak alvásba kell belerázódnia. De addigra már szerintem annyira megszokja az ovis légkört, hogy azzal sem lesz gond.

Én tanulok mint egy hülye. Szociológia meg informatika vizsga lesz jövő hét pénteken. 1 nap 2 vizsga, hogy a vidékieknek ne kelljen annyit utazgatniuk.
A jövő héten szabin leszek, a Férjem meg hétfőn, kedden, hogy matekozzon velem egy kicsit (sokat!!!)

Rita!

Azt hiszem már kérdezted, hogy hova járok de nem tudom, hogy akkor válaszoltam-e. Egészségügyi szervező szakra járok, azon belül társadalombiztosítási szakirányt takar.
A matek meg a micro kivételével, ja meg az anatómia nem nehéz, csak be kell segg*ni a tananyagot. De ezek...

Gabi!

Már 2x elolvastam a gyerkőcös szösszeneteket. Hát, mit mondjak, minden sora a valós életből van merítve. Majd szétröhögtem magamat rajta. A Férjemmel is elolvastattam, Neki is nagyon tetszett.

Holnap majd jövök, de Ti is.

Sziasztok: Márti
mártus

Halihó!!!!

Itt vagyok, mert épp bizniszelek e-mailben gatya ügyben :lol:
Tegnap már egyet eladtam , apu ma viszi postára, most is van egy komoly érdelkődő.
(Csak a mózest vinné már el valaki, abba lenne jó lóvé :wink: )
Bezzeg, amokor én akartam venni, akkor nem volt használt, muszáj volt az újat megvennem.
Na, mindegy.

Bakker,igaza lett a dokimnak(ezért is járok hozzá), tegnap este másfél évnyi menstruációmentesség után nem megjött a nyomorult?? :shock:
Olyna szomcsi vagyok.Szerencsére eddig még nem nagyon fájdogált.Sokaknak nagyon durva volt az első a tavasziban.

Szirom, végre rendeb jött Miksa pisilése!!!
És kell még visszamennetek????
Ma ebéd????? :wink:
De jó!!!

Oli annyira ügyi, olyan önállóan jár pisilni-kakilni, hogy csak lesek én is.Tudjátok, én se nagyon erőltettem, siettettem, semmi extra, menjen a maga tempójában, ahogy akar.Bilt már nem is használ, csak wc.
Soha nem adtam rá alsógatyót, nehogy az is akadályozza a vetkőzésben :D
Pelus is csak éjjel van rajta, sőt a ma éjszakai tök száraz volt :shock:

Hú, Márti, akkor csak tanulj sokat!!!
Meg aztán apucira odafigyelni a korrepetálásban :lol: :wink:

Rita szépek a mejjeidet bámuló babák :lol:
Szirom, megvettem a gyümölcscentrit, és nagyon jó.Nem is kell nagyon mosogatni,.Csak elöblítem az alkatrészeit, a szűrőt kell jobban, azt üvegmosó kefével csinálom, és tök könnyen tisztítható.Vagy belevágom leöblítve a mosogatógépbe.
És tök fincsi a léjjája :lol: (ez Levente szava volt , lefordítva: LEVE :lol: :lol: )
na, puszóka
vas

Fogyok ám :wink: :wink: ,
de nem mondom meg, mennyit(majd, ha 60 kiló leszek, szólok :wink: :lol: )
Addig is:
Kép
vas

Hahóóó!
itt vagyok én is, csak soha nem jutok mostanság gép elé. :(

Szirom, sajnálom Miksát nagyon, biztosan nehéz lehet ez most neki, de látod, hogy milyen hamer rendbejön a kismuksó.
Ovi meg szuper, nagyon ügyik vagytok!

Márti, akkor csak tanulj szorgalmasan! Még jó, hogy a férjed nagy matekos, tud neked segíteni. Öszintén szólva nekem az se segítene :lol: :lol:

Gabi, jó, hogy jöttél egy kicsit! Tényleg hihetetlen, hogy milyen gyorsan szalad az idö! Mi is lassan kezdjük a dolgot, pedig nemrég még olyan távolink tünt a december :wink:
A szösszenetek nagyon jók, tényleg rólunk íródott!

Rita, ez olyan jó, hogy láttátok a babát!! De még mindig nem válaszoltál a kérdésemre, hogy mikorra ia vagy kiírva! Jó, tudom, ki tudnám számolni, de lusta vagyok, meg egyébként sincs 2007-es naptáram.
Olyan ´szívesen mentem én is mindig uh-ra! Apa is mindig úgy örült neki! Egyszer jól megszivatott a helyettesítö dokinéni. Kicsit vérezgettem, azonnal mentem a dokihoz, csinált uh-t és nem találta a babót, csak sötétséget. Meg is kérdezte, hogy biztosan terhes vagyok-e. Azt hittem elájulok! Szegény nem tudott hogy vígasztalni, mondta, hogy jöjjek vissza délután, addig pihenjek, akkor itt lesz az én dokim és majd ö is megnéz. Na mondanom sem kell, hogy délután Ábel ott integetett meg tornázott a monitoron. A nöci nem állította át a gépet kis felbontásúra, úgyhogy kinagyítva nézett mindent, úgy meg ugye nem lehet látni. Szóval semmi baj nem volt, csak a nöci volt icsit béna. De azértjól rámijesztett. De ezt nem elrettentésnek, hanem viccnek szántam ám!! :wink:
Gyere te is azért sürübben, ha lehet, jó?

Ildi, te merre vagy?
Lányok, voltunk a nagymamáknál, hasonló volt, mint a múltkor, csak pár perccel tovább bírta Abel.
Holnap kipróbálunk egy másik csoportot, ez ugyanolyan célt szolgál, csak itt maradhatok ott én is. Asszem ennél maradunk és ha már el+van egyedül, visszamegyünk a mamákhoz is.
Majd holnap kiderül, hogy tetszik-e Ábinak, vagy sem.

Asszem mennem kell megint, mert itt lábatlankodik már megint, soha nem hagy írni. MOst már kezdek kibukni, hogy állandóan a fenekemben van. Viszont eszik rendesen, kikerekedett a pofija is már, így már okés a dolog.

Na megyek, mert tényleg nem hagy békén.
Majd jövök, ha lesz megint egy szusszanásnyi idöm.

puszi

Motiot
motiot

Sziasztok!

Jöttem egy kicsit, bár átok lassú a gép. Az uram tegnap már próbált vele valamit, de az nem jött be, úgyhogy ma tényleg dara lesz.

Ma is két órát volt Miksa az oviban, autózott, nyomdázott, aztán az udvaron végre fölmászott arra a "madzagos csúszdára" (ahogy ő mondja), amiről az első perctől álmodozik :wink: Eddig szerintem rossz oldalon próbálkozott, mert ahol madzagos (hálószerű), azt ő tényleg nem éri még el. De a lépcsős oldalon simán fölmehetne, azt láttam az első perctől :wink: Holnap ott is ebédel :lol: Karfiolleves lesz és lecsós hús, de azt mondta az óvónő, hogy a lecsós cumót csak annak öntik rá, aki szeretné :wink: Hát kíváncsi leszek :wink: Ja, és ma vagy háromszor meg akart lógni a szobából - nem haza akart jönni vagy ilyesmi, csak tudjátok, hogy mennyire felfedező típus, szóval gondolom körülnézett volna az ovi más tájain is :wink: Mondtam én az óvónőknek az elején, hogy nem olyan nyugis, mint amilyennek első percben látszik, de eddig nem rohangált el sehová. Háát, remélem, nem kergeti az őrületbe majd őket.

Ildi! Nem kell már a kukaccal a doktorhoz menni, ha nincs panasz. Most már csak meg kellene tanítani, hogy ő húzza hátra fürdésnél, pisilésnél. De én nem tudtam neki tegnapelőtt (mondjuk nem nagyon működött velem együtt, és akkor finoman fogalmaztam), ezért tegnap este fürdésnél megkértem az apját, és ő szépen hátra tudta húzni neki. Úgyhogy ez azért megnyugtatott.

Olinak gratula a vécézéshez, tök jó! Nem is mondtad, hogy már így álltok!
Éjszakai pelussal mi is hasonlóan vagyunk. Péntek reggel volt utoljára pisi a pelusban, azóta egy szem sem. Szerintetek levegyem róla? Ha nem lett volna ez a kukacmizéria, akkor bátrabb lennék, de annyi minden történt a kis életében mostanában. Vagy nyugodtan? Vagy várjak még pár napot? Még a végén teljesen szobatiszta lesz :lol:

Motiot! Igazad van. Tényleg próbáljatok akkor másik csoportot! De miért nem ott kezdtétek, ha a másikban ottmaradhatsz :shock: :wink: ?

Uh-s élmény horror, nem szerettem volna átélni...

Mártus! Asszem már írtam, hogy egyelőre nem alszik ott Miksa :lol: Szóval már csak az ebédet kell megoldani, illetve korábbra hozni a kezdést. Ma 3/4 10-re mentünk, de 1/4 10 a legkésőbbi időpont, amíg úgy egyébként be kell érni a gyerekkel. És a korábbi érkezéshez még kapcsolódik egy reggeli, ami szintén érdekes, mert a büdös kölyök semmit se hagy rákenni a kenyerére, és nem eszi se a felvágottat, se a sajtot. Itthon legtöbbször bogyót eszik tejjel, de nem leöntve, hanem külön :shock:

No, csak magunkról locsogtam, bocsi :wink:

Rita, Beszti, Gabi, hahóóó!!!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Szirom!

A kaja témához: szerintem ne nagyon fájjon a fejed a kaja témán (persze kicsit azért fájjon) mert a gyerekeknek egymás között egész más élmény enni mint otthon. Meg itt szerintem (legalábbis az enyémből kiindulva) látni fogja, hogy ez van aztán kész. Ha 1 hétig üres kenyeret fog enni, mert nem kér rá semmit, a többi meg majd eszi jóízűen a szuper ovis felvágottat, na akkor Ő is fog kérni.

Kukac téma: Háát, én is bajban voltam mikor mondta a doki, hogy itthon akkor azt a húzogatást csinálni kell ám. Na, én próbáltam azt a kis 3 centis nyeklő-nyaklót húzogatni, sehogy sem ment. Aztán az Apuci szakszerű mozdulattal egy pillanat alatt megoldotta. Ma már simán ő is vissza húzza. Sőt, úgy mossa ki, hogy az öntögetős pohárból (vízi játék) nyakon burítja szegény buksikát és jó nagyokat röhög hozzá. Szóval, no para, menni fog.

Ildikó!

Hú, de régen használtam én is azt a gyüm.centri fugát. Elő is kéne vennem már javában tart az alma, narancs stb. szezon.

Motiot!

Csak ügyesen azzal az otthagyósdival. Tényleg, csak akkor menj bele a dologba ha Te is rendesen ott maradhatsz.
De, te most akkor elmennél egy kicsit dolgozni mellette, vagy Ábel kezdje el szokni a közösséget? Mi a cél?

Gabi, Rita!

Tessék jönni.
Vagy füstjeleket küldjünk?

Na megyek vissza hülye magányomba.
Letöltöttem pár pszicho oldalt a netről.

Tényleg, Rita neked nincsen vmi. kidolgozott pszicho tételed?
Most nem írok konkrétumokat.

mártus

Márti! Mi kell pszicho-ból? Nekem volt valami kidolgozott tételsorom, mert egy év volt nekünk is, de részletekre nem emlékszem. És nem esküszöm meg, hogy megtalálom, de nem elképzelhetetlen. A zöld-piros Atkinson könyvből csináltam, az tuti.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom!

Na, vmi. Atkinsonos kellene nekem is.

Csak 1-2 címet írok, hogy egyáltalán egy nyelvet beszélünk-e?

Mi a lelki egészség?
Énvédő mechanizmusok?
Mi az érzelmi intelligencia?
Szociálisan érett személyiség, én -erő-feszültség.

Köszi, ha bármiben is tudsz segíteni.

Márti
mártus

Márti!

Az első félévi anyagot találtam meg kidolgozva, begépelve, de az inkább alapfogalmakkal van tele. Az Atkinsonban én ezeket, legalábbis pont ilyen fogalmazásban a hátsó címszavas jegyzékben nem nagyon találtam. Illetve a személyiségről nagyon sok minden van, az énvédő mechanizmusok kapcsán pedig olyat találtam, hogy énvédő funkció, Ha gondolod, ezt befotózom, mert nincs egy oldal se. Az érzelmi intelligenciát illetően épp a napokban olvastam egy Vekerdy előadást, amiben a pasi beszél róla:
http://www.waldorfsuli.hu/waldorf_kozos ... kolat.html

De ha gondolod, szívesen keresgélek egy kicsit még a könyvben. Cska most megyek sajtos csigát sütni a fiúknak :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Megvagyunk, köszönöm a hiányolást, és annyira bánt, hogy nem tudok írni :(:(:( De ma most először jutottam géphez, naggggyon nehéz a két gyerekkel egyedül itthon (még így is, hogy nem kell főznöm).

Lacuska bizony anyás, és folyton szopizik, csak úggy nem nézelődik ám el magában. Aludni is jóformán csak rajtam alszik, meg sétakor a babakocisban (ez ált. 2 óra). Szóval nagyon keveset.

Éjjel 5 körül kelünk (vagy hamarabb), és sokszor nem is alszik vissza :( Komolyan, nagyon kevésnek tartom az alvását. Én sokkal többet igényelek (nék).

Olyan rossz, hogy nem tudok reagálni rátok, pedig szeretnék, csak magunkról írni sincs időm, látjátok... :(

De egyszer ennek is vége lesz, remélem hamarosan, és akkor jövök!!!

De addig is: Ildinek nagy-nagy gratula a fogyihoz (ugyan áruld már el, hogy mennyit dobtál le) :), Sziroméknak kitartás kukactémához, Motiotéknak drukk a babához, Mártinak és Ritának a vizsgákhoz kitartást! És Beszti: Te is írj!!!

Pussz!

pgaboka

Jó reggelt!!!

Gabi, de jó, hogy jöttél. :D
Sajnállak a kevés alvás miatt.
Elhiszem, hogy fáradt vagy,főleg így, hogy Lacika enniyre igényli a közelségedet.
Köldöke, szeme rendbe jött??
Hát, a fogyásról inkább nem írnék, hiába fogyókúrás topik vagyunk, de ezt most szép csöndbe elsunnyogom magamban(amíg bírom), csak annyi, hogy nagyon elszaladt velem a szekér, és 67.5-ről kezdtem múlt héten a light-os fogyit.
De még így is nagyon jól haladok.
Most úgy eszem, ahogy te ettél, 3-ast, délig(egyig :lol: ),aztán utána lazítás.
Tegnapi kajáim pl.:reggeli:melegszendvics toast kenyér sütőben(másfél), fél tábla csoki, ebéd:pirított csirkemáj főtt krumpli, csem. ubi., du. pár szem dió, este 3 főtt virsli, uborka, sajt, paradicsom,
ehhez egész nap 2 liter gyümölcstea és felvizezett szőlőlé. :D

Ma is túlvagyok már két pirítóson pirított baconszalonnával.
Szóval nem éppen diétásnak nevezhető egyik sem. :roll:

Mindjárt jövök, Natika eltűnt :wink: :lol:
vas

ahhoz képest, hoyg azt írtam, nem írok róla, egész részletes voltam.
De számokat nem írok!!!!!! :wink: :wink: :wink: :lol:
vas

Motiot, tényleg, lehet, hogy jobb lesz a másik csoport :D
Tényleg nem lehetett kellemes élmény az uh!! :?
Tök jó, hoyg Ábel már megint jól eszik :D

Szirom, képzeld, Kisvakondot nézünk :D
Múltkor ott könyörögtem a tescóban Olivérnek, hogy vegyük meg, de nem akarta.Erre hétvégén voltunk a barátnőméknél, és kettő dvd-t is elhozott.
Most azt nézzük.Kicsit gyogyós, de azért elmegy :lol:
Tök jó, hogy jól alakul az ovi is, meg a kukac is :D

Márti, Úristen, te meg miket tanulsz :shock: !!
Hát le a kalappal !!

Szirom, szerintem várj még pár napot az éjszakai pelus levétellel.
De karácsonyra már tuti nem kell éjjel sem. :D

na, puszkó, ti jöttök

Kép
vas

Rita, Beszti???????????????

Hol vagytok?????

Kép
vas

Beszti, látlak, hogy itt vagy, remélem írsz is!!!! :wink: :wink: :wink: :wink:
vas

Sziasztok!

Szirom!

Este privát megírom akkor a többi tételemet. 11 db van csak.

Ildikó!

Háát, még ha írnék micrós meg matek kifejezéseket....

Most nem tudok írni többet mert főzök, tanulok, meg Apát lassítom, hogy a tanulásra kéne koncentrálnunk itt a lakás magányában Gyerek nélkül.

Majd jövök.

mártus

Ildi! :wink:

Jövök este, most van egy kölcsöngyerekem is... :lol:

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Itt vagyok, csak mindig van valami dolgunk, annyira jólesne már egy itthon töltött délelőtt, de soha nem jön össze... :? .
Tegnap délelőtt védőnőre vadásztam, kiderült, hogy ezúttal a negyedik !! vnő szárnyai alatt fog telni a terhességem... Természetesen nem tudott tegnap fogadni, mert NAGYON hosszú idő, amíg kitölti a kiskönyvet, jöjjek vissza szerdán fél 12-re... :x . Előbb nem ér rá. Nem tudom, Adél szegény mikor fog ebédelni, de hogy nem délben az tuti. Na mindegy.
Délután a postán álltam sorban háromnegyed órát két gyerekkel, és annyi derült ki, hogy a nemzetközi pénzátutalásomból vagy azért vontak le 5 eurót, mert nem jól írtam le a számlaszámot, vagy nem azért :shock: . Adjak be egy tudakozványt vagy mi a szöszt, két hét alatt ki is derül, hogy mi volt a bibi. :evil:
De hogy annak a cégnek, aki nem kapta meg a kért összeget, ezalatt a két hét alatt mégis mit mondjak, azt nem tudom. Egyébként jó a számlaszám, itthon ellenőriztem. :?

Ma délelőtt Adéllal voltam a körzetinél, két órát kellett várni, ketten azok közül is előbb bementek, akik utánam jöttek. Kiürült a rendelő... Már minden leleményemet bevetettem, hogy ne haljon meg az unalomtól szegény, de nagyon jó kislány volt. Meséltünk, rajzolt, lovagolt, királynőset játszottunk, újságot nézegettünk satöbbi. :(
Az EKG-n megkérdezte a nővér, hogy hogy hívják, azt mondta: Félix Királynő. :lol:
A vérnyomásom 152/valamennyi lett... :( :( :( .
Aztán lement 142-re. A doki kérdezte, hogy nem kell sietnem, nem vagyok ideges? :shock: Mondtam, hogy leszámítva a két óra várakozást, nem...
Vissza kell járni ellenőrzésre, vagy vegyünk egy vérnyomásmérőt itthonra, nem kerül sokba, 10000 körül már van. :shock:
Boldog vagyok, nagyon... :? Meg meg is ijedtem nagyon... :( :( :(

Na, ennyi jót magunkról, ne haragudjatok a panaszözön miatt!

Mártus, nehogy lassítsd a férjed, inkább örülj és jó.......... tanulást!! :wink: :D

Ildi, te is nagy bizniszvumen vagy! :lol: Mózes elkelt??
Fogyásért piszkosul irigyellek, legalább priviben írd meg, mennyi ment le egy hét alatt, különben megint felmegy a vérnyomásom! :D
Én is igyekszem figyelni, de most délután is csak a csokika bírt megvigasztalni... Mint egy alkesz, komolyan, borzasztó vagyok! :(

Gabi, nagyon sajnállak a nem alvás miatt, és nagyon-nagyon megértelek! Ez kiborító, igen, nehéz azzal vígasztalni magad, hogy ugyan, csak egy-két év és alszik... Nehéz kibírni egy hetet is, nem éveket! Könnyíts magadon, amennyit lehet! Zsoltikát nem akarod fél napra oviba adni? Akkor délelőtt kicsit durmanthatnál vagy legalábbis pihenhetnél Lackóval (talán...), délután meg könnyebben bírnál mindent. Szerintem ez nem durva, ha ennyire nincs segítséged, muszáj valamit kitalálni!

Mot, írj az oviról, kíváncsi vagyok, mi lett! Elhiszem, hogy rádférne egy kis kikapcs!

Szirom, ügyes Miksa nagyon! Igen, egy kicsit talán várhatsz, de ha minden éjjel száraz, akkor az éjszakákkal sem lesz gond, ügyesek vagytok!
Majd írd meg szépen mindig a diétás kajáidat, hadd tanuljak, oké? :)
Ovi szuper!

Na, most megyek, körülnézek hol lehet vérnyomimérőt kölcsönözni vagy venni.
Mint egy hájas, karrierista öregember, rémes... :(
Kicsit szomorú vagyok... :(

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Sziasztok!

No, itt vagyok én is. Reggel tökre fölidegesítettem magam, mert nem boldogultam az új képszerkesztővel, és bénáztam, amikor a görbémet akartam feltenni. Mellesleg még most se tudom a megoldást. Aztán meg már mentünk az oviba. De attól meg még idegesebb lettem, hogy észrevettem, hogy ez épp olyan ingerültség, ami mensi előtt egy héttel szokott lenni, és akkor még el is keseredtem, namindegy.

Ildi! És te ettől fogysz? :) Tök jó! Lehet, nekem is este kéne vigyáznom?

Jó, várok még egy kicsit a peluslevétellel. Nem szeretném elsietni, mert eddig végül is annyira balesetmentesen úsztuk meg az egész szobatisztaságot, hogy nem is hittem volna. Most miért legyen felesleges kudarcélménye... Összesen kétszer csurrantott be az Adrián, de az még a legelején volt, meg egyszer szeptemberben, amikor utaztunk, és megivott egy félliteres üdítőt, és igyekeztünk megállni a legközelebbi benzinkútnál, de elkéstünk. Mondjuk akkor sem az autósülésben, hanem amikor kiszálltunk :wink: Délutáni alváskor pedig még sosem :shock: :lol:

Kisvakond: én már kész vagyok tőle. A múlt héten egyik nap 2 órát vasaltam a vakondra. Szeretem, aranyos, de annyira bele van gárgyulva Miksa, hogy nem is értem. Korlátozni fogom kisvakondnéző jogait, mert képes órákig bámulni. Ez meg nem tetszik nekem. Ilyen még nem volt. Szerette a tubbies-kat is, de egy-két epizód után azt megunta, és ment a játék. Ezt meg nem. Vagy már nagyobb, és azért, a fene tudja, de ne kelljen már könyörögnöm, ha tévét akarok nézni vagy ha azt szeretném, hogy játsszunk mást :roll: És hát biztosan nem tesz jót neki, úgyhogy inkább igyekszem nem is bekapcsolni a tévét, hanem építőkockázni és hasonlók. Van nekünk egyébként a vakond nadrágja, az autós, a kisvakond álmodik és a kisvakond a városban. Ha valaki igényli, a következő talira íratom őket az urammal. Csak szóljatok, mert szita az agyam :wink:

Márti! Ok, mondjad, hogy mi kell, és akkor megnézem. De akkor tényleg ma, mert holnap lapzártázom (papa lesz a csősz).

Gabikám! Ha tudnék neked energát küldeni, bizisten küldenék! Szegénykém, elhiszem, hogy fáradt vagy! Engem különösen az a reggel 5-ös kelés érintene érzékenyen azt hiszem. Milyen mákom volt Miksával :wink:

Beszti! Te meg mindjárt szülsz :lol: Gyere, tényleg mesélj már egy kicsit! Babanév megvan már?

Nálunk annyi van, hogy Miksa ma az oviban ebédelt. Már amennyit :wink: Evett egy kis karfiollevest, husit nem, meg szerinte rizst is evett, bár nem tudom, mit gondoljak, mert tarhonya volt kiírva :lol: Játszott Fannikával, aki ellökte, mert Fanninak nem volt ma jó kedve. Miksa szerint legalábbis :wink: Fannit ismeri még a zenebölcsiből. Ennyit tudtam meg tőle :wink: Az óvőnénitől meg azt, hogy nem tudni, hogy pisilt-e délelőtt, mert bár kétszer kivitték, mindig mindenkit kiküldött és behúzta a függönyt, aztán meg nem mondta meg, hogy pisilt-e :wink: Gyanítom, hogy igen, mert kezet azt mosott. Ennek következtében más öltözékben kaptam vissza a gyereket: úgy élvezi a kézmosást a kis mosdóban, hogy könyékig aládugta a hosszú ujjú pólóját. Még jó, hogy hagytam ott egy vékonyabb pamutpulcsit, úgyhogy abban jelent meg :wink: Meg a cserenadrágjában, mert valaki az övét átdobta a másik oldalra, és nem tudták beazonosítani, de még jó, hogy cserenadrágot is hagytam :wink: A kölöknek irtó jó kedve volt, képzeljétek, vigyorogva jött ki, megölelt kuncogva, kérdezgetett mindefélét, csicsergett. Itthon meg táncolt a konyhában, nekem meg csettintgetnem kellett hozzá :wink: (A konyhában pótebéd dolgában jártunk, 2 virslit még megevett azért a lelkem... :wink: )

Naszóval, kezd jobb kedvem lenni :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Rita! Jól elkerültük egymást! Vérnyomira figyelj oda, de azért ne aggódj szerintem túlságosan. Nekem is mért egyszer a dokim 148-at, kérdezte, hogy ideges vagyok-e, de csak kicsit éreztem magam annak. A vizsgálatok után újra mért, 120-at... Onnéttól nekem mindig a látogatásom VÉGÉN mérte, nem az elején. És soha többet nem mért magasat.
Vérnyomásmérő: nem tudom, hogy az otthoni használatra készültek milyen minőségűek, de ha nem pontosak, akkor csak az ember idegesítésére jók. Ezt most azért mondom, mert a múlt hétvégén mértük apósoméval egymásét az urammal, két egyformát véletlenül sem sikerült mérni, és elég nagy volt az eltérés... Csak hát mi játszottunk, az úgy más...

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Na, még alszanak a picinyeim :D (bár, ahogy a statisztikákat nézem, ilynekor szokott felébredni valamelyik) :lol:

Képzeld, Szirom, igen, fogyok!!! :roll:
Nekem az esti kajánál kell nagyon figyelnem, délelőtt tömhetek magamba mindenféle földi jót, aztán este nuku.
Ma az ebédem görögös pirított csirkemell(vagy pulyka?) volt zöldséges barnarizzsel(gastroyal)
Olival tömtük magunkba.Szerencsére mindig kapunk annyit, hogy kettőnknek elég legyen.

hú, most nézek az órára, három lesz mindjárt.Sajnos, akkor mennem kell, fél 4 előtt indulni akarok, és még Natkát is etenem kell.
Majd jövök, aztán folytatom Ritával, meg még Sziromnak is írni akarok :wink:
Beszti, aztán tényleg gyere!! :wink:
vas

Sziasztok,
felébredtünk mi is, egy kicsit talán tudok írni a gyerköctöl, most épp elvan a szobájában, csak el ne kiabáljam!

Szirom, Miksa nagyon ügyes és milyen jót tesz neki az ovi! Én is remélem, ha Ábel majd egyszer belerázódik, akkor ö is így fogja élvezni.
Mi is voltunk délelött ebben a másik csoportban, itt elvolt, de csak azért, mert én is ott voltam vele. Bár az elején bementünk és ö azonnal haza akart jönni, aztán elmagyaráztam neki, hogy mostantól nincs hiszti, itt maradunk mi is, mit a többi gyerek és kész. Majd ha letellik a két óra, akkor mehet haza. Aztán beletörödött és elkezdett játszani. De mindig odaszaladt hozzám, hogy megvagyok-e még. Mondtam neki minden alkalommal, hogy nem megyek el, ne féljen, aztán lassan megnyugodott. Csak akkor kezdett el megint hisztizni, mikor a végén elpakolták a játékokat és énekelni kellett volna egy kicsit közösen, na azt nem akarta, hanem menni akart. Aztán az ölemben végignézte, ahogy a többi gyerek énekel meg táncol, aztán hazajöttünk. De így legalább marad és azért lassan feloldódott, dumált, próbált németül is, amit ugye már tud, szóval ari volt. Csütörtökön megyünk a horrormamikhoz, azt is próbálgatjuk azért, hátha az is sikerül majd egyszer :wink:

Szirom, szerintem is hagyd még a pelust, csak a biztonság kedvéért.
Nálunk Ábel a maszkabált bámulja órákon át, de már megörülök töle én is, annyira unom. De ha valamit meg szeretnék csinálni nyugalomban, akkor csak ez marad... :wink: :lol:

Gabi, nagyon sajnállak szegénykém, biztosan nagyon rossz lehet így alvás nélkül, engem is megdobna a reggeli ötkor kelés. Tényleg, nem lehetne Zsoltikát fél napra oviba küldeni? Akkor azért biztosan könnyebb lenne. De majd csak jobb lesz azért a helyzet, ahogy nö Lacika. Nekem is mekkora szerencsém volt Ábellel!

Beszti, gyere most már és mesélj te is egy kicsit!!!

Rita, a vérnyomásodon ne aggódj, ez bizonyított tény, hogy az embernek a dokinál mindig magasabb a vérnyomása, mint rendesen. De azért figyelj oda kicsit és ne idegeskedj!
Gyere te is sürübben, ha tudsz! (bagoly mondja :lol: )

Ildi, lehet, hogy tényleg mi csinálunk itt valamit rosszul Szirommal? Esténként nem kéne enni, tudom, de én mindig akkor vagyok éhes, most mit csináljak? Tudom, meg kéne állni, vagy tényleg csak 1-es kajákat kéne ennem. De te nagyon ügyes vagy! Irigy, irigy!! Most már tényleg össze kéne szednem magam.
Egyébként épp most hozott a postá két doboz fogyiport, amit egyszer régen írtam, hogy ki akarom prób´lni, hát most itt az alkalom!!! Hajrá! Remélem azért majd valamit használ.

Na mennem kell, mert a kis kullancsom megint megtalált. :shock:

Márti, te meg ne tanulj, a gyszer apával egyedül vagytok otthon!!!! :wink: :shock:

puszi, majd este jövök

motiot
motiot

Sziasztok!

Ugye az ígéret...
Előre mondom, nov. 8-ig bírtam most olvasni, meg ezt a lapot részben, úgyhogy maradt ki...:( De majd igyekszem még pótolni.

Szirom!

Olvastam a kálváriátokat a pisiléssel, remélem most már minden rendbe fog jönni.
Az Artúr név olyan arisztokrata, nem? :D Kicsit más jellegű, mint a Miksa, az nekem magyarosabb, de lehet, hogy nagyot tévedek. Nálunk sincsen második név, de ugye nálunk a dupla vezetéknév miatt már így se minden hivatalos iratra fér rá pl. Beni neve. Dupla keresztnévvel nagyon kiszúrnánk velük. :D A Jázmin nekem is nagyon tetszik, de a Léna is.
Fetrengésre nekem nincs ötlet. Otthagyod (én otthon nem foglalkozom vele), vagy elviszed. Esetleg eltereled a figyelmét, ez Hannánál még beválik.
Karácsony: nálunk ebben nincs titkolózás. Én szeretem az együtt díszített fát, szerintem az is lehet jó, főleg ha jó társaságban, szereteben, békében teszi az ember. Mi évek óta apukámékkal ünneplünk, és ilyenkor együtt kötözzük a szaloncukrot, díszezünk. Az ajándékról is tudják, hogy tőlünk kapják, mert szeretnénk örömet okozni nekik. Ill. mi is csinálunk, veszünk másoknak, és ebben is részt vesznek. Tavaly Hanna, alig több, mint 1 évesen, olyan lelkesen csinálta az ajándék sütiket (persze nem tudta, hogy ajándék lesz), hogy szerintem ez már megéri!
Így csinálta:
Kép
Ezek a közös mézeseink voltak:
Kép
Ezeket meg a nagyszülőknek gyártottuk tavaly:
Kép

Gabi!

Nálam rendesebben jössz egy ekkora pici babával, szóval nincs szégyenkezni valód.
A Rókusban fogok szülni, de nem biztos, hogy sok időt fogok bent tölteni, ha nem tetszik... A doki a vérzésnél nagyon meggyőző volt, így nem akartam váltani, pedig a Máv-ot nagyon sajnálom. Ha a doki mégse elérhető valami miatt, akkor lehet, hoyg elmegyek ügyeleteshez szülni a Máv-ba :D:D.
Nagyon aranyosak az ikreid! :D:D Én nem tudtam volna tippelni, a második képen olyan kis precízke a környezet, de persze ebből nem lehet semmire következtetni. Bár én személy szerint inkább ellenkező irányba haladok, és már "röptében" is pelenkázok, de lehet, hogy valaki másképp van...

Márti!
Ennyivel is utólag (bocs): gratula a vizsgádhoz!! :):)

Rita!

Béla??? :D:D
Annyira nem tudom elképzelni, hogy valaki még ezt a nevet adja a gyereknek (szerintem ma elég ritka a Kálmán, Gyula, József, pedig ezek is milyen gyakoriak volatk...). Párom elhunyt édesapja is Béla volt, és apukám második neve is Béla, de valahogy nem tudnám elképzelni nálunk. Igaz a mi neveinket meg más nem tudja elképzelni :D:D: Simon vagy Sámuel lesz. Nálam Simon vezet, apjánál Sámuel. Összeveszni nem fogunk :wink:!
Étkezsére én is elég kényes vagyok. Mondjuk nem a reggelire, arra csak akkor, ha a család együtt van, de ha együtt eszünk, akkor eszünk. Szerintem a gyerekek is megszokták, most már együtt megy a terítés (Hanna is segít). Szerencsére nálunk trükkök sem kellenek, mert mindegyik szereti a pociját, így soha nem volt gond, hogy ha nem eszik, akkor hogyan vegyük rá.
Te, ha a vasalásról még egyszer írsz (mármint a férjedéről), akkor megeszlek!!! :D:D Az enyém is tündérférj, de a vasalás még az én dolgom. És a nagyobb baj, hogy iszonyú sok van, de mosnivaló is, nem is értem, hoygan. Illletve értem, hogyan, de nem tudom rávenni az aprónépet, hogy legyenek rám is tekintettel, nem kell minden nap tiszta házinadrágot venni, ha nem voltak kint (vagy kell? :wink:), ne dobáljanak mindent automatikusan a szennyesbe. hetente min. 4-5 adag ruhát mosok (6 kg-os mosógéppel), és vasalhatok. :(:(
Ajándék: vannak tervek, de nincs még megvalósítva mind. Hanna Lego babaházat kap, meg egy csilivili babaágyat a babájának (Baby Born-nak való ágy, de baba még nem lesz hozzá, a mostani babájával játszhat), ezek mér megvannak. Nátánt még nem tudom. Beninek egy Lego oktatási készletet szeretnék (az a neve, hogy "megújuló energiák" és pl. napelemmel, széllel működő Legokat lehet csinálni vele), de nem tudom, fogunk-e kapni, és lesz-e rá anyagi keret. Biztos kapnak társast többet (Beninek ugye kicsit komolyabb kell), meg könyveket, ez mindig szokott lenni.
Ha esetleg még belefér a keretbe, akkor esetleg egy közös versenyautópályát is kaphatnak.
Nekem van itthon vérnyomás és vércukor mérőm is. Szerintem elég jók, a vérnyomásmérő Omron automata. Azaz csak a karra kell tenni a tépőzáras részét, aztán megnyomni, és magától fölfújja és leereszti, aztán mond egy értéket. A védőnő is hasonlót használ, úgyhogy nem hinném, hogy nagyon megbízhatatlan. Ráadásul én ugyanabban a tartományban mérek, mint ő, vagy mint pl. kézzel legutóbb a CTG után. Szerintem egy magas érték semmit nem jelent, én biztos ideges lettem volna ennyi várakozás után. Miért kellett körzetihez menned?

Ildi!

Gratula Natinak a kúszáshoz! :):)
Fogyás: én is csak pislogok, hogy neked ilyen egyszerűen megy? Bár az este biztos sokat számít, nekem akkor nagyon nehéz nem enni.
De pl. a bátyám aug. óta 19 kg-ot fogyott :shock:, és ő is azt mondja, hogy ugyan figyel a mennyiségekre, de alapvetően a nagy különbég az, hogy este max. egy joghurt.

Mira!

Mi építkezünk (folyamatosan :D), de most épp nem haladunk. Szerintem ha van pénz, akkor nagyon hamar föl lehet húzni egy házat. Nekünk két hónap alatt megcsinálták szerkezetkészre teljesen nulláról (szuterén + földszint), pedig nálunk a talajvíz miatt nagyon sokat szórakoztak az alapásás+szigetelés kérdésével. Azóta sajnos áll, mert most nagyon sok pénz kéne megint a gépészetre...

Rólunk: természetesen megvagyunk, jól vagyunk.
Babával a múlt héten elkezdődtek a CTG-k, így heti gyakorisággal dokizhatunk. Méhszájam még zárt, de a doki a múltkor úgy megvizsgált, hogy azt hittem, szüleszteni akart, még másnap is éreztem. (Fura, de nem fájt, csak utána éreztem.) Ráadásul mondtam neki, hogy egy vérvizsgálat még kellene a kiskönyvembe. Hát ma megcsinálták, de a doki nem spórolt a véremmel, 5 kémcsőnyi vért vettek le (hogy mit vizsgáltatott, azt nem tudom, de a teljes vérképen (és vizeleten kívül) még két dolog volt a papíromon). Én persze erre nem készültem, éhgyomorra mentem, és még hamit se vittem. Egyedül, autóval... Persze utána rögtön vettem valami hamit, mert velem egyszer már előfordult,hogy egy véradás után elájultam a metrón. :(.
Családilag meg mindig találunk magunknak elfoglaltságot, pl. összeraktuk egy akváriumot (meg a "maradékokból" még két egész kicsit). Persze jól elszórakoztunk vele, pl. az aljzatkavicsot ezerszer kellett kimosni. Halak még nincsenek bennük, az egyik kicsibe pár darab picike garnélát tettünk. Szóval ha nincs dolgunk, csinálunk magunknak! :D:D
Egyenlőre ennyi! :D:D:D

KépKép
KépKépKép
beszti

Írok, erre senki. :cry:
Mindenkit elüldöztem? :( :( :(

Beszti
beszti

Beszti,
én itt vagyok, egész nap benézegettem, de nem volt senki.
Na jó, én is írhattam volna, de olyan gyönyörü idö volt, hogy kihasználtuk és kint voltunk sokat.

Képzeljétek, Ábel egyedül alszik el pár napja. Azt hittem, hogy majd megy a tortúra órákig, az elsö alkalommal 15 perc, másodszor kb 5 perc, tegnap egy,ma meg semmi nem volt. Egyszerüen kijöttem, becsuktam az ajtót és alszik. Nem gondoltam volna.

Holnapra itt 20 fokot mondanak :) Szerintem megint kint leszünk sokat, meg reggel megint megyünk a mamcikhoz, kíváncsi vagyok, hogy meddig fogja bírni Ábel. Nem sokáig, az tuti.

De azért gyertek holnap csajok!!! Mindenki!!!! Plíííz!!!!

motiot
motiot

Mi délelőtt tücsökzenére megyünk Adéllal, nem leszek itthon, mint ahogy tegnap sem igen voltam :? .
De úgy tűnik, ma délután órákon át itthon leszünk, úgyhogy jövök, írok.
De Ildi, te is gyere, meg Szirom, te is!

És Beszti én nagon örülök, hogy ilyen sokat írtál, ehogy üldöztél el, csakhát...
De ma írok mindenkinek!!

Pusssz-pussz!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Sziasztok!

Élek ám én is.

Tegnap reggelem egy katasztrófa volt, András szempontjából.

Lementünk az oviba, közli, hogy kaki lesz. Rendben elmentünk kakilni. Ráült a vécére, és nem rakhatta be a kukacát rendesen és az egész pisi az ölébe kezdett folyni. Azt hittem szívrohamot kapok, a gyerek sír ezerrel, folyik a pisi a gatyájára, zoknijára, stb. A cipőjét sikerült megmentenem. A wc-t fel kellett mosnom, teljes átöltözés. És ezek után álljak neki tanulni nyugodtan.

Ma meg sírást vágott le, hogy nem akar ott maradni. Elmentem a boltba és még vissza léptem az oviba. Behalgatóztam a szobába és ott duzzogott magába. Nem sírt, csak olyan szipogós volt. Úgy sajnálom aranyomat, de nem tudok mit csinálni. Persze nyugtatnak az óvónők, hogy ha ilyen van elég gyorsan megnyugszik és el is van felejtve ez a reggeli malőr.
De. lemegyek aztán meglesem a kerítésen keresztül, hogy hogyan játszik.

Most megyek tanulni.

Puszilok Mindenkit: Márti
mártus

Én is itt vagyok, de tegnap nem nagyon értem rá.
Most meg gyorsan kihasználom, amíg Natka alszik(másodszor)
Ugyanis éjjel úgy köhögött szegényke, hogy nem tudott aludni tőle.Kétszer szívtam ki a nóziját közben, háromszor szopizitt, aztán a végén bekentem a hátát baby loof balzsammal(lehet nem is így kell írni).
De már fél 7-kor felkelt, de most újból alszik.Fikás megint a drágám.Meg persze Olivér is.Megőrülök ezektől, havonta egyszer kézenfogva betegek.Ez már a harmadik a sorban(szept. óta)
Szép lesz ez így tavaszig. :?

Beszti, de hogy azért nem írunk, mert elüldöztél minket :lol: , csak nem volt tegnap időm.Örülök, hogy végre írtál, és ilyen sokat.
Jó, hogy jól vagy, és beindultak a ctg-k is.
Nekem Natasával most mindössze 3-at csináltak.A harmadik után megjegyezte a szülésznő, hogy ebből, még tuti nem lesz baba(két nap múlva meglett) :lol:
Szépek a mézesek is, meg a sütik is.Ezek miylen cukorkák az első sütiben?(amit Hanna csinál), nem olvadtak el a sütőben??
Nekem is kell majd csinálnom, Télapóra a suliba ígértem aprósütiket, valami szépen feldiszített sütit akarok. :D
Szerintem a fogyásnál a legfontosabb az esti kaja redukálása a legminimálisabbra(vagy abszolút nem hízlalóra).Tegnap csirkemellet sütöttem fokhagymásan(3 perc alatt megvolt), fiúknak zsemlében zöldségekkel(már, akinek), nekem fokhagymás tejfölös uborkával.
Nagyon fincsi volt, és jól is laktam tőle.Ma reggeli adat:-30 deka a tegnapihoz képest.
Pedig reggelire másfél zsemlét ettem sonka, sajt, majonéz, paradicsom, ebéd: jó kis tejszínes carbonara spagetti.
Meg a csirkemell vacsira.
Meg kiwi, meg gyümilé(sok)
Éhes se voltam, szerintem a szopi mellé se dolgoztam, bár ki tudja.
Végülis minden volt a napi kajámba, zöldség, gyümölcs, hús, jó kis fehér zsemle.
Az édesség tegnapra kimaradt.Ja, nem is, volt egy fél túró rudi, meg cukorka is. :roll:

Rita, mindig ennyi szokott lenni a vérnyomásod??
Vagy csak most iylne magas??
Omron tényleg jó, nekünk a fülhőmérőnk az.
És nem lehetett volna, hogy időpontra mész a dokihoz?
Nálunk a házi és gyerekorvosnál is lehet időpontot kérni, és akkor nem kell végigvárni a többieket.
Hiába vannak ott, kiszólnak az adott időben, hogy itt vagy-e.
(pedig házidokihoz még Pestre járunk)

Motiot, itt is nagyon jó idő volt tegnap, remélem ma is az lesz.
Sok sikert a nagyócáknál!! :D
Talán ma már jobban megy, ha a másiknál is egész jól ment(bár ott látott, hogy ott vagy) :D
Grat. Ábel egyedül elalvásához!!! :D

Rita, gyere ám délután!! :wink:
Ne csak ígérgesd, ahogy én tettem két napja :oops:
Szirom, GÉP?????? :roll:
Gabi, mi a helyzet Lacikával??????Zsoltikával???

Nálunk kicsit meghibbant Levente a suliban.Ma érte is megyek ebéd után.Egyszerűen annyira sok energia felgyülemlik benne a délelőtt folymán, hogy délután a napköziben már nem normális.
Tegnapelőtt a szemem előtt verekedett össze egy másik gyerekkel.Tegnap már kiállították a mosdó mellé(mert zalkatta, röhögtette a többieket, zsong, nyüzsög, nem bír magával.)
Ilyenkor megkérdezném ártatlaul, hogy "kire üthetett ez a gyerek???", ha nem ismerném magam.Az a helyzet, hogy én se vagyok egy egy helyben megülő, magában elnyammogó típus.
Ő se bírja már ezt délutánra.
Így muszáj lesz legalább kétszer hazahoznom egy héten.
Péntekenként meg mennek a Pólusba korcsolyázni.Így 2 nap napközi, 2 nap elhozom, egy korcsolya.
Talán így kicsit lehiggad.

na, puszkó
(vége Woody seriffnek) :lol:
vas

Jó tanulást Márti!!!! :roll:
Urad otthon van még???

Ilyen malőrök előfordulnak, nyugi, szerintem is elfelejti hamar :D
vas

Hahó!

Ildi, gépem még csak lett volna, de hirtelen fogyókúrás felbuzdulásból kínai kaját kértem az uramtól tegnapelőtt vacsira, no, hajnalra olyan gyomorrontásom lett tőle, hogy 20 percig az ájulás határán a konyha kövén fetrengtem, mert ha nem fekszem menet közben ott le, akkor összeesem (már láttam a csillagokat). Vércukrom, vérnyomásom, mindenem leesett. Aztán 2 takaró alatt dideregtem órákig. Nem a calici vírus, hányni nem hánytam, és ma már jól is vagyok. Csak közben lapzártám is volt, az uram megígérte, hogy ő lesz a bébicsősz, de hiába vitte oviba, meg hozta haza, meg csőszködött, ha egyszer én csak feküdni bírtam egész délelőtt. Végül a délelőtti meddő próbálkozások után délután álltam neki úgy igazán, és hajnali 3 elmúlt, amikor befejeztem. Most mosott kaki vagyok, mindjárt megyek zuhanyozni, aztán kis pakolás, és húzok a gyerekért az oviba. Tegnap rendesen ebédelt :wink:

Most csak bejelentkeztem, délután írok többet, jó?

Pussz!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

De hülye vagyok, reggel valamiért csak Ildi írását láttam, bocsi a többiektől!

Beszti! Én nagyon örülök, hogy ennyit írtál! :wink:

Nevek: én a Simonra szavazok! Nekem is tetszik, mondtam is az uramnak, de mindig az Artúrral jön :wink: Igen, az kicsit arisztokratikus, de végülis egy picit tán a Miksa is az. Mondjuk ez nem volt cél. Nomindegy, szeretném, ha már ilyen gondjaink lennének, hogy nevet válasszunk :lol: Mennyi idő eltelt, látod, lassan meg is szülsz, én meg még babás se vagyok :?

Motiot! Gratula Ábelnek az egyedül elalváshoz! Nagyon ügyes!

És kíváncsi leszek a nagymamikra! De akárhogy töröm a fejem, nem értem, hogy miért nem maradhatsz ott a kicsivel. Végülis egy zaklatott gyerekkel nekik is sokkal nehezebb dolguk van!

Rita! Nekem hiányoznak ám a meséid :wink:

Márti! ma láttam a méled, neki is ugrom a napokban, jó? Jobb, ha előbb kiderül, hogy mi nem lesz meg. Csak ma még nem vagyok képes semmi értelmesre.

Pisi: ez nálunk is előfordul :lol: Leginkább akkor, ha Miksa csicsereg pisi közben, és fészkelődik, meg hátra dől a vécén, akkor mindig beletalál a ruhájába :wink: De eddig szerencsére csak itthon volt ilyen... :wink:

Ildi! Most én ezt nem értem: a többi gyerek még délután is képes nyugiban ülni a fenekén? Nekem az a normális, amit Levente csinál. Egész délelőtti tanulás után marhulnak egy kicsit, muszáj nekik valamikor. És megkértek, hogy hozd el, vagy te döntöttél így?

A volt sógornőm egyébként napközis tanár, elég érdekes elképzelései voltak... :roll:

No, gyertek ti is egy kicsit!

Hányingerem van még mindig basszus. És éhes vagyok közben :shock: Most ettem, most jobb...

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Hali!!!

Nem, én gondoltam azt, hogy hátha jót tesz neki, hogy hazahozom.De ezzel totál felborul a napirendünk.
Ma is délben elindultam, bementem még egy boltba, 1/4 2-re értünk a sulihoz, persze még akkor álltak sorba enni, megvártuk, fél kettő után indultunk haza.Olivért bőgve 2 után tudtam elaltatni, Natika most aludt el 15 perce, persze, délben mikor elindultunk szegény elaludt, aludt is egy órát, miközben boltoztunk meg sétáltunk. :D
Szerintem sincs vele nagy gáz, ő ilyen és kész.Nyizsgi-nyüzsgi egész nap duruzsoló és kész.Még szerencse, hogy délelőtt az ég világon semmi gond nincs vele.Se a munkájával, se a figyelmével, tanulással.Délutánra meg elfárad.
Most már túlvagyunk a házi feladatokon is.
És tök normálisan viselkedik.Lehet, néha tényleg kell neki, hogy elhozzam előbb.
Besokall biztos. 8)

Ó, szegény, a kínaitól lettél rosszul????
Elmondjam neked, hogy reggel óta én se vagyok valami túl jól.Elkapott engem is a fo...tos járvány.De egyenőre csak én szenvedek.Vagyis annyira nem is, mert étvágyam meg van, és szomjas is vagyok. :roll:
Remélem senki se kapja el tőlem, vagy valami nem esett jól nekem is tegnap. :roll:
Mi volt ma az oviba??
ma is megette az ebédet??
És tegnap mi volt, amit megevett??
Egyébként kínaitól egyszer én is rosszul voltam.Illatos-omlós csirkefalatok.Totyogtak a zsírban/olajban. :shock: Én csillagokat akkor láttam múltkor, amikor tesóméknál Olivér mellett aludtam, és az éjszaka közepén úgy orrba rúgott, hogy csak lestem :shock:
Előtte lévő ájulós, csillaglátós sztorim meg a vajúdásom(szülésem) közepette volt, éjjel a lépcsőn, amikor mentem kifele a -2 fokba, le kellett ülnöm a hideg kőre, különben ott estem volna össze :lol:

Kép
vas

Sziasztok!

Ildikó!

Jézusom, micsoda sztorik.
Leventénél meg figyelgesd, hogy mi jó Neki. Ha tényleg kiegyensúlyozottabb, ha néha elhozod akkor tedd így.

Szirom!

Na, ovi? Hogy ment? Ott alvásról még hallani sem akar a Legény?

Képzeljétek, reggel 9 óra óta úgy érzem, hogy egy kicsit megvilágosodni ez a hülye közgáz.tan. Már éppen akartam menni hajat mosni, na gondoltam, hogy ezt az utolsó példát amit a tanár csinált még átnézem. És akkor, lőn csoda. Össze állt a kép, hogy mit számolt, hogy számolt stb. Olyan boldog vagyok.
Meg szomorú is mert egész nap alig tudok tudok foglalkozni szegény Andrással. Most is Anyóséknál van, du. megy érte a Férjem. Este megyek korrepra, fél 9-re érek haza. Na, akkor meg mit csináljak szegénykémmel. Már alig várom, hogy vége legyen ennek a félévnek aztán (meg a matek miatt lehet, hogy az egésznek) egy csomó dolgot akarnék Vele csinálni.

Na most megyek.

Majd este benézek, ha lesz még lelkierőm.

mártus

Sziasztok!

Csak este akartam jönni, de most a gyerekeim mesét néznek a tévében anyai parancsra :shock: , úgyhogy egy kicsit jövök.
Nem aludt el Adél sem, őrült kíváncsi vagyok, mi lesz itt estére... :?
Nem szokott ilyet csinálni, ahelyett, hogy örülne, hogy alhat.
Én bírnék...

Szirom, szegény, ez nagyon gáz...
Tavasszal nekünk is volt ebből a fajtából, tényleg így van, napokig nem tud enni utána az ember.
Szerintem az Artúr nem olyan rossz név, a legkedvesebb barátnőm második gyereke is Artúr, meg Zsolt egy kollégájánál is van, szerintem rájuk nagyon illik.
Meg nagyjából mindegy mi a neve, csak legyen, nem? :)
Lesz is. :)

Ildi, szerintem jól tetted hogy elhozod Leventét.
A napirend... :roll: ... Maja balettja is ilyen hetente kétszer, Adél nem bírja rendesen kialudni magát, Maját előtte nem akarom a házival zaklatni, utána meg már fáradt hozzá, nem könnyű.
Régen azt hittem, két óra délutáni szünet nélkül nem maradok életben, most ha akad fél-egy óra, amikor nem szól hozzám senki, már klasszul kipihenem magam.
Lesz ez még kevesebb is szerintem, bár a következő ősztől sokat remélek, baba itthon alszik, gyerekek intézményben, anyuka meg éli világát... :lol: Na majd meglátjuk...

Beszti, örülök, hogy írtál, meg hogy jól vagytok!
Babának mindene megvan?
A babaszobát tudjuk, most már akváriuma is lett :lol: , őrületesek vagytok!
Karácsony: érdekes, hogy nálatok így van, de biztos hogy jó lehet.
Az a legjobb, ha a szülő saját meggyőződése szerint alakítja, akkor biztos, hogy jól sikerül és nagyon szép lesz az ünnep.
Az együtt sütögetést én is szertem, meg mi is szoktunk apróságokat készíteni a gyerekekkel, karácsonyfadíszeket, ilyesmit, az nagyon jó.
Most azért halasztok el egy-két vizsgát jövőre, hogy nyugodt legyen a december (már amennyire...). De nekem ez olyan fontos!
Nektek meg izgalmas lesz, igazi kis babuskával a karácsonyfa alatt... De jó! :)

Most félbeszakítom magam, mert vége a mesének, kitört a veszekedés... :?

Este folytatom!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Vissza: Mi, nõk!

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?